abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:56:04 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181450317
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:47 schreef govie het volgende:
https://www.odin.nl/recepten/-4512-gouden-courgettesoep/

1. Is dit recept lekkerder met kip of groentebouillion?
2. Ik vind het altijd wel lekker als er iets vasts in de soep zit (voor de textuur), wat kan ik toevoegen om wat wisselende textuur toe te voegen om hem af te maken? (als voorbeeld: in mijn tomaten+gele/rode paprika soep doe ik gepelde gehalveerde cherrytomaatjes voor de bite)
Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Ik zou zelf saffraan gebruiken i.p.v. kurkuma omdat ik het aroma van saffraan erg mooi vind
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:57:26 #277
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_181450357
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
bedankt voor je snelle berichtje. Doe ik volgende keer kipbouillion met soldaatjes, maar wat zijn soldaatjes? :9

Edit: Het smaakje is wel lekker afwisselend als je net als mij normaliter een meer nederlandse courgettesoep maakt (met kipbouillion zal het wss nog lekkerder zijn).
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:58:15 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181450381
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef govie het volgende:

[..]

bedankt voor je snelle berichtje. Doe ik volgende keer kipbouillion met soldaatjes, maar wat zijn soldaatjes? :9
1200px-Toast_soldiers.JPG

Lange croutons

Ook lekker bij een zachtgekookt eitje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:01:43 #279
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_181450476
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lange croutons

Ook lekker bij een zachtgekookt eitje
Thx!

thumbs-up-GIF.gif
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_181452576
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Ik zou zelf saffraan gebruiken i.p.v. kurkuma omdat ik het aroma van saffraan erg mooi vind
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
Een pot is hier ook wel een aardig alternatief.

Ik zou hier kaascroutons met knoflook bij maken. Het is niet echt een prettige soort soep om stukjes in te doen. Sowieso hebben dit soort potages best al wat textuur van zichzelf.

Kurkuma kun je gewoon weglaten en ProvenÁaalse kruiden erin strooien. Veel lekkerder wat mij betreft.ik vind saffraan ook lekker, maar zie het hier niet helemaal op zijn plek eerlijk gezegd.
Whatever...
pi_182354194
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 16:39 schreef RobinOok het volgende:
lokquote
Vraagje voor Robin:
Ik wil Yukhoe maken, en daar moet Koreaanse/aziatische/nashi peer in, maar in hoeverre is het de moeite waard om te proberen een echte aziatische peer in de toko op te snorren of kan ik net zo goed een Nederlandse peer nemen?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 17:35:43 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182354335
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:26 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Vraagje voor Robin:
Ik wil Yukhoe maken, en daar moet Koreaanse/aziatische/nashi peer in, maar in hoeverre is het de moeite waard om te proberen een echte aziatische peer in de toko op te snorren of kan ik net zo goed een Nederlandse peer nemen?
Zeker de moeite waard! Ik zou het niet eens maken zonder.
Maar zo moeilijk is het niet te krijgen. Mijn Turk verkoopt ze ook. En ik denk grote supermarkten misschien ook wel.

Verder moet je wel echt goeie sojasaus en sesamolie nemen he? En een mooi rauw dooiertje. Lekker!

Voor wie het niet kent : http://www.aziatische-ingredienten.nl/koreaanse-steak-tartaar/
pi_182354582
wow supersnel antwoord :) bedankt!

Is zo'n klein flesje sesamolie van de super niet goed genoeg? want het is niet echt een ingredient dat ik vaak gebruik of zo
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 17:58:50 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182354751
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/

Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
pi_182354785
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/

Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
top ga ik doen
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:08:11 #286
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_182356411
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/

Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
Appie heeft geen goeie

En het is echt een wereld van verschil bij sesamolie _O_
Respect to the man in the ice cream van
pi_182356552
Wel lekker, goede geroosterde sesamolie.
Whatever...
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:18:39 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182356562
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:08 schreef Molo het volgende:

[..]
En het is echt een wereld van verschil bij sesamolie _O_
Ja! En er zijn kleine flesjes en je kunt er lang mee doen.
Of gewoon vaker gebruiken. Een paar drupjes op een af-gerecht. :9
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:23:49 #289
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182356679
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 17:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeker de moeite waard! Ik zou het niet eens maken zonder.
Maar zo moeilijk is het niet te krijgen. Mijn Turk verkoopt ze ook. En ik denk grote supermarkten misschien ook wel.

Verder moet je wel echt goeie sojasaus en sesamolie nemen he? En een mooi rauw dooiertje. Lekker!

Voor wie het niet kent : http://www.aziatische-ingredienten.nl/koreaanse-steak-tartaar/
Waarom is die eierdooi er altijd zo lui op geflikkerd? Ik ben dat niet gewent, kunnen ze niet gewoon een dressingkje maken ofzo?
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:27:43 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182356739
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:23 schreef govie het volgende:

[..]

Waarom is die eierdooi er altijd zo lui op geflikkerd? Ik ben dat niet gewent, kunnen ze niet gewoon een dressingkje maken ofzo?
Omdat een dooier mooi en geil is.
En je wilt hem zien voor je hem er zelf door roert.
Ik zou het echt een afknapper vinden als er geen glanzende dooier op lag.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 06-10-2018 20:42:38 ]
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:34:49 #291
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182356844
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat een dooier mooi en geil is.
En je wilt hem zien voor je hem er zelf door roert.
Ik zou het echt een afknapper vinden als er h
Geen glanzende dooier op lag.
Dan ga ik het toch een keer proberen! thx
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:38:27 #292
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_182356929
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:34 schreef govie het volgende:

[..]

Dan ga ik het toch een keer proberen! thx
Tevens zie je dan dat de boel vers gemaakt is, luxe, ipv lui een dressing van tevoren maken ;)
Respect to the man in the ice cream van
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 20:57:31 #293
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182357305
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Tevens zie je dan dat de boel vers gemaakt is, luxe, ipv lui een dressing van tevoren maken ;)
Bij de Koreaan zijn ze nie zo lui. ;)

tenor.gif
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 21:03:45 #294
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_182357397
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 20:57 schreef govie het volgende:

[..]

Bij de Koreaan zijn ze nie zo lui. ;)

[ afbeelding ]
_O-
Respect to the man in the ice cream van
pi_182541676
Vraagje, ik heb een runderrollade besteld van 1 kilo...volgens mij had ik er vorige keer 1 van rond de 800gram ff aanbakken in de pan en 45 min in de oven, maar dat weet ik niet meer zeker..smaakte wel super mooi roze van binnen nog...

Alleen nu lees ik her en der over meer dan een uur in de oven, dan kun je der volgens mij wel schoenzolen van maken...paar tips hier ? :P

Had ik het toch goed ! vanaf 4.min 45



[ Bericht 37% gewijzigd door Geerd op 15-10-2018 23:44:20 ]
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 08:08:21 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182544677
quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 23:36 schreef Geerd het volgende:
Vraagje, ik heb een runderrollade besteld van 1 kilo...volgens mij had ik er vorige keer 1 van rond de 800gram ff aanbakken in de pan en 45 min in de oven, maar dat weet ik niet meer zeker..smaakte wel super mooi roze van binnen nog...

Alleen nu lees ik her en der over meer dan een uur in de oven, dan kun je der volgens mij wel schoenzolen van maken...paar tips hier ? :P

Had ik het toch goed ! vanaf 4.min 45

Ik heb daar een vleesthermometer voor, dat is erg handig
reken op 30 minuten per 500 gram bij 200 graden, of 175 bij een turbo oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182580770
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 08:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb daar een vleesthermometer voor, dat is erg handig
reken op 30 minuten per 500 gram bij 200 graden, of 175 bij een turbo oven
Ik heb hem op 160 gedaan 1kg, 1 uur 15....met aansnijden kun je mooi kiezen...nou doe mij maar niet zo rose etc..

je65lo.05.28.jpeg

Smaakte echt super ..
pi_182581279
Ziet perfect uit ook.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_182581987
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 22:59 schreef Bart2002 het volgende:
Ziet perfect uit ook.
Ik weet niet of dat sarcastisch was bedoelt maar..

Zo smaakte het wel..
pi_182739836
Hoi PV, ik ben gek op steak tartare, en heb nu dit recept gevonden:
300 gram kogelbiefstuk
3 tl peterselie, fijngehakt
3 tl bieslook, fijngehakt
3 tl sjalot, fijngehakt
3 tl kappertjes, fijngehakt
3 tl cornichons, fijngehakt
3 tl olijfolie
1,5 el tabasco
1,5 el worcestersaus
3 tl ketchup
3 tl mosterd
peper
zout
1 eigeel

Heb jij nog iets toe te voegen, of zegt, dat moet je er niet in doen?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')