abonnement Unibet Coolblue
pi_175924443
Toch lijkt het me ergens ook wel mooi/fijn, als de zusjes een eigen vriendenkring ontwikkelen. Passend bij wie ze zelf zijn. Maar dat is in het begin inderdaad vast even lastig.

Het lijkt mij ook wel verdrietig als ze niet uitgenodigd worden terwijl ze dat wel hadden verwacht. Ik denk ook wel dat het verdriet dat wij dan zien even groot is, maar ook wel weer snel weg kan zijn. Waarmee ik bedoel te zeggen dat wij er zelf misschien langer of meer last van hebben (plaatsvervangend) dan de kinderen zelf. I had het laatst ook een beetje. De buurkinderen in ons hofje spelen veel met elkaar buiten en soms ook bij elkaar binnen. Het buurjongetje van I werd 7 jaar. Op zijn feestje had hij (logisch) leeftijdsgenootjes gevraagd, dus I niet. Dat begreep ze eerst ook niet zo goed. Maar later nodigde de buurvrouw ons en nog een ander buurmeisje dat ook niet op het feestje was nog uit voor een kopje koffie/limonade. En toen hadden ze toch nog een soort feestje.

Dus als ze niet worden uitgenodigd door een kind waar ze wel veel mee spelen, zou je ook gewoon nog een speelafspraakje kunnen regelen los van dat feestje en daar dan gewoon iets leuks van maken. En het lijkt me wel echt moeilijk als je kind nooit voor een feestje wordt uitgenodigd.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175924513
Even iets heel anders. I heeft ineens deze week dat ze in haar broek poept. Terwijl ze al meer dan een jaar zindelijk is. Het lijkt er op dat ze het echt niet voelt aankomen. Maar het is geen diarree. Ik vind het rot voor haar. Gisteren op het kdv was het ook gebeurd en ze vertelde me dat ze de hele tijd eraan moest denken en bang was dat het nog eens zou gebeuren. Ze is vanochtend dus maar met een luierbroekje naar het kdv gegaan, maar daar voelde ze zich toch ook opgelaten over. Ik vraag me nu af of het echt fysiek is (het lijkt er een beetje op dat ze natte winden laat) of misschien toch psychisch, door spanning? Ze heeft het al die tijd nooit gehad. Nouja, hopelijk is het snel over.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175924757
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 18:16 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Vind ik een mooi inzicht, dank daarvoor!
Wat een aardige reactie. Een belangrijk inzicht dat ik door mijn werk heb gekregen en ga meenemen in de opvoeding is dat veel ouders (en ik vroeger zelf ook) denken dat je een kind vanaf z'n 12e ongeveer kunt/moet loslaten, z'n eigen boontjes laten doppen en veel ruimte geven. Maar juist in die leeftijdsfase hebben ze heel erg veel begeleiding nodig en ouders die veel met ze meekijken en meedenken. In gesprekken met leerlingen valt me vaak op hoe ze vaak in hun eentje aan het worstelen zijn en ouders zijn vaak verbaasd dat te horen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175927014
Franny, dat is denk ik ook wel zo. Ik vind t denk ik nig erger voor hem, dan dat hij dat zelf vind. Dat jongetje uit zn klas is ook van een tweeling. Tweelingbroer zit dus in de klas ernaast. Vandaag uit school was dus dat feestje. Er werden dus kinderen bij elkaar verzameld op t plein. L. Zag dat dus. Hij vroeg ook wat ze gingen doen, waarom ze samen weggingen. Ik heb gezegd dat ze samen gingen spelen. Daarna kwam er n ander kindje vragen if hij bij ons mocht spelen (eerste keer). En voor L was daarmee de kous af :)
pi_175927143
Franny, misschien iets onder de leden? Darmen van slag of iets?

Wat betreft feestjes en kinderen over de vloer.. Ik vind dat eigenlijk wel heerlijk (heb ook in de kov gewerkt) Lekker keuvelen en weer iets leuks bedenken om met ze te doen. Wat dit betreft kan ik wel multitasken. Ze mogen hier ook niet de kasten leegtrekken. Gewoon de boel tussendoor op laten ruimen. :7
pi_175927453
Voor kleuters hoef je ook niet 15 activiteiten te verzinnen. Hier waren ze iig na 2 spelletjes echt wel toe aan even zelf spelen... en nadat even werd "uitgevochten" wie de leiding had (dominante meisje uit de klas of overbuurmeisje) regellde zich dat prima zelf. (Ok wel even erbij blijven natuurlijk)
pi_175927656
Mijn kleuter speelt dus nog niet bij andere kindjes. En andere kindjes ook niet bij haar.
De juf zegt ook dat nog niet echt iemand hebt met wie ze altijd speelt. Het wisselt met wie ze speelt.

Gisteren waren we in de kerk en daar viel het ook op hoe ze in haar eigen wereldje leeft. Alle kindjes van haar klas werden geroepen voor een liedje en R had dat echt niet door. Die moest even apart geroepen worden geroepen.
pi_175928380
Je hoeft niet een berg activiteiten te bedenken. Met mooi weer ga lekker naar een speelveldje met een voetbal. Slecht weer lekker binnen evt paar activiteiten en ook om rust te creëren iets.

Hier vanuit school mee, broodje knaks eten. Thema was Lego ninja. Cadeautjes verstoppen en Jan mocht zoeken daarna. Daarna uitpakken met z'n allen. Had een paar spelletjes bedacht in het thema (zie Pinterest genoeg te vinden)
Uiteindelijk amper spelletjes gedaan ze hadden de bak met auto's gevonden. Wel wat spelletjes klaar gezet oa ring gooien, blikgooien, ninja prikje (ezeltje prikje). Tussendoor cupcakes versieren on rust moment en drinken te creëren. Einde naar het voetbalveld pinata meppen. Helaas had ik slecht weer dus alleen pinata kon buiten.
Ze wilden allemaal niet naar huis zo ongeveer.

Moraal ze spelen wel maar hou wat spelletjes of rust momenten achter de hand
  vrijdag 22 december 2017 @ 19:16:17 #259
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_175928827
Ach, ik zou het vast wel kunnen, zo'n feestje organiseren bij me thuis (ben echt jarenlang welpenleiding geweest), maar ik heb er gewoon geen zin in, in de winter. Buiten in het bos/ de duinen met mooi weer, helemaal prima, maar in de winter, nee dank je. Wij gaan lekker (georganiseerd) weg *)
pi_175928996
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:16 schreef mousemicky het volgende:
Ach, ik zou het vast wel kunnen, zo'n feestje organiseren bij me thuis (ben echt jarenlang welpenleiding geweest), maar ik heb er gewoon geen zin in, in de winter. Buiten in het bos/ de duinen met mooi weer, helemaal prima, maar in de winter, nee dank je. Wij gaan lekker (georganiseerd) weg *)
kan ik mij voorstellen _O-
pi_175930643
Franny hier hebben we het zelfde probleem gehad. Zo ineens poepte M weer in zijn broek. Dikke tranen natuurlijk want hij vond het zo erg. Gebeurde ongeveer 3x, waarvan 2x maar een beetje en de rest op de wc.
Als hij nu gaat plassen vraag ik of hij gelijk wil proberen te poepen dat werkt tot nu toe heel goed.
Vriendin van mij had met haar dochter precies het zelfde rond deze leeftijd. Bij haar stopte het na een week vanzelf.
Bij haar en bij mij was het rond de periode van starten met school dus ik gok dat het met spanning te maken had.

Jullie laten het zo makkelijk klinken zn kinderfeestje :D
Als ons buurjongetje van met 7 hier komt spelen word ik al gek van het geren en geschreeuw laat staan van een stuk of 6 jongens :')
pi_175931049
Het leukste kinderfeestje van mijn broertje was naar zee, in de storm en regen. Schatgraven met een schatkaart, die per flessenpost toevallig net aanspoelde O+ en daarna patatjes eten op straat.

Ik herinner me nooit echt verdriet dat ik niet mocht komen. Volgens mij was mijn moeder heel nuchter “jij nodigt ook niet alle kinderen uit die je wel aardig vindt”. Ik kon dat wel accepteren.
Kwak
pi_175931103
Haha, mooi weer helpt idd wel bij een kinderfeestje.. helaas heeft t bij W aan een stuk door geregend.. maar evengoed ging t prima...
(Maar t helpt wel als je alle kindjes al kent)
Wat wel sneu was hier : we gingen snoepjes memory doen (rustmomentje) en w kan best goed memory, maar ze was zo bezig met andere dingen, de kindjes, de kadootjes, dat ze als enige helemaal niets goed raadde. Toen was ze eventjes erg verdrietig.. snel over gelukkig..
pi_175932090
Oh mijn eigen feestjes ging ik altijd janken :')

Waren uiteindelijk alle kinderen samen buiten aan t spelen, ging ik binnen lezen (want ik vond dat ze hele lelijke stoepkrijttekeningen maakten :@ maar ook omdat ik rust zocht als andere dominantere meisjes het feestje een beetje overnamen)....
Kwak
pi_175932102
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 december 2017 16:11 schreef Franny_G het volgende:
Toch lijkt het me ergens ook wel mooi/fijn, als de zusjes een eigen vriendenkring ontwikkelen. Passend bij wie ze zelf zijn. Maar dat is in het begin inderdaad vast even lastig.

Eens hoor. Maar dat proces begint eigenlijk nu pas. Karakters beginnen meer eigen te worden, ze ontwikkelen eigen voorkeuren en hobby's, en daar passen ook weer andere kinderen bij. Maar dat is echt een proces en dat gaat ook niet zonder hobbels.

Sneu van het poepen. Geen idee. Op school lijkt me dat vrij lastig.
pi_175932987
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 december 2017 21:17 schreef kwakz0r het volgende:
Oh mijn eigen feestjes ging ik altijd janken :')

Waren uiteindelijk alle kinderen samen buiten aan t spelen, ging ik binnen lezen (want ik vond dat ze hele lelijke stoepkrijttekeningen maakten :@ maar ook omdat ik rust zocht als andere dominantere meisjes het feestje een beetje overnamen)....
ik had ook idd een jochie die probeerde het even over te nemen en te bepalen dat ze boven gingen spelen. Dus gelijk ingegrepen en gelukkig zeiden Jan en de andere 2 nee wij blijven hier spelen met auto's O+
pi_175940161
Feestje, daar moet ik ook over na gaan denken.
Wie nodigt Ow uit (nogal beïnvloedbaar, enkele stoere jongetjes hebben hem verteld dat ze willen komen), terwijl hij eigenlijk maar met 1 kindje speelt :')
pi_175940232
Ik heb daarin wel een beetje gestuurd eerlijk gezegd. Wat namen geopperd en zo. Met 1 jongetje heeft D echt een haat-liefde verhouding. Maar meer haat dan liefde zeg maar. Zo'n superdruk, lomp, stuiterkind. Prima, maar niet echt geschikt voor de mijne. Die heb ik dan liever niet op het feestje zeg maar.
pi_175940423
Zo fijn dat het nu kerstvakantie is. Mijn kleuters zijn dol op lichtjes en gezelligheid, vooral mijn oudste. Dus die genieten met volle teugen. Ze hoeven in de vakantie maar 1 dagje naar de bso en in de 2e week staan logeerpartijtjes gepland. Ik geloof dat ik mijn meiden de 2e week amper zie. Gelukkig wel veel quality time in de eerste week.

Wat zijn jullie plannen voor de kerstvakantie?
pi_175940680
Jaaaa vakantie. Hier zijn we sinds donderdag na een half etmaal vertraging door gecancelde vluchten en ongein in het land. Echt ontspannen joh. :+
Vooral veel bij familie langs, en die passen ook op het nageslacht terwijl vriend en ik etentjes en spelletjesavonden hebben deze twee weken, dat is wel relaxt.

Hier doen we dit jaar nog geen kinderfeestje met verjaardag. Komt volgend jaar. Ze heeft het er zelf ook niet over gehad en vindt het allemaal wel best.
  zaterdag 23 december 2017 @ 10:46:37 #271
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_175941540
Hier ook een relaxte vakantie gepland. Momenteel zit ik in het zwembad te kijken hoe mijn kleuter de beenslag oefent. Komende week gaan beide jongens 3 dagen logeren bij oma, en in de tweede week is J jarig, dus is er feest. Verder niks gepland, heerlijk!
pi_175942315
Ik ga vanavond eten met vriendinnen, morgen broertje hier voor prekerstdiner, dan schoonmoeder, mijn ouders, schoonvader en dan is het dus alweer donderdag :')

Maar wel allemaal heel gezellig hoor!

M gaat gewoon naar t KDV op do deze week en volgende week op ma en do, en dan nemen vriend en ik die dag tijd voor iets leuks samen.

Laatste vrijdag ben ik jarig, vier t niet groots...
Kwak
pi_175942754
Wanneer worden alle wannabe-kleuters eigenlijk echte kleuters?
pi_175942891
Hier ook een rustige vakantie. Als ik werk gaat kleuter naar oma.
pi_175942946
1e week met zijn 4en vrij. 2e week is man hele week werken en ik 2 ochtenden. De kinderen zijn dan 2x bij opa en oma.

Kerst bij ouders en schoonouders. Kerstavond gaat man koken. (elk jaar zoekt hij vanalles bij elkaar) en mogen de kinderen marshmellows roosteren boven de bbq. Verder naar de schaatsbaan voor t eerst in hun leven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')