Heeft niet bijna iedereen die pretentie?quote:Op zondag 21 januari 2018 18:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Juist ja. Maar leg dat Bart maar eens uit, die heeft namelijk een schoonzus. Dus die weet het beter.
Nou, vooruit dan.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:40 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Het tentje staat tegenover de poolhal waar ik zo af en toe heen ga, goed te combineren.
Ik denk dat ik haar even ga doorverbinden rechtstreeks. Dit is zo zwaar man. Misschien dat de Italiaanse familie wat Boers is en dat ze niet van Palermo komen waar je meteen doodgeschoten wordt voor die dingen.... Maar ik begin te vermoeden dat jelui totaal geen Italianen kent persoonlijk. En dat er enkel een foutief beeld leeft van hoe jelui precies denkt te weten hoe hun modus operandi werkt. Zeer hoogmoedig allemaal en typisch Nederlands die gemankeerde eigenwijsheid.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Juist ja. Maar leg dat Bart maar eens uit, die heeft namelijk een schoonzus. Dus die weet het beter.
Volgens mij is het godsonmogelijk om géén Italiaan persoonlijk te kennen. Maar jij doelt op een export Italiaan? Eentje die het eigen land ontvlucht is?quote:Op zondag 21 januari 2018 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik denk dat ik haar even ga doorverbinden rechtstreeks. Dit is zo zwaar man. Misschien dat de Italiaanse familie wat Boers is en dat ze niet van Palermo komen waar je meteen doodgeschoten wordt voor die dingen.... Maar ik begin te vermoeden dat jelui totaal geen Italianen kent persoonlijk. En dat er enkel een foutief beeld leeft van hoe jelui precies denkt te weten hoe hun modus operandi werkt. Zeer hoogmoedig allemaal en typisch Nederlands die gemankeerde eigenwijsheid.
Voor Berlusconi inderdaad. Alvast voor de zekerheid. Maar Beste Robin, Mevrouw Ook... Hoe kan dat nou dat we zo pretentieus doen over wat een pizza nou precies is... Boeit het echt als de goedwillende amateur 4 witte boterhammen bakt in echte Boter en daar dingen van tomaten en diverse groenten in verwerkt. Men verkrijgt dan toch gewoon een "poor man's" pizza lijkt me? Wat geeft dat nou? En die mensen eten lekker dan. Wie zijn wij dan om daar iets van te zeggen?quote:Op zondag 21 januari 2018 19:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij is het godsonmogelijk om géén Italiaan persoonlijk te kennen. Maar jij doelt op een export Italiaan? Eentje die het eigen land ontvlucht is?
Ja, dat is dus wat ik al beweerde: jij kent i.r.l. geen levende Italiaan. Je hebt een perceptie van hoe dat beestje denkt maar je hebt dat nimmer aan de praktijk getoetst. En daar werkt het dus behoorlijk anders als waar jij zo van overtuigd bent. Ik ga dit slechts 1 keer zeggen.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:11 schreef RobinOok het volgende:
Ik doe helemaal niet pretentieus. Dat is de grap.
Een pizza is gewoon een pizza. Klaar.
Een boterham belegd met soort van dezelfde ingredienten is geen pizza.
Een boterham met gebakken uien is geen uiensoep.
Een boterham met jam is geen gebakje.
Een boterham met tomaat is geen pasta met tomatensaus.
Een boterham met ei en ham is een quiche.
Een boterham is een boterham. Een pizza is een pizza.
En daar bovenop heb je nog het issue dat Italianen al helemaaaaaaaal gaan stijgeren als je hun gerechten niet maakt zoals het hoort. Die gaan echt niet accepteren dat je een boterham pizza noemt.
Dat is helemaal niet zo gek omdat het ding in principe een voorgerecht is.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:17 schreef einzeinz het volgende:
Toch zeker 24 hoor, eet er eentje om de 2 weken. Kan eigenlijk zelfs meer worden, zou in staat zijn om elke week pizza te eten.
Eigenlijk mag je dat aantal nog hoger leggen, soms eet ik 2 pizza's omdat 1tje te weinig is en ik vaak nog honger heb.
Dit is heel erg waar.quote:Op zondag 21 januari 2018 18:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, sorry hoor, maar daarvoor heb ik teveel kookprogramma's gezien in Italië en buiten Italië. Ze gaan daar al schuimbekken als je ergens basilicum in pleurt waar dat niet hoort. Als ze ergens nou nièt die instelling van "als het maar lekker is" hebbn is het in Italië wel. En het verhaal van een schoonzus in Zeeland doet daar helemaal niks aan af.
Dit gaat niet over pretentieuze Hollanders, dit gaat over "het moet per se zoals mamma het doet" Italianen. En dat is geen sprookje.
Of je kan gewoon helemaal niet koken. Misschien dat ze dat bedoelden. Ik kan me niet voorstellen dat er discussie ontstaat over een kruidje al of niet aanwezig. Het is waarschijnlijker dat je er dan gewoon niets van kunt. En dat het derhalve gewoon niet zo lekker was. De Italiaan staat daar wel voor, voor lekker eten.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:24 schreef capricia het volgende:
[..]
Dit is heel erg waar.
Italianen zijn op het belachelijke af, wat ‘hun’ recepten betreft.
Heb een keer kruiden in de ragù gedaan.
‘Wat is dat!!!??’ Kreeg ik terug.
Het gerecht werd dan ook niet meer aangeraakt door hun.
Ja, en al die chefs die in Italië een tv programma opnemen en wiens eten niet wordt gegeten omdat er een kruidje teveel of te weinig in zit, die kunnen ook niet koken? Jamie Oliver, Rick Stein, Keith Floyd, noem maar op. Allemaal maken ze het mee.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Of je kan gewoon helemaal niet koken. Misschien dat ze dat bedoelden. Ik kan me niet voorstellen dat er discussie ontstaat over een kruidje al of niet aanwezig. Het is waarschijnlijker dat je er dan gewoon niets van kunt.
Ach mevrouw Ook, er is wel een kern qua serieusheid. Maar ik mag er ook graag de draak mee steken als het m.i. wat te serieus gaat. Die dingen van heel serieus over dingen van voedsel en vooral hoe wij de dingen zo zeer zeker denken te weten. Dat neem ik niet zo serieus inderdaad. Bescheidenheid is gepast.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben anders ook serieus. Zit jij hier een beetje te geinen dan?
Maarja, dat zijn allemaal geen schoonzussen van Bart. Klopt dus geen reetje van wat die gasten beweren. Waardeloze chefs, stuk voor stuk.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en al die chefs die in Italië een tv programma opnemen en wiens eten niet wordt gegeten omdat er een kruidje teveel of te weinig in zit, die kunnen ook niet koken? Jamie Oliver, Rick Stein, Keith Floyd, noem maar op. Allemaal maken ze het mee.
Oh, ik kreeg anders wel die indruk dat jij heel zeker denkt te weten dat Italianen heel losjes zijn wat betreft hun culinaire erfgoed en ze alles wel prima vinden zolang het maar lekker is.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ach mevrouw Ook, er is wel een kern qua serieusheid. Maar ik mag er ook graag de draak mee steken als het m.i. wat te serieus gaat. Die dingen van heel serieus over dingen van voedsel en vooral hoe wij de dingen zo zeer zeker denken te weten. Dat neem ik niet zo serieus inderdaad. Bescheidenheid is gepast.
Mijn Italiaanse familie i.i.g. wel. Zij zijn zeer easy going. En ik heb derhalve niet de indruk dat "De Italiaan" daarom heel anders opereert. Maar het zou kunnen. Misschien is het niet goed om te generaliseren en het eigen referentiekader als waarheid te zien. Maar men spreekt dus vanuit de eigen ervaring en veel meer kan je niet doen. Het zou kunnen dat de Volkskrant iets heel anders stelt maar je kunt het enkel zo zien als dat je het ervaart met de Italiaanse familie.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, ik kreeg anders wel die indruk dat jij heel zeker denkt te weten dat Italianen heel losjes zijn wat betreft hun culinaire erfgoed en ze alles wel prima vinden zolang het maar lekker is.
Nou als iemand die wel levende italianen kent en er vaak is geweest. Dit is hoe het werkt. Italianen moeten (vaak) eten zoals hun moeder dat deed en niet anders. Je kan het nooit generaliseren voor de gehele bevolking maar een groot deel denkt wel zo helaas.quote:Op zondag 21 januari 2018 19:15 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja, dat is dus wat ik al beweerde: jij kent i.r.l. geen levende Italiaan. Je hebt een perceptie van hoe dat beestje denkt maar je hebt dat nimmer aan de praktijk getoetst. En daar werkt het dus behoorlijk anders als waar jij zo van overtuigd bent. Ik ga dit slechts 1 keer zeggen.
Mijn pizza is bijna klaar De tweede keer al deze maand.quote:Op zondag 21 januari 2018 20:11 schreef Tem het volgende:
[..]
Maar ik volg het advies op van de moderator op en laat de discussie voor wat het is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |