abonnement Unibet Coolblue
pi_175653699
Ik heb ook een kleuter!
Ben geen frequente poster hoor, maar hoi :W
pi_175653913
Hoi. Ik zag hem op Facebook. Wat een heerlijk mannetje O+
  maandag 11 december 2017 @ 19:59:29 #78
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_175653968
En hij wordt grote broer zag ik! Spannend :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  maandag 11 december 2017 @ 20:55:27 #79
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175656122
quote:
2s.gif Op maandag 11 december 2017 09:59 schreef Kyara het volgende:
Maar toch gaat dat hard hoor. Mijn meiden zijn nu bijna 5 en zijn al bijna een kop groter dan die nieuwe kleutertjes die bijna achterover vallen met hun nieuwe rugtassen.
Ik ben echt verbaasd, maar dat komt misschien omdat je al best lang geen foto van ze hebt gepost of over ze hebt verteld. Ik dacht dat het nog peuters waren :o. Hoe gaat het met ze? vroeg de lurker :@
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175658670
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 20:55 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ik ben echt verbaasd, maar dat komt misschien omdat je al best lang geen foto van ze hebt gepost of over ze hebt verteld. Ik dacht dat het nog peuters waren :o. Hoe gaat het met ze? vroeg de lurker :@
O+

Het gaat goed. Ze gaan al bijna een jaar naar school en het lijkt alsof ze er al jaren rondlopen. En de combinatie met M is zo ontzettend leuk. Ze hebben op school 2 kleuterklassen en ze doen geregeld dingen samen dus ze treffen elkaar ook in de pauze op het schoolplein en zo. En omdat de meiden veel vertellen, vertelt M ook meer dus hoor ik ook meer van hem (plus dat ik gerichter kan vragen want ze doen veelal dezelfde dingen).

J kan haar naam schrijven en is daar heel trots op. D nog niet dus die probeert nu maar de naam van haar zus te leren :') Dingetje op school is nog wel dat niemand ze uit elkaar kan houden, ondanks dat ze in verschillende kleding naar school gaan (helaas werkt de kleurcode niet meer sinds D haar lievelingskleur roze is). Ook wel jammer want er beginnen echt wel verschillen in karakter te ontstaan, in maniertjes, mimiek, houding en motoriek. Maar blijkbaar wordt dat dus niet gezien.

Plaatje/praatje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door Kyara op 11-12-2017 22:04:51 ]
pi_175659066
Beauties O+ O+
En een knappe broer!
Met een meidenkwartet
  maandag 11 december 2017 @ 22:48:25 #82
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175660322
Leuk te lezen, fijn dat het goed gaat! En die t-shirts, heel goed want ze zijn natuurlijk uniek ook al worden ze blijkbaar nog te vaak als kopietjes gezien.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175660404
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 22:48 schreef Lemijn het volgende:
Leuk te lezen, fijn dat het goed gaat! En die t-shirts, heel goed want ze zijn natuurlijk uniek ook al worden ze blijkbaar nog te vaak als kopietjes gezien.
Ja, dat was een beetje een statement. Ik betoogde laatst in een blog (nog niet online gegooid) dat ze eigenlijk juist wel hetzelfde gekleed zouden moeten zijn. Omdat er dan verder gekeken moet worden dan alleen de kleur van het shirt zeg maar. Pas dan kun je de echte verschillen zien.
pi_175660539
Wat een leukerds Kyara.
Wel lastig denk ik dat niemand ze uit elkaar kan houden. Wat vinden ze daar zelf van? Ze worden zich steeds meer bewust van hun eigen «ik» natuurlijk.
pi_175660618
Ze zijn echt leuk O+
Zoals M lacht. Dat is bij mijn kleuter ook haar fotolach :D
pi_175660692
Ze zijn het gewend. Ze vinden het alleen irritant dat M maar wat roept. Zusjes hebben al jaren een vaste plaats aan tafel maar toch gaat hij het vragen. Dat idee. Ik snap dat ze dat irritant vinden.

Maar bij het 10 minuten gesprek begon juf over dat een van de twee wat onduidelijk praat en of logopedie al eens geopperd was. Alleen ze wist niet meer wie van de twee :X

We denken er nu over om ze maar een bloemhaarspeldding te geven en dan ieder een eigen kleur en dan dagelijks dragen. Niet ideaal maar ja....
pi_175661352
Niet leuk voor de meiden. Maar ze komen zelf nog niet met andere ideeën zoals haar knippen? Ik vind het ook jammer hoor dat een juf ze niet uit elkaar kan houden. Ze ziet ze iedere dag, en ze zijn toch twee individuen. Dan moet je voorbij 'de tweeling' kunnen kijken.

Maar goed, voor veel mensen moeilijk. Zelfs mijn duo. Lijkt totaal niet op elkaar, woord tweeling gebruik ik eigenlijk zelden. En toch zijn ze voor veel mensen hetzelfde. Wat echt betekent dat je niet op let.
Met een meidenkwartet
pi_175661510
Het ultieme doel is rapunzel haar. Of anders een Elsa vlecht. Dus haren knippen gaat hem niet worden.

Maar idd, het betekent voor mij ook dat ze niet gezien worden. Blijkbaar is het voor juf teveel moeite om te onthouden wie wat aan heeft (of het even op te schrijven).
pi_175661597
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 11:22 schreef Sylver_ het volgende:
Nu we het toch over zwemles hebben, vanaf welke leeftijd is het goed om er mee te starten? Is 5 al laat om te beginnen?

Nora houdt erg van zwemmen, maar wil niet op les. Ik dacht we hebben ook nog wel even, dat begint vanaf 4,5 dacht ik? Maar inmiddels is ze al bijna 4,5.
Wij zijn met jongste met 4 jr 1 mnd begonnen en hij mag na 10 maanden zwemmen as zaterdag proefzwemmen (heeft in de zomer 1 maand geen les gehad ivm sluiting van het zwembad). Hij had geen enkele angst voor water en sprong er in het zwembad zo in, vleugels of geen vleugels, maakte m niet uit. Hij is een gespierde spijker en heeft geen reserves, maar hij heeft er zo ontzettend veel schik in en geniet elke week. Vorige week leek hij ziek te worden, maar hij wilde niet ziek worden, want dan kon hij niet naar zwemles
*poef* nu is het weg
pi_175662115
Oeh, dat vind ik wel slecht hoor Kyara, mag je ook best benoemen bij de juf vind ik!

Oh en hier 5 weken geleden begonnen met zwemles. Ow vond het verschrikkelijk! Tot vorige week met een zeer gestructureerde invalmeester, toen vond hij het leuk. Dus dat wordt nog wat. Ow is vorige week ook gediagnosticeerd met si, dus misschien moeten we toch ook naar een klein groepje.

Oja, meld! Ow, die over een maandje ook alweer 5 wordt..
pi_175664972
Wat leuk om je kinderen weer te zien, Kyara! Ik heb dat jasje dat zij dragen ook voor I. :D .

Wel jammer van de lerares inderdaad, dat ze de meiden niet uit elkaar kan houden. Er moeten toch manieren zijn om dat voor elkaar te krijgen, zeker als zij ze iedere dag in de klas heeft. Ik gaf vorig jaar les aan een meisje dat een tweelingzusje heeft in een andere klas. Zij lijken ook zo als twee druppels water. Maar de ene ken ik dus wel, omdat ik aan haar lesgeef. de andere heeft een andere geschiedenisdocent. Dus als ik één van beide tegenkwam in de gang dan wist ik eerst ook niet goed welke van de twee ik zag, dus groette ik wel eens per ongeluk 'de verkeerde'. Maar al snel kreeg ik in de gaten dat ze van elkaar verschillen in oogopslag. Het is subtiel maar als je het eenmaal ziet, dan herken je het goed. De ene is duidelijk meer introvert, de ander kijkt 'stoerder'. Ik had het daar ook over met collega's in de docentenkamer. "Ja, nee, maar die ene is meer zus en zo, moet je maar eens op letten!" :P .

Maar goed, het lijkt me logisch dat je als docent daar je best voor doet. Ik ken de teleurgestelde uitdrukking in de ogen van kinderen als je ze met iemand anders door elkaar haalt. Ze voelen zich dan niet gezien.

Ik vind het leuk om te lezen over zwemles. I wil ook echt niet met haar hoofd onder water, dus ben benieuwd hoe dat zal gaan. We gaan nu wel regelmatig naar het zwembad en je merkt wel dat hoe vaker we gaan hoe meer ze durft.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 12 december 2017 @ 10:16:16 #92
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_175665340
Mijn kleuter zit nu effectief sinds begin september op zwemles, toen was ze net 5. Ze heeft al een paar lessen gehad in juni maar toen gingen wij op vakantie en daarna begon de schoolvakantie. Ook zij wil dus niet met haar hoofd onder water, vindt ze echt heel eng. En hierdoor schiet het met de zwemles ook niet echt op (vinden wij geen probleem overigens) waardoor ze zelf gefrustreerd raakt en zwemles niet meer leuk vindt. We gaan nu kijken of ze een keer een 1-op-1 lesje kan volgen, dat geeft haar misschien net de boost om wél onder water te durven en ik denk dat ze dan als een speer gaat.

Bij E. zit er ook een tweeling in de klas, in het begin vroeg de juf aan moeder/vader wie wie was en schreef dat idd op. Nu na een heel jaar die meiden in de klas te hebben gehad ziet ze het zelf ook wel. En sowieso draagt de een roze oorbellen en de ander blauwe :). E. ziet het overigens al vanaf grote afstand, die ziet die verschillen echt goed.
pi_175665376
Kleutertopic! *O*
Zoon wordt in april 5 jaar en gaat altijd met veel plezier naar school.
Druk kind en soms ontzettend ongehoorzaam maar verder wel lekker nieuwsgierig, vindingrijk en lief van karakter.
Ik heb er een kluif aan. :P Hij kijkt erg uit naar de komstvan zijn zusje binnenkort.
Hij zal een lieve, verzorgende grote broer zijn. O+
pi_175667404
Hej wat leuk! Hier kom ik lekker lurken tot volgend jaar :

@kyara wat Franny zegt herken ik wel - ik heb ook een tweeling in de klas en die meiden haal ik toch nog weleens door elkaar als ik er maar 1 zie, hoewel ik naast elkaar het eigenlijk wel direct zie. De ene is wat stoerder dan de andere, in alles. Op een gegeven moment had 1 van de twee blonde lokken in haar haar geverfd, ik weet niet of dat bewust was om verschil te maken. Inmiddels uitgegroeid :+

Maar goed, ik zie ze 150 minuten per week, dus hier en daar een vergissing kan voorkomen. Als je als juf een kind elke dag ziet dan ken je hem of haar toch wel wat beter zou ik zeggen
Kwak
pi_175667597
Haha Franny, dat van de verkeerde van de tweeling groeten herken ik. Ik had een aantal jaar geleden een jongen in de klas die een tweelingbroer bleek te hebben in een andere klas, alleen wist ik dat niet. Ik heb ongetwijfeld heel vaak zijn broer gegroet terwijl die waarschijnlijk ook geen idee had wie ik was. :+.
Ik vind het ook vrij slecht dat de juf het niet ziet, Kyara. Ik probeer daar altijd wel erg op te letten. Zó fijn als dan één van de twee een moedervlekje of zo blijkt te hebben dat de ander niet heeft. :D.

Leuk topic!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 12 december 2017 @ 12:40:11 #96
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_175667738
Hier ook tweelingen op de opleiding. Die zijn een stuk ouder (17-23), maar soms nog steeds moeilijk uit elkaar te houden. Heb laatst wel van andere studenten een tip gekregen (student S heeft een Sproet, student R een Ronder gezicht) en nu weet ik het *O*

Maar ik zie ze dus max 90 minuten per week. Een kleuter zie je 5 dagen per week een behoorlijk aantal uren per dag, dat zou toch moeten helpen...
pi_175670266
Vet veel bijna vijfjarigen hier opeens! Leeeeuk. Wat willen en krijgen die van jullie voor hun verjaardag?

Kyara, wat lastig van je tweeling en het niet-herkennen. Ik weet dat jij juist de eerste jaren wel heel erg was van 'een tweeling is juist heel anders dan 2 individuen', en meer dezelfde kledij toch? Overweeg je weleens ze in een andere klas te doen? Hopelijk neemt er inderdaad snel wel eentje dreadlocks ;)

Dit jaar voor het eerst alle kerstactiviteiten op school, zo leuk! En al bijna kerstvakantie jee!
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:44:56 #98
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_175670351
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 14:40 schreef Svane het volgende:
Vet veel bijna vijfjarigen hier opeens! Leeeeuk. Wat willen en krijgen die van jullie voor hun verjaardag?
Lego, en lego, en lego, o ja, en politielego ;)

J is een echte bouwer, dus veel lego, en van opa en oma ook Clics geloof ik. Die heeft de Sint gebracht, en wilde hij nog wel meer.
  dinsdag 12 december 2017 @ 16:58:05 #99
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_175673392
V heeft een dagje uit naar de space experience gekregen.

Mijn kinderen hebben dus echt enorm veel speelgoed waardoor ik niet iets groots wilde bijkopen. De dag was geslaagd en toen ik vroeg wat hij nou het leukst vond was het antwoord ‘de metro!’ :') . Hij heeft het er nog over en wat het verschil met de trein precies was.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_175674458
Kleutertopic! Ineens allemaal bekende gezichten :W
E.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')