abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176358662
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
pi_176358668
quote:
Muscat: Omani sprinter Ahmed bin Mubarak bin Saleh Al Saadi has been slapped with a four-year ban by the Anti-Doping Disciplinary Committee of Oman Olympic Committee (OOC).

According to information received from the OOC on Sunday, Ahmed Al Saadi, a 400m sprint specialist, tested positive for banned substance stanozolol during the 11th GCC Games held in Saudi Arabia in April last year.

“The Anti-Doping Disciplinary Committee of Oman Olympic Committee (OOC) has decided to ban the Sultanate’s 400m sprinter Ahmed bin Mubarak bin Saleh Al Saadi from participation from all national, regional and international championships for four years with effect from November 8, 2017,” the OOC informed.

The committee also stripped Ahmed Al Saadi of the results and medals he obtained from his participation in the 11th GCC Games held in Saudi Arabia.

“The committee considered null and void the other medals, prizes and points he obtained from the same championship. The penalty was imposed on him for violating anti-doping rules pursuant to the Omani Anti-Doping Regulation,” the OOC added.

A sample test administered on him by the Medical and Anti-Doping Committee during these Games showed a positive result of Stanozolol, a substance which is banned both locally and internationally in accordance with the list of prohibited substances issued by the World Anti-Doping Agency (WADA) in 2017.

  maandag 8 januari 2018 @ 07:19:03 #3
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_176359225
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 01:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Stanozolol, Ben Johnson vindt dit leuk.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_176386728
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Japanse kajakker krijgt 8 jaar schorsing na toedienen besmet drankje aan concurrent

Het Japanse antidopingagentschap heeft dinsdag een lokale topper in het kajakken een schorsing van acht jaar opgelegd. Yasuhiro Suzuki kreeg die straf voor het toedienen van een drankje, met daarin een verboden spierversterkend supplement, aan concurrent Seiji Komatsu.

Het incident vond plaats tijdens de nationale kampioenschappen in september. De 25-jarige Komatsu pakte de titel in de K1 200 meter, de 32-jarige Suzuki werd op dezelfde afstand achtste. Na afloop werd Komatsu positief bevonden, gediskwalificeerd en kreeg hij een voorlopige schorsing opgelegd.

De nationale kampioen ontkende echter pertinent elke vorm van doping, waarop de federatie een onderzoek instelde en uitkwam bij Suzuki. Die bekende uiteindelijk de feiten. Hij verklaarde aan de federatie dat hij anabole stero´den (methandienone) in een drankje van Komatsu had gedaan. Zo hoopte hij zijn kansen op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 te vergroten. Die Spelen vinden plaats in Japan zelf, in Tokio. Verder vond de federatie ook dat Suzuki op herhaaldelijke basis zijn concurrenten saboteerde, door trainings- en wedstrijdmateriaal te stelen.

Daichi Suzuki, de voorzitter van het overkoepelend Japans sportagentschap, reageerde erg teleurgesteld op de onthullingen. “Dit incident is ongezien in de sportgeschiedenis van Japan. Ik ben erg teleurgesteld.”

Suzuki en Komatsu waren op de wereldkampioenschappen kano eind augustus in het Tsjechische Racice nog teammakkers. De voorlopige schorsing van Komatsu werd inmiddels opgeheven. Hij mag zijn sport opnieuw beoefenen.
pi_176386938
:D

Dat gaat wel heel ver.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_176388804
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 13:49 schreef ThePlaneteer het volgende:
:D

Dat gaat wel heel ver.
subvariant van nancy kerrigan
  dinsdag 9 januari 2018 @ 16:08:38 #7
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_176389898
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 15:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

subvariant van nancy kerrigan
Tonya Harding was de boosdoener toch?
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_176389909
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 16:08 schreef Bugno het volgende:

[..]

Tonya Harding was de boosdoener toch?
Idd Kerrigan was het slachtoffer.
in a crowd you lose humanity
pi_176426022
quote:
Publicity surrounding Chris Froome’s failed drugs test has dealt a reputational blow not only to himself but the entire sport, according to the British Cycling chief executive, Julie Harrington.

The four-times Tour de France winner failed a urine test taken during the Vuelta a Espa˝a in September last year. He went on to become the first Briton to win the race, recording his fifth Grand Tour victory, but a joint investigation between the Guardian and Le Monde revealed the test indicated twice the permitted level of the asthma drug salbutamol in his system.


Chris Froome fights to save career after failed drugs test result
Read more
Harrington said she was disappointed the failed test had become public knowledge while Froome and his legal team are seeking to provide an explanation for the adverse finding. “The issue in this case is that the process was leaked and while somebody is trying to prove either way why they had that adverse analytical finding it’s being debated in the court of public opinion,” Harrington said.

Advertisement

“That’s a blow to cycling’s reputation, the individual athlete’s reputation. You only need to look at Twitter feeds and the comments below articles and people will make up their own mind based on not having the full evidence, which is a shame.

“I would rather that information hadn’t been leaked and we were able to deal either with a situation where an athlete is banned and then as a national governing body it’s pretty clear what our position is. Or, alternatively, where the athlete was able to prove a real reason for that AAF and carry on with their careers as normal.”

Froome claims he increased the dosage of medication on medical advice when his asthma symptoms worsened during the Vuelta. Both he and Team Sky are adamant this remained within the legal limits and are seeking to prove there is a legitimate reason why he failed the test. It is thought this process, which could involve replicating the exact physiological conditions of the Vuelta, may last several more months.

Despite British Cycling being made aware of the failed test, Froome was later selected to compete for Great Britain at the world time trial championships where he won a bronze medal. Harrington defended that decision.

The Froome affair proves it: Team Sky is champion of misunderstandings
Marina Hyde
Read more
“Chris Froome isn’t banned and he is available for selection,” she said. “There is an option for an athlete to rule themselves out of being available for selection and Chris hasn’t chosen to do that so under the rules of racing he is available and it’s innocent until proven guilty.”

Advertisement

When asked if Froome would be selected to race in a Great Britain jersey again, Harrington said: “When we approach a race where we’re looking at selection decisions, we’ll have a choice to make at that point.”

The governing body announced Frank Slevin, the executive chair of House of Fraser, as its new chairman, the third person to take the role in a year after the resignation of Jonathan Browning. Slevin used his first day in the job to question the wisdom of Bob Howden continuing as the president of British Cycling despite the board during his tenure being widely considered as unfit for purpose.

“It’s safe to say I am surprised,” Slevin said. “One of the reviews determined the previous conduct of the board had been inept, inexcusable, so I think responsibility needs to be taken for that. I do believe in a bright line and I think we ought to be reviewing that situation.”
https://www.theguardian.c(...)ing-julie-harrington

BritishCyclingGODIN. _O_

Dit is zo extreem chanant. Ook gewoon dopeurs gedogen en lekker blijven selecteren voor je wedstrijden en nationale teams. En ook dit achter gesloten deuren willen weg moffelen en dan nu gaan praten over wat slecht is voor de sport. :D Walgelijke praktijken. 110% anti walgelijke Britten.
Jack does it in real time...
pi_176426294
LollerFroome heeft ook wat Strava ritjes gepost...incl. HR, die ineens 20 slagen hoger blijkt te kunnen dan tijdens de wasmachine aanval op Mont Ventoux en dik boven z'n eerder genoemde max komt. Weer een 'misverstand' erbij in de hele saga, wat een pech toch weer!
Jack does it in real time...
pi_176426298
Britten...
pi_176426556
quote:
10s.gif Op donderdag 11 januari 2018 05:48 schreef DeeBee het volgende:

[..]

https://www.theguardian.c(...)ing-julie-harrington

BritishCyclingGODIN. _O_

Dit is zo extreem chanant. Ook gewoon dopeurs gedogen en lekker blijven selecteren voor je wedstrijden en nationale teams. En ook dit achter gesloten deuren willen weg moffelen en dan nu gaan praten over wat slecht is voor de sport. :D Walgelijke praktijken. 110% anti walgelijke Britten.
"Harrington said she was disappointed the failed test had become public knowledge while Froome and his legal team are seeking to provide an explanation for the adverse finding. “The issue in this case is that the process was leaked and while somebody is trying to prove either way why they had that adverse analytical finding"
Echt, hoe krijgt ze het uit haar strot he... Elk normaal denkend mens kan zien dat het doodsimpel is: Froome wordt gepakt. Op dat moment moet je hem ÚÚn kans geven om met een verklaring te komen, binnen de redelijke tijd die je nodig kan hebben je geheugen op te frissen (laten we zeggen een dag). Maar nee, Froome en zijn juridische (!) team moeten vele maanden de tijd krijgen alle mogelijke verklaringen uit te testen en de best passende te kiezen, met de hoogste kans op alsnog vrijspraak. En dat alles dient dan ook nog eens achter de schermen te gebeuren.

Britse verwrongen wereldbeelden _O_
pi_176426654
Alles wegmoffelen genot

Walgelijke Britten
pi_176426683
Julie Harrington, the BC chief executive, believes it could be 'some months' before the Froome case is concluded. 'All the expert thought on the type of clinical work that would need to be done to replicate the conditions for that finding, it could take some months of laboratory work.

Dit is echt extreem genant. Froome heeft helemaal geen verklaring dus maar even diverse omstandigheden nabootsen in hoop dat de waarden overeen komen
pi_176426719
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 08:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
Alles wegmoffelen genot

Walgelijke Britten
vind dat froome teveel kritiek krijgt, terwijl de UCI en die Britten zo corrupt als fuck zijn.
pi_176426943
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 08:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

vind dat froome teveel kritiek krijgt, terwijl de UCI en die Britten zo corrupt als fuck zijn.
We zijn gewoon nog steeds of weer terug in Armstrong/Verbruggen-periode
pi_176427193
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 08:29 schreef Frozen-assassin het volgende:
Julie Harrington, the BC chief executive, believes it could be 'some months' before the Froome case is concluded. 'All the expert thought on the type of clinical work that would need to be done to replicate the conditions for that finding, it could take some months of laboratory work.

Dit is echt extreem genant. Froome heeft helemaal geen verklaring dus maar even diverse omstandigheden nabootsen in hoop dat de waarden overeen komen
Plus gewoon geen fuck geven en lekker hem in koers laten, terwijl ze zelf zoveel tijd nemen om een verklaring te zoeken. Hoezo maanden werk? Ja als je net zolang gaat proberen tot je iets vindt...hiermee geef je al toe dat ze geen idee hebben en het hele idee dus is om maandenlang met hagel te gaan schieten in een lab om twijfel te zaaien...
Jack does it in real time...
pi_176427264
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 09:24 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Plus gewoon geen fuck geven en lekker hem in koers laten, terwijl ze zelf zoveel tijd nemen om een verklaring te zoeken. Hoezo maanden werk? Ja als je net zolang gaat proberen tot je iets vindt...hiermee geef je al toe dat ze geen idee hebben en het hele idee dus is om maandenlang met hagel te gaan schieten in een lab om twijfel te zaaien...
Ach Ralf Matzka is eind 2016 betrapt en die is deze week pas geschorst. Over de positieve test van Cardoso voor de Tour weten we nu nog niets meer. Ook hij is nog niet geschorst of vrijgesproken.
  donderdag 11 januari 2018 @ 09:35:54 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176427301
British Cycling :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator donderdag 11 januari 2018 @ 12:47:21 #20
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_176430632
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 07:28 schreef DeeBee het volgende:
LollerFroome heeft ook wat Strava ritjes gepost...incl. HR, die ineens 20 slagen hoger blijkt te kunnen dan tijdens de wasmachine aanval op Mont Ventoux en dik boven z'n eerder genoemde max komt. Weer een 'misverstand' erbij in de hele saga, wat een pech toch weer!
Dit is inderdaad ook heel opvallend. Maar volgens zijn weinige overgebleven fans ligt het gewoon aan Strava of aan een goedkope hartslagmeter. :')

Kerel zit ook gewoon weer vrolijk in Zuid-Afrika te trainen, ver weg van alles en iedereen. Oogkleppen op en gaan. Strava erbij om te laten zien dat je harder traint dan ooit, soort van therapie.
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
pi_176430840
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 12:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Kerel zit ook gewoon weer vrolijk in Zuid-Afrika te trainen, ver weg van alles en iedereen.
Dat lijkt sowieso het nieuwe Tenerife te worden. Djungels en Pluske gaan volgende week ook voor een paar weken.

quote:
Op 19 januari vertrekken Bob en ik samen op hoogtestage naar Zuid-Afrika. Een bewuste zet. Zo'n trip doet me deugd, leert de ervaring me. Ik verlies er snel gewicht en knoop makkelijk aan met de gewenste conditie.
  Moderator donderdag 11 januari 2018 @ 13:00:08 #22
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_176430891
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 12:57 schreef showtimer het volgende:

[..]

Dat lijkt sowieso het nieuwe Tenerife te worden. Djungels en Pluske gaan volgende week ook voor een paar weken.

[..]

Een ieder die denkt dat wielrennen tegenwoordig schoner is heeft toch wel een mooie plaat voor z'n kop.

Ik vind dit echt tenenkrommend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
pi_176431039
Ook gewoon zeggen 'ik verlies er snel gewicht!' :D

Ja met die bakken salbutamol in je mik zeker wel. Niet alsof het door de lucht komt dat je afvalt. :') In Zuid-Afrika komen natuurlijk never nooit geen controleurs, lekker man.
Jack does it in real time...
pi_176431147
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 13:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Een ieder die denkt dat wielrennen tegenwoordig schoner is heeft toch wel een mooie plaat voor z'n kop.

Ik vind dit echt tenenkrommend.
de massa moet blijven kijken, want sponsoren maken de dienst uit, wie betaalt, die bepaald!
pi_176431473
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 13:07 schreef DeeBee het volgende:
Ook gewoon zeggen 'ik verlies er snel gewicht!' :D

Ja met die bakken salbutamol in je mik zeker wel. Niet alsof het door de lucht komt dat je afvalt. :') In Zuid-Afrika komen natuurlijk never nooit geen controleurs, lekker man.
Waarom komen ze daar niet? Je zou toch zeggen dat de UCI genoeg vermogend is om daar mensen te vestigen in een hotel of een kantoor of zo.
pi_176431829
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 13:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de massa moet blijven kijken, want sponsoren maken de dienst uit, wie betaalt, die bepaald!
trulsek twitterde op donderdag 11-01-2018 om 11:40:33 We’re ready, @tourdownunder! ... & happy 40th anniversary, Dr. Mikhailov. @AstanaTeam https://t.co/4qxXkTnjxr reageer retweet
Vandaag alweer 40 jaar in het vak! Dat had hij ergens halverwege die 40 jaar waarschijnlijk niet durven dromen. :)
  donderdag 11 januari 2018 @ 13:58:38 #27
213134 Momo
Geen puntjes
pi_176432068
Bij Djumbo of Sunweb was Froome al lang geschorst. Walgelijk gedrag dit wegmoffelen. Weet niet wat erger is onbeschaamd een lul zijn zoals Ricco of zo sneaky als Froome.

[ Bericht 0% gewijzigd door Momo op 11-01-2018 14:06:14 ]
pi_176434434
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 13:29 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Waarom komen ze daar niet? Je zou toch zeggen dat de UCI genoeg vermogend is om daar mensen te vestigen in een hotel of een kantoor of zo.
dat boeit de UCI niet, die is er om geld te maken niet om wielrenners te betrappen, want geen geld.
pi_176436885
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 13:07 schreef DeeBee het volgende:
Ook gewoon zeggen 'ik verlies er snel gewicht!' :D

Ja met die bakken salbutamol in je mik zeker wel. Niet alsof het door de lucht komt dat je afvalt. :') In Zuid-Afrika komen natuurlijk never nooit geen controleurs, lekker man.
Misschien vindt hij het eten gewoon niet lekker daar.
  Redactie Sport donderdag 11 januari 2018 @ 18:37:43 #30
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_176437008
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 12:57 schreef showtimer het volgende:

[..]

Dat lijkt sowieso het nieuwe Tenerife te worden. Djungels en Pluske gaan volgende week ook voor een paar weken.

[..]

Niet alleen het wielrennen, Sarah Sj÷str÷m gaat er binnenkort ook voor een paar weken naar toe
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  donderdag 11 januari 2018 @ 19:10:15 #31
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_176437527
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 18:37 schreef DeLuna het volgende:

[..]

Niet alleen het wielrennen, Sarah Sj÷str÷m gaat er binnenkort ook voor een paar weken naar toe
Technische sport.
pi_176439164
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 13:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Een ieder die denkt dat wielrennen tegenwoordig schoner is heeft toch wel een mooie plaat voor z'n kop.

Ik vind dit echt tenenkrommend.
Overigens liet zelfs de woordvoerder van de Nederlandse anti-dopingautoriteit laatst doorschemeren dat we in een nieuw dopingtijdperk zijn beland.
  Moderator donderdag 11 januari 2018 @ 22:36:09 #33
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_176442520
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 20:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Overigens liet zelfs de woordvoerder van de Nederlandse anti-dopingautoriteit laatst doorschemeren dat we in een nieuw dopingtijdperk zijn beland.
Ik denk dat ik dit heb gemist. Linkje?
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
pi_176445112
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 20:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Overigens liet zelfs de woordvoerder van de Nederlandse anti-dopingautoriteit laatst doorschemeren dat we in een nieuw dopingtijdperk zijn beland.
in het genen tijdperk?
  Redactie Sport / Supervogel zondag 14 januari 2018 @ 10:11:14 #35
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_176493697
DTXM1-aX0AAvwyJ.jpg
DTXM1-aW4AI9PRo.jpg
DTXM1-cWkAAMPe7.jpg
danroan twitterde op vrijdag 12-01-2018 om 20:02:24 REVEALED: UKAD claimed its 'jiffy-bag' investigation had been "hindered" and may have even been "potentially compromised" by British Cycling's failure to report doping allegations sooner in highly critical letter sent after UKAD halted its inquiry. Details below; https://t.co/wulxSc0HON reageer retweet
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_176495774
Britse GODEN _O_ _O_
British cycling _O_ _O_
Team Sky _O_ _O_
FroomeGOD _O_ _O_

mensen zoals deebee :')_________________________________!!!11!!!!!
zoveel afgunst :9
  zondag 14 januari 2018 @ 14:11:48 #37
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_176498399
credits to Rasmussen.

.
DTfQ3mMX4AAzrCJ.jpg:large
pi_176530895
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik denk dat ik dit heb gemist. Linkje?
Kan het niet meer terugvinden gek genoeg, was in een Studio Sport uitzending, maar hij zei iets in de trant van dat ze rond 2013 vaak van renners hoorden dat ze zelf het idee hadden dat ze in een schoner peloton reden, maar dat dat nu niet meer het geval was.
  Moderator maandag 15 januari 2018 @ 22:37:32 #39
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_176531381
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:19 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Kan het niet meer terugvinden gek genoeg, was in een Studio Sport uitzending, maar hij zei iets in de trant van dat ze rond 2013 vaak van renners hoorden dat ze zelf het idee hadden dat ze in een schoner peloton reden, maar dat dat nu niet meer het geval was.
En er werd natuurlijk weer niet doorgevraagd?

#werkenbijdenos
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
  maandag 15 januari 2018 @ 23:01:19 #40
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_176531933
quote:
14s.gif Op zondag 14 januari 2018 10:11 schreef Pino112 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
danroan twitterde op vrijdag 12-01-2018 om 20:02:24 REVEALED: UKAD claimed its 'jiffy-bag' investigation had been "hindered" and may have even been "potentially compromised" by British Cycling's failure to report doping allegations sooner in highly critical letter sent after UKAD halted its inquiry. Details below; https://t.co/wulxSc0HON reageer retweet
Surprise!!!!!!!

:')
  dinsdag 16 januari 2018 @ 00:55:27 #41
454292 Koffieplanter
Hello world, yours truly.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 01:01:35 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176533979
Moetko _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 01:31:02 #43
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_176534389
quote:
0s.gif Op maandag 15 januari 2018 22:19 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Kan het niet meer terugvinden gek genoeg, was in een Studio Sport uitzending, maar hij zei iets in de trant van dat ze rond 2013 vaak van renners hoorden dat ze zelf het idee hadden dat ze in een schoner peloton reden, maar dat dat nu niet meer het geval was.
dat moet rond 2007 geweest zijn na het invoeren van het ABP.
pi_176534419
quote:
jgl5LX.gif

Inb4 MSM met 'technische sport' items waarin Jaap Stam of all places gaat uitleggen dat doping in het voetbal niet werkt.
Jack does it in real time...
  dinsdag 16 januari 2018 @ 07:57:48 #46
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_176535569
Vitaly Mutko _O_
  dinsdag 16 januari 2018 @ 08:10:36 #47
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176535656
@inrng
L'Equipe reporting that Chris Froome's defence exploring whether his kidneys could have "malfunctioned", storing up salbutamol only to release a large quantity for the anti-doping test. The UCI has got a renal specialist on its side too lequipe.fr/Cyclisme-sur-r… (🇫🇷, Ą)

_O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 08:14:24 #48
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_176535693
Waarom trapt UCI hierin. Wat een onzin weer
pi_176535740
Ze gaan dus echt schieten met hagel en elke debiele verklaring opvoeren.

Kan je voorstellen hoe goed ons lijk zou zijn geweest zonder al dit lichamelijke ongemak! Bilharzia, astma, infecties, niet werkende nieren...het is lief van Chris dat hij de concurrentie nog wat kans geeft door als een patientje te fietsen. Als hij 100% fit was geweest dan zou hij elke race met een half uur voorsprong winnen!
Jack does it in real time...
  dinsdag 16 januari 2018 @ 08:34:45 #50
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_176535848
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 08:10 schreef Szura het volgende:
@inrng
L'Equipe reporting that Chris Froome's defence exploring whether his kidneys could have "malfunctioned", storing up salbutamol only to release a large quantity for the anti-doping test. The UCI has got a renal specialist on its side too lequipe.fr/Cyclisme-sur-r… (🇫🇷, Ą)

_O_
_O-

"Ik ga dit vasthouden hoor, volgens mij moeten we hier wat mee. Oh, dopingtest, laat maar lopen"

- De nieren van Froome.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')