abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177360350
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 22:57 schreef Vanyel het volgende:
En dan zit je daar willens en wetens je kind te vergiftigen, gevoel klopt gewoon niet. Maar zo fijn als het dan wel goed gaat O+
Nou dit!

Eng zeg LeNeHe. Wel fijn om te weten wat het is. Hopelijk komt er niets meer bij. Pinda is echt vreselijk, moeten jullie ook sporen van vermijden?

Vind de pijnboompit heel spannend, ons neefje reageert daar gigantisch op en M. heeft zo'n beetje alles hetzelfde als hij.


Goed dat logo in ieder geval iets geholpen heeft Mus. Een gefrustreerd kind is ook niks.
pi_177362817
Wat rot zeg, Mabawa. Hopelijk gaat het dit jaar inderdaad veel beter met de medicijnen. Ik ben ook van heel jong af allergisch voor pollen, huismijt en honden. Daar kwamen ze achter toen ik 6 was en ook nadat mijn moeder eindeloos had aangedrongen op testen op dat gebied. Ik weet nog wel hoe rot ik me vaak voelde door die allergieën, aan de andere kant liet ik me ook niet tegenhouden als ik perse in een grasveld wilde spelen of een hond wilde aaien. Wat dat betreft zijn kinderen ook wel heel veerkrachtig: je raakt eraan gewend dat je je zo voelt, en dat accepteer je dan. Voor de ouders is het soms rottiger om dat te moeten aanzien.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_177362976
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 23:36 schreef kaatjejannie het volgende:

[..]

Prima, ze vroegen hem wat hij zei als ze hem niet begrepen. Hij is dr niet om gepest.

[..]

Ja klopt, is best heel vroeg. Hij sprak toen 1 woord: DIE. Voor ons geen probleem maar hij was enorm gefrustreerd dat we hem niet begrepen. Stond voor de kast DIE DIE te wijzen en wij snapten niet wat hij wilden. Hij was zo enorm gefrustreerd dat hij zichzelf zeer ging doen. Zat met zijn hoofd te bonken tegen de grond of muur. Had de patronen van de buitentegels op zijn voorhoofd staan. Met logo hielpen ze ons om hem te leren praten.
Ohjee, dat was niet niks. Dan begrijp ik heel goed dat je al aan logopedie begonnen bent. :Y
Ik vroeg het ook omdat onze zoon ook niet zo snel was met praten. Die deed wel erg zn best maar was vooral voor ons verstaanbaar, dat duurde tot zn 2e. CB raadde toen ook wel logopedie aan maar dat vonden we te vroeg.
Het was een vrolijk kind zonder dergelijk frustraties dus wij wilden het gewoon aankijken hoe dit ontwikkelde.
Is uiteindelijk allemaal goed gekomen. :)
  donderdag 22 februari 2018 @ 09:49:53 #29
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177362993
registreer om deze reclame te verbergen
Brrr het lijkt me echt heel naar als je kind allergisch is, helemaal voor pinda's en noten, doodeng ;(.

Ik heb net een verdrietig jongetje op school achter gelaten. Hij had er zoveel zin in, de tweede dag. Maar puntje bij paaltje wilde hij toch liever niet gaan. Toen hij zag dat er niemand was die hij kende, was de lol echt weg, werd hij stil en kreeg hij een heel wit snoetje ;(. We zijn toen samen naar de juf gegaan, die hem op schoot nam en hem een Belangrijke Taak gaf. Ik kreeg nog 100 knuffels en kushandjes en ben toen maar weg gegaan, Kuiken zichtbaar "verloren" achter latend. Juf zou hem aan een ander nieuw jongetje 'koppelen'; ik ben benieuwd hoe hij er straks op terug kijkt.
KuikenGuppy
pi_177363124
Oh herkenbaar, Burdie. Zo ging het bij I de tweede keer ook. Even een terugslag. En inderdaad ook dat verloren voelen. Sterkte! Ik had er toen echt even buikpijn van. Maar de keer daarna ging het weer goed, al zie ik nog wel dat ze soms in het begin eventjes moet omschakelen. Nu in week drie merk ik dat steeds meer kinderen tegen haar gaan praten als ze haar zien, haar begroeten en alles. Dat scheelt al enorm.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 11:31:41 #31
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_177364865
Oh brrr, die allergieën. Hier gelukkig geen last van maar wel een pindakaas verbod op school en zelfs nieuwbakken kleuters weten precies waarom. Voor kerst een kerstdiner georganiseerd en we hebben echt een middag etiketten bestudeerd in de supermarkt. En dan nog een dubbelcheck door een moeder van allergieënkind en epipennen in de buurt. Ik heb er wel een nachtje slecht van geslapen maat het is helemaal goed gekomen. Maar voor ouders lijkt het me ook een grote stap om dat los te laten inderdaad.

Burdie, hopelijk heeft ie het vandaag wel naar zijn zin.
pi_177366464
registreer om deze reclame te verbergen
Burdie. Wat zielig. Hopelijk heeft ie het naar zijn zin. O+
pi_177368783
Brrr.. die heftige allergieeen lijken me ook heel eng.. op scouting jaren een jongetje meegehad die een heel eigen doos met eten meehad, vond ik ook zo sneu. Maar die kon ook bijna niks eten en omdat t met sausjes ed vaak misging mocht hij dan bij ons (glutenvrije) pasta met suiker eten (iets anders durfde hij zelf niet).. maar die had ook coeliackie én koemelkeiwit allergie en dan kon hij ook niet tegen bepaalde kruiden en appel (maar dat waren meer intoleranties)

Sterkte Burdie, hopelijk heeft hij t snel naar zijn zin op school..
Bij W gingen de eerste 2 weken school juist wel goed. Daarna werd ze gepest door een nogal druk meisje die ging duwen en zeggen dat ze dom was. W was vooral heel verbaasd, maar vond t natuurlijk ook niet leuk (maar betrok het gelukkig niet op zichzelf: Mama, waarom zegt ze dan dat ik dom ben? Want ze snapt het zelf ook nog niet..). Nu blijkt dat dat meisje dat bij elke nieuwe kleuter doet (en juf probeert er wat aan te doen, maar lijkt niet echt te werken).

Wat ik wel heel goed zie werken is dat iedereen in de klas een maatje heeft. Dat is dan voor die periode degeen waar je het eerst hulp aan vraagt (beker opendoen/ rits dichtdoen) en waarmee je in de rij naar buiten gaat bij einde schooldag. Voor verse kleuters is dat vaak een wat oudere kleuter die dan bij alles even helpt (en die nemen hun taak vaak zeer serieus). Wisselt na elke vakantie, dus steeds nieuwe combinaties. t zorgt ook dat ze iedereen goed leren kennen. W stapt niet snel op onbekenden af, maar heeft wel vaak speelafspraakjes met het maatje dat ze op dat moment heeft, naast haar vaste vriendinnetje..
  donderdag 22 februari 2018 @ 14:23:20 #34
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177368804
Bedankt allemaal O+. Ik heb net een super blij jongetje van school gehaald, hij zei dat het heel leuk was vandaag en dat hij niet verdrietig is geweest!
KuikenGuppy
  donderdag 22 februari 2018 @ 14:40:38 #35
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_177369185
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 14:23 schreef Burdie het volgende:
Bedankt allemaal O+. Ik heb net een super blij jongetje van school gehaald, hij zei dat het heel leuk was vandaag en dat hij niet verdrietig is geweest!
Het is ook vaak echt alleen even het wegbreng moment. En dan zitten wij als ouders de hele ochtend met een knoop in onze maag en zijn zij ondertussen al lang fijn aan het spelen op school. Wel heel fijn dat hij het zo naar zijn zin heeft gehad. O+

Nog 1.5 week dan gaan T en S wennen. En weer een week later voor het echie. We zijn al stiekem even langs het lokaal gelopen waar ze komen te zitten en we hebben het nu ook dagelijks even over school. T en S vinden het vooral heel tof dat ze dan ook groot zijn, net als L. O+ T en S hebben er tot nu toe vooral heel veel zin in. Ik hoop dat dat zo blijft als ze eenmaal mogen. :)
Mama van 3!
pi_177375976
Top, Burdie!

De nieuwe regel dat I nu zichzelf aankleedt 's ochtends had meteen een stimulerende effect op allerlei andere gebieden. Nadat ze zelf haar kleren had aangedaan vanochtend wilde ze ook zelf haar boterhammen smeren voor school, zelf haar waterfles vullen en haar tas inpakken. Echt mooi om te zien hoe ze opveert als je haar het gevoel/vertrouwen geeft dat ze dat zelf kan allemaal. ^O^ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_177454450
Goedemorgen allemaal!
Ik meld me nu maar hier :D Ons jochie is afgelopen woensdag 4 jaar geworden.

*O* *O* *O*
pi_177457992
Gefeliciteerd Exode. *O*
pi_177463874
Nog gefeliciteerd, Exode! We hebben gewoon echte kleuters. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 26 februari 2018 @ 18:53:18 #40
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_177466417
Gefeliciteerd Exode! *O*
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  maandag 26 februari 2018 @ 19:07:34 #41
275013 Poes.
Ragnar Lothbrok
pi_177466851
Gefeliciteerd! *O*
''Don't waste your time looking back, you're not going that way.'' - Ragnar Lothbrok
.Farmer.Earl.King.Legend.
pi_177467835
Gefeliciteerd burdie *O*

Franny wat fijn dat het zo aanslaat!

Teun als bijna kleuter denkt nog steeds ja ik kan mij aankleden maar als jij mij aankleed is het veeeel makkelijker. Dus mijn man zorgt dat Teun zich aankleed met heel iets hulp en ik ga beneden brood smeren

Jan heeft laatst met een lepel een hele grote hap chocopasta uit de pot gehaald.
Dus die had straf dat het een week geen pasta of chocolade hagelslag op brood is. Vond meneer niet grappig. Spontaan eet hij nu allerlei brood beleg en is ook van de chocopasta af. Heb afgesproken met hem nog 2x per week pasta en verder ander broodbeleg vond hij oké want dan is het een feestje als je pasta mag.
Vanmorgen was hij bezig met mij helpen dus brood beleg voor iedereen pakken, bordjes pakken, broodtrommel van mijn man pakken. Optimel/sojamelk pakken etc echt ineens een grote jongen in gedrag.
pi_177467847
Ok. Mijn kleuter geeft zaterdag zn kinderfeestje. Nee was geen optie.

Dus.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_177468310
Goitske, hoe oud is Jan ook alweer?
pi_177468339
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 19:40 schreef Ticootje het volgende:
Ok. Mijn kleuter geeft zaterdag zn kinderfeestje. Nee was geen optie.

Dus.
Rip aan de nabestaanden :D
Gevalletje «ik zeg niet wat we gaan doen maar neem je zwemspullen mee!» of koekhappen en snoephappen thuis?
pi_177468377
Goitske. Wat leuk dat hij zo meehielp met het broodbeleg voor iedereen te pakken. O+

Ticootje. Wat gaan jullie doen met het feestje? :D
pi_177468798
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 19:56 schreef Roomsnoes het volgende:
Goitske, hoe oud is Jan ook alweer?
Jan is in oktober 5 geworden, Teun wordt in april 4

Jan is echt op allerlei gebieden echt sprongetjes aan het maken. School gaat redelijk goed, zwemles ging zondag ineens veel beter, thuis meehelpen ook en op de BSO zei ik help jij nog even snel de juf mee de knex opruimen en ging hij het ook gelijk doen ipv tegen sputteren. Kleuren gaat heel goed en is ook bezig met schrijven als ik hem vertel hoe hij de naam moet schrijven

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door Kyara op 26-02-2018 20:38:29 (foto weggehaald ivm naam en adresgegevens ) ]
pi_177469049
Is een week straf misschien niet een beetje lang voor een jongetje van 5 en één lepel chocopasta? :@
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 20:27:28 #49
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_177469062
Goitske, misschien even de volledige naam en adres weghalen van je foto?
pi_177469075
Misschien handig om het adres weg te strepen? ;)

Edit: Spuit elf door de bocht. :+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')