abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176072474
registreer om deze reclame te verbergen
Ik zou daar zeker weten wel van huilen, SQ. Zijn jullie omgekeerd?

Wij hadden het lumineuze idee om naar een binnenspeeltuin te gaan vanochtend. :+. In de rij voor de kassa. :'). Maar I vond het te gek en wil na zijn dutje weer. :D.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 28 december 2017 @ 14:37:16 #77
99066 Jiggle
twijfelt zelden
pi_176072636
Pfff, ik wil even checken of andere mensen dit ook hebben. Ons zoontje van 3,5 luistert best wel goed. Niks over te klagen. Maar soms dan heeft hij ook echt zijn oren gesloten voor ons. Niks geks, zal iedereen vast wel hebben. Alleen, soms dan zijn we aan het wandelen en dan gaat hij met zijn fietsje. Daar gaat ie inmiddels behoorlijk hard mee. Meestal luistert hij als we aan hem vragen om te stoppen, maar soms dan kachelt ie door. Dat kan echt gevaarlijke situaties opleveren, dus dan vliegen we achter hem aan en schreeuwen we echt boos dat ie moet stoppen. Maar vaak ziet hij het dan als een spel en gaat hij er breedlachend vandoor.
Ik vind het vervelend dat we op een kritiek moment niet de zekerheid hebben dat we door écht boos te worden ervoor kunnen zorgen dat hij écht luistert.
Zo'n "als ik tot 3 tel" troef waarmee je kind weet dat het menens is, zeg maar.

Herkenbaar?
pi_176072756
Heel herkenbaar. Mijn zoontje is nog geen 3, maar hij zegt dat hij wegrennen leuk vindt. En dat doet hij dus ook vaak. We hebben altijd benoemd dat we heel verdrietig worden als hij weg rent en dat er dan een auto tegen hem aan kan botsen. Dat begrijpt hij op zich wel en dan werkt het weer even. Maar peuters kunnen impulsen nog niet goed onderdrukken, dus de volgende dag gebeurt het weer. Dan leggen we het nog eens uit. Schreeuwen helpt niet, tot 3 tellen geloof ik niet in, maar dit uitleggen werkt veel beter.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  donderdag 28 december 2017 @ 14:53:05 #79
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176073203
registreer om deze reclame te verbergen
Hier werkt het wel als ik ‘pas op de fietsen’ roep. Dan weet ze ook meteen waarom ze moet stoppen. Maar ze is pas 2,5; als ze 3 is verandert dat vast ;)
Soms loopt ze idd wel weg zonder op of om te kijken, maar dan til ik haar gewoon op.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_176073352
Toen ik zwanger was en alleen nog maar kon wandelen op tempo naaktslak, was ik ook vaak bang dat mijn zoontje niet zou stoppen als hij vooruit rende (en dan kon ik er dus ook niet achteraan). Dan sprak ik van te voren iets met hem af: 'Je mag rennen, maar als je bij die lantaarnpaal daar bent stop je en wacht je op mama.' Dat werkte heel goed, zou dat voor jullie zoontje ook iets kunnen zijn?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 28 december 2017 @ 14:58:46 #81
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_176073425
En wees ook vooraf duidelijk waar hij wel vol kan racen en waar vooral niet (niet vooraf de hele route bespreken, maar in stukjes opdelen).
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  Moderator donderdag 28 december 2017 @ 15:00:56 #82
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_176073489
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:32 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik zou daar zeker weten wel van huilen, SQ. Zijn jullie omgekeerd?

Wij hadden het lumineuze idee om naar een binnenspeeltuin te gaan vanochtend. :+. In de rij voor de kassa. :'). Maar I vond het te gek en wil na zijn dutje weer. :D.
nee, we hadden al kaartjes gekocht dus zijn wel naar binnen gegaan. Merkte binnen ook pas hoe ranzig druk het was :')
Ik ben duidelijk ongeschikt voor schoolvakanties. Of zou je daar uiteindelijk numb voor worden? :+
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_176073769
Dat soort afspraken maak ik ook altijd, maar dan nog is het inderdaad bij zulke kleine kinderen zo dat je er toch nooit helemaal van op aan kunt. Ik vind het dan ook altijd een beetje eng, al is I echt heel oplettend en ook heel bang voor auto's.

Wat dat betreft had ik met een collega-moeder deze zomer wel een mooie ervaring. :') . We kwamen elkaar met heerlijk weer tegen op het strand: onze kinderen zitten samen in de peutergroep op het kdv. Daarnaast hebben we ook allebei een baby. I en E (de peuters dus) besloten het samen op een rennen te zetten, de strandopgang op, richting het fietspad. Waar op dat momenten veel fietsers waren. Dus wij eerst nog gewoon roepen. Maar zij vonden het met z'n tweetjes alleen maar heel grappig, dus die gingen joelend, lachend en gillend nog harder rennen richting het fietspad. Met als resultaat dat zij en ik met allebei een baby op de arm daar achteraan gingen: STOP. NU x 100
En ze stopten natuurlijk wel, 50 cm voor het fietspad.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176073934
En wij waren dus net in Blijdorp. L'enfer, c'est les autres en alles.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_176075579
Was het zo erg in Blijdorp vandaag? Gisteren vond ik het meevallen. Wel wat drukker dan normaal. Het weer was toen ook wel slechter, misschien scheelde dat.

Mijn peuter is overigens Oost-Indisch doof voor onze waarschuwingen op straat, dus ik sta regelmatig STOP te blèren als ze weer zonder na te denken de weg op wil rennen :X

Ik moest stiekem wel lachen om de vloekende peuters. Hoewel mijn man er soms nog wat uitfloept, lijkt het goed te gaan hier. Eén keer ving ik een ‘domme!’ op van M, maar daarna niks meer gehoord.
  donderdag 28 december 2017 @ 15:59:51 #86
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_176076014
Hai, ik heb ook goede voornemens.. maar dan 1x per week posten dan.. dat is ook al een flinke verbetering voor mij :')

Snoek nog gefeliciteerd met je meisje! *O*

Met Vv heb ik ook de afspraak dat, als hij op de loopfiets rijdt, hij altijd stopt/wacht bij elke hoek en straat. En bij een lang recht stuk, vertel ik hem bij welke boom/auto/lantarenpaal hij moet wachten/stoppen. Als ik hem dan heb ingehaald krijgt hij een high five ;)
Heel af en toe luistert hij niet.. maar als ik maar hard genoeg roep/gil stopt hij wel..
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_176076163
Bij ons gaat dochter ook als een racemonster op de fiets, gelukkig heeft ze wel ontzag voor ander verkeer (1x een grapje over dat de auto straks over haar tenen zou rijden was genoeg :+ ).
Waar we wel op hebben gehamerd, is dat het echt heel gevaarlijk is als ze in het verkeer niet luistert, en als ze er een spelletje van maakt, is het dus klaar met fietsen. Idem met lopen: ze mag zelf rondlopen, en op de stoep ook best vooruit rennen, maar luistert ze niet, dan loopt ze de rest van het stuk aan de hand.
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_176076738
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:23 schreef Stormqueen het volgende:
Wij dachten vandaag even naar het spoorwegmuseum te gaan. :'( echt zes miljard mensen. Ik moet er bijna van huilen, een dik uur in de auto en dan dit :')
Maar ik denk dat het buiten de vakanties wel leuk kan zijn :P
In de vakantie is het echt belachelijk druk ja. Zeker met die winterspoorweg of hoe heet het? Met die ijsbaan en zo. Jammer dat je uitje door drukte wat in het water viel, is wel echt een domper ja. Maar buiten de vakanties is het fantastisch! Zeker een keertje doordeweeks gaan. Of er echt rond 10 uur zijn, dat helpt ook.
Ik had het ook nog op de agenda staan maar ik ga nu een beetje twijfelen ;(
pi_176078383
Wat balen SQ! Dat is ook echt iets waar ik niet naar uit kijk, die drukte overal in de schoolvakanties }:|

Ik bracht vanochtend m'n kinderen naar het kdv as usual terwijl ik zelf een vrije dag heb genomen *)
Relaxed joh, de stad in en op eigen tempo lunchen & koffie drinken & slenteren. Uiteraard wel alleen wat kleren voor hen gekocht en niets voor mezelf :')
pi_176083066
Ik wil morgen wat leuks gaan doen met Sjaak, maar vrees ook voor de drukte overal. We hebben een abonnement op de Efteling, maar daar staan al dagen files naartoe. We hebben ook een abonnement op het Safaripark, maar daar is het ook al de hele week superdruk, hoorde ik. Mocht iemand wat leuks weten, dan hoor ik het graag.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_176084903
Klinkt goed, Fazzoletti! Lekker om eens zelf te zijn. Ik gun mezelf dat eigenlijk nooit, ga dan vooral zitten rekenen hoeveel die vrije tijd me dan kost aan opvang. Stom eigenlijk.

Ik las in het babytopic ook over hoe vaak mensen (samen) iets zonder hun kind gaan doen. Hoe zit dat hier?

Balen SQ.
MwC, volgens mij is het overal druk nu. Ik ga volgende week zwemmen met J, we gaan om openingstijd en zien dan wel hoe lang het leuk blijft.

Peuter luistert buiten best goed. Stopt keurig op afgesproken plekken enzo. Maar hij vond het laatst een goed idee om wel megahard op de stoeprand af te fietsen (vaste oversteekplek) toen er een auto aan kwam. 'gelukkig' toeterde die geschrokken en dat heeft voor nu echt indruk gemaakt.
pi_176085062
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 19:40 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik wil morgen wat leuks gaan doen met Sjaak, maar vrees ook voor de drukte overal. We hebben een abonnement op de Efteling, maar daar staan al dagen files naartoe. We hebben ook een abonnement op het Safaripark, maar daar is het ook al de hele week superdruk, hoorde ik. Mocht iemand wat leuks weten, dan hoor ik het graag.
Oertijd museum in Boxtel? Hoor ik goede verhalen over!

Of het natuurhistorisch museum in Tilburg (dacht ik?)?

Samen iets doen zonder kinderen doen wij eigenlijk heel weinig, we zijn vooral apart weg en de ander is dan bij de kinderen. Of we doen iets met zn vieren. Een slecht excuus zou zijn dat we nog altijd geen oppasmeisje hebben gevonden, maar eigenlijk hebben we ook nog nooit actief gezocht :@ We hebben er gewoon nog steeds niet heel veel behoefte aan om samen de hort op te gaan denk ik?
Ik kreeg een maand of acht geleden een nachtje weg voor mn verjaardag, het zegt denk ik wel genoeg dat dat nog steeds niet geregeld is :+

[ Bericht 17% gewijzigd door Mineola op 28-12-2017 20:45:51 ]
pi_176085200
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:36 schreef Mineola het volgende:

[..]

Oertijd museum in Boxtel? Hoor ik goede verhalen over!
Oh? Leuk, daar gaan wij komend voorjaar heen als familieuitje, uitgenodigd door schoonouders.
  donderdag 28 december 2017 @ 20:40:47 #94
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_176085226
Ziezoo in Volkel? Is een kleine dierentuin met speeltuin.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 28 december 2017 @ 20:41:52 #95
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_176085265
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 14:23 schreef Stormqueen het volgende:
Wij dachten vandaag even naar het spoorwegmuseum te gaan. :'( echt zes miljard mensen. Ik moet er bijna van huilen, een dik uur in de auto en dan dit :')
Maar ik denk dat het buiten de vakanties wel leuk kan zijn :P
Dat hadden wij een jaar of wat geleden met het Nijntje huis.

Echt hoor, ik HAAT schoolvakanties. Niet dat ik er als docent onderuit kan :')
  donderdag 28 december 2017 @ 20:48:10 #96
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_176085570
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:32 schreef Hupje het volgende:
Klinkt goed, Fazzoletti! Lekker om eens zelf te zijn. Ik gun mezelf dat eigenlijk nooit, ga dan vooral zitten rekenen hoeveel die vrije tijd me dan kost aan opvang. Stom eigenlijk.

Ik las in het babytopic ook over hoe vaak mensen (samen) iets zonder hun kind gaan doen. Hoe zit dat hier?

Balen SQ.
MwC, volgens mij is het overal druk nu. Ik ga volgende week zwemmen met J, we gaan om openingstijd en zien dan wel hoe lang het leuk blijft.

Peuter luistert buiten best goed. Stopt keurig op afgesproken plekken enzo. Maar hij vond het laatst een goed idee om wel megahard op de stoeprand af te fietsen (vaste oversteekplek) toen er een auto aan kwam. 'gelukkig' toeterde die geschrokken en dat heeft voor nu echt indruk gemaakt.
Wij doen wel regelmatig iets samen ja. De opa's en oma's passen graag op, en Melba geniet er ook van.

De eerste keer was de kerstmarkt in Leiden, toen was hij 8 weken oud. Ons eerste uitje, en ik kon het maar nauwelijks handelen :P

Dit jaar is hij een week wezen logeren bij opa en oma voor het eerst, vond ik wel een dingetje, maar ook dat ging prima.

Nu gaan we in januari een middagje naar t theater (marathonvoorstelling) en in februari een paar dagen naar Londen, en logeert hij drie nachtjes (ook de nacht voor vertrek). En soms als we bij mijn ouders zijn (20 minuten verderop) en we zitten tot laat en hij slaapt lekker in t campingbedje, dan blijft hij weleens slapen (dat leggen we wel uit voor hij gaat slapen dan hoor, niet dat we ineens weg zijn).

Ik neem ook altijd gewoon de opvang in de vakantie (we kunnen het toch niet afzeggen, althans, je betaalt t sowieso). Dat zijn echt mijn bijkomdagen! :@

Vandaag waren we naar Star Wars samen, en Melba op de opvang... ik vind die momenten voor ons echt wel nodig...
pi_176085670
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 20:36 schreef Mineola het volgende:

[..]

Oertijd museum in Boxtel? Hoor ik goede verhalen over!

Of het natuurhistorisch museum in Tilburg (dacht ik?)?

Samen iets doen zonder kinderen doen wij eigenlijk heel weinig, we zijn vooral apart weg en de ander is dan bij de kinderen. Of we doen iets met zn vieren. Een slecht excuus zou zijn dat we nog altijd geen oppasmeisje hebben gevonden, maar eigenlijk hebben we ook nog nooit actief gezocht :@ We hebben er gewoon nog steeds niet heel veel behoefte aan om samen de hort op te gaan denk ik?
Ik kreeg een maand of acht geleden een nachtje weg voor mn verjaardag, het zegt denk ik wel genoeg dat dat nog steeds niet geregeld is :+
Wij hadden een week geleden voor het eerst een oppas! Iemand van het kdv kwam 3 uur oppassen zodat wij konden kerst-shoppen hier in de stad. Verder doen we ook nooit wat met z’n tweetjes.
Vrouw kreeg vorig jaar een bioscoopbon voor haar verjaardag en die is verlopen zonder dat we er iets mee konden doen. Ach...

We hebben hier wel het NoordBrabants natuurmuseum, dat is gaaf voor Sjaak. Maar zal ook wel druk zijn natuurlijk. Misschien gaan we wel gewoon naar het bos ofzo.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_176086080
Ik denk dat ik die bedoelde MwC, oma is er met de kleuter geweest en zij waren heel enthousiast allebei.

Kwak, fijn toch, als je makkelijk oppas hebt en dan zelf iets kan doen? Lekker van genieten hoor! Ik geniet er ook enorm van als ik eens vrij heb en de kinderen op de opvang zijn. Voelt bijna als schoolziek zijn!

Onze kleuter deden (en doen) we niet echt een plezier met kdv/bso, dus in vakanties lieten (en laten) we hem meestal niet gaan als we zelf ook vrij zijn. Hooguit een dagje ipv de reguliere twee. Hij geniet er veel meer van om thuis bij ons zijn. Wel vraagt hij inmiddels zelf om logeren bij opa en oma, dus dat doen we af en toe. Heeft hij het leuk daar en gebruiken wij die tijd als quality time met de peuter. Die op zijn beurt weer geniet van de volle aandacht van papa en mama O+
  donderdag 28 december 2017 @ 21:01:18 #99
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_176086135
Blij om te lezen dat er meer zijn die niet vaak iets zonder kinderen doen. Wij krijgen er van (schoon)familie best vaak commentaar op maar we voelen beide de behoefte niet zo. Toevallig gaan we morgen wel een avondje weg met vrienden. Ik geloof dat dit de 2e keer in 3 jaar tijd is :@
  donderdag 28 december 2017 @ 21:02:28 #100
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_176086182
Oh O. Gaat trouwens wel regelmatig een nachtje uit logeren maar dat is omdat ze het zelf gewoon erg leuk vind.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')