Die vult mij meer dan een big american gek genoeg. Chocolade valt echt zwaar.quote:
Je hebt er inderdaad wel een goede oven voor nodig met onderwarmte.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:59 schreef delano.888 het volgende:
[..]
Om een of andere reden krijg ik die nooit goed, hij blijft altijd slap/plakkerig ookal doe ik exact wat op de verpakking staat.
Ik gebruik inderdaad een combi magnetron/heteluchtoven (dus geen onderwarmte maar verspreiding), misschien dat het daar aan ligt. Zou het helpen om hem op een hoger rek te plaatsen?quote:Op donderdag 25 januari 2018 05:28 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Je hebt er inderdaad wel een goede oven voor nodig met onderwarmte.
In m'n combimagnetron lukte ie ook nooit bij mij maar nu ik een Smeg oven heb die 280 graden kan worden gaat 't prima.
Ik ook mijn favoriete diepvriespizza maar liever bestel ik er een van de echte Italiaan.
Die Napolitaanse Mama zou je sowieso doden als je met dit soort diepvriesmeuk komt aanzetten.quote:Op woensdag 24 januari 2018 17:39 schreef derLudolf het volgende:
Sowieso, een casa Di Mamma Hawaii. Je Napolitaanse Mama zou je (geheel terecht) doden als je d'r vraag ananas op een pizza te doen.
Op een rek moet je ze sowieso niet leggen, het verse deeg zakt er doorheen is mijn ervaringquote:Op donderdag 25 januari 2018 08:25 schreef delano.888 het volgende:
[..]
Ik gebruik inderdaad een combi magnetron/heteluchtoven (dus geen onderwarmte maar verspreiding), misschien dat het daar aan ligt. Zou het helpen om hem op een hoger rek te plaatsen?
Is dat lekker? Ik heb een keer een chocoladepizza op bij een pizzeria, maar dat vond ik niet zo'n succes.quote:
Ik vind de verse pizza's van de Jumbo ook erg lekker.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:20 schreef Mo_Muffin het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet zelden of nooit diepvries pizza's, vind ze gewoon vaak niet lekker.
Koop liever bij de Jumbo van die verse bodems en dan beleg ik ze zelf wel, die smaken en hebben iig nog de structuur van een echte pizza, dat kan ik van diepvries pizza's zelden of nooit zeggen.
Iets meer moeite, maar het is het wel waard.
Klopt, ze hebben ook belegde, maar die vind ik dan weer relatief duur, en de basis kosten 2,89 euro per twee stuks, dan beleg ik ze zelf met exact wat ik erop wil.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:21 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik vind de verse pizza's van de Jumbo ook erg lekker.
Ja, maar ik eet alleen diepvriespizza wanneer ik lui ben.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:23 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Klopt, ze hebben ook belegde, maar die vind ik dan weer relatief duur, en de basis kosten 2,89 euro per twee stuks, dan beleg ik ze zelf met exact wat ik erop wil.
Vind ik nog steeds duur voor wat deeg met tomatensaus.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:23 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Klopt, ze hebben ook belegde, maar die vind ik dan weer relatief duur, en de basis kosten 2,89 euro per twee stuks, dan beleg ik ze zelf met exact wat ik erop wil.
Vaak genoeg gedaan, maar sinds ik weer alleen ben is me dat net teveel moeitequote:Op zondag 28 januari 2018 15:25 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Vind ik nog steeds duur voor wat deeg met tomatensaus.
Als je toch al een steen opwarmt, waarom dan niet zelf deeg maken.
Dan vries je toch eentje in.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:24 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ja, maar ik eet alleen diepvriespizza wanneer ik lui ben.Zo lui dat ik ze ook niet zelf wil beleggen.
Los daarvan: ik eet niet zoveel pizza dat ik de 2 stuks opeet voordat ze bedorven zijn (ik woon alleen).
Ik heb maar 1 (mini) vriesvak. Daar zit mijn brood al in.quote:
Er lag toch ook al een supermarkt dv pizza in....haal je die eruit.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:28 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik heb maar 1 (mini) vriesvak. Daar zit mijn brood al in.
Ik eet de diepvriespizza eigenlijk altijd meteen op als ik 'm koop.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:32 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Er lag toch ook al een supermarkt dv pizza in....haal je die eruit.![]()
Maar goed, dan houdt het op en wordt het misschien toch tijd om een vriezer aan te schaffen, handige dingen, scheelt een hoop weggooien en bespaart uiteindelijk ook geld.
Ik eet dan gewoon twee dagen pizza, maar mijn zoon komt ook regelmatig en dan eet hij gewoon een mee, ze gaan iig altijd op.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:34 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik eet de diepvriespizza eigenlijk altijd meteen op als ik 'm koop.![]()
Ik heb weinig ruimte, maar een vriezer (of nieuwe koelvriescombinatie) is wel iets wat op de planning staat. Heb een paar jaar geleden een nieuwe koelkast gekocht en destijds geen budget voor een model met wat meer vrieslades.
Destijds ging mijn koelkast onverwachts kapot (midden in een hittegolf) en ik moest snel een nieuwe hebben. En eigenlijk had ik überhaupt geen geld om de koelkast te vervangen, dus heb ik de goedkoopste optie gekocht.quote:Op zondag 28 januari 2018 15:40 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Ik eet dan gewoon twee dagen pizza, maar mijn zoon komt ook regelmatig en dan eet hij gewoon een mee, ze gaan iig altijd op.
En ik heb juist veel vriesruimte aangeschaft vanwege mijn krappe budget, zo heb je dan ook altijd iets in huis.
Deze neem ik ook geregeld. Ik hou van de krokante bodem. Maar de topping zelf vind ik wat karig, dus voeg ik altijd uien, maiskorrels, geraspte kaas en soms stukjes ananas bij. Heel soms een sausje van ketchup en mayonaise (gemixed) er overheen...quote:
quote:
Nou ja, als ik al een diepvriespizza eet, is dat doorgaans omdat ik geen tijd/zin heb om echt met koken en eten bezig te zijn. Dan moet het dus in punten te snijden zijn die ik met één hand, aandachtsloos, vast kan houden en opeten, omdat m'n andere hand dan vaak aan het typen is of wat dan ook. Daar zijn deze ideaal voor en ze zijn prima te eten, voor diepvriespizza's.quote:Op zondag 28 januari 2018 18:26 schreef SiGNe het volgende:
[..]bódém van kartonne!
Die pollo met spinazie van AH is erg goed te doen, die heeft ook niet zo'n beschuitbodem zoals bij deze Dr Oetker pizza.
'T gaat, maar ik heb dan liever gewoon een goeie reep Tony'squote:Op zondag 28 januari 2018 14:51 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Is dat lekker? Ik heb een keer een chocoladepizza op bij een pizzeria, maar dat vond ik niet zo'n succes.
Mijn favoriet:
[ afbeelding ]
Poosje terug hadden ze die bij de plus voor anderhalve euro... of nog minder dat weet ik zo niet meer..quote:
Pizza Pollo van Ristorante is best goed idd! Die Doner pizza die je regelmatig in de supermarkt ziet liggen is ook lekker overigens!quote:Op zondag 28 januari 2018 16:33 schreef Hexx. het volgende:
[..]
Deze neem ik ook geregeld. Ik hou van de krokante bodem. Maar de topping zelf vind ik wat karig, dus voeg ik altijd uien, maiskorrels, geraspte kaas en soms stukjes ananas bij. Heel soms een sausje van ketchup en mayonaise (gemixed) er overheen...
Voor een noodgevalletje was ie best te doen, alhoewel 325 gr best weinig is voor een hele maaltijd..quote:De zeer dunne pizzabodem is bestreken met heerlijke roomkaas en belegd met mozzarella, gehakte tomaten, verse stukjes paprika en voorgebakken reepjes Döner kebap gemaakt van heerlijk kippenvlees.
Rucola in een koelvak...quote:Op dinsdag 30 januari 2018 13:31 schreef gooddaddy het volgende:
Geen diepvries maar wel uit het koelvak en ontzettend lekker. Dat zakje rucola kun je gewoon in de groenbak gooien. Dat is decoratie
[ afbeelding ]
Dat flammkuchendeeg heb ik niet en kan ik niet vinden, heb je een linkje?quote:Op dinsdag 30 januari 2018 00:38 schreef govie het volgende:
Gewoon plakjes flamkuchendeeg van koopmans en echte eigengemaakte pizzasaus opslaan in kleine bakjes in de vriezer. Zo doe ik het, veel gezonder en lekkerder dan die diepvriespizzameuk en kost maar 10 minuutjes extra tijd.
Pizzadeeg koopmans á ¤1,52quote:Op woensdag 31 januari 2018 19:22 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Dat flammkuchendeeg heb ik niet en kan ik niet vinden, heb je een linkje?
kilo bloemquote:Op woensdag 31 januari 2018 19:29 schreef govie het volgende:
[..]
Pizzadeeg koopmans á ¤1,52
Deze saus (pas op met de suiker, beter per halve theelepel proeven) zelf 1x maken en dan per 3 eetlepel met kop erop invriezen (+/-4 plakjes deeg, dus volle maaltijd)
Mozzerela
Je kunt er vanalles opgooie maar de lekkerste combo vind groene paprika+ui+salami of boerenmetworst (italiaanse vlag) en dan doe ik er vaak 1 of 2 teentjes gepofte knoflook per pizza velletje uitsmeren maar dat hoeft niet perse, vind ik wel lekkerder. Zoweso is deze saus erg goed en past echt bij iedere pizzacombi, dus eigenlijk ben je met die pizzadeeg+saus+mozzerela wat allemaal ingevroven kan worden klaar voor de start.
Kan ook en wss lekkerder, maar ik vind die prefab velletjes wel makkelijk als je snel effe wat moet hebben.quote:Op woensdag 31 januari 2018 21:08 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
kilo bloem
600ml warm water
beetje gist
paar eetlepels olie
wat meer eetlepels zout
halve theelepel suiker
kneden
Half uurtje bier zuipen
En je maakt tig pizzabodems die je direct afbakt, laat afkoelen en in de vriezer mikt..
(of je belegd ze direct en bakt ze geheel af)
Baktijd en temp? Zo heet en snel mogelijk, afhankelijk van je oven/grill
tomatensaus: gewoon een blikkie puree.. maar heel even door een hete (niet koud en dan op het vuur) pan halen verwijderd die zurige smaak.. 2 x de inhoud van het blikkie aan water erbij roeren en klaar voor op de pizza..
Kruiden zou ik er niet door doen (kun je altijd achteraf toevoegen)
En met beleg: less is more..
Ik maak meestal direct van 2 kilo bloem.. (jumbo heeft geloof ik wel dubbel nul bloem die wat meer geschikt is voor pizzabodems) maar die van de aldi gaat ook prima
Kosten? Nihil..
Gemak? Doodsimpel
Smaak? Als op een straathoek in Genua
Daarom maak ik het ook in het groot.. Maar goed niet maken kost helemaal geen tijd idd..quote:Op woensdag 31 januari 2018 21:10 schreef govie het volgende:
[..]
Kan ook en wss lekkerder, maar ik vind die prefab velletjes wel makkelijk als je snel effe wat moet hebben.
ik ga jouw recept proberen. ik zal het laten weten tzt.quote:Op woensdag 31 januari 2018 21:16 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Daarom maak ik het ook in het groot.. Maar goed niet maken kost helemaal geen tijd idd..
Ik lees ff terug maar het moet dus een halve eetlepel (ipv theelepel) suiker zijn..quote:Op woensdag 31 januari 2018 21:25 schreef govie het volgende:
[..]
ik ga jouw recept proberen. ik zal het laten weten tzt.
Is dit de truc voor een goede pizzasaus? Ik doe altijd veel te moeilijk voor te weinig resultaatquote:Op woensdag 31 januari 2018 21:08 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
kilo bloem
600ml warm water
beetje gist
paar eetlepels olie
wat meer eetlepels zout
halve theeeetlepel suiker
kneden
losjes afdekken
Half uurtje bier zuipen
tomatensaus: gewoon een blikkie puree.. maar heel even door een hete (niet koud en dan op het vuur) pan halen verwijderd die zurige smaak.. 2 x de inhoud van het blikkie aan water erbij roeren en klaar voor op de pizza..
Geen idee.. gewoon proberen.. deed ik ook.. Pizza is eenvoud op een italiaanse straathoek.. (armelui's voer)quote:Op donderdag 1 februari 2018 22:35 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Is dit de truc voor een goede pizzasaus? Ik doe altijd veel te moeilijk voor te weinig resultaat
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |