abonnement Unibet Coolblue
pi_177196973
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 09:26 schreef LeSage het volgende:

[..]

Ik vind dat tellen al heel wat hoor ^O^
En die konijnenoren _O-

Een learning tower is dus ook een soort opstapje, maar dan met valbeveiliging, lijkt me met mijn hyperactieve peuter wel handig. Leuk, als ze zo mee kunnen helpen in de keuken. Kan ik eindelijk weer eens fatsoenlijk gaan bakken.
samen koken is super leuk.

Wurm ging gisteren aan het werk met een dunschiller :D Hij deed dat echt super voorzichtig en netjes. Helemaal trots op de kale courgette. (normaal schil ik die nooit maar goed. Hij was lekker bezig :D )

Helemaal tellen is het niet. Het is meer een reeks onthouden die hij opsomt op een ritme. Voornamelijk in combinatie met iemand zoeken.
1, konijnieoren, rie, go! Voor rennen.... hij stopt vaak met lopen, hurkt als een schaatser voor de start en staat zo tot 3 of 6 of 10 te "tellen" en sprint er dan vandoor. Dit deed hij al voor de spelen trouwens :P

Maar soms maakt hij groepjes op zijn bord die hij gaat "tellen". 1, 5, 3, 8, 6, 7, 8, 9, 10 en eet er dan een op en gaat weer opnieuw tellen.

Aantal snoepjes uit de pot mogen pakken gaat wel altijd goed en met een frons om te onderhandelen :')
Je mag er 2 kiezen.
een, nijnieoren...
Gekozen.
Mama, *frons* rie? en wijst dan een andere erbij aan.
:')
Nee.
Oh... -O- nijnieoren snoepie
Ja, dat is genoeg.
*O* OKeeeeeeeeej mama!

O+
Schudden voor gebruik
pi_177196980
Beterschap Exode!
Schudden voor gebruik
pi_177197059
Tellen. O+ Ketel telt nu alles, de hele dag door. Ook als er niks te tellen valt somt hij rustig op tot de dertig. En in het Engels dus. Hij kan het ook wel in het Nederlands maar vindt Engels blijkbaar leuker. Heeft al dat CBeebies (kinderzender van BBC) kijken toch nog effect. :')

Wij hebben geen learning tower, maar Ketel sleept gewoon zijn Tripp Trapp tot voor het aanrecht en gaat daar dan op staan. Hij helpt ook graag mee met koken, vooral roeren in pannen vindt hij heel tof.

Beterschap voor B, exode! :*
pi_177197380
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 09:27 schreef LeSage het volgende:
Oh, wat jammer dat B nog steeds ziek is. Zonde van zijn feestje ;(
Aan de andere kant, hier was het ineens ook binnen een dag weer voorbij, dus misschien valt het uiteindelijk mee :)
Tja, het duurt inmiddels al vanaf zondagavond en hij is ook erg moe van 4 nachten minder slapen en het ziek zijn an sich. Morgen eigenlijk de laatste wenochtend op school.....die gaat denk ik ook niet door.
Jochie is al 2 jaar amper ziek, zo'n 1 x per jaar maar wel reuze goed getimed (vorige x deels op vakantie).

Maar goed....beter wordt ie uiteindelijk :D en als mijn vrouw haar telefoon eens opneemt, weet ik ook hoe het bij de dokter was.
pi_177197395
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:30 schreef FlyingFish het volgende:
Wat sneu dat de tandjes er toch uit moeten MLB. Heeft ze er ook pijn aan? En verwachten ze dat de grote mensen tanden hierdoor eerder doorkomen?
Nee ze heeft er geen pijn aan gelukkig! Wel is haar weerstand wat lager momenteel. Haar lijfje is bezig met de ontsteking managen. Ze is dan ook al vaak ziek geweest deze herfst/winter.
De verwachting is wel dat haar grote mensen tanden eerder doorkomen ja. Omdat er dan niks meer zit wat ze tegenhoud.
Het gaat gebeuren bij een speciale kindertandarts en ze krijgt wat druppeltjes die haar wat relaxter maken. Ook zorgen die druppels er voor dat ze de behandeling niet meer zal herinneren na afloop. Dat is wel heel fijn, anders heeft ze de rest van haar leven een trauma waarschijnlijk.

Ik ga eens googlen op de learning tower! Klinkt als een handig ding.
pi_177198055
MLB, welkom terug!! Leuk om weer van jou en Mies te lezen.
Learning tower hebben wij ook, wordt al meer dan een jaar dagelijks gebruikt. Scheelt heel wat tantrums. Ik ben dus voor ^O^
pi_177225622
:) B is weer beter, sinds gisterenmiddag geen koorts meer en goed geslapen. Hij wilde heel graag naar school vanochtend dus hij is daar nu voor zijn 2e wenochtend. Blijft apart om te zien, hij is dan ineens zo klein tussen al die kleuters.
Morgen zijn feestje dus goed getimed door hem.
pi_177225676
Ah, wat fijn Exode O+ Ik vond dat verschil al zo groot nu met S. bij de peuterspeelzaal. Thuis vind ik hem zo groot, maar daar is hij veruit de jongste en zo’n klein drupke.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_177225979
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 10:47 schreef LeSage het volgende:
Ah, wat fijn Exode O+ Ik vond dat verschil al zo groot nu met S. bij de peuterspeelzaal. Thuis vind ik hem zo groot, maar daar is hij veruit de jongste en zo’n klein drupke.
Nou he, ik heb wel het idee dat er veel groep 2 kleuters in zijn groep zitten. Er zitten bijvoorbeeld 4 jongens van 6 jaar in zijn klas. B is best groot (106 cm) maar daar is tie echt mini. Voor hem leuk, want hij speelt het liefst met oudere kindjes.
pi_177227070
Mijn peuter was zondag jarig O+. 3 jaar en hij genoot enorm van zijn feestje. Zo leuk om het verschil te zien met vorig jaar, waar alles nog een beetje langs hem heen ging.

Maandag trakteerde hij op het kdv. Bij thuiskomst vroeg ik of hij het leuk had gevonden. "Ja! :D Toch niet zo spannend! *) :s)." We hadden heel niet in de gaten dat hij het van tevoren spannend vond, maar mooi dat het hem duidelijk was meegevallen O+.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_177235733
Beterschap aan de zieken. Ik had het hier kort te pakken met koorts en nu snotverkouden. R had een paar dagen zeehonden hoest.

Broodbeleg:
Chocopasta van kleine keuken maar liefst Nutella :P
Appelstroop, honing, speculoos is sinds kort helemaal traktatie, boterham worst, kaas soms, pindakaas soms, gestampte muisjes, alle soorten hagelslag, vruchtenhagel, gebakken ei, soms droog brood haha. Oh en vegetarische smeerworst, smullen!

Grappig vind ik dat R nooit en goede groente en fruit eter was, en nu echt begint te ontplooien. Voorgerecht is bijna elke dag tomaatjes, olijfjes, peper kruiden en een week geleden heeft hij paprika leren waarderen, vind hij een traktatie dit hapje. Dan avondeten, en daarna fruit. Wij voeren wel alles, maar hij eet het het liefst , oh net als een bak wortels. O+ avondeten ook vaak proeven en met voeren ook vaak alles wel, stamppot boerenkool enzo.
pi_177242801
Ik heb hier al een tijdje niet zoveel over m'n stoere peuter gepost, maar dit moet ik even delen O+

Die peuter, die een half jaar geleden nog bijna niets zei gaat dinsdag voor het laatst naar de logopedie :D
Hij scoort nu zelfs boven gemiddeld op de testen O+ In dagelijks leven zijn er nog wat schoonheidsfoutjes maar die lossen zichzelf wel op :) hij is pas 3 natuurlijk O+

Zo blij dat we dit traject in zijn gegaan en niet hebben afgewacht. Hij is ook echt een blijere Js geworden O+


Zo, dat is hier gebeurd de laatste maanden ;) wat heb ik hier gemist ;)
  vrijdag 16 februari 2018 @ 22:48:57 #163
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177243174
Loj wat fijn! O+
pi_177247815
Wat fijn loj! En wat fijn dat je het ook in zijn humeur terug ziet!
pi_177248001
Wat tof Loj, dat dat zo’n verschil maakt! En knap van jullie dat je zo snel actie ondernomen hebt. Het lijkt me toch altijd een stap om zoiets te onderkennen. Maar heerlijk als je dan merkt dat het je kind zo goed doet.

Ik krijg sinds deze week regelmatig ‘goed idee, mama’ te horen. Meestal als ik voorstel of we gaan eten :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_177248112
Phaidra, nog gefeliciteerd met A!

Loj, wat fijn dat dit traject Js zo heeft geholpen zeg. Inderdaad een goede beslissing om nu al te doen in plaats van af te wachten.
  zaterdag 17 februari 2018 @ 08:50:18 #167
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177248172
Wat supergoed Loj !

Gefeliciteerd nog Phaidra, wat een stoer mannetje!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_177249876
Fijn Loj!

En voeren Hilmo :D pikt ie dat? Melba al sinds hij een jaar is niet meer... hoop wel dat hij ook meer dingen zal gaan proberen.
Kwak
pi_177271855
Phaidra dat ziet er fijn uit! Gefeliciteerd! Hoe gaat het met de mannen samen tegenwoordig eigenlijk?

Loj, goede keus dus! *O*

Kwak, dat lijkt me best uitdagend als M zo weinig dingen wil eten, en het dan toch gezellig houden aan tafel. Je kunt moeilijk elke dag kale pasta voorzetten. W eet hier ook beduidend minder soorten groenten enzo dan een half jaar geleden, dat vind ik al best wel frustrerend. Zeker omdat zijn broertje in de fase zit dat alles nog lekker is :') soort omgekeerde wereld.
  zondag 18 februari 2018 @ 11:47:40 #170
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177272822
Wij zetten dus wel elke dag kale pasta/rijst/aardappels voor. Evt. met vegoblokjes oid, maar dat is alles wat er bij het avondeten in gaat. Zo blijft het in elk geval gezellig.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  zondag 18 februari 2018 @ 11:50:43 #171
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_177272882
Hier krijgen ze wel een bord met alles er op. Alleen eten ze dan vaak alleen de aardappels/pasta en als het een worstje is, eten ze die ook. Groente gaan er weinig in tegenwoordig, fruit genoeg. Ze eten in ieder geval meer dan ik op die leeftijd 🙈.
pi_177274530
Sjaak krijgt een bord met alles wat wij eten erop. Hij heeft altijd het alternatief voor een boterham en dat gebruikt hij vaak. Hij eet al een jaar geen groente meer. Komt hopelijk vanzelf wel weer, ooit. Als hij met zijn vriend(in) samenwoont later, bijvoorbeeld.
  zondag 18 februari 2018 @ 13:21:43 #173
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177275670
F krijgt idd ook gewoon wat wij hebben. Hij kiest daarvan wat hij eet. Soms alles (lasagna, nasi), soms 1 hap. We stimuleren wel het proeven van alles wat er op zn bord ligt, en vaak doet ie dat ook wel. Over F dus niets te klagen, zeker vergeleken met J is het een geweldige eter.
pi_177277629
Ik ben ook niet zo moeilijk met eten. Als hij geen groente wil, dan niet.
Meestal vraagt S. zwel om extra vlees, dat krijgt hij dan pas na een hap groente. Dat gebeurt ook altijd zonder morren, dus dan eet hij gelukkig toch nog iets gezonds zo tussendoor ;)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 18 februari 2018 @ 18:13:00 #175
409579 LuDann
All the way
pi_177282751
Wolk eet met de pot mee en groente gaat er meestal wel in, net als aardappelen in elke vorm. Broccoli is favoriet, alleen spruitjes vindt ze echt vies. Typisch. :P Vlees gaat er minder goed in. Ze mag ook altijd een boterham als ze het niet lust maar meestal eet ze dus prima mee.

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 11:46 schreef Phaidra het volgende:
Mijn peuter was zondag jarig O+. 3 jaar en hij genoot enorm van zijn feestje. Zo leuk om het verschil te zien met vorig jaar, waar alles nog een beetje langs hem heen ging.

Maandag trakteerde hij op het kdv. Bij thuiskomst vroeg ik of hij het leuk had gevonden. "Ja! :D Toch niet zo spannend! *) :s)." We hadden heel niet in de gaten dat hij het van tevoren spannend vond, maar mooi dat het hem duidelijk was meegevallen O+.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ach gos, toch niet zo spannend. Wat ontzettend lief en fijn dat het hem zo meeviel. O+ Ook hier van harte gefeliciteerd nog, wat wordt hij snel groot zeg.

Loj, wat fijn dat de logopedie zo goed geholpen heeft en dat ook te merken is aan zijn humeur!

MLB, wat ontzettend balen van de tandjes, dat dat nu zo'n lange nasleep heeft zeg. Jeetje. Gelukkig ziet ze er ouder uit dan ze is, kan het er straks misschien voor doorgaan dat ze ze zelf is verloren. Sidenote: geen idee wanneer ze normaal gesproken beginnen met wisselen. :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')