abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 januari 2018 @ 09:08:47 #101
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_176813440
PAC Festival gisteren, dus:

1. Goodbye Christopher Robin
2. The Post
3. I, Tonya
4. The shape of water
5. The Florida Project


1. Prima film. Ik vond t vooral interessant als een soort van geromantiseerde documentaire dat je leert waar de beer en de verhalen vandaan komen. Was de enige film in de rij zonder Oscar nominatie en dat snap ik op zich wel. Prima, niet bijzonder verder.

2. Deed me sterk denken aan Spotlight, die ik dan qua thema iets heftiger vond. Verveelde me verder geen minuut en Meryl Streep was goed als altijd. Is t de Oscar nominatie voor haar waard? Mwa, als er geen andere beshcikbaar waren wel. Maar ja, het wordt ook moeilijk voor haar natuurlijk om de overtreffende trap steeds waar te maken.

3. Ja hoor....... 2e film met Margot Robbie gisteren (#1 nl ook) en hiervoor gingen m'n handen toch meer op elkaar. Goede prestatie. Erg leuke film, al mocht ie net iets korter zijn voor mij. De manier van vertelling is erg leuk gedaan. O... en Allison janney mag de Oscar winnen voor beste vrouwelijke bijrol. Sodeju :D Zeker blijven zitten bij de aftiteling trouwens, want die beelden maken het af.

4. Tja.... 13 nominaties bij de Oscars. En het is een mooie film, maar 13 nominaties vind ik schromelijk overdriven. Op de cinematografie na (die echt heel mooi en sfeervol is, al deed ie me wel denken aan films van jeunet) vond ik t nl niet echt een hele bijzondere film. Zeker mooi, zeker lief, zeker romantisch, zeker geen minuut verveeld, zeker goed geacteerd .... maar verder niet speciaal (nauurlijk is de som van al die delen ook speciaal, maar toch). Ik had denk ik te hoge verwachtingen, die hij niet waar kon maken. Sidenote: ook al is t fantasie, niet alle plotholes kun je daarmee dichtlullen.

5. Wat een ELLENDE!!!!!!!!!! En dat was ook de bedoeling van de film, maar na een uur snap ik dat ook wel. En dan zit je NOG een uur er aan vast. Weinig karakterontwikkeling, alleen maar ellende. En net als t leven van deze mensen gata ook de film nergens heen (ja, dat is zeker bewust gedaan, I know). Wel dik applaus voor de kind acteurs (ik gok improvisatie), want wow. Maar Oscar nominatie voor Willam Dafoe? Hele standaard vlakke rol, niet slecht maar niet terecht. In ieder geval niet een rol waar ie moeite voor heft hoeven doen.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  Moderator maandag 29 januari 2018 @ 15:49:04 #102
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176820221
a stupid and futile gesture



Aardige film over de mede oprichter van het blad national lampoon (en later ook films, kende zelf eigenlijk alleen de films). Deze biopic die niet heel serieus is zo proberen het op zijn national lampoons te benaderen maar opzich wel redelijk het verhaal te vertellen. Dat werkt opzich wel goed, film begint hilarisch als de verteller zich tegen de film aan begint te bemoeien. Halverwege krijgt het her en der wat grimmige randjes maar die worden snel weer weggerelatieveerd. Heel veel dingen die je te zien kent waren mij niet bekend en het daarom ook leuk om te zien wat de roots van national lampoon is. De cast is uiteenlopend en heel veel bekende mensen (jim belushi, chevy chase) worden niet heel herkenbaar neergezet (maar dit is het soort film waar dat zelfs in de film wordt aangegeven :P ) maar het werkt toch. Verder heeft een heel erg jaren 70 begin jaren 80 gevoel wat deze film ook typisch maakt (denk boogie nights). Kortom voor mensen die van national lampoon films en van biopics houden wel een aanrader.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 29 januari 2018 @ 17:36:50 #103
406824 BaasBanaan
Dancing Queef
pi_176822062
Gisteren naar het PAC festival geweest, maar omdat ik geen wekker had gezet heb ik Goodbye Christopher Robin gemist.

The Post

Op zich een goede film, maar erg binnen de lijntjes. Je zet een goede acteur, een goede actrice, een goede regisseur en een goed verhaal bij elkaar en vervolgens heb je een goede film. Helaas wordt er echt op geen enkel moment een risico genomen of iets nieuws geprobeerd. Het is waarschijnlijk een fantastische film voor mensen die hooguit een keer per jaar naar de bioscoop gaan. Kijk je wat vaker films, zul je wellicht bij deze film het gevoel krijgen alsof je deze al eens eerder hebt gezien.

imdb: 7,4
Mijn score: 7

I, Tonya

Een enorme verassing voor mij. Ik had wel verwacht dat ik deze vermakelijk zou vinden, maar ik had niet gedacht dat het meer dan entertainment was. Het is een film die niet alleen geweldig gemonteerd is, en daar zeker een Oscar voor verdient, maar het zet je op een aantal momenten ook aan het denken. Ik kon zelf niet zo hard lachen om het begin van de film als sommige anderen die bij mij in de zaal zaten, maar wat ik wel mooi vond is dat diezelfde mensen zich later in de film schuldig voelde over zaken die ze eerder als grapje zagen. Ik baal erg echt van dat ik een maand moet wachten om deze film nog een keer te gaan kijken. Margot Robbie was ook echt fantastisch in haar rol en het is bijna oneerlijk dat ze het in de categorie voor Lead Actress moet opnemen tegen Frances McDormand. Er zijn jaren geweest waarin ze makkelijk had kunnen winnen. Ik verwacht echter wel dat Allison Janney de Oscar voor Supporting Actress mee naar huis mag nemen.

Dat zowel The Darkest Hour als The Post voor Best Picture genomineerd zijn in plaats van I, Tonya vind ik echt onbegrijpelijk.

Het enige minpuntje van de film is dat het soms heel duidelijk is dat hun budget voor CGI nogal klein was.

imdb: 7,7
Mijn score: Een hele ruime 9

The Shape of Water

Een hele lieve romantische film over mensen uit twee totaal verschillende werelden. Meestal heb ik niet zoveel met dit soort films en Del Toro's stijl spreekt mij meestal ook niet zo aan. Desondanks heeft deze film mij enorm weten te boeien. Dat is best knap, aangezien het heel ver van mijn persoonlijke voorkeuren af ligt. Misschien zijn een aantal van de Oscarnominaties een beetje overbodig, zo snap ik de nominatie voor Supporting Actress niet helemaal, maar ik kan mij goed voorstellen dat mensen die van dit soort films houden hier helemaal lyrisch over zijn.

imdb: 7,9
Mijn score: 8

The Florida Project

Ik heb werkelijk geen idee waar deze film over ging. De veerkrachtigheid van kinderen? Geen idee. Het enige waar ik wat van begreep was het einde, maar die ga ik niet verklappen.

Ik vond de kinderen wel heel goed acteren in ieder geval. Sowieso vond ik dat de meeste mensen best goed acteerden, het was mij niet opgevallen dat veel mensen die meespeelden eigenlijk geen acteur waren. Wellicht dat daarom een nominatie voor Best Director wel op z'n plaats was geweest.

imdb: 7,8
Mijn score: Kan ik niet geven, daarvoor heb ik te weinig van deze film begrepen. Ik kan niet oordelen of dat aan de film of aan mij ligt.
Ik heb echt niks zinnigs te zeggen, behalve iets over je penis aan de rand van een blikje snijden.
pi_176833196
The Mountain between Us (2017)



Verenigde Staten
Avontuur / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Hany Abu-Assad
met Idris Elba, Kate Winslet en Dermot Mulroney

'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.

Goede film. Het is een goed verhaal dat redelijk goed is uitgewerkt. Mooie natuurbeelden, scenery... Het survivalgedeelte valt een beetje tegen, ze hebben zo'n beetje alles wat ze nodig hebben wat niet echt voor extreme ontberingen zorgt. Het romatische verhaal is realistisch, niet overdreven. Mooi einde

IMDB 6.4/10
Ik 6.5/10.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_176833826
quote:
2s.gif Op maandag 29 januari 2018 09:08 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Het einde moet je tegen kunnen, snap dat er mensen zij die daar niet tegen kunnen. Maar matig vond ik het einde allerminst.
Ook kort geleden gezien, had op zich geen problemen met het einde. Goede film waarin wel mooi een dergelijke kleine gemeenschap wordt neergezet waarbij men, ondanks de onderlinge nijd, ook op elkaar aangewezen is. Goede sfeer, mooie beelden.
Waar ik wel last van had is dat de geloofwaardigheid wat weg vloeide. Door sommige karakters die snuggere acties en mooie uitspraken weer lieten volgen door ontzettend dom en sullig gedrag. En door soms iets te nadrukkelijk op het verkeerde been gezet te worden mbt intenties of ethiek van bepaalde personages.
  dinsdag 30 januari 2018 @ 16:14:39 #106
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176841001
Legend of the gaurdians (imdb)

-edit:geen linkjes naar illegaal materiaal aub-

Gewoon een goede animatiefilm, goed verhaal, prachtige graphics.

imdb: 7.0
ikke: 7.5

[ Bericht 19% gewijzigd door Mike op 02-02-2018 11:03:38 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_176853086
Thor: Ragnarok (2017)



Verenigde Staten
Actie / Avontuur
130 minuten

geregisseerd door Taika Waititi
met Chris Hemsworth, Cate Blanchett en Tom Hiddleston

Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld en het einde van de beschaving van Asgardian liggen nu in handen van een almachtige nieuwe bedreiging, de meedogenloze Hela.

Geweldige film. Gewoon puur, op en top vermaak. Het is een beetje hetzelfde recept. Iets meer humor dan de vorige delen, maar dat geeft niet, ze pakken het goed aan, het is toepasselijk en leuke humor. De actie is fantastisch, meer dan genoeg. Toffe special effects en cgi. Toffe characters. Leuke verwijzingen naar het 'avenger epos'. Interessante plotwending al vrij in het begin van de film... Enig minpuntje was dat halverwege het tempo er even uit valt en ze iets te lang op die 'afval planeet' zitten...

IMDB 8.1/10
Ik 8.5/10.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_176899696
Happy Hunting (2017)



Verenigde Staten
Horror
91 minuten

geregisseerd door Joe Dietsch en Louie Gibson
met Martin Dingle Wall, Ken Lally en Kenny Wormald

Warren Novak is het type mens dat zijn ochtend begint met een kom cornflakes in zijn whisky. Het leven heeft hem al jaren geen glimlach meer gegund en nu heeft hij des te meer een reden om zijn problemen weg te drinken. Op de dag dat hij ontdekt dat hij vader is, schiet hij per ongeluk twee drugsdealers het graf in, waarna de rest van de bende hem op de hielen zit. Na een helse achtervolging belandt hij in het pittoreske dorpje Bedford Flats met als enige activiteit de jaarlijkse bizonjacht. Echter is het nu al enkele decennia geleden dat er daar een bizon werd gezien. De lokale bevolking heeft hierop een leuk alternatief gevonden.

Matige film. Het verhaal spreekt voor zichzelf. Het is niet diepgaand, erg oppervlakkig. Oppervlakkige karakters. Horror is deze film zeker niet. Er komen wel een paar heftige scènes in voor maar die zijn niet expliciet. Weet er verder weinig over te zeggen

IMDB 5.4/10
Ik 5-/10.
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_176902908

Leuke en onderhoudende film met andermaal prima werk van Denzel. De film geeft een uitstekende kijk in het leven van dit persoon als advocaat, die eigenlijk een vreemd eend is in zijn tijd en zo zijn (terechte) principes heeft als "advocaat". Vaststaat dat hij goudeerlijk is en intelligent alleen brengt hem dat juist in problemen omdat anderen van die directheid niet gediend zijn. Mooie is het einde van de film waar zijn gedachtengoed wordt voortgezet en waar hij als zijn "levenswerk" zag. Wat dat is, daar zul je de film voor moeten gaan zien.

Maakt Denzel kans met deze rol op het gouden "Oscar" beeldje? Ik denk toch dat het naar Gary Oldman gaat voor zijn rol van Churchill die iets indrukwekkender en overtuigender was, alhoewel Denzel zijn rol uitbeelding ook erg goed is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-02-2018 13:13:15 ]
pi_176938439
Downsizing

A social satire in which a man realizes he would have a better life if he were to shrink himself to five inches tall, allowing him to live in wealth and splendor.

Een goed uitgangspunt, en een stapel prima acteurs, wat kan er misgaan?

Nogal wat blijkbaar. De film is amper grappig of interessant, behoorlijk langdradig soms en weet elk goed idee compleet te negeren of vakkundig de nek om te draaien. Ook qua satire valt er weinig te genieten om eerlijk te zijn. Het is dat Hong Chau het tweede uur nog enigszins weet te redden. Na anderhalf uur lijkt er toch nog iets van een avontuur met mogelijk wat actie te komen, maar nee...

4/10
pi_176941818
Maze Runner: The Death Cure

Maze Runner: The Death Cure (2018) - IMDb

De eerste twee ook gezien, dus dan de derde ook maar. Volgens mijn medebezoeker lijkt deze film in de verste verte niet op wat er in de boekenreeks wordt verteld, en het is ook niet een heel sterke film...

Aan spektakel geen gebrek, het is behoorlijk over-the-top en iemand die van onwaarschijnlijke heldendaden houdt komt met deze film zeker aan zijn trekken. Het sluit alleen niet aan op de eerste twee films, die een stuk ingetogener waren en ook wat meer mysterie kenden. Dit is een soort Die Hard in een andere setting. Ook alle filmclichés worden afgevinkt. Een romance, twee vrienden die elkaar op de proef stellen, slechteriken die niet kunnen schieten en teveel dingen die net op het laatste moment toch nog goed gaan.

Ook voor mensen die het boek niet gelezen hebben is het niet een bevredigend slot. Er is weliswaar aan afsluiting waarmee de boel wordt afgerond, maar de manier waarop het je gegeven wordt komt heel ongeïnteresseerd over. Voor elk conflict en elk dilemma in de serie wordt namelijk de meest clichématige en voor de hand liggende oplossing aan de kijker gepresenteerd. Geen moment word je echt verrast, en dat is heel jammer.

5/10
pi_176975145
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 22:48 schreef Ferry_76 het volgende:
Downsizing

A social satire in which a man realizes he would have a better life if he were to shrink himself to five inches tall, allowing him to live in wealth and splendor.

Een goed uitgangspunt, en een stapel prima acteurs, wat kan er misgaan?

Nogal wat blijkbaar. De film is amper grappig of interessant, behoorlijk langdradig soms en weet elk goed idee compleet te negeren of vakkundig de nek om te draaien. Ook qua satire valt er weinig te genieten om eerlijk te zijn. Het is dat Hong Chau het tweede uur nog enigszins weet te redden. Na anderhalf uur lijkt er toch nog iets van een avontuur met mogelijk wat actie te komen, maar nee...

4/10
Bizar lage rating ook, had er veel van verwacht wel maar denk dat ik m nu maar skip. Recensies liegen er niet om.
blablablabla
pi_176975481
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 08:03 schreef Mystikvm het volgende:
Maze Runner: The Death Cure

Maze Runner: The Death Cure (2018) - IMDb

De eerste twee ook gezien, dus dan de derde ook maar. Volgens mijn medebezoeker lijkt deze film in de verste verte niet op wat er in de boekenreeks wordt verteld, en het is ook niet een heel sterke film...
In ieder geval kwamen er antwoorden en een vorm van afsluiting, verder gewoon een ietwat voorspelbare actiefilm.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176983660
The Cloverfield Paradox

Een grote verrassing om deze direct op Netflix te kunnen zien.
Tja.. de eerste Cloverfield vond ik top, de tweede was best goed maar deze... ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Leuke verwijzingen naar eerdere delen, redelijke mind fucks maar toch miste ik iets. Ik kan er m’n vinger niet op leggen.

6/10 maar mischien verandert m’n score nog.
pi_176984564
47 Meters Down (2017)

Alternatieve titels: In the Deep | Johannes Roberts' 47 Meters Down



Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Dominicaanse Republiek
Horror / Thriller
89 minuten

geregisseerd door Johannes Roberts
met Claire Holt, Mandy Moore en Matthew Modine

De zussen Kate en Lisa zijn klaar voor een onvergetelijke vakantie in Mexico. Wanneer zich de gelegenheid aandient om in een kooi grote witte haaien te bekijken is Kate erg enthousiast. Na enige overredingskracht gaat Lisa ook akkoord en niet veel later bevinden ze zich twee uur van de kust van Huatulco om oog in oog te gaan staan met de roofdieren.

Goede film. Een film die bijna van begin tot eind erg spannend is. Je zou denken dat het vrij voorspelbaar is, maar dat hebben ze goed aangepakt in deze film. De angsten van de diepte hebben ze goed weten over te brengen. De film bevat bovendien een erg goede plotwending

IMDB 5.7/10
Ik 7-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  Moderator dinsdag 6 februari 2018 @ 09:01:50 #116
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_176986482
Er ist wieder da



Komische maar ook wel licht schokkende film over de huidige stand in de wereld. Hitler valt plotseling uit het niet in 2015 in een parkje op straat. Hij probeert te duiden wat er aan de hand is in de wereld, en constateert dat het een mooie voedingsbodem is voor zijn ideeën. Uiteindelijk komt hij via via in de televisiewereld terecht waar iedereen hem als komiek ziet, maar we een komiek met een boodschap. De acteur die hitler speelt, speelt hem heel goed en blijft ook tijdens geimproviseerde scenes goed in zijn rol. Die geimproviseerde scenes zijn ook gelijk wat de film extra sterk maakt, het laat zien hoe snel mensen te overtuigen zijn, en ook welke huidige tendensen leven. Mede daardoor vond ik het een erg sterke film.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 6 februari 2018 @ 15:54:45 #117
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_176993476
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 23:24 schreef Prego het volgende:
The Cloverfield Paradox

Een grote verrassing om deze direct op Netflix te kunnen zien.
Tja.. de eerste Cloverfield vond ik top, de tweede was best goed maar deze... ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Leuke verwijzingen naar eerdere delen, redelijke mind fucks maar toch miste ik iets. Ik kan er m’n vinger niet op leggen.

6/10 maar mischien verandert m’n score nog.
Voor een standaard space thriller is ie 'OK'.

Maar als Cloverfield liefhebber hoop je op meer antwoorden. Deze film geeft liever nog meer vragen waardoor je aan het einde minder wijzer bent dan je daarvoor dacht te zijn. Dat is waar ik denk dat de teleurstelling vandaan komt.
wooblabalurg
pi_176993900
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 15:54 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Voor een standaard space thriller is ie 'OK'.

Maar als Cloverfield liefhebber hoop je op meer antwoorden. Deze film geeft liever nog meer vragen waardoor je aan het einde minder wijzer bent dan je daarvoor dacht te zijn. Dat is waar ik denk dat de teleurstelling vandaan komt.
vond deze film toch wel al een redelijk antwoord (voor mij wel genoeg eigenlijk) antwoord geven mbt de eerste cloverfield. Verder vond ik het een prima vermakelijke thriller. Geen topper maar ook zeker niet verkeerd.

Maar nu wil ik dan wel eens cloverfield 2 ipv zo een spinoffs :)
een 7.5
pi_177008391
Accident Man (2018)



Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller

geregisseerd door Jesse V. Johnson
met Scott Adkins, Ray Stevenson en Ashley Greene

Mike Fallon is een gevoelloze huurmoordenaar die elke moord op een ongeluk laat lijken. Daardoor tast de politie keer op keer in het duister. De cliënten die Mike inhuren zijn echter zeer tevreden over hem. Wanneer de enige persoon waarvan Mike houdt omgebracht wordt door iemand uit zijn eigen organisatie, zint Mike op wraak.

Goede actiefilm. als thriller zijnde iets minder. Het is geen origineel verhaal, zeker niet ivm Scott Adkins. Een film met Adkins in de hoofdrol, en ook nog eentje waar hij waarachtig moet acteren. Hij brengt het er niet slecht van af. Uiteraard was de martial arts weer ronduit spectaculair. Het draait om een groep huurmoordenaars met een milde knipoog zeg maar. Af en toe wel een grappige scene, hoewel de film toch een serieuze lading heeft. Ook eens een keer een film die geen willekeurige korte flash-backs bevat maar een consistente flash-back van zo'n 20 min, die een goede toevoeging is aan het verhaal

IMDB 5.7/10
Ik twijfel tussen een 6.5/10 (net geen 7-)

[ Bericht 3% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-02-2018 09:49:45 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_177029855
Shot Caller (2017)



Verenigde Staten
Drama / Misdaad
121 minuten

geregisseerd door Ric Roman Waugh
met Nikolaj Coster-Waldau, Jon Bernthal en Lake Bell

Een familieman moet de cel in waar hij al snel de kneepjes van het gevangenisleven leert kennen. Hierdoor wordt hij als het ware tot een soort gangster getransformeerd. Zodra hij uit de gevangenis komt, wordt hij gedwongen om een grote en gewelddadige misdaad te plegen in samenwerking met een concurrerende bende

Beetje een tegenvaller. Het is een redelijk goede film maar had er ook mss ook iets te hoge verwachtingen van. Een verhaal met potentie dat redelijk goed is uitgewerkt. Het eerste uur wisselt voortdurend af tussen heden en flash-backs, wat niet echt kundig is gedaan. Het verhaal wisselt in tempo. Er zitten iets teveel uitgerekte scènes en dialogen in waardoor het een redelijk langdradige film wordt. Er mocht ook zeker meer actie in voorkomen. het drama aspect hebben ze wel goed neergezet en het verhaal draagt dat aspect ook goed uit. Sterk einde! Evengoed een aanrader om een keer te kijken

IMDB 7.4/10
Ik 6.5/10 (net geen 7-)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  donderdag 8 februari 2018 @ 10:14:38 #121
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_177030130
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 februari 2018 09:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Er ist wieder da

[ afbeelding ]

Komische maar ook wel licht schokkende film over de huidige stand in de wereld. Hitler valt plotseling uit het niet in 2015 in een parkje op straat. Hij probeert te duiden wat er aan de hand is in de wereld, en constateert dat het een mooie voedingsbodem is voor zijn ideeën. Uiteindelijk komt hij via via in de televisiewereld terecht waar iedereen hem als komiek ziet, maar we een komiek met een boodschap. De acteur die hitler speelt, speelt hem heel goed en blijft ook tijdens geimproviseerde scenes goed in zijn rol. Die geimproviseerde scenes zijn ook gelijk wat de film extra sterk maakt, het laat zien hoe snel mensen te overtuigen zijn, en ook welke huidige tendensen leven. Mede daardoor vond ik het een erg sterke film.
Erg meta, mooie en licht genante situaties inderdaad, net als het boek natuurlijk.

Dubbele lagen aan het einde geven ook wel extra dimensie. Me erg goed mee vermaakt.

Tijdens het kijken van Dark viel me acteur meteen op maar had imdb wel nodig om hem hier aan te koppelen.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_177118505
The killing of a sacred deer
Goede onderhoudende film. Mooi gefilmd, absurdistisch, op heel andere wijze dan in the lobster en het zet goed aan tot nadenken over het hoe en waarom.

Het medische stukje was magertjes, maar daar ging het natuurlijk helemaal niet om.
  † In Memoriam † zondag 11 februari 2018 @ 22:16:22 #123
368283 ato
pi_177118914
quote:
0s.gif Op zondag 28 januari 2018 11:05 schreef Fargo het volgende:
Gisteren Three Billboards gezien. Wat een prachtige, onderhoudende film. Ga kijken voor Harrelson, McDormand, maar vooral voor Rockwell, die ik hier sterker vond spelen dan DiCaprio in The Revenant.
Mee eens goede film.
Life can be a bitch, so like it..
pi_177121786
Vorige week naar The Leisure Seeker geweest.
https://www.volkskrant.nl(...)dramatisch~a4553569/
Donald Sutherland en Helen Mirren waren zeer geloofwaardig als ouder echtpaar op hun roadtrip als ontsnapping aan ziekte, behandeling en overbezorgde kinderen.
Het was een beetje ( besmuikt) lachen, komisch, tragisch, herkenbaar en aandoenlijk.
pi_177142486
Walking Out (2017)



Verenigde Staten
Avontuur / Drama
97 minuten

geregisseerd door Alex Smith en Andrew J. Smith
met Matt Bomer, Josh Wiggins en Bill Pullman

David, een typische tiener uit de stad, reist af naar Montana om te gaan jagen met zijn vervreemde vader Cal. Als ze diep de wildernis in trekken blijkt dat ze op geen enkel niveau een connectie hebben. Wanneer ze onverwachts worden aangevallen door een stel grizzlyberen blijven ze beiden ernstig gewond achter. David zal zijn vader nu naar een veilig onderkomen moet dragen om te overleven.

Redelijk goede film. Het is een goed verhaal, maar het had een stuk beter uitgewerkt kunnen worden... Het heeft een ingetogen sfeer. Mooie natuurbeelden, helaas was de muziek niet echt toepasselijk (naar mijn mening). Mooie interactie tussen vader en zoon...
Tempo is een beetje traag en hangt tegen het langdradige aan. Sterk einde
.

IMDB 5.8/10
Ik 6+/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')