abonnement Unibet Coolblue
  zondag 4 februari 2018 @ 12:05:14 #1
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176945075
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176948774
Afrin offensive: seven Turkish soldiers die in Syria

Losses mark the highest toll in one day for the Turkish military in Operation Olive Branch

Seven Turkish soldiers have been killed in an offensive against Kurdish militia in Syria, including five who died in a single attack on a tank, Turkey’s army has said.

The losses marked the highest toll in one day for the Turkish military in Operation Olive Branch, launched on 20 January against the Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG) militia, seen by Ankara as a terrorist group.

The assault on the tank on Saturday, details of which were not disclosed, was also the single deadliest attack on the Turkish military of the offensive so far.

The clashes brought the number of Turkish troops killed so far in the operation to 14.
https://www.theguardian.c(...)rs-tank-attack-syria
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176948814
Isis ‘far from finished’ as jihadi fighters regroup in Syria

Isis is regrouping in Syria despite being driven from its strongholds as the jihadi force exploits rivalries between its foes in an attempt to stage a comeback, Syrian opposition and regime fighters say.

But just months after the last big Isis strongholds were retaken in Syria, and Russia and Iran declared the jihadis had been defeated, rising tensions and new territorial ambitions among the international forces have shifted the focus away from the remaining Isis pockets. A Turkish offensive in north-west Syria against US-backed Kurdish militias that successfully fought Isis is adding to the tension.

“Isis is far from finished — and there is probably a willingness on many sides to leave its remainder alone so it can attack their enemies for them,” one Syrian opposition figure said.
https://www.ft.com/content/c7c5fb38-05a4-11e8-9650-9c0ad2d7c5b5
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176948967
Turkije viesmad?



quote:
Jac Holmes: Funeral for British fighter killed in Syria
Fighters from around the world who battled the Islamic State (IS) group gathered in Dorset for the funeral of a 24-year-old Briton killed in Syria.

Former IT consultant Jac Holmes first left his home to join Kurdish forces in 2015. He died in Raqqa in October.

The ceremony in Wimborne was also attended by hundreds of Kurdish people who had travelled in minibuses from across the UK to pay their respects.

His mother, Angie Blannin, had previously described her son as a hero.

Mr Holmes, who was from Bournemouth and had no prior military training, became a sniper with Kurdish militia the YPG and was one of the longest-serving foreign volunteers in the fight against IS.

His coffin was carried into the service by members of the Kurdish community, and dressed with flowers in the colours of the YPG.

There was standing room only as speeches and tributes were made, including an address by the YPG's general commander Nuri Mahmud.

Speaking over Skype from Syria, he said: "If Jac Holmes and his comrades did not fight against IS to defeat them, eventually IS would have the power to attack elsewhere in the world."

At the scene: Emma Vardy, BBC News
Former YPG fighters were reunited in a remarkable gathering at a Dorset community centre.

Those from the US, Europe and even Australia made the journey. Many had not seen each other since being in combat in Syria.

They shared war stories and fond memories of Jac Holmes.

Many have faced arrest and police investigation but, in their eyes, their commitment to the Kurdish cause outweighs the risks.

Following the service, his coffin was taken to Poole Crematorium where friends and family paid their final respects.

Spanish fighter Arges Artiaga, who fought alongside Mr Holmes and was with him when he died, told the BBC: "I had to say goodbye to my friend, my brother."

Hanna Bohman, a fighter from Canada, added: "I flew over because Jac was one of the original volunteers to join the YPG. I had to come."

A memorial ceremony for Mr Holmes and fellow Briton Oliver Hall, of Gosport in Hampshire, had previously been held in Syria.

Both of their bodies were repatriated in January.
http://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-42912022
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176966802
gaan ze weer...

BarzanSadiq twitterde op maandag 05-02-2018 om 09:07:22 A #Turkish military convoy is on its way to #Syria's al-Eis in southern #Aleppo. The convoy will form a sixth observation position, part of de-escalation zones agreement in northwestern #Syria. https://t.co/96mFd1ogtJ reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op maandag 05-02-2018 om 11:00:31 #BREAKINGThere are ongoing negotiations to end the #Turkish military operation in #Afrin, #Syria - #Iranian MFA reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op maandag 05-02-2018 om 11:05:47 #Turkey must respect #Syrian sovereignty and review external policies -#Iranian MFA reageer retweet


[ Bericht 45% gewijzigd door Slayage op 05-02-2018 11:20:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176969672
de russen hebben kennelijk de recalcitrante assadisten tot de orde geroepen. na het incident afgelopen week.

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 05-02-2018 om 11:57:13 #Pt. Al-Eis is a strategic location: seized back by Rebels on 1st April 2016 its hill overlooks large parts of S. #Aleppo countryside occupied by #IRGC-linked forces. https://t.co/sqkdNC2fjf https://t.co/dRfbIM6eUh reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 05-02-2018 om 12:41:39 S. #Aleppo: Turkish Army started works to set-up base in Al-Eis (hill visible in background). #TSK brought there at least as many vehicles than a week ago. https://t.co/6LgKY2oLUf https://t.co/oh12VRRk5q reageer retweet
long read

Operation Olive Branch: A Political Military Assessment

[ Bericht 2% gewijzigd door Slayage op 05-02-2018 14:25:17 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 februari 2018 @ 14:24:51 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176970773

Doei ISIS
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176970944
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 14:24 schreef Szura het volgende:

Doei ISIS
de samenwerking was fijn! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176972557
leuke observatie :P

muratates74 twitterde op maandag 05-02-2018 om 02:10:53 NATO once founded with one main reason which was to fight the communist 'aggression'. Turkey joined NATO in 52'. Nowadays we see the 'founders' of NATO are allied w / a Communist Marxist terrorist group who promote and execute suicide bombings. Ironic... https://t.co/TtWrXzhyhM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176972719
Turkije is niet meer de Turkije van 1953. Amerika is niet meer de Amerika van de Koude Oorlog.
pi_176972793
quote:
10s.gif Op maandag 5 februari 2018 15:47 schreef Slayage het volgende:
leuke observatie :P

muratates74 twitterde op maandag 05-02-2018 om 02:10:53 NATO once founded with one main reason which was to fight the communist 'aggression'. Turkey joined NATO in 52'. Nowadays we see the 'founders' of NATO are allied w / a Communist Marxist terrorist group who promote and execute suicide bombings. Ironic... https://t.co/TtWrXzhyhM reageer retweet
[ afbeelding ]
  maandag 5 februari 2018 @ 16:00:38 #12
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176972934
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 15:53 schreef Stabiel het volgende:
Turkije is niet meer de Turkije van 1953. Amerika is niet meer de Amerika van de Koude Oorlog.
En de NAVO is allang niet meer de NAVO van de Koude Oorlog
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176973002
quote:
10s.gif Op maandag 5 februari 2018 15:47 schreef Slayage het volgende:
leuke observatie :P

muratates74 twitterde op maandag 05-02-2018 om 02:10:53 NATO once founded with one main reason which was to fight the communist 'aggression'. Turkey joined NATO in 52'. Nowadays we see the 'founders' of NATO are allied w / a Communist Marxist terrorist group who promote and execute suicide bombings. Ironic... https://t.co/TtWrXzhyhM reageer retweet
[ afbeelding ]
Eerst samen met politieke islam tegen communisme, en nu samen met communisme tegen politieke islam.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  maandag 5 februari 2018 @ 16:56:03 #14
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176974359
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 16:03 schreef alilami het volgende:

[..]

Eerst samen met politieke islam tegen communisme, en nu samen met communisme tegen politieke islam.
Dat zeggen ze, maar als ze hun ware doel hebben bereikt drukken ze hun amerikaanse pik wel in die ypg/pkk pionnetjes.(Net zoals ze met Saddam en Osama hadden gedaan)
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176974617
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 16:56 schreef TeenWolf het volgende:
Dat zeggen ze, maar als ze hun ware doel hebben bereikt drukken ze hun amerikaanse pik wel in die ypg/pkk pionnetjes.(Net zoals ze met Saddam en Osama hadden gedaan)
Of wellicht laten ze Turkije wel vallen nu het land geen 'nut' meer heeft en bestuurd wordt door een megalomane Islamist. Dat ze gewoon zonder schaamte de YPG blijven steunen en kijken hoe de Turken loze dreigementen blijven uitten.
pi_176974633
Volgens deze tweet executeert een YPG terrorist een ongewapende burger. Video inbegrepen. Is wel schokkend. Paar dagen terug waren mensen geschokt van de beelden van een PKK terrorist die gemutileerd zou zijn.

huseyinbozan twitterde op maandag 05-02-2018 om 15:24:45 YPG/PKK'lı Cakdar kod adlı terörist Zahid Abdullah #DeirEzzor'un Bahra bölgesinde bir sivili kurşuna dizerek vahşice katletti. #TeroristYPG https://t.co/xTlKve5Dz2 reageer retweet
  maandag 5 februari 2018 @ 17:36:24 #17
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176975144
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 17:09 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Of wellicht laten ze Turkije wel vallen nu het land geen 'nut' meer heeft en bestuurd wordt door een megalomane Islamist. Dat ze gewoon zonder schaamte de YPG blijven steunen en kijken hoe de Turken loze dreigementen blijven uitten.
nope
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_176975473
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 17:36 schreef TeenWolf het volgende:
nope
Waarom laten ze de YPG niet vallen dan nu IS nagenoeg is verslagen?
  maandag 5 februari 2018 @ 17:59:12 #19
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176975555
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 17:54 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Waarom laten ze de YPG niet vallen dan nu IS nagenoeg is verslagen?
Ypg is een terroristische organisatie.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 5 februari 2018 @ 18:13:09 #20
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_176975853
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 17:54 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Waarom laten ze de YPG niet vallen dan nu IS nagenoeg is verslagen?
Waarom lieten ze Osama destijds niet vallen?

Waarom lieten ze Saddam destijds niet vallen?

Waarom lieten ze Taliban destijds niet vallen?

ALLE (terroristische) organisaties/personen hebben een 'houdbaarheidsdatum'.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  maandag 5 februari 2018 @ 18:19:00 #21
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176975963

Nu moet NAVO iran binnenvallen?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 5 februari 2018 @ 18:21:19 #22
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176976009
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:19 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Nu moet NAVO iran binnenvallen?
Wat, omdat Turkije zich in een ander land in een oorlog heeft gemengd? :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 5 februari 2018 @ 18:23:57 #23
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176976054
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:21 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat, omdat Turkije zich in een ander land in een oorlog heeft gemengd? :')
Ja want Turkije valt Iran aan. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  maandag 5 februari 2018 @ 18:25:22 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176976082
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:23 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ja want Turkije valt Iran aan. :')
Wat heeft dat ermee te maken :').
Die Turken zoeken het maar uit met hun unilaterale optreden daar, heeft de NAVO geen reet mee te maken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176976105
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 18:23 schreef _--_ het volgende:

[..]

Ja want Turkije valt Iran aan. :')
Turkije wordt niet in eigen land aangevallen toch? Dus geen zaak voor dr NAVO
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')