abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 11 december 2017 @ 09:03:59 #26
382129 crew  Donna
pi_175638201
quote:
1s.gif Op maandag 11 december 2017 09:02 schreef Philomijn het volgende:

Ik heb ruime ervaring met benen wijd bij de gyn, ook pre zwangerschap, dus mij boeit het niet zo maar snap het als het je spannend lijkt! Wat mij in het begin “hielp” (ik ben heel nuchter dus zag er niet echt tegenop) is het bagetalliseren in m’n hoofd. “Ze doen dit 20x op een dag” “Het is maar een lichaamsdeel” “Die van mij is echt niet zo speciaal dat erover wordt nagepraat op verjaardagen” “Hij/zij heeft zelf voor dit vak gekozen”. En van dat jurkje vind ik de beste tip ever. Want dat vind ik nog het enige vervelende. Dat je in je blote tokus van dat gordijntje naar die stoel moet lopen. Waarom is die ruimte niet gewoon naast die stoel maar moet je drie meter afleggen?!?!

Hahaha, echt he? Bij de gyn in het ziekenhuis hier was dat ook zo. Bij het echocentrum was geen kleedhokje, maar kon je gewoon je broek laten vallen naast de stoel. Vond beide z'n voor en nadelen hebben. :)
pi_175638237
Oh ja das ook wel een goeie!
Inmiddels ben ik zelfs een beetje lui geworden en trek ik gewoon weer een broek aan als ik naar de gyn moet. Draag misschien 1x in de twee weken een rokje/jurkje. Vind panty’s zo’n gedoe. Schijt eraan, dan maar in de blote bips naar de stoel waggelen :+ :')
Dit, dat, alles.
  Moderator maandag 11 december 2017 @ 09:13:18 #28
382129 crew  Donna
pi_175638352
Ja ik draag nooit rokjes en jurkjes. Had wel een longsleeve aangetrokken die wat langer was bij m'n eerste echo begin dit jaar, maar vond het toen ik daar eenmaal in m'n blote bips stond toch niet zo bijzonder. Dus toen naar de gyn gewoon 'gewone' kleren aan gehad. Zelfs bij de nacontrole een gyn in opleiding erbij gehad haha. :')

Je kan hier bij het echocentrum bij een vroege echo op eigen verzoek ook ervoor kiezen om weer weg te gaan en een week (of 2) later nog eens uitwendig te proberen,
pi_175638898
Hier geen problemen met een inwendige echo. Ja wat akward alleen. En ik vind het niet prettig als er al te voorzichtig word gedaan. Maar goed... ik ben 37 dus drie spiraaltje en twee uitstrijkjes verder ;)

Heb ook het bevallingsverhaal van die blogster gelezen. Ik denk dat het beste wat je kunt doen voor een bevalling is niet al te veel verwachtingen hebben.

Ik had ook een heel beeld van de bevalling en uiteindelijk is het een keizersnede geworden zonder ook maar een wee gehad te hebben. Heel wat anders maar moet ik nou vinden dat mijn lichaam gefaald heeft? Het doel was bereikt, ik heb een heel mooi ventje laten groeien maar is er via een andere weg uitgekomen... doel was baby en dat is gelukt. Wij zijn alleen erg blij dat we nu leven en dat die mogelijkheid er was. Want als ik 100 jaar eerder had geleefd had ik het waarschijnlijk niet overleefd.
pi_175639224
Ja dat is helemaal zo DnD. Ik sta er ook open in. Zij wilde heeeeel graag thuisbevallen. Ik weet het nog niet.
Wat me eigenlijk vooral raakte is dat ze het inknippen zo traumatisch vond. En nu zie ik dan zelf niet per se op tegen zoiets, maar ik vond het meer naar dat zij er zo’n gevoel aan over had gehouden. Dus handeling > trauma. (Insert welke handeling dan ook & het trauma wat bij jou ontstaat.)

Maar goed. Ik kan er op dat moment niets aan veranderen :) en je weet nooit hoe het loopt. Maak me er verder gelukkig ook niet druk over.
Dit, dat, alles.
pi_175639281
Met mijn zoon toen ook voor de eerste echo een inwendige gehad.
Tja, beetje onwennig vond ik dat wel maar het hele idee van zwanger zijn vond ik überhaupt al eng dus ik vond het sowieso wel een vreemde, onwennige periode.
Maar inderdaad: die mensen hebben dit zelf al tig keer gedaan en zo nuchter moet je het maar proberen te zien. Het hoort erbij.
Al heb ik wel even gelet of ik niet te behaard ben daar en niet een panterprint string aan had. :P

Gistermiddag de vluchttas maar eens ingepakt.
Zul je zien dat ik daarmee dingen oproep. :P
En ik had van de vk 2 weken terug, bloed moeten laten prikken maar ben het helemaal vergeten. :%
Nu wil ik het net gaan doen, begint het te sneeuwen. Dus morgen dan maar. :@
pi_175639366
Wow Twist, wat een knapperd hebben jullie gemaakt!
En wat een rollercoaster bij Avontura, ik duim nog steeds, laat dat meisje nog maar zo lang mogelijk in je buik zitten.
Krisvc, aaaah wat lief! Geniet lekker.
Naar zeg Vita, stomme verkoudheid!

Mijn vrouw heeft bij de vorige en ook bij deze zwangerschap inwendige echo's gehad. Maar goed...ze is wel wat gewend door het hele voortraject met onderzoeken en inseminaties.

Donderdag hadden we de eerste afspraak bij de VK. Was allemaal prima, veel besproken. Alle testen waren goed. Mijn vrouw heeft weer wat energie sinds een paar dagen en is minder misselijk.

Vrijdag bij exact 11 weken een echo in het AMC, toch wel spannend. Ik kan de route naar het AMC ondertussen blind rijden, ook vreemd dat we daar niet meer terugkomen. 2 jaar lang aardig routine geworden.
Daarna gaan we het aan meer mensen vertellen :) Ook aan B, we hebben al 2 mooie boeken klaarliggen voor hem. 1 gewoon een grappig verhaal (wat zit er in je buik mama) en 1 is een doeboek speciaal voor hem.
pi_175642089
Hier weer goedgekeurd door de verloskundige. Al een maand niet aangekomen, dus ook goedgekeurd door mezelf. Het voelt het wel als een kleine prestatie dat ik met mijn extra eten ben weggekomen. :D
Volgende week gaan we kijken of er gestript kan worden, met 40+3. Al hoop ik natuurlijk dat hij voor die tijd er al uit floept. O+

Wel slecht geslapen, wat extra bevestigd werd door de verloskundige en een mevrouw in de supermarkt. Extra dutjes dan maar vandaag. :@
Gisteren nog een heerlijk rondje door de sneeuw gemaakt. Aangezien ik al als een penguin loop had manlief het een stuk lastiger met de gladheid. >:)

Lieve foto Kris! O+

Mini _O- Als je het bij de weeën niet zo boeiend vindt, misschien is het dan toch nog een leuke herinnering voor later. :D

Beterschap VitaBella. :*

Songeur vervelend dat je zo slecht slaapt. De meeste dingen zijn niet op te lossen maar als je een druk hoofd hebt, dan kun je misschien opschrijven waar je je druk om maakt. Zodat je er overdag eventueel weer wat mee kunt doen. :)

Philomijn dat is ook wel een heftig bevallingsverhaal. Heb wel vaker gehoord dat het geluid van de knip vreselijk is. :X Wat volgens mij ook belangrijk is, is dat zij echt niet geknipt wilde worden. Zulke zaken heb ik uit mijn bevalplan gehouden, want als er geknipt moet worden dan moet het.

IMA ik duim voor je goede echo! En hoop met je mee dat je de laatste bloeding nou gehad hebt.

Aventura ik hoop dat je een fijn gesprek hebt met de kinderarts. Succes. :*
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_175642135
Hier lieten ze je liever scheuren dan knippen, omdat een scheur makkelijker schijnt te helen.

Morgen 20 weken echo, met net 18 weken. Beetje vroeg, maar goed. Wel spannend. Ben er nog steeds niet over uit of we het geslacht willen weten. De duutser zegt van niet, maar ik ben zoveel meer nieuwsgieriger. Deze zwangerschap is eigenlijk zowaar ook nog abstracter dan toen ik zwanger was van T, toen was ik er veel meer mee bezig.

Ik voel de baby nu wel duidelijk, dat is echt super fijn.
pi_175642213
Pannenkoekenmix, goeie instellig over het knippen! Inderdaad wat moet dat moet!
pi_175642481
Aventura sterkte de komende tijd :* Hopelijk kan jullie meisje nog even een tijdje blijven zitten.

Thomas is vandaag 2 weken en het gaat prima met hem. Wij hebben een geweldige kraamtijd gehad met een geweldige kraamhulp, waardoor wij heerlijk met zijn drietjes van elkaar aan het genieten zijn.

Wij gaan ook via de blauwe wolk naar het baby topic :Y Wij wensen alle zwangeren in dit topic een fijne zwangerschap, een voorspoedige bevalling en een geweldige ontmoeting met jullie kindje :* :*
pi_175643385
Ik word helemaal rammelig van alle supergelukkige verse moeders die zwaaien... O+ nog veel meer geluk meiden!
pi_175644938
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 12:25 schreef Jagärtrut het volgende:
Hier lieten ze je liever scheuren dan knippen, omdat een scheur makkelijker schijnt te helen.

Morgen 20 weken echo, met net 18 weken. Beetje vroeg, maar goed. Wel spannend. Ben er nog steeds niet over uit of we het geslacht willen weten. De duutser zegt van niet, maar ik ben zoveel meer nieuwsgieriger. Deze zwangerschap is eigenlijk zowaar ook nog abstracter dan toen ik zwanger was van T, toen was ik er veel meer mee bezig.

Ik voel de baby nu wel duidelijk, dat is echt super fijn.
Heel herkenbaar!! Ik was bij Twix al nieuwsgierig, toen wisten we het niet. Nu was ik nog nieuwsgieriger, of nieuwsgierig op een andere manier dan bij Twix. Niet vanwege voorkeur, deze heb ik 0,0. Maar misschien vanwege de dynamiek in het gezin of zo? Twee jongens lijkt me echt zo tof O+! Maar een meisje erbij ook want van beide smaken eentje O+!

Maaaaar, we hebben onze nieuwsgierigheid weten te bedwingen. 20-weken echo gehad en gezegd dat we het niet wilden weten. En de gyn waarschuwde steeds keurig op tijd.

Succes morgen!
pi_175645035
Beterschap Vita!

Songeur, balen van het slapen. Helpt het misschien om voorafgaand aan het slapen lekker warm te douchen/in bad te gaan? Even ontspannen en warm en rozig worden?

Pannenkoekenmix, fijn dat alles goed is. Jij LLM, spannend hoor.
pi_175645218
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_175645897
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 14:15 schreef Songeur het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
relax, lieve Songeur. Je hebt nog 3 maanden tot de baby er is, en echt niet alles hoeft perfect te zijn als de baby komt. Goed voor jezelf zorgen, fijn slapen en goed uitrusten waar je kan. Zoals het klinkt heb je een super man die ook goed om je denkt!
pi_175645960
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 14:15 schreef Songeur het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malteser wat is LLM? Heb het een paar keer zien staan maar heb nog altijd geen idee. :D

Vandaag kwam de kroon op mijn nesteldrang. Na twee jaar is het eindelijk gelukt om de oven zo open te maken dat er tussen de glasplaten gepoetst kon worden. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_175646076
quote:
3s.gif Op maandag 11 december 2017 14:49 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malteser wat is LLM? Heb het een paar keer zien staan maar heb nog altijd geen idee. :D

Vandaag kwam de kroon op mijn nesteldrang. Na twee jaar is het eindelijk gelukt om de oven zo open te maken dat er tussen de glasplaten gepoetst kon worden. O+
Laatste loodjes moeder. 'vroeger' was het zo dat je vanaf 37 weken een LLM was, en hier meldplicht had, elke morgen even melden dat je nog zonder baby was. Dat is een beetje weggezakt geloof ik.

Wat fijn van je oven. Ik zie er zo naar uit om straks te verhuizen en in een heerlijk schoon huis fris te beginnen!
pi_175646788
Songeur:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
3s.gif Op maandag 11 december 2017 14:49 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malteser wat is LLM? Heb het een paar keer zien staan maar heb nog altijd geen idee. :D

Vandaag kwam de kroon op mijn nesteldrang. Na twee jaar is het eindelijk gelukt om de oven zo open te maken dat er tussen de glasplaten gepoetst kon worden. O+
Wat Jagar zegt ;). Laatste loodjes moeder. Fokterm voor iedereen voorbij de 37 weken.
pi_175647057
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 14:54 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Laatste loodjes moeder. 'vroeger' was het zo dat je vanaf 37 weken een LLM was, en hier meldplicht had, elke morgen even melden dat je nog zonder baby was. Dat is een beetje weggezakt geloof ik.

Nou meld dan maar hier :+ Nog zonder baby. Woensdag 40 weken!
pi_175647712
Jagärtrut 20 wekenechoboks! Morgen ook de 20 weken echo.
Ben benieuwd waar jullie voor kiezen.

Zaterdag tijdens het rijden in de sneeuw, voelde ik de kleine voor het eerst heel duidelijk bewegen, als een soort steuntje in de rug ehh buik ;).

Songeur laat je niet gek maken :*
Kijk goed wat van het lijstje echt moet voor de bevalling. En plan ook dagen in dat je niets moet.
pi_175647859
Songeur :* Lijstje maken scheelt waarschijnlijk al de helft in je hoofd. Ik moet zeggen dat ik het zwanger zijn soms ook wel eens onderschat. Ik was het hele weekend moe. En dan denk ik: waarvan in hemelsnaam? Maar je lichaam is gewoon keihard aan het werk plus werken plus zorgen voor je gezin = extra extra hard werken! Niet te hard zijn voor jezelf.

20wekenechoboks deze week!! Ik heb ‘m vrijdag. Ik tel de uren af. :@
Dit, dat, alles.
pi_175648390
20wekenechoboks voor morgen, ik ben zo benieuwd!

Dit weekend ook lekker hormonaal gereageerd omdat het kamertje niet opschoot en dat mijn man naar mijn idee niets deed enzo. nu doet hij veel, maar net niet dat wat ik graag zou zien zegmaar. zoals de stukadoor bellen want het kamertje is al weken leeg en schoon en ik zit te wachten op die man.
nu heb ik de afgelopen dagen onze eigen slaapkamer maar helemaal opgeruimd en schoongemaakt. mijn kledingkast uitgemest en een lade leeg gemaakt zodat ik daar alvast wat babyspul neer kan leggen. verder nog een ikea ledikantje gevonden op marktplaats, deze week ophalen en dan ik die ombouwen tot co-sleeper.
dat kamertje is de eerste tijd helemaal niet nodig maar die hormonen :')
pi_175648502
Succes alvast allemaal met de 20 weken echo! Ik heb m volgende week donderdag omdat ik precies met kerstavond 20weken ben. Bij mijn praktijk doen ze alleen op maandag echo’s dus dan zou het pas tweede week januari worden.

Maar nu bleek dat ik een guo in het ziekenhuis krijg dus had minder uitgemaakt :)

Songeur :* wat de rest zegt. Laat je niet gekmaken en neem anders idd wat dagen voor jezelf op, dat je even tot rust komt en bij kan tanken.
  Moderator maandag 11 december 2017 @ 16:43:43 #50
382129 crew  Donna
pi_175648571
Ja Songeur, rustig aan.

Ik heb tussen Kerst en O&N vrij genomen. Even tijd voor mezelf, ben ik echt wel aan toe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')