abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 13 januari 2018 @ 20:10:45 #101
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_176481709
registreer om deze reclame te verbergen
Pfoe Arja, dat lijkt me niet meevallen. Max heeft een week zo af en toe gegild (heeeeeeel hoog), bleek dat n jongetje dat tijdens de lunch bij de gastouder ook deed :') Na een week was het weer over. Geen tips verder!

Net een volgespuugd bed voor het eerst ooit! Verder werd Max na de lunch zo huilerig wakker, met weer een rode wang (de andere), knauwend... Alleen na een pcm'tje ging het weer ok. Ik geloof dat de kies aan de andere kant eraan komt.
pi_176482251
Aah Max, wat zielig.
Weet niet of het je leed wat verzacht; Goedzakje heeft zijn bed elke dag ondergespuugd vanaf dag 1. Stopte toen hij 3 maanden was.

Hier ook elke dag rode wangetjes trouwens.

Oh en hier ook luid gekrijs de hele dag. Maar uit blijdschap met een dikke grijs op zn gezicht en kuiltjes in zn wangen.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_176485393
Arja het is een faaaase. Zo 1 die vanzelf over gaat... oooit... of als je geluk hebt snel.
Hier zitten we in dezelfde fase. Oorverdovend schreeuwen en gillen als hij niet op tafel mag klimmen of als de luier verschoont moet worden of gewoon zo als hij er zin in heeft.
Ow en sinds een paar dagen bijt hij zijn broer :o hij doet het niet om gemeen te zijn maar het gebeurt tijdens een knuffel of als ze stoeien. Ik heb geen idee hoe ik hier mee om moet gaan.
Ik zeg natuurlijk dat het niet mag en laat zien wat hij heeft gedaan. Hij kijkt dan heel schuldbewust maar ik heb geen idee of het ook binnen komt dat het niet mag.

Quoi toch nog zorgen om het kleine mannetje. Hopelijk laat hij snel verbetering zien.
En wat leuk, een gezond meisje bij je andere vriendin. Hoe is het met je vriendin zelf? Bloeddruk en bloedwaarden weer genormaliseerd?
En Max aan het spugen. Bah wat naar. Hopelijk was het 1 keer.

GM wat goed dat je weer aan het werk bent. Lekker dicht bij huis ook. Wat lijkt me dat heerlijk zeg!
Hopelijk gaat het goed met je rug.

Heey Room!! Je bent blauw :D
Of is dat al een tijdje? :@

Ik heb de laatste tijd best wat last van pms klachten. Acne op mijn kaaklijn, eetbuien, ik kan zo ineens midden in een zin vergeten waar ik het over had, ben moe en warrig en mijn emoties schieten alle kanten op. Best vervelend dus. Is dit herkenbaar voor iemand en zou hier wat aan te doen zijn? Ik lees dat de huisarts vaak de pil voorschrijft maar die wil ik juist niet en ik heb al een spiraaltje. Ik had gehoopt dat het wel over zou gaan maar het wordt alleen maar erger.
pi_176485873
registreer om deze reclame te verbergen
Uni ja maar ze hoort me niet :')
Ik denk dat ik langer mijn best moet doen het te negeren (met oordopjes in).

Ikke geen idee. Ik heb helemaal geen cyclus.
Misschien het alternatieve circuit? Acupunctuur of natuurgeneeskundige ofzo
pi_176486158
Stop je ook even met wat je aan het doen bent? Weet niet of dat lukt nog voor het gillen :P. Gillen is wel heel naar, dan kan je eigenlijk niet praten nee want het overstemt.

Ik heb hier issues met zelf aan willen kleden wat niet lukt en ik mag het dan niet doen voor haar. Heel grote paniek is dat.

Ikke: ff bloed laten prikken op vitaminetekorten schildklier etc?
pi_176486349
Uni ja en ik ga op ooghoogte zitten en zeg haar naam. Maar inderdaad het gillen overstemt alles en ze gaat vrijwel in 1 keer van lief en relaxed spelen naar furieus keer 10.
pi_176486714
registreer om deze reclame te verbergen
Lastig is dat! Ik zou het ook niet weten dan :@.
pi_176488312
Ik blijf meestal heel rustig en zacht praten bij gillen. En dan op exact het goede moment zet ik een afleidingsmanoeuvre in. Dit mislukt soms ook weleens.

Ikke, wat vervelend. Ik ben nu voor de 2e keer weer ongesteld na M. Ik ga nu wel weer beginnen met de pil. Ik wilde eerst een spiraaltje, maar we twijfelen nog erg over eventueel een 3e en dan is de pil wat sneller om te stoppen :@ ;)

Max, beterschap!

Vivi, hoe was jullie dag?

S. was net zo moe en het naar bed gaan was dus echt dra-ma. Krijsen, gillen, huilen :'( ik wilde echt met hem meedoen. Zo overstuur en niet te doorbreken.
pi_176488766
Maar zo overstuur bedoel ik dus ook lesage.
En ik weet dat ze mij nodig heeft om
haar emoties te reguleren en kalmeren, maar ik wilde ook meedoen. Het was niet te doorbreken

Hoe kwam het bij S tot rust?

[ Bericht 9% gewijzigd door Arja op 14-01-2018 00:06:33 ]
pi_176489451
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 23:51 schreef Arja het volgende:
Maar zo overstuur bedoel ik dus ook lesage.
En ik weet dat ze mij nodig heeft om
haar emoties te reguleren en kalmeren, maar ik wilde ook meedoen. Het was niet te doorbreken

Hoe kwam het bij S tot rust?
Zelf heel rustig blijven qua stem en meestal nemen we hem in een knuffelhoudgreep op bed en dan ontspant hij uiteindelijk en valt in slaap. We moeten hem ook wel vasthouden, want uit gekkigheid zou hij zichzelf dan fysiek beschadigen.
Hij werd net weer heel hard huilend wakker. Geen idee wat er nu echt is. Hij heeft ook hele gekke uitslag op zijn wang, dus misschien is het een allergische reactie ergens op.

Overigens herken ik deze blinde woede wel van mezelf als puber. En dan hielp tijd. Vooral geen boosheid/frustratie terug, want dat jut op.
Vaak merk ik bij S. dat hoe harder hij schopt, hoe meer hij eigenlijk behoefte heeft aan een knuffel en rust.

Ik denk dat ik dit het moeilijkste aan opvoeden vind tot nu toe, omdat je zoveel emoties ziet bij je kind, maar machteloos aan de zijlijn staat.
pi_176489722
Herkenbaar lesage, je laatste alinea.
Ik geloof dat ik de afgelopen anderhalf jaar nog niet eerder een situatie had waarin ik het even niet meer wist en me machteloos voelde (behalve dan toen ze zo ziek was).
pi_176489810
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 22:01 schreef ikke_84 het volgende:
Acne op mijn kaaklijn, eetbuien, ik kan zo ineens midden in een zin vergeten waar ik het over had, ben moe en warrig en mijn emoties schieten alle kanten op.
Als je in WOHTS zou posten, dan zou ik zeggen: doe eens een testje. :D Maar je hebt wel duidelijk een menstruatiecyclus en deze klachten komen en gaan per cyclus?
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 23:34 schreef LeSage het volgende:
Ik ga nu wel weer beginnen met de pil. Ik wilde eerst een spiraaltje, maar we twijfelen nog erg over eventueel een 3e en dan is de pil wat sneller om te stoppen :@ ;)
Ha, ik koos juist voor een koperspiraaltje omdat je dan meteen weer vruchtbaar bent na het verwijderen, terwijl het bij de pil (of andere dingen met hormonen) soms een tijd kan duren voordat je cyclus terug is. Niet dat we plannen hebben voor een 2e, maar ik wil geen tijd verliezen als we er toch ooit voor gaan (ik ben nu al bijna 34, dus tegen die tijd nog ouder).
quote:
Vivi, hoe was jullie dag?
Wij hadden een hele normale zaterdag. Ze is echt nog wel ziek, maar qua gedrag is ze weer haar vrolijke zelf. O+

[ Bericht 2% gewijzigd door ViviRAWRS op 14-01-2018 00:30:48 ]
  zondag 14 januari 2018 @ 01:49:07 #113
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_176491461
Goed om te horen zeg Vivi!

Wij hadden een uitgebreid etentje bij vrienden en voor het eerst een heel stuk van de hele avond een krijsend kind.
Zure poep en kapotte billen, terwijl we op alleen de avond al 8 luiers hebben gebruikt, dat was lang geleden :+
Kiezen, vier in n keer, flinke klus voor dat lijfje!

Zielig, maar naar huis gaan zou niet zoveel uitmaken hadden we bedacht, dus toch daar laten proberen te slapen.

In eerste instantie in bed van vrienden, maar daar was ze mooi sneaky uitgeklommen en kwam hard lachend de woonkamer inlopen _O- O+

Wel heerlijk alles meegegeten wat op tafel kwam, kleine hapjes proeven, wat is dat toch tof h O+
Lekkerste vind ze de lamsrack, fijnproevert die ze is :D

Gillen hier soms ook, en soms hysterische dreumesbui, dan houd ik haar rustig tegen me aan en praat zachtjes. Helpt niet ltijd, maar soms wel.
Het is allemaal nog wat extreem en wat intens en ongefilterd qua emoties. Hier raakt Koos weleens getriggerd erdoor en gaat dan in flipstand, ik blijf meestal wel chill. Het geluid enzo is niet bepaald fijn maar het hoort erbij.

[ Bericht 16% gewijzigd door Molo op 14-01-2018 01:54:45 ]
Respect to the man in the ice cream van
pi_176492702
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 00:25 schreef ViviRAWRS het volgende:

Als ik zwanger ben dan ben ik juist het tegenovergestelde :D dan zijn mijn hormonen in balans ofzo.
Ik heb nu geen normale cyclus. Af en toe bloed ik wat alleen is daar geen touw aan vast te knopen. Maar dat komt denk ik door het spiraaltje.

Ik denk dat ik maar eens naar een homeopaat ga voor mijn probleem. Ik las iets over vitex maar durf niet zomaar iets te gaan slikken.

Vivi fijn om te lezen dat het beter gaat met ZZ. Het aansterken na een dubbele longontsteking zal wel even duren.

Lesage wat sneu dat hij zo overstuur was. Hoe is de nacht gegaan?
Ik vind het zo herkenbaar wat je schrijft. Het enige wat hier bij kleuter helpt bij zn bui is vast pakken en zeggen dat hij best boos/verdrietig mag zijn en dat we hem nog steeds lief vinden.
Vaak zie ik wel dat die buien gelinkt zijn aan iets. Of hij wordt ziek of er is net een drukke tijd geweest of iets van een grote verandering ofzo.
Zo sneu om te zien hoe ze dan zijn.
S heeft die buien (nog) niet. Maar dat is ook zn ander kind. Zijn gegil is gewoon omdat hij zijn zin niet krijgt. Na een paar minuten loopt hij vrolijk weg alsof er niks is gebeurt.

Molo 4 kiezen :o ellende
Zijn dat de laatste 4?
pi_176492805
Lastig die driftbuien. Wij hebben ze in bed. Hij zit volgens het Grote Gele boek nu in z'n laatste sprongetje, macht uitproberen. Ik kan horen dat er niks aan de hand is maar krijsen als hij in bed ligt. Hij vindt het beneden te gezellig. 1x uit bed gehaald, beneden was alles goed en gezellig en begon hij te keten. Weer in bed het zelfde liedje. Lastig hoor. Er naar toe gaan werkt averechts, dus we hebben 'm een tijdje uit laten razen. Volledig tegen m'n moedergevoel in maar ik had wel het idee dat dit zo'n 'grens' was die hij aan het uitproberen is.

Over macht uitproberen: meneer wijst naar de tv: mmmbah. Ik zeg pak de afstandsbediening maar dan zet mama het aan. Hij pakt de afstandsbediening (lui mormel dat ik ben), ik zet bumba aan en hij schudt nee :+ dan zet ik juf roos aan maar daar komt eerst reclame, hij schudt ook nee. Na de reclame was het goed O+
pi_176493319
Vivi, fijn dat ze weer zichzelf aan het worden is!

Ik had na het stoppen met de pil echt meteen weer een regelmatige cyclus, dus geen last van.

Fijn, die herkenbaarheid van de buien. Gedeelde smart O+

S. werd ook weer verdrietig wakker. Maar vriend en ik zijn allebei (alweer) verkouden, dus ik denk dat S. ook gewoon niet fit is. Vanmiddag denk ik op bezoek bij mijn schoonbroers. Eindje rijden, kan S. lekker slapen in de auto.

Onze knul kan tegenwoordig bij het aanrecht. Ik hoorde net geritsel, is hij zelf even een krentenbol aan het pakken. Ik moet steeds beter opletten hier :')
pi_176493583
Dat kan emmy ook lesage. Ze kan ook bijna bij de knopjes van het fornuis en sowieso bij messen op de rand van het aanrecht.
Laatst bij mijn vader liep ze met zijn medicijnen in haar hand :X

Fijn die herkenbaarheid van de buien. Ik kan alleen echt niet lang haar oppakken en bij me houden en uitleggen want ze gilt echt zo hard dat ik bang ben voor gehoorschade.
Mijn man heeft ook wat Koos heeft. En dan zeg ik tegen hem ga aub even naar boven of buiten of zo maar hij wil mij dan niet achterlaten met dat gegil. Echter zijn reactie erop en zijn kop erbij zorgt juist voor meer stress bij mij :')
Pff
Verder vind ik het echt een hele leuke leeftijd hoor. Maar ze moet nog werken aan haar emotie regulatie :')
pi_176493612
En net als je denkt 'die driftbuien zo hebben we nog niet gehad', hebben we hier een hele scne over dat de tv na een uur kijken uit ging. Kind slecht geslapen ofzo :') (ja dus, van 9.15-3.30 en van 4-8. Ipv 7-7)
pi_176494037
Niemand blijft gespaard, Nazil >:)

Gasfornuis kan S. ook bij ja. Daar moet ik hem ook echt mee in de gaten houden.
pi_176494465
Hier nog geen driftige krijspartijen gehad (kssst fokwet), maar ZZ zou echt bloedlink worden als we haar dan zouden vasthouden. :X
pi_176495230
Hier wordt ik regelmatig geslagen en gekrabt als ik M vast hou of ergens weg haal als hij ergens niet mee mag spelen..

Gelukkig is hij nu nog makkelijk af te leiden, maar ik vrees voor de peuterpuberteit.

Hoe gaat het nu Vivi? Voelt ZZ zich al wat beter?
Oh, I wish I could, but I don't want to.
pi_176496027
Hier een dreumes die errug aan het experimenteren is met dingen die we niet ok vinden (bord en bammen op de grond gooien, met speelgoed op de houten vloer beuken). Zijn zus vond het ten eerste erg als we haar streng toespraken en ten tweede afschuwelijk om even weggezet te worden. Deze is uit ander hout gesneden; dat soort reacties lijken hem niets te doen. Pas moest ik er ook wel smakelijk om lachen. Het was tijd voor bed en peuter en vriend al naar boven. Dreumes wilde niet mee, dus ik zeg 'ik ga naar boven, doei' en loop aan. Reactie dreumes: ' Dag mama! Doei, doei' zwaait gedag en knalt de deur van de woonkamer naar de gang achter me dicht _O-
Echte driftbuien wachten we hier af tot kind zelf aangeeft iets te willen (knuffel of zo). Kan me voorstellen dat als je overmand bent door emotie, je heftig kunt reageren als iemand je dan oppakt.
  zondag 14 januari 2018 @ 12:41:40 #123
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_176496592
Eerste vier kiezen hier, ze is niet de snelste met haar tanden krijgen ;)

Verschilt natuurlijk per kind wat ze willen. Als ze haar zin niet krijgt ligt Larf eventjes flat faced op de grond te janken en dat is dan na rustig toespreken en stukje negeerwerk zo weet over.
Als ze echt hysterisch is vindt ze oppakken en zacht vasthouden wel fijn. Ze klampt dan echt stevig om mijn nek heen, daar leid ik dat dan maar uit af iig :+
Misschien wil ze me wel eigenlijk verwurgen, ook nog een optie :o
Respect to the man in the ice cream van
pi_176497567
_O- dat zal het zijn molo

Ik ben een nieuwe stofzuiger aan het zoeken. Wat een hel :X
pi_176498065
S. wordt in eerste instantie nog bozer als ik hem vasthoudt, maar uiteindelijk kalmeert hij dan wel. Het is ook om hem te beschermen, want hij zou zichzelf pijn doen anders.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')