Ik ga er zeker voor klaar liggen zo ja.quote:
jawel. Ga op Albert Cuyp toch eens zo’n groen surinaams gedrocht meenemen denk ik, toch eens proberenquote:
Je hebt nog nooit bittermeloen gegeten?quote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
jawel. Ga op Albert Cuyp toch eens zo’n groen surinaams gedrocht meenemen denk ik, toch eens proberen
nee nog nooitquote:Op dinsdag 9 januari 2018 22:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je hebt nog nooit bittermeloen gegeten?
Succes.
heb je wel eens rauwe ham met een koffieboon gegeten?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:10 schreef RobinOok het volgende:
Net de laatste 5 minuten gezien en volgens mij niks gemist.
Maar dat is ook de pest als je van jezelf al geïnteresseerd bent in eten, dan hebben dat soort programma's meestal weinig nieuws te vertellen....
Niet dat ik me herinner.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:14 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
heb je wel eens rauwe ham met een koffieboon gegeten?
Ja inderdaad, leuk om te zien als mensen zo over hun passie vertellen.quote:Op dinsdag 30 januari 2018 21:35 schreef golfer het volgende:
De Leeuw in Amsterdam. Ouderwetse Joodse pickels. Jummie.
En unami dan? Hartig is volgens mij een synoniem van zout.quote:Op zaterdag 3 februari 2018 14:45 schreef SiennaForrest het volgende:
Ben benieuwd naar de laatste aflevering, hartig!
Nope. Umami kun je enigszins vertalen als hartig. Niet/nooit als zout.quote:Op zondag 4 februari 2018 18:22 schreef qajariaq het volgende:
[..]
En unami dan? Hartig is volgens mij een synoniem van zout.
Nee hartig is de vijfde smaak, ook wel umami genoemd. Google maar eens dan lees je er mooie verhalen over. Interessant namelijk vanwege de aard van de verschillende glutamaten.quote:Op zondag 4 februari 2018 18:22 schreef qajariaq het volgende:
[..]
En unami dan? Hartig is volgens mij een synoniem van zout.
Of lees de post boven deze van jou. Daar staat het ook al beschreven met een verwijzing.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:37 schreef SiennaForrest het volgende:
Nee hartig is de vijfde smaak, ook wel umami genoemd. Google maar eens dan lees je er mooie verhalen over. Interessant namelijk vanwege de aard van de verschillende glutamaten.
Nee, via Google lees je meer en uitgebreidere / betere info!quote:Op maandag 5 februari 2018 20:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Of lees de post boven deze van jou. Daar staat het ook al beschreven met een verwijzing.
Heb je wel eens shii-takes gegeten of hele oude kaas?quote:Op woensdag 7 februari 2018 15:46 schreef Karzai het volgende:
Leuke aflevering werd me alleen niet duidelijk wat de umami smaak nou precies is
Ik moest bij die tonnen aan Worcestersaus denken, even later werd het genoemd. Ik zal eens een flesje kopen om de smaak te kunnen herkennen.quote:Op woensdag 7 februari 2018 07:19 schreef SiennaForrest het volgende:
Zeker die tonnen met rotte vis klinken niet appetijtelijk, maar ik heb die zelfgemaakte mogen proeven, ongelooflijk wat een lekkere hartige smaak daar aan zit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |