abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 17 februari 2018 @ 14:39:23 #1
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177255644
registreer om deze reclame te verbergen
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben, waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.

v85A1yB.jpg

Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kán even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog héél veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wél nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat géén batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:

37wqcCO.jpg

Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177256141
Tof! Kan de pics verder niet zien vanaf werk maar dat komt later wel. Ik pak het rustig aan bij ons, deels vanwege de kosten en deels vanwege de kinderschoenen waarin alles nog staat.

Bij ons op dit moment alleen de volgende dingen:
- Nest (wat nu met vloerverwarming een heel dure thermostaat is geworden die vrij weinig doet behalve mooi wezen).
- IKEA Tradfri. Oorspronkelijk uit nood gekozen omdat we bij ons in de slaapkamer nog niet aan electra/verlichting/nieuwe schakelaars toegekomen worden, nu breid ik het langzaam uit naar vrijwel elke kamer.

Het is dus vooral voor het dagelijks gemak, nog niet full on alles geautomatiseerd.

Wat ik eigenlijk op lange termijn zou willen, maar dat is dan ook wellicht in een ander (evt. nieuw te bouwen) huis is meer een aansturing zoals Femme van Tweakers voor elkaar heeft. Eigen software, met apparatuur wat zelf in te regelen valt zodat je niet afhankelijk bent van derden.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_177257218
wat ik eigenlijk overal mis, wat is het sluipverbruik van al die slimme apparaten?
Normaal gesproken is een lamp gewoon uit, nu niet want anders kan je ze niet bedienen, dat verbruikt energie maar hoeveel?
  Moderator zaterdag 17 februari 2018 @ 16:17:36 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177257505
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 15:57 schreef mschol het volgende:
wat ik eigenlijk overal mis, wat is het sluipverbruik van al die slimme apparaten?
Normaal gesproken is een lamp gewoon uit, nu niet want anders kan je ze niet bedienen, dat verbruikt energie maar hoeveel?
Je bedoelt die Philips Hue lampen? Ik heb geen idee. Ik heb ze al jaren. Het klopt inderdaad dat je de knop van de armatuur waar je de lamp in draait altijd op 'aan' moet staan, omdat anders die Hue lamp niet bereikbaar is, maar hoeveel dat verbruikt, ik heb geen enkel idee, maar nauwelijks iets.

Ik denk dat die 87 watt per uur die ik nu spaar omdat ik dus de Audio/Video op onze slaapkamer geheel uit kan zetten en de standby van tv, versterker, mediaspeler, subwoofer en playstation 4 dus niet meer verbruikt omdat de stekker niet aan is, alleen al veel en veel meer is dan wat alle smart stekkers samen verbruiken.

En dan reken ik nog niet de lekstroom mee van de wasmachine en droger die dus nu (automatisch) uitgeschakeld worden op het moment dat ze niet aan staan. :)

Van de andere kant, omdat ik dus eigenlijk een besparing zie in het maandelijkse verbruik bespaart het me geld, maar zelfs als dat niet zo was geweest had ik dat geen issue gevonden, omdat het gemak en de lol ervan me dat waard is. :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator zaterdag 17 februari 2018 @ 16:23:30 #5
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177257605
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 14:57 schreef house_is_a_feeling het volgende:
Tof! Kan de pics verder niet zien vanaf werk maar dat komt later wel. Ik pak het rustig aan bij ons, deels vanwege de kosten en deels vanwege de kinderschoenen waarin alles nog staat.

Bij ons op dit moment alleen de volgende dingen:
- Nest (wat nu met vloerverwarming een heel dure thermostaat is geworden die vrij weinig doet behalve mooi wezen).
- IKEA Tradfri. Oorspronkelijk uit nood gekozen omdat we bij ons in de slaapkamer nog niet aan electra/verlichting/nieuwe schakelaars toegekomen worden, nu breid ik het langzaam uit naar vrijwel elke kamer.

Het is dus vooral voor het dagelijks gemak, nog niet full on alles geautomatiseerd.

Wat ik eigenlijk op lange termijn zou willen, maar dat is dan ook wellicht in een ander (evt. nieuw te bouwen) huis is meer een aansturing zoals Femme van Tweakers voor elkaar heeft. Eigen software, met apparatuur wat zelf in te regelen valt zodat je niet afhankelijk bent van derden.
Ja, dat is inderdaad heel tof, maar ik programmeer niet, dus dat is dan weer geen optie :)

Overigens, dat Trädfi werkt samen met Philips Hue. Hue heeft een bridge, maar daar kun je ook die Ikea lampen op 'aansluiten'. Hue werkt dan weer met Homey, maar omdat Hue werkt via het ZigBee protocol, en Homey dat protocol ondersteunt kán ik de lampen ook rechtstreeks aan Homey hangen, zonder die bridge.

Ik zie echter in jouw/jullie topic dat jullie met Homekit werken. Dat is inderdaad een alternatief voor Homey, maar volgens mij spreekt Homekit niet standaard alle protocols? Overigens, prachtig huis maken jullie er van _O_

[ Bericht 5% gewijzigd door CoolGuy op 17-02-2018 17:32:47 ]
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177257663
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 15:57 schreef mschol het volgende:
wat ik eigenlijk overal mis, wat is het sluipverbruik van al die slimme apparaten?
Normaal gesproken is een lamp gewoon uit, nu niet want anders kan je ze niet bedienen, dat verbruikt energie maar hoeveel?
Voor dat klik aan klik uit is dat ongeveer 0,5 Watt
  Moderator zaterdag 17 februari 2018 @ 16:40:10 #7
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177257900
registreer om deze reclame te verbergen
(energie) inzichten

Omdat alles smart is, kun je de gekste statistieken bijhouden. Bijvoorbeeld, op de stekkers kun je het actuele verbruik zien, het cumulatieve verbruik, de tijden wanneer ze aan hebben gestaan, etc etc. Van een deur sensor kun je zien hoe vaak hij geactiveerd is, hoe laat dat was, en zo verder.

Dat wordt allemaal overzichtelijk weergegeven per apparaat, en kun je dus zelf opvragen:

KnUBYok.jpg

Nu komt bovenstaand plaatje uit een zogenaamd Inzicht, en dat gaat dus over tijd gezien. Het is daar overigens ook mogelijk om het cumulatieve totaalverbruik in een diagram te laten zien. Je kunt er echter ook voor kiezen er op de stekker (in de software, niet op de daadwerkelijke stekker) naar te kijken. Dat ziet er dan zo uit.

Droger en wasmachine:

5NXG3BN.jpg

Hier boven is dus te zien wat het actuele verbruik is van dat moment, maar ook wat op die stekker in totaal is verbruikt sinds de laatste keer dat hij op 0 is gezet (wat ik nog nooit heb gedaan, en ik gebruik ze sinds 9 oktober 2017). De stekkers zelf zien er als volgt uit (deze 2 zijn in de kelder, waar de wasmachine en droger staan):

aqOKBup.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator zaterdag 17 februari 2018 @ 17:09:28 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177258346
Flows

Flows, of scenario's, zoals het in andere software genoemd wordt, zijn die dingen that let the magic happen :)

Het werkt volgens het ALS-EN-(OF)-DAN principe. ALS dit (EN eventueel dit OF dat) DAN doe X.

Het simpelste is natuurlijk een ALS dit, DAN doe dat. ALS het contactalarm van de voordeur aan gaat, DAN stuur een pushbericht naar mijn smartphone. Daarvoor hoef je dus niet verbinding te hebben met het wifi netwerk thuis, het werkt waar je ook maar bent. Zo'n flow ziet er in de software als volgt uit:

ysherTe.jpg

Voor bijvoorbeeld de brievenbus, ziet dat er als volgt uit:

qpIJwX6.jpg

Hoe ziet dat er dan op de telefoon uit? Nou, zo:

vk13uRn.jpg

Bij de brievenbus flow zie je in de DAN kolom ook staan 'zeg iets'. Homey kan praten, dus de zin die je ingeeft in die flow card wordt door Homey uitgesproken. Als ik dus bijvoorbeeld in de keuken ben, dan hoor ik Homey zeggen "Er is post bezorgd!".

Je kunt hele ingewikkelde flows maken, die van tig variabelen afhankelijk zijn, maar dat gaat te ver om hier helemaal uit te leggen, we zijn pas bij het begin :)

Omdat Homey een app heeft, waarin je kunt instellen in welke straal om de locatie van Homey heen je je nog in je 'thuisgebied' bevindt, kun je ook zeggen dat je een pushbericht wil als iemand het thuis gebied heeft verlaten, of juist thuis komt. Je zou dan bijvoorbeeld een flow kunnen maken die zegt van.

ALS lampen in de woonkamer uit zijn, EN iemand (of zelfs een specifiek persoon) komt thuis, EN de tijd is tussen 19:00u en 22:00u 's avonds, DAN schakel specifieke lampen in de woonkamer in. Ik heb dit zelf niet, omdat ik in heb gesteld dat de lampen aan moeten gaan als de zon onder gaat op een door de weekse dag:

xD0rbuX.jpg

Omdat de zon elke dag een klein beetje later onder gaat, en Homey die zonsondergangtijd ophaalt van internet, gaan de lampen ook elke avond een klein beetje later aan. In bovenstaand voorbeeld gaan de lampen gewoon aan, maar je kunt ook bijvoorbeeld instellen op welke kleur ze aan moeten gaan, en met welke helderheid. :)

Voor het weekend heb ik dezelfde flow, maar dan gaan er ook nog 2 KaKu lampen mee aan in de woonkamer (zie hier wederom de kracht van het kunnen combineren van meerdere protocollen in 1 flow/scenario/actie).
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177276771
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 16:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, dat is inderdaad heel tof, maar ik programmeer niet, dus dat is dan weer geen optie :)

Overigens, dat Trädfi werkt samen met Philips Hue. Hue heeft een bridge, maar daar kun je ook die Ikea lampen op 'aansluiten'. Hue werkt dan weer met Homey, maar omdat Hue werkt via het ZigBee protocol, en Homey dat protocol ondersteunt kán ik de lampen ook rechtstreeks aan Homey hangen, zonder die bridge.

Ik zie echter in jouw/jullie topic dat jullie met Homekit werken. Dat is inderdaad een alternatief voor Homey, maar volgens mij spreekt Homekit niet standaard alle protocols? Overigens, prachtig huis maken jullie er van _O_
HomeKit is inderdaad een dingetje van Apple. Het is lang niet zo uitgebreid als alternatieven maar hier was vooral de insteek: het moet werken, en het moet simpel werken met de apparaten die wij al in huis hebben. Het was dan een nobrainer gezien we qua telefoons beiden onze ziel verkocht hebben aan Cupertino en het vrij onwaarschijnlijk is dat dat op korte termijn gaat veranderen. Wellicht dat er een HomePod of een Echo bij gaat komen. De HomePod moet ik nog eens beluisteren want het schijnt dat dat ding een machtig geluid kan leveren, maar is qua smart functies best dom en niet echt een aanvulling op wat een telefoon met Siri kan. Wel was ik gewend om de tv compleet te besturen via de Xbox One icm Kinect (want lui! alles via voice control), maar voor de rust in de kamer heb ik de kinect al afgekoppeld en de nieuwe televisie neemt heel wat mediaplayer functionaliteit over. Dus hoe gaan we dit oplossen..? Voorlopig heb ik m'n ogen op Harmony van Logitech met Amazon Echo die het eea kan overnemen via de stem.

Moet nou zeggen dat stroomverbruik/sluipverbruik etc monitoren mij eigenlijk niet zo veel kan boeien. Het is volgens mij nog altijd niet helemaal rendabel om te investeren in sensoren/stopcontactmeters met het idee om te besparen want de beste manier om dat te doen is in principe alles zelf uitschakelen en uitgeschakeld houden wanneer je het niet gebruikt.

Ik ga nog wel denk binnenkort pielen met Domoticz en dan aangesloten aan de meterkast om de totale waardes eens in de gaten te houden, maar dat is meer voor de heb dan dat ik er daadwerkelijk waardevolle data uit haal.

Verder ben ik wel ondertussen blij met de verlichting setup. Bij thuiskomen bepaalde lampen die aangaan, naar bed gaan is alles met 1 druk op de knop of 1 commando naar Siri toe uit. Die kleine gemakken, daar doen we het voor c_/ & thx btw :)
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
  Moderator zondag 18 februari 2018 @ 20:16:27 #10
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177285181
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:58 schreef house_is_a_feeling het volgende:

[..]

HomeKit is inderdaad een dingetje van Apple. Het is lang niet zo uitgebreid als alternatieven maar hier was vooral de insteek: het moet werken, en het moet simpel werken met de apparaten die wij al in huis hebben. Het was dan een nobrainer gezien we qua telefoons beiden onze ziel verkocht hebben aan Cupertino en het vrij onwaarschijnlijk is dat dat op korte termijn gaat veranderen. Wellicht dat er een HomePod of een Echo bij gaat komen. De HomePod moet ik nog eens beluisteren want het schijnt dat dat ding een machtig geluid kan leveren, maar is qua smart functies best dom en niet echt een aanvulling op wat een telefoon met Siri kan. Wel was ik gewend om de tv compleet te besturen via de Xbox One icm Kinect (want lui! alles via voice control), maar voor de rust in de kamer heb ik de kinect al afgekoppeld en de nieuwe televisie neemt heel wat mediaplayer functionaliteit over. Dus hoe gaan we dit oplossen..? Voorlopig heb ik m'n ogen op Harmony van Logitech met Amazon Echo die het eea kan overnemen via de stem.

Moet nou zeggen dat stroomverbruik/sluipverbruik etc monitoren mij eigenlijk niet zo veel kan boeien. Het is volgens mij nog altijd niet helemaal rendabel om te investeren in sensoren/stopcontactmeters met het idee om te besparen want de beste manier om dat te doen is in principe alles zelf uitschakelen en uitgeschakeld houden wanneer je het niet gebruikt.

Ik ga nog wel denk binnenkort pielen met Domoticz en dan aangesloten aan de meterkast om de totale waardes eens in de gaten te houden, maar dat is meer voor de heb dan dat ik er daadwerkelijk waardevolle data uit haal.

Verder ben ik wel ondertussen blij met de verlichting setup. Bij thuiskomen bepaalde lampen die aangaan, naar bed gaan is alles met 1 druk op de knop of 1 commando naar Siri toe uit. Die kleine gemakken, daar doen we het voor c_/ & thx btw :)
Ja. Mijn vrouw heeft een iPhone maar ik niet, dus Homekit gaat ´t hier niet worden. Ik heb de TV inderdaad ook op Homey zitten, en de versterker en en en, maar ik heb nog geen voice control. Homey heeft wel voice control, maar dat werkt, nou, laten we zeggen, niet geweldig.

Maar, Homey is te koppelen aan zowel Google Home als Amazon Alexa. Dat is wel interessant, want waar ik een paar maanden geleden nog dacht daar niet aan te beginnen vind ik dat Google Home toch wel steeds interessanter worden, dus dat gaat er toch wel komen denk ik.

Nee, sluipverbruik interesseert mij ook niet in die zin dat ik probeer elke watt te besparen, maar toen ik zag dat ik 87 watt standby verbruik had, alleen al op de slaapkamer, heb ik dus wel een flow (eigenlijk 2) daarvoor geschreven.

De stekker waar alles op zit is uit, tenzij de bewegingssensor beweging bemerkt, vanaf 19u in de avond. Dan gaat die stekker aan. Als dan binnen 180 seconden het verbruik niet stijgt boven de 90 watt wordt er blijkbaar niets aan gezet, en gaat de stekker weer uit:

OeaEZ48.jpg

In de eerste flow wordt er, als de bewegings sensor af gaat, gecontroleerd de tijd tussen 19u en 22u ligt. Mijn vrouw is later dan ik thuis, en ik ben eigenlijk altijd beneden, maar als ik dan gauw een keer naar boven loop, dan wil ik niet dat die stekker aan gaat, en dat voorkom ik door te eisen dat een specifiek persoon (mijn vrouw) in het thuisgebied van Homey moet zijn, (en dat die stekker op dat moment uit is). Als aan die voorwaarden wordt voldaan, dan wordt de stekker aan geschakeld, en begint er een timer van 3 minuten af te lopen.

De 2e flow is simpeler. Die flow wordt getriggered op het moment dat die 3 minuten voorbij zijn. Als tegen die tijd het totaalverbruik niet boven de 90 watt is gestegen wordt de stekker weer uitgeschakeld.

Waar ik uiteindelijk naar toe wil is dat ik nauwelijks nog op een knop hoef te drukken. De lichten in de verschillende ruimtes (muv de keuken en de badkamer, want nog niet geautomatiseerd) gaan automatisch aan en uit. De keuken niet omdat daar 13 spots zijn ingebouwd, om die allemaal te vervangen voor Philips Hue vind ik wat té, maar ik denk dat ik daar een module achter de lichtschakelaar ga inbouwen waardoor ik het eea toch kan automatiseren.

Op de badkamer zijn 3 spots in het plafond ingebouwd, en daar komt wel Philips Hue. Ik had het plan om over 5 jaar de badkamer te vernieuwen, maar bij nader inzien vind ik het handiger om dat te doen vóór onze kleine ter wereld komt, dus ik ben nu in het proces van offertes opvragen, want als het voor de geboorte gaat gebeuren, dan zal dat in april gebeuren.

ALS dat gebeurd dan moet de verwarming daar afgekoppeld worden, waardoor ik ook direct de mogelijkheid heb om op alle verwarmingen de afsluiters te vervangen voor thermostatische afsluiters, en dan scoor ik ook direct dat Honeywell Evohome pakket. Dat is zeg maar zoiets als Nest, met dat verschil dat je dan per ruimte kan instellen hoe warm het in die ruimte moet zijn. Dan komen ook direct Philips Hue GU10 spots op de badkamer, want dan kan dat allemaal in 1 moeite door en is dat allemaal mooi klaar voor de kleine er is. :)

Inderdaad, die kleine gemakken is waar je het voor doet. Nou ja, dat, en omdat het gewoon leuk is om er mee te spelen. Maar goed, ik wil nog zoveel, ik wil nog smart verlichting in de gehele tuin, een camera in de achtertuin, licht achter de poort in de tuin, een deurbel met camera, etc etc. Komt allemaal, gewoon stapje voor stapje :P

[ Bericht 7% gewijzigd door CoolGuy op 18-02-2018 20:49:09 ]
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 18 februari 2018 @ 20:22:22 #11
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177285308
Ik moet dit topic ook eens helemaal lezen, maar haal het alvast maar mijn active topics.

Ik heb philips hue, elgato eve thermo, room & energy en Abus Smartvest alarm
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_177290856
Omdat ik ook alle verschillende soorten ha apparatuur wilde gebruiken met 1 controller heb ik gekozen voor Domoticz. Dit draait op een Raspberry PI en wordt heel goed up to date gehouden.
Ik vind het voordeel van DOmoticz dat het ook de vele "onbekende" protocollen uit china e.d. kan integreren.
The Force is like Duck-tape, it has a light side, a dark side and it holds the universe together
pi_177291149
Ik heb nu alleen wat Yeelight lampen. Ik ga met een paar maanden verhuizen en wil ik het wat groter aanpakken. Ik weet alleen nog niet erg hoe.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 09:02:29 #14
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177291928
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 08:06 schreef dimmak het volgende:
Ik heb nu alleen wat Yeelight lampen. Ik ga met een paar maanden verhuizen en wil ik het wat groter aanpakken. Ik weet alleen nog niet erg hoe.
Oke, weet je wel 'wat'? Want dan kunnen we wellicht kijken hoe je invulling kunt geven aan de 'hoe'. :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177291988
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 09:02 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oke, weet je wel 'wat'? Want dan kunnen we wellicht kijken hoe je invulling kunt geven aan de 'hoe'. :)
Ligt er voornamelijk aan wat er straks mogelijk is. Ik huur het voor max 2 jaar, daarna ga ik naar een koophuis. Dus misschien blijft het bij wat Yeelights en een Google Home. Bij mijn nieuwbouwhuis wil ik het wel groter aanpakken.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 09:17:05 #16
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177292177
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 09:06 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ligt er voornamelijk aan wat er straks mogelijk is. Ik huur het voor max 2 jaar, daarna ga ik naar een koophuis. Dus misschien blijft het bij wat Yeelights en een Google Home. Bij mijn nieuwbouwhuis wil ik het wel groter aanpakken.
Oh, dus we praten over ergens in 2020? Ja, dat duurt nog wel even.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177292237
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 09:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh, dus we praten over ergens in 2020? Ja, dat duurt nog wel even.
Nou ik ga tijdelijk straks naar een andere woning, waar ik al een beetje wil kloten, maar dat is eerst huur. Dus daar zal niet al te veel mogelijk zijn.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 09:30:24 #18
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177292427
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 09:19 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nou ik ga tijdelijk straks naar een andere woning, waar ik al een beetje wil kloten, maar dat is eerst huur. Dus daar zal niet al te veel mogelijk zijn.
Hmja, want het moet ook weer allemaal weg gehaald worden natuurlijk. Ja, dat maakt het niet makkelijker.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 09:31:19 #19
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177292447
Ik had eigenlijk wel verwacht dat er (veel) meer mensen met HA bezig waren hier :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 10:57:37 #20
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177293971
Leuk en informatief topic. Ik zit er hevig aan te denken om dit ook eens te gaan doen zodra we verhuizen, toevallig hoorde ik mijn vriendin dit weekend positief reageren op het automatisch aangaan van lichten toen ze ergens binnen stapte dus dat is in ieder geval al een ingang naar echte home automation die ze waarschijnlijk niet voor ogen heeft. maar als het allemaal heel simpel is en 'vanzelf' gaat (lijkt te gaan) dan kan ik haar vast wel overtuigen :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 11:54:49 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177295135
quote:
14s.gif Op maandag 19 februari 2018 10:57 schreef jogy het volgende:
Leuk en informatief topic. Ik zit er hevig aan te denken om dit ook eens te gaan doen zodra we verhuizen, toevallig hoorde ik mijn vriendin dit weekend positief reageren op het automatisch aangaan van lichten toen ze ergens binnen stapte dus dat is in ieder geval al een ingang naar echte home automation die ze waarschijnlijk niet voor ogen heeft. maar als het allemaal heel simpel is en 'vanzelf' gaat (lijkt te gaan) dan kan ik haar vast wel overtuigen :P.
Moeilijke vriendin ja? :P mijn vrouw vindt dit dus echt allemaal totaal geen issue :P

Voor die lampen heb je aan een Hue pkketje icm een Hue bewegingssensor genoeg. Heb je verder geen controller of niks voor nodig, dat kan Hue out of the box al. ^O^
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 11:58:21 #22
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177295215
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 11:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Moeilijke vriendin ja? :P mijn vrouw vindt dit dus echt allemaal totaal geen issue :P

Voor die lampen heb je aan een Hue pkketje icm een Hue bewegingssensor genoeg. Heb je verder geen controller of niks voor nodig, dat kan Hue out of the box al. ^O^
Neuh, ze zal me niet verhinderen als ik het nou eenmaal leuk vind maar wil wel rekening houden met het feit dat ze niet bepaald technisch is wat dat betreft en ook geen trek heeft om een app te moeten openen om iets simpels voor elkaar te krijgen .

Dus de basics gewoon simpel en functioneel en dan voor mezelf de verdere diepgang, stroom schema's en wat mij betreft een google home ding die me kan helpen met het besturen van alles en nog wat. lijkt me geweldig.

Dus dat hue zonder controller kan natuurlijk niet werken ( hue hue) en als we toch zo'n controller hebben kunnen we er net zo goed gebruik van maken voor de rest van de zaken.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 12:21:08 #23
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177295784
quote:
10s.gif Op maandag 19 februari 2018 11:58 schreef jogy het volgende:

[..]

Neuh, ze zal me niet verhinderen als ik het nou eenmaal leuk vind maar wil wel rekening houden met het feit dat ze niet bepaald technisch is wat dat betreft en ook geen trek heeft om een app te moeten openen om iets simpels voor elkaar te krijgen .

Dus de basics gewoon simpel en functioneel en dan voor mezelf de verdere diepgang, stroom schema's en wat mij betreft een google home ding die me kan helpen met het besturen van alles en nog wat. lijkt me geweldig.

Dus dat hue zonder controller kan natuurlijk niet werken ( hue hue) en als we toch zo'n controller hebben kunnen we er net zo goed gebruik van maken voor de rest van de zaken.
Oh zo. Ja als dat bij ons gebeurt roept ze mij gewoon, ze gaat niet op telefoons in apps lopen klooien, daar heeft ze geen trek in, dus ik zal moeten accepteren dat als er iets aan de hand is, ik het ook mag oplossen :) Wel direct een extra incentive om het (mijn-)vrouw vriendelijk te implementeren.

Jawel, Hue kán zonder de bijbehorende Hue bridge (wat ook een controller is natuurlijk) werken, maar dan moet je een andere controller hebben die ook Zigbee spreekt (Homey doet dat dus), dus ik zou mijn lampen rechtstreeks aan Homey kunnen hangen. Dat heb ik (nog) niet gedaan, en ik weet ook niet of ik dat ga doen. Maar, Homey heeft wel een Hue app, en daarmee kan ik dus, ondanks dat ik de Hue bridge ertussen heb, de lampen aan laten sturen door Homey.

Maar inderdaad. De Hue bridge stuurt alleen maar Hue aan. Een controller die meer kan dan Hue kun je inderdaad ook inzetten voor andere dingen. Dus tegen je vrouw zeg je dan gewoon dat bij dat Hue nog een extra controller hoort, en dat is je toegang tot een wereld van automatisering :P

Uiteraard heb ik al nagedacht over hoe ik het mijn vrouw makkelijk ga maken, dus ik wil in de toekomst door het huis heen 2 of 3 tablets ophangen, waar gewoon HomeyDash (evt icm Virtual Devices) op draait en constant op actief is, waardoor ze de belangrijke dingen als licht , temperatuur en alarm in specifieke ruimten heel makkelijk kan bedienen.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 16:54:22 #24
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177303025
Ik zal me waarschijnlijk in het begin niet echt in kunnen houden om er grapjes mee uit te halen bedenk ik me nu :@. Dat wanneer mijn vriendin binnenkomt het hele huis roze wordt of zo. maar die Homey is een Nederlands product of zie ik dat verkeerd? Wel een tof ding.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 16:55:54 #25
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177303058
quote:
9s.gif Op maandag 19 februari 2018 16:54 schreef jogy het volgende:
Ik zal me waarschijnlijk in het begin niet echt in kunnen houden om er grapjes mee uit te halen bedenk ik me nu :@. Dat wanneer mijn vriendin binnenkomt het hele huis roze wordt of zo. maar die Homey is een Nederlands product of zie ik dat verkeerd? Wel een tof ding.
Ja, is een Nederlands product. Je moet hem dus niet hebben voor spraakondersteuning (maar Amazon Alexa en Google Home worden ook ondersteund, of andersom eigenlijk denk ik) maar gewoon om dingen te automatiseren waar je dan geen omkijken meer naar hebt.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 17:17:00 #26
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177303391
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 16:55 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, is een Nederlands product. Je moet hem dus niet hebben voor spraakondersteuning (maar Amazon Alexa en Google Home worden ook ondersteund, of andersom eigenlijk denk ik) maar gewoon om dingen te automatiseren waar je dan geen omkijken meer naar hebt.
Ik zat inderdaad al een beetje te zoeken en zag dat de spraak ondersteuning wel iets te wensen over liet maar dat Google home volledig geďntegreerd kan worden. Ik hou wel van die dingen. Waarschijnlijk heb ik nu binnen een paar maanden alvast een volledige starterskit in huis.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177303455
quote:
9s.gif Op maandag 19 februari 2018 16:54 schreef jogy het volgende:
Ik zal me waarschijnlijk in het begin niet echt in kunnen houden om er grapjes mee uit te halen bedenk ik me nu :@. Dat wanneer mijn vriendin binnenkomt het hele huis roze wordt of zo. maar die Homey is een Nederlands product of zie ik dat verkeerd? Wel een tof ding.
Ik word hier al met zelf verzonnen morse code gesignaleerd dat het toch wel erg laat wordt en mijn aanwezigheid in de slaapkamer gewenst is na een uit de hand gelopen potje fortnite :').
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
  maandag 19 februari 2018 @ 19:24:12 #28
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177305886
Met name licht doet het goed bij de vrouwen hoor. Je kunt veel sfeervoller verlichten met een paar hue colors. Als er hier mensen komen eten moet ik in het hele huis de lampen verzamelen en naar de eetkamer verplaatsen tot alles perfect is.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 19:28:09 #29
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177305961
quote:
14s.gif Op maandag 19 februari 2018 17:17 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik zat inderdaad al een beetje te zoeken en zag dat de spraak ondersteuning wel iets te wensen over liet maar dat Google home volledig geďntegreerd kan worden. Ik hou wel van die dingen. Waarschijnlijk heb ik nu binnen een paar maanden alvast een volledige starterskit in huis.
Ik heb zojuist alvast een Google Home op de kop getikt, maar dat is momenteel nog in het Engels (of Duits) omdat nederlands nog niet ondersteund wordt door Google. Maar het is wel een geinig apparaatje.

Een starterskit van wat? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 19:29:10 #30
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177305980
quote:
99s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:24 schreef XL het volgende:
Met name licht doet het goed bij de vrouwen hoor. Je kunt veel sfeervoller verlichten met een paar hue colors. Als er hier mensen komen eten moet ik in het hele huis de lampen verzamelen en naar de eetkamer verplaatsen tot alles perfect is.
Ehhh....wat? :P Jij draait elke keer die lampen er uit als er visite komt? Als je nou eens af en toe een lampje erbij koopt gewoon? :D
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 19:31:20 #31
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177306037
quote:
99s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:24 schreef XL het volgende:
Met name licht doet het goed bij de vrouwen hoor. Je kunt veel sfeervoller verlichten met een paar hue colors. Als er hier mensen komen eten moet ik in het hele huis de lampen verzamelen en naar de eetkamer verplaatsen tot alles perfect is.
Hehehe, maar heel soms loopt het ook fout. Mijn vrouw was vannacht over de zeik omdat de lamp op de overloop op volle sterkte aan ging, en dan fel wit licht :')

Ik weet niet wat daar mis ging, normaal gesproken wordt die lamp in de nacht heel zwak blauw, omdat blauw geen pijn aan je ogen doet en je ook niet echt wakker maakt. Nou toen kreeg ik het te horen hoor :D
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 februari 2018 @ 19:34:41 #32
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177306099
quote:
10s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehhh....wat? :P Jij draait elke keer die lampen er uit als er visite komt? Als je nou eens af en toe een lampje erbij koopt gewoon? :D
Ik heb er al 6 :')

Gaan er wel nog meer worden. Er hebben echter nog een aantal andere dingen prioriteit. Wil eerst nog luidsprekers in de tuin die inbrekers laten weten dat ze te dicht bij het huis komen. Had al een keer een of andere vrouw (oostblok uiterlijk) die op verkenning uit was in de tuin op de security cam
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 19:40:55 #33
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177306211
quote:
99s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:34 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb er al 6 :')

Gaan er wel nog meer worden. Er hebben echter nog een aantal andere dingen prioriteit. Wil eerst nog luidsprekers in de tuin die inbrekers laten weten dat ze te dicht bij het huis komen. Had al een keer een of andere vrouw (oostblok uiterlijk) die op verkenning uit was in de tuin op de security cam
*zet op lijstje erbij.

Ja ik heb er nu ook 6. 2 Beneden in de woonkamer, 2 op onze slaapkamer, 1 in de gang, en 1 op de overloop. Daar moeten er dus nog 3 bij voor op de badkamer straks, minstens 1 voor op de kinderkamer, en eigenlijk nog 2 erbij voor in de woonkamer. En eigenlijk, eigenlijk wil ik de 13 GU10 spots in de keuken ook vervangen voor kleur-Hue's, maar dat is wel redelijk aan de prijs in een keer :P

Maar inderdaad, in de tuin moet ook nog iets van automatische verlichting komen. Maar goed, ik zit tot nu toe eigenlijk nog steeds te wachten op wat offertes voor de badkamer, dat afwerken (als de prijs me aan staat) heeft nu eerst prioriteit.

Wat voor camera heb jij in de tuin, want daar moet ik nl ook nog een camera ophangen, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat/welke dat dan moet worden.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 19:42:17 #34
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177306243
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb zojuist alvast een Google Home op de kop getikt, maar dat is momenteel nog in het Engels (of Duits) omdat nederlands nog niet ondersteund wordt door Google. Maar het is wel een geinig apparaatje.

Een starterskit van wat? :P
Een starterskit van home automation dus. Een homey en een zooi stekkers en sensoren enzo. Om het leuk te maken. Ik zal waarschijnlijk niet meteen een weerstation en automatische gordijnen enzo in slaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 19:53:34 #35
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177306429
quote:
17s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:42 schreef jogy het volgende:

[..]

Een starterskit van home automation dus. Een homey en een zooi stekkers en sensoren enzo. Om het leuk te maken. Ik zal waarschijnlijk niet meteen een weerstation en automatische gordijnen enzo in slaan.
Nee, je hebt inderdaad wel iets nodig van stekkers of sensoren of lichten ofzo nodig (of een KaKu setje(s)) want op zichzelf is het vooral mooi om naar te kijken, maar dan doet ie nog niet zo veel he :P Maar je gaat wel voor Homey dus? :D

Nee, ik heb ook nog geen weerstation. Ik heb wel een rolluik dat elektrisch gaat, dat wordt in de toekomst ook nog uitgebreid. Maar goed, ik wil nog zo veel verbeteringen doorvoeren, maar de kleine gaat boven alles natuurlijk prio krijgen als ie er is, daar wil ik de badkamer ook voor aan laten pakken.

Ik heb zojuist de PostNL app geinstalleerd op Homey. Die stuurt een push bericht als je levering bij PostNL wordt aangemeld, gesorteerd, in het afleveringsproces zit en wanneer het is afgeleverd. Best leuk, hoef ik niet meer steeds die 3S code in te geven op een website wanneer ik iets bestel :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 februari 2018 @ 20:18:55 #36
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177307007
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

*zet op lijstje erbij.

Ja ik heb er nu ook 6. 2 Beneden in de woonkamer, 2 op onze slaapkamer, 1 in de gang, en 1 op de overloop. Daar moeten er dus nog 3 bij voor op de badkamer straks, minstens 1 voor op de kinderkamer, en eigenlijk nog 2 erbij voor in de woonkamer. En eigenlijk, eigenlijk wil ik de 13 GU10 spots in de keuken ook vervangen voor kleur-Hue's, maar dat is wel redelijk aan de prijs in een keer :P

Maar inderdaad, in de tuin moet ook nog iets van automatische verlichting komen. Maar goed, ik zit tot nu toe eigenlijk nog steeds te wachten op wat offertes voor de badkamer, dat afwerken (als de prijs me aan staat) heeft nu eerst prioriteit.

Wat voor camera heb jij in de tuin, want daar moet ik nl ook nog een camera ophangen, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat/welke dat dan moet worden.
In de tuin hangt een camera van abus (vet lelijk, mag niet in het zicht) aan de deur een Netatmo presence die ook dienst doet als deurbel (nou ja, hij belt als je de oprit oploopt en ik krijg dan een push bericht).

Dat alarm wil ik met bewegingsensors doen, aan de keldertrap en serre zijn de zwakke plekken van het huis.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 20:18:58 #37
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177307011
Hou op nou hoor :'). Maar net als jij ben ik niet van het programmeren en ik volg gewoon jouw grondige research. Een home unit die meerdere 'talen' spreekt en zo'n toffe interface heeft is gewoon prefect.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 20:33:20 #38
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177307357
quote:
10s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:18 schreef jogy het volgende:
Hou op nou hoor :'). Maar net als jij ben ik niet van het programmeren en ik volg gewoon jouw grondige research. Een home unit die meerdere 'talen' spreekt en zo'n toffe interface heeft is gewoon prefect.
Nou, die interface gaat dus veranderen. Er is straks GEEN app meer voor op de PC/laptop schijnbaar, het moet allemaal vanaf telefoon of tablet. Ik heb het nog niet gezien, maar van wat ik er van gehoord heb hadden meer mensen hun vraagtekens daarbij, maar er is een keer een demo gegeven ergens in Nederland, en dat scheen toch wel heel erg gemakkelijk te werken.

Ja goed, je kunt natuurlijk altijd je telefoon/tablet bedienen via je laptop, dat gaat ook nog, dus uiteindelijk is het dan nog via je laptop te doen, maar goed, dat is afwachten want ik heb die nieuwe app dus nog helemaal niet gezien.

Overigens heb ik wel een keer, nu jij dat zegt met die lichten zitten te kloten. Kwam mijn vrouw thuis, werd het licht in huis helemaal rood :') Komt mijn vrouw binnen en die riep dus direct "Ey Alter, was soll das?! Ist es hier ein Puff oder was?"

Die uitdrukking op dr gezicht vergeet ik nooit meer :D :') 8)7
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 20:34:58 #39
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177307404
quote:
99s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:18 schreef XL het volgende:

[..]

In de tuin hangt een camera van abus (vet lelijk, mag niet in het zicht) aan de deur een Netatmo presence die ook dienst doet als deurbel (nou ja, hij belt als je de oprit oploopt en ik krijg dan een push bericht).

Dat alarm wil ik met bewegingsensors doen, aan de keldertrap en serre zijn de zwakke plekken van het huis.
Bewegingssensors? Waarom? De serre heeft een deur neem ik aan? En wat is er aan de keldertrap een zwak punt?

Want als je een bewegingssensor in je serre hangt en er staat een beetje wind of de sensor detecteert een beetje beweging, dan gaat je alarm direct af he. Moet je niet willen denk ik :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177307660
Ik ben pas in december begonnen :+

Google Home Mini -> basisstation voor stembesturing
- Gekoppeld o.a. Netflix en Play Music

Sonoff smart switches
- Lamp 1 (woonkamer)
- Lamp 2 (woonkamer)
- Lamp 3 (woonkamer)
- Lamp 4 (eettafel)

Xiaomi
- Yeelight (keuken)
- Mija camera

Overig (allen via stem te bedienen)
- Sony televisie
- Sony soundbar
- Chromecast
- Raspberry pi 3 met Kodi en Hyperion (ambilight)

Ik heb ook een ATAG One thermostaat (wifi), maar deze is helaas nog niet te connecten.

Ik wil nog wat sensoren van Xiaomi bestellen (zoals temperatuur/luchtvochtigheid, planten, rookmelder), maar dat komt later nog.
  maandag 19 februari 2018 @ 21:17:42 #41
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177308571
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 20:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Bewegingssensors? Waarom? De serre heeft een deur neem ik aan? En wat is er aan de keldertrap een zwak punt?

Want als je een bewegingssensor in je serre hangt en er staat een beetje wind of de sensor detecteert een beetje beweging, dan gaat je alarm direct af he. Moet je niet willen denk ik :P
De serre is enkel glas en daar komt hij in te hangen. Zodat hij de deur naar het huis goed kan bewaken. De keldertrap is zwak omdat je als inbreker daar volledig uit het zicht bent. Kun je minutenlang de sloten uitboren.

De bewegingsmelder herkent mensen op basis van je lengte en lichaamstemperatuur. Wind en kleine dieren kunnen dat ding niet triggeren.

Het alternatief zijn deursensors, maar die zitten binnen en zie je niet. Het is afschrikken, ons huis minder aantrekkelijk maken dan de rest van de straat. De deursensors kunnen ook geen speakers trigger met waarschuwing triggeren.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_177309650
Ik ben op zoek naar een automatische codedeuroplossing voor mijn Airbnblocatie. Na nader onderzoek heb ik geconcludeerd dat een perfecte oplossing niet bestaat. Iemand ervaringen met codetableau's gelinkt aan Airbnb?
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 23:08:47 #43
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177311323
Ha! Ik heb haar overtuigd. Zolang de home automation ook dienst kan doen als alarm is ze fan. En dat kan het. Leuk *O*.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 23:10:33 #44
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177311360
quote:
10s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:08 schreef jogy het volgende:
Ha! Ik heb haar overtuigd. Zolang de home automation ook dienst kan doen als alarm is ze fan. En dat kan het. Leuk *O*.
Dat kan inderdaad. Er zijn apps voor SmartAlarm en ThuisAlarm maar je kunt ook zelf een alarm van scratch opbouwen :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 23:14:26 #45
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177311451
Maar het kan dus ook via je smartphone identificeren wie en waar je bent toch? Gewoon een beetje een goede camera/sensor, een automatisch licht en een app die een berichtje stuurt is denk ik al genoeg.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 23:17:38 #46
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177311515
quote:
5s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:14 schreef jogy het volgende:
Maar het kan dus ook via je smartphone identificeren wie en waar je bent toch? Gewoon een beetje een goede camera/sensor, een automatisch licht en een app die een berichtje stuurt is denk ik al genoeg.
Nou, het weet dat je telefoon thuis is, of niet, maar indien niet weet hij niet of jij bij de Appie om de hoek bent of in Scheveningen.

Ja, en nog een luid alarm. En een deurbel met camera en 2weg communicatie. En rookmelders. En sensoren op alle ramen en deuren. En een glasbreekdetector. En en en... :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 23:24:22 #47
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177311636
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, het weet dat je telefoon thuis is, of niet, maar indien niet weet hij niet of jij bij de Appie om de hoek bent of in Scheveningen.
Daar valt vast wel iets van te maken. Volgens mij kan ik mijn google maps locatie wel delen met mijn home automation ding _O-.

quote:
Ja, en nog een luid alarm. En een deurbel met camera en 2weg communicatie. En rookmelders. En sensoren op alle ramen en deuren. En een glasbreekdetector. En en en... :P
Oh, feestje :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 23:32:23 #48
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177311802
quote:
14s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Daar valt vast wel iets van te maken. Volgens mij kan ik mijn google maps locatie wel delen met mijn home automation ding _O-.

[..]

Oh, feestje :@.
Maar waarom zou je dat willen? Of je bent in het thuisgebied, of niet. Indien niet, activeer alarm en indien wel, zet alarm uit. Is heel simpel te bouwen. Heel erg simpel.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 februari 2018 @ 23:39:54 #49
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177311947
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:32 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Maar waarom zou je dat willen?
Waarom niet? Lijkt me eigenlijk wel geinig om aan de unit te vragen waar mijn vriendin is en dat ie dat dan op kan vragen (En andersom ook) Al zal dat wel heel snel heel oud worden en enigszins creepy zijn. Maar toch! En als je home unit ziet dat je onderweg naar huis bent dat de verwarming alvast aan gaat of zo, weet ik het. Eindeloze mogelijkheden.

quote:
Of je bent in het thuisgebied, of niet. Indien niet, activeer alarm en indien wel, zet alarm uit. Is heel simpel te bouwen. Heel erg simpel.
Oh ja, dat wel inderdaad. Zodra de telefoons in de slaapkamer zijn dan gaat beneden het alarm aan, dat soort dingen. Wel handig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 19 februari 2018 @ 23:48:56 #50
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177312078
quote:
14s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:39 schreef jogy het volgende:

[..]

Waarom niet? Lijkt me eigenlijk wel geinig om aan de unit te vragen waar mijn vriendin is en dat ie dat dan op kan vragen (En andersom ook) Al zal dat wel heel snel heel oud worden en enigszins creepy zijn. Maar toch! En als je home unit ziet dat je onderweg naar huis bent dat de verwarming alvast aan gaat of zo, weet ik het. Eindeloze mogelijkheden.

[..]

Oh ja, dat wel inderdaad. Zodra de telefoons in de slaapkamer zijn dan gaat beneden het alarm aan, dat soort dingen. Wel handig.
Dat is wel uhh.. Creepy.. Ja :P

Datsoort dingen kunnen inderdaad. Zou ik wel een paar sensoren kopen. Weet niet hoe groot je huis is maar de Neo Coolcam deur/raamsensoren zijn goedkoop, maar het is ZWave Plus dus je hebt wel een mesh nodig, dus een paar fibaro of nodon powerplugs erbij is wel handig.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177313562
Iemand hier met Fibaro modules?

Switch of Dimmer 2?

Ik kom er niet helemaal uit wat ik nou moet halen. Als ik een lamp alleen aan-uit wil zetten, dan beter de switch of toch de dimmer?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177314050
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:53 schreef CoolGuy het volgende:

[..]
Ik heb zojuist de PostNL app geinstalleerd op Homey. Die stuurt een push bericht als je levering bij PostNL wordt aangemeld, gesorteerd, in het afleveringsproces zit en wanneer het is afgeleverd. Best leuk, hoef ik niet meer steeds die 3S code in te geven op een website wanneer ik iets bestel :P
Dat doet de PostNL app op je telefoon ook automatisch.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 09:22:36 #53
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177315020
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 08:00 schreef dimmak het volgende:

[..]

Dat doet de PostNL app op je telefoon ook automatisch.
Correct, maar dan heb ik een extra app op mn telefoon terwijl mijn HA controller het ook kan. Dan liever 1 app in plaats van 2. Daarnaast kan ik die statusupdates van PostNL binnen de Controller gebruiken om verdere acties op te laten volgen als ik dat wil. Bij de PostNL app krijg ik die melding en that´s it.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 09:25:17 #54
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177315081
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 06:24 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Iemand hier met Fibaro modules?

Switch of Dimmer 2?

Ik kom er niet helemaal uit wat ik nou moet halen. Als ik een lamp alleen aan-uit wil zetten, dan beter de switch of toch de dimmer?
Nou, de dimmer kan volgens mij ook de lamp gewoon aan en uit zetten, maar kan ook dimmen (als ik het goed heb). De switch is precies dat, aan of uit. Dus als jij puur en alleen aan/uit wil, denk ik dat de switch het aangewezen product is voor je?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 20 februari 2018 @ 09:44:04 #55
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177315487
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 23:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is wel uhh.. Creepy.. Ja :P
Ja klopt ook wel maar het lijkt me gewoon briljant om te kunnen. beetje a la Star Trek _O-.

quote:
Datsoort dingen kunnen inderdaad. Zou ik wel een paar sensoren kopen. Weet niet hoe groot je huis is maar de Neo Coolcam deur/raamsensoren zijn goedkoop, maar het is ZWave Plus dus je hebt wel een mesh nodig, dus een paar fibaro of nodon powerplugs erbij is wel handig.
Ik zit nu nog in een appartementje maar we verhuizen waarschijnlijk binnenkort naar een gezinswoning, daar kan ik helemaal wild gaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177315734
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, de dimmer kan volgens mij ook de lamp gewoon aan en uit zetten, maar kan ook dimmen (als ik het goed heb). De switch is precies dat, aan of uit. Dus als jij puur en alleen aan/uit wil, denk ik dat de switch het aangewezen product is voor je?
In principe wel. Maar de dimmer kan dus hetzelfde als de switch, en meer.

De prijs is per module gelijk (60 euro). Ik zie niet goed in waarom ik voor de switch zou gaan als een dimmer hetzelfde kan.

Mocht ik dan ooit later bedenken dat ik heel graag mijn lamp op de wc wil dimmen ofzo ( :') ), dan kan dat altijd nog.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 12:52:13 #57
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177319452
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

In principe wel. Maar de dimmer kan dus hetzelfde als de switch, en meer.

De prijs is per module gelijk (60 euro). Ik zie niet goed in waarom ik voor de switch zou gaan als een dimmer hetzelfde kan.

Mocht ik dan ooit later bedenken dat ik heel graag mijn lamp op de wc wil dimmen ofzo ( :') ), dan kan dat altijd nog.
Oef, dat weet ik niet. Ik heb én geen dimmers én geen switches, dus ik heb er niet eerder mee gewerkt. Maar volgens mij is het niet alleen afhankelijk van het Fibaro product, maar ook van je lamp/armatuur? Ik ben niet zo in to elektra, dus ik heb er geen idee van eigenlijk, maar volgens mij kun je niet elke lamp zo maar dimmen, toch?
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 20 februari 2018 @ 14:12:37 #58
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177321135
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:44 schreef jogy het volgende:

[..]

Ja klopt ook wel maar het lijkt me gewoon briljant om te kunnen. beetje a la Star Trek _O-.

[..]

Ik zit nu nog in een appartementje maar we verhuizen waarschijnlijk binnenkort naar een gezinswoning, daar kan ik helemaal wild gaan.
Ik heb een bestaand huis gekocht en van de bedrading enzo blijf ik af. Een vriend van me bouwt nieuw en die gaat helemaal los. Waanzin wat je allemaal kan doen! Heel gaaf! Iedere lichtschakelaar is een touchscreen met meerdere licht settings, temperatuur, aanwezigheidsensors.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 20 februari 2018 @ 14:18:10 #59
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177321243
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Mocht ik dan ooit later bedenken dat ik heel graag mijn lamp op de wc wil dimmen ofzo ( :') ), dan kan dat altijd nog.
Naar de wc gaan begint toch echt op de bank tegenwoordig. Eerst via de app de verwarming omhoog, paar minuten later het licht aanpassen op je stemming en dan opstaan en daadwerkelijk naar de wc lopen.

Gewoon poepen in de kou met de enige warmte van een gloeilamp, daar lachen we later om.

Het is wachten op de smartwatch die aan je pols kan merken dat je bijna moet en die de wc al voorverwarmt en juist belicht!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Forum Admin dinsdag 20 februari 2018 @ 14:51:52 #60
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177321972
quote:
99s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 14:12 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb een bestaand huis gekocht en van de bedrading enzo blijf ik af. Een vriend van me bouwt nieuw en die gaat helemaal los. Waanzin wat je allemaal kan doen! Heel gaaf! Iedere lichtschakelaar is een touchscreen met meerdere licht settings, temperatuur, aanwezigheidsensors.
Ik ga niet in de meterkast zitten rommelen maar de lichtschakelaar punten durf ik nog wel aan, dat lijkt me wel grappig. En uiteraard integratie van mijn audio en visuele apparatuur en weet ik het allemaal.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin dinsdag 20 februari 2018 @ 14:53:13 #61
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177322009
quote:
99s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 14:18 schreef XL het volgende:

[..]

Naar de wc gaan begint toch echt op de bank tegenwoordig. Eerst via de app de verwarming omhoog, paar minuten later het licht aanpassen op je stemming en dan opstaan en daadwerkelijk naar de wc lopen.
Gooi er dan ook meteen een (oude) tablet tegenaan die de uitzending op de tv overneemt zodat je gewoon verder kan kijken _O-.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 15:43:45 #62
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177323373
quote:
99s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 14:18 schreef XL het volgende:

[..]

Naar de wc gaan begint toch echt op de bank tegenwoordig. Eerst via de app de verwarming omhoog, paar minuten later het licht aanpassen op je stemming en dan opstaan en daadwerkelijk naar de wc lopen.

Gewoon poepen in de kou met de enige warmte van een gloeilamp, daar lachen we later om.

Het is wachten op de smartwatch die aan je pols kan merken dat je bijna moet en die de wc al voorverwarmt en juist belicht!
Nou, je zegt het als een grapje, maar wat ik straks wel ga doen is dat in de nacht het licht op de badkamer gewoon heel zwak blauw wordt, wat ik in principe nu ook op de overloop al heb in de nacht.

Daarbij komt dat ik tijdens het douchen geen superfel licht wil hebben op de badkamer, en ik wil ook muziek op de badkamer, dus, als de watersensor vocht detecteert dimt het licht naar ontspannend blauw licht en begint muziek te spelen :P

Gewoon omdat het kan :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177323593
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 15:43 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, je zegt het als een grapje, maar wat ik straks wel ga doen is dat in de nacht het licht op de badkamer gewoon heel zwak blauw wordt, wat ik in principe nu ook op de overloop al heb in de nacht.

Daarbij komt dat ik tijdens het douchen geen superfel licht wil hebben op de badkamer, en ik wil ook muziek op de badkamer, dus, als de watersensor vocht detecteert dimt het licht naar ontspannend blauw licht en begint muziek te spelen :P

Gewoon omdat het kan :P
Nou je het zegt. Als je uit bed stapt, wordt dat opgemerkt door een sensor. Als dat in de nacht is, kun je er vanuit gaan dat ik naar de wc ga. Dan is het prima om het licht wat te dimmen zodat je nog half slapend daarna terug naar bed kan.

Ik heb trouwens ook zo'n stank-hoeft-niet-te-stinken wc, dus dan mag ik best uitpakken met dimbare lichtjes. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177323624
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 12:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oef, dat weet ik niet. Ik heb én geen dimmers én geen switches, dus ik heb er niet eerder mee gewerkt. Maar volgens mij is het niet alleen afhankelijk van het Fibaro product, maar ook van je lamp/armatuur? Ik ben niet zo in to elektra, dus ik heb er geen idee van eigenlijk, maar volgens mij kun je niet elke lamp zo maar dimmen, toch?
Dit kreeg ik op Tweakers:

Diverse redenen:

1. Dimmers kunnen een veel lager vermogen hebben, bijvoorbeeld 400 watt. Als je meer wil schakelen, dan brandt je dimmer door

2. Transformatoren achter dimmers zijn lastig (bv bij halogeen of LED)

3. Dimmers hebben de nare eigenschap om te brommen als ze gebruikt worden. Heel lichtjes, maar als je het eenmaal hoort...

4. Als je 10 watt lamp gaat dimmen naar bijvoorbeeld 5 watt. Dan kan je beter een 5 watt lamp kopen. Dimmers verbruiken nodeloos energie

Allemaal niet onoverkomelijk of onoplosbaar uiteraard. Maar de simpelste (en goedkoopste) oplossing is gewoon een schakelaar nemen ipv een dimmer.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 19:17:07 #65
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177327088
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 15:53 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Nou je het zegt. Als je uit bed stapt, wordt dat opgemerkt door een sensor. Als dat in de nacht is, kun je er vanuit gaan dat ik naar de wc ga. Dan is het prima om het licht wat te dimmen zodat je nog half slapend daarna terug naar bed kan.

Ik heb trouwens ook zo'n stank-hoeft-niet-te-stinken wc, dus dan mag ik best uitpakken met dimbare lichtjes. :7
Wat voor wc? :D nou ja, ik doe die Hue spots dus op de badkamer. In de slaapkamer gaat in de nacht geen licht aan, dat is zelfmoord aangezien mijn vrouw dat niet trekt, wakker gemaakt worden als ze slaapt :')
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 21 februari 2018 @ 09:09:03 #66
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177338062
Gisteren is mijn Google Home binnen gekomen. Wat een tof apparaat is dat! Goed, Nederlands is nog niet ondersteunt, hoewel ik vanochtend, toen ik vroeg wat er op mijn agenda stond voor vandaag, hij begon in het engels, maar zodra hij toe kwam aan het opnoemen van wat er concreet op de agenda stond, hij ineens in het Nederlands begon te praten!

Maar uiteraard, toen ik daarna nog een keer vroeg wat er op mijn agenda stond, was het weer in het Engels. Beetje apart, maar NL ondersteuning lijkt er toch echt aan te komen :P

Ik heb verder nog niks gedaan om Homey aan Google Home te koppelen, al gaat dat wel, omdat ik dan mijn Homey op Engels in moet stellen, en ik heb geen zin om dat straks weer terug te zetten. Mijn telefoon heb ik ook al op Engels moeten zetten, want anders kun je niks met Google Home, dus ik wacht eerst af tot Nederlands ondersteund wordt, en dan ga ik die koppeling maken.

Mijn vrouw is in ieder geval laaiend enthousiast over het ding, al kan ze e er nog niet veel mee omdat ze Duits is en Engels niet haar sterkste kant is, maar het ding gaat schijnbaar ook 2talige ondersteuning krijgen. Ze riep al dat ze ook een Home mini op de slaapkamer wil, én toen ze hoorde dat het ding ook muziek kan afspelen én sprookjes kan vertellen, was ze om en wilde ze nóg een Home mini voor op de kinderkamer straks :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 10:50:15 #67
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177340476
_O-. Google Home moet er dus bij, dat is duidelijk. Maar wel lekker wachten op de NL ondersteuning ja.

Ik heb gisteren de hele avond lopen snuffelen naar wat ik allemaal nodig denk te hebben en ik ben stiekem wel blij dat ik komende maand de winstdeling krijg, waarschijnlijk ga ik het nodig hebben :@.

In de woonkamer wil ik denk ik wel gaan werken met smart lights. Even kijken of die Xiaomi smart lights goed zijn, volgens het internet wel iig. Voor de rest van het huis vervang ik alleen de lichtschakelaars en laat ik de lichten zelf 'dom'. Eventueel voor de slaapkamer nog een uitzondering en de badkamer (niet zeker).

Dus dat zijn minimaal 8 a 10 lichten en 8 schakelaars.
Beveiliging wil ik ook. Dan zou ik een buiten sensor moeten kopen. Die aeon sensors zijn wel stoer maar dus niet voor buiten (iig de bewegingssensor niet echt blijkbaar) ( https://domoticaspul.nl/aeon-labs-z-wave-plus-multisensor.html) maar blijkbaar heeft philio een sensor die je wel buiten kan hangen ( https://www.domotica-blog(...)ensor-psp05#continue )
Dus 2 of 3 voor buiten en een paar voor binnen (weet ik nog niet zeker overigens)
Camera's vind ik wel interessant maar het huis moet geen vesting worden zeg maar, ik heb nog geen goede en makkelijk weg te werken camera voor buiten kunnen vinden en een intercom vind ik ook weer wat overdreven (voor nu dan _O-)

Maar de bewegingssensoren, in combinatie met de deursensoren ( https://www.betaalbare-do(...)m-deur-sensor-6.html en https://www.betaalbare-do(...)aam-deur-sensor.html bijvoorbeeld) en daar dan nog eventueel ergens een sirene aan gehangen en dat al mijn apparatuur begint te flippen mocht het blijken dat er ingebroken wordt moet genoeg zijn om stiekeme wannabe inbrekers zich de tyfus in te laten schrikken. Alleen daarom zou ik eigenlijk al een camera willen hebben want ik zou het best willen zien dat een insluiper uit zijn schoenen springt van de schrik wanneer alle lichten aanspringen en er van alles begint te jengelen.

Verder heb ik nog even lopen googlen of mijn apparatuur aangesloten kan worden aan Homey en dat is wel het geval. De TV, versterker, kodi (en Windows) en uiteraard de Chromecasts zijn allemaal goed te verbinden. Leuke dingen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177340609
Bookmark topicje erbij voor mij :)

Ben zelf wat meer van het zelf knutselen, maar ervaringen met verschillende modules zijn altijd welkom. De ideeën die ik hier voorbij zie komen klinken mij nog niet eens zo gek in de oren, geautomatiseerd licht in huis lijkt mij een van de fijnste dingen die je kan hebben en is dan ook hetgeen waar ik nu het meeste mee bezig ben.

Mijn plan nu is: Raspberry Pi met Hass erop, daar een ZWave stickie in en vervolgens wil ik met schakelaars/dimmers aan de slag die ZWave ondersteunen om allerlei rules in te gaan stellen. Ook hier zal de winstdeling dus meer dan welkom zijn.

De Pi ligt hier inmiddels, met Hass erop, waarbij ik m'n telefoon al gekoppeld heb en ik dus netjes een overzicht heb van wanneer ik in de buurt ben en wanneer niet. (geolokalisatie, gaat via een andere app). Volgende stap is ZWave implementeren.
  Moderator woensdag 21 februari 2018 @ 11:18:20 #69
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177341079
quote:
10s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:50 schreef jogy het volgende:
_O-. Google Home moet er dus bij, dat is duidelijk. Maar wel lekker wachten op de NL ondersteuning ja.

Ik heb gisteren de hele avond lopen snuffelen naar wat ik allemaal nodig denk te hebben en ik ben stiekem wel blij dat ik komende maand de winstdeling krijg, waarschijnlijk ga ik het nodig hebben :@.

In de woonkamer wil ik denk ik wel gaan werken met smart lights. Even kijken of die Xiaomi smart lights goed zijn, volgens het internet wel iig. Voor de rest van het huis vervang ik alleen de lichtschakelaars en laat ik de lichten zelf 'dom'. Eventueel voor de slaapkamer nog een uitzondering en de badkamer (niet zeker).

Dus dat zijn minimaal 8 a 10 lichten en 8 schakelaars.
Beveiliging wil ik ook. Dan zou ik een buiten sensor moeten kopen. Die aeon sensors zijn wel stoer maar dus niet voor buiten (iig de bewegingssensor niet echt blijkbaar) ( https://domoticaspul.nl/aeon-labs-z-wave-plus-multisensor.html) maar blijkbaar heeft philio een sensor die je wel buiten kan hangen ( https://www.domotica-blog(...)ensor-psp05#continue )
Dus 2 of 3 voor buiten en een paar voor binnen (weet ik nog niet zeker overigens)
Camera's vind ik wel interessant maar het huis moet geen vesting worden zeg maar, ik heb nog geen goede en makkelijk weg te werken camera voor buiten kunnen vinden en een intercom vind ik ook weer wat overdreven (voor nu dan _O-)

Maar de bewegingssensoren, in combinatie met de deursensoren ( https://www.betaalbare-do(...)m-deur-sensor-6.html en https://www.betaalbare-do(...)aam-deur-sensor.html bijvoorbeeld) en daar dan nog eventueel ergens een sirene aan gehangen en dat al mijn apparatuur begint te flippen mocht het blijken dat er ingebroken wordt moet genoeg zijn om stiekeme wannabe inbrekers zich de tyfus in te laten schrikken. Alleen daarom zou ik eigenlijk al een camera willen hebben want ik zou het best willen zien dat een insluiper uit zijn schoenen springt van de schrik wanneer alle lichten aanspringen en er van alles begint te jengelen.

Verder heb ik nog even lopen googlen of mijn apparatuur aangesloten kan worden aan Homey en dat is wel het geval. De TV, versterker, kodi (en Windows) en uiteraard de Chromecasts zijn allemaal goed te verbinden. Leuke dingen.
Hehehe. Ja als je het virus eenmaal hebt, dan ga je los ja :D

Hmm, ik ben niet helemaal op de hoogte van de ins en outs, maar ik heb ergens opgepikt dat de Xiaomi Zigbee producten nog niet helemaal lekker ondersteund worden door Homey vanwege...redenen, geen idee wat. Of dat ook voor de lichten van Xiaomi geldt, dat weet ik niet. Ik waarschuw alleen maar even voor eventuele teleurstellingen.

De lichtschakelaars vervangen is een kostenbesparende oplossing inderdaad, want overal nieuwe lampjes kopen gaat in de papieren lopen, in plaats van de oude lampen laten zitten en gewoon een switch er tussen.

Sensoren voor buiten is inderdaad een ander verhaal. Je hebt er dan nodig die tegen kou en water kunnen, en die zijn er wel, maar nog niet heel veel volgens mij. Wat ik absoluut wel wil is een camera. Dat die camera's niet mooi zijn, dat ben ik met je eens, maar ze hangen er ook niet voor de mooi, maar omdat het nuttig is/kan zijn. Die heb ik ook nog niet, net als dat ik nog geen camera's voor binnen heb, maar dat is vooral omdat Homey daar momenteel nog niet mee kan omgaan dacht ik.

Een deurbel camera gaat er absoluut wel komen bij mij. Mijn vrouw is zwanger, en omdat ze in Duitsland werkt en de regels omtrent zwangerschap(sverlof) heel anders zijn dan hier is zij straks een jaar thuis met de kleine. Ik ben de hele dag werken, en hoewel wij in een goed aangeschreven wijk wonen is daar ook relatief veel te halen, dus ik wil niet dat als er een onbekende voor de deur staat en zij is alleen thuis met de kleine, zij continue de deur open moet maken voor zij ziet wie er staat. In ieder geval, niet als dat met een kleine investering van rond de 230 euro te ondervangen is dat zij dat niet hoeft te doen.

Het klopt dat er een grote verscheidenheid aan apparatuur te koppelen is. Mijn TV is gekoppeld, mijn versterker, ik heb 2 nVidia Shields (dus casten kan ook), het kan allemaal.

Wat betreft alarm, je hebt daar keuzes in. Je kunt een daadwerkelijk los alarm kopen en dat koppelen aan Homey. Maar daar zitten vaak ook deursensoren bij, dus als je op die deur al een sensor hebt zitten, dan heb je er dan 2, dat is niet nuttig. Wat je ook kunt doen is inderdaad gewoon vanaf scratch je alarm opbouwen.

Als je al deur/raamsensoren hebt is het mogelijk om daar een alarm unit bij aan te schaffen en dan kun je iets zeggen van

ALS niemand is thuis, EN een contactalarm gaat af, OF een tamperalarm gaat af, DAN laat sirene af gaan EN laat alle lampen rood/blauw knipperen EN doe de rolluiken omhoog EN stuur een pushbericht naar de telefoon.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177344138
Ik ben bezig met een nieuwbouwproject. Wat zouden jullie doen met schakelaars? Alleen puls-schakelaars op de plekken waar ik wil dimmen en de rest drukvlakschakelaars?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 13:27:27 #71
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177344274
Ik wil echt geen alarm kastje bij de deur hebben, het liefst moet het alarm zo onzichtbaar en makkelijk mogelijk zijn. Op afstand te bedienen en geen gehannes als er iemand thuis komt die er hoort te zijn. Dus de bewegingssensoren in combinatie met een verbinding met de desbetreffende smartphones en de mogelijkheid dat wanneer er verder nog iemand langs komt zonder dat we thuis zijn het alarm uitgezet kan worden etc. Daarom zit ik nog te twijfelen over een camera oid.

edit: Hm. Dan moet er wel iets verzonnen worden voor wanneer de smartphone niet beschikbaar is. Misschien een fingerprint scanner :9.

[ Bericht 20% gewijzigd door jogy op 21-02-2018 13:56:11 ]
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 21 februari 2018 @ 14:23:16 #72
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177346030
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 13:27 schreef jogy het volgende:
Ik wil echt geen alarm kastje bij de deur hebben, het liefst moet het alarm zo onzichtbaar en makkelijk mogelijk zijn. Op afstand te bedienen en geen gehannes als er iemand thuis komt die er hoort te zijn. Dus de bewegingssensoren in combinatie met een verbinding met de desbetreffende smartphones en de mogelijkheid dat wanneer er verder nog iemand langs komt zonder dat we thuis zijn het alarm uitgezet kan worden etc. Daarom zit ik nog te twijfelen over een camera oid.

edit: Hm. Dan moet er wel iets verzonnen worden voor wanneer de smartphone niet beschikbaar is. Misschien een fingerprint scanner :9.
Hmm, ja, maar dat is niet helemaal wat ik bedoel. Ik snap wat je zegt, maar, je hebt 2 verschillende scenario´s:

1. Je bouwt een alarm from scratch. Je koopt dus geen officieel alarmpakket, maar je stelt zelf je alarm samen door deur/raam sensoren op te hangen, gekoppeld aan Homey (of wat dan ook), en dan een sirene + zwaailicht. Dan heb je effectief ook een alarmsysteem he?

Het nadeel daarvan is als Homey down gaat, je alarmsysteem ook down is.

2. Je koopt een apart alarmsysteem. Dat alarmsysteem kun je koppelen aan Homey, maar omdat het systeem standalone is, maar BEDIENBAAR met Homey (alsook een app voor het alarm zelf) kun je met die aparte app je alarmsysteem nog steeds bedienen als Homey down is. Je alarm gaat daar echter niet van down. Dat is een voordeel.

Het nadeel is dan dat je ook gebonden zit aan deur/raam sensoren van dat alarmsysteem, die meestal duurder zijn, en wellicht niet afzonderlijk te koppelen zijn aan Homey, en dus ook niet binnen Homey te benaderen/uit te lezen/te gebruiken zijn in flows, maar dat laatste weet ik niet, want ik heb (nog) geen alarmpakket gekocht (en vanwege bovenstaande 2 opties weet ik ook nog niet wat ik daar mee moet).

Binnen Homey heb je wat jij zegt mbt tot 'verbinding met smartphones'. Omdat de homey app op je telefoon staat, en je in die telefoon app je cirikel kunt instellen wat nog 'thuis' is en wat niet, zal Homey zien als de telefoon buiten die cirkel gaat en die telefoon dus niet meer thuis is.

Dus, wat je dan kunt zeggen is "ALS niemand is thuis, DAN activeer alarm". Op het moment dat een telefoon zich dan weer binnen het thuisgebied bevindt van Homey, wordt er niet meer voldaan aan de voorwaarde "ALS niemand is thuis" en dus wordt het alarm gedeactiveerd".

Voor wat betreft andere mensen, bv je ouders of schoonouders of weet ik veel wat. Je kunt een NFC tag reader kopen die je ophangt, icm een paar tags. Iemand anders komt binnen terwijl er "niemand" thuis is, en dan kun je gewoon iets doen van"

ALS niemand is thuis EN alarm is actief, DAN activeer countdowntimer van bv 30 seconden.

vervolgens maak je een 2e flow en dan zeg je iets van:

ALS countdowntimer "alarm" is afgelopen, DAN activeer sirene.

Dan maak je een 3e flow die zegt van ALS nfc tag wordt gelezen EN countdowntimer "alarm" is niet afgelopen DAN deactiveer sirene EN stop countdowntimer.

Zoiets, want ik heb geen nfc tag reader dus ik weet niet wat de mogelijkheden daarmee zijn, maar zoiets zie ik even snel voor me. Zal w.s. niet helemaal kloppen, maar daar kunnen we dan later over brainstormen :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 14:47:36 #73
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177346558
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hmm, ja, maar dat is niet helemaal wat ik bedoel. Ik snap wat je zegt, maar, je hebt 2 verschillende scenario´s:

1. Je bouwt een alarm from scratch. Je koopt dus geen officieel alarmpakket, maar je stelt zelf je alarm samen door deur/raam sensoren op te hangen, gekoppeld aan Homey (of wat dan ook), en dan een sirene + zwaailicht. Dan heb je effectief ook een alarmsysteem he?

Het nadeel daarvan is als Homey down gaat, je alarmsysteem ook down is.

2. Je koopt een apart alarmsysteem. Dat alarmsysteem kun je koppelen aan Homey, maar omdat het systeem standalone is, maar BEDIENBAAR met Homey (alsook een app voor het alarm zelf) kun je met die aparte app je alarmsysteem nog steeds bedienen als Homey down is. Je alarm gaat daar echter niet van down. Dat is een voordeel.

Het nadeel is dan dat je ook gebonden zit aan deur/raam sensoren van dat alarmsysteem, die meestal duurder zijn, en wellicht niet afzonderlijk te koppelen zijn aan Homey, en dus ook niet binnen Homey te benaderen/uit te lezen/te gebruiken zijn in flows, maar dat laatste weet ik niet, want ik heb (nog) geen alarmpakket gekocht (en vanwege bovenstaande 2 opties weet ik ook nog niet wat ik daar mee moet).

Binnen Homey heb je wat jij zegt mbt tot 'verbinding met smartphones'. Omdat de homey app op je telefoon staat, en je in die telefoon app je cirikel kunt instellen wat nog 'thuis' is en wat niet, zal Homey zien als de telefoon buiten die cirkel gaat en die telefoon dus niet meer thuis is.

Dus, wat je dan kunt zeggen is "ALS niemand is thuis, DAN activeer alarm". Op het moment dat een telefoon zich dan weer binnen het thuisgebied bevindt van Homey, wordt er niet meer voldaan aan de voorwaarde "ALS niemand is thuis" en dus wordt het alarm gedeactiveerd".

Voor wat betreft andere mensen, bv je ouders of schoonouders of weet ik veel wat. Je kunt een NFC tag reader kopen die je ophangt, icm een paar tags. Iemand anders komt binnen terwijl er "niemand" thuis is, en dan kun je gewoon iets doen van"

ALS niemand is thuis EN alarm is actief, DAN activeer countdowntimer van bv 30 seconden.

vervolgens maak je een 2e flow en dan zeg je iets van:

ALS countdowntimer "alarm" is afgelopen, DAN activeer sirene.

Dan maak je een 3e flow die zegt van ALS nfc tag wordt gelezen EN countdowntimer "alarm" is niet afgelopen DAN deactiveer sirene EN stop countdowntimer.

Zoiets, want ik heb geen nfc tag reader dus ik weet niet wat de mogelijkheden daarmee zijn, maar zoiets zie ik even snel voor me. Zal w.s. niet helemaal kloppen, maar daar kunnen we dan later over brainstormen :)
Check. duidelijk wel en inderdaad waar ik dus wel een beetje mee zat. Apart alarm systeem (geďntegreerd uiteraard) of gewoon een Homey knutsel (met eventueel het nadeel van geen stroom is geen beveiliging). Nog even over doornijmeren in ieder geval. Ik ben vooralsnog fan van 'eigen knutsel' maar dan het liefst wel onderdelen met wat security kwaliteit. En ik zie ook wel veel die vooral op batterij werken, dat wil ik ook minimaliseren want ik ken mezelf, batterijtjes vervangen zal ik op een gegeven moment ook laks in worden en dan heb ik over een paar jaar nog maar een paar sensoren over want 'komt later wel'. Ah ja. In ieder geval wordt dit geen snel klusje maar een meer maanden plan met de nadruk op plan.

Is die Homey overigens een lokaal systeem of zit je bij de leverancier op een website?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 21 februari 2018 @ 14:57:49 #74
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177346787
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:47 schreef jogy het volgende:

[..]

Check. duidelijk wel en inderdaad waar ik dus wel een beetje mee zat. Apart alarm systeem (geďntegreerd uiteraard) of gewoon een Homey knutsel (met eventueel het nadeel van geen stroom is geen beveiliging). Nog even over doornijmeren in ieder geval. Ik ben vooralsnog fan van 'eigen knutsel' maar dan het liefst wel onderdelen met wat security kwaliteit. En ik zie ook wel veel die vooral op batterij werken, dat wil ik ook minimaliseren want ik ken mezelf, batterijtjes vervangen zal ik op een gegeven moment ook laks in worden en dan heb ik over een paar jaar nog maar een paar sensoren over want 'komt later wel'. Ah ja. In ieder geval wordt dit geen snel klusje maar een meer maanden plan met de nadruk op plan.

Is die Homey overigens een lokaal systeem of zit je bij de leverancier op een website?
Is lokaal.

Nou, ik zou juist wél met de sensoren op batterij werken, want, als een kwaadwillende de stroomtoevoer naar jouw huis afsluit, gaat een sensor op je deur ook niets meer doen. Bij een battery powered ding dus wel nog.

Batterijen vervangen kun je een flow voor maken he :P Je hebt nl standaard de mogelijkheid om een signaal af te geven bij 'verandering van batterij' in een sensor. Wat ik zelf heb gedaan is dat als de batterij power van een sensor onder de 25% komt (maar ik ga dat aanpassen naar 10%) ik een push notificatie krijg om dat batterijtje te vervangen. Dan is het gewoon dekseltje er af, batterijtje er uit, nieuw batterijtje er in, dekseltje er op, en klaar. Stel niks voor.

Ik ben hiermee bezig sinds oktober afgelopen jaar. Dat is dus ongeveer euhhh, 4,5 maand, en ik heb nog geen enkele sensor waarvan de batterij leeg was. De sensor die momenteel het minst batterij heeft is de sensor op de tussendeur van de gang naar de woonkamer, en die staat nu op 88%.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 15:26:24 #75
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177347374
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 14:57 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Is lokaal.

Nou, ik zou juist wél met de sensoren op batterij werken, want, als een kwaadwillende de stroomtoevoer naar jouw huis afsluit, gaat een sensor op je deur ook niets meer doen. Bij een battery powered ding dus wel nog.

Batterijen vervangen kun je een flow voor maken he :P Je hebt nl standaard de mogelijkheid om een signaal af te geven bij 'verandering van batterij' in een sensor. Wat ik zelf heb gedaan is dat als de batterij power van een sensor onder de 25% komt (maar ik ga dat aanpassen naar 10%) ik een push notificatie krijg om dat batterijtje te vervangen. Dan is het gewoon dekseltje er af, batterijtje er uit, nieuw batterijtje er in, dekseltje er op, en klaar. Stel niks voor.

Ik ben hiermee bezig sinds oktober afgelopen jaar. Dat is dus ongeveer euhhh, 4,5 maand, en ik heb nog geen enkele sensor waarvan de batterij leeg was. De sensor die momenteel het minst batterij heeft is de sensor op de tussendeur van de gang naar de woonkamer, en die staat nu op 88%.
Fair enough. Ik zie het ook wel op het internet dat zeker die nieuwe generatie z-wave dingen goed energiezuinig zijn en je per sensor ook de time-out waardes in kan stellen. Nu zal voor buiten de bewegingssensor het belangrijkst zijn en de rest minder en voor binnen is het gewoon leuk om lokatiebepaling te hebben voor bepaalde automatiseringen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 15:54:17 #76
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177347982
En overdag als het alarm uitstaat kan die hele sensor natuurlijk op 0 en pas wanneer het donker is een beetje gaan scannen en als het alarm daadwerkelijk ingeschakeld wordt vaker triggeren. Leuke dingen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 21 februari 2018 @ 19:26:07 #77
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177351502
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 13:27 schreef jogy het volgende:
Ik wil echt geen alarm kastje bij de deur hebben, het liefst moet het alarm zo onzichtbaar en makkelijk mogelijk zijn. Op afstand te bedienen en geen gehannes als er iemand thuis komt die er hoort te zijn. Dus de bewegingssensoren in combinatie met een verbinding met de desbetreffende smartphones en de mogelijkheid dat wanneer er verder nog iemand langs komt zonder dat we thuis zijn het alarm uitgezet kan worden etc. Daarom zit ik nog te twijfelen over een camera oid.

edit: Hm. Dan moet er wel iets verzonnen worden voor wanneer de smartphone niet beschikbaar is. Misschien een fingerprint scanner :9.
Ik heb wel een alarmkastje en ook afstandbediening voor bekenden. Kastje zit niet bij de deur, maar bij de router. De camera buiten doet dienst als deurbel, maar niet als alarm. Hij kan wel auto’s, personen en dieren herkennen en verschillend reageren. De sirene hangt buiten in het zicht (afschrikkende werking), verder zie je vrijwel niks. Zelfs de sensors zitten goed uit het zicht voor bezoekers. Je kunt echter met geen mogelijkheid bepaalde ruimte bereiken zonder het alarm af te laten gaan.

In het huis heb ik geen microfoons en camera’s vanwege persoonlijke privacy overwegingen. Ik vertrouw ze niet, zeker google en amazon niet met die zwammige data security verklaringen en hun business model. Misschien een siri speakers als siri zich verbeterd.

Ik woon trouwens ook in Duitsland Coolguy (zelfde reden). Het is verplicht een bordje op te hangen dat je prive terrein video bewaakt is en je mag de openbare weg niet filmen. Dus mijn camera slaat geen beelden van de straat op.

En als laatste kan ik dan nog pronken met een dhl paket brievenbus. Nog briljanter dan philips hue en de netatmo presence. Nooit meer naar de deur om pakketjes aan te nemen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator woensdag 21 februari 2018 @ 19:38:10 #78
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177351722
quote:
99s.gif Op woensdag 21 februari 2018 19:26 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb wel een alarmkastje en ook afstandbediening voor bekenden. Kastje zit niet bij de deur, maar bij de router. De camera buiten doet dienst als deurbel, maar niet als alarm. Hij kan wel auto’s, personen en dieren herkennen en verschillend reageren. De sirene hangt buiten in het zicht (afschrikkende werking), verder zie je vrijwel niks. Zelfs de sensors zitten goed uit het zicht voor bezoekers. Je kunt echter met geen mogelijkheid bepaalde ruimte bereiken zonder het alarm af te laten gaan.

In het huis heb ik geen microfoons en camera’s vanwege persoonlijke privacy overwegingen. Ik vertrouw ze niet, zeker google en amazon niet met die zwammige data security verklaringen en hun business model. Misschien een siri speakers als siri zich verbeterd.

Ik woon trouwens ook in Duitsland Coolguy (zelfde reden). Het is verplicht een bordje op te hangen dat je prive terrein video bewaakt is en je mag de openbare weg niet filmen. Dus mijn camera slaat geen beelden van de straat op.

En als laatste kan ik dan nog pronken met een dhl paket brievenbus. Nog briljanter dan philips hue en de netatmo presence. Nooit meer naar de deur om pakketjes aan te nemen.
Ik woon niet in Duitsland :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 21 februari 2018 @ 19:47:09 #79
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177351928
quote:
99s.gif Op woensdag 21 februari 2018 19:26 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb wel een alarmkastje en ook afstandbediening voor bekenden. Kastje zit niet bij de deur, maar bij de router. De camera buiten doet dienst als deurbel, maar niet als alarm. Hij kan wel auto’s, personen en dieren herkennen en verschillend reageren. De sirene hangt buiten in het zicht (afschrikkende werking), verder zie je vrijwel niks. Zelfs de sensors zitten goed uit het zicht voor bezoekers. Je kunt echter met geen mogelijkheid bepaalde ruimte bereiken zonder het alarm af te laten gaan.

In het huis heb ik geen microfoons en camera’s vanwege persoonlijke privacy overwegingen. Ik vertrouw ze niet, zeker google en amazon niet met die zwammige data security verklaringen en hun business model. Misschien een siri speakers als siri zich verbeterd.
Goed punt wat het afschrikeffect betreft, een buitensirene is wel slim. Ondertussen heb ik een aantal minicameras gevonden die ook geschikt zijn om buiten op te hangen :P.
Deze lijkt me op het eerste gezicht wel stoer.
http://www.dx.com/nl/p/10(...)-vision-black-476249
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 09:09:05 #80
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177362323
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 19:47 schreef jogy het volgende:

[..]

Goed punt wat het afschrikeffect betreft, een buitensirene is wel slim. Ondertussen heb ik een aantal minicameras gevonden die ook geschikt zijn om buiten op te hangen :P.
Deze lijkt me op het eerste gezicht wel stoer.
http://www.dx.com/nl/p/10(...)-vision-black-476249
Die zijn wel erg goedkoop, maar als ze goed beeld leveren, why not :P Ik ga tzt voor een wat duurder model, maar, eerst eens zien wat er met de badkamer gaat gebeuren.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 februari 2018 @ 11:24:01 #81
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177364779
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 09:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Die zijn wel erg goedkoop, maar als ze goed beeld leveren, why not :P Ik ga tzt voor een wat duurder model, maar, eerst eens zien wat er met de badkamer gaat gebeuren.
Ja het zal wel een gevalletje goedkoop = duurkoop zijn inderdaad. Maar ik zie nu ook bullet camera's en die vallen ook niet echt op (centimer of 10/15 en ook nog eens power over ethernet en eventueel wifi). Nog iets om over na te denken.

Hoe zit het nou eigenlijk met de lokatiebepaling van zo'n systeem? moet er in elke kamer een sensor hangen of gaat het via gps? of wifi? Of bluetooth of een combinatie van dit alles?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 22 februari 2018 @ 11:33:52 #82
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177364905
quote:
14s.gif Op woensdag 21 februari 2018 19:47 schreef jogy het volgende:

[..]

Goed punt wat het afschrikeffect betreft, een buitensirene is wel slim. Ondertussen heb ik een aantal minicameras gevonden die ook geschikt zijn om buiten op te hangen :P.
Deze lijkt me op het eerste gezicht wel stoer.
http://www.dx.com/nl/p/10(...)-vision-black-476249
In mijn straat heeft iedereen een buitensirene, maar slechts enkelen een alarm. Ze hangen daar gewoon voor spek en bonen. Enkele huizen verder werd een porsche gejat ‘s nachts. Ik was de enige die hem op camera had en alle auto’s die vlak daaromheen in de straat waren. (Let op, dit mag niet in Duitsland), kentekens verder gegeven. Porsche en 40 andere dure auto’s teruggevonden. Politie bij mij aan de deur kijken of ik de straat film. Buurman verklaarde dat hij wakker was en met pen en papier kentekens opschreef om 03:00 ‘s nachts. Vonden ze raar. Het ging allemaal een beetje lacherig, maar ik had zeker een boete gekregen als ik de straat had gefilmd. Zij snappen inmiddels ook wel dat ik software matig met 5 kliks het filmen van de straat aan en uit kan zetten.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 11:50:08 #83
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177365187
quote:
14s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Ja het zal wel een gevalletje goedkoop = duurkoop zijn inderdaad. Maar ik zie nu ook bullet camera's en die vallen ook niet echt op (centimer of 10/15 en ook nog eens power over ethernet en eventueel wifi). Nog iets om over na te denken.

Hoe zit het nou eigenlijk met de lokatiebepaling van zo'n systeem? moet er in elke kamer een sensor hangen of gaat het via gps? of wifi? Of bluetooth of een combinatie van dit alles?
Wat bedoel je met lokatiebepaling? Bedoel je nou IN je huis? Dus dat dat systeem weet of jij op de badkamer bent of op de slaapkamer die naast de badkamer is? Of wat?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 februari 2018 @ 11:59:54 #84
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177365419
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:50 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat bedoel je met lokatiebepaling? Bedoel je nou IN je huis? Dus dat dat systeem weet of jij op de badkamer bent of op de slaapkamer die naast de badkamer is? Of wat?
In het huis inderdaad. Dus dat homey door heeft dat je ergens bent en ook weet dat jij het bent.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 12:01:29 #85
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177365470
quote:
14s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:59 schreef jogy het volgende:

[..]

In het huis inderdaad. Dus dat homey door heeft dat je ergens bent en ook weet dat jij het bent.
Dát kan volgens mij niet (en indien wel heb ik er geen weet van). Waarom zou je dat willen?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 februari 2018 @ 12:08:37 #86
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177365651
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:01 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dát kan volgens mij niet (en indien wel heb ik er geen weet van). Waarom zou je dat willen?
Voor de automatisering natuurlijk. Kijken of het ook zo gek kan gaan dat wanneer je naar de computer kamer loopt dat homey het licht aan doet en eventueel vraagt of die aangezet moet worden of zo. Of als mijn vriendin thuis komt dat Spotify alvast aan gaat als ik niet al thuis ben. Gewoon huis van de toekomst gekkigheid.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 12:15:47 #87
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177365787
quote:
14s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:08 schreef jogy het volgende:

[..]

Voor de automatisering natuurlijk. Kijken of het ook zo gek kan gaan dat wanneer je naar de computer kamer loopt dat homey het licht aan doet en eventueel vraagt of die aangezet moet worden of zo. Of als mijn vriendin thuis komt dat Spotify alvast aan gaat als ik niet al thuis ben. Gewoon huis van de toekomst gekkigheid.
Voor beiden heb je geen locatiebepaling nodig, maar kun je oplossen met (bewegings)sensoren. Spotify kun je trouwens aan laten gaan op het moment dat je 1. in het thuisgebied komt en 2. binnen 30 sec de voordeur open gaat (en dus het contactalarm van de sensor op die deur) af gaat. :)

Wat jij hebt heb ik nl (dat met die PC) :)
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 22 februari 2018 @ 12:18:59 #88
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177365863
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:01 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dát kan volgens mij niet (en indien wel heb ik er geen weet van). Waarom zou je dat willen?
Je kunt wel een aanwezigheidssensor kopen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Forum Admin donderdag 22 februari 2018 @ 12:28:09 #89
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177366134
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Voor beiden heb je geen locatiebepaling nodig, maar kun je oplossen met (bewegings)sensoren. Spotify kun je trouwens aan laten gaan op het moment dat je 1. in het thuisgebied komt en 2. binnen 30 sec de voordeur open gaat (en dus het contactalarm van de sensor op die deur) af gaat. :)

Wat jij hebt heb ik nl (dat met die PC) :)
Ja oké, dus in ieder geval in elke ruimte bewegingssensoren maar dan zit ik met het 'probleem' dat wanneer iemand anders naar de computerkamer gaat (om iets anders te doen) ik dus de vraag krijg of de pc aan moet of dat de pc gewoon aan gaat en dat wil ik dus niet. En ik ben niet van de spotify dus voor mij hoeft die niet aan of eventueel zou ik DI.fm kunnen gaan luisteren dus daar zit dan ook een verschil in. Maar het internet heeft deze vraag ook en de athom site is geweldig wat dat betreft. O+.

Hier al een eventuele oplossing: https://forum.athom.com/d(...)-with-multiple-users
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 12:29:57 #90
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177366185
quote:
99s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:18 schreef XL het volgende:

[..]

Je kunt wel een aanwezigheidssensor kopen
Dat ís een bewegingssensor, toch? Of mis ik nu gewoon iets?
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 12:32:06 #91
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177366248
quote:
14s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:28 schreef jogy het volgende:

[..]

Ja oké, dus in ieder geval in elke ruimte bewegingssensoren maar dan zit ik met het 'probleem' dat wanneer iemand anders naar de computerkamer gaat (om iets anders te doen) ik dus de vraag krijg of de pc aan moet of dat de pc gewoon aan gaat en dat wil ik dus niet. En ik ben niet van de spotify dus voor mij hoeft die niet aan of eventueel zou ik DI.fm kunnen gaan luisteren dus daar zit dan ook een verschil in. Maar het internet heeft deze vraag ook en de athom site is geweldig wat dat betreft. O+.

Hier al een eventuele oplossing: https://forum.athom.com/d(...)-with-multiple-users
Oh, ja, nou ja, ik heb dát issue dan weer niet omdat bij ons op zolder zowel mijn PC is als de walk-in closet van mijn vrouw. Dus ik heb een bewegingssensor op het bureau staan, maar dan gericht naar de bureaustoel, wat wég is van het trapgat van de zolder.

Maw, als je de trap op komt om gewoon voorbij het bureau naar de kast te lopen dan ziet die sensor je niet en dus gaat ook niet de stekker waar (oa) de PC op zit aan. :)

Ah ja, die oplossing kan ook inderdaad :)
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 22 februari 2018 @ 12:34:42 #92
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177366389
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat ís een bewegingssensor, toch? Of mis ik nu gewoon iets?
Nee, nou ja... ongeveer. Bewegingssensoren heb je zoals bij hue heel eenvoudig. Iets valt om: beweging of geavanceerder (mensherkenning)

Maar als je wel eens in de situatie zat dat tijdens het schijten het ligt uitgaat, omdat je te stil zit. Dan heb je een aanwezigheidsmelder nodig. Die herkent je als mens bij het binnenkomen en wacht tot je weer weggaat. Volgt je lichaamswarmte. Dus als je slaapt of tv kijkt weet hij ook dat je er bent en hij weet ook hoeveel mensen er in een kamer zijn. Gaat er 1 weg, maar blijft er iemand over kan het licht aanblijven. Gaat de tweede weg: licht uit
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 12:37:38 #93
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177366497
quote:
99s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:34 schreef XL het volgende:

[..]

Nee, nou ja... ongeveer. Bewegingssensoren heb je zoals bij hue heel eenvoudig. Iets valt om: beweging of geavanceerder (mensherkenning)

Maar als je wel eens in de situatie zat dat tijdens het schijten het ligt uitgaat, omdat je te stil zit. Dan heb je een aanwezigheidsmelder nodig. Die herkent je als mens bij het binnenkomen en wacht tot je weer weggaat. Volgt je lichaamswarmte. Dus als je slaapt of tv kijkt weet hij ook dat je er bent en hij weet ook hoeveel mensen er in een kamer zijn. Gaat er 1 weg, maar blijft er iemand over kan het licht aanblijven. Gaat de tweede weg: licht uit
Oh? Heb jij een link naar zo'n ding? Want dat issue ken ik (maar heb ik anders opgelost, maar idd wel met een bewegingssensor). Die heb ik dan op 'hoge gevoeligheid' ingesteld, en als ik op de troon zit zit ik nooit een minuut lang ZO stil dat het licht uit zou gaan. Ik heb dit nog niet op het toilet hoor, maar zo stel ik het me wel voor.

Ik heb dit op de slaapkamer.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 februari 2018 @ 13:23:57 #94
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177367743
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:37 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh? Heb jij een link naar zo'n ding? Want dat issue ken ik (maar heb ik anders opgelost, maar idd wel met een bewegingssensor). Die heb ik dan op 'hoge gevoeligheid' ingesteld, en als ik op de troon zit zit ik nooit een minuut lang ZO stil dat het licht uit zou gaan. Ik heb dit nog niet op het toilet hoor, maar zo stel ik het me wel voor.

Ik heb dit op de slaapkamer.
Volgens mij is https://domoticaspul.nl/aeon-labs-z-wave-plus-multisensor.html deze wel oké daarvoor.

Beschikt over een bewegingsmelder
Beschikt over een luchtvochtigheidsmeter
Beschikt over een UV meter
Beschikt over een licht ( Lux ) meter
Beschikt over een temperatuurmeter
Beschikt over een trillings sensor
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 13:33:00 #95
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177367914
quote:
5s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:23 schreef jogy het volgende:

[..]

Volgens mij is https://domoticaspul.nl/aeon-labs-z-wave-plus-multisensor.html deze wel oké daarvoor.

Beschikt over een bewegingsmelder
Beschikt over een luchtvochtigheidsmeter
Beschikt over een UV meter
Beschikt over een licht ( Lux ) meter
Beschikt over een temperatuurmeter
Beschikt over een trillings sensor
Ja, maar het schijnt dat die sensor (als het die is die ik denk dat het is) alleen echt lekker werkt als ie op netstroom zit aangesloten.

Overigens heb je daar ook een Fibaro muti sensor voor, die heeft ook beweging, temperatuur, licht en trilling. Ik heb deze in de woonkamer liggen. Werkt prima, maar ik gebruik vooralsnog alleen de bewegingsensor, en de temperatuur, gewoon om een thermometer in de woonkamer te hebben.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 februari 2018 @ 13:48:41 #96
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177368187
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:33 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, maar het schijnt dat die sensor (als het die is die ik denk dat het is) alleen echt lekker werkt als ie op netstroom zit aangesloten.

Overigens heb je daar ook een Fibaro muti sensor voor, die heeft ook beweging, temperatuur, licht en trilling. Ik heb deze in de woonkamer liggen. Werkt prima, maar ik gebruik vooralsnog alleen de bewegingsensor, en de temperatuur, gewoon om een thermometer in de woonkamer te hebben.
Is dat het kattenoog? Die vind ik zo creepy _O-.

En deze lijkt me ook wel stoer, dat is dus precies wat ik bedoel. https://www.indiegogo.com(...)ence-sensor-mobile#/[ Bericht 13% gewijzigd door jogy op 22-02-2018 13:58:49 ]
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 14:01:15 #97
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177368399
quote:
11s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:48 schreef jogy het volgende:

[..]

Is dat het kattenoog? Die vind ik zo creepy _O-.
Lol. Is wel een tof ding. Ja goed, je kunt er in principe ook een Hue sensor voor gebruiken he, die heeft beweging + temperatuur. Daar is echter niets aan in te stellen op de sensor zelf, maar ze werken prima. Ik heb momenteel 2 Hue sensoren, en 1 'kattenoog'.

Waarom? 1 zo'n Hue sensor een stuk goedkoper is dan zo'n Fibaro sensor :P Op de binnendeuren gebruik ik sensoren van Hank. Die doen niks anders dan alleen kijken of een deur/raam open of dicht is.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 22 februari 2018 @ 23:17:09 #98
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177381248
quote:
99s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:34 schreef XL het volgende:

[..]

Nee, nou ja... ongeveer. Bewegingssensoren heb je zoals bij hue heel eenvoudig. Iets valt om: beweging of geavanceerder (mensherkenning)

Maar als je wel eens in de situatie zat dat tijdens het schijten het ligt uitgaat, omdat je te stil zit. Dan heb je een aanwezigheidsmelder nodig. Die herkent je als mens bij het binnenkomen en wacht tot je weer weggaat. Volgt je lichaamswarmte. Dus als je slaapt of tv kijkt weet hij ook dat je er bent en hij weet ook hoeveel mensen er in een kamer zijn. Gaat er 1 weg, maar blijft er iemand over kan het licht aanblijven. Gaat de tweede weg: licht uit
Ik heb even wat screenshots gemaakt van de flows die ik heb om de lichten op de slaapkamer aan te laten gaan en aan te laten blijven, omdat we het daar vanmiddag over hadden:

Flow 1:
SgEnwjJ.jpg

Flow 2:
EDH49qw.jpg

Flow 3:
xu2bOkO.jpg

Dus; wat er gebeurt is dat de bewegingssensor een beweging detecteert. De volgende voorwaarde is dat het tussen 19u en 22u in de avond moet zijn en beide lampen op de slaapkamer moeten uit zijn.

Als daar aan voldaan wordt, dan worden beide lampen op dezelfde kleur en de zelfde helderheid ingesteld. Als laatste wordt ook een timer gestart van 300 seconden, dus 5 minuten.

De tweede flow stelt dat als er beweging wordt gedetecteerd, en de timer loopt nog, dan wordt de timer terug ingesteld op 300 seconden. Hij kan dus, zolang er ergens in die 300 seconden een beweging wordt gevonden, nooit volledig af lopen.

De laatste flow stelt dat ALS de 300 seconden dan toch voorbij gaan, en een van beide lampen is aan, dan worden alle Hue lampen op de slaapkamer uit gezet. Dit laatste komt eigenlijk nooit voor, omdat er continue beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast werken die flows ook alleen maar tussen 19u en 22u.

Ik heb een andere flow die gewoon stelt dat alle lampen in huis die op afstand bedienbaar zijn (en dat zijn alle lampen behalve die in de keuken en op de badkamer) om 22u uitgeschakeld worden. Wij liggen dan toch al in bed tv te kijken, dus dan gaan de lichten gewoon uit.

De enige reden dat deze flows er zijn is omdat er op een gegeven moment toch een lamp aan zal moeten gaan op de slaapkamer als je er komt, maar wat nou als je alleen even daar bent om iets te pakken? Dan gaan die lampen dus aan, en die zouden dan de rest van de avond aan blijven, en dat is zonde, dus in dát geval dat er gewoon niemand meer op die kamer is, loopt die timer wel af, en dan gaan de lampen dus na 5 min weer uit.

Overigens kan ik die timer veel korter stellen dan 5 minuten, want die sensor is zo gevoelig dat een minieme beweging al wordt opgemerkt, en je ligt nooit 5 min zó stil als je nog wakker bent.

Omgekeerd wil je ook niet dat de lampen bij elke beweging aan gaan/blijven als je ligt te slapen, dus daarom gaan om 22u alle lampen sowieso uit :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177433674
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 23:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb even wat screenshots gemaakt van de flows die ik heb om de lichten op de slaapkamer aan te laten gaan en aan te laten blijven, omdat we het daar vanmiddag over hadden:

Flow 1:
[ afbeelding ]

Flow 2:
[ afbeelding ]

Flow 3:
[ afbeelding ]

Dus; wat er gebeurt is dat de bewegingssensor een beweging detecteert. De volgende voorwaarde is dat het tussen 19u en 22u in de avond moet zijn en beide lampen op de slaapkamer moeten uit zijn.

Als daar aan voldaan wordt, dan worden beide lampen op dezelfde kleur en de zelfde helderheid ingesteld. Als laatste wordt ook een timer gestart van 300 seconden, dus 5 minuten.

De tweede flow stelt dat als er beweging wordt gedetecteerd, en de timer loopt nog, dan wordt de timer terug ingesteld op 300 seconden. Hij kan dus, zolang er ergens in die 300 seconden een beweging wordt gevonden, nooit volledig af lopen.

De laatste flow stelt dat ALS de 300 seconden dan toch voorbij gaan, en een van beide lampen is aan, dan worden alle Hue lampen op de slaapkamer uit gezet. Dit laatste komt eigenlijk nooit voor, omdat er continue beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast werken die flows ook alleen maar tussen 19u en 22u.

Ik heb een andere flow die gewoon stelt dat alle lampen in huis die op afstand bedienbaar zijn (en dat zijn alle lampen behalve die in de keuken en op de badkamer) om 22u uitgeschakeld worden. Wij liggen dan toch al in bed tv te kijken, dus dan gaan de lichten gewoon uit.

De enige reden dat deze flows er zijn is omdat er op een gegeven moment toch een lamp aan zal moeten gaan op de slaapkamer als je er komt, maar wat nou als je alleen even daar bent om iets te pakken? Dan gaan die lampen dus aan, en die zouden dan de rest van de avond aan blijven, en dat is zonde, dus in dát geval dat er gewoon niemand meer op die kamer is, loopt die timer wel af, en dan gaan de lampen dus na 5 min weer uit.

Overigens kan ik die timer veel korter stellen dan 5 minuten, want die sensor is zo gevoelig dat een minieme beweging al wordt opgemerkt, en je ligt nooit 5 min zó stil als je nog wakker bent.

Omgekeerd wil je ook niet dat de lampen bij elke beweging aan gaan/blijven als je ligt te slapen, dus daarom gaan om 22u alle lampen sowieso uit :)
Wat voor bewegingssensor heb je? Werkt dit ook op Z-wave (of ander mesh netwerk)?

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 15:43 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, je zegt het als een grapje, maar wat ik straks wel ga doen is dat in de nacht het licht op de badkamer gewoon heel zwak blauw wordt, wat ik in principe nu ook op de overloop al heb in de nacht.

Daarbij komt dat ik tijdens het douchen geen superfel licht wil hebben op de badkamer, en ik wil ook muziek op de badkamer, dus, als de watersensor vocht detecteert dimt het licht naar ontspannend blauw licht en begint muziek te spelen :P

Gewoon omdat het kan :P
Klinkt opzich best leuk. Hoe regel je dit met muziek? Is dit gewoon een aan/uit knop die je met bijvoorbeeld een Fibaro module aan laat gaan?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177434028
Ik zit zelf nog te stoeien met hoe ik apparaten die niet op z-wave zitten toch kan aansturen en dan niet met aan/uit.

Stel ik pak een dubbele switch (met pulsschakelaar) op mijn slaapkamer. Eentje voor licht, de ander voor een andere toepassing. Moet ik de ander dan per se ergens op aansluiten, of kan ik die ook gewoon alleen een signaal laten geven? Werkt dat überhaupt? Of moet hij altijd op stroom zijn aangesloten?

Voorbeeld:
Idealiter zou ik met de andere knop mijn beamer + NUC aan of uitzetten. Dit doe ik nu met een afstandsbediening (infrarood).
Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Of bijvoorbeeld iets simpels als muziek aanzetten met een knop. Kan dat?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 25 februari 2018 @ 11:43:50 #101
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177434033
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:37 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh? Heb jij een link naar zo'n ding? Want dat issue ken ik (maar heb ik anders opgelost, maar idd wel met een bewegingssensor). Die heb ik dan op 'hoge gevoeligheid' ingesteld, en als ik op de troon zit zit ik nooit een minuut lang ZO stil dat het licht uit zou gaan. Ik heb dit nog niet op het toilet hoor, maar zo stel ik het me wel voor.

Ik heb dit op de slaapkamer.
Sprak de vriend die die dingen heeft. Ze zijn van LCN
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_177441470
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik zit zelf nog te stoeien met hoe ik apparaten die niet op z-wave zitten toch kan aansturen en dan niet met aan/uit.

Stel ik pak een dubbele switch (met pulsschakelaar) op mijn slaapkamer. Eentje voor licht, de ander voor een andere toepassing. Moet ik de ander dan per se ergens op aansluiten, of kan ik die ook gewoon alleen een signaal laten geven? Werkt dat überhaupt? Of moet hij altijd op stroom zijn aangesloten?

Voorbeeld:
Idealiter zou ik met de andere knop mijn beamer + NUC aan of uitzetten. Dit doe ik nu met een afstandsbediening (infrarood).
Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Of bijvoorbeeld iets simpels als muziek aanzetten met een knop. Kan dat?
Ik heb op de slaapkamers dubbele wall switches van neocoolcam (zwave), eentje gebruik ik voor het licht en de andere is niet op een kabel aangesloten maar gebruik ik voor nachtlampjes en radio (kaku stekkers) werkt prima met domoticz. Ik heb ook een enkele wall switch uit dezelfde serie in de garage maar deze werkt niet altijd goed, maar dit komt denk ik omdat er nog geen config van is in openzwave.
  Moderator zondag 25 februari 2018 @ 17:46:08 #103
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177442921
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 11:23 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Wat voor bewegingssensor heb je? Werkt dit ook op Z-wave (of ander mesh netwerk)?

[..]

Klinkt opzich best leuk. Hoe regel je dit met muziek? Is dit gewoon een aan/uit knop die je met bijvoorbeeld een Fibaro module aan laat gaan?
Ik heb verschillende. Ik heb 1x een FIbaro Multi Sensor, dat is dus Z-Wave. Daarnaast heb ik 2 Philips Hue bewegingssensoren, die ook een temperatuursensor ingebouwd hebben, en dat is dan weer Zigbee.

De flows van hierboven, voor de slaapkamer, worden aangestuurd door een Hue sensor. Dus, op zich is het logisch dat de lichten (hue) op de slaapkamer reageren op input van de Hue sensor, maar daar zit Homey dus tussen.

Diezelfde sensor fungeert om de Fibaro tussenstekker (Z-Wave) aan/uit te laten gaan, dus daar combineer ik in principe een Zigbee protocol product met een Z-Wave protocol product, wederom, door tussenkomst van Homey.

Nou, dat werkt nu nog niet he, dat is wat ik wil, en dat hangt af van of de verbouwing van de badkamer doorgaat, want als die doorgaat dan wil ik van die speakers in de wand wegwerken, die je dus niet ziet :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177443864
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 16:43 schreef jackass__ het volgende:

[..]

Ik heb op de slaapkamers dubbele wall switches van neocoolcam (zwave), eentje gebruik ik voor het licht en de andere is niet op een kabel aangesloten maar gebruik ik voor nachtlampjes en radio (kaku stekkers) werkt prima met domoticz. Ik heb ook een enkele wall switch uit dezelfde serie in de garage maar deze werkt niet altijd goed, maar dit komt denk ik omdat er nog geen config van is in openzwave.
Kaku is wel leuk spul, maar ik zou graag met een schakelaar een apparaat bedienen dat daar niet op is aangesloten. Dat moet dus draadloos, dus moet het via mijn Homey en terug. Met infrarood maakt dat het volgens mij onmogelijk.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zondag 25 februari 2018 @ 18:38:38 #105
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177443923
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:35 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Kaku is wel leuk spul, maar ik zou graag met een schakelaar een apparaat bedienen dat daar niet op is aangesloten. Dat moet dus draadloos, dus moet het via mijn Homey en terug. Met infrarood maakt dat het volgens mij onmogelijk.
Hoe bedoel je, 'dat daar niet op is aangesloten' ?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177443924
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 17:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb verschillende. Ik heb 1x een FIbaro Multi Sensor, dat is dus Z-Wave. Daarnaast heb ik 2 Philips Hue bewegingssensoren, die ook een temperatuursensor ingebouwd hebben, en dat is dan weer Zigbee.

De flows van hierboven, voor de slaapkamer, worden aangestuurd door een Hue sensor. Dus, op zich is het logisch dat de lichten (hue) op de slaapkamer reageren op input van de Hue sensor, maar daar zit Homey dus tussen.

Diezelfde sensor fungeert om de Fibaro tussenstekker (Z-Wave) aan/uit te laten gaan, dus daar combineer ik in principe een Zigbee protocol product met een Z-Wave protocol product, wederom, door tussenkomst van Homey.

Nou, dat werkt nu nog niet he, dat is wat ik wil, en dat hangt af van of de verbouwing van de badkamer doorgaat, want als die doorgaat dan wil ik van die speakers in de wand wegwerken, die je dus niet ziet :)
Homey is dan toch wel genot om Z-wave en Zigbee te combineren. Ik heb ook nog wat Xiaomi Zigbee spul liggen die ik graag zou combineren met Fibaro.

Ik zie op Fibaro ook use cases van mensen die het gebruiken voor een koffie apparaat, toaster, beamer, etc. Ik vind dat lastig te bevatten. Alleen stroom aan/uit is niet voldoende om het gewenste effect te bereiken.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177443958
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hoe bedoel je, 'dat daar niet op is aangesloten' ?
Een Fibaro double switch bij de deur waarvan de stroom voor de lamp direct in de module gaat. De andere knop zou ik willen gebruiken voor beamer en NUC. De stroom voor de beamer en NUC wordt ergens anders gehaald (stopcontact in het plafond).
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zondag 25 februari 2018 @ 18:45:07 #108
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177444020
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:38 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Homey is dan toch wel genot om Z-wave en Zigbee te combineren. Ik heb ook nog wat Xiaomi Zigbee spul liggen die ik graag zou combineren met Fibaro.

Ik zie op Fibaro ook use cases van mensen die het gebruiken voor een koffie apparaat, toaster, beamer, etc. Ik vind dat lastig te bevatten. Alleen stroom aan/uit is niet voldoende om het gewenste effect te bereiken.
Dat Xiaomi zigbee spul werkt volgens mij nog niet helemaal lekker met Homey. 100% zeker ben ik niet omdat ik zelf geen Xiaomi dingen heb, maar het is wellicht iets waar je rekening mee moet houden.

Nou ja, het kán natuurlijk wel he. Een beamer kun je aan laten, en dan als je de stekker uitschakelt gaat die hele beamer uit. Omgekeerd gaat de beamer dus ook weer aan als je de stekker inschakelt.

Wat betreft een koffie apparaat. Weet je wat het is daarmee? Je kunt een koffie apparaat op een stekker doen, de stekker uitschakelen, de koffiemachine op 'aan' zetten, en als je de dag erna de stekker activeert door welke trigger dan ook, dan gaat je koffie machine aan ja.

Maar, je moet er wel water in doen, en koffie. Dat doe je dan de avond ervoor zodat je dat vroeg in de ochtend niet hoeft te doen. Maar er komt toch een moment waarop je het moet doen. Dus dat is niet echt écht gemak, want je verschuift het moment van ongemak (de fysieke handelingen) gewoon.

Hetzelfde geldt voor een toaster. Je moet het brood er wel op enig moment in doen, dus ik zie de zinnigheid daarvan ook niet. Wij hebben een espresso machine ingebouwd in de keuken, waar je een soort van cilinder in zit waar je van die cups in kunt doen (iets van 18 stuks ofzo) en een groot water reservoir.

Dus over het algemeen heb je het 'gemak' maar op een gegeven moment moet je cups gaan bijvullen en water gaan bijvullen.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 25 februari 2018 @ 18:46:32 #109
152283 totalvamp
Tell your world!
pi_177444057
ik heb hier 16 hue lampen, gekoppeld met Google home en SmartThings. daarnaast heb ik sensibo voor mijn aircons.

Ook een aurora leaf voor de lol. vind het opzetten ervan wel een gedoe, wil gewoon dat het makkelijker werkt.

blijft wel handig
  Moderator zondag 25 februari 2018 @ 18:48:00 #110
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177444091
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Een Fibaro double switch bij de deur waarvan de stroom voor de lamp direct in de module gaat. De andere knop zou ik willen gebruiken voor beamer en NUC. De stroom voor de beamer en NUC wordt ergens anders gehaald (stopcontact in het plafond).
Ja dat wordt natuurlijk lastig, want als je het niet doet met de stekker, dan zul je iets moeten hebben wat een signaal naar de beamer stuurt. Dat moet dan iets van een a.b. zijn en die zijn voor zulke apparaten meestal infrarood. Nu kan Homey ook infrarood uitsturen, dus dat zou werken, maar dan moet je Homey dus bij je beamer in de buurt hebben, wat het nut een beetje weg haalt.

Wat je wel zou kúnnen doen is van Logitech zo'n Hub kopen. Die stuurt volgens mij infrarood + radio signalen uit én wordt ondersteund door Homey. Wellicht dat je daar iets mee kunt?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177444106
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:45 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat Xiaomi zigbee spul werkt volgens mij nog niet helemaal lekker met Homey. 100% zeker ben ik niet omdat ik zelf geen Xiaomi dingen heb, maar het is wellicht iets waar je rekening mee moet houden.

Nou ja, het kán natuurlijk wel he. Een beamer kun je aan laten, en dan als je de stekker uitschakelt gaat die hele beamer uit. Omgekeerd gaat de beamer dus ook weer aan als je de stekker inschakelt.

Wat betreft een koffie apparaat. Weet je wat het is daarmee? Je kunt een koffie apparaat op een stekker doen, de stekker uitschakelen, de koffiemachine op 'aan' zetten, en als je de dag erna de stekker activeert door welke trigger dan ook, dan gaat je koffie machine aan ja.

Maar, je moet er wel water in doen, en koffie. Dat doe je dan de avond ervoor zodat je dat vroeg in de ochtend niet hoeft te doen. Maar er komt toch een moment waarop je het moet doen. Dus dat is niet echt écht gemak, want je verschuift het moment van ongemak (de fysieke handelingen) gewoon.

Hetzelfde geldt voor een toaster. Je moet het brood er wel op enig moment in doen, dus ik zie de zinnigheid daarvan ook niet. Wij hebben een espresso machine ingebouwd in de keuken, waar je een soort van cilinder in zit waar je van die cups in kunt doen (iets van 18 stuks ofzo) en een groot water reservoir.

Dus over het algemeen heb je het 'gemak' maar op een gegeven moment moet je cups gaan bijvullen en water gaan bijvullen.
Ik ben het helemaal met je eens over de toaster en koffieapparaat. Ook niet echt iets waar ik meerwaarde van in zie.

Bij de beamer kun je niet zomaar de stroom eraf halen als ie aan staat. Slecht voor het apparaat. En ook als je dat doet, dan gaat hij volgens mij niet meteen weer aan als je de stroom er weer op zet. Dan blijft hij denk ik op stand-by staan.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 21:54:30 #112
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177471999
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 18:48 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik ben het helemaal met je eens over de toaster en koffieapparaat. Ook niet echt iets waar ik meerwaarde van in zie.

Bij de beamer kun je niet zomaar de stroom eraf halen als ie aan staat. Slecht voor het apparaat. En ook als je dat doet, dan gaat hij volgens mij niet meteen weer aan als je de stroom er weer op zet. Dan blijft hij denk ik op stand-by staan.
Hmja, ik heb geen beamer, dus ik kan daar niet echt iets over roepen. Ik zou me denk ik ook eerst richten op licht en andere dingen qua stekkers, want als je met Z-Wave wil beginnen zul je wel moeten zorgen dat je een mesh bouwt, en daar heb je wel wat powerplugs/andere stopcontact-gevoede appaten nodig.

Ik ben bv ook nog steeds niet klaar met alle deuren/ramen voorzien van sensoren. Niet dat ik nog veel moet, ik moet nog 3 deuren en nog 7 ramen, dus dat valt op zich wel mee, maar die hebben momenteel geen prioriteit.

Wat wel prioriteit heeft zijn nog een lamp + camera + temperatuursensor op wat de kinderkamer gaat worden, en ik ben nu eigenlijk een beetje aan het wachten op wat offertes voor de badkamer, want als dat verhaal door gaat, dan gaan daar ook nog wat dingen gebeuren qua automatisering.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 26 februari 2018 @ 22:57:12 #113
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177473499
Er zijn nog geen slimme koelkasten op de markt waar mensen daadwerkelijk iets hebben toch? Het lijkt me tamelijk briljant als mijn koelkast me kan kan weten wanneer ik boodschappen moet doen :@. Volgens mij komt Samsung relatief snel met een koelkast die het zou moeten kunnen. https://www.theaustralian(...)dc5a1eabac4813067541
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 23:00:20 #114
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177473578
quote:
5s.gif Op maandag 26 februari 2018 22:57 schreef jogy het volgende:
Er zijn nog geen slimme koelkasten op de markt waar mensen daadwerkelijk iets hebben toch? Het lijkt me tamelijk briljant als mijn koelkast me kan kan weten wanneer ik boodschappen moet doen :@. Volgens mij komt Samsung relatief snel met een koelkast die het zou moeten kunnen. https://www.theaustralian(...)dc5a1eabac4813067541
Oef, dat weet ik niet. Wij roepen sinds een paar dagen tegen Google Home wat er op het boodschappenlijstje moet komen op het moment dat we het bedenken. Dat is ook wel geinig :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 26 februari 2018 @ 23:03:01 #115
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177473636
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:00 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oef, dat weet ik niet. Wij roepen sinds een paar dagen tegen Google Home wat er op het boodschappenlijstje moet komen op het moment dat we het bedenken. Dat is ook wel geinig :P
Dat is inderdaad wel tof! En een werkende inventarisatie in een koelkast lijkt me ook wel lastig om voor elkaar te krijgen zonder het meerwerk van registeren wat er in en uitgaat.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 23:13:52 #116
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177473865
quote:
10s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:03 schreef jogy het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wel tof! En een werkende inventarisatie in een koelkast lijkt me ook wel lastig om voor elkaar te krijgen zonder het meerwerk van registeren wat er in en uitgaat.
Nou dat niet alleen, wanneer is iets op he? Ik bedoel, moet het binnen 5 min terug in de koelkast zijn? Binnen een half uur? wanneer telt het als 'is niet meer in de koelkast aanwezig'. Zelfde met boter bv. Hoe weet de koelkast hoeveel boter er nog in het kuipje zit? Ga je pas nieuwe kopen als het huidge kuipje heelmaal leeg is? Hoe weet je koelkast dat? Etc.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 26 februari 2018 @ 23:19:47 #117
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177474000
True! Al kan je dat enigszins ondervangen door de koelkast het te laten leren denk ik. Op een gegeven moment zal er wel een gemiddeld verbruik historie ontstaan waar het iets aan heeft oid. Zoiets. Maar dan moet het eerst een bruikbaar objectherkenningssysteem hebben.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 23:21:58 #118
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177474049
quote:
14s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:19 schreef jogy het volgende:
True! Al kan je dat enigszins ondervangen door de koelkast het te laten leren denk ik. Op een gegeven moment zal er wel een gemiddeld verbruik historie ontstaan waar het iets aan heeft oid. Zoiets. Maar dan moet het eerst een bruikbaar objectherkenningssysteem hebben.
Inderdaad. Maar dan zeg ik, dan zijn er heel veel dingen die momenteel meer zin hebben dan je koelkast, aangezien je nog (dacht ik) aan het begin staat van je hele huisautomatisering? Jij denkt al wel vel door (niks mis mee!) maar zou je niet eerst bij het begin beginnen? :P Heb je al een lijstje wat je als eerste wil gaan doen bv?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 26 februari 2018 @ 23:28:55 #119
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177474230
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:21 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar dan zeg ik, dan zijn er heel veel dingen die momenteel meer zin hebben dan je koelkast, aangezien je nog (dacht ik) aan het begin staat van je hele huisautomatisering? Jij denkt al wel vel door (niks mis mee!) maar zou je niet eerst bij het begin beginnen? :P Heb je al een lijstje wat je als eerste wil gaan doen bv?
Oh ja dit was gewoon een brainfart voor later :P. Prioriteit heeft de beveiliging, dus sensors voor deuren en beweging en de lichten natuurlijk, eventueel buitencamera's . Dan integreer ik ook de bestaande zaken zoals telefoons en media apparatuur in het systeem. Als dat allemaal gedaan is kijken we wel weer verder. Eventueel automatische gordijnen en dat soort dingen. Zodra Google home in het Nederlands komt schaf ik die waarschijnlijk ook wel aan.

Binnenkort even een goede lijst samenstellen in ieder geval.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 23:39:01 #120
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177474443
quote:
10s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:28 schreef jogy het volgende:

[..]

Oh ja dit was gewoon een brainfart voor later :P. Prioriteit heeft de beveiliging, dus sensors voor deuren en beweging en de lichten natuurlijk, eventueel buitencamera's . Dan integreer ik ook de bestaande zaken zoals telefoons en media apparatuur in het systeem. Als dat allemaal gedaan is kijken we wel weer verder. Eventueel automatische gordijnen en dat soort dingen. Zodra Google home in het Nederlands komt schaf ik die waarschijnlijk ook wel aan.

Binnenkort even een goede lijst samenstellen in ieder geval.
Lol ja. Het liefst doe je alles in 1x, maar de ramen/deuren kan ik hier nog niet allemaal doen want dingen zijn hier nog niet helemaal klaar en het hangt nu een beetje op de badkamer, maar uiteindelijk zal ik de resterende ramen + deuren in 1x doen.

Wel leuk om mee bezig te zijn, qua voorbereiding al. Kun je ook direct zien wat voor investering het gaat worden :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 26 februari 2018 @ 23:51:27 #121
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177474665
1 Homey
9 lichten
7 slimme lichschakelaars
11 deur/raam sensors
4 bewegingssensors voor buiten
13 voor binnen
En 5 slimme stekkers
Een slimme sirene

Deursensors voor binnendeuren zie ik vooralsnog geen voordeel in. Een apart alarmsysteem is misschien wel handig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator maandag 26 februari 2018 @ 23:56:55 #122
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177474738
quote:
9s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:51 schreef jogy het volgende:
1 Homey
9 lichten
7 slimme lichschakelaars
11 deur/raam sensors
4 bewegingssensors voor buiten
13 voor binnen
En 5 slimme stekkers
Een slimme sirene

Deursensors voor binnendeuren zie ik vooralsnog geen voordeel in. Een apart alarmsysteem is misschien wel handig.
Hehehehe, die deursensoren voor binnendeuren komen vanzelf als je overal slimme verlichting hebt :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 00:01:14 #123
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177474797
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hehehehe, die deursensoren voor binnendeuren komen vanzelf als je overal slimme verlichting hebt :P
Daar ga ik de bewegingssensoren voor gebruiken natuurlijk :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 27 februari 2018 @ 00:04:53 #124
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177474878
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 00:01 schreef jogy het volgende:

[..]

Daar ga ik de bewegingssensoren voor gebruiken natuurlijk :P.
Mijn ervaring is dat die Fibaro niet altijd even betrouwbaar is, daarom heb ik na die Fibaro ook 2 Hue bewegingssensoren gekocht. Mijn ervaring is dat die betrouwbaarder zijn. Maar, aan de andere kant, alle deursensoren in huis zijn Fibaro en die falen nooit :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 00:19:10 #125
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177475100
Goede tip. Al ben ik wel aan het kijken voor die van aeotec. Ik hoop alleen wel dat deze op een of andere manier goed te calibreren zijn. https://www.domoticahouse(...)e-1220000013100.html
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177476335
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 21:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hmja, ik heb geen beamer, dus ik kan daar niet echt iets over roepen. Ik zou me denk ik ook eerst richten op licht en andere dingen qua stekkers, want als je met Z-Wave wil beginnen zul je wel moeten zorgen dat je een mesh bouwt, en daar heb je wel wat powerplugs/andere stopcontact-gevoede appaten nodig.

Ik ben bv ook nog steeds niet klaar met alle deuren/ramen voorzien van sensoren. Niet dat ik nog veel moet, ik moet nog 3 deuren en nog 7 ramen, dus dat valt op zich wel mee, maar die hebben momenteel geen prioriteit.

Wat wel prioriteit heeft zijn nog een lamp + camera + temperatuursensor op wat de kinderkamer gaat worden, en ik ben nu eigenlijk een beetje aan het wachten op wat offertes voor de badkamer, want als dat verhaal door gaat, dan gaan daar ook nog wat dingen gebeuren qua automatisering.
Ik ben bezig met een nieuwbouw huis en moet nu bepalen of ik enkele of dubbele pulsschakelaars wil. Vandaar dat ik ook hier al over na moet denken. Zou zonde zijn om het na een paar maanden alweer te moeten vervangen.

Mesh netwerk moet goedkomen.

Op dit moment in de planning:
Bijkeuken: 1x dimmer
Keuken: 1x dimmer, 1x rolluiken (geen Z-wave; 433mhz)
Woonkamer: 1x dimmer, 1x gordijnen
Hal: 1x double switch (licht en een soort alles uit)
Kantoor: 1x dimmer
Wc: 1x switch
Overloop: 1x dimmer
Slaapkamer 1: 1x double switch (lamp, lamp inloopkast)
1x screens
Slaapkamer 2: 1x dimmer, 1x screens
Slaapkamer 3: 1x dimmer, 1x screens
Badkamer: 1x dimmer, 1x switch
Wc boven: 1x dimmer
Zolder: 1x switch op sauna, al weet ik niet of ie dat vermogen wel aan kan. 1x double switch voor lampen.


Dat is het plan voor nu. En dan eigenlijk ook nog iets voor garagedeuren maken, maar weet niet of de garage te ver weg staat om in het Z-wave mesh netwerk mee te kunnen.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 11:07:09 #127
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177478790
Hm, het zelf in elkaar flansen van een homey alarm centrale is wel een beetje armetierig. Somfy of Smartalarm lijkt me toch een wat beter alternatief.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 27 februari 2018 @ 11:31:37 #128
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177479138
quote:
9s.gif Op maandag 26 februari 2018 23:51 schreef jogy het volgende:
1 Homey
9 lichten
7 slimme lichschakelaars
11 deur/raam sensors
4 bewegingssensors voor buiten
13 voor binnen
En 5 slimme stekkers
Een slimme sirene

Deursensors voor binnendeuren zie ik vooralsnog geen voordeel in. Een apart alarmsysteem is misschien wel handig.
Dat is natuurlijk wel een voordeel, als je lekker klein woont!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 11:36:39 #129
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177479215
quote:
99s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 11:31 schreef XL het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk wel een voordeel, als je lekker klein woont!
Nou, die multi/bewegingssensors (als je ze een beetje onopvallend/sierlijk wil hebben) is nog steeds wel een redelijke rib uit mijn lijf eerlijk gezegd _O-. 17 keer 53 euro doet wel een beetje pijn.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 27 februari 2018 @ 16:20:20 #130
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177484350
quote:
8s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 11:36 schreef jogy het volgende:

[..]

Nou, die multi/bewegingssensors (als je ze een beetje onopvallend/sierlijk wil hebben) is nog steeds wel een redelijke rib uit mijn lijf eerlijk gezegd _O-. 17 keer 53 euro doet wel een beetje pijn.
Die van mij is gisteravond vast gelopen? Vreemd. Ik denk dat ik dat ding maar ga vervangen voor een Hue sensor, die zijn (schijnbaar) veel betrouwbaarder.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 16:27:06 #131
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177484462
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 16:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Die van mij is gisteravond vast gelopen? Vreemd. Ik denk dat ik dat ding maar ga vervangen voor een Hue sensor, die zijn (schijnbaar) veel betrouwbaarder.
Die firago of heb je er ook één van aeotec?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 27 februari 2018 @ 16:31:02 #132
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177484521
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 16:27 schreef jogy het volgende:

[..]

Die firago of heb je er ook één van aeotec?
Fibaro ja.

Wat ik nog moet/wil:

7 raamsensoren.
3 deursensoren.
2 rookmelders.
2 watersensoren.
16 ( :') ) Hue GU10 spots.
4 bewegingssensoren.
3 E27 Hue lampen.
1 binnensirene.
1 buitensirene.
2 flitslampen voor sirene (tenzij inbegrepen in de sirenes).
3 binnen camera's.
1 buiten camera.
1 smart deurbel met camera + intercom functie.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 16:38:15 #133
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177484646
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 16:31 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Fibaro ja.
Oh, ja. Die ook ( :@ )

quote:
Wat ik nog moet/wil:

7 raamsensoren.
3 deursensoren.
2 rookmelders.
2 watersensoren.
16 ( :') ) Hue GU10 spots.
4 bewegingssensoren.
3 E27 Hue lampen.
1 binnensirene.
1 buitensirene.
2 flitslampen voor sirene (tenzij inbegrepen in de sirenes).
3 binnen camera's.
1 buiten camera.
1 smart deurbel met camera + intercom functie.
Rookmelders zijn stiekem ook wel fijn inderdaad. Maar je gaat dus voor een zelfgebabriceerd en geflowed alarm constructie?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 27 februari 2018 @ 16:41:25 #134
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177484700
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 16:38 schreef jogy het volgende:

[..]

Oh, ja. Die ook ( :@ )

[..]

Rookmelders zijn stiekem ook wel fijn inderdaad. Maar je gaat dus voor een zelfgebabriceerd en geflowed alarm constructie?
Ja ik denk het wel, al is het maar omdat ik anders op de buitendeuren nu 2 sensoren krijg want nl degene die er al zit, en dan nog eentje voor dat alarmsysteem. Ik weet nl niet hoe de integratie met Homey is.

Ik weet dat je met Homey de basic dingen kunt, disarm/partially arm/fully arm, maar ik weet dus niet of je kunt zeggen van, ALS Fibaro Deursensor geeft contact alarm, DAN laat aangekocht alarmsysteem loeien.

Rookmelders heb ik echt nodig ja, en als onze kleine er straks is wordt de noodzaak daarvan nog groter (voor mijn gevoel).
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 16:53:51 #135
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177484906
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 16:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja ik denk het wel, al is het maar omdat ik anders op de buitendeuren nu 2 sensoren krijg want nl degene die er al zit, en dan nog eentje voor dat alarmsysteem. Ik weet nl niet hoe de integratie met Homey is.

Ik weet dat je met Homey de basic dingen kunt, disarm/partially arm/fully arm, maar ik weet dus niet of je kunt zeggen van, ALS Fibaro Deursensor geeft contact alarm, DAN laat aangekocht alarmsysteem loeien.
Ik ben benieuwd hoe het bevalt, ik zit echt elke dag weer iets anders te bedenken wat wel of niet handig is wat dat betreft. Volledig integreerbare systemen zijn inderdaad lastig te vinden iig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 27 februari 2018 @ 16:56:11 #136
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177484936
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 16:53 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd hoe het bevalt, ik zit echt elke dag weer iets anders te bedenken wat wel of niet handig is wat dat betreft. Volledig integreerbare systemen zijn inderdaad lastig te vinden iig.
Nou ho even, ik koop allemaal die shit niet in 1 keer he :P Dat is me wat te gortig. Daarom zei ik al, beetje afhankelijk van wat we met de badkamer gaan doen, maar dat zou binnen nu en 1,5 week duidelijk moeten worden.

Wat zit je je dan te bedenken? Ik bedoel, wat wil je daadwerkelijk bereiken in huis? :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 27 februari 2018 @ 19:06:53 #137
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177487069
Het belangrijkste is dat het alarm gewoon goed en betrouwbaar werkt en dat er nog een goede fysieke manier is om binnen te komen als de telefoon vergeten is of wanneer er iemand schoon komt maken oid. En ook wil ik liever niet helemaal en logisch schema maken met de kans dat het toch ergens niet goed zit en dat ding opeens willekeurig af gaat of zo. Dus dan gewoon een gespecialiseerd systeem door voor zover mogelijk wel in homey geďntegreerd kan worden en inderdaad het liefst met deursensoren van andere merken misschien. Eventueel dat de deursensoren zelf wel de data dubbel door kunnen sturen natuurlijk.

Ik ben wel blij met dit topic want ik ben al vier ideeën verder dan ik was en het lijkt wel steeds meer te kloppen. Voor mezelf dan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 27 februari 2018 @ 19:20:24 #138
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177487305
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 19:06 schreef jogy het volgende:
Het belangrijkste is dat het alarm gewoon goed en betrouwbaar werkt en dat er nog een goede fysieke manier is om binnen te komen als de telefoon vergeten is of wanneer er iemand schoon komt maken oid. En ook wil ik liever niet helemaal en logisch schema maken met de kans dat het toch ergens niet goed zit en dat ding opeens willekeurig af gaat of zo. Dus dan gewoon een gespecialiseerd systeem door voor zover mogelijk wel in homey geďntegreerd kan worden en inderdaad het liefst met deursensoren van andere merken misschien. Eventueel dat de deursensoren zelf wel de data dubbel door kunnen sturen natuurlijk.

Ik ben wel blij met dit topic want ik ben al vier ideeën verder dan ik was en het lijkt wel steeds meer te kloppen. Voor mezelf dan.
Het is niet zo moeilijk. Komt er iemand binnen die geen token / code kan presenteren binnen X tijd -> Alarm gaat af. Kunnen ze dat wel -> Alarm gaat niet af.

Maar goed, ik ben niet hiermee begonnen voor het alarm eigenlijk, maar meer om gewoon dingen te automatiseren 'gewoon omdat het kan'. En dat ontwikkelt zich richting steeds meer dingen, en daar hoort dan ook een alarm bij, maar dat is niet het eerste wat ik voor ogen had.

Ik heb geen ervaring met kant en klare alarmsystemen. Wel naar gekeken, maar (nog) niet gekocht, omdat de enige die ik vond die compatible zijn met Homey (van wat ik gevonden heb) zijn ThuisAlarm en iSmartAlarm, maar daar zit bij de kleine lettertjes bij dat je aan een alarmdienst hangt die X tijd gratis is en je daarna actief moet opzeggen, maar daar heb ik geen zin in. :P

Vooralsnog vind ik gemak de grootste drijfveer, en ik moet zeggen dat ik nu, voor licht aan te doen in de woonkamer/gang/overloop/slaapkamer/zolder geen knop meer aan raak. Voor de keuken en badkamer nog wel. De eerste 2 kamers die erbij komen zijn de badkamer en de kinderkamer. De keuken zit het meeste geld in qua lampen, dus die gaan als laatste :P
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 27 februari 2018 @ 20:29:43 #139
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177489102
Ik heb mijn alarm bewust niet in Smart Home geďntegreerd. Denk toch dat het nieuwe inbreken over enkele jaren voor hackers is... zeg maar een roemeen met een laptop die eerst je smart home hackt en dan gewoon binnenwandelt. Dat lijkt mij als leek in een gesloten systeem moeilijker dan in een open systeem met vele integraties. Dus ik heb wel een smart home alarm, maar daarnaast draai ik mijn comfort smart home (licht, verwarming, deurbel) als een warboel van verschillende producten.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 27 februari 2018 @ 20:31:11 #140
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177489149
Disclaimer: roemeen is slechts een voorbeeld! 14.gif
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Forum Admin woensdag 28 februari 2018 @ 10:58:19 #141
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177499177
quote:
99s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 20:29 schreef XL het volgende:
Ik heb mijn alarm bewust niet in Smart Home geďntegreerd. Denk toch dat het nieuwe inbreken over enkele jaren voor hackers is... zeg maar een roemeen met een laptop die eerst je smart home hackt en dan gewoon binnenwandelt. Dat lijkt mij als leek in een gesloten systeem moeilijker dan in een open systeem met vele integraties. Dus ik heb wel een smart home alarm, maar daarnaast draai ik mijn comfort smart home (licht, verwarming, deurbel) als een warboel van verschillende producten.
Dit vind ik wel een goede inderdaad. Als er een alarmsysteem op komt moet deze wel zo veel mogelijk 'closed' zijn voor de willekeurige buitenwereld. Niet dat wanneer er iemand toch een keer mijn wifi kraakt dat die persoon al half binnen is. Dus dat zou ook betekenen dat ik me echt een keer moet gaan richten op wifi en gasten wifi waar de normale wifi dichtgetimmerd is en eventueel via MAC is geregistreerd en de gasten wifi enkel en alleen naar het internet kan oid.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 28 februari 2018 @ 12:04:33 #142
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177500402
quote:
14s.gif Op woensdag 28 februari 2018 10:58 schreef jogy het volgende:

[..]

Dit vind ik wel een goede inderdaad. Als er een alarmsysteem op komt moet deze wel zo veel mogelijk 'closed' zijn voor de willekeurige buitenwereld. Niet dat wanneer er iemand toch een keer mijn wifi kraakt dat die persoon al half binnen is. Dus dat zou ook betekenen dat ik me echt een keer moet gaan richten op wifi en gasten wifi waar de normale wifi dichtgetimmerd is en eventueel via MAC is geregistreerd en de gasten wifi enkel en alleen naar het internet kan oid.
Als jij een slim alarm hebt dat aan Wifi hangt dan is het al niet meer closed voor de buitenwereld. Dan moet je dus in principe een 'dom' alarm systeem hebben wat niet via internet benaderbaar is, maar dan kun je hem dus ook niet meer koppelen aan Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 28 februari 2018 @ 12:23:51 #143
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177500823
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 12:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Als jij een slim alarm hebt dat aan Wifi hangt dan is het al niet meer closed voor de buitenwereld. Dan moet je dus in principe een 'dom' alarm systeem hebben wat niet via internet benaderbaar is, maar dan kun je hem dus ook niet meer koppelen aan Homey.
Dat is inderdaad wel een consequentie en moet ik in ieder geval uitzoeken of en hoe je deur (en raam)sensoren en buitensensoren dubbel zou kunnen koppelen en ander de keuze moeten maken om het enkel op mijn alarmsysteem te hangen. Of dus inderdaad mijn Homey en netwerk goed dichttimmeren. Lastig weer :').
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 28 februari 2018 @ 12:33:35 #144
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177501029
quote:
14s.gif Op woensdag 28 februari 2018 10:58 schreef jogy het volgende:

[..]

Dit vind ik wel een goede inderdaad. Als er een alarmsysteem op komt moet deze wel zo veel mogelijk 'closed' zijn voor de willekeurige buitenwereld. Niet dat wanneer er iemand toch een keer mijn wifi kraakt dat die persoon al half binnen is. Dus dat zou ook betekenen dat ik me echt een keer moet gaan richten op wifi en gasten wifi waar de normale wifi dichtgetimmerd is en eventueel via MAC is geregistreerd en de gasten wifi enkel en alleen naar het internet kan oid.
Dat je lamp niet de laatste firmware heeft en iemand via je lamp je router hackt. Alles uitschakelt en zo komt binnen wandelen
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Forum Admin woensdag 28 februari 2018 @ 12:41:01 #145
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177501195
quote:
99s.gif Op woensdag 28 februari 2018 12:33 schreef XL het volgende:

[..]

Dat je lamp niet de laatste firmware heeft en iemand via je lamp je router hackt. Alles uitschakelt en zo komt binnen wandelen
Dat soort dingen ja. Het kan allemaal gebeuren in principe.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 28 februari 2018 @ 13:35:13 #146
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177502618
quote:
10s.gif Op woensdag 28 februari 2018 12:41 schreef jogy het volgende:

[..]

Dat soort dingen ja. Het kan allemaal gebeuren in principe.
Correct. Wat je dan eigenlijk wil is in principe ouderwets, waarbij er niks smart is. Maar ja, dat doe je tegenwoordig ook niet meer want dat is niet meer ´van deze tijd´.

Ik zie dat hele alarm dan ook meer als een gimmick, want, als iemand binnen wil komen komen ze dat toch wel, alarm of niet. Het is een nice to have omdat het nou eenmaal makkelijk kan, maar het gaat mij vooral om het gemak dat automatisering kan brengen.

Van de andere kant, als je een ouderwets alarm hebt waarvan de controller op stroom gaat en ze snijden de stroom af is het ook klaar. :P

[ Bericht 11% gewijzigd door CoolGuy op 28-02-2018 13:44:36 ]
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 28 februari 2018 @ 13:44:34 #147
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177502878
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 13:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Correct. Wat je dan eigenlijk wil is in principe ouderwets, waarbij er niks smart is. Maar ja, dat doe je tegenwoordig ook niet meer want dat is niet meer ´van deze tijd´.
Dat nog niet eens echt, je moet tegenwoordig gewoon nog meer dan vroeger je router goed en strak instellen. Vroeger (paar jaar geleden) had je nauwelijks de IoT en had de pc/laptop gewoon een eigen firewall die je in kan stellen, nu hebben zelfs de smartlights een internetverbinding nodig en moet je maar hopen dat bijvoorbeeld Xiaomi of Philips of wie/wat dan ook een beetje aandacht heeft besteed aan de veiligheid van dat apparaatje. Dus de weg naar binnen en naar buiten moet streng staan zodat een willekeurige slimmerik met slechte intenties inderdaad niet via een rotte broodrooster je huis kaapt _O-.

quote:
Ik zie dat hele alarm dan ook meer als een gimmick, want, als iemand binnen wil komen komen ze dat toch wel, alarm of niet. Het is een nice to have omdat het nou eenmaal makkelijk kan, maar het gaat mij vooral om het gemak dat automatisering kan brengen.
Mij in principe ook wel maar als ik dan toch een alarm neer zet wil ik er wel ééntje die het dan ook wel betrouwbaar doet.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 28 februari 2018 @ 13:52:12 #148
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177503083
quote:
14s.gif Op woensdag 28 februari 2018 13:44 schreef jogy het volgende:

[..]

Mij in principe ook wel maar als ik dan toch een alarm neer zet wil ik er wel ééntje die het dan ook wel betrouwbaar doet.
Mee eens. Echter, toen ik Homey kocht was dat niet met het idee van 'ik doe ook alarm', maar meer het idee van 'leuk, dingen automatiseren'. Mijn eerste gedachte was echt de wasmachine en droger, omdat die in de kelder staan, en die horen wij niet als we in de woonkamer zitten of boven zijn.

Gaandeweg bedacht (en bedenk) ik me steeds meer dingen die ik wil doen :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 28 februari 2018 @ 14:00:54 #149
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177503305
Alarm is afschrikking. Het is niet zaligmakend, maar ik zou, met mijn begrip van wat ik ingericht heb niet meer bij mezelf kunnen inbreken. Je moet buiten het huis de telefoonlijn kapotmaken anders kom je niet bij mijn alarm of bij andere waardevolle spullen. Als ik het al niet kan met weet van alle sensors, dan moet je als inbreker echt wel goed zijn om het te kunnen omzeilen. Omdat ik ook geen vakkennis heb is de opzet denk ik ook extreem onvoorspelbaar.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator woensdag 28 februari 2018 @ 14:04:54 #150
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177503419
quote:
99s.gif Op woensdag 28 februari 2018 14:00 schreef XL het volgende:
Alarm is afschrikking. Het is niet zaligmakend, maar ik zou, met mijn begrip van wat ik ingericht heb niet meer bij mezelf kunnen inbreken. Je moet buiten het huis de telefoonlijn kapotmaken anders kom je niet bij mijn alarm of bij andere waardevolle spullen. Als ik het al niet kan met weet van alle sensors, dan moet je als inbreker echt wel goed zijn om het te kunnen omzeilen. Omdat ik ook geen vakkennis heb is de opzet denk ik ook extreem onvoorspelbaar.
Ik zie al een paar keer dat systeem van Honeywell voorbij komen. Die hebben ook een tag reader bij dat systeem, dat is wellicht wel interessant. Maar dat is voorbarig, want ik heb er nog helemaal niets over gelezen inhoudelijk, dus ik wéét helemaal niet of dat geschikt is of niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177508698
Ik moest eigenlijk gelijk aan het huis van Femme denken (tweakers). Tof dat er nu hier ook een topic is.
  Forum Admin woensdag 28 februari 2018 @ 19:00:49 #152
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177509546
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 18:25 schreef Carlos93 het volgende:
Ik moest eigenlijk gelijk aan het huis van Femme denken (tweakers). Tof dat er nu hier ook een topic is.
Net even opgezocht, cool gedaan maar wel heel erg do it yourself :D.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin woensdag 28 februari 2018 @ 19:04:52 #153
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177509673
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 28 februari 2018 @ 19:08:19 #154
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177509764
quote:
11s.gif Op woensdag 28 februari 2018 19:00 schreef jogy het volgende:

[..]

Net even opgezocht, cool gedaan maar wel heel erg do it yourself :D.
Ja dat is heel gaaf inderdaad, maar die heeft dus vrijwel alles zelf gedaan, incl programmeren.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177523510
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 19:08 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja dat is heel gaaf inderdaad, maar die heeft dus vrijwel alles zelf gedaan, incl programmeren.
Ik denk dat je het grootste gedeelte tegenwoordig met flows en drag&drop ook bij elkaar kan bouwen. De betrouwbaarheid zal wat lastiger zijn omdat hij het bedraad heeft en je in een bestaande omgeving toch snel aangewezen bent op draadloos (mesh).

Desalniettemin gaaf wat hij gebouwd heeft, nog even wat jaartjes sparen :P
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 11:41:50 #156
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177524616
quote:
14s.gif Op donderdag 1 maart 2018 10:29 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Ik denk dat je het grootste gedeelte tegenwoordig met flows en drag&drop ook bij elkaar kan bouwen. De betrouwbaarheid zal wat lastiger zijn omdat hij het bedraad heeft en je in een bestaande omgeving toch snel aangewezen bent op draadloos (mesh).

Desalniettemin gaaf wat hij gebouwd heeft, nog even wat jaartjes sparen :P
Het is ook van een heel ander kaliber dan wat de huis tuin en keuken home automation persoon zou doen inderdaad. De laatste paar jaar is de ontwikkeling van dit spul echt vooruit geschoten, waar je in 2015 echt nog met lelijke schakelaars moest werken en houtje touwtje constructies heb je nu dingen zoals Homey en andere gebruiksvriendelijke constructies die het allemaal heel intuďtief maken.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 13:57:21 #157
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177527158
quote:
17s.gif Op donderdag 1 maart 2018 11:41 schreef jogy het volgende:

[..]

Het is ook van een heel ander kaliber dan wat de huis tuin en keuken home automation persoon zou doen inderdaad. De laatste paar jaar is de ontwikkeling van dit spul echt vooruit geschoten, waar je in 2015 echt nog met lelijke schakelaars moest werken en houtje touwtje constructies heb je nu dingen zoals Homey en andere gebruiksvriendelijke constructies die het allemaal heel intuďtief maken.
True.

Maar, wanneer ga jij beginnen aan je HA-gedoe?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 14:02:43 #158
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177527273
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 13:57 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

True.

Maar, wanneer ga jij beginnen aan je HA-gedoe?
Begin mei ga ik verhuizen, waarschijnlijk koop ik Homey zelf al iets eerder met een paar lampjes om in mijn huidige appartementje een beetje aan te kloten maar het zal uiteindelijk ergens in de maand mei zijn.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 14:05:22 #159
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177527320
quote:
14s.gif Op donderdag 1 maart 2018 14:02 schreef jogy het volgende:

[..]

Begin mei ga ik verhuizen, waarschijnlijk koop ik Homey zelf al iets eerder met een paar lampjes om in mijn huidige appartementje een beetje aan te kloten maar het zal uiteindelijk ergens in de maand mei zijn.
Ah tof zeg! Ben erg benieuwd. Doe je ook een klus/verhuis topic?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 14:06:44 #160
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177527350
quote:
14s.gif Op donderdag 1 maart 2018 14:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah tof zeg! Ben erg benieuwd. Doe je ook een klus/verhuis topic?
Wie weet! Hoe dan ook zal ik dit (dan inmiddels reeks) topic wel volproppen met de voortgang en (hopelijk hilarische) problemen natuurlijk.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 14:11:01 #161
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177527451
quote:
10s.gif Op donderdag 1 maart 2018 14:06 schreef jogy het volgende:

[..]

Wie weet! Hoe dan ook zal ik dit (dan inmiddels reeks) topic wel volproppen met de voortgang en (hopelijk hilarische) problemen natuurlijk.
Lol ja, ik loop hier ook continue tegen shit aan. Nu heb ik het issue dat de sensor op mn voordeur continue een contact alarm (= deur is open) afgeeft. Dat is gelul, want de deur is gewoon dicht. Dat is ook pas sinds het koude weer, dus ik weet niet of het daar mee van doen heeft.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 15:34:01 #162
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177529108
Hmz, Homey begint nu blijkbaar wel heel erg populair te worden. Nergens meer in voorraad en bij athom een levertijd van (meer dan) 3 weken. Dat verknoeid mijn impulsaankoop bui wel enigszins.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177529145
quote:
8s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:34 schreef jogy het volgende:
Hmz, Homey begint nu blijkbaar wel heel erg populair te worden. Nergens meer in voorraad en bij athom een levertijd van (meer dan) 3 weken. Dat verknoeid mijn impulsaankoop bui wel enigszins.
Las ergens dat dat komt door het enorme succes in Scandinavië.

Ze pikken onze homeys in :(
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 15:40:46 #164
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177529270
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:35 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Las ergens dat dat komt door het enorme succes in Scandinavië.

Ze pikken onze homeys in :(
25j8j9.jpg
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177529306
Hallo iedereen,
Zijn er hier mensen die Xiaomi Zigbee stuff hebben, in combinatie met de Xiaomi gateway, en die ook last hebben dat niet alles netjes in het Engels vertaald is?
Ik heb onder andere enkele Philips Xiaomi wifi witte E27 lampen die via die gateway werken, maar telkens je een scčne wilt aanmaken, dan loop ik tegen het probleem aan dat alle settings die deze lampen ondersteunen nog hoofdzakelijk in het Chinees staat. Dat al meermaals aan de helpdesk kenbaar gemaakt, maar die steken netjes hun paraplu omhoog omdat het zogezegd geen 100% Xiaomi zaken zijn (de lampen althans) die ze in eigen beheer hebben. Bij de Yeelight wifi E27 lamp (die ook ondersteund is via de gateway) is dat dan niet het geval.
Dus de vraag is dan ook: kunnen die Xiaomi spullen die Zigbee ondersteunen, dan niet op een gemakkelijker manier benaderd worden, bijvoorbeeld via Domoitcz? Ik heb hiervoor al zo'n mini pc gekocht (en heb ook een RPI 3 liggen) om bijvoorbeeld Domoticz te draaien en van daaruit dan de koppelingen te maken, in de hoop dat dit allemaal vlotter en (nog) beter gaat.
Zijn er mensen die ook Xiaomi ondersteunende producten kochten (wifi lampen, wifi schakelaars, temp. sensoren, pir sensoren, raam/deurcontacten, camera, brandalarm, enz...) en die deze op een andere gateway draaiende hebben, zodat het toch allemaal wat vlotter bedienbaar is?
Dus ja, graag eens hier wat feedback van mensen die Xiaomi spullen draaiende hebben, THX
Trouwens, voor de mensen hier die ook die Xiomi Gateway hebben (V2), en daar graag enkele Nederlandse of Belgische (in mijn geval) radioposten op willen horen, hier moet je dus zijn!
http://ximiraga.ru/?chlang=en#
  donderdag 1 maart 2018 @ 15:51:56 #166
189961 ex
aperture science
pi_177529585
Ook maar melden. Ik heb die slimme IKEA lampen + de Nest thermostaat (en, 1 rook melder).
Besturing gaat via de AppleTV (voor Homekit) en, Alexa (voor voice).

De verwarming zitten we eigenlijk nooit aan, die regelt zichzelf maar, kan ik via de Nest app & 'Alexa set the temperature in the living room to 22.3 degrees" instellen :P

Verder gaan de lampen aan als de zon onder gaat beneden, en zet ik die uit als ik naar bed ga door te zeggen: "Alexa, turn off downstairs"

Ik weet nog niet heel goed wat ik hierna ga toevoegen.. Gordijnen automatiseren lijkt mij heel relaxed..
The cake is a lie!
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 16:24:59 #167
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177530178
quote:
8s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:34 schreef jogy het volgende:
Hmz, Homey begint nu blijkbaar wel heel erg populair te worden. Nergens meer in voorraad en bij athom een levertijd van (meer dan) 3 weken. Dat verknoeid mijn impulsaankoop bui wel enigszins.
Mwah, Athom had schijnbaar een behoorlijke voorraad nog liggen die een firmware update kregen. Als je nu een Homey zou kopen krijg je een versie waar firmware versie 1.5.6 op staat. Die firmware werd geflashed op die voorraad die Athom had liggen, en tot die firmware af was werd die voorraad niet uitgeleverd.

Dat heeft ook invloed gehad op de verkrijgbaarheid. Inmiddels is 1.5.7 alweer uit die wat bugfixes uit 1.5.6 oplost, maar er schijnt wel wat moeite te zijn geweest om 1.5.6 stabiel te krijgen. Ik weet er het zijne niet van, en ik hou me er ook niet mee bezig. Mijn Homey draait op 1.5.3, en dat is behoorlijk stabiel, dus die hele update hoeft voor mij niet aangezien bij mij eigenlijk alles wat ik er mee wil doen werkt tot nu toe :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 16:41:07 #168
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177530523
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 15:42 schreef yezzer het volgende:

Volgens mij is Xiaomi hoe dan ook niet echt heel erg snel en secuur met hun vertalingen, tot nog niet al te lang geleden kreeg je van hun zelfs half Chinese smartphone verkocht, daar gaat het nu wel beter maar blijkbaar zijn ze hun streken nog niet afgeleerd :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 16:43:25 #169
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177530558
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 16:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Mwah, Athom had schijnbaar een behoorlijke voorraad nog liggen die een firmware update kregen. Als je nu een Homey zou kopen krijg je een versie waar firmware versie 1.5.6 op staat. Die firmware werd geflashed op die voorraad die Athom had liggen, en tot die firmware af was werd die voorraad niet uitgeleverd.

Dat heeft ook invloed gehad op de verkrijgbaarheid. Inmiddels is 1.5.7 alweer uit die wat bugfixes uit 1.5.6 oplost, maar er schijnt wel wat moeite te zijn geweest om 1.5.6 stabiel te krijgen. Ik weet er het zijne niet van, en ik hou me er ook niet mee bezig. Mijn Homey draait op 1.5.3, en dat is behoorlijk stabiel, dus die hele update hoeft voor mij niet aangezien bij mij eigenlijk alles wat ik er mee wil doen werkt tot nu toe :P
Oh ik ben echt een update hoer wat dat soort dingen betreft hoor, elke nieuwe halve feature vind ik altijd weer leuk. Maar hoe dan ook is het misschien maar beter ook, waarschijnlijk zou ik die halogeenlampen die ik er nu bij zou kopen in het andere huis nergens kwijt kunnen, scheelt toch weer 120 euro _O-.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 16:56:40 #170
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177530787
quote:
14s.gif Op donderdag 1 maart 2018 16:43 schreef jogy het volgende:

[..]

Oh ik ben echt een update hoer wat dat soort dingen betreft hoor, elke nieuwe halve feature vind ik altijd weer leuk. Maar hoe dan ook is het misschien maar beter ook, waarschijnlijk zou ik die halogeenlampen die ik er nu bij zou kopen in het andere huis nergens kwijt kunnen, scheelt toch weer 120 euro _O-.
Nee, halogeen lampjes moet je niet meer doen joh :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 16:58:15 #171
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177530803
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 16:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, halogeen lampjes moet je niet meer doen joh :P
Ik zei het verkeerd. het zijn Smart led lichtjes maar met halogeen fitting :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 17:01:01 #172
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177530848
quote:
14s.gif Op donderdag 1 maart 2018 16:58 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik zei het verkeerd. het zijn Smart led lichtjes maar met halogeen fitting :P.
Oh, ok :P Neeee ok, dan mag het wel :P Tja, ik ben hier nog steeds in afwachting van de offerte voor de badkamer. Duurt nog een week voor ik die krijg, en tot die tijd staat nieuwe dingen kopen voor HA op een lager pitje :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177532406
iemand een idee waar ik goedkoop 1 of 2 hue color lampjes + bridge kan scoren..

zo'n start pakket is gelijk ook weer zo aan de prijs.. :X
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 18:23:57 #174
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177532458
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:20 schreef mschol het volgende:
iemand een idee waar ik goedkoop 1 of 2 hue color lampjes + bridge kan scoren..

zo'n start pakket is gelijk ook weer zo aan de prijs.. :X
Moet het hue zijn dan?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177532517
quote:
5s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:23 schreef jogy het volgende:

[..]

Moet het hue zijn dan?
mja, als ik aan zo'n systeem wil beginnen wil ik het liefst gelijk goed beginnen, en niet eerst een tussenoplossing gebruiken.

om je vraag te beantwoorden: het is geen absolute eis, maar ik denk dat het wel het handigste is
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 18:41:46 #176
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177532782
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:27 schreef mschol het volgende:

[..]

mja, als ik aan zo'n systeem wil beginnen wil ik het liefst gelijk goed beginnen, en niet eerst een tussenoplossing gebruiken.

om je vraag te beantwoorden: het is geen absolute eis, maar ik denk dat het wel het handigste is
Je kunt ook gewoon de losse lampjes kopen, maar dan heb je wel een Homey nodig :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177533083
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Je kunt ook gewoon de losse lampjes kopen, maar dan heb je wel een Homey nodig :P
ook tof, maar die is nog duurder :D :X
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 18:57:52 #178
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177533146
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:55 schreef mschol het volgende:

[..]

ook tof, maar die is nog duurder :D :X
Maar daar kan je alles op aansluiten. Dus wel duurder maar uiteindelijk een koopje.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 19:01:37 #179
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177533237
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:55 schreef mschol het volgende:

[..]

ook tof, maar die is nog duurder :D :X
Correct, maar als je aan HA wil beginnen moet je bereid zijn geld uit te geven, want het kost nou eenmaal geld. Maar trust me, die Homey is wel écht een heel tof apparaat.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 19:02:11 #180
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177533248
En als je het dan toch koopt, doe het dan via deze refferal! https://athom.com/buyhomey.html?ref=66646453xxjl
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 19:03:52 #181
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177533290
quote:
6s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:02 schreef jogy het volgende:
En als je btw dan toch koopt, doe het dan via deze refferal! https://athom.com/buyhomey.html?ref=66646453xxjl
:D
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 19:08:10 #182
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177533409
quote:
6s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:02 schreef jogy het volgende:
En als je het dan toch koopt, doe het dan via deze refferal! https://athom.com/buyhomey.html?ref=66646453xxjl
Gewoon om even te zieken. Kijk eens wat ik heb en jullie niet? :P

csJ3Cuh.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 19:15:59 #183
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177533655
Ook echt nog ff alle kleurtjes van de regenboog gebruiken he? :(.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 19:17:32 #184
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177533699
quote:
8s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:15 schreef jogy het volgende:
Ook echt nog ff alle kleurtjes van de regenboog gebruiken he? :(.
Hehehe ja. :P Nou ja, kijk, het ding komt echt wel weer in de verkoop hoor, dus ik zou me daar geen zorgen over maken, en als je niet iets erbij hebt qua sensoren/lampen/stekkers/whatever heb je er ook niet veel aan.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177535995
Heb net wat Xiaomi spul gekoppeld.

Wel als nadeel dat hij dan automatisch ontkoppeld van de Xiaomi Gateway en ik dus geen notificaties meer krijg van eventuele updates. Jullie hier wellicht ervaring mee?

Toevallig ook iemand van jullie de Xiaomi power strip? Waar vind je de token waar Homey om vraagt? :@
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177536012
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 19:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hehehe ja. :P Nou ja, kijk, het ding komt echt wel weer in de verkoop hoor, dus ik zou me daar geen zorgen over maken, en als je niet iets erbij hebt qua sensoren/lampen/stekkers/whatever heb je er ook niet veel aan.
Wel. Je kunt vragen hoe het met hem gaat enzo.

Met die van mij gaat het blijkbaar super. O+
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin donderdag 1 maart 2018 @ 21:26:25 #187
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177537259
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 20:39 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Toevallig ook iemand van jullie de Xiaomi power strip? Waar vind je de token waar Homey om vraagt? :@
Nog best ingewikkeld blijkbaar.
https://community.openhab(...)uum-binding/31317/60

quote:
Token
To have a working binding, a little difficult step needs to be done to retrieve the vacuum token.
You could read the Token from the Mi-Home app. This can be eased with the help of the MiToolKit624
In short you have to:

Connect the Mi-Home App with the Robot
Change Wlan an Settings
Enable Developer Options in Android
Download the MiToolKit
Connect your Phone to your PC and start the MiToolKit
Read the new Token with the MiToolKit
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 10:38:06 #188
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177545423
quote:
11s.gif Op donderdag 1 maart 2018 20:39 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Wel. Je kunt vragen hoe het met hem gaat enzo.

Met die van mij gaat het blijkbaar super. O+
Lol, ja, dat snap ik wel, maar dat is natuurlijk niét waar je Homey (of een soortgelijk product) uiteindelijk voor koopt. Die koop je om allerlei andere dingen aan te sturen, dus als je Homey koopt dan ben je ook bereid om de sensoren etc ook te kopen, immers, dat is je doel :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 2 maart 2018 @ 13:01:19 #189
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177548349
Volgens mij is er niet echt een demo versie van de homey flow beschikbaar of wel?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 13:30:25 #190
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177548942
quote:
5s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 13:01 schreef jogy het volgende:
Volgens mij is er niet echt een demo versie van de homey flow beschikbaar of wel?
Wat?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 2 maart 2018 @ 14:44:09 #191
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177550629
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 13:30 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat?
Gewoon, de app zonder dat je er daadwerkelijk iets aan gekoppeld hebt zeg maar. Een demo om alvast een beetje feeling te krijgen met wat er (on)mogelijk is :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 14:55:36 #192
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177550912
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 14:44 schreef jogy het volgende:

[..]

Gewoon, de app zonder dat je er daadwerkelijk iets aan gekoppeld hebt zeg maar. Een demo om alvast een beetje feeling te krijgen met wat er (on)mogelijk is :P.
Oh. Ehhh, dat weet ik niet. Maar hou er rekening mee dat er een nieuwe app gaat komen he. De oude app gaat weg en de app voor op je pc/laptop gaat óók weg. Het schijnt dat de nieuwe wijze van flows maken in de nieuwe app echt heel makkelijk is, maar ik heb er nog niets van gezien.

De preview-app die er nu is voor je smartphone werkt op zich best aardig, al is er ruimte voor verbetering. Maar de daadwerkelijke nieuwe app schijnt heel gebruiksvriendelijk te zijn, en daarbij kun je ook nog altijd je smartphone app via je PC aanroepen via zo'n Android mocker.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 2 maart 2018 @ 15:19:50 #193
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177551487
Check check. Helder. Maar dit weet jij misschien ook wel. Je geeft aan dat aanwezigheidssensoren soms wat 'onbetrouwbaar' kunnen zijn als iemand dus langere tijd stil zit (tv kijken oid) dus had ik het idee om een flow te maken die er een beetje als volgt uit ziet.

Deursensor gaat af > na 5 seconden bewegingssensor > als beweging dan oneindig licht aan laten staan (Tot volgende keer dat de deursensor af gaat) Zo niet DAN licht na een minuut uit doen. Dan triggered de deursensor dus de actie en de bewegingssensor hoeft dan maar 1 keer [iets] van beweging te zien (en daarna weer helemaal uit gaan) om het proces af te ronden.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177551794
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 14:55 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh. Ehhh, dat weet ik niet. Maar hou er rekening mee dat er een nieuwe app gaat komen he. De oude app gaat weg en de app voor op je pc/laptop gaat óók weg. Het schijnt dat de nieuwe wijze van flows maken in de nieuwe app echt heel makkelijk is, maar ik heb er nog niets van gezien.

De preview-app die er nu is voor je smartphone werkt op zich best aardig, al is er ruimte voor verbetering. Maar de daadwerkelijke nieuwe app schijnt heel gebruiksvriendelijk te zijn, en daarbij kun je ook nog altijd je smartphone app via je PC aanroepen via zo'n Android mocker.
Nog makkelijker? Ik vind het nu ook al enorm gebruiksvriendelijk werken. Flows maken stelt niet zoveel voor.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 15:40:24 #195
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177551969
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 15:32 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Nog makkelijker? Ik vind het nu ook al enorm gebruiksvriendelijk werken. Flows maken stelt niet zoveel voor.
Jawel, ik ook, maar er wordt heel sterk ingezet op het mobiele platform, ten koste van de windows applicatie.

Jij hebt al een Homey?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177552042
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 15:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Jawel, ik ook, maar er wordt heel sterk ingezet op het mobiele platform, ten koste van de windows applicatie.

Jij hebt al een Homey?
Uiteraard. :7

Ben nu weer bezig met de aanschaf van Fibaro switch modules. Ik ben erachter dat in mijn situatie de switch single iets beter geschikt is dan de dubbel (omdat ik sowieso geen gebruik maak van de dubbele bedrade functie). Beetje jammer dat de single dan weer een tientje duurder is.

Heb jij nog nieuwe projecten lopen?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 15:52:43 #197
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177552242
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 15:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Uiteraard. :7

Ben nu weer bezig met de aanschaf van Fibaro switch modules. Ik ben erachter dat in mijn situatie de switch single iets beter geschikt is dan de dubbel (omdat ik sowieso geen gebruik maak van de dubbele bedrade functie). Beetje jammer dat de single dan weer een tientje duurder is.

Heb jij nog nieuwe projecten lopen?
Ah kijk. Heb je ook een beetje medelijden met die arme Jogy? ;( Hij wil een Homey maar ze zijn niet te krijgen momenteel. :P ;)

Nee, nog niet, alles hangt een beetje af van of de badkamer wel of niet doorgaat. Indien ja, dan gaat daar ook een automatiseringscomponent in terug komen, maar zo niet, dan ga ik wel weer wat andere sensoren etc aanschaffen.

Met een week zou de offerte er moeten zijn, en dan weet ik meer.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 2 maart 2018 @ 16:07:02 #198
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177552537
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 15:52 schreef CoolGuy het volgende:
Ah kijk. Heb je ook een beetje medelijden met die arme Jogy? ;( Hij wil een Homey maar ze zijn niet te krijgen momenteel. :P ;)
:(.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 16:09:36 #199
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177552573
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 16:07 schreef jogy het volgende:

[..]

:(.
Sssst, ook jouw Homey komt.

*bakt zoete broodjes.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177599162
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 15:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah kijk. Heb je ook een beetje medelijden met die arme Jogy? ;( Hij wil een Homey maar ze zijn niet te krijgen momenteel. :P ;)

Nee, nog niet, alles hangt een beetje af van of de badkamer wel of niet doorgaat. Indien ja, dan gaat daar ook een automatiseringscomponent in terug komen, maar zo niet, dan ga ik wel weer wat andere sensoren etc aanschaffen.

Met een week zou de offerte er moeten zijn, en dan weet ik meer.
Heeft ie nou nog steeds geen Homey? :D


Ik ga denk ik 17 Fibaro modules bestellen. 11x switch, 6x dimmer. Kost wat, maar goed voor het mesh netwerk zullen we maar zeggen. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zondag 4 maart 2018 @ 14:27:30 #201
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177600161
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 13:37 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heeft ie nou nog steeds geen Homey? :D

Ik ga denk ik 17 Fibaro modules bestellen. 11x switch, 6x dimmer. Kost wat, maar goed voor het mesh netwerk zullen we maar zeggen. :9
Lol. Ja, dat is zo, tenminste, als ze door het hele huis komen :P

Nee, arme Jogy ;( Ik voel met 'm mee.
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 4 maart 2018 @ 14:39:46 #202
78918 SeLang
Black swans matter
pi_177600485
Dit is wel leuk hobby spul! Helaas gebeurt er in mijn huis veel te weinig om het interessant te maken.

Mijn vogelhuisje daarentegen....

BirdboxStatistics.PNG

Niet helemaal smart though... detectie was automatisch maar statistieken genereren moest met de hand. Maar er zijn toch wel leuke dagpatronen uit af te leiden :)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  Moderator zondag 4 maart 2018 @ 14:45:00 #203
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177600647
quote:
14s.gif Op zondag 4 maart 2018 14:39 schreef SeLang het volgende:
Dit is wel leuk hobby spul! Helaas gebeurt er in mijn huis veel te weinig om het interessant te maken.

Mijn vogelhuisje daarentegen....

[ afbeelding ]

Niet helemaal smart though... detectie was automatisch maar statistieken genereren moest met de hand. Maar er zijn toch wel leuke dagpatronen uit af te leiden :)
Maar dat is wel interessant te máken natuurlijk. :P

Lol, dat vogelhuisje :D
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177602092
AL enige tijd aan het kijken naar de Google Home om mijn aanwezige philips Hue en toekomstige Tado thermostaat, thermostaatknoppen en een alarm/detectiesysteem te koppelen en als redelijk n00b te gaan stoeien.

Tot ik dus dit topic voorbij zag komen en de homey. Dermate enthousiast geraakt dat ik actief bezig ga met het opzetten van een plan, indelen van het huis etc. Zijn daar tooltjes of programma's voor waar je je huisindeling in kan zetten en bijv. bovengenoemde producten ik kan zetten om zo te zien of de plaatsing optimaal is, wat je nodig hebt etc?
Hooray for boobies!
pi_177602411
ik heb een hue startpakket gekocht en wat slimme stekkers, ivm kosten en compatibiliteit wel de osram stekkers en geen fibaro's (misschien ooit als ik overtuigd ben van een effectief gebruik hier, want dan moet er eigenlijk ook iets als homey komen om alles in 1 systeem te gieten)

volgende week eens mee gaan spelen :)
pi_177616414
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 13:37 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik ga denk ik 17 Fibaro modules bestellen. 11x switch, 6x dimmer. Kost wat, maar goed voor het mesh netwerk zullen we maar zeggen. :9
Welke Zwave stick gebruik je? Ik zit uiteraard in te Pricewatch rond te neuzen en daar zit nogal wat prijsverschil in. Heb nu de Aeon Gen 5 op mijn lijstje staan, wat duurder dan de zwave.me sticks maar met inbouwbatterij wat weer handiger is met nodes includen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij aanschaf van zo'n stick? Ondersteunen die dingen bijvoorbeeld zwave en zwave plus?
pi_177616837
quote:
5s.gif Op maandag 5 maart 2018 10:07 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Welke Zwave stick gebruik je? Ik zit uiteraard in te Pricewatch rond te neuzen en daar zit nogal wat prijsverschil in. Heb nu de Aeon Gen 5 op mijn lijstje staan, wat duurder dan de zwave.me sticks maar met inbouwbatterij wat weer handiger is met nodes includen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij aanschaf van zo'n stick? Ondersteunen die dingen bijvoorbeeld zwave en zwave plus?
Ik heb geen Z-wave stick. De modules sluit ik rechtstreeks aan op mijn Homey.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 5 maart 2018 @ 12:26:58 #208
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177618494
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 15:42 schreef Spockjuh_ het volgende:
AL enige tijd aan het kijken naar de Google Home om mijn aanwezige philips Hue en toekomstige Tado thermostaat, thermostaatknoppen en een alarm/detectiesysteem te koppelen en als redelijk n00b te gaan stoeien.

Tot ik dus dit topic voorbij zag komen en de homey. Dermate enthousiast geraakt dat ik actief bezig ga met het opzetten van een plan, indelen van het huis etc. Zijn daar tooltjes of programma's voor waar je je huisindeling in kan zetten en bijv. bovengenoemde producten ik kan zetten om zo te zien of de plaatsing optimaal is, wat je nodig hebt etc?
Google Home is ook te koppelen met Homey ;)

Voor de rest van je vraag, dat weet ik eigenlijk niet, ik heb gewoon een lijstje gemaakt van dingen die ik wilde doen. Volgens mij wordt er wel gewerkt aan een app waarin je precies dat kunt doen wat jij zegt, maar voor zo ver ik me kan herinneren is dat er nog niet voor Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator maandag 5 maart 2018 @ 12:28:17 #209
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177618519
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 15:52 schreef mschol het volgende:
ik heb een hue startpakket gekocht en wat slimme stekkers, ivm kosten en compatibiliteit wel de osram stekkers en geen fibaro's (misschien ooit als ik overtuigd ben van een effectief gebruik hier, want dan moet er eigenlijk ook iets als homey komen om alles in 1 systeem te gieten)

volgende week eens mee gaan spelen :)
Ik ken die Osram stekkers niet, maar wat voor protocol spreekt dat? Want Fibaro is Z-Wave, maar Hue is Zigbee en wat die Osram stekkers doen weet ik niet. Of het nou Z-Wave is of Zigbee, doen die stekkers mee om je Mesh te bouwen/versterken? Want zo niet, dan is dat wel zonde.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator maandag 5 maart 2018 @ 12:29:14 #210
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177618535
quote:
5s.gif Op maandag 5 maart 2018 10:07 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Welke Zwave stick gebruik je? Ik zit uiteraard in te Pricewatch rond te neuzen en daar zit nogal wat prijsverschil in. Heb nu de Aeon Gen 5 op mijn lijstje staan, wat duurder dan de zwave.me sticks maar met inbouwbatterij wat weer handiger is met nodes includen. Zijn er nog andere dingen waar ik op moet letten bij aanschaf van zo'n stick? Ondersteunen die dingen bijvoorbeeld zwave en zwave plus?
Wat voor controller heb jij? Want zowel Lenny als ik maken gebruik van Homey, en die spreekt standaard Z-Wave (Plus) dus voor Homey heb je geen uitbreidingsstick ofzo nodig.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177618604
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat voor controller heb jij? Want zowel Lenny als ik maken gebruik van Homey, en die spreekt standaard Z-Wave (Plus) dus voor Homey heb je geen uitbreidingsstick ofzo nodig.
Een Pi, die kan met alles omgaan (omdat het gewoon een computer is) maar ik moet dus een controller voor de zwave-spullen hebben, dat doet die stick. Dat maakt van je Pi de ZWave-controller en met die stick include je vervolgens je nodes, waarna je met het programma op je Pi ze aangestuurd worden. Zie het als een computer waar je een usb-stick in propt.
  Moderator maandag 5 maart 2018 @ 12:34:40 #212
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177618636
quote:
14s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:33 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Een Pi, die kan met alles omgaan (omdat het gewoon een computer is) maar ik moet dus een controller voor de zwave-spullen hebben, dat doet die stick. Dat maakt van je Pi de ZWave-controller en met die stick include je vervolgens je nodes, waarna je met het programma op je Pi ze aangestuurd worden. Zie het als een computer waar je een usb-stick in propt.
Oh jij hebt zo'n Raspberry, oke, ja. Ik zat al te denken richting een Somfy controller, die kan ook met zo'n Z-Wave stick overweg.

Nee, daar kan ik je niet mee helpen, ik ben juist om die reden voor Homey gegaan dat ik daar geen uitbreidingen meer voor moest kopen om hem iets te laten kunnen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177618858
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh jij hebt zo'n Raspberry, oke, ja. Ik zat al te denken richting een Somfy controller, die kan ook met zo'n Z-Wave stick overweg.

Nee, daar kan ik je niet mee helpen, ik ben juist om die reden voor Homey gegaan dat ik daar geen uitbreidingen meer voor moest kopen om hem iets te laten kunnen.
Begrijpelijk, alleen ben ik niet graag afhankelijk van een provider/fabrikant. Bovendien ben ik niet echt fan van een cloud-platform waarbij je niet goed weet wat er met je data gebeurd (disclaimer: ik weet niet hoe dat bij Homey zit) en ben ik iemand die graag zelf knutselt. Dat is voor mij tot nog toe de reden om niet voor een Homey te gaan. (en zeg nou zelf: voor 3 tientjes een pi en voor nog 4 tientjes heb je een zwave stick, voor die prijs kun jij geen Homey kopen waarschijnlijk ;) )
  Moderator maandag 5 maart 2018 @ 12:50:45 #214
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177618916
quote:
12s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:47 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Begrijpelijk, alleen ben ik niet graag afhankelijk van een provider/fabrikant. Bovendien ben ik niet echt fan van een cloud-platform waarbij je niet goed weet wat er met je data gebeurd (disclaimer: ik weet niet hoe dat bij Homey zit) en ben ik iemand die graag zelf knutselt. Dat is voor mij tot nog toe de reden om niet voor een Homey te gaan. (en zeg nou zelf: voor 3 tientjes een pi en voor nog 4 tientjes heb je een zwave stick, voor die prijs kun jij geen Homey kopen waarschijnlijk ;) )
Nee, dat ding kost 299 euro inderdaad, dus dan ben jij een stuk goedkoper uit. :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177618968
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:50 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, dat ding kost 299 euro inderdaad, dus dan ben jij een stuk goedkoper uit. :P
Totdat je de tijd gaat vergelijken die jij erin steekt om een flow te bouwen en die ik erin steek om het in elkaar te programmeren ;).

Goed, je betaald dus voor wat extra service :P
  Moderator maandag 5 maart 2018 @ 12:54:02 #216
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177618983
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:53 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Totdat je de tijd gaat vergelijken die jij erin steekt om een flow te bouwen en die ik erin steek om het in elkaar te programmeren ;).

Goed, je betaald dus voor wat extra service :P
Nou ja, ik heb inderdaad wel heel erg snel een flow in elkaar geklikt, dat stelt echt niks voor. Qua gebruikersvriendelijkheid scoort het wel hoog ja. Maar, zo heeft elk systeem zijn voor- en nadelen. :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177629451
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik ken die Osram stekkers niet, maar wat voor protocol spreekt dat? Want Fibaro is Z-Wave, maar Hue is Zigbee en wat die Osram stekkers doen weet ik niet. Of het nou Z-Wave is of Zigbee, doen die stekkers mee om je Mesh te bouwen/versterken? Want zo niet, dan is dat wel zonde.
ze zouden zigbee moeten kunnen spreken daar ze hue compatible zijn, of ze het netwerk versterkern weet ik eerlijk gezegd niet; ik dacht dat dat standaard zo was bij apparatuur in een mesh netwerk?

zijn deze stekkers:https://www.beaumotica.nl/osram-lightify-smart-plug-4058075036239 (in Duitsland besteld voor ~¤20 p/s)
pi_177629487
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 21:27 schreef mschol het volgende:

[..]

ze zouden zigbee moeten kunnen spreken daar ze hue compatible zijn, of ze het netwerk versterkern weet ik eerlijk gezegd niet; ik dacht dat dat standaard zo was bij apparatuur in een mesh netwerk?

zijn deze stekkers:https://www.beaumotica.nl/osram-lightify-smart-plug-4058075036239 (in Duitsland besteld voor ~¤20 p/s)
Niet duur. Maar dan heb je wel altijd van die blokjes op je stopcontacten?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177629562
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 21:29 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Niet duur. Maar dan heb je wel altijd van die blokjes op je stopcontacten?
yep, dat wel, maar bij fibaro heb je ook een ding er altijd op.. alleen wat minder 'clunky'

voor mijn situatie geen probleem iig :)
pi_177629829
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:26 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Google Home is ook te koppelen met Homey ;)

Voor de rest van je vraag, dat weet ik eigenlijk niet, ik heb gewoon een lijstje gemaakt van dingen die ik wilde doen. Volgens mij wordt er wel gewerkt aan een app waarin je precies dat kunt doen wat jij zegt, maar voor zo ver ik me kan herinneren is dat er nog niet voor Homey.
doelde niet specifiek op homey maar op een algemeen tooltje
Hooray for boobies!
  Forum Admin dinsdag 6 maart 2018 @ 08:40:24 #221
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177635711
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 21:42 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

doelde niet specifiek op homey maar op een algemeen tooltje
Volgens mij zijn er niet echt tooltjes waar je mee kan spelen. Het is een kwestie van inlezen en genoeg zwave producten in je huis zetten. Lees https://domeha.com/blog/h(...)wave-network-quality bijvoorbeeld, volgens mij is die wel oké.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 09:02:10 #222
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177635916
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 21:27 schreef mschol het volgende:

[..]

ze zouden zigbee moeten kunnen spreken daar ze hue compatible zijn, of ze het netwerk versterkern weet ik eerlijk gezegd niet; ik dacht dat dat standaard zo was bij apparatuur in een mesh netwerk?

zijn deze stekkers:https://www.beaumotica.nl/osram-lightify-smart-plug-4058075036239 (in Duitsland besteld voor ~¤20 p/s)
Volgens mij dienen alleen stopcontact-gevoede apparaten als repeater/versterker van je Mesh. Voor Z-Wave is dat in ieder geval zo.

Daarom heb ik bij mij thuis ook geen stekkers van NeoCoolcam, want ook al zijn het dingen die in het stopcontact gaan, ze doen niét mee aan het versterken van je mesh. Ze zijn daarom ook een stuk goedkoper, maar zoals met alles, krijg je waar je voor betaald.

Bij Zigbee weet ik dat je Hue lampen mee doen bij het versterken van je mesh, dus als je die door je huis hebt dan heb je een aardige mesh, maar voor Hue lampen betaal je de hoofdprijs, en ik weet dus niet of die alternatieve lampen van bv Ikea mee doen aan je mesh versterken.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177635975
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 09:02 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Volgens mij dienen alleen stopcontact-gevoede apparaten als repeater/versterker van je Mesh. Voor Z-Wave is dat in ieder geval zo.

Daarom heb ik bij mij thuis ook geen stekkers van NeoCoolcam, want ook al zijn het dingen die in het stopcontact gaan, ze doen niét mee aan het versterken van je mesh. Ze zijn daarom ook een stuk goedkoper, maar zoals met alles, krijg je waar je voor betaald.

Bij Zigbee weet ik dat je Hue lampen mee doen bij het versterken van je mesh, dus als je die door je huis hebt dan heb je een aardige mesh, maar voor Hue lampen betaal je de hoofdprijs, en ik weet dus niet of die alternatieve lampen van bv Ikea mee doen aan je mesh versterken.
is er een manier om dit te meten? (of is het gewoon echt uitproberen op verschillende verdiepingen?) dan kan ik eens kijken of die stekkers versterken
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 09:15:18 #224
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177636049
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 09:08 schreef mschol het volgende:

[..]

is er een manier om dit te meten? (of is het gewoon echt uitproberen op verschillende verdiepingen?) dan kan ik eens kijken of die stekkers versterken
Volgens https://smartplus.ledvance.com/ gebruiken die dingen bluetooth. Niks mis mee, maar als jij een Hue starterkitje hebt, die Zigbee doet, en je hebt deze dingen erbij die Bluetooth doen, dan heb je dus 2 verschillende meshes.

Ook dát is niet verkeerd, maar ze praten niet met elkaar. Als ik in de Homey app store kijk dan zie ik 2 apps qua Osram Lightify, waarbij de 1e is uitgefaseerd ten faveure van de 2e app, die wél communiceert op basis van Zigbee.

Ik denk dat de versie die jij hebt bluetooth doet, maar zeker weet ik dat niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177637002
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 09:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Volgens https://smartplus.ledvance.com/ gebruiken die dingen bluetooth. Niks mis mee, maar als jij een Hue starterkitje hebt, die Zigbee doet, en je hebt deze dingen erbij die Bluetooth doen, dan heb je dus 2 verschillende meshes.

Ook dát is niet verkeerd, maar ze praten niet met elkaar. Als ik in de Homey app store kijk dan zie ik 2 apps qua Osram Lightify, waarbij de 1e is uitgefaseerd ten faveure van de 2e app, die wél communiceert op basis van Zigbee.

Ik denk dat de versie die jij hebt bluetooth doet, maar zeker weet ik dat niet.
vreemd weer :X
ik heb ze hier besteld: https://www.reichelt.nl/O(...)LA=55&ARTICLE=209058
En daar staat echt vermeld dat hij ZigBee LL 2.0 doet, wat hue zou moeten kunnen spreken als google mij het goed verteld..

ze komen vandaag binnen, ik ga het wel merken vanavond
pi_177637007
quote:
zijn deze stekkers:https://www.beaumotica.nl/osram-lightify-smart-plug-4058075036239
(in Duitsland besteld voor ~¤20 p/s)

mogen we ook weten waar jij in DE besteld hebt, en levert men probleemloos in NL/BE?

=> blijkbaar hebt u in de post hierboven al het antwoord gegeven, THX !

ik had afgelopen jaareinde een google home bij tink.de 'kunnen bestellen' (nu gaat dat al niet meer want dat achterpoortje is dichtgetimmerd), en wat een miserie nadien om dat buiten DE aangeleverd te krijgen in BE. Bijna anderhalve maand moeten wachten.
Nochtans, als je eens kijkt op die site, daar hebben ze wel veel domotica spul hoor.
pi_177637033
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:11 schreef yezzer het volgende:

[..]

mogen we ook weten waar jij in DE besteld hebt, en levert men probleemloos in NL/BE?

ik had afgelopen jaareinde een google home bij tink.de 'kunnen bestellen' (nu gaat dat al niet meer want dat achterpoortje is dichtgetimmerd), en wat een miserie nadien om dat buiten DE aangeleverd te krijgen in BE. Bijna anderhalve maand moeten wachten.
Nochtans, als je eens kijkt op die site, daar hebben ze wel veel domotica spul hoor.
zie link hierboven, ja ze leveren zo te merken probleemloos in NL (sinds kort?)
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 10:22:21 #228
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177637186
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:11 schreef mschol het volgende:

[..]

vreemd weer :X
ik heb ze hier besteld: https://www.reichelt.nl/O(...)LA=55&ARTICLE=209058
En daar staat echt vermeld dat hij ZigBee LL 2.0 doet, wat hue zou moeten kunnen spreken als google mij het goed verteld..

ze komen vandaag binnen, ik ga het wel merken vanavond
Oh nou als dát zo is dan heb je wel de juiste besteld, en dan spreken ze inderdaad ook gewoon ZigBee, wat ook gebruikt wordt door Hue inderdaad.

Heb jij al iets van een controller Homey? Homekit? Whatever?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177637274
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:22 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh nou als dát zo is dan heb je wel de juiste besteld, en dan spreken ze inderdaad ook gewoon ZigBee, wat ook gebruikt wordt door Hue inderdaad.

Heb jij al iets van een controller Homey? Homekit? Whatever?
ik wil het eerst met de hue bridge proberen, evt kijk ik naar zigbee addon voor een raspberrypi

homey:erg mooi, maar voor mij nu een te forse investering.
pi_177637276
Zijn er hier toevallig mensen die zelf hun elektriciteitsverbruik meten, bijvoorbeeld met deze?
https://www.betaalbare-do(...)eter-1-klem-60a.html
Wat zijn de ervaringen?
pi_177637407
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 08:40 schreef jogy het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er niet echt tooltjes waar je mee kan spelen. Het is een kwestie van inlezen en genoeg zwave producten in je huis zetten. Lees https://domeha.com/blog/h(...)wave-network-quality bijvoorbeeld, volgens mij is die wel oké.
die staat inderdaad al bij mijn bookmarks om te lezen. Gaat goed komen :)
Hooray for boobies!
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 10:34:22 #232
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177637409
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:27 schreef yezzer het volgende:
Zijn er hier toevallig mensen die zelf hun elektriciteitsverbruik meten, bijvoorbeeld met deze?
https://www.betaalbare-do(...)eter-1-klem-60a.html
Wat zijn de ervaringen?
Nee, die heb ik niet, maar die wil ik wel. De groepen zijn in mijn huis erg netjes ingedeeld, dus voor de apparaten waar ik geen Fibaro tussenstekkers tussen heb zitten (die ook het verbruik meten) kan ik dan zo'n klem gebruiken.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 6 maart 2018 @ 10:36:21 #233
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177637443
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:34 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

die staat inderdaad al bij mijn bookmarks om te lezen. Gaat goed komen :)
Mijn plan is in ieder geval om via de fibaro stekkers een mesh op te zetten en de deur en multisensors op batterij daar op mee te laten liften, volgens mij is dat de meest efficiente methode.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 10:39:08 #234
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177637502
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:36 schreef jogy het volgende:

[..]

Mijn plan is in ieder geval om via de fibaro stekkers een mesh op te zetten en de deur en multisensors op batterij daar op mee te laten liften, volgens mij is dat de meest efficiente methode.
Correct. ;) Dat is hoe ik het ook heb.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 6 maart 2018 @ 10:45:46 #235
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177637624
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:39 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Correct. ;) Dat is hoe ik het ook heb.
En hoe ver komen die stekkers door het huis qua Z-wave bereik? Ik lees her en der 20 meter door de muren heen zeg maar, klinkt dat jou reëel in de oren?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 10:53:42 #236
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177637771
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 10:45 schreef jogy het volgende:

[..]

En hoe ver komen die stekkers door het huis qua Z-wave bereik? Ik lees her en der 20 meter door de muren heen zeg maar, klinkt dat jou reëel in de oren?
Ja, die komen ver. Ik heb sensoren boven die verbinding maken met 1 van de 2 stekkers in de kelder. :P Boven = zolder. Dus van zolder naar 1e verdieping naar begane grond naar kelder. Ik heb 1 NodOn stekker, en die doet het qua range net zo prima als de overige stekkers, die allemaal van Fibaro zijn.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 6 maart 2018 @ 11:49:54 #237
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177638979
Ah top, ik maakte me een beetje zorgen omdat ze in sommige artikelen (wel iets ouder) het blijven hebben over line of sight, dan was het wel een kansloos geheel geworden zonder één of andere wifi - Z-wave combinatie.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 6 maart 2018 @ 11:52:54 #238
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177639044
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 11:49 schreef jogy het volgende:
Ah top, ik maakte me een beetje zorgen omdat ze in sommige artikelen (wel iets ouder) het blijven hebben over line of sight, dan was het wel een kansloos geheel geworden zonder één of andere wifi - Z-wave combinatie.
Volgens mij is dat Z-Wave, en tegenwoordig heb je Z-Wave Plus. De grotere range is een van de voordelen van Z-Wave Plus. Het signaal kan nog steeds maar 4x springen ofzo, maar dat merk je wel in reactietijd.

Maar ik heb helemaal geen 4x nodig, hoogstens 1x. Dus een sensor op zolder maakt verbinding met zowel een van de stekkers op de slaapkamer als met de stekker in de kelder, maar die gaan beiden weer direct naar Homey, dus ik heb meerdere routes, en beide routes hebben maar 1 tussenstap om van de sensor bij Homey te komen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177647734
En bestelling geplaatst. 11x double switch, 6x dimmer.

5 dagen levertijd, dus het wachten begint. Nu weet ik ook hoe jogy zich moet voelen. Of heeft ie z'n Homey onderhand eens binnen?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177647913
even snel 2 lampen ingeschroefd en hub aangesloten, dat was 2x knipperen met m'n ogen en het werkte _O_

straks eens de stekkers inpluggen en een motion sensor aansluiten
pi_177648002
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:28 schreef mschol het volgende:
even snel 2 lampen ingeschroefd en hub aangesloten, dat was 2x knipperen met m'n ogen en het werkte _O_

straks eens de stekkers inpluggen en een motion sensor aansluiten
Wat voor motion sensor heb je?

Ik heb zelf Xiaomi, wat werkt op Zigbee. Ben benieuwd hoe snel de communicatie is met modules op mijn Z-wave plus netwerk.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177648762
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:32 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Wat voor motion sensor heb je?

Ik heb zelf Xiaomi, wat werkt op Zigbee. Ben benieuwd hoe snel de communicatie is met modules op mijn Z-wave plus netwerk.
een hue (tenzij die echt beroerd zijn en ik echt voor een andere moet gaan?), vast goedkopere oplossingen, maar eerst maar eens met 1 eco systeem proberen.. kan altijd goedkoper uitbreiden :)
  Forum Admin dinsdag 6 maart 2018 @ 21:09:48 #243
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177649061
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 20:19 schreef Lenny_Leonard het volgende:
5 dagen levertijd, dus het wachten begint. Nu weet ik ook hoe jogy zich moet voelen. Of heeft ie z'n Homey onderhand eens binnen?
gun.gif

Maar aan de andere kant kan ik het nu wel tot in den treure plannen in plaats van dat ik er spelenderwijs achter kom.

;(.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177656079
quote:
8s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:09 schreef jogy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Maar aan de andere kant kan ik het nu wel tot in den treure plannen in plaats van dat ik er spelenderwijs achter kom.

;(.
En dan tot de conclusie komen dat het toch niet helemaal werkt en je alsnog spelenderwijs moet ontdekken hoe het wel gaat werken :)
pi_177656193
Gisteren tijdens de pauze een homey in mijn handen gehad :P verleiding om nu al te kopen was groot maar toch nog even wachten tot volgende maand
Hooray for boobies!
  Forum Admin woensdag 7 maart 2018 @ 09:02:02 #246
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177656445
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 08:24 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

En dan tot de conclusie komen dat het toch niet helemaal werkt en je alsnog spelenderwijs moet ontdekken hoe het wel gaat werken :)
Hoogstwaarschijnlijk. Maar door de vertraging heb ik wel al een paar potentiële miskopen kunnen voorkomen, dat is ook wel wat waard.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 09:03:51 #247
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177656462
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:00 schreef mschol het volgende:

[..]

een hue (tenzij die echt beroerd zijn en ik echt voor een andere moet gaan?), vast goedkopere oplossingen, maar eerst maar eens met 1 eco systeem proberen.. kan altijd goedkoper uitbreiden :)
Die Hue motion sensoren zijn prima, ik heb er zelf 2 in gebruik, en daar komt nog een 3e bij voor nu.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 09:04:31 #248
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177656471
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 08:39 schreef Spockjuh_ het volgende:
Gisteren tijdens de pauze een homey in mijn handen gehad :P verleiding om nu al te kopen was groot maar toch nog even wachten tot volgende maand
Ehh...wat? Die dingen zijn momenteel schaars, dus je had er een in je handen en je hebt hem laten liggen? Ik weet niet of dat een goed idee was :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 09:05:13 #249
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177656486
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:02 schreef jogy het volgende:

[..]

Hoogstwaarschijnlijk. Maar door de vertraging heb ik wel al een paar potentiële miskopen kunnen voorkomen, dat is ook wel wat waard.
Wat dan? Want échte miskopen zijn er voor mij tot nu toe niet geweest, dus als je dezelfde zut koopt als ik heb, dan gaat het waarschijnlijk goed :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 7 maart 2018 @ 09:30:57 #250
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177656790
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat dan? Want échte miskopen zijn er voor mij tot nu toe niet geweest, dus als je dezelfde zut koopt als ik heb, dan gaat het waarschijnlijk goed :P
In het begin heb ik het bereik van de z-wave mesh onderschat dus had ik waarschijnlijk een stuk of 10 van die fibaro stekkers gekocht voor de hoofdprijs terwijl het niet nodig was geweest en ik heb mijn lichtschema wat efficienter bedacht. (meer schakelaars en minder lampjes)
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin woensdag 7 maart 2018 @ 09:37:30 #251
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177656875
Dat gezegd hebbende ben ik nu wel klaar voor de praktijktest hoor.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 09:47:08 #252
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177657018
quote:
14s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:30 schreef jogy het volgende:

[..]

In het begin heb ik het bereik van de z-wave mesh onderschat dus had ik waarschijnlijk een stuk of 10 van die fibaro stekkers gekocht voor de hoofdprijs terwijl het niet nodig was geweest en ik heb mijn lichtschema wat efficienter bedacht. (meer schakelaars en minder lampjes)
:D Ja, dat is wat veel inderdaad, als jij een redelijk normale grootte huis hebt dan kun je natuurlijk wel 10 stekkers gebruiken voor allerlei apparatuur, maar puur voor het bouwen van je mesh is dat niet nodig inderdaad.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177657192
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

:D Ja, dat is wat veel inderdaad, als jij een redelijk normale grootte huis hebt dan kun je natuurlijk wel 10 stekkers gebruiken voor allerlei apparatuur, maar puur voor het bouwen van je mesh is dat niet nodig inderdaad.
Ik doe het ook omdat ik een knop wil hebben waarbij ik alles uit zet. Een soort vertrek modus. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177657232
Homey is toch eigenlijk een dure uitgebreide versie van Home Assistant?
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Forum Admin woensdag 7 maart 2018 @ 10:03:11 #255
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177657266
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

:D Ja, dat is wat veel inderdaad, als jij een redelijk normale grootte huis hebt dan kun je natuurlijk wel 10 stekkers gebruiken voor allerlei apparatuur, maar puur voor het bouwen van je mesh is dat niet nodig inderdaad.
Volgens mij was het gisteren in dit topic dat er dus ook Osram Z-wave stekkers zijn die niet werken als een hub/versterker maar wel in het netwerk gekoppeld kunnen worden en dan ook maar 20/30 euro zijn ipv 60 dus die doe ik gewoon op andere plekken waar het ook niet zo boeiend is dat het er niet hip uit ziet. Een fibaro stekker achter de wasmachine is ook weer zo zonde :P.

Nu zit ik alleen een beetje te bedenken hoe, wanneer ik een apart alarm systeem erin zet, ik deur/raam sensoren hun data naar twee controllers kan laten sturen. Dus dat Homey én somfy (bijvoorbeeld) de data van de sensoren ontvangt en het los van elkaar kunnen integreren in hun systeem. Dat blijkt nogal lastig/onmogelijk te zijn :').
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin woensdag 7 maart 2018 @ 10:07:23 #256
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177657357
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:01 schreef dimmak het volgende:
Homey is toch eigenlijk een dure uitgebreide versie van Home Assistant?
Waarschijnlijk wel. Homey zet vol in op gebruikersgemak.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177657674
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehh...wat? Die dingen zijn momenteel schaars, dus je had er een in je handen en je hebt hem laten liggen? Ik weet niet of dat een goed idee was :P
In Apeldoorn liggen er nog twee kreeg ik vanmorgen door :D Laat die mediamarkt nu op 5 minuten fietsen van mijn huis liggen.
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 10:24:12 #258
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177657676
quote:
14s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:03 schreef jogy het volgende:

[..]

Volgens mij was het gisteren in dit topic dat er dus ook Osram Z-wave stekkers zijn die niet werken als een hub/versterker maar wel in het netwerk gekoppeld kunnen worden en dan ook maar 20/30 euro zijn ipv 60 dus die doe ik gewoon op andere plekken waar het ook niet zo boeiend is dat het er niet hip uit ziet. Een fibaro stekker achter de wasmachine is ook weer zo zonde :P.

Nu zit ik alleen een beetje te bedenken hoe, wanneer ik een apart alarm systeem erin zet, ik deur/raam sensoren hun data naar twee controllers kan laten sturen. Dus dat Homey én somfy (bijvoorbeeld) de data van de sensoren ontvangt en het los van elkaar kunnen integreren in hun systeem. Dat blijkt nogal lastig/onmogelijk te zijn :').
Nou, ik heb dus wél Fibaro plugs achter de wasmachine en droger, omdat die me het verbruik van die apparaten ook inzichtelijk maken, en dat vind ik wel interessante informatie. Daarbij kan die Fibaro plug 2500 watt aan he, en vele anderen maar 2000 watt. Kan voor een droger net een verschil maken (bij mij is dat dus zo).

Ja dat is lastig, ik zou dat ook niet weten, want ik heb die situatie nog niet eerder gehad.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 10:25:01 #259
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177657688
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:24 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

In Apeldoorn liggen er nog twee kreeg ik vanmorgen door :D Laat die mediamarkt nu op 5 minuten fietsen van mijn huis liggen.
Als jij zo'n ding wil (die zit denk ik al op 1.5.6 qua firmware) zou ik wel een van die 2 gaan oppikken, want ze zijn echt slecht verkrijgbaar momenteel.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177657738
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Als jij zo'n ding wil (die zit denk ik al op 1.5.6 qua firmware) zou ik wel een van die 2 gaan oppikken, want ze zijn echt slecht verkrijgbaar momenteel.
Schaars maar niet onmogelijk verkrijgbaar. Normaal ben ik eerst van het inlezen, uittekenen van de mogelijkheden en wat ik wil doen met zo'n apparaat en dan pas tot aankoop overgaan. Vandaar ook de eerdere vraag over tooltjes e.d :Y
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 10:35:17 #261
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177657889
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:27 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

Schaars maar niet onmogelijk verkrijgbaar. Normaal ben ik eerst van het inlezen, uittekenen van de mogelijkheden en wat ik wil doen met zo'n apparaat en dan pas tot aankoop overgaan. Vandaar ook de eerdere vraag over tooltjes e.d :Y
Ja, dat had ik ook hoor, ik ben geloof ik meer dan een maand bezig geweest met verschillende controllers naast elkaar zetten, maar uiteindelijk toch voor Homey gegaan.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177658651
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, dat had ik ook hoor, ik ben geloof ik meer dan een maand bezig geweest met verschillende controllers naast elkaar zetten, maar uiteindelijk toch voor Homey gegaan.
Wat betreft controllers ben ik wel overtuigd van de Homey, gaat mij meer om wat ik er allemaal bij/naast mee wil en kan doen. ZOals gezegd philips Hue heb ik nu in huis en de Tado thermostaat en thermostaatknoppen staan in de planning. Verder een vorm van alarm/beveiliging en wil kijken of ik voor de buitenverlichting iets kan doen met de IKEA tegenhanger van Hue.
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 11:13:50 #263
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177658675
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:12 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

Wat betreft controllers ben ik wel overtuigd van de Homey, gaat mij meer om wat ik er allemaal bij/naast mee wil en kan doen. ZOals gezegd philips Hue heb ik nu in huis en de Tado thermostaat en thermostaatknoppen staan in de planning. Verder een vorm van alarm/beveiliging en wil kijken of ik voor de buitenverlichting iets kan doen met de IKEA tegenhanger van Hue.
Kan allemaal met Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177661888
bestelde stekkers werken met hue,
in een stekker dichtbij bridge gestopt, vervolgens app laten zoeken en die vond een on/off switch als lamp (!)

Vervolgens ding naar juiste plek gezet en nu kan ik o.a. tv/reciever ook op afstand aan/uit zetten via de hue app
pi_177663091
irritatiepuntje, dat ik inderdaad voor een x-aantal apparaten de stekkerdoos nog steeds handmatig uit/aan moet doen. dit soort stekkers zijn daar perfect voor!
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 15:05:05 #266
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177663135
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:57 schreef mschol het volgende:
bestelde stekkers werken met hue,
in een stekker dichtbij bridge gestopt, vervolgens app laten zoeken en die vond een on/off switch als lamp (!)

Vervolgens ding naar juiste plek gezet en nu kan ik o.a. tv/reciever ook op afstand aan/uit zetten via de hue app
Heel goed! Maar, staat ie dan in je app als 'stekker' waar je dan zelf 'TV' bij hebt gezet, maar met als plaatje een lamp ofzo? Want dat zou mij dus irriteren.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 7 maart 2018 @ 15:06:45 #267
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177663169
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
irritatiepuntje, dat ik inderdaad voor een x-aantal apparaten de stekkerdoos nog steeds handmatig uit/aan moet doen. dit soort stekkers zijn daar perfect voor!
Dat heb ik dus op onze slaapkamer. Ik heb daar 1 stekker voor de subwoofer, en 1 stekker waar de hele stekkerdoos op zit waar dan weer de TV, receiver, PS4, mediaspeler, decoder op zitten. Daar heb ik dus een flow voor gemaakt die ergens in dit topic staat dat die stekker standaard uit is, tenzij aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, dan gaat die stekker aan.
Breitling - Instruments for Professionals