Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:47 schreef govie het volgende:
https://www.odin.nl/recepten/-4512-gouden-courgettesoep/
1. Is dit recept lekkerder met kip of groentebouillion?
2. Ik vind het altijd wel lekker als er iets vasts in de soep zit (voor de textuur), wat kan ik toevoegen om wat wisselende textuur toe te voegen om hem af te maken? (als voorbeeld: in mijn tomaten+gele/rode paprika soep doe ik gepelde gehalveerde cherrytomaatjes voor de bite)
bedankt voor je snelle berichtje. Doe ik volgende keer kipbouillion met soldaatjes, maar wat zijn soldaatjes?quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:57 schreef govie het volgende:
[..]
bedankt voor je snelle berichtje. Doe ik volgende keer kipbouillion met soldaatjes, maar wat zijn soldaatjes?
Thx!quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lange croutons
Ook lekker bij een zachtgekookt eitje
Een pot is hier ook wel een aardig alternatief.quote:Op zaterdag 25 augustus 2018 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfgemaakte kippenbouillon is het lekkerst, maar je mag best een blokje gebruiken.
Ik zou zelf saffraan gebruiken i.p.v. kurkuma omdat ik het aroma van saffraan erg mooi vind
Maak knoflookcroutons, of soldaatjes, lekkere stevige bite
Vraagje voor Robin:quote:
Zeker de moeite waard! Ik zou het niet eens maken zonder.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 17:26 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Vraagje voor Robin:
Ik wil Yukhoe maken, en daar moet Koreaanse/aziatische/nashi peer in, maar in hoeverre is het de moeite waard om te proberen een echte aziatische peer in de toko op te snorren of kan ik net zo goed een Nederlandse peer nemen?
top ga ik doenquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/
Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
Appie heeft geen goeiequote:Op zaterdag 6 oktober 2018 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Vaak is dat nepsesamolie, een goedkope olie met een sesamsmaakje.
Het loont de moeite een merk te nemen van 100% geroosterde seamzaadje. Lekkerste merk staat hier bovenaan bij wat is er te koop : https://www.aziatische-ingredienten.nl/sesamolie/
Ik weet niet wat appie verkoopt...
Ook steeds meer keus, maar vaak toch eigen meuk.
Ja! En er zijn kleine flesjes en je kunt er lang mee doen.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:08 schreef Molo het volgende:
[..]
En het is echt een wereld van verschil bij sesamolie
Waarom is die eierdooi er altijd zo lui op geflikkerd? Ik ben dat niet gewent, kunnen ze niet gewoon een dressingkje maken ofzo?quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 17:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker de moeite waard! Ik zou het niet eens maken zonder.
Maar zo moeilijk is het niet te krijgen. Mijn Turk verkoopt ze ook. En ik denk grote supermarkten misschien ook wel.
Verder moet je wel echt goeie sojasaus en sesamolie nemen he? En een mooi rauw dooiertje. Lekker!
Voor wie het niet kent : http://www.aziatische-ingredienten.nl/koreaanse-steak-tartaar/
Omdat een dooier mooi en geil is.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:23 schreef govie het volgende:
[..]
Waarom is die eierdooi er altijd zo lui op geflikkerd? Ik ben dat niet gewent, kunnen ze niet gewoon een dressingkje maken ofzo?
Dan ga ik het toch een keer proberen! thxquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat een dooier mooi en geil is.
En je wilt hem zien voor je hem er zelf door roert.
Ik zou het echt een afknapper vinden als er h
Geen glanzende dooier op lag.
Tevens zie je dan dat de boel vers gemaakt is, luxe, ipv lui een dressing van tevoren makenquote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:34 schreef govie het volgende:
[..]
Dan ga ik het toch een keer proberen! thx
Bij de Koreaan zijn ze nie zo lui.quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Tevens zie je dan dat de boel vers gemaakt is, luxe, ipv lui een dressing van tevoren maken
quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 20:57 schreef govie het volgende:
[..]
Bij de Koreaan zijn ze nie zo lui.
[ afbeelding ]
Ik heb daar een vleesthermometer voor, dat is erg handigquote:Op maandag 15 oktober 2018 23:36 schreef Geerd het volgende:
Vraagje, ik heb een runderrollade besteld van 1 kilo...volgens mij had ik er vorige keer 1 van rond de 800gram ff aanbakken in de pan en 45 min in de oven, maar dat weet ik niet meer zeker..smaakte wel super mooi roze van binnen nog...
Alleen nu lees ik her en der over meer dan een uur in de oven, dan kun je der volgens mij wel schoenzolen van maken...paar tips hier ?
Had ik het toch goed ! vanaf 4.min 45
Ik heb hem op 160 gedaan 1kg, 1 uur 15....met aansnijden kun je mooi kiezen...nou doe mij maar niet zo rose etc..quote:Op dinsdag 16 oktober 2018 08:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb daar een vleesthermometer voor, dat is erg handig
reken op 30 minuten per 500 gram bij 200 graden, of 175 bij een turbo oven
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |