abonnement Unibet Coolblue
pi_176652501
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 13:48 schreef ITrade het volgende:

[..]

Het is eigenlijk zo dat we ook niet veel anders kunnen. Als de koersen weer gaan dalen zijn we op hetzelfde niveau als 2009, maar dit keer met nog meer schuld en nog grotere problemen. Dit weten de centrale banken ook wel, daarom dat er maar één mogelijkheid is om dit nog enigzins recht te trekken. Dat is door inflatie te creëren, zoals je al sinds 2009/10 hebben de centrale banken maar één doel en dat halen ze sowieso. Dan blijft er naar mijn mening nog maar één activa over waar je nog een beetje veilig zit en dat zijn aandelen.

In de meeste landen maak je verlies op spaargeld en bij obligaties gaan helemaal flinke klappen vallen.

Overigens helemaal niet zo vreemd dit alles, volgens de kondratieffseizoenen zouden we de afgelopen periode in deflatie hebben gezeten. (Door diverse redenen is die deflatie maar beperkt geweest). Maar gaan we nu richting "lente" met inflatie, hogere werkgelegenheid en stijgende rente.
Kondratieffseizoen? Dat ken ik niet.

ECB heeft als doelstelling gewoon 2% inflatie. Reële schulden verlagen is geen doelstelling. Tevens ook geen issue als de eigenaren van het schuldpapier inwoners zijn van het land en +- naast eigenaar ook schuldenaar zijn.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')