abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176495826
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 14 januari 2018 @ 12:00:55 #2
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_176495843
Fipo!
pi_176495849
Ging het maar wat meer over Req en Fun. Helaas weinig reden toe :(
WZAWZDB
pi_176495878
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:01 schreef Klaphark het volgende:
Ging het maar wat meer over Req en Fun. Helaas weinig reden toe :(
nouja dan nog eentje dan over de deal van VEN:

China’s tobacco market accounts for roughly 30% of the world’s total consumption of cigarettes and is the world’s largest manufacturer of tobacco products measured in revenue. In the first half of 2017, China sold 24,752,000 cases of cigarettes (a standard case in China is 250 cartons), in the amount of approximately producing 772.712 billion yuan ( 119 miljard dollar ) in sales.
pi_176495928
let's go 7 dollar! *O*

helaas maar 100 stuks -O-
pi_176495953
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:05 schreef Syphixx het volgende:
let's go 7 dollar! *O*

helaas maar 100 stuks -O-
Ik heb er maar 80:)
pi_176495955
registreer om deze reclame te verbergen
Lol ik kan weer een lambo kopen
pi_176495959
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:01 schreef Klaphark het volgende:
Ging het maar wat meer over Req en Fun. Helaas weinig reden toe :(
Die komen nog.
Koning.
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 januari 2018 @ 12:09:05 #9
416575 crew  Kyran
pi_176495987
REQ en LSK komen binnenkort ook goed :)


Begin trouwens steeds meer te geloven dat die sell walls geplaatst worden door VEN insiders zelf, om te voorkomen dat het te snel stijgt.
pi_176495989
aardig wat mooie groene candles nu, lijkt erop dat de grote sell walls even weg zijn
  zondag 14 januari 2018 @ 12:10:33 #11
62913 Blik
The one and Only!
pi_176496010
Ik heb ook maar 74 VEN, gisterenavond nog gedacht om bij te kopen tot minimaal 100, maar ik kon het niet verkroppen een coin met verlies te verkopen... :(
pi_176496020
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef Blik het volgende:
Ik heb ook maar 74 VEN, gisterenavond nog gedacht om bij te kopen tot minimaal 100, maar ik kon het niet verkroppen een coin met verlies te verkopen... :(
klote dat er dan geen extra fiat klaarstaat he
pi_176496037
Misschien kan het allang maar Binance accepteert weer nieuwe gebruikers.
pi_176496039
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef Predator38 het volgende:

[..]

nouja dan nog eentje dan over de deal van VEN:

China’s tobacco market accounts for roughly 30% of the world’s total consumption of cigarettes and is the world’s largest manufacturer of tobacco products measured in revenue. In the first half of 2017, China sold 24,752,000 cases of cigarettes (a standard case in China is 250 cartons), in the amount of approximately producing 772.712 billion yuan ( 119 miljard dollar ) in sales.
ik dacht dat ripple zaken deed met de slechte jongen, maar dat ven, tabakcoin >:) :7
pi_176496050
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:02 schreef Predator38 het volgende:

[..]

nouja dan nog eentje dan over de deal van VEN:

China’s tobacco market accounts for roughly 30% of the world’s total consumption of cigarettes and is the world’s largest manufacturer of tobacco products measured in revenue. In the first half of 2017, China sold 24,752,000 cases of cigarettes (a standard case in China is 250 cartons), in the amount of approximately producing 772.712 billion yuan ( 119 miljard dollar ) in sales.
De deal is met NRCC. Het is niet dat ze meteen de hele markt hebben. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_176496079
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:13 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

De deal is met NRCC. Het is niet dat ze meteen de hele markt hebben. :9
is nog maar even afwachten:

We are excited to announce that under the guidance of DNV GL, VeChain has signed an exclusive strategic partnership agreement with NRCC to develop and implement blockchain related solutions across their business network.

One of the partnership’s focus is to develop solutions for China’s tobacco industry via their partnerships with the State Tobacco Monopoly Administration and the China National Tobacco Corporation.

VeChain will be providing proof of origin and anti-counterfeit technology to track Chinese produced tobacco products throughout the entire supply chain. This partnership came into place as China announced a crackdown on smuggled counterfeit cigarettes.
  zondag 14 januari 2018 @ 12:14:58 #17
62913 Blik
The one and Only!
pi_176496082
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:10 schreef Predator38 het volgende:

[..]

klote dat er dan geen extra fiat klaarstaat he
Tja, keuzes. Ik wil er niet meer geld insteken dan ik nu heb gedaan.
pi_176496084
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:01 schreef Klaphark het volgende:
Ging het maar wat meer over Req en Fun. Helaas weinig reden toe :(
FUN mag wel eens stijgen
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_176496099
De hele wereld heeft Ven lijkt het, is het met zo'n volume niet erg lastig om echt skyhigh te gaan, zoals bv Neo?
WZAWZDB
pi_176496100
Dit nieuws van Vechain is natuurlijk ook als zoethoudertje omdat het rebranding event is uitgesteld naar 26 februari, denk dat we tussendoor nog wat partners te horen krijgen om de koers gestaag te laten stijgen.
pi_176496119
https://etherscan.io/toke(...)9e3134aec5e1508a46c7
Wohooo, de UTN-Ptjes van Universa zijn te vinden op de Ethereum blockchain.

16m3kom.gif
pi_176496123
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:14 schreef Blik het volgende:

[..]

Tja, keuzes. Ik wil er niet meer geld insteken dan ik nu heb gedaan.
Wij ook, gaan al een zomerhuisje bouwen...en als ik nu alles wat ik erin heb verlies zou het zonde zijn maar ik zou er geen boterham minder om eten.
pi_176496141
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef Klaphark het volgende:
De hele wereld heeft Ven lijkt het, is het met zo'n volume niet erg lastig om echt skyhigh te gaan, zoals bv Neo?
XRP staat ook nog in de top3 qua marketcap, niks is onmogelijk :X :X :X
pi_176496144
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 12:15 schreef LoveProfuzion het volgende:
Dit nieuws van Vechain is natuurlijk ook als zoethoudertje omdat het rebranding event is uitgesteld naar 26 februari, denk dat we tussendoor nog wat partners te horen krijgen om de koers gestaag te laten stijgen.
Indd, een dag na het nieuws van Wtc en wat negativiteit. Even momentum erin gooien.
WZAWZDB
  zondag 14 januari 2018 @ 12:18:00 #25
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_176496146
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:51 schreef Predator38 het volgende:

[..]

https://medium.com/@vecha(...)ginning-d9f0fdbdc910

https://cdn.vechain.com/vechain_ico_ideas_of_development_en.pdf

http://news.hotbit.io/vechain-insights-vol-12-27112017-01122017/

VeChain will be providing proof of origin and anti-counterfeit technology to track Chinese produced tobacco products throughout the entire supply chain. This partnership came into place as China announced a crackdown on smuggled counterfeit cigarettes.

BEIJING -- Chinese tobacco authorities seized 195,000 cartons of smuggled and counterfeit cigarettes in the first half of this year, the State Tobacco Monopoly Administration said Thursday.

Tobacco authorities at all levels worked closely with the police and customs authorities to intensify the crackdown on smuggling gangs.

China's tobacco market accounts for roughly 30% of the world's total consumption of cigarettes and is the world's largest manufacturer of tobacco products measured in revenue. In the first half of 2017, China sold 24,752,000 cases of cigarettes (a standard case in China is 250 cartons), in the amount of approximately producing 772.712 billion yuan in sales.

Thanks _O_
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')