abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 18 januari 2018 @ 11:39:08 #251
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176585048
quote:
1s.gif Op donderdag 18 januari 2018 11:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Oh, heb je tips voor merken wasbare? De hippie in mij vindt dat klinken als een puik idee *O*
Deze vind ik het fijnste. Heb ze tweedehands dus weet niet waar je ze het beste koopt. Drogen supersnel en zijn heel groot waardoor ze meestal wel ongeveer op de goede plek zitten (met name 's nachts verschuift de boel nog wel eens).
Een vriendin was juist dol op die van medela, die heb ik als reserve en zijn ook prima.

edit: 's nachts al heel lang niet meer nodig gelukkig. Lekken is nu hooguit druppeltjes.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176585087
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 11:39 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Deze vind ik het fijnste. Heb ze tweedehands dus weet niet waar je ze het beste koopt. Drogen supersnel en zijn heel groot waardoor ze meestal wel ongeveer op de goede plek zitten (met name 's nachts verschuift de boel nog wel eens).
Thanks, ik ga ze bestellen! *O*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 18 januari 2018 @ 11:47:41 #253
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176585231
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 11:24 schreef minilot het volgende:
En nog even iets: wat zijn eigenlijk jullie favoriete houdingen bij voeden?

Hier tot nu toe handsfree zijligging in bed favoriet wegens de relaxtheid ervan en verder Madonna-houding en rugbyhouding goed onder de knie. Vanmorgen voor het eerst buik op buik tot een succes gemaakt, dat was tot nu toe bij elke keer proberen jengelen in plaats van drinken. Dus jeuj! Variatie!

Inspiratie voor meer houdingen welkom :)
Mijn kraamverzorgster was ook heel erg voor meerdere houdingen aanwennen, maar in praktijk deed ik zittend in madonnahouding of op de zij liggend. Punt. Ik snap niet zo goed waar meer houdingen goed voor zijn. Kinnetje in verschillende windrichtingen voor goed leeg drinken is achterhaald. Dus ik maak het mezelf gemakkelijk.

In tijden van veel productie deed ik trouwens wel eens wat meer tegen de richting in rechtop. Dus beetje onderuit gezakt in bed en dan liet hij boem zijn hoofd op de tepel vallen. Maar dan moest ik dat weer ondersteunen. Gedoe. En als ik moet opstaan voor de bel of overkokend water dan til ik hem meestal met de tegenovergestelde arm (hand onder zijn hoofd, met arm zijn lijf tegen me aandrukken.

Oh, en wat ik nuttig vind voor als hij een uur lang wil drinken/sabbelen/whatever: aan mijn dragende arm en zijn lijf zodanig stutten met kussens dat ik beide handen vrij heb. Maar de houding en het aanpappen wordt steeds minder een issue naarmate het kind sterker en doelgerichter wordt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176585274
Ik ben ook fan van wasbare! En snachts deed ik een hempje of sportbh met hydrofiel ertussen. En dan wisselde ik voor schoon halverwege. :') Ik lek gelukkig nu niet vaak meer s nachts, maar met voeden doet de andere tiet wel nog gezellig mee. Kost me nog regelmatig extra verschonen omdat ik weer eens vergeet er iets tussen te doen.

Qua houdingen ben ik met Lemijn. Ik doe madonna- en soms rugbyhouding. En als hij heel verkouden is wat meer rechtop, maar dan is hij weer sneller afgeleid.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_176585616
Qua houdingen +1 op Lemijn. Bij kloven of andere pijnlijkheid kan afwisselen van houding wel fijn zijn. Daarvoor wel fijn als je het al een beetje onder de knie hebt.
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:16:17 #256
149959 SQ
snelle trees
pi_176587258
Ik heb de eerste een jaar gevoed met uitsluitend Madonna en liggend in bed. Wat als je het goed doet ook buik tegen buik houdingen zijn ;) als het bevalt, waarom dan variëren?
disclaimer
pi_176587912
Beide kids in bed en madonna gevoed. En bij de 2e in het begin tegen de zwaartekracht in laten drinken vanwege overproductie en daarop volgende krampen.

Maar vooral liggend voeden O+
Toen ik dat eenmaal bij de eerste onder de knie had, wat een heerlijkheid is dat O+
pi_176588240
Dank voor de houdingen-input, lieve chicks! Helemaal duidelijk. Verschillende houdingen voor leegdrinken achterhaald, laat de lactatiemevrouw van onze kraamzorgorganisatie het maar niet horen. Daarvan moest het kind met de grootste nauwkeurigheid om de tepel heen roteren gedurende de dag. :7

Enfin, ik vind het zelf wel leuk om een beetje te variëren, maar alleen maar prettig als het niet hoeft. :)

Hier trouwens de laatste drie (van de tot nu toe negen) dagen een duidelijk patroon: bij dorst na minstens twee uur snurken drinkt O. in circa tien minuten een hele boob leeg. Dan even pauze met indien nodig luier verschonen of gewoon even laten zakken. Dan bij tweede boob aanbieden wegens nog steeds duidelijke hongersignalen steeds na een paar gulzige slokken jengelend de tepel loslaten wegens ogenschijnlijk overvol en er daarna weer heel erg naar gaan happen en zo een paar minuten door, tot ik 'm maar ga afleiden met ermee lopen en voor hem zingen en dan is het na een paar minuten wel weer goed allemaal. :)

Maar het lijkt dus alsof -ie na één borst wel vol genoeg zit, maar het zo lekker vindt dat -ie moeite heeft met dat accepteren.

Even onzinnig projecteren: ik en zijn vader zijn ook iets te gulzige veelvraten (CUL-mod word je niet zomaar :7), dus wellicht een erfenisje? :7

Het is geen drama verder, maar toch vind ik het sneu: wel willen drinken, maar het past niet meer. Zuigbehoefte alleen lijkt het niet te wezen, pink, neuspuntje en eigen vingers worden sinds een paar dagen knorrig uitgespuugd zodra blijkt dat er geen melk uitkomt :+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 18 januari 2018 @ 14:15:28 #259
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176588569
Neuspuntje :o.

En als je de lege borst weer aanbiedt?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176588663
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 14:15 schreef Lemijn het volgende:
Neuspuntje :o.

En als je de lege borst weer aanbiedt?
Ja, pinken en neuspuntjes vond -ie de eerste paar dagen prima om op te sabbelen, maar nu is het: meh, geen melk, weg ermee. :') Hij gaat ook steeds gewoon kalm en zoet (en urenlang!) slapen als -ie eenmaal rustig is, we gebruiken geen speentje. Lijkt dus wel mee te vallen met losstaande zuigbehoefte.

Lege boob aanbieden nog niet geprobeerd, zal dat bij de volgende voedingsronde eens testen. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_176590992
Ook eens met Lemijn wat voedingshoudingen betreft. Hier ook vooral madonnahouding en af en toe liggend. In het begin vanwege kloven ook nog wel rugby gedaan.

Tegen lekkage gebruik ik een grote dubbelgevouwen handdoek in bed.
Vanochtend opeens weer lekkage. S. kwam de afgelopen weken steeds 2 of 3 keer per nacht. Borsten daar weer aangewend, afgelopen nacht lag ie om 21:00 in bed, kwam rond 03:00 uur voor een voeding, dronk maar 1 borst en daarna weer geslapen tot 08:15. Mijn linkerborst was daardoor bijna 12 uur niet gedronken, dus was uit zichzelf al aan het leeglopen :+ :+
pi_176591425
Ik loop toch een beetje te klooien en klungelen met borstvoeding en de introductie van vast voedsel.
Tot nu toe zijn het echt kleine hapjes, waarbij fruit er prima ingaat, maar de groente er meestal voor het grootste deel met dezelfde vaart er weer uitgewerkt wordt. :)

S. is nu 6,5 maand. Op een gegeven moment moet/mag die vaste voedsel opgebouwd worden naar meer, maar hoe doe je dat?
En mag/moet je je kind nu dan ook al andere dingen laten drinken dan alleen moedermelk (bv. water of slappe lauwe thee)?
En hoe zit dat met pap? En welke pap kun je dan evt. het beste nemen? We hebben een gratis probeerpak met één of ander pyjamapapje, maar volgens mij zit daar allemaal toegevoegde suikers in, dus die wil ik dan liever nog even laten staan.

Ik wil wel mijn kind daarbij volgen, maar vaak snap ik zijn signalen niet of hij geeft het belabberd aan. Nu geef ik eerst altijd BV, daarna een hapje groente of fruit.
Mijn angst zit hem er vooral in, dat bij te snel opbouwen van vast voedsel hij de borst heel snel niet meer of veel minder wil, waardoor ik daar mogelijk last van krijg (stuwing, borstontsteking). En ik vind het emotioneel gezien heel erg moeilijk om dat borst voeden los te laten en die knusse momenten met S. te minderen.

Mijn doel was 6 maanden BV, maar nu blijk ik er emotioneel heel veel waarde aan te hechten en wil ik minimaal een jaar BV geven. Rationeel weet ik dat het normaal/gezond is dat het minder wordt, maar emotioneel maakt dat feit me echt een compleet weekdier....

Kan ie echt niet gewoon tot zijn 18e alleen met BV toe :7 :7 :7 :+ :+ :+ :+ :7 :7 :7 :7????
  donderdag 18 januari 2018 @ 16:42:34 #263
149959 SQ
snelle trees
pi_176591558
Tolstoi, stop eens :P Je maakt het echt veel te moeilijk allemaal ;)

die overgang van melk naar vast voedsel gaat heel geleidelijk, als in, maanden. En in die maanden zal je baby waarschijnlijk steeds een beetje minder melk gaan drinken. Daar wennen je borsten dus aan en daar merk je eigenlijk niets van.

Noud bijvoorbeeld is nu ruim tien maanden en eet dagelijks zo'n twee boterhammen, twee stuks fruit en een aardige portie avondeten (150 tot 200 gram, met de pot mee). Daarnaast drinkt hij op dagen dat ik bij hem ben nog zo'n vier keer overdag en 3 keer in de nacht. De borstvoeding zeg je dus geen vaarwel, wel zal hij wellicht per sessie wat minder gaan drinken.

Ik denk dat je prima bezig bent. Laat hem hapjes proeven, laat hem aangeven wat hij wil. Als hij niet echt een signaal geeft lijkt me dat een teken van gebrek aan interesse. Ook niet erg, hij is nog jong.

Wat betreft pap, een baby heeft geen pap nodig. wil je dat toch graag geven kun je rijstebloem mengen met afgekolfde melk. Dat blijft wel vrij vloeibaar, moedermelk bindt niet zo goed als poedermelk.

Ik heb het eten gewoon zo aangepakt: als ik wat at, kreeg hij ook wat. En van die muizenbeetjes laat hij echt geen hele voedingen vallen. Gaandeweg gaat hij vanzelf meer eten.

Succes!
disclaimer
pi_176592071
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 16:14 schreef TolstoiFan het volgende:
Ook eens met Lemijn wat voedingshoudingen betreft. Hier ook vooral madonnahouding en af en toe liggend. In het begin vanwege kloven ook nog wel rugby gedaan.

Tegen lekkage gebruik ik een grote dubbelgevouwen handdoek in bed.
Vanochtend opeens weer lekkage. S. kwam de afgelopen weken steeds 2 of 3 keer per nacht. Borsten daar weer aangewend, afgelopen nacht lag ie om 21:00 in bed, kwam rond 03:00 uur voor een voeding, dronk maar 1 borst en daarna weer geslapen tot 08:15. Mijn linkerborst was daardoor bijna 12 uur niet gedronken, dus was uit zichzelf al aan het leeglopen :+ :+
Ik moest even gniffelen om je laatste zin :+ Valt normaal wel mee bij mij. Drup wel vaak uit m'n andere borst tijdens voeden, maar verder af en toe alleen een vochtig plekje. Behalve vannacht, toen liep mijn ene borst ook spontaan leeg met flink natte plek in bed tot gevolg. Vriend ontdekte het en kon er niet over uit dat dat spontaan uit mijn borst was gelopen :D
pi_176592421
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 16:42 schreef Stormqueen het volgende:
Tolstoi, stop eens :P Je maakt het echt veel te moeilijk allemaal ;)

die overgang van melk naar vast voedsel gaat heel geleidelijk, als in, maanden. En in die maanden zal je baby waarschijnlijk steeds een beetje minder melk gaan drinken. Daar wennen je borsten dus aan en daar merk je eigenlijk niets van.

Noud bijvoorbeeld is nu ruim tien maanden en eet dagelijks zo'n twee boterhammen, twee stuks fruit en een aardige portie avondeten (150 tot 200 gram, met de pot mee). Daarnaast drinkt hij op dagen dat ik bij hem ben nog zo'n vier keer overdag en 3 keer in de nacht. De borstvoeding zeg je dus geen vaarwel, wel zal hij wellicht per sessie wat minder gaan drinken.

Ik denk dat je prima bezig bent. Laat hem hapjes proeven, laat hem aangeven wat hij wil. Als hij niet echt een signaal geeft lijkt me dat een teken van gebrek aan interesse. Ook niet erg, hij is nog jong.

Wat betreft pap, een baby heeft geen pap nodig. wil je dat toch graag geven kun je rijstebloem mengen met afgekolfde melk. Dat blijft wel vrij vloeibaar, moedermelk bindt niet zo goed als poedermelk.

Ik heb het eten gewoon zo aangepakt: als ik wat at, kreeg hij ook wat. En van die muizenbeetjes laat hij echt geen hele voedingen vallen. Gaandeweg gaat hij vanzelf meer eten.

Succes!
SQ, thanks!! Dit had ik even nodig :*
Heb inderdaad de neiging om alles teveel te overdenken en uit te willen denken.... We hadden de laatste keer bij het CB een schemaatje meegekregen bij hoeveel maanden een baby welk voedsel zou moeten (??? onduidelijk of dat inderdaad een moeten is) eten, waardoor ik weer meteen in de stress schiet dat ik achterloop op het schema.

OK, dus een overgang van maanden, daar kan ik wel wat mee (ik dacht dat het wellicht in weken moest om aan dat schema te komen), voelt wel relaxter aan.

En dat andere drinken aanbieden (water of thee)? Proberen of het gewoon bij BV laten?

Pap hoeft van mij niet per sé. Manlief heeft er wel eens over om 's avonds laat pap te geven zodat hij hopelijk minder vaak komt 's nachts.

Het is echt die onzekerheid dat ik af en toe gewoon niet weet waar ik mee bezig ben :@
Plus dat ook mijn ouders al beginnen met dat hij wel met de pot mee kan eten binnen afzienbare tijd.

Wow, Noud eet echt veel O+
  donderdag 18 januari 2018 @ 17:54:21 #266
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176592893
N hier is bijna 2,5 jaar, en drinkt nog steeds veel bv. Ze is daarnaast wel heel langzaam meer gaan eten, vooral na haar 2e. Dus van die maanden, kan je ook wel jaren maken ;) Wat SQ zegt, als ik wat eet, krijgt zij ook wat. En wat het CB ervan vindt, boeit me niet zoveel.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176594947
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 11:39 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Deze vind ik het fijnste. Heb ze tweedehands dus weet niet waar je ze het beste koopt. Drogen supersnel en zijn heel groot waardoor ze meestal wel ongeveer op de goede plek zitten (met name 's nachts verschuift de boel nog wel eens).
Een vriendin was juist dol op die van medela, die heb ik als reserve en zijn ook prima.

edit: 's nachts al heel lang niet meer nodig gelukkig. Lekken is nu hooguit druppeltjes.
Oh die ga ik ook proberen! Bedankt voor de link :Y .
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_176600981
+1 op sq: maak het niet te moeilijk. Daarom rapleyen wij nu voor de derde keer. Ik vind dat echt ideaal: kind eet gewoon zelf, terwijl wij dat ook doen ;) Ik hoef niet te pureren, niet te voeren, niet te bedenken hoeveel erin gaat... doet ie lekker zelf.
En als je zoutloos kookt, kan hij idd gewoon met de pot mee-eten.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 13:32:37 #269
149959 SQ
snelle trees
pi_176610112
Kak, net gekolfd, kom ik tot de ontdekking dat mijn koeltasje nog thuis staat....
Zou ik die flesjes gewoon in buiten mijn fietstas kunnen leggen en dan om half zes thuis in de koelkast, dat blijft toch wel goed met deze temperaturen?
disclaimer
  vrijdag 19 januari 2018 @ 13:38:26 #270
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176610256
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:32 schreef Stormqueen het volgende:
Kak, net gekolfd, kom ik tot de ontdekking dat mijn koeltasje nog thuis staat....
Zou ik die flesjes gewoon in buiten mijn fietstas kunnen leggen en dan om half zes thuis in de koelkast, dat blijft toch wel goed met deze temperaturen?
Het is op kamertemperatuur toch al 8-10 uur houdbaar? Dan moet 10 graden toch ook wel een tijdje lukken lijkt mij?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 13:39:11 #271
149959 SQ
snelle trees
pi_176610277
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:38 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Het is op kamertemperatuur toch al 8-10 uur houdbaar? Dan moet 10 graden toch ook wel een tijdje lukken lijkt mij?
Ja, maar het wordt maandag pas geconsumeerd.
disclaimer
  vrijdag 19 januari 2018 @ 13:40:22 #272
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176610311
Maar het hoeft maar 4 uur?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 13:41:03 #273
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176610332
Thuis dan eventueel invriezen?
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 13:41:27 #274
149959 SQ
snelle trees
pi_176610343
ja, het zal inderdaad wel loslopen. Thanks!
disclaimer
pi_176619567
C. doet soms wel tussen de 30 en 60 minuten over een voeding, deden jullie kindjes dat ook? En wordt dat op een gegeven moment minder? Ik vind het best intensief ook al zit je niks te doen :') Ik las ook ergens dat het soms ook behoefte is om dicht bij de moeder te zijn, het is ook vaak 's avonds dat ze zo lang aan ligt?
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')