abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_176968255
Sterkte Lu! :*
pi_176969175
Wát sneu voor je meisje Lu. ;( Sterkte en beterschap. :*

Gefeliciteerd nog met je mooie grote, Franny! Je beschrijft haar altijd zo mooi. O+
pi_176971340
Nooooo Lu, beterschap met Wolk ;(
  maandag 5 februari 2018 @ 15:16:19 #229
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176971804
Arme Wolk, beterschap!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 5 februari 2018 @ 19:18:14 #230
409579 LuDann
All the way
pi_176977123
Bedankt allemaal! O+

We hebben de hele dag op de eerste hulp gezeten, vernevelen, afwachten, weer vernevelen etc. Uiteindelijk mochten we toch naar huis, beleid is nu elke 4 uur 4 pufjes Ventolin en daarnaast krijgt ze een kuur prednison. Als de prednison klaar is dan gaat ze over op de onderhoudsmedicatie Flixotide.

Ze flipt hem alleen helemaal de pan uit van zoveel Ventolin. :X Het is echt heel sneu, ze stuitert hysterisch lachend en huilend de kamer door en staat letterlijk te trillen. Ik ga zo even de HAP bellen of daar niet wat aan te doen is want ik moet haar vannacht dus ook elke 4 uur wakker maken voor zoveel Ventolin. Nóg 36 uur niet slapen gaat wel heel moeilijk worden.

Oh en wie heeft trouwens verzonnen dat autostoelhoezen gewoon vrijwel onmogelijk te wassen zijn? Wat is dat voor faal uitvinding! :(

Het huilen staat me even nader dan het lachen, ik hoop maar dat de baby nog even binnenboord kan houden. Morgen 39 weken en gisteren avond voordat dit allemaal begon hadden we al een episode die we besloten te timen. Vannacht sta ik er alleen voor, man moet morgenochtend om 8 uur aan de andere kant van het land zijn dus hij moet goed slapen om niet van de weg te raken.
pi_176977533
Als vast meelezer wil ik jullie ook heel veel sterkte wensen LuDann! Ik hoop toch zo dat het haar goed helpt en ze iets kunnen geven tegen de hyper. Ik heb vroeger ook inhalers moeten gebruiken en dat gevoel is echt onprettig. Ze zal wel uitgeput zijn, arme meid.
Hoop dat jullie toch een beetje nachtrust krijgen!
pi_176977634
Och lieve Lu, wat een ellende. Is er geen familie/vriendin die bij je kan logeren om de nacht te helpen? Met 39 weken kun je dat eigenlijk niet meer zelf hoor :*

S. leek vandaag echt wat op te knappen. Meet ik net zijn temperatuur: 38,7. Hij heeft nu al sinds woensdag koorts en ik ben zo trots op hem dat hij nog steeds best heel lief is O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176979724
Wat een timing LuDann :( Al komt zoiets nooit gelegen natuurlijk. Hopelijk weet de buikbaby op de een of andere manier ook dat hij nog even moet wachten tot zn zus weer oké is. Hopelijk zijn er ook wat hulptroepen voor je want ook zonder zwangerschap is dit al pittig. Duurt de prednisonkuur lang? Beterschap iig voor jullie allebei!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 5 februari 2018 @ 21:05:29 #234
409579 LuDann
All the way
pi_176979823
Bedankt, lief van jullie.

Na overleg met de kinderarts hebben we nu wat melatonine mogen geven en dat lijkt zowaar te helpen. Ze ligt nu rustig bij man op de borst tv te kijken. Over een half uur nog de Ventolin en dan gaan we kijken of het misschien wil lukken met slapen.

@lesage: op zich lukt het denk ik wel vannacht, ik heb mazzel dat deze zwangerschap gewoon zo soepel verloopt. En ze wil toch alleen mij, dus tja. Fijn dat S. wat beter lijkt maar 38.7 is nog best hoog zeg, dat duurt al best lang zo.

@FF: de prednison is 4 dagen, dus valt mee. Het is nu even afwachten tot het aanslaat, dat kan tot 12 uur duren. Dan mogen we de Ventolin gaan afbouwen, dus hopelijk morgen wat minder daarvan al. Ik kijk het morgen even aan hoe ik me voel, anders ga ik wel even rondvragen.
pi_176980090
Ach Lu wat een gedoe.
Heb je een back up voor als de bevalling zich toch ineens aandient?
  maandag 5 februari 2018 @ 21:46:04 #236
409579 LuDann
All the way
pi_176981044
Mijn moeder zal Wolk dan opvangen en als reserve staat mijn broer paraat, die is gisteren teruggekomen uit Australië. :Y Dus dat komt wel goed, alleen morgen zijn mijn ouders (net als elke dinsdag en vrijdag) het grootste deel van de dag in het ziekenhuis voor de ECT behandeling van mijn vader.
pi_176981168
Och hemel Lu wat rot allemaal! Prednison bij je mini, heftig! Gelukkig helpt melatonine toch iets, ik hoop heel erg dat jullie wat slapen straks. En baby moet gewoon binnen blijven hoor! :*
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_176981243
Lu, ik werd (en word) ook altijd mega hyper van ventolin. Toen ik heel jong was zweerden mijn ouders dan ook bij melatonine en warme melk. Daarna ging ik (volgens mijn moeder) altijd wel slapen. Ik kreeg uiteindelijk andere medicatie dan ventolin, want het was voor mij ook geen doen. Ik zal je er later wel wat over PM’en.

Overigens, maar dat hoeft voor Wolk niet zo te zijn natuurlijk, maakt pretnison mij ook mega onrustig, ik weet niet hoe je moet doseren, maar als ik dat spul nu zelf wel eens moet neem ik nooit een dosis voor het slapen, want dan lig ik de halve nacht wakker.. Wat moet dat moet, maar als je er wat mee kan spelen zou mijn advies zijn om de pretnison en nacht zo ver mogelijk uit elkaar houden...

Sterkte! :*
pi_176983670
Hm... M. heeft nu ook ventolin, maar die wordt er gelukkig nog niet druk van. Sterker nog, hij kan eindelijk weer een beetje slapen _O_

Ik hoop dat de melatonine helpt! Mijn vader gebruikt het ook, omdat hij geen dag/nacht ritme meer kon krijgen (het is altijd donker ;) ) en bij hem werkt het heel goed.
Slaap lekker voor jullie :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176985885
Jeetje wat heftig Lu, zeker zo hoogzwanger.. Hoe is het vannacht gegaan? Helpt de prednison al?
pi_176986103
Ach Lu, wat sneu voor Wolk. Hopelijk voelt ze zich snel wat beter. Dit is niks zo, ook voor jou niet.

Logeren was goed gegaan *O*. Wij waren voor het eerst sinds J samen uit eten gegaan. Gisteravond en vannacht had J wel veel indrukken te verwerken. :O
  dinsdag 6 februari 2018 @ 09:40:24 #242
409579 LuDann
All the way
pi_176987068
Nou, de nacht ging gelukkig nog best goed eigenlijk. Ik denk dankzij de melatonine, dat hielp echt wel! Ze sliep rond 22:30, om 1:30 moest ik haar wakker maken voor de Ventolin (dat was echt niet leuk) en toen sliep ze rond 3 uur weer maar omdat daarna de prednison wel aangeslagen moest zijn heb ik er daarna tot 7:30 tussen gelaten. Toen zijn we ook meteen opgestaan. Ik voel me moe maar ben wel eens erger gesloopt geweest.

Vandaag maar heel rustig aan doen, bankhangen en een overkill aan schermtijd. Ze is niet echt meer benauwd maar wel heel chagrijnig. Logisch, dat zou ik ook zijn. Hopelijk wil ze straks een dutje doen.

Wat fijn dat het logeren goed ging Hupje! Gaan jullie het nu vaker doen?
pi_176987740
LuDann ;( :*
pi_176989072
Getsie Lu!

Wij zaten diezelfde avond ook bij de HAP, waren al op het “exacerbatieschema” van de pufs, en dat was gelukkig wel in orde ook. Maar ook hier longontsteking.

Gelukkig geen prednisolon hier (dat heeft ie met anderhalf drie keer gehad), alleen een kuurtje en doorgaan met de ventolin.

Druk worden van salbutamol/ventolin is vrij onontkoombaar. Het verhoogt de bloeddruk en hartslag als bijwerking van het verwijden van de luchtwegen (andersom kun je dus benauwd worden van bloeddrukverlagers of hartritmemedicatie). Melba slaapt gelukkig wel, maar het is gek om een jongetje dat ziek is van de longontsteking en benauwd rondjes door de kamer te zien rennen :')

Hier geen flixotide maar qvar (50) als onderhoudsmiddel. Werkt aardig, we hebben maar zelden ventolin nodig. Alleen zo’n longontsteking komt er dan wel nog tussendoor...

Grootste probleem hier is een kind dat de antibiotica weigert. Echt worstelen en uitspugen hier. Heel naar. Heeft nog niet meer dan een halve dosis binnen gekregen en geen enkele truc werkt. Word er moedeloos van...
Kwak
pi_176989444
Och, ook beterschap voor Melba, Kwak! Wat lastig, dat weigeren van de antibiotica.. Helaas geen tips hier, Q heeft het maar 1x gehad en had snel door dat het zoet is en vond het toen wel lekker..
pi_176989448
Lu en kwak, wat ellendig zeg. Het is ook wel een beroerde winter qua ziek zijn geloof ik.

Dat druk zijn van de ventolin heb ik inmiddels ook ondervonden. Baby die duidelijk zou moeten slapen, maar in mijn armen ligt te stuiteren en brullen.
Aan de andere kant kan hij wel even rustig ademen na de ventolin. Het blijft gewoon vervelend.

Ook vervelend: S. Maar ik kan het hem niet kwalijk nemen. Zelf al een week ziek en nu ook nog een ziek broertje.
Net wel het liefste ooit. S. ging M. kusjes geven. ‘Mijm beper mapen. Mama Mijm beper mapen, jijjij kannie Mijm beper mapen.’ O+ Hij vindt zijn zieke broertje echt heel zielig.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176989607
Ik ga proberen weer (enigzins) aan te haken hier. Lurk hier in OUD wel aardig rond, maar vermijd dit topic soms.. Begin eigenlijk al in het dreumestopic. Q is nooit echt snel geweest en dat maakte mij erg onzeker, terwijl ik altijd al een onzekere muts ben.
Als ik nu meelurk, lees ik al snel verhalen van kindjes van nog geen 2,5 die verder zijn dan Q en dat steekt dan toch even. Probeerde het vroeger nog wel weg te lachen door te zeggen dat hij gewoon wat traag is. Maar het KDV begon zich ook steeds meer zorgen te maken. Hij loopt dus echt op meerdere vlakken (waaronder spraak) achter. Sinds 1,5e week is hij, naast z'n normale dagje KDV, begonnen met 3 ochtenden op een medisch KDV. Gelukkig vindt hij het er heel erg leuk en lijkt hij daar wat meer uit z'n schulp te kruipen. Hij zal hier een half jaar heen gaan. Ben benieuwd wat hier uit gaat komen en hoe het erna gaat, we merken het wel! Merk dat ik het steeds wat beter kan accepteren dat hij achterloopt, al blijft het voor mij soms nog lastig.

Maar verder is het een leuk en vrolijk jongetje, die regelmatig loopt te zingen en rond te rennen :) En sinds een aantal maanden ook een echte peuterdraak kan zijn :')
pi_176989788
Goh, wat lastig Gevalletje. Knap dat je actie hebt ondernomen! Dat lijkt me namelijk best een moeilijke stap voor jezelf, terwijl het eigenlijk in het belang van je kind is.
Ik lees graag over zingende peuters :Y
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_176989896
Gevalletje, wat leuk om je terug te lezen hier O+ de fok-vierling was niet compleet zonder jou en je mooie Q. Knap dat je hulp hebt gezocht en goed dat je hem hebt gekregen. Ik kan me van vorig jaar herinneren dat je je zorgen maakte en niet zo goed wist wat je ermee moest. Ik hoop dat het medisch kdv jullie kan helpen en vooral Q kan helpen om zichzelf te zijn en te worden.

Wat een ontzettende ziekenboeg hier in het topic! Beterschap aan alle kindjes met longontsteking en andere vervelende dingen :*
  dinsdag 6 februari 2018 @ 13:06:36 #250
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_176990372
Beterschap voor de zieke peuters. Longontsteking is niet leuk. Wat wij deden met de antibiotica is door de fles of door een danoontje mengen. Hier ging daardoor alles op. Van de zusters van het ziekenhuis mocht het alleen als we zeker wisten dat het op ging. (Al wordt er ook gezegd dat het niet met melkproducten mag, maar anders werd het ook echt een gevecht). Aangezien ze in de ochtend en avond nog steeds een fles melk dronken (en nu nog 🙈), gooiden we daar allebei de keren wat door. En dan in de middag een klein danoontje. Ze zijn toen allebei snel opgeknapt (vorig jaar lag N in het ziekenhuis en L ziek thuis).

Gevalletje, fijn om weer van je te lezen. Goed om te zien dat je het allerbeste wil voor Q. Fijn ook dat je hem al zijn schulp ziet kruipen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')