En unami dan? Hartig is volgens mij een synoniem van zout.quote:Op zaterdag 3 februari 2018 14:45 schreef SiennaForrest het volgende:
Ben benieuwd naar de laatste aflevering, hartig!
Nope. Umami kun je enigszins vertalen als hartig. Niet/nooit als zout.quote:Op zondag 4 februari 2018 18:22 schreef qajariaq het volgende:
[..]
En unami dan? Hartig is volgens mij een synoniem van zout.
Nee hartig is de vijfde smaak, ook wel umami genoemd. Google maar eens dan lees je er mooie verhalen over. Interessant namelijk vanwege de aard van de verschillende glutamaten.quote:Op zondag 4 februari 2018 18:22 schreef qajariaq het volgende:
[..]
En unami dan? Hartig is volgens mij een synoniem van zout.
Of lees de post boven deze van jou. Daar staat het ook al beschreven met een verwijzing.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:37 schreef SiennaForrest het volgende:
Nee hartig is de vijfde smaak, ook wel umami genoemd. Google maar eens dan lees je er mooie verhalen over. Interessant namelijk vanwege de aard van de verschillende glutamaten.
Nee, via Google lees je meer en uitgebreidere / betere info!quote:Op maandag 5 februari 2018 20:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Of lees de post boven deze van jou. Daar staat het ook al beschreven met een verwijzing.
Heb je wel eens shii-takes gegeten of hele oude kaas?quote:Op woensdag 7 februari 2018 15:46 schreef Karzai het volgende:
Leuke aflevering werd me alleen niet duidelijk wat de umami smaak nou precies is
Ik moest bij die tonnen aan Worcestersaus denken, even later werd het genoemd. Ik zal eens een flesje kopen om de smaak te kunnen herkennen.quote:Op woensdag 7 februari 2018 07:19 schreef SiennaForrest het volgende:
Zeker die tonnen met rotte vis klinken niet appetijtelijk, maar ik heb die zelfgemaakte mogen proeven, ongelooflijk wat een lekkere hartige smaak daar aan zit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |