abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 januari 2018 @ 00:11:56 #1
416575 crew  Kyran
pi_176489341
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 januari 2018 @ 00:13:09 #2
416575 crew  Kyran
pi_176489381
Sorry, duurde lang :P

quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:08 schreef tha_dark het volgende:

[..]

Vraag me wel af waarom zo'n enorm bedrijf hier nu al in mee zou gaan. Corparate fomo? :+
Dit vroeg ik mij ook af en even gaan zoeken en schijnt dat China grote problemen heeft met vervalsingen en gesmokkelde sigaretten en dat de regering daar graag iets aan wil doen..

Edit: o.a. dit gevonden http://www.chinadaily.com(...)content_30201115.htm
pi_176489422
zou betekenen dat Vechain al aardig ver is of hele goede contacten heeft.....

quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:13 schreef Kyran het volgende:
Sorry, duurde lang :P

[..]

Dit vroeg ik mij ook af en even gaan zoeken en schijnt dat China grote problemen heeft met vervalsingen en gesmokkelde sigaretten en dat de regering daar graag iets aan wil doen..

Edit: http://www.chinadaily.com(...)content_30201115.htm
pi_176489428
registreer om deze reclame te verbergen
Die twitter van Coca Cola Kid bestaat 2.5 week, is het wel echt de OG? Gaat alleen maar over VEN sinds zijn eerste tweet dus lijkt me eerder marketing/een pumper
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 januari 2018 @ 00:15:29 #5
416575 crew  Kyran
pi_176489456
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:14 schreef EdNoolk het volgende:
Die twitter van Coca Cola Kid bestaat 2.5 week, is het wel echt de OG? Gaat alleen maar over VEN sinds zijn eerste tweet dus lijkt me eerder marketing/een pumper
Is het ook, maar wel één met inside informatie. Ik koop / verkoop niks door zijn Tweets, zou dom zijn, maar vind het wel leuk om te volgen.
pi_176489476
Wordt wel tijd dat Binance wat gaat doen met de mogelijk om dustcoins ergens voor in te wisselen. :(
pi_176489486
registreer om deze reclame te verbergen
of we worden bagholder dit jaar voor VEN of de koers gaat minimaal nog x 5, word spannend
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 januari 2018 @ 00:16:35 #8
416575 crew  Kyran
pi_176489510
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:15 schreef einschtein het volgende:
Wordt wel tijd dat Binance wat gaat doen met de mogelijk om dustcoins ergens voor in te wisselen. :(
Die zijn druk bezig om alles überhaupt in de lucht te houden :P
pi_176489532
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:15 schreef Kyran het volgende:

[..]

Is het ook, maar wel één met inside informatie. Ik koop / verkoop niks door zijn Tweets, zou dom zijn, maar vind het wel leuk om te volgen.
Wie ben jij op TG
pi_176489542
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:16 schreef Kyran het volgende:

[..]

Die zijn druk bezig om alles überhaupt in de lucht te houden :P
Goed punt. :') Ik hoorde dat ze wel plannen hadden om het minimum voor BNB te verwijderen/verlagen, zodat je dustcoins daarna toe kon schrijven.
pi_176489659
zo iedereen is er ook achter dat het nieuws van WTC wat overdreven was en we nu een normale stijging hebben op dat nieuws
pi_176489792
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:20 schreef Predator38 het volgende:
zo iedereen is er ook achter dat het nieuws van WTC wat overdreven was en we nu een normale stijging hebben op dat nieuws
Ze hebben geen partnership. Ze hebben een POTENTIËLE partnership met een China Mobile dochteronderneming als "affiliate incubator". Het is dus geen partnership, en al helemaal niet omdat ze zeggen "in onderhandeling", wat zij altijd doen. :')
pi_176489839
Mocht het niet tot een partnership leiden dan is WTC wel dood verklaard lijkt me.
pi_176489842
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:24 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ze hebben geen partnership. Ze hebben een POTENTIËLE partnership met een China Mobile dochteronderneming als "affiliate incubator". Het is dus geen partnership, en al helemaal niet omdat ze zeggen "in onderhandeling", wat zij altijd doen. :')
daarom....mogen ze nog blij zijn met 30% :D
pi_176489874
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:26 schreef Dimachaerus het volgende:
Mocht het niet tot een partnership leiden dan is WTC wel dood verklaard lijkt me.
Ze hebben goede tech, niets meer dan dat, en zelfs dat doen ze met moeite omdat niemand in China als dev voor ze wil werken. :')
  zondag 14 januari 2018 @ 00:28:49 #17
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176489916
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:27 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ze hebben goede tech, niets meer dan dat, en zelfs dat doen ze met moeite omdat niemand in China als dev voor ze wil werken. :')
Hebben ze je weggestuurd bij walton?
  Moderator / Redactie Sport zondag 14 januari 2018 @ 00:32:18 #18
416575 crew  Kyran
pi_176490013
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:27 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Ze hebben goede tech, niets meer dan dat, en zelfs dat doen ze met moeite omdat niemand in China als dev voor ze wil werken. :')
Goede tech is wel halve werk toch?

Ken WTC verder niet goed, dus geen mening. Ik viel vandaag vooral over het feit dat het een beetje een vaag bericht was. Op Twitter zeiden ze samenwerking met China Mobile, maar als je bericht las was het meer een affiliated bedrijf die met China Mobile IoT Alliance ging onderhandelen om aan te schuiven in de 140+ bedrijven tellende alliance. Nog steeds prima nieuws en zeker een stijging waard, maar het was geen directe samenwerking tussen China Mobile en WTC, zoals velen in eerste instantie dachten.
pi_176490251
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:28 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

Hebben ze je weggestuurd bij walton?
lol, zij kunnen mij niet betalen.
  zondag 14 januari 2018 @ 00:43:34 #20
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_176490332
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:40 schreef Faeroer het volgende:

[..]

lol, zij kunnen mij niet betalen.
Jij hebt AE in je naam _O_
  zondag 14 januari 2018 @ 00:44:32 #21
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_176490358
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:40 schreef Faeroer het volgende:

[..]

lol, zij kunnen mij niet betalen.
Gelukkig maar.
pi_176490651
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:44 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

Gelukkig maar.
lol ben je salty broer
  zondag 14 januari 2018 @ 00:58:31 #23
35768 descon
Music is the answer
pi_176490725
Omdat ik nu op 2 exchanges zit toch maar eens blockfolio geinstalleerd. Geeft een mooi overzicht van de winsten die gepakt zijn :7

Toch maar eens zien wat ik met waves ga doen..opzich leuk project maar kwa winst totaal niet interesant vergeleken met de andere munten die ik toen ook gekocht heb
Mixing for a living
pi_176490734
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:55 schreef Faeroer het volgende:

[..]

lol ben je salty broer
  zondag 14 januari 2018 @ 00:59:12 #25
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_176490738
http://www.quotenet.nl/Ni(...)-het-internet-209206

Mooi stuk. De Ripple gekkies draven wel wat door :'(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')