Lol. Ja, dat is zo, tenminste, als ze door het hele huis komenquote:Op zondag 4 maart 2018 13:37 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Heeft ie nou nog steeds geen Homey?
Ik ga denk ik 17 Fibaro modules bestellen. 11x switch, 6x dimmer. Kost wat, maar goed voor het mesh netwerk zullen we maar zeggen.
Maar dat is wel interessant te máken natuurlijk.quote:Op zondag 4 maart 2018 14:39 schreef SeLang het volgende:
Dit is wel leuk hobby spul! Helaas gebeurt er in mijn huis veel te weinig om het interessant te maken.
Mijn vogelhuisje daarentegen....
[ afbeelding ]
Niet helemaal smart though... detectie was automatisch maar statistieken genereren moest met de hand. Maar er zijn toch wel leuke dagpatronen uit af te leiden
Welke Zwave stick gebruik je? Ik zit uiteraard in te Pricewatch rond te neuzen en daar zit nogal wat prijsverschil in. Heb nu de Aeon Gen 5 op mijn lijstje staan, wat duurder dan de zwave.me sticks maar met inbouwbatterij wat weer handiger is met nodes includen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij aanschaf van zo'n stick? Ondersteunen die dingen bijvoorbeeld zwave en zwave plus?quote:Op zondag 4 maart 2018 13:37 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Ik ga denk ik 17 Fibaro modules bestellen. 11x switch, 6x dimmer. Kost wat, maar goed voor het mesh netwerk zullen we maar zeggen.
Ik heb geen Z-wave stick. De modules sluit ik rechtstreeks aan op mijn Homey.quote:Op maandag 5 maart 2018 10:07 schreef bagpiper001 het volgende:
[..]
Welke Zwave stick gebruik je? Ik zit uiteraard in te Pricewatch rond te neuzen en daar zit nogal wat prijsverschil in. Heb nu de Aeon Gen 5 op mijn lijstje staan, wat duurder dan de zwave.me sticks maar met inbouwbatterij wat weer handiger is met nodes includen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij aanschaf van zo'n stick? Ondersteunen die dingen bijvoorbeeld zwave en zwave plus?
Google Home is ook te koppelen met Homeyquote:Op zondag 4 maart 2018 15:42 schreef Spockjuh_ het volgende:
AL enige tijd aan het kijken naar de Google Home om mijn aanwezige philips Hue en toekomstige Tado thermostaat, thermostaatknoppen en een alarm/detectiesysteem te koppelen en als redelijk n00b te gaan stoeien.
Tot ik dus dit topic voorbij zag komen en de homey. Dermate enthousiast geraakt dat ik actief bezig ga met het opzetten van een plan, indelen van het huis etc. Zijn daar tooltjes of programma's voor waar je je huisindeling in kan zetten en bijv. bovengenoemde producten ik kan zetten om zo te zien of de plaatsing optimaal is, wat je nodig hebt etc?
Ik ken die Osram stekkers niet, maar wat voor protocol spreekt dat? Want Fibaro is Z-Wave, maar Hue is Zigbee en wat die Osram stekkers doen weet ik niet. Of het nou Z-Wave is of Zigbee, doen die stekkers mee om je Mesh te bouwen/versterken? Want zo niet, dan is dat wel zonde.quote:Op zondag 4 maart 2018 15:52 schreef mschol het volgende:
ik heb een hue startpakket gekocht en wat slimme stekkers, ivm kosten en compatibiliteit wel de osram stekkers en geen fibaro's (misschien ooit als ik overtuigd ben van een effectief gebruik hier, want dan moet er eigenlijk ook iets als homey komen om alles in 1 systeem te gieten)
volgende week eens mee gaan spelen
Wat voor controller heb jij? Want zowel Lenny als ik maken gebruik van Homey, en die spreekt standaard Z-Wave (Plus) dus voor Homey heb je geen uitbreidingsstick ofzo nodig.quote:Op maandag 5 maart 2018 10:07 schreef bagpiper001 het volgende:
[..]
Welke Zwave stick gebruik je? Ik zit uiteraard in te Pricewatch rond te neuzen en daar zit nogal wat prijsverschil in. Heb nu de Aeon Gen 5 op mijn lijstje staan, wat duurder dan de zwave.me sticks maar met inbouwbatterij wat weer handiger is met nodes includen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij aanschaf van zo'n stick? Ondersteunen die dingen bijvoorbeeld zwave en zwave plus?
Een Pi, die kan met alles omgaan (omdat het gewoon een computer is) maar ik moet dus een controller voor de zwave-spullen hebben, dat doet die stick. Dat maakt van je Pi de ZWave-controller en met die stick include je vervolgens je nodes, waarna je met het programma op je Pi ze aangestuurd worden. Zie het als een computer waar je een usb-stick in propt.quote:Op maandag 5 maart 2018 12:29 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Wat voor controller heb jij? Want zowel Lenny als ik maken gebruik van Homey, en die spreekt standaard Z-Wave (Plus) dus voor Homey heb je geen uitbreidingsstick ofzo nodig.
Oh jij hebt zo'n Raspberry, oke, ja. Ik zat al te denken richting een Somfy controller, die kan ook met zo'n Z-Wave stick overweg.quote:Op maandag 5 maart 2018 12:33 schreef bagpiper001 het volgende:
[..]
Een Pi, die kan met alles omgaan (omdat het gewoon een computer is) maar ik moet dus een controller voor de zwave-spullen hebben, dat doet die stick. Dat maakt van je Pi de ZWave-controller en met die stick include je vervolgens je nodes, waarna je met het programma op je Pi ze aangestuurd worden. Zie het als een computer waar je een usb-stick in propt.
Begrijpelijk, alleen ben ik niet graag afhankelijk van een provider/fabrikant. Bovendien ben ik niet echt fan van een cloud-platform waarbij je niet goed weet wat er met je data gebeurd (disclaimer: ik weet niet hoe dat bij Homey zit) en ben ik iemand die graag zelf knutselt. Dat is voor mij tot nog toe de reden om niet voor een Homey te gaan. (en zeg nou zelf: voor 3 tientjes een pi en voor nog 4 tientjes heb je een zwave stick, voor die prijs kun jij geen Homey kopen waarschijnlijkquote:Op maandag 5 maart 2018 12:34 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Oh jij hebt zo'n Raspberry, oke, ja. Ik zat al te denken richting een Somfy controller, die kan ook met zo'n Z-Wave stick overweg.
Nee, daar kan ik je niet mee helpen, ik ben juist om die reden voor Homey gegaan dat ik daar geen uitbreidingen meer voor moest kopen om hem iets te laten kunnen.
Nee, dat ding kost 299 euro inderdaad, dus dan ben jij een stuk goedkoper uit.quote:Op maandag 5 maart 2018 12:47 schreef bagpiper001 het volgende:
[..]
Begrijpelijk, alleen ben ik niet graag afhankelijk van een provider/fabrikant. Bovendien ben ik niet echt fan van een cloud-platform waarbij je niet goed weet wat er met je data gebeurd (disclaimer: ik weet niet hoe dat bij Homey zit) en ben ik iemand die graag zelf knutselt. Dat is voor mij tot nog toe de reden om niet voor een Homey te gaan. (en zeg nou zelf: voor 3 tientjes een pi en voor nog 4 tientjes heb je een zwave stick, voor die prijs kun jij geen Homey kopen waarschijnlijk)
Totdat je de tijd gaat vergelijken die jij erin steekt om een flow te bouwen en die ik erin steek om het in elkaar te programmerenquote:Op maandag 5 maart 2018 12:50 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Nee, dat ding kost 299 euro inderdaad, dus dan ben jij een stuk goedkoper uit.
Nou ja, ik heb inderdaad wel heel erg snel een flow in elkaar geklikt, dat stelt echt niks voor. Qua gebruikersvriendelijkheid scoort het wel hoog ja. Maar, zo heeft elk systeem zijn voor- en nadelen.quote:Op maandag 5 maart 2018 12:53 schreef bagpiper001 het volgende:
[..]
Totdat je de tijd gaat vergelijken die jij erin steekt om een flow te bouwen en die ik erin steek om het in elkaar te programmeren.
Goed, je betaald dus voor wat extra service
ze zouden zigbee moeten kunnen spreken daar ze hue compatible zijn, of ze het netwerk versterkern weet ik eerlijk gezegd niet; ik dacht dat dat standaard zo was bij apparatuur in een mesh netwerk?quote:Op maandag 5 maart 2018 12:28 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ik ken die Osram stekkers niet, maar wat voor protocol spreekt dat? Want Fibaro is Z-Wave, maar Hue is Zigbee en wat die Osram stekkers doen weet ik niet. Of het nou Z-Wave is of Zigbee, doen die stekkers mee om je Mesh te bouwen/versterken? Want zo niet, dan is dat wel zonde.
Niet duur. Maar dan heb je wel altijd van die blokjes op je stopcontacten?quote:Op maandag 5 maart 2018 21:27 schreef mschol het volgende:
[..]
ze zouden zigbee moeten kunnen spreken daar ze hue compatible zijn, of ze het netwerk versterkern weet ik eerlijk gezegd niet; ik dacht dat dat standaard zo was bij apparatuur in een mesh netwerk?
zijn deze stekkers:https://www.beaumotica.nl/osram-lightify-smart-plug-4058075036239 (in Duitsland besteld voor ~¤20 p/s)
yep, dat wel, maar bij fibaro heb je ook een ding er altijd op.. alleen wat minder 'clunky'quote:Op maandag 5 maart 2018 21:29 schreef Lenny_Leonard het volgende:
[..]
Niet duur. Maar dan heb je wel altijd van die blokjes op je stopcontacten?
doelde niet specifiek op homey maar op een algemeen tooltjequote:Op maandag 5 maart 2018 12:26 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Google Home is ook te koppelen met Homey![]()
Voor de rest van je vraag, dat weet ik eigenlijk niet, ik heb gewoon een lijstje gemaakt van dingen die ik wilde doen. Volgens mij wordt er wel gewerkt aan een app waarin je precies dat kunt doen wat jij zegt, maar voor zo ver ik me kan herinneren is dat er nog niet voor Homey.
Volgens mij zijn er niet echt tooltjes waar je mee kan spelen. Het is een kwestie van inlezen en genoeg zwave producten in je huis zetten. Lees https://domeha.com/blog/h(...)wave-network-quality bijvoorbeeld, volgens mij is die wel oké.quote:Op maandag 5 maart 2018 21:42 schreef Spockjuh_ het volgende:
[..]
doelde niet specifiek op homey maar op een algemeen tooltje
Volgens mij dienen alleen stopcontact-gevoede apparaten als repeater/versterker van je Mesh. Voor Z-Wave is dat in ieder geval zo.quote:Op maandag 5 maart 2018 21:27 schreef mschol het volgende:
[..]
ze zouden zigbee moeten kunnen spreken daar ze hue compatible zijn, of ze het netwerk versterkern weet ik eerlijk gezegd niet; ik dacht dat dat standaard zo was bij apparatuur in een mesh netwerk?
zijn deze stekkers:https://www.beaumotica.nl/osram-lightify-smart-plug-4058075036239 (in Duitsland besteld voor ~¤20 p/s)
is er een manier om dit te meten? (of is het gewoon echt uitproberen op verschillende verdiepingen?) dan kan ik eens kijken of die stekkers versterkenquote:Op dinsdag 6 maart 2018 09:02 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Volgens mij dienen alleen stopcontact-gevoede apparaten als repeater/versterker van je Mesh. Voor Z-Wave is dat in ieder geval zo.
Daarom heb ik bij mij thuis ook geen stekkers van NeoCoolcam, want ook al zijn het dingen die in het stopcontact gaan, ze doen niét mee aan het versterken van je mesh. Ze zijn daarom ook een stuk goedkoper, maar zoals met alles, krijg je waar je voor betaald.
Bij Zigbee weet ik dat je Hue lampen mee doen bij het versterken van je mesh, dus als je die door je huis hebt dan heb je een aardige mesh, maar voor Hue lampen betaal je de hoofdprijs, en ik weet dus niet of die alternatieve lampen van bv Ikea mee doen aan je mesh versterken.
Volgens https://smartplus.ledvance.com/ gebruiken die dingen bluetooth. Niks mis mee, maar als jij een Hue starterkitje hebt, die Zigbee doet, en je hebt deze dingen erbij die Bluetooth doen, dan heb je dus 2 verschillende meshes.quote:Op dinsdag 6 maart 2018 09:08 schreef mschol het volgende:
[..]
is er een manier om dit te meten? (of is het gewoon echt uitproberen op verschillende verdiepingen?) dan kan ik eens kijken of die stekkers versterken
vreemd weerquote:Op dinsdag 6 maart 2018 09:15 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Volgens https://smartplus.ledvance.com/ gebruiken die dingen bluetooth. Niks mis mee, maar als jij een Hue starterkitje hebt, die Zigbee doet, en je hebt deze dingen erbij die Bluetooth doen, dan heb je dus 2 verschillende meshes.
Ook dát is niet verkeerd, maar ze praten niet met elkaar. Als ik in de Homey app store kijk dan zie ik 2 apps qua Osram Lightify, waarbij de 1e is uitgefaseerd ten faveure van de 2e app, die wél communiceert op basis van Zigbee.
Ik denk dat de versie die jij hebt bluetooth doet, maar zeker weet ik dat niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |