abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175687523
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
pi_175687539
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:48 schreef Faraday01 het volgende:
Welke datum was het wk TTT en ITT ook al weer?
Froome is zelf geïnformeerd op 20 sep en dat was dus op de dag van het WK tijdrijden.
  Redactie Sport woensdag 13 december 2017 @ 08:52:14 #3
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175687553
FroomeGod _O_

:') :') :')
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  woensdag 13 december 2017 @ 08:53:38 #4
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687569
registreer om deze reclame te verbergen
Dat betekent dat hij dus niet direct voorlopig geschorst is op de 20e, anders zou het kunnen dat de voorlopige schorsing al per direct ingegaan was bij melding.
pi_175687579
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:53 schreef Faraday01 het volgende:
Dat betekent dat hij dus niet direct voorlopig geschorst is op de 20e, anders zou het kunnen dat de voorlopige schorsing al per direct ingegaan was bij melding.
Ik denk dat ze bij zo'n grote naam toch wat bedachtzamer te werk zijn gegaan dan bij de rest, hoe krom dat ook is. Ik geef ze daar wel gelijk in.
  woensdag 13 december 2017 @ 08:56:08 #6
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687593
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:54 schreef TheArt het volgende:

[..]

Ik denk dat ze bij zo'n grote naam toch wat bedachtzamer te werk zijn gegaan dan bij de rest, hoe krom dat ook is. Ik geef ze daar wel gelijk in.
ligt vooral aan de stof die gevonden is, bij epo was bij per direct aan de hoogste boom gehangen
pi_175687624
registreer om deze reclame te verbergen
Skygoden *O* *O* *O*
pi_175687630
SkybotGoden
pi_175687638
Tom Dumoulin op de platte kar eind juli :D
I Wanna Waste My Time On You
  woensdag 13 december 2017 @ 09:01:37 #10
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175687648
SKYBAZEN _O_

TOETERTJES, TOMGOD VOOR GEEL, JAAAA, #DIETRUIKOMTER
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 13 december 2017 @ 09:03:17 #11
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687665
Syntix is wel stil vandaag _O-
pi_175687666
Skygod Dopinggenot. _O_.
pi_175687667
Kelderman toch podium dan als Froome geschrapt wordt. Nibali weer een grote ronde op zijn palmares.
pi_175687669
Gewoon vergeten om een attest aan te vragen. Dr. Freeman is zo slecht met computers ;(
pi_175687679
Doping bij Sky? Zeer onverwacht dit. Had ik persoonlijk niet aan zien komen. Ik ken maar weinig renners die naar Sky gaan en opeens verdacht goed zijn.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_175687680
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:00 schreef MCH het volgende:
Tom Dumoulin op de platte kar eind juli :D
Die heeft alleen maar doping voor het haar.
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 13 december 2017 @ 09:05:35 #17
408813 crew  trein2000
pi_175687684
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:56 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

ligt vooral aan de stof die gevonden is, bij epo was bij per direct aan de hoogste boom gehangen
Juist, hat zal wel om een fout gaan. Logisch dat je dan iets rustiger te werk gaat. T is wel gewoon een jaar weg wmb.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_175687699
Hebben jullie ook wel eens last van acute astma?
  woensdag 13 december 2017 @ 09:08:01 #19
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687702
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:05 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Juist, hat zal wel om een fout gaan. Logisch dat je dan iets rustiger te werk gaat. T is wel gewoon een jaar weg wmb.
ze gaan het natuurlijk zo proberen te regelen dat hij voor de tour weer in koers komt. Die 2 miljoen voor de giro wordt wel lastig :D
pi_175687708
Vroemie heeft al gereageerd
https://www.teamsky.com/a(...)&utm_medium=referral

quote:
Chris Froome said:

"It is well known that I have asthma and I know exactly what the rules are. I use an inhaler to manage my symptoms (always within the permissible limits) and I know for sure that I will be tested every day I wear the race leader's jersey.

"My asthma got worse at the Vuelta so I followed the team doctor's advice to increase my Salbutamol dosage. As always, I took the greatest care to ensure that I did not use more than the permissible dose.

"I take my leadership position in my sport very seriously. The UCI is absolutely right to examine test results and, together with the team, I will provide whatever information it requires."

________________________________________________________________________________________________________________________________
pi_175687733
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Hebben jullie ook wel eens last van acute astma?
als ik Rihanna op de radio hoor
1047 'je moeder' en 296 'je zusje'-opmerkingen gemaakt in KLB. #TROTS
pi_175687734
During the final week of the Vuelta, Chris experienced acute asthma symptoms.

Dan moet je niet gaan fietsen Chris
pi_175687739
En ben benieuwd hoe Wout dit gaat goedpraten
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 13 december 2017 @ 09:12:55 #24
408813 crew  trein2000
pi_175687742
quote:
:')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_175687746
Hahaha mooi mooi mooi
  woensdag 13 december 2017 @ 09:13:28 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175687750
quote:
Acute astmagod
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 13 december 2017 @ 09:17:25 #27
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687789
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:12 schreef Frozen-assassin het volgende:
En ben benieuwd hoe Wout dit gaat goedpraten
gewoon zwijgen
pi_175687806
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:56 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

ligt vooral aan de stof die gevonden is, bij epo was bij per direct aan de hoogste boom gehangen
Wat ook onzin is. Want epo is zo'n duidelijke test voor dat ze daar natuurlijk amper meer mee dopen zoals in de jaren '90.

De nieuwe 'standaard' zijn dit soort praktijken, dus ik vind het vooral kwalijk als ze dan gaan doen alsof dit 'minder erg' is. Er gaan gewoon amper meer positieve epo tests komen nu iedereen weet dat die test bestaat...

Doperen gebeurt nu met een veel uitgebreidere combinatie van microdoseringen en producten. Dus als je iemand betrapt op een van die elementen is er een ontzettend grote kans dat hij ook andere producten gebruikt en je hem betrapt op een 'programma'.

Daarnaast verdwijnt salbutamol ook nog eens snel uit je systeem, dus voor dit soort waarden moet je ongeveer op de fiets pillen in je mik steken... Veel meer 'red handed' wordt het niet meer met het hedendaagse gebruik...

quote:
Dosering verhogen... _O- Ja dat is wel gebeurd inderdaad, want voor deze waarden moet je ongeveer 20-30x 'puffen'. :')
Jack does it in real time...
pi_175687821
9g4mr.gif
  woensdag 13 december 2017 @ 09:21:38 #30
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175687835
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:20 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]
Blijft briljante tactiek. Gewoon open en bloot, niks stiekems.

Skybazen _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 13 december 2017 @ 09:21:47 #31
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687838
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:18 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wat ook onzin is. Want epo is zo'n duidelijke test voor dat ze daar natuurlijk amper meer mee dopen zoals in de jaren '90.

De nieuwe 'standaard' zijn dit soort praktijken, dus ik vind het vooral kwalijk als ze dan gaan doen alsof dit 'minder erg' is. Er gaan gewoon amper meer positieve epo tests komen nu iedereen weet dat die test bestaat...

Doperen gebeurt nu met een veel uitgebreidere combinatie van microdoseringen en producten. Dus als je iemand betrapt op een van die elementen is er een ontzettend grote kans dat hij ook andere producten gebruikt en je hem betrapt op een 'programma'.

Daarnaast verdwijnt salbutamol ook nog eens snel uit je systeem, dus voor dit soort waarden moet je ongeveer op de fiets pillen in je mik steken... Veel meer 'red handed' wordt het niet meer met het hedendaagse gebruik...
ik heb daar te weinig verstand van om er iets zinnigs over te zeggen. Ik vertrouw ukad voor geen meter dus wat mij betreft prima als het uiteindelijk bij het CAS terecht komt
  woensdag 13 december 2017 @ 09:29:23 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175687951
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:20 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]
_O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 13 december 2017 @ 09:31:09 #33
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_175687974
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:20 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]
Toneel _O_
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  Redactie Sport woensdag 13 december 2017 @ 09:33:36 #34
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175688006
ben benieuwd
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_175688026
Dus positief na etappe 18.

Etappe 17 had hij een slechte dag en verloor een kleine minuut. Lekker wat extra benzine erin de volgende ochtend dus.
Jack does it in real time...
pi_175688041
Doping bij Sky, wie had dat nu gedacht.
Wel een prutsers trouwens dat ze zich laten pakken.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 13 december 2017 @ 09:37:33 #37
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175688081
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:34 schreef DeeBee het volgende:
Dus positief na etappe 18.

Etappe 17 had hij een slechte dag en verloor een kleine minuut. Lekker wat extra benzine erin de volgende ochtend dus.
Landis-stijl, lekker man.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 13 december 2017 @ 09:37:52 #38
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175688083
BqrQNXM.gif
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_175688094
Goed wakker worden dit.
pi_175688095
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:18 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wat ook onzin is. Want epo is zo'n duidelijke test voor dat ze daar natuurlijk amper meer mee dopen zoals in de jaren '90.

De nieuwe 'standaard' zijn dit soort praktijken, dus ik vind het vooral kwalijk als ze dan gaan doen alsof dit 'minder erg' is. Er gaan gewoon amper meer positieve epo tests komen nu iedereen weet dat die test bestaat...

Doperen gebeurt nu met een veel uitgebreidere combinatie van microdoseringen en producten. Dus als je iemand betrapt op een van die elementen is er een ontzettend grote kans dat hij ook andere producten gebruikt en je hem betrapt op een 'programma'.

Daarnaast verdwijnt salbutamol ook nog eens snel uit je systeem, dus voor dit soort waarden moet je ongeveer op de fiets pillen in je mik steken... Veel meer 'red handed' wordt het niet meer met het hedendaagse gebruik...

[..]

Dosering verhogen... _O- Ja dat is wel gebeurd inderdaad, want voor deze waarden moet je ongeveer 20-30x 'puffen'. :')
In hoeverre is dit middel prestatieverhogend bij deze doses?
pi_175688100
quote:
Zou haar zo hard doen he
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 13 december 2017 @ 09:40:02 #42
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_175688117
MRasmussen1974 twitterde op woensdag 13-12-2017 om 09:24:50 So Froome and the @skyteam doc. apparently felt he needed a little extra salbutamol after the to Los Machucos on the 6th of September. As a result he manage to stay with @albertocontador and drop @vincenzonibali on the 7th of September to Santo Toribio de Liébana. #NoBStalk https://twitter.com/MRasm(...)049500536832/photo/1 reageer retweet
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Sport woensdag 13 december 2017 @ 09:45:43 #43
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175688188
quote:
14s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:40 schreef Pino112 het volgende:
MRasmussen1974 twitterde op woensdag 13-12-2017 om 09:24:50 So Froome and the @skyteam doc. apparently felt he needed a little extra salbutamol after the to Los Machucos on the 6th of September. As a result he manage to stay with @albertocontador and drop @vincenzonibali on the 7th of September to Santo Toribio de Liébana. #NoBStalk https://twitter.com/MRasm(...)049500536832/photo/1 reageer retweet
Dit gok ik ook ja.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_175688200
quote:
14s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:40 schreef Pino112 het volgende:
MRasmussen1974 twitterde op woensdag 13-12-2017 om 09:24:50 So Froome and the @skyteam doc. apparently felt he needed a little extra salbutamol after the to Los Machucos on the 6th of September. As a result he manage to stay with @albertocontador and drop @vincenzonibali on the 7th of September to Santo Toribio de Liébana. #NoBStalk https://twitter.com/MRasm(...)049500536832/photo/1 reageer retweet
Wat een bazenheader heeft die man op z'n Twitter.
  woensdag 13 december 2017 @ 09:47:19 #45
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175688208
quote:
14s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:46 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Wat een bazenheader heeft die man op z'n Twitter.
De man is sowieso een held.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  woensdag 13 december 2017 @ 09:48:08 #46
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_175688217
quote:
14s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:40 schreef Pino112 het volgende:
MRasmussen1974 twitterde op woensdag 13-12-2017 om 09:24:50 So Froome and the @skyteam doc. apparently felt he needed a little extra salbutamol after the to Los Machucos on the 6th of September. As a result he manage to stay with @albertocontador and drop @vincenzonibali on the 7th of September to Santo Toribio de Liébana. #NoBStalk https://twitter.com/MRasm(...)049500536832/photo/1 reageer retweet
Rasmussen heeft een goede dag vandaag.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_175688243
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:48 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Rasmussen heeft een goede dag vandaag.
Was gisteren aan de Salbutamol zeker.
in a crowd you lose humanity
pi_175688254
quote:
7s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:38 schreef Sloggi het volgende:

[..]

In hoeverre is dit middel prestatieverhogend bij deze doses?
http://thorax.bmj.com/content/56/9/675

quote:
At the end of the exercise period—that is, 40–50 minutes after salbutamol inhalation—the plasma salbutamol level was extremely low (0.5–9.6 ng/ml) with the 800 μg dose. With the same high dose, salbutamol levels in the 4 hour post-exercise urine specimen varied from 200 to 700 ng/ml, and the total amount of salbutamol recovered was less than 100 μg. These values are very low. Salbutamol doses given in asthma are usually far smaller than 800 μg so they would probably result in negative urine tests should they be inhaled by an athlete during a competition, and positive urine tests probably indicate use of a systemic route and/or of extremely high doses. Yet, the French antidoping laboratory considers that urinary concentrations of salbutamol above 1000 ng/ml can preclude oral absorption of the drug for purposes other than the treatment or prevention of asthma

In conclusion, our study failed to demonstrate significant enhancement of endurance performance and metabolic or psychostimulant effects of large doses of inhaled salbutamol in highly trained non-asthmatic cyclists. However, salbutamol had a slight but significant bronchodilator effect which may be sufficient to improve respiratory adaptation at the beginning of exercise. It is unlikely that the widespread use of salbutamol by athletes is driven by the weak effects of inhaled salbutamol. We believe our data suggest that most non-asthmatic salbutamol users take the drug orally or by injection, probably for protracted periods. This pattern of use may be associated with ergogenic and metabolic effects. Policies aimed at restricting the use of performance enhancers should reserve inhaled β agonists for athletes with documented asthma.
Inhaleren als een astma patient levert dus weinig op. Maar zoals je dikgedrukt kan lezen haal je dit soort waardes (die Froome dus ook had), niet met inhaleren. Ze nemen injecties of pillen vooral voor die 'ergogenic and metabolic effects'.

Het 'puffer' verhaaltje is dus een fabel, want dan kom je niet aan > 1000 ng/ml. Maar gaat erin als zoete koek bij journalisten en het grote publiek, terwijl als je 5 mins een artikel zoals dit leest je weet dat het onzin is dat 'excuus'...
Jack does it in real time...
  Redactie Sport woensdag 13 december 2017 @ 09:50:20 #49
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175688256
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:07 schreef Ajacied422 het volgende:
Hebben jullie ook wel eens last van acute astma?
kan heel acuut op komen zetten hoor
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175688292
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 09:50 schreef DeeBee het volgende:

[..]

http://thorax.bmj.com/content/56/9/675

[..]

Inhaleren als een astma patient levert dus weinig op. Maar zoals je dikgedrukt kan lezen haal je dit soort waardes (die Froome dus ook had), niet met inhaleren. Ze nemen injecties of pillen vooral voor die 'ergogenic and metabolic effects'.

Het 'puffer' verhaaltje is dus een fabel, want dan kom je niet aan > 1000 ng/ml. Maar gaat erin als zoete koek bij journalisten en het grote publiek, terwijl als je 5 mins een artikel zoals dit leest je weet dat het onzin is dat 'excuus'...
Bedankt voor je toelichting. Ergogenic and metabolic effects = grotere zuurstofopname, beter herstel tijdens inspanning en dergelijke, of waar moet ik dan aan denken?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')