FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #169
DevilsAndDustzondag 3 december 2017 @ 10:20
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjörn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
DevilsAndDustzondag 3 december 2017 @ 10:20
As I was saying... :+.

quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 10:17 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik doe een aantal doeken weg, heeft iemand nog belangstelling? Het gaat om:

- Ellevill Zara choco maat 6 (¤50)
- Didymos Lisca groen maat 6 (¤80)
- Didymos Indio blauw/wit ringsling (¤50).

Graag een pm/dm bij interesse of als je foto's wil! :).
twist02maandag 4 december 2017 @ 17:12
Een ringsling gebruiken bij hele kleintjes (lees: nog in de kraamweek zeg maar), dat kan toch gewoon of niet?
En wat zijn dan belangrijke dingen om op te letten?

Ons mannetje lijkt nu al last te hebben van krampjes en heb een ringsling liggen, dus dat lijkt me het proberen waard
Budabuddumbamdinsdag 5 december 2017 @ 15:53
Ja dat kan, letten op bolle ruggetje, nekrolletje en voetjes er uit.
je kan ook de staart als nekrol gebruiken als in dit filmpje
twist02vrijdag 15 december 2017 @ 12:42
Willen de meer ervaren draagsters even meekijken? :) Kwam net de Hop Tye tegen in de kast (was ik alweer bijna vergeten :@ ) en die 'mag' ook vanaf de geboorte zeggen ze (ons ventje weegt ongeveer 4 kilo), maar ik vind dat-ie er wel erg laag in zit..? :{

SPOILER
f0tGZfa.jpg
Z5rCpPz.jpg
Hij zit met z'n gezicht precies verstopt achter zo'n schouderband (neus en mond zijn wel vrij), is dat erg?
Krisvcvrijdag 15 december 2017 @ 12:49
Ik heb geen antwoord op je vraag Twist, maar mnohhhhh O+

Heeft iemand nog een tip voor een goede draagconsulent regio Den Haag? Ik wil wat verschillende doeken proberen voor ik er een koop en wil wat hulp bij voor het eerst knopen.
CassElliotvrijdag 15 december 2017 @ 12:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 12:49 schreef Krisvc het volgende:
Ik heb geen antwoord op je vraag Twist, maar mnohhhhh O+

Heeft iemand nog een tip voor een goede draagconsulent regio Den Haag? Ik wil wat verschillende doeken proberen voor ik er een koop en wil wat hulp bij voor het eerst knopen.
wink wink nudge nudge O-) ;)

Twist, ik heb even een DM gestuurd :)
twist02vrijdag 15 december 2017 @ 13:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 12:50 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Twist, ik heb even een DM gestuurd :)
Top, dank je! ^O^
Krisvcvrijdag 15 december 2017 @ 14:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 12:50 schreef CassElliot het volgende:

[..]

wink wink nudge nudge O-) ;)

Twist, ik heb even een DM gestuurd :)
Ik was er een beetje vanuit gegaan dat jij met je bedrust niet naar Den Haag komt op dit moment. ;)
Budabuddumbamvrijdag 15 december 2017 @ 14:31
ik vind http://dreambearers.com/ ook heel aardig!
Morretjezondag 17 december 2017 @ 10:48
💡 ik zag bij een webshop waarbij de fysieke winkel in Groningen zit een jasinsert die blijkbaar op je eigen ritsen past :o dat heb ik echt gemist en ben toen zelf aan de knutsel gegaan. Vet handig!
LadyBlackzondag 17 december 2017 @ 23:17
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 10:48 schreef Morretje het volgende:
💡 ik zag bij een webshop waarbij de fysieke winkel in Groningen zit een jasinsert die blijkbaar op je eigen ritsen past :o dat heb ik echt gemist en ben toen zelf aan de knutsel gegaan. Vet handig!
Die zag ik ook en ik heb de foto's zitten bestuderen hoe het nou werkt, maar ben er niet achter gekomen :X

Eerstkomende keer dat ik naar de stad ga wil ik het checken want ik ben gewoon té geïntrigeerd :')
Lemijndonderdag 21 december 2017 @ 13:42
Schaafplek van het slapen tegen zijkant. Tips om dit te voorkomen?
KxjnYkM.jpg
Budabuddumbamdonderdag 21 december 2017 @ 13:59
ik doe er een doekje tussen van hoppediz
https://dragenenzo.nl/sho(...)ekje-hoppediz-kairo/

Ook in de zomer fijn bij zweethoofdjes *O*
Lemijndonderdag 21 december 2017 @ 14:28
quote:
17s.gif Op donderdag 21 december 2017 13:59 schreef Budabuddumbam het volgende:
ik doe er een doekje tussen van hoppediz
https://dragenenzo.nl/sho(...)ekje-hoppediz-kairo/

Ook in de zomer fijn bij zweethoofdjes *O*
Ik prop nu al vaak een spuugdoek onder zijn hoofd vanwege het gezweet, maar ben beetje bang dat we die buiten verliezen. Ga de gok wel wagen, voor de 8 euro die die mooie van hoppediz kost, kan ik er best veel kopen bij de hema :)

Dank voor het beantwoorden van mijn vraag in steno trouwens.
Krisvczaterdag 23 december 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 12:50 schreef CassElliot het volgende:

[..]

wink wink nudge nudge O-) ;)

Twist, ik heb even een DM gestuurd :)
Bedankt voor je tips. Geweldig consult gehad van Marloes die letterlijk aan de overkant van de straat woont. *O*

Mijn doek kwam gister binnen. Nu drie keer geknoopt en gaat steeds beter. Kom telkens andere dingen tegen die beter kunnen.

Vraag me alleen af of ik bewust z'n hoofdje continu de andere kant op moet leggen ivm voorkeurshouding? Of is daar bij dragen geen sprake van?
ViviRAWRSzaterdag 23 december 2017 @ 22:57
Even een :W vanuit Parijs met dreumes, zonder kinderwagen. Mijn bekken werkt niet mee dus nu voor het eerst aan het rugdragen, wat een verademing! Ook leuk bij security controles in winkels en musea, willen ze mijn rugzak controleren: "It's my baby" "Oh!" :D
Lemijnzondag 24 december 2017 @ 10:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 22:57 schreef ViviRAWRS het volgende:
Even een :W vanuit Parijs met dreumes, zonder kinderwagen. Mijn bekken werkt niet mee dus nu voor het eerst aan het rugdragen, wat een verademing! Ook leuk bij security controles in winkels en musea, willen ze mijn rugzak controleren: "It's my baby" "Oh!" :D
Foto! Daar doe je niet aan he? Dan op z'n minst een sfeerverslag van kerst in Parijs straks!
En van kerst zonder kolf :o. Maar dat is een ander topic
Pannenkoekenmixmaandag 25 december 2017 @ 05:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 december 2017 22:57 schreef ViviRAWRS het volgende:
Even een :W vanuit Parijs met dreumes, zonder kinderwagen. Mijn bekken werkt niet mee dus nu voor het eerst aan het rugdragen, wat een verademing! Ook leuk bij security controles in winkels en musea, willen ze mijn rugzak controleren: "It's my baby" "Oh!" :D
Ik zou oppassen voor zakkenrollers. :D wel heerlijk zeg!

Ik hoop snel de Ergobaby uit verpakking te trekken en ga de huur verlengen. Twee weken leek veel maar kom echt nog nergens aan toe. ;)
ViviRAWRSdinsdag 26 december 2017 @ 14:11
quote:
0s.gif Op zondag 24 december 2017 10:41 schreef Lemijn het volgende:
Foto! Daar doe je niet aan he? Dan op z'n minst een sfeerverslag van kerst in Parijs straks!
En van kerst zonder kolf :o. Maar dat is een ander topic
Ik zet haar niet herkenbaar op een openbaar forum nee, maar ik zal je wat toesturen. ;)
quote:
1s.gif Op maandag 25 december 2017 05:18 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Ik zou oppassen voor zakkenrollers. :D wel heerlijk zeg!
Knappe zakkenroller die haar uit een emeibaby of tula kan stelen hoor. ;) Eerder andersom, dat ik goed moet opletten waar zij haar grijpgrage handjes laat. Op de Eiffeltoren was ze de bontjas van een mevrouw schuin achter mij aan het aaien. :') Die kon er wel om lachen gelukkig.

Nog een leuke anekdote: op een gegeven moment schoot het klittenband van de fleececover los, en de mensen achter ons schrokken zich een hoedje omdat ze dachten dat ZZ zou vallen. _O-
Unihipilidinsdag 26 december 2017 @ 14:16
Hahaha ja als je niet weet hoe het zit :D.
CassElliotwoensdag 27 december 2017 @ 11:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 11:12 schreef Krisvc het volgende:

[..]

Bedankt voor je tips. Geweldig consult gehad van Marloes die letterlijk aan de overkant van de straat woont. *O*

Mijn doek kwam gister binnen. Nu drie keer geknoopt en gaat steeds beter. Kom telkens andere dingen tegen die beter kunnen.

Vraag me alleen af of ik bewust z'n hoofdje continu de andere kant op moet leggen ivm voorkeurshouding? Of is daar bij dragen geen sprake van?
Wat leuk O+ Welke doek heb je gekocht? :D

Wb hoofdje: in principe draaien kinderen (omdat de zwaartekracht in hun voordeel is tijdens het dragen) zelf hun hoofdje vaak genoeg. Valt het je op dat hij altijd dezelfde kant op ligt? Dan kun je daar wel wat bij helpen :)
Lemijnwoensdag 27 december 2017 @ 21:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 december 2017 14:11 schreef ViviRAWRS het volgende:
Nog een leuke anekdote: op een gegeven moment schoot het klittenband van de fleececover los, en de mensen achter ons schrokken zich een hoedje omdat ze dachten dat ZZ zou vallen. _O-
Dit is zo herkenbaar, hoewel iets anders: mijn draagdoek is nogal lang dus ik knoop af op mijn rug en dan de staarten nog eens losjes op mijn buik. Dat valt ook wel eens uit. Er is al meerdere keren iemand op me af gesprongen die dacht dat mijn baby ieder moment naar beneden kon vallen. Ik vind het wel aandoenlijk altijd...

Oh ja en dat draaien: Jacob ligt wel meestal met zijn hoofd naar dezelfde kant, maar in bed ligt hij weer liever naar de andere kant. Omdat het verschilt laat ik 'm maar.
MevrouwCactuswoensdag 27 december 2017 @ 21:09
Sjaak weet tegenwoordig hoe hij de clips van de Wompat open moet maken. Dat is heel onhandig, want vanaf mijn rug kan hij bij de clips onder mijn armen. Dat levert ook nogal spannende momenten op.
Stormqueenwoensdag 27 december 2017 @ 21:12
Kun je dan niet beter een andere drager pakken? Klinkt mij net iets te spannend :o
Lemijnwoensdag 27 december 2017 @ 21:14
Nou inderdaad! Je hebt vast wel wat liggen toch, MwC? :P

Ik ben even te lui om te zoeken, maar vanaf welke leeftijd of feature kan een baby op je rug in een draagzak? Ik probeerde het vanmorgen even in huis (in de bondslino) maar J was niet enthousiast dus we waren snel klaar.
En in de doek gaat het vooral om dat je juist knoopt, denk ik?
Stormqueenwoensdag 27 december 2017 @ 21:20
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:14 schreef Lemijn het volgende:
Nou inderdaad! Je hebt vast wel wat liggen toch, MwC? :P

Ik ben even te lui om te zoeken, maar vanaf welke leeftijd of feature kan een baby op je rug in een draagzak? Ik probeerde het vanmorgen even in huis (in de bondslino) maar J was niet enthousiast dus we waren snel klaar.
En in de doek gaat het vooral om dat je juist knoopt, denk ik?
officieel vanaf zelf tot zit kunnen komen lemijn, maar ik deed het al eerder, vooral om soms even rustig te kunnen koken :')
Lemijnwoensdag 27 december 2017 @ 21:21
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:20 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

officieel vanaf zelf tot zit kunnen komen lemijn, maar ik deed het al eerder, vooral om soms even rustig te kunnen koken :')
Zelf tot zit komen, hmm, dat klinkt nog behoorlijk ver weg. Tnx ik ga er misschien eens kort en met goede reden vanaf wijken dan.
MevrouwCactuswoensdag 27 december 2017 @ 21:24
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:12 schreef Stormqueen het volgende:
Kun je dan niet beter een andere drager pakken? Klinkt mij net iets te spannend :o
Eigenlijk wel ja, maar ik vind de Wompat de fijnste van allemaal op dit moment. Dus ik moffel de clips wat weg en dan kost het teveel moeite. Ik moet er bewust op letten dat hij er niet bij kan.

@Lemijn, ik heb er wel een stel om uit te kiezen ja *) heerlijk om in mijn eigen voorraad-ruimte te kunnen winkelen om te kijken welke drager ik wil gebruiken O+
ViviRAWRSwoensdag 27 december 2017 @ 22:22
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 21:20 schreef Stormqueen het volgende:
officieel vanaf zelf tot zit kunnen komen lemijn, maar ik deed het al eerder, vooral om soms even rustig te kunnen koken :')
Ik droeg ZZ voor het eerst op mijn rug, en de volgende ochtend kon ze voor het eerst zelf tot zit komen. _O-
Selvariadonderdag 28 december 2017 @ 13:09
Ik verkoop twee Vespers (beide maat 6): de Meadow en de Rebel. ¤120 per stuk of ¤225 als je ze samen koopt. Ze liggen hier niks te doen, maar daar zijn ze te mooi voor. O+ Kan ik er iemand blij mee maken?
BGOMuGm.jpg
D.U.M.A.N.zondag 31 december 2017 @ 16:00
Ben een beetje aan het rondneuzen. Wat zijn mooie doeken duur zeg, pff. :P
Songeurzondag 31 december 2017 @ 17:26
quote:
1s.gif Op zondag 31 december 2017 16:00 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Ben een beetje aan het rondneuzen. Wat zijn mooie doeken duur zeg, pff. :P
Ik zou niet direct met een megadure doek beginnen. Misschien vind je het dragen wel helemaal niks en daar zit je dan met je dure doek. Zodra je toch wat anders wilt is een andere doek natuurlijk zo gekocht, er is zoveel moois! Tweedehands is ook veel te koop voornamelijk via draagdoekenmarkt op Facebook of hier :)
Unihipilizondag 31 december 2017 @ 17:41
Maar als je met een vervelende doek begint kan je ook afknappen op dragen :P.
Rond de 100 euro vind ik wel een leuk starttarief.
DevilsAndDustzondag 31 december 2017 @ 17:50
Ik heb een paar heel mooie niet te dure doeken te koop. O-) . Tweede post!
Songeurzondag 31 december 2017 @ 18:01
Goedkope doek is natuurlijk niet altijd perse een vervelende doek. Ik heb doeken van 50 tot 800 euro gehad duurder is echt niet altijd beter. Ik heb zo wel mijn voorkeur, maar ik heb een Ellevill Zara liggen die echt niet veel heeft gekost en dat is echt een van mijn favodoeken voor een minibaby! Terwijl ik ook dure doeken direct weer heb verkocht omdat ik ze niet fijn vond.
Mineolazondag 31 december 2017 @ 18:07
Is dat serieus Uni? Ik vind dat heel veel geld. Het zal best dat je het prijsverschil wel merkt maar mijn tweedehands Yaro van 50 euro was prachtig en voldeed meer dan prima, anderhalf jaar lang. Zeker om te proberen.

DUMAN, mijn tip zou zijn om lid te worden van de FB groep als tweedehands draagdoekenmarkt en daar even mee te lezen om je oriënteren. Kijk wat je mooi vindt en wat je eraan uit wil geven. Tweedehands doeken zijn al ingedragen en soepel, dat is fijner dan een nieuwe. Als je doek goed bevalt is er zo eentje (of meer :P) bijgekocht!

Oh ja, met newborn vond ik een rekbare doek trouwens het fijnst, die kun je voorknopen en dan hijs je baby er zo in. Dat vond ik met inimini baby aka voddenzak die overal ondersteuning moet hebben wel prettig :D
D.U.M.A.N.zondag 31 december 2017 @ 19:02
Ik ben inderdaad lid geworden van een paar groepen. Maar je hebt ook een groep met doeken vanaf ¤500,-... ja, doei. :D
Heb daar een aantal mooie doeken gezien. Vind de Yaro’s met paarse en blauwe tinten mooi. :)

¤100,- voor een eerste doek vind ik echt te veel geld, voor m’n eerste zou ik max ¤50,- uitgeven.

Ik ga nog even rondneuzen. :Y)

Trouwens, zo’n sling, is dat fijn? Is volgens mij niet echt knopen, en ziet er ook niet echt comfortabel uit. :P
Unihipilizondag 31 december 2017 @ 20:52
Nouja het is heel persoonlijk. Maar sommige doeken maken dragen al gauw te zwaar, snijden in schouders, heel stug, geen grip bijv.
Voor 50 euro kun je ook prima slagen, helemaal als mensen van hun low end doeken af willen en niks verkoopt want markt op z'n gat. Kan je een leuke Girasol voor 50 euro scoren ofzo. Het is gewoon wat beter zoeken.
Rekbare doek is juist moeilijk goed steun te geven. En vooral maar voor korte tijd te gebruiken. Geld dat je daaraan uitgeeft zou je aan een geweven uit kunnen geven die dan jaren meegaat.
Nanukezondag 31 december 2017 @ 22:16
Ik heb 70 euro uitgegeven (of nouja, mijn moeder+broer, het was een gezamelijk verjaardagscadeau) voor een Hoppediz. Die is prachtig, heerlijk zacht en ik vind hem fijn knopen. Maar ik heb wel getwijfeld of het het waard zou zijn, vooraf. :@
Unihipilizondag 31 december 2017 @ 22:20
Dat snap ik wel, of het gaat bevallen ja of nee.
Wat dat betreft wel jammer dat tweedehandsmarkt stuk is, anders kon je kopen en weer zonder verlies verkopen dus gratis proberen.
Je kan ook huren trouwens.
DorothyGalemaandag 1 januari 2018 @ 11:39
Over huren gesproken, is er een webshop waar ze alle soorten draagzakken verhuren? Heb zelf al gezocht, maar er wordt per shop alleen enkele aangeboden. En sommige soorten kan ik helemaal niet vinden voor verhuur.
MevrouwCactusmaandag 1 januari 2018 @ 12:50
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:39 schreef DorothyGale het volgende:
Over huren gesproken, is er een webshop waar ze alle soorten draagzakken verhuren? Heb zelf al gezocht, maar er wordt per shop alleen enkele aangeboden. En sommige soorten kan ik helemaal niet vinden voor verhuur.
:W

Welke wil je graag proberen?
Maltesermaandag 1 januari 2018 @ 13:00
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:39 schreef DorothyGale het volgende:
Over huren gesproken, is er een webshop waar ze alle soorten draagzakken verhuren? Heb zelf al gezocht, maar er wordt per shop alleen enkele aangeboden. En sommige soorten kan ik helemaal niet vinden voor verhuur.
Ja, babydragen.eu! Super service ook ^O^ .

Edit: oh, wat MwCactus zegt dus. Zij is van babydragen.eu :).
Budabuddumbammaandag 1 januari 2018 @ 13:07
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 11:39 schreef DorothyGale het volgende:
Over huren gesproken, is er een webshop waar ze alle soorten draagzakken verhuren? Heb zelf al gezocht, maar er wordt per shop alleen enkele aangeboden. En sommige soorten kan ik helemaal niet vinden voor verhuur.
https://www.mamanova.nl/ heeft er een paar tussen zitten die andere verhuurders niet hebben.
ViviRAWRSmaandag 1 januari 2018 @ 13:27
quote:
0s.gif Op zondag 31 december 2017 22:20 schreef Unihipili het volgende:
Wat dat betreft wel jammer dat tweedehandsmarkt stuk is, anders kon je kopen en weer zonder verlies verkopen dus gratis proberen.
Ja, hoe komt dat eigenlijk? Zijn er gewoon te veel doeken in omloop inmiddels? In die grote Facebook groep zit een beheerder aan het einde van haar draagperiode, met echt voor duizenden euro's aan doeken waar niemand op reageert. :X
mousemickymaandag 1 januari 2018 @ 13:48
Is de draagdoekenmarkt nu echt helemaal ingestort? Dan heb ik mijn dragers vorig jaar nog net op tijd verkocht dan. Wel met iets verlies, maar heb er toen nog best redelijke bedragen voor gekregen.nu nog éen Tula toddler in huis, en die gaat voorlopig nog niet weg, gisteren peuter nog naar huis gedragen na oud en nieuw vieren bij vrienden in de buurt.
Stormqueenmaandag 1 januari 2018 @ 13:50
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 13:27 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja, hoe komt dat eigenlijk? Zijn er gewoon te veel doeken in omloop inmiddels? In die grote Facebook groep zit een beheerder aan het einde van haar draagperiode, met echt voor duizenden euro's aan doeken waar niemand op reageert. :X
het was ook nogal een bubbel, ik voorspelde dit al een paar jaar geleden. Er waren velen die een graantje van de hype wilden meepikken, dus zijn er in 3 jaar tijd 8768885 merken draagdoeken bij gekomen. Letterlijk overstroomd dus, de markt :)
Budabuddumbammaandag 1 januari 2018 @ 13:52
ik heb ook een hele hele grote stapel met doeken waar ik heel veel verlies op ga maken
ik baal er wel van maar voor mij zijn het gebruiksvoorwerpen en die schrijf je nou eenmaal af..

Dit komt altijd voor hoor, er zijn fases waarin bepaalde merken het goed doen.

Zo betaalde je 10 jaar geleden gerust 3 a 4 x retail voor didymos.
Daarna kwam natibaby als nieuwste rage, na natibaby kwam oscha, daarna kwam artipoppe en kokoro en nu is het allemaal een beetje aan het verspreiden tot het nieuwe populaire merk er is.

Met de dragers waren het eerst kleinsmekkers, toen kwamen de wompats en daarna de tula's

ik heb een pauwendoek krijg je nu niets voor ging 7 jaar geleden voor 1000 euro. :D ik heb hem voor retail toen gekocht en dat was 130 euro. :+ als ik toen had verkocht had ik heel wat andere doeken kunnen kopen maar hij was en is heel speciaal voor me die doek :D dus ik draag hem nu gewoon tot hij op is.
D.U.M.A.N.maandag 1 januari 2018 @ 14:10
¤1000,- voor een doek, dat is toch ziek? :D
Budabuddumbammaandag 1 januari 2018 @ 14:16
Voor die doek vind ik het absurd maar ik heb wel een hele dure doek die het voor mij wel waard was.
Maargoed ik heb ook wel 2 designer bags die een ander het niet waard zal vinden en zo heeft een ander 20 paar schoenen en loop ik momenteel op een paar van ruim 13 jaar oud :D
D.U.M.A.N.maandag 1 januari 2018 @ 14:55
Touché, ieder z’n ding. O+ Ben benieuwd hoe ik er over een jaar in sta, haha.
Songeurmaandag 1 januari 2018 @ 15:00
Ik vind wel een verschil tussen een dure doek of een doek die duur is door marktwaarde en dus 2-3x over de kop gaat. Hoewel verkopen tegen marktwaarde me wel vaak goed uit is gekomen hoor :+
DorothyGalewoensdag 3 januari 2018 @ 16:16
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 14:55 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Touché, ieder z’n ding. O+ Ben benieuwd hoe ik er over een jaar in sta, haha.
Gaat jouw man nu ook doekdragen DUMAN?
DorothyGalewoensdag 3 januari 2018 @ 16:28
quote:
1s.gif Op maandag 1 januari 2018 13:00 schreef Malteser het volgende:

[..]

Ja, babydragen.eu! Super service ook ^O^ .

Edit: oh, wat MwCactus zegt dus. Zij is van babydragen.eu :).
Ja had deze site al eerder gezien, zag 'm hier eerder voorbij komen :)

@MevrC.: ben op zoek naar een draagzak voor zowel mij als mijn vriend. Ik wil graag een Bandalino, Tula proberen en dit soort zoals van Stokke . Nu hoeft dat merk niet perse (en lees nu ook dat het geen ergonomische drager is, dus valt af) maar bestaat er iets wat erop lijkt?

Dank Buda voor de tip :)
MevrouwCactuswoensdag 3 januari 2018 @ 16:31
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:28 schreef DorothyGale het volgende:

[..]

Ja had deze site al eerder gezien, zag 'm hier eerder voorbij komen :)

@MevrC.: ben op zoek naar een draagzak voor zowel mij als mijn vriend. Ik wil graag een Bandalino, Tula proberen en dit soort zoals van Stokke . Nu hoeft dat merk niet perse (en lees nu ook dat het geen ergonomische drager is, dus valt af) maar bestaat er iets wat erop lijkt?

Dank Buda voor de tip :)
Het ligt eraan wat je zoekt in een draagzak. De Stokke is inderdaad niet ergonomisch, maar wat van dat model sprak je aan?
DorothyGalewoensdag 3 januari 2018 @ 16:34
Ik begrijp je vraag, het was mijn vriend die het aansprak dus zal even nagaan waarom :) Ik gok dat het hem op het eerste gezicht wel wat leek ;)
D.U.M.A.N.woensdag 3 januari 2018 @ 16:38
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:16 schreef DorothyGale het volgende:

[..]

Gaat jouw man nu ook doekdragen DUMAN?
Ik ga doekdragen (proberen), man gaat zakdragen. :P
DorothyGalewoensdag 3 januari 2018 @ 16:50
Ah okee.. Doekdragen lijkt mij een heel gedoe en ik ben bang dat ik door mijn klunzigheid de baby laat vallen...
Budabuddumbamwoensdag 3 januari 2018 @ 22:32
Een draagdoek of draagzak is beide even lastig, en ik denk dat je juist te snel verkijkt op de veiligheid van een drager.

ik ken bijvoorbeeld meerdere voorvallen van kindjes die bijna uit de bondolino of soortgelijke dragers ( kokadi flip, storchewiege) zijn geglipt aan de zijkant, de opening kan heel lastig goed te sluiten zijn als je weinig armkracht hebt of gewoon door een foutje in houding/omdoen

Een tula FTG heeft het bijvoorbeeld niet omdat daar de schouderbanden aan het rugpand vast zit, (ik voel mij daar veel veiliger bij.

KY3EtKO.png

ik zou alles even proberen, en kijken wat bij je past en een doek niet te snel afschrijven.
GotCmaandag 8 januari 2018 @ 20:10
https://www.amazon.de/dp/(...)L&tag=peppercom09-21

Een Ergobaby voor ¤24 ^O^


Edit: en al uitverkocht geloof ik!
Burdiedinsdag 9 januari 2018 @ 10:08
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 20:10 schreef GotC het volgende:
https://www.amazon.de/dp/(...)L&tag=peppercom09-21

Een Ergobaby voor ¤24 ^O^


Edit: en al uitverkocht geloof ik!
Is ook een neppe :).
Burdiedinsdag 9 januari 2018 @ 10:09
Vraagje heeft iemand hier ervaring met de kokadi flip?
Budabuddumbamdinsdag 9 januari 2018 @ 10:37
ik ben er te dik voor, zit daardoor echt verschrikkelijk, hij is gemaakt voor slanke mensen.
Burdiedinsdag 9 januari 2018 @ 10:38
En de print? Mijn buurmeisje heeft net de Charlotte in Magicland gekocht, maar twijfelt of er niet snel haaltjes in zullen komen. Ervaring mee toevallig?
Budabuddumbamdinsdag 9 januari 2018 @ 10:43
het is net zo haalgevoelig als een doek, je ziet soms wel wat pluizen bij het billetje als kindjes er spijkerbroeken enzo in dragen deze specifieke doek weet ik niets over.
als het heel moet blijven zou ik het niet kopen en gebruiken :D
Burdiedinsdag 9 januari 2018 @ 11:05
True ;).
Jentindinsdag 9 januari 2018 @ 11:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 10:08 schreef Burdie het volgende:

[..]

Is ook een neppe :).
Ik zag deze link ook ergens voorbijkomen. Hoe weet je dat het een neppe is? Ik heb geen idee hoe ik dat zou moeten zien en wil wel voorkomen dat ik de verkeerde koop. (Heb zelf al een heuse echte, maar ben op zoek naar een Ergobaby als kraamcadeau en kwam toen toevallig deze link tegen op FB.)
Cygnedinsdag 9 januari 2018 @ 11:17
quote:
17s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 10:37 schreef Budabuddumbam het volgende:
ik ben er te dik voor, zit daardoor echt verschrikkelijk, hij is gemaakt voor slanke mensen.
Dit. Bij mijn dunne man zit hij perfect. Bij mij dus niet.
coccinelledinsdag 9 januari 2018 @ 11:35
Ook bij dikkere mensen kan de flip goed zitten hoor. Hier was het dikke prima bij zowel mijn man als mij. Juist meer problemen bij de tula wegens mijn (oude *O*) formaat.

Qua haaltjes en pluisjes valt het mee vind ik.


Iemand toevallig interesse in een kokadi flip toddler z-buckle mr wunderland allure? 8-)
Budabuddumbamdinsdag 9 januari 2018 @ 12:57
moet hij wel om je heen passen :D
Burdiedinsdag 9 januari 2018 @ 13:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 11:14 schreef Jentin het volgende:

[..]

Ik zag deze link ook ergens voorbijkomen. Hoe weet je dat het een neppe is? Ik heb geen idee hoe ik dat zou moeten zien en wil wel voorkomen dat ik de verkeerde koop. (Heb zelf al een heuse echte, maar ben op zoek naar een Ergobaby als kraamcadeau en kwam toen toevallig deze link tegen op FB.)
Ik weet het niet zeker, maar er zijn veel neppe ergobaby's in omloop en deze is wel érg goedkoop (de helft vd inkoopprijs).
Budabuddumbamdinsdag 9 januari 2018 @ 14:01
ik denk ook nep, ergobaby is de meest nagemaakte drager die in veel gevallen echt goed lijkt op de originele, maar met buckles, garen en verf van mindere kwaliteit, natuurlijk bij de bekende winkels kan je de echte kopen maar op bol.com via aanbieders, amazon, ebay ofzo zou ik er nooit 1 kopen
Little_Miss_Naughtydinsdag 9 januari 2018 @ 14:47
Ik heb 2 doeken en een tula baby liggen. In maart verwacht ik mijn tweede kindje, en ik wil ook deze keer weer gaan dragen.
Nu merkte ik bij mijn dochter dat ik het gemak van de tula wel erg prettig vond, zeker wanneer ik in een parkeergarage of zo moet gaan knopen.
Ik zou natuurlijk een insert kunnen halen, zodat ik de tula vanaf het begin kan gebruiken, maar is bijvoorbeeld een ringsling niet comfortabeler voor zo'n kleintje? Ik wil sowieso een ringsling huren om te zien of het bevalt qua gemak en comfort, maar misschien dat iemand hier nog tips heeft?
Stormqueendinsdag 9 januari 2018 @ 19:19
Ik verkocht vandaag een draagdoek, en degene aan wie ik het verkocht was iets ongeduldig. Toen ik zei dat ik praktisch fulltime werk en dus niet altijd binnen tien minuten kan reageren reageerde ze met dat alle draagmama's die ze kende altijd thuis waren.

Nooit geweten :+
Mabawa.dinsdag 9 januari 2018 @ 19:25
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 19:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik verkocht vandaag een draagdoek, en degene aan wie ik het verkocht was iets ongeduldig. Toen ik zei dat ik praktisch fulltime werk en dus niet altijd binnen tien minuten kan reageren reageerde ze met dat alle draagmama's die ze kende altijd thuis waren.

Nooit geweten :+
:D
LeSagedinsdag 9 januari 2018 @ 19:35
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 19:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik verkocht vandaag een draagdoek, en degene aan wie ik het verkocht was iets ongeduldig. Toen ik zei dat ik praktisch fulltime werk en dus niet altijd binnen tien minuten kan reageren reageerde ze met dat alle draagmama's die ze kende altijd thuis waren.

Nooit geweten :+
Betekent dat dan dat ik ontslag moet nemen of dat ik mijn doek en tula moet verkopen? :')
Elleskadinsdag 9 januari 2018 @ 20:49
verkopen kan alleen als je thuis bent dus er zit niets anders op dan ontslag nemen
Lijnloosdinsdag 9 januari 2018 @ 20:56
Iemand nog “op zoek” naar een leuke Tula Standaard? Ik heb mijn Bandits nog steeds te koop...
Budabuddumbamdinsdag 9 januari 2018 @ 21:04
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 19:19 schreef Stormqueen het volgende:
Ik verkocht vandaag een draagdoek, en degene aan wie ik het verkocht was iets ongeduldig. Toen ik zei dat ik praktisch fulltime werk en dus niet altijd binnen tien minuten kan reageren reageerde ze met dat alle draagmama's die ze kende altijd thuis waren.

Nooit geweten :+
Ik kan zo slecht tegen mensen die haast hebben :@ ik had het pas geleden ook ze ging verder kijken want het duurde zo lang, ze had alleen getypt: ik wil misschien je doek wel kopen mag ik hem een weekje lenen (met kerst notabene. :W )

haha en whut alsof je thuis alleen maar 24/7 paraat zit, grapje toch?
Stormqueendinsdag 9 januari 2018 @ 21:07
Nah ze was verder heel vriendelijk hoor, maar ik vond de gedachtengang best opmerkelijk :')
Franny_Gdinsdag 9 januari 2018 @ 21:44
De Lidl verkoopt nu ook draagdoeken. Voor 20 euro. _O_ .
spoelehdinsdag 9 januari 2018 @ 23:16
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 16:28 schreef DorothyGale het volgende:

[..]

Ja had deze site al eerder gezien, zag 'm hier eerder voorbij komen :)

@MevrC.: ben op zoek naar een draagzak voor zowel mij als mijn vriend. Ik wil graag een Bandalino, Tula proberen en dit soort zoals van Stokke . Nu hoeft dat merk niet perse (en lees nu ook dat het geen ergonomische drager is, dus valt af) maar bestaat er iets wat erop lijkt?

Dank Buda voor de tip :)
Toch staat er op de website van Stokke dit:

Ergonomisch ontwerp met meerdere draagposities.
Erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie; als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen.
Als je kindje naar jou kijkt heeft het een optimale ergonomische zithouding. Door het brede zitvlak van de draagzak zit je kindje in de juiste heuppositie waarbij de rug, billen en bovenbenen goed worden ondersteund

Heb wel vaker kritiek gelezen over dit product maar volgens mij is het een prima drager.
D.U.M.A.N.dinsdag 9 januari 2018 @ 23:20
quote:
14s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 21:44 schreef Franny_G het volgende:
De Lidl verkoopt nu ook draagdoeken. Voor 20 euro. _O_ .
Linkje?
Zit nu in de shop te kijken.. ze hebben best leuk babyspul!

Edit: gevonden
https://www.lidl-shop.nl/LUPILU-Baby-draagdoek/p100222836
ViviRAWRSdinsdag 9 januari 2018 @ 23:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:16 schreef spoeleh het volgende:
Toch staat er op de website van Stokke dit:

Ergonomisch ontwerp met meerdere draagposities.
Daar gaat het al mis, met die draagposities. Het kind met het gezicht naar buiten is nooit ergonomisch, zoals hier op de tweede foto:
IMG-GROWteaser_ConcMod_StokkeMyCarrier_28216.jpg
Dus dan zou ik de rest van hun informatie ook met een korreltje zout nemen.
Unihipiliwoensdag 10 januari 2018 @ 03:17
Ergonomisch is geen beschermde term.
Stokke heeft ergonomische producten maar niet alles.
Stormqueenwoensdag 10 januari 2018 @ 03:20
"Als het kindje naar jou kijkt".
Dat wil ik best geloven. Maar helaas gebruiken de meeste mensen m andersom. "Omdat de baby dan zo lekker om zich heen kan kijken".
Unihipiliwoensdag 10 januari 2018 @ 03:28
Ja is wat de klant wil helaas denk ik.
Anders zou ik niet begrijpen waarom ze dingen niet ergonomisch maken. Is toch niet meer moeite ofzo. Nouja en ergonomisch kan natuurlijk ook nog steeds onergonomisch gebruikt worden.. Dan is het wel handig dat dat zo goed mogelijk gebeurt (vooruit dragen bijv).
tombolafanwoensdag 10 januari 2018 @ 06:44
Nou ja de ergobaby heeft ook een variant waarbij de baby ook 'verkeerd om' kan zitten dus ik snap de verwarring wel op zich :{
Budabuddumbamwoensdag 10 januari 2018 @ 10:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 23:16 schreef spoeleh het volgende:

[..]

Toch staat er op de website van Stokke dit:

Ergonomisch ontwerp met meerdere draagposities.
Erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie; als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen.
Als je kindje naar jou kijkt heeft het een optimale ergonomische zithouding. Door het brede zitvlak van de draagzak zit je kindje in de juiste heuppositie waarbij de rug, billen en bovenbenen goed worden ondersteund

Heb wel vaker kritiek gelezen over dit product maar volgens mij is het een prima drager.
Dan zit je toch echt fout, op 1 bepaald moment met een bepaalde leeftijd is het heupjestechnisch heel even geen issue voor de heupjes, die goedkeuring is dus makkelijk gekocht :D voor hele kleintjes is het beentechnisch idd de juiste houding maar dat is snel weg.

Het is een voorgevormd "hard" rugpand en dat is nooit ergonomisch.
Een website kan zoveel zeggen.

quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 06:44 schreef tombolafan het volgende:
Nou ja de ergobaby heeft ook een variant waarbij de baby ook 'verkeerd om' kan zitten dus ik snap de verwarring wel op zich :{
Ja, daarom zal ik nooit ergobaby aanraden, want dan zie je dat mensen alsnog uit onwetendheid de verkeerde kopen. ik vind het echt een stom bedrijf,ze klagen ook veel andere merken aan omdat ze een heel oneerlijk patent hebben daardoor stoppen veel dragermerken of maken ze aanpassingen, of moeten ze veel geld dokken. stom bedrijf. (tula is nu ook van hun)
Als ze dat geld voor rechtszaken nou eens hadden gestopt in een potje om de nepdragers te stoppen of een nieuw design ofzo :+
Philomijnzondag 14 januari 2018 @ 14:16
Hee hoi hai :+
Ik wil graag gaan dragen en omdat man het nut er nog niet van inziet (watch and learn my friend, you’ll thank me later) denk ik aan een Tula Free to Grow (want makkelijk verstelbaar en niet knopen, want het moet om zijn interesse te wekken geen tijd kosten. Wie weet later nog een doek O+)

Nu zie ik ze soms met zo’n hoofdflap en soms niet. Hoofdflap:
Doodle_Free-to-Grow_Baby_Carrier1_grande.jpg

Geen hoofdflap:
draaghoek-tula-free-to-grow-carrier-soar-1.jpg

Is die flap iets wat er standaard bij zit? Of koop je dat er los bij? En is dat dan tegen de regen en wind ofzo of heeft het ook nog een andere functie?
minilotzondag 14 januari 2018 @ 14:17
Zit er standaard bij :Y
Is gewoon een soort capuchon, o.a. tegen weersinvloeden.

Wij hebben de Tula FTG ook en ik kan niet wachte tot ik mijn vijf dagen oude versgeborene erin kan stoppen! Volgende week eens proberen *O*

[ Bericht 26% gewijzigd door minilot op 30-01-2018 17:47:07 ]
Budabuddumbamzondag 14 januari 2018 @ 14:28
het is een slaapkapje, om het hoofdje te ondersteunen.
(maar ook handig bij wind of juist veel zon)
Mabawa.zondag 14 januari 2018 @ 14:31
Yep Philo, dat zit er standaard bij. Dat is het slaapkapje, mocht je een tweedehands kopen waar het niet meer bij zit zijn ze volgens mij ook los verkrijgbaar :)
Mabawa.zondag 14 januari 2018 @ 14:31
Ooh slome typer op mn telefoon :D
Buda was me voor!
Philomijnzondag 14 januari 2018 @ 17:28
Aahh thanks! En kun je die dan nog ergens aan vastmaken ofzo? Want op de eerste foto hangt die baby nog steeds met zijn hoofd naar achteren.

Volgende first world problem voor mij: het dessin uitkiezen. 🤔 Kies ik die awesome blauwe met bloemen en stippen (kan HEUS wel voor een jongen :+) en de kans nog kleiner maken dat man gaat dragen of die groene of zebra.... >:O
Budabuddumbamzondag 14 januari 2018 @ 17:30
Ja aan de schouderbanden zitten kamsnaps bij de ftg en bij de standaard haakjes om de lusjes in te haken.

het hoofd hangt nog omdat hij niet helemaal vast zit.
Philomijnzondag 14 januari 2018 @ 17:35
Jullie zijn awesome, thanks!! O+

Nog meer mannen die het dragen eerst niet zagen zitten maar sinds komst van kind wel dragen? :) (Gewoon nieuwsgierig.)

Ik krijg deze van iemand opgestuurd, lag ongebruikt in de kast bij haar. Nog niet gegoogled maar kent iemand het? Oke merk? Komt uit de VS, tenminste, daar woont diegene van wie ik het krijg.

2mfn66r.jpg
WupWupzondag 14 januari 2018 @ 17:41
Ik heb jarenlang gedragen met een boba ssc. Deze wrap zal wel een stretchdoek zijn. Kun je prima mee dragen de eerste maanden. Alleen buik en met net ff andere knoop dan geweven doek.
littledrummergirlzondag 14 januari 2018 @ 17:45
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 17:28 schreef Philomijn het volgende:
Aahh thanks! En kun je die dan nog ergens aan vastmaken ofzo? Want op de eerste foto hangt die baby nog steeds met zijn hoofd naar achteren.

Volgende first world problem voor mij: het dessin uitkiezen. 🤔 Kies ik die awesome blauwe met bloemen en stippen (kan HEUS wel voor een jongen :+) en de kans nog kleiner maken dat man gaat dragen of die groene of zebra.... >:O
Hier ook de gebloemde (want awesome) met zoon erin, en man draagt m ook zonder gemiep _O_ ekte mannen zeuren niet over roze en bloemtjes 8-)
MevrouwCactuszondag 14 januari 2018 @ 18:13
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 17:28 schreef Philomijn het volgende:
Aahh thanks! En kun je die dan nog ergens aan vastmaken ofzo? Want op de eerste foto hangt die baby nog steeds met zijn hoofd naar achteren.

Volgende first world problem voor mij: het dessin uitkiezen. 🤔 Kies ik die awesome blauwe met bloemen en stippen (kan HEUS wel voor een jongen :+) en de kans nog kleiner maken dat man gaat dragen of die groene of zebra.... >:O
Ik ben helemaal fan van die groene O+ met de kleine vogels, de Soar. Ik zou er bijna een nieuwe baby voor maken.
Unihipilizondag 14 januari 2018 @ 18:16
Het slaapkapje bij de FTG is fijn! Verschillende standen te gebruiken en dan ondersteunt het best wel goed.

Stretchy boba handig scheelt een rekbare doek aanschaffen om erachter te komen dat het te zwaar/warm/veel gedoe is en je toch over gaat op een geweven maar het uitstelt want net geld uitgegeven aan de rekbare ;)..
Nja verschilt per persoon, iig wel prima voor de eerste weken/maanden.
Idd opletten welke knoopwijze, alleen pwcc.

[ Bericht 4% gewijzigd door Unihipili op 15-01-2018 00:52:56 ]
Malteserzondag 14 januari 2018 @ 18:30
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2018 17:35 schreef Philomijn het volgende:
Jullie zijn awesome, thanks!! O+

Nog meer mannen die het dragen eerst niet zagen zitten maar sinds komst van kind wel dragen? :) (Gewoon nieuwsgierig.)


Ik krijg deze van iemand opgestuurd, lag ongebruikt in de kast bij haar. Nog niet gegoogled maar kent iemand het? Oke merk? Komt uit de VS, tenminste, daar woont diegene van wie ik het krijg.

[ afbeelding ]
Check, mijn man. Was er nogal sceptisch over toen ik mijn eerste doek kocht van Budabuddumbam.
Heeft uiteindelijk nooit alleen durven knopen maar vond het wel heerlijk om te dragen als ik hielp knopen.
Daarna een Tula (standard) gekocht voor Twix en die gebruikt hij nog!

We willen nu dus ook een Tula FTG, zodat man de baby vanaf het begin ook kan dragen zonder mijn hulp. Denk dat wij de Soar doen O+. Die vind ik zo mooi, en we waren vorige week bij MwCactus en toen liet zij er 3 zien aan man en toen koos hij ook de Soar :).
silliegirlzondag 14 januari 2018 @ 18:33
Hier staat ook de soar bovenaan het verlanglijstje! O+
Philomijnzondag 14 januari 2018 @ 19:32
Bedankt voor al jullie tips en ervaringsverhalen, ook omtrent de doek. _O_ Ik O+ dit forum. Heb een screenshot gemaakt van je knoopadvies Uni. Kan ik het onthouden.

Heb ze nogmaals aan man laten zien en hij vond de Soar ook het mooist als ie dan moest kiezen, dus denk dat ik die maar bestel. Ideale omstandigheden creëren. :+
Unihipilizondag 14 januari 2018 @ 19:39
Je zou ook kunnen passen eerst bij en consulent :).
Of idd gewoon bestellen ;). Dan MOET je wel. Heheh.
Nanukezondag 14 januari 2018 @ 20:11
Hier was man niet zozeer sceptisch, maar gewoon niet zo geïnteresseerd. Tot de eerste keer boodschappen doen met boodschappenkar en wandelwagen, toen kwamen al een beetje de twijfels. En toen hij zag hoe lekker Dirk soms bij mij in de draagboek zat/sliep vond hij het toch wel een beetje tof. Maar dat knopen, dat zag hij echt niet zitten. Nu hebben we een draagzak over kunnen nemen (geen tula, een manduca is het volgens mij) en toen die in huis was wilde man gelijk proberen. :D
Flavzondag 14 januari 2018 @ 20:26
Wij hebben de soar O+ O+
Vanaf dat V. 3 weken was hebben we hem daarin gedragen, vriendlief als trotse papa vaker dan ik.
CassElliotzondag 14 januari 2018 @ 21:44
Man was voor de geboorte van mini nog sceptisch, maar vlak na de geboorte al om en na de eerste keer dragen echt op slag verliefd. Nu is hij sinds gisteren zelfs draagconsulent :D O+ Wij hebben naast een stapeltje doeken de FTG Wonder en Play klaarliggen O+ Ik kan echt niet wachten om mijn newborn te dragen, daar kijk ik echt zo naar uit!

Ik heb voor de gelegenheid wel de hele boel eens opgeruimd en wilde vragen of hier nog interesse is in:

Beco soleil Twilight (baby) en Beco insert
Didymos Jersey Petrol (rekbare doek)
JPMBB Physiocarrier noir/olive
Emeibaby Lila Sloth baby
Little Frog fleece cover rood en zwart (is weg)
Kokadi Flip Diorite Stars baby
Kokadi Flip Marie im Wunderland baby
Moby Wrap lichtblauw (rekbare doek)
Snoozebaby Kiss & Carry (soort combinatie drager en rekbare doek)
Wompat Ringtai Northern Lights Preschool (custom met extra lange straps voor verschillende finishes)

Klik voor plaatje, DM/PM bij interesse :)

[ Bericht 0% gewijzigd door CassElliot op 14-01-2018 22:14:55 ]
MevrouwCactuszondag 14 januari 2018 @ 21:57
Oh wat jammer dat die Wompat een Ringtai is en geen full buckle, anders had ik die voor Sjaak heel graag willen hebben.
littledrummergirlzondag 14 januari 2018 @ 22:13
Cass, zou die fleececover ook over een tula ftg passen?

Edit, zie dat je de zwarte al kwijt bent, never mind then 😉rood is niet mn ding
CassElliotzondag 14 januari 2018 @ 22:15
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 22:13 schreef littledrummergirl het volgende:
Cass, zou die fleececover ook over een tula ftg passen?
Ja makkelijk! Hij is heel groot en heeft van die elastieken waarmee je hem kleiner kunt maken :) De zwarte is weg trouwens!

MwCac, die Wompat is de enige waar ik nog over twijfel, want hij is ZO MOOI O+ Sowieso Wompats O+
WupWupzondag 14 januari 2018 @ 23:16
Mocht er iemand nog een rekbare doek zoeken: die moby wrap is geweldig O+ veel steviger dan een bykay en superzacht.
Unihipilimaandag 15 januari 2018 @ 00:48
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 21:44 schreef CassElliot het volgende:
Nu is hij sinds gisteren zelfs draagconsulent :D O+
Omg wat tof O+. Ken je/hij nog andere mannen die consulent zijn?

Die Wompat idd O+. Gelukkig is ie hier nog veel te huge.
MevrouwCactusmaandag 15 januari 2018 @ 07:05
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 22:15 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ja makkelijk! Hij is heel groot en heeft van die elastieken waarmee je hem kleiner kunt maken :) De zwarte is weg trouwens!

MwCac, die Wompat is de enige waar ik nog over twijfel, want hij is ZO MOOI O+ Sowieso Wompats O+
Inderdaad, Wompats O+ zijn echt mijn favoriet. Die van mij zijn nu beiden verhuurd en ik droeg Sjaak gister in een Tula Toddler, dat vond ik echt een stuk minder fijn. Ik kreeg het rugpand ook niet hoof genoeg, dat bleef onder zijn schouderbladen. Vond ik geen prettig idee.
vencodarkdonderdag 18 januari 2018 @ 16:28
Hallo!
Vraagje: in mijn buurt kan ik doeken huren voor 5 euro per week om te proberen.
Ik kan daarbij een consult doen voor ¤ 15 euro voor tekst en uitleg.
Kan je leren een doek te dagen via YouTube?
En welke merken/soort is voordelig of veel 2e hands te krijgen?
Zie dat ze nieuw gauw tegen de ¤90 lopen en dat zijn natuurlijk de mooiste. :')
Stormqueendonderdag 18 januari 2018 @ 16:30
Ik heb ook leren knopen met YouTube, dus ja ;)
Lemijndonderdag 18 januari 2018 @ 16:34
Ik heb het pas goed geleerd met een consult, vond ik heel fijn. Leert je net wat meer trucjes waar je nog lang plezier van hebt. 15 euro voor een consult is niks, trouwens.
vencodarkdonderdag 18 januari 2018 @ 16:38
Oh dat is een Pasconsult trouwens. :P
Budabuddumbamvrijdag 19 januari 2018 @ 10:57
ja je kan het leren met alleen youtube ( toen ik begon met dragen waren er nog geen consulentes
maaarrrr ik heb wel veel geleerd toen de eerste lichting consulentes bij de meetings kwamen enzo.

ik raad dus iedereen een consult aan, 1 voor de fwcc en 1 voor de ruck als het kindje ouder is.
Lemijnvrijdag 19 januari 2018 @ 11:02
Vind jij die ruck nou zoveel toevoegen, Buda?
Budabuddumbamvrijdag 19 januari 2018 @ 11:05
het is de basis voor alle rugknopen, het liefst zie ik iedereen terug gaan voor alle rug knopen die op een andere manier starten, zoals de bwcc en de dh :+
ik zie mensen veel te gebogen staan, of juist te rechtop zonder het kind goed vast te houden, mensen die niet zekeren en alleen een zitje maken. De rucksack is echt de basis.
Lemijnvrijdag 19 januari 2018 @ 13:16
Oh ik bedoel eigenlijk: vind je rugknopen veel toevoegen, naast op de buik.
vencodarkvrijdag 19 januari 2018 @ 13:35
Ik zie dat Little Frog katoenen doeken hebben voor een redelijke prijs.
Zijn deze aan te raden voor een beginner?
Stormqueenvrijdag 19 januari 2018 @ 13:35
't is mij nooit gelukt om op de rug te knopen en vind het ook wel oprecht teveel gedoe. Ik gebruik voor rugdragen altijd de tula.
Stormqueenvrijdag 19 januari 2018 @ 13:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:35 schreef vencodark het volgende:
Ik zie dat Little Frog katoenen doeken hebben voor een redelijke prijs.
Zijn deze aan te raden voor een beginner?
Kan, maar ze zijn wel vrij stug en duren even voor ze lekker soepel zijn.
Tweedehands is misschien een betere optie?
Budabuddumbamvrijdag 19 januari 2018 @ 13:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:16 schreef Lemijn het volgende:
Oh ik bedoel eigenlijk: vind je rugknopen veel toevoegen, naast op de buik.
Ik vind het fijn voor uitstapjes of dingen waar ik mijn anderen kinderen bij moet helpen.
ik kan goed rugknopen dan is het comfortabeler dan een drager. :Y
in het huishouden kan het ook wel handig zijn, maar ik draag mijn 16maander ook nog zeker 7 van de 10 keer op de buik ik vind het veeeeel knusser O+ O+

SPOILER
gIkZy4F.jpg
Budabuddumbamvrijdag 19 januari 2018 @ 13:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:35 schreef vencodark het volgende:
Ik zie dat Little Frog katoenen doeken hebben voor een redelijke prijs.
Zijn deze aan te raden voor een beginner?
ik zou eerder kiezen voor yaro of een pure baby love.
Lennylamb is vaak heel goedkoop tweedehands en nieuw ook en heel fijn.

Ellevil stopt er mee en heeft sale ( ook met douanekosten nog heel goedkoop) en is fijn
ViviRAWRSvrijdag 19 januari 2018 @ 13:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:16 schreef Lemijn het volgende:
Oh ik bedoel eigenlijk: vind je rugknopen veel toevoegen, naast op de buik.
Mijn bekken-issues zijn echt een stuk minder aanwezig als ik ZZ op de rug draag in plaats van op de buik (tot nu toe met drager ipv doek, maar goed), dus qua lichamelijke belasting voor mezelf voegt het wel veel toe, zeker nu ze ruim 10 kilo weegt. :Y)
Selvariavrijdag 19 januari 2018 @ 14:01
Mijn kinderen waren beide op een gegeven moment wel klaar met buikdrager (huilen, strekken, geen geduld), terwijl het op de rug bij beide nog wel prima gaat. Wel in de drager overigens, want ondanks een consult voor de ruck heb ik het met mijn twee stekkers nooit helemaal onder de knie gekregen.
LeSagevrijdag 19 januari 2018 @ 14:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:35 schreef vencodark het volgende:
Ik zie dat Little Frog katoenen doeken hebben voor een redelijke prijs.
Zijn deze aan te raden voor een beginner?
Ik heb een Little frog als enige doek, dus geen idee of er makkelijkere zijn, maar ik vind hem heerlijk dragen!
Helaas zoek ik nog een baby die dragen leuk vindt. S. vond het altijd heerlijk, M. is nog niet overtuigd en gaan strekken en boos zijn enzo :(
Budabuddumbamvrijdag 19 januari 2018 @ 18:18
ze zijn prima hoor de doeken maar voor een beginner is hij niet geweldig.

katoen of met bamboe en echo of strepen bijvoorbeeld maakt bij LF ook veel uit.
Unihipilivrijdag 19 januari 2018 @ 20:31
Ik draag graag op de rug in ruck maar ze wil al weken niet :(. Lichaam vindt het fijner, ook vanwege makkelijker om zich heen/mee kijken. Gisteren toevallig even gelukt maar slordig want andere manier van op de rug doen zonder doek. Dus alleen maar op de buik in fwcc. Ik knoop sneller een ruck dan fwcc. Veel geoefend met strekker.
Op de buik is wel echt veel knusser idd. O+

[ Bericht 6% gewijzigd door Unihipili op 19-01-2018 20:36:34 ]
ViviRAWRSvrijdag 19 januari 2018 @ 22:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 20:31 schreef Unihipili het volgende:
Op de buik is wel echt veel knusser idd. O+
Ja dat wel! O+ Laatst in Parijs waren we hele dagen op pad en droeg ik ZZ veel op mijn rug, en toen had ik haar 's avonds echt gemist (alsof ik was gaan werken ofzo) terwijl ze eigenlijk zo dichtbij was.
Aurevrijdag 19 januari 2018 @ 23:02
Hoi!

Is het handiger om een draagconsult te doen tijdens de zwangerschap of na de bevalling? Of maakt het niet zoveel uit en is het meer wat je zelf fijn vindt? En heeft iemand een draagconsult tip in omgeving 010? Vragen, vragen... :+
littledrummergirlvrijdag 19 januari 2018 @ 23:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 23:02 schreef Aure het volgende:
Hoi!

Is het handiger om een draagconsult te doen tijdens de zwangerschap of na de bevalling? Of maakt het niet zoveel uit en is het meer wat je zelf fijn vindt? En heeft iemand een draagconsult tip in omgeving 010? Vragen, vragen... :+
erna zou ik doen.het kan zijn dat je vorm toch ietsjes veranderd na de zwangerschap en ook dan weet je pas of je bijvoorbeeld geen bekkenklachten hebt waar je rekening mee moet houden bij t kiezen van je drager :Y

Ik ben bij de draagwinkel in delft geweest, prima geholpen en ze had alle tijd voor ons ^O^
Unihipilivrijdag 19 januari 2018 @ 23:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 22:36 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja dat wel! O+ Laatst in Parijs waren we hele dagen op pad en droeg ik ZZ veel op mijn rug, en toen had ik haar 's avonds echt gemist (alsof ik was gaan werken ofzo) terwijl ze eigenlijk zo dichtbij was.
Hahah ja dit! :D
littledrummergirlvrijdag 19 januari 2018 @ 23:30
Kan je met een tula eigenlijk ook zo lang buikdragen :?
Budabuddumbamzaterdag 20 januari 2018 @ 00:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 23:30 schreef littledrummergirl het volgende:
Kan je met een tula eigenlijk ook zo lang buikdragen :?
Jahoor
vencodarkdinsdag 23 januari 2018 @ 10:18
quote:
17s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 13:47 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

ik zou eerder kiezen voor yaro of een pure baby love.
Lennylamb is vaak heel goedkoop tweedehands en nieuw ook en heel fijn.

Ellevil stopt er mee en heeft sale ( ook met douanekosten nog heel goedkoop) en is fijn
Die laatste die je aanraad kwam ik tegen voor honderden euro’s. :P
Straks nog eens verder zoeken.
Op die site waar ik ook een doek kan huren, verkopen de pure baby love voor 60 euro,
nieuw. https://www.carrywithlove(...)re-baby-love-purple/
Eerst een weekje huren misschien. :)
Bedankt voor je tips!
DevilsAndDustdinsdag 23 januari 2018 @ 10:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 10:18 schreef vencodark het volgende:

[..]

Die laatste die je aanraad kwam ik tegen voor honderden euro’s. :P
Straks nog eens verder zoeken.
Op die site waar ik ook een doek kan huren, verkopen de pure baby love voor 60 euro,
nieuw. https://www.carrywithlove(...)re-baby-love-purple/
Eerst een weekje huren misschien. :)
Bedankt voor je tips!
Ellevill, bedoel je? Kan het zijn dat je de prijzen in Noorse kronen bekeek? :P .
vencodarkdinsdag 23 januari 2018 @ 10:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 10:33 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Ellevill, bedoel je? Kan het zijn dat je de prijzen in Noorse kronen bekeek? :P .
:D
Ik keek niet zo secuur want wachtte in de auto op mijn zoontje. :+
Budabuddumbamdinsdag 23 januari 2018 @ 10:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 10:37 schreef vencodark het volgende:

[..]

:D
Ik keek niet zo secuur want wachtte in de auto op mijn zoontje. :+
Ja Noorse kronen omgerekend zon 36 euro:)
WupWupdinsdag 23 januari 2018 @ 10:56
Is hier nog interesse in tweedehandsjes? (= zacht, soepel, ingedragen) Ik wil van mijn stapel af en hoef zeker geen hoofdprijzen.
Lemijndinsdag 23 januari 2018 @ 11:00
Wel interesse al denk ik dat ik niet mag. Maar draag altijd met dezelfde girasol, misschien is variatie best leuk.
DevilsAndDustdinsdag 23 januari 2018 @ 11:02
Ik heb dus nog een Ellevill Zara chocco in maat 6 te koop. Heerlijk ingedragen. O+.
WupWupdinsdag 23 januari 2018 @ 11:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 11:00 schreef Lemijn het volgende:
Wel interesse al denk ik dat ik niet mag. Maar draag altijd met dezelfde girasol, misschien is variatie best leuk.
Dat gun ik jou O+ ;) Ik zal zo even (een poging doen tot) inventariseren.
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 11:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 10:56 schreef WupWup het volgende:
Is hier nog interesse in tweedehandsjes? (= zacht, soepel, ingedragen) Ik wil van mijn stapel af en hoef zeker geen hoofdprijzen.
Ik misschien wel :) weet nog niet zeker of ik een nieuwe doek wil, maar ben wel benieuwd wat je hebt!
WupWupdinsdag 23 januari 2018 @ 11:55
Slapende baby *O*

Ik heb:
Girasol #5 maat 7
Girasol ingénu 6
Girasol rosalyn cuervo 6
60 euro p stuk of alle 3 voor 150.

Didymos anthrazit hemp indio 4 (echt megasuperzacht) 60 euro
Didymos swing 5 40 euro

Calin bleu bruin. Dunne, lange, katoenen zomerdoek. 25 euro.

Natibaby Japan met 25% zijde. Paars. Maatje 6. 70 euro.

Hoppediz hoptye timbuktu 25 euro.

Moby wrap batik met bijpassende zak 20 euro. Echt, als je een stretchdoek wil voor de eerste maanden, kijk niet verder dan moby wrap O+

De foto's zijn aan het uploaden...
Roomsnoesdinsdag 23 januari 2018 @ 12:01
Er staan op de fbpagina van ellevill echt heel veel slechte komentaren over fouten in de doeken, niet aangekomen pakketjes etc. Ws wordt het allemaal wel opgelost maar goed, kan erg veel irritaties opleveren.
Songeurdinsdag 23 januari 2018 @ 12:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 11:02 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik heb dus nog een Ellevill Zara chocco in maat 6 te koop. Heerlijk ingedragen. O+.
Wat wil je ervoor hebben? :)
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 12:08
Ik ben er al een tijd uit, dus misschien een stomme vraag.. Maar Didymos anthrazit hemp indio 4 vind ik erg mooi, maar dat is dus maat 4? Ik gebruik hem ws alleen voor de standaard buikdraagknoop (fwcc?) en dan moet ik geloof ik maat 6 hebben?
Songeurdinsdag 23 januari 2018 @ 12:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:08 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik ben er al een tijd uit, dus misschien een stomme vraag.. Maar Didymos anthrazit hemp indio 4 vind ik erg mooi, maar dat is dus maat 4? Ik gebruik hem ws alleen voor de standaard buikdraagknoop (fwcc?) en dan moet ik geloof ik maat 6 hebben?
Ligt een beetje aan je maat. Ik kan een fwcc met een 4 maar vind een 5 fijner.
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 12:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:13 schreef Songeur het volgende:

[..]

Ligt een beetje aan je maat. Ik kan een fwcc met een 4 maar vind een 5 fijner.
Ik heb kledingmaat 36/S. Met maat 6 kon ik altijd voor afknopen, met 4 zou ik dat dan achter doen?
WupWupdinsdag 23 januari 2018 @ 12:22
Ik vind 4 wel erg krap voor een fwcc, maar heb een maatje groter dan jij. Ik durf niet met zekerheid te zeggen dat die knoop gaat lukken met deze doek.
WupWupdinsdag 23 januari 2018 @ 12:22
Foto's! https://imgur.com/gallery/t87XH
DevilsAndDustdinsdag 23 januari 2018 @ 12:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:06 schreef Songeur het volgende:

[..]

Wat wil je ervoor hebben? :)
Ik dm je even!
Songeurdinsdag 23 januari 2018 @ 15:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 12:15 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Ik heb kledingmaat 36/S. Met maat 6 kon ik altijd voor afknopen, met 4 zou ik dat dan achter doen?
Mij lukt dat wel, zelfde maat, maar wel in de puntjes. Anders moet je onder de kont afknopen en dat is toch alweer wat lastiger. Ik denk dat je het beste een 5 kan nemen!
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 18:59
Ja, die 4 laat ik dan even schieten. Helaas!

Ik vind die zonnegele die 1 of 2 mensen hier hadden ook zo mooi, maar ik weet niet meer wie dat waren en van welk merk dat was. Handig zoeken :')
Stormqueendinsdag 23 januari 2018 @ 19:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 18:59 schreef Spees_Eend het volgende:
Ja, die 4 laat ik dan even schieten. Helaas!

Ik vind die zonnegele die 1 of 2 mensen hier hadden ook zo mooi, maar ik weet niet meer wie dat waren en van welk merk dat was. Handig zoeken :')
ellevil zara sun 8-)
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 19:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:05 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

ellevil zara sun 8-)
Jaaa, die! Was jij het :+. Die is zo mooi O+
pinquitdinsdag 23 januari 2018 @ 19:11
Ik heb 'm ook! Al wel derdehands geloof ik, hij is heel dun en heeft geen middenlabeltje. Wel een fijn doekje. Kopen? :P
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 19:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:11 schreef pinquit het volgende:
Ik heb 'm ook! Al wel derdehands geloof ik, hij is heel dun en heeft geen middenlabeltje. Wel een fijn doekje. Kopen? :P
:D

Is hij dun omdat hij derdehands is, of is het sowieso een dunne doek?

Aan welke prijscategorie moet ik denken? O-) misschien ga ik overstag....
pinquitdinsdag 23 januari 2018 @ 19:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:13 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

:D

Is hij dun omdat hij derdehands is, of is het sowieso een dunne doek?

Aan welke prijscategorie moet ik denken? O-) misschien ga ik overstag....
Geen idee eigenlijk, hij was al dun toen ik 'm overnam van iemand hier. Misschien dat SQ dat weet.

Euhm, 40eu inclusief verzenden? Is dat iets? :+

Hij is wel gewoon stevig en heeft geen dunne plekken ofzo hoor :)
Spees_Eenddinsdag 23 januari 2018 @ 19:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:18 schreef pinquit het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk, hij was al dun toen ik 'm overnam van iemand hier. Misschien dat SQ dat weet.

Euhm, 40eu inclusief verzenden? Is dat iets? :+
Dun lijkt me op zich heel fijn voor de zomer, dus als de kwaliteit verder prima is dan vind ik het een prima prijs! Ik PM je zo even! :)

(dit zag ik niet aankomen toen ik op goed geluk alleen een kleur van een doek postte :+ O+)
twist02maandag 29 januari 2018 @ 15:02
Hét antwoord op de vraag of "dat nou toch wel zo fijn is voor baby's, zo'n draagdoek?"

SPOILER
-Aaaaand...it's gone! :P -
8-) O+

(Haal 'm straks weer weg)


[ Bericht 8% gewijzigd door twist02 op 29-01-2018 20:41:22 ]
D.U.M.A.N.maandag 29 januari 2018 @ 15:11
O+ O+ smeltttt
Elleskamaandag 29 januari 2018 @ 15:18
ohh twist O+
vencodarkmaandag 29 januari 2018 @ 15:46
Twist. O+
Jullie kunnen zo reclame gaan maken. :P
Mabawa.maandag 29 januari 2018 @ 16:01
Twist O+
Stormqueenmaandag 29 januari 2018 @ 16:31
Dat blije koppie O+
Selvariamaandag 29 januari 2018 @ 16:38
O+ O+ O+

L. begint ook altijd al op en neer te wippen als ze de draagzak ziet. O+
Cholulamaandag 29 januari 2018 @ 19:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 januari 2018 19:18 schreef pinquit het volgende:

[..]

Geen idee eigenlijk, hij was al dun toen ik 'm overnam van iemand hier. Misschien dat SQ dat weet.

Euhm, 40eu inclusief verzenden? Is dat iets? :+

Hij is wel gewoon stevig en heeft geen dunne plekken ofzo hoor :)
Hij was inderdaad al flink ingedragen toen hij naar jou ging. Ik heb hem van SQ overgenomen, geloof ik.

Ik vond het een hele fijne, stevige doek.
Stormqueenmaandag 29 januari 2018 @ 20:04
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 19:56 schreef Cholula het volgende:

[..]

Hij was inderdaad al flink ingedragen toen hij naar jou ging. Ik heb hem van SQ overgenomen, geloof ik.

Ik vond het een hele fijne, stevige doek.
nee, jij hebt m van awaytl. Ik heb de mijne nog!
AwayTLmaandag 29 januari 2018 @ 20:11
Waarom weet jij dit nog, stalker.
Stormqueenmaandag 29 januari 2018 @ 20:14
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:11 schreef AwayTL het volgende:
Waarom weet jij dit nog, stalker.
ik zie jou.
elliebellmaandag 29 januari 2018 @ 20:25
Ik ben een enorme draagdoek noob, daarom wat vragen :+

Ik heb van een vriendin een Tricot Slen te leen, zo'n elastische doek. Daarin knopen we nu onze 6 weken oude baby.
We hebben ook nog een gekregen bondolino draazak, maar daar lijkt hij nog wat te klein voor? Heb het gevoel dat hij er aan de zijkant uit kan vallen, hoewel deze wel zou moeten kunnen met deze leeftijd? Ervaringen met deze draagzak en gaat die nog fijn zijn als hij groter is? Of is een andere (niet al te dure) aan te raden?

En is het het waard om te investeren in een ander draagdoek? Tips voor een fijne, niet al te dure (nieuw of tweedehands) doek?
Lemijnmaandag 29 januari 2018 @ 20:47
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:25 schreef elliebell het volgende:
Ik ben een enorme draagdoek noob, daarom wat vragen :+

Ik heb van een vriendin een Tricot Slen te leen, zo'n elastische doek. Daarin knopen we nu onze 6 weken oude baby.
We hebben ook nog een gekregen bondolino draazak, maar daar lijkt hij nog wat te klein voor? Heb het gevoel dat hij er aan de zijkant uit kan vallen, hoewel deze wel zou moeten kunnen met deze leeftijd? Ervaringen met deze draagzak en gaat die nog fijn zijn als hij groter is? Of is een andere (niet al te dure) aan te raden?

En is het het waard om te investeren in een ander draagdoek? Tips voor een fijne, niet al te dure (nieuw of tweedehands) doek?
Mijn baby zakte met goed gewicht maar jong ook voor mijn gevoel via de zijkanten eruit. CassElliot deed met voor hoe je van het zonnekapje nog een soort extra neksteun kan rollen (naar achteren draaien, paar keer rond, dan klittenband vastzetten) en verder was het vooral een kwestie van wachten tot hij wat groter werd. Daarna was het echt de ideale drager! Ik ben er zo blij mee. Wordt bijna dagelijks gebruikt, zeker ook door vader/oma/incidentele oppas. Dus hou vol, zo jong zakken ze allemaal heel makkelijk opzij, ook in andere dragers volgens mij.
elliebellmaandag 29 januari 2018 @ 21:27
Goed om te weten! Hier ook een oma die op gaat passen en die denk ik een draagzak wel wil gebruiken, maar niet direct een doek gaat knopen. Vanaf welke leeftijd paste hij er goed in?
Lemijnmaandag 29 januari 2018 @ 21:36
Ik had een consult na 6 weken, toen leek het nog nergens op. Een maand later was het fijn.
elliebellmaandag 29 januari 2018 @ 21:40
Nog een maandje geduld dan dus ^O^
minilotdinsdag 30 januari 2018 @ 17:31
Zohee! O. is precies drie weken oud en heeft besloten dat -ie per vandaag de Tula FTG een prima slaapplek vindt, terwijl het bij alle keren hiervoor proberen nog jengelen en soms brullen was. Kleine dude heeft bij elkaar vandaag al een paar uur zo in de Tula tegen me aan geslapen, en ik moet er nog even aan wennen dat ik plotsklaps mijn handen vrijheb! Op zoek naar een rijstveld om te bewerken, zegt mijn lijf! *)

Maar serieus, wat is het heerlijk om de was op te kunnen hangen of vuilniszakken naar de straatcontainer te kunnen brengen terwijl ik mijn neus kan begraven in de heerlijke haartjes van mijn newborn en hem honderdduizend kusjes kan geven.
*O*

Ik hoop dat -ie de draagzak zo leuk blijft vinden als vandaag, want ik ben na een paar uur in elk geval al groot liefhebber! O+
vencodarkdinsdag 30 januari 2018 @ 17:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:31 schreef minilot het volgende:
Zohee! O. is precies drie weken oud en heeft besloten dat -ie per vandaag de Tula FTG een prima slaapplek vindt, terwijl het bij alle keren hiervoor proberen nog jengelen en soms brullen was. Kleine dude heeft bij elkaar vandaag al een paar uur zo in de Tula tegen me aan geslapen, en ik moet er nog even aan wennen dat ik plotsklaps mijn handen vrijheb! Op zoek naar een rijstveld om te bewerken, zegt mijn lijf! *)

Maar serieus, wat is het heerlijk om de was op te kunnen hangen of vuilniszakken naar de straatcontainer te kunnen brengen terwijl ik mijn neus kan begraven in de heerlijke haartjes van mijn newborn en hem honderdduizend kusjes kan geven.
*O*

Ik hoop dat -ie de draagzak zo leuk blijft vinden als vandaag, want ik ben na een paar uur in elk geval al groot liefhebber! O+
Goede review. Nu nog een foto. ;)

Oh, even gegoogled. Wat een geld. :X -O-
minilotdinsdag 30 januari 2018 @ 18:00
Heh, ik heb alleen even een belabberde overbelichte telefoonfoto van vanmiddag, gemaakt voor mijn conservatieve moeder, die nog steeds denkt dat kinderen meezeulen in een draagzak zo'n beetje kindermishandeling is, in plaats van ze overdag netjes met de deur dicht in hun eentje op de de bovenverdieping in hun ledikant te leggen. :+

SPOILER
HL6Jq3y.jpg
Zal morgen even een betere maken :)
MevrouwCactusdinsdag 30 januari 2018 @ 18:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:50 schreef vencodark het volgende:

[..]

Goede review. Nu nog een foto. ;)

Oh, even gegoogled. Wat een geld. :X -O-
Naast die ¤900,- die veel mensen aan een kinderwagen uitgeven vind ik dit best meevallen ;)

Mini, wat heerlijk knus zo! En zeeen van tijd... geniet ervan! Voor je het weet lopen ze en trekken ze alles overhoop ;)
minilotdinsdag 30 januari 2018 @ 18:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 18:17 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Voor je het weet lopen ze en trekken ze alles overhoop ;)
Ik denk nu nog dat ik dat te zijner tijd reuze snoezig ga vinden. :+
minilotdinsdag 30 januari 2018 @ 18:22
De Tula voelt alsof -ie van goeie, stevige kwaliteit is, hij past zowel om mij heen (1.58 lang en normaal postuur) als om mijn lief (bijna twee meter lang en flink overgewicht), is supermakkelijk te verstellen qua dragen en het bedrijf gebruikt in z'n marketing bewust een hoop mensen van verschillende etniciteiten en toont allerlei verschillende LGBT-gezinsvormen, en dat mag ik wel. O+

Het geld wel waard, vind ik vooralsnog.
Pannenkoekenmixdinsdag 30 januari 2018 @ 18:40
O. ziet er heerlijk tevreden uit Mini. Hoe durf je het je kind aan te doen. :D

Mijn moeder droeg mij ook in de draagzak omdat ik een lastigere baby was. Nooit geweten, vind het wel heel lief.
Budabuddumbamdinsdag 30 januari 2018 @ 19:16
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 20:47 schreef Lemijn het volgende:
Dus hou vol, zo jong zakken ze allemaal heel makkelijk opzij, ook in andere dragers volgens mij.
hangt heel erg van het soort dragers af, als je af moet knopen ipv klikken dan wel.
sommige klikkers ook zoals de kokadi flip.
Budabuddumbamdinsdag 30 januari 2018 @ 19:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:50 schreef vencodark het volgende:

[..]

Goede review. Nu nog een foto. ;)

Oh, even gegoogled. Wat een geld. :X -O-
160 : 547 = 0.29250457038 per dag dat je het sowieso kan gebruiken.

dat is een heel klein beetje minder vlees, iets minder toiletpapier of 1 paasei minder.

Ja het is in 1 keer natuurlijk anders en hoger, maar het dagbedrag vind ik enorm meevallen.
als je hem doorverkoopt krijg je er nog wel zeker 75 euro voor terug (momenteel ook nog wel 120 maar dat kan altijd veranderen dus ik neem het verlies ruim ) dus wat je uiteindelijk echt kwijt bent ligt nog lager..
mousemickydinsdag 30 januari 2018 @ 19:28
Draagfoto's O+
Ik mocht vandaag een oude studievriendin met verse baby helpen met knopen van een rekbare doek. Ze deed bijna in tranen open, want huilende baby (al wekenlang) die alleen tevreden was in mama's armen, en toen in een uurtje later wegging had ze een tevreden slapende baby in de doek. Zo fijn dat een doek zo veel verschil kan maken, voor baby én moeder in dit geval ^O^
vencodarkdinsdag 30 januari 2018 @ 19:44
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 19:24 schreef Budabuddumbam het volgende:

[..]

160 : 547 = 0.29250457038 per dag dat je het sowieso kan gebruiken.

dat is een heel klein beetje minder vlees, iets minder toiletpapier of 1 paasei minder.

Ja het is in 1 keer natuurlijk anders en hoger, maar het dagbedrag vind ik enorm meevallen.
als je hem doorverkoopt krijg je er nog wel zeker 75 euro voor terug (momenteel ook nog wel 120 maar dat kan altijd veranderen dus ik neem het verlies ruim ) dus wat je uiteindelijk echt kwijt bent ligt nog lager..
I know. Ziet er ook heel prettig uit en zeer makkelijk in gebruik.
Maar dat bedrag is wel even slikken hoor. Dat krijg ik er thuis nooit door. Haha. :D
Lemijndinsdag 30 januari 2018 @ 19:54
Mooi verhaal Mousemicky!

Ik vond de tula ook te duur. Maar dat komt doordat ik al doeken en een drager had :|W .
Unihipilidinsdag 30 januari 2018 @ 22:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 19:44 schreef vencodark het volgende:

[..]

I know. Ziet er ook heel prettig uit en zeer makkelijk in gebruik.
Maar dat bedrag is wel even slikken hoor. Dat krijg ik er thuis nooit door. Haha. :D
Sommigen verkopen tweedehands met payment plan. Dure doeken iig verder geen idee.
Of je doet alsof het 3 maanden 50 euro is ofzo :P.

quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 19:28 schreef mousemicky het volgende:
Draagfoto's O+
Ik mocht vandaag een oude studievriendin met verse baby helpen met knopen van een rekbare doek. Ze deed bijna in tranen open, want huilende baby (al wekenlang) die alleen tevreden was in mama's armen, en toen in een uurtje later wegging had ze een tevreden slapende baby in de doek. Zo fijn dat een doek zo veel verschil kan maken, voor baby én moeder in dit geval ^O^
Mooi he O+.
Soms heb ik dat zelf nog. 'Oooja daarom heb ik de doek *)'
En als ze er niet in wil denk ik [email protected]%#[email protected]#@$¤¡ doek daar gaat weer ¤0,30 :(
vencodarkwoensdag 31 januari 2018 @ 07:54
Praktijkvragen mbt een draagdoek:
Als je dat ding geknoopt hebt, je kind een tijdje rond gedragen en je doet hm op den duur af, moet je deze dan steeds opnieuw knopen als je hm later weer gebruikt?
Of trek je de draagdoek dan eigenlijk net zo makkelijk weer aan?

En man gaat hm nooit gebruiken maar wen ik mijn kind dan niet teveel aan het gedragen worden?
Straks kan ze dus bij mijn man geen rust vinden in de box of wat dan ook omdat ze gewend is door mij gedragen te worden. :?
vencodarkwoensdag 31 januari 2018 @ 07:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 18:22 schreef minilot het volgende:
De Tula voelt alsof -ie van goeie, stevige kwaliteit is, hij past zowel om mij heen (1.58 lang en normaal postuur) als om mijn lief (bijna twee meter lang en flink overgewicht), is supermakkelijk te verstellen qua dragen en het bedrijf gebruikt in z'n marketing bewust een hoop mensen van verschillende etniciteiten en toont allerlei verschillende LGBT-gezinsvormen, en dat mag ik wel. O+

Het geld wel waard, vind ik vooralsnog.
Waarschijnlijk heb je hm ook in 2 tellen aan het uit?
lunapuellawoensdag 31 januari 2018 @ 08:05
Een geweven doek moet je steeds opnieuw knopen. Bij een rekbare doek kan je je kindje er in en uit doen zonder opnieuw te knopen, maar die is echt alleen voor de eerste paar maanden. Als je kindje zwaarder wordt biedt een rekbare doek niet meer genoeg steun.

Een Tula vond ik heel snel om te doen inderdaad.
vencodarkwoensdag 31 januari 2018 @ 08:45
Hm, het onhandige lijkt mij namelijk om steeds opnieuw te knopen. Juist omdat je geen (borst)voeding mag geven in de doek.
Ze vraagt nu nog elke 2 á 2,5 uur. Dat zal wel minder worden maar is toch iets om goed te weten hoe het in de praktijk gaat.
CassElliotwoensdag 31 januari 2018 @ 08:50
Mousemicky O+

Vencodark, ter aanvulling op luna: er zijn met een geweven doek ook knopen die je vooraf kunt knopen (FCC bijvoorbeeld), maar over het algemeen moet je de meeste knopen wel van vooraf weer beginnen. Ik heb een geweven doek (FWCC) net zo snel om als een (voor mij en kind goed zittende) Tula. Oefening baart kunst, denk ik :)

Ik kan echt niet wachten om weer zo’n kleintje te dragen O+ Nog heel even wachten..
Cassandra87woensdag 31 januari 2018 @ 08:58
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 08:45 schreef vencodark het volgende:
Hm, het onhandige lijkt mij namelijk om steeds opnieuw te knopen. Juist omdat je geen (borst)voeding mag geven in de doek.
Ze vraagt nu nog elke 2 á 2,5 uur. Dat zal wel minder worden maar is toch iets om goed te weten hoe het in de praktijk gaat.
het is mij nooit gelukt maar er zijn toch redelijk wat mama's die kunnen voeden in de doek hoor :)
Stormqueenwoensdag 31 januari 2018 @ 09:35
Dat knopen gaat steeds sneller he.
minilotwoensdag 31 januari 2018 @ 14:39
Uitje naar de Hema in Tula. Stromende regen, wind, onder paraplu. Kleine dude sliep overal doorheen. Erg knus. #fan O+
minilotwoensdag 31 januari 2018 @ 14:41
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 07:56 schreef vencodark het volgende:

[..]

Waarschijnlijk heb je hm ook in 2 tellen aan het uit?
Yup, kost helemaal geen tijd. Band om middel: klik. Kind erin hangen, schouderbandverbinding aan de achterkant: klik. Verplichte kus op hoofdje. Smak. Klaar in tien seconden. ^O^
twist02woensdag 31 januari 2018 @ 14:49
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Yup, kost helemaal geen tijd. Band om middel: klik. Kind erin hangen, schouderbandverbinding aan de achterkant: klik. Verplichte kus op hoofdje. Smak. Klaar in tien seconden. ^O^
Dit ja O+
Ik merk serieus dat Pitbulls haar gewoon binnen een dag na wassen al weer vet is van alle kusjes :@ O+

Fijn dat de Tula zo goed bevalt! ^O^
minilotwoensdag 31 januari 2018 @ 15:00
Herkenbaar. :Y Ik blijf echt maar kusjes geven :')
elliebellwoensdag 31 januari 2018 @ 15:04
Haha +1 op vet kusjes haar O+

Venco, ik heb denk ik in een minuut de doek geknoopt. Koste paar keer oefenen, naar gaat nu heel snel.
Unihipiliwoensdag 31 januari 2018 @ 16:16
Knopen steeds handiger in worden wel maar als newborn was ik veel sneller dan nu met alle kanten op draaiende dreumes. En secuurder moeten knopen want zwaarder (mede door beweeglijkheid). Het verschilt nogal per keer.
Voor korte periode kan het wel slordiger. Ligt er net aan hoe gevoelig je schouders ed zijn.
Budabuddumbamwoensdag 31 januari 2018 @ 21:49
ik knoop in een minuutje op buik of rug met fwcc en ruck.
Tula is ook maar een minuutje, ik knoop juist met een newborn voorzichtiger en langzamer :D
Songeurdonderdag 1 februari 2018 @ 18:34
Ik ga van mijn doek een ringsling maken. Nu moet ik ringen kopen maar zie dat ze verschillende maten hebben S,M en L. Weet iemand welke ik moet hebben en waarom?
Unihipilidonderdag 1 februari 2018 @ 19:10
Nouja of 6maander dan want met newborn geen ervaring nog :D. Maar beweeglijke dreumes knopen is echt pffffff.

Ik denk dat dat aan de dikte van je doek ligt Songeur?
Budabuddumbamdonderdag 1 februari 2018 @ 21:11
Maat L. is het meest gangbaar alleen bij een hele dunne doek een maat M.
Songeurzaterdag 3 februari 2018 @ 23:02
quote:
17s.gif Op donderdag 1 februari 2018 21:11 schreef Budabuddumbam het volgende:
Maat L. is het meest gangbaar alleen bij een hele dunne doek een maat M.
Ja dat dacht ik ook maar webshops hadden allemaal verschillende dingen erbij staan. Ga gewoon voor de L, thanks!
vencodarkdonderdag 8 februari 2018 @ 09:27
Wat is het verschil in kwaliteit/draag gemak tussen een ergobaby draagzak en de tula grow?
Behalve prijs en design stofjes. :)
Budabuddumbamdonderdag 8 februari 2018 @ 10:07
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 09:27 schreef vencodark het volgende:
Wat is het verschil in kwaliteit/draag gemak tussen een ergobaby draagzak en de tula grow?
Behalve prijs en design stofjes. :)
hangt van de ergobaby af, de vergelijbare drager is evenduur of duurder van ergobaby
en zit gewoon heel anders in elkaar.

de original is online vaak nep, daaom is hij soms zo goedkoop.
tweedehands is de original niks waard de kans is groot dat het neppe aliexpress is.
lijkt totaal niet op de FTG
vencodarkdonderdag 8 februari 2018 @ 10:34
Deze bijv.
https://www.bol.com/nl/p/(...)role%3Din#modal_open
Budabuddumbamdonderdag 8 februari 2018 @ 11:01
Daar moet een insert bij, en grote kans dat hij nep is.
Deze is niet verstelbaar zoals de ftg, en is sneller te klein.

Tweedehands zullen er veel te koop staan voor 20 euro en op veel draaggroepen op fb mag hij niet verkocht worden zonder erkende verkoper bewijs.
Budabuddumbamdonderdag 8 februari 2018 @ 11:17
Ik zou gaan passen bij een draagwinkel of consulent in de buurt!
Echt alle dragers hebben andere pasvormen en wat werkt voor een ander kan voor jou niet werken.
Bij winkels kan je vaak gratis advies krijgen, bij inloopochtenden bij consulentes ook.
Een pas consult kost vaak wel wat bij een consulent
vencodarkdonderdag 8 februari 2018 @ 13:58
Tja, ik heb toch de Tula Free to grow gekocht, net zo 1 als Minilot heeft. Zelfde printje ook. :P
Wordt morgen bezorgd. Ben zo benieuwd!
Man vroeg zelfs of die ook geschikt was voor hem (wat mij verbaasde, betwijfel ook of hij hem gaat gebruiken).
En anders lekker voor mij alleen.
Jeej. *O*
vencodarkvrijdag 9 februari 2018 @ 18:12
Nou, vandaag binnen gehad en was even uitzoeken natuurlijk qua afstellen.
Man is dan vreselijk ongeduldig dus dat werd gauw gemopper.
Anyway: het is voor mekander. :P
Is het eenmaal afgesteld dat is ze er inderdaad met een halve minuut in en uit. Ze heeft er nu al 2 lekker rondes in geslapen en alleen wakker geworden voor voeding.
Ik moet denk ik wel even wennen en bedenken dat ze er soms ook gewoon even uit moet om te strekken, buikoefeningen te doen en lekker gezellig te zijn.
Is het trouwens fout dat ik het gewicht wel voel in mijn schouders en rug?
Niet veel maar er zit spanning op.
Ik heb wel het idee dat alles goed afgesteld is.

Minilot, hoe zit dat bij jou?
minilotzaterdag 10 februari 2018 @ 12:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 18:12 schreef vencodark het volgende:
Nou, vandaag binnen gehad en was even uitzoeken natuurlijk qua afstellen.
Man is dan vreselijk ongeduldig dus dat werd gauw gemopper.
Anyway: het is voor mekander. :P
Is het eenmaal afgesteld dat is ze er inderdaad met een halve minuut in en uit. Ze heeft er nu al 2 lekker rondes in geslapen en alleen wakker geworden voor voeding.
Ik moet denk ik wel even wennen en bedenken dat ze er soms ook gewoon even uit moet om te strekken, buikoefeningen te doen en lekker gezellig te zijn.
Is het trouwens fout dat ik het gewicht wel voel in mijn schouders en rug?
Niet veel maar er zit spanning op.
Ik heb wel het idee dat alles goed afgesteld is.

Minilot, hoe zit dat bij jou?
Check dit filmje van Tula zelf voor pasvormtips:

..en dan met name als het erom gaat dat je de schouderbanden na het omdoen met baby in de Tula nog even flink extra aantrekt. Daarmee komt de clip achter je nek lager op de rug te liggen en trek de je schouderdelen mooi plat, voor een rechte 'H'-vorm.
Ik vond de Tula al wel prima zitten (maar ik loop bijvoorbeeld ook probleemloos de hele dag scheef rond met een zware schoudertas: makkelijk lijf), maar toen ik dat extra aansnoeren wat beter deed merkte ik wel dat het gewicht beduidend minder voelbaar was. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-02-2018 12:19:40 ]
minilotzaterdag 10 februari 2018 @ 12:22
Dat gezegd hebbende: een baby van een paar kilo aan je schouders hangen, dat zul je - zeker de eerste dagen - altijd wel een béétje voelen, goed verdeeld gewicht of niet. Je spieren zijn het natuurlijk niet meteen al gewend. Gewoon veel dragen: krijg je spierballen van! ^O^

Ik merk zelf al wel een flink verschil in comfort en uithoudingsvermogen na anderhalve week dagelijks een paar uur dragen :Y
Lemijnzaterdag 10 februari 2018 @ 16:24
Herkenbaar hoor, dat je eraan moet wennen. Is weer een heel nieuwe belasting voor je romp, ontzwangerend en wel. Leuk dat je 'm toch gekocht hebt vencodark!
vencodarkzondag 11 februari 2018 @ 15:47
Thx Minilot. Dat aansnoeren had ik al gedaan, dus verder zit ze perfect. Het is misschien inderdaad wennen. Vandaag er gisteren ging al beter. :)
Logician2.0dinsdag 13 februari 2018 @ 10:55
Ik weet niet of het mag, maar is er nog iemand op zoek naar een draagjas? De mijne is zgan en door afvallen te groot geworden dus ik moet een maatje kleiner halen.

Edit: staat in het v&a topic

[ Bericht 34% gewijzigd door Logician2.0 op 13-02-2018 11:11:45 ]
ViviRAWRSwoensdag 14 februari 2018 @ 14:19
Ik kwam er vanmiddag achter dat ik al de hele dag met aangekoekte snotjes op mijn trui rondliep op het werk. Handig hoor, kind in draagzak naar de opvang brengen. :')
vencodarkwoensdag 14 februari 2018 @ 19:56
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 14:19 schreef ViviRAWRS het volgende:
Ik kwam er vanmiddag achter dat ik al de hele dag met aangekoekte snotjes op mijn trui rondliep op het werk. Handig hoor, kind in draagzak naar de opvang brengen. :')
Yum! :9
Ik wacht er nog wel op dat ze een keer precies tussen mijn borsten kotst. :')

Btw, hoelang dragen jullie de draagzak achter elkaar? Ik hen hm nu zo’n 1,5 uur om gehad en heb echt al even rugpijn. Dat is overigens niet altijd en niet even heftig.
Spees_Eendwoensdag 14 februari 2018 @ 20:02
Ik ben niet echt een expert, maar ik kreeg flinke rugpijn als baby/dreumes er nèt scheef in zat of wanneer de banden net niet helemaal gelijk afgesteld waren. Die symmetrie was bij mij heel belangrijk. Oh en de dunne band achter moet bij mij ook zo strak/kort mogelijk zijn en moet niet te hoog zitten. Dat lijkt meteen kilo's te schelen.

fnwzJyK.jpg

Deze.
MevrouwCactuswoensdag 14 februari 2018 @ 20:26
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 19:56 schreef vencodark het volgende:

[..]

Yum! :9
Ik wacht er nog wel op dat ze een keer precies tussen mijn borsten kotst. :')

Btw, hoelang dragen jullie de draagzak achter elkaar? Ik hen hm nu zo’n 1,5 uur om gehad en heb echt al even rugpijn. Dat is overigens niet altijd en niet even heftig.
Ik draag Sjaak (peuter van 13kg) nog gerust uren op een dag zonder last. Ik draag dan wel op mijn rug. Heb je tijdens je zwangerschap last gehad van je bekken? Daar had ik bij buikdragen wel snel last van.
vencodarkwoensdag 14 februari 2018 @ 22:07
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 20:02 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik ben niet echt een expert, maar ik kreeg flinke rugpijn als baby/dreumes er nèt scheef in zat of wanneer de banden net niet helemaal gelijk afgesteld waren. Die symmetrie was bij mij heel belangrijk. Oh en de dunne band achter moet bij mij ook zo strak/kort mogelijk zijn en moet niet te hoog zitten. Dat lijkt meteen kilo's te schelen.

[ afbeelding ]

Deze.
Maar als die te laag zit, kan ik er niet goed bij om hm te sluiten.
Morgen alles nog eens goed bekijken dan.
vencodarkwoensdag 14 februari 2018 @ 22:07
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 20:26 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Ik draag Sjaak (peuter van 13kg) nog gerust uren op een dag zonder last. Ik draag dan wel op mijn rug. Heb je tijdens je zwangerschap last gehad van je bekken? Daar had ik bij buikdragen wel snel last van.
Nee, wel van mijn rug.
ViviRAWRSwoensdag 14 februari 2018 @ 22:47
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:07 schreef vencodark het volgende:
Maar als die te laag zit, kan ik er niet goed bij om hm te sluiten.
Morgen alles nog eens goed bekijken dan.
Schouderbanden losser maken, bandje achter dichtklikken, schouderbanden weer strak aantrekken. :Y)
SaskiaRwoensdag 14 februari 2018 @ 23:07
Ik liet het schouderbandje altijd dicht en boog dan voorover om mijn hoofd erdoor te doen.
En ik merkte dat het minder pijn doet als je de draagzak wat hoger draagt, dus niet op je heupen, maar zo strak mogelijk om je middel doen.
minilotdonderdag 15 februari 2018 @ 03:52
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 22:47 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Schouderbanden losser maken, bandje achter dichtklikken, schouderbanden weer strak aantrekken. :Y)
Dit ja. :)

Ik draag O. op sommige dagen nu gewoon van 's ochtends tot begin van de avond, voedingen, schone luiers en blokjes van een paar minuten op de grond spelen en buikliggen daargelaten. Ik vind het heel wat minder belastend dan de beeb de hele dag op mijn arm rondsjouwen :)
minilotdonderdag 15 februari 2018 @ 03:53
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 23:07 schreef SaskiaR het volgende:
En ik merkte dat het minder pijn doet als je de draagzak wat hoger draagt, dus niet op je heupen, maar zo strak mogelijk om je middel doen.
Dat is toch sowieso de bedoeling? ^O^
SaskiaRdonderdag 15 februari 2018 @ 07:53
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 03:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat is toch sowieso de bedoeling? ^O^
Nja, dat wist ik dus niet... ik droeg hem eerst als een rugzak, met de band op mijn heupen, maar daar kreeg ik rugpijn van.
vencodarkdonderdag 15 februari 2018 @ 07:56
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 03:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat is toch sowieso de bedoeling? ^O^
Ik draag die onderste band exact zoals in het boekje bij de doos. :P
Als een soort cowboy.
Unihipilidonderdag 15 februari 2018 @ 08:23
Als ik op m'n rug draag ermee komt de band direct onder m'n borsten.

Vencodark ik heb geen idee wat je bedoelt :D.
vencodarkdonderdag 15 februari 2018 @ 08:28
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 08:23 schreef Unihipili het volgende:
Als ik op m'n rug draag ermee komt de band direct onder m'n borsten.

Vencodark ik heb geen idee wat je bedoelt :D.
Oh, bij die foto’s van de Tula free to grow. :P
minilotdinsdag 20 februari 2018 @ 14:47
Hoe gaat het nu met babydragen en de belasting van je rug, Venco? Beter hoop ik? :*
vencodarkdinsdag 20 februari 2018 @ 16:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 14:47 schreef minilot het volgende:
Hoe gaat het nu met babydragen en de belasting van je rug, Venco? Beter hoop ik? :*
Beter! Thx.
Heupband iets smaller gemaakt waardoor die wat hoger zit en de schouderbanden een stukje aangetrokken. ^O^
twist02dinsdag 20 februari 2018 @ 16:44
Vraagje aan de kenners:
Hoe kun je nu echt goed controleren of je baby al (zonder insert) in de Tula Standard kan?

Voorlopig nog niet aan de orde hier ;) maar vroeg het me zomaar af. Ik weet dat er in principe gezegd wordt vanaf maat 68/74 en bijna 7kg (Tula zegt zelf 15lbs), maar wat is nu echt belangrijk om op te letten?
M-houding, ondersteuning van knie tot knie, ...?
littledrummergirldinsdag 20 februari 2018 @ 17:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 16:44 schreef twist02 het volgende:
Vraagje aan de kenners:
Hoe kun je nu echt goed controleren of je baby al (zonder insert) in de Tula Standard kan?

Voorlopig nog niet aan de orde hier ;) maar vroeg het me zomaar af. Ik weet dat er in principe gezegd wordt vanaf maat 68/74 en bijna 7kg (Tula zegt zelf 15lbs), maar wat is nu echt belangrijk om op te letten?
M-houding, ondersteuning van knie tot knie, ...?
denk ook dat t koppie er n beetje bovenuit moet kunnen komen :P
Budabuddumbamdinsdag 20 februari 2018 @ 18:28
Van knie tot knie is niet van knieholte tot knieholte maar eigenlijk van bovenbeen tot bovenbeen.

Het been moet recht naar beneden gaan in de tula, en er mag niets in de knieholte zitten.

tBbTWU9.png
goed
Jq4DvG5.png
fout

Ook mogen er geen opgehoopte stukjes stof zitten.

en wat betreft rug:
ERKBrqK.jpg

de standaard past meestal pas echt bij een goede 74 eerder zelden
twist02dinsdag 20 februari 2018 @ 22:55
Ldg: goeie toevoeging wel :P

Buda: ah dat plaatje had ik al eens eerder gezien ja! :Y
En naar beneden bungelende beentjes wist ik inderdaad ook ja, maar bedoelde inderdaad vooral dat de bovenbeentjes wel goed ondersteund moeten worden.

We moeten sowieso nog even geduld hebben (al tikt meneer de 6kg inmiddels al aan :7 ), maar goed om te weten waar ik op moet letten ^O^
BlueEyeswoensdag 21 februari 2018 @ 12:38
Hier wilde mijn peuter van ruim 3,5 ook weer eens op de rug in de tula.
Tot grote boosheid van 1jarig zusje :')

SPOILER
uxX2q93.jpg
Unihipiliwoensdag 21 februari 2018 @ 12:56
Achos :D O+


Ik zag gisteren een Tula bij VHOEB. Ik heb alleen gemist of die gebruikt werd of niet. :?
Selvariawoensdag 21 februari 2018 @ 14:38
_O-

Wat heeft F. een grotejongensgezicht gekregen! :o O+
LadyBlackwoensdag 21 februari 2018 @ 15:05
Blue :D!
Logician2.0woensdag 21 februari 2018 @ 16:15
Mini draagmeet hier met Nanuke O+
Mabawa.woensdag 21 februari 2018 @ 16:36
Hahaha Blue :D O+
Helsinkiwoensdag 21 februari 2018 @ 20:24
Nou, ik heb m'n eerste draagdoek aangeschaft hoor! De Didymos Aurora O+.

didymos-baby-woven-wrap-prima-aurora-woven-wrap-didymos_600x.jpg?v=1517371176

Begreep dat hij erg fijn is voor het lente en de zomer.
ViviRAWRSdonderdag 22 februari 2018 @ 08:55
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 20:24 schreef Helsinki het volgende:
Nou, ik heb m'n eerste draagdoek aangeschaft hoor! De Didymos Aurora O+.

[ afbeelding ]

Begreep dat hij erg fijn is voor het lente en de zomer.
Mooie kleuren! Had je de ervaring van WupWup nog gelezen in Z&G? Misschien niet de handigste doek om mee te beginnen straks. ;)
Nanukedonderdag 22 februari 2018 @ 09:08
Prachtig! Ik ben ook nog op zoek naar een mooie lente/zomerdoek. O+
Roomsnoesdonderdag 22 februari 2018 @ 11:09
Oh wat mis ik het dragen :'( We dragen nu korte stukjes in de winkel, maar ik mis het urenlange knuffeldragen echt heel erg :)

Ik zat net Vier handen op één buik te kijken en daar kreeg de moeder eend rager van Bobbi Eden. "Supermakkelijk met clips enzo" zei ze. Daar komt de BB, dachten mijn vooroordelen. Nee zeg, komt daar een mooie Tula uit de doos1 :D

1.Uit de verpakkingsdoos. Niet uit Bobbi Eden
Stormqueendonderdag 22 februari 2018 @ 11:46
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:09 schreef Roomsnoes het volgende:
Oh wat mis ik het dragen :'( We dragen nu korte stukjes in de winkel, maar ik mis het urenlange knuffeldragen echt heel erg :)

Ik zat net Vier handen op één buik te kijken en daar kreeg de moeder eend rager van Bobbi Eden. "Supermakkelijk met clips enzo" zei ze. Daar komt de BB, dachten mijn vooroordelen. Nee zeg, komt daar een mooie Tula uit de doos1 :D

1.Uit de verpakkingsdoos. Niet uit Bobbi Eden
Goede disclaimer _O-
CassElliotdonderdag 22 februari 2018 @ 11:57
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 08:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Mooie kleuren! Had je de ervaring van WupWup nog gelezen in Z&G? Misschien niet de handigste doek om mee te beginnen straks. ;)
Ook niet mijn lievelings, vind ‘m vrij stug.
Maar wel heel mooi O+

Ik kocht op de valreep nog even een wollen doek (85% merino, 15% kasjmier) Benieuwd wanneer ‘ie binnen komt O+

IrWolRc.jpg

Ik had al een Yaro La Fleur Natural met bourettezijde en een Oscha Sekailove Cecily klaarliggen voor de baby O+ En nog een hoopje doeken en dragers :@ Maar geen dure kinderwagen O-)

SPOILER
dS6FO9m.jpg

wBLzpeJ.jpg
Helsinkidonderdag 22 februari 2018 @ 12:57
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 08:55 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Mooie kleuren! Had je de ervaring van WupWup nog gelezen in Z&G? Misschien niet de handigste doek om mee te beginnen straks. ;)
Yes!
Ik was van plan om deze ook nog te kopen of kan ik beter een andere doek kiezen?

https://www.vonvavoom.nl/(...)-sole-occidente.html
Songeurdonderdag 22 februari 2018 @ 13:01
Oh cass wat een beauty! Ik heb wel doeken gehad met veel wol maar nooit helemaal wol. Benieuwd hoe dat draagt!
Unihipilidonderdag 22 februari 2018 @ 13:15
Haha die wollen heb ik ook nog overwogen, is zo mooi O+. Tweedehands?

En bourette O+.

En gefeliciteerd! *O*
ViviRAWRSdonderdag 22 februari 2018 @ 22:39
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 12:57 schreef Helsinki het volgende:
Yes!
Ik was van plan om deze ook nog te kopen of kan ik beter een andere doek kiezen?

https://www.vonvavoom.nl/(...)-sole-occidente.html
Had je al een rekbare doek? O-) Haha belangenverstrengeling, hier ligt er nog eentje die ik wil verkopen.
elliebellvrijdag 23 februari 2018 @ 06:31
Ik wil ook nog wel graag een geweven doek (heb nu een rekbare). Tips voor een fijne (tweedehands?) doek voor een niet heel ervaren knoopster? :)
D.U.M.A.N.vrijdag 23 februari 2018 @ 06:45
quote:
1s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:57 schreef CassElliot het volgende:

[..]

Ook niet mijn lievelings, vind ‘m vrij stug.
Maar wel heel mooi O+

Ik kocht op de valreep nog even een wollen doek (85% merino, 15% kasjmier) Benieuwd wanneer ‘ie binnen komt O+

[ afbeelding ]

Ik had al een Yaro La Fleur Natural met bourettezijde en een Oscha Sekailove Cecily klaarliggen voor de baby O+ En nog een hoopje doeken en dragers :@ Maar geen dure kinderwagen O-)

SPOILER
Wauwww O+ *;
noa11vrijdag 23 februari 2018 @ 07:56
Vivi welke rekbare wil je kwijt? Fijn voor augustus baby en knoop beginner?
ViviRAWRSvrijdag 23 februari 2018 @ 09:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 07:56 schreef noa11 het volgende:
Vivi welke rekbare wil je kwijt? Fijn voor augustus baby en knoop beginner?
Deze: http://www.smallvips.com/vipcarrier-draagdoek-20.html
Ik heb 'm nieuw gekocht en maar 2 uurtjes of zo gebruikt, maar dat lag niet aan de doek (ik had er geen tijd voor). Het bevat bamboe, waardoor deze doek niet snel zweterig wordt in de zomer. :Y)
vencodarkzaterdag 24 februari 2018 @ 17:08
Even een _O_ voor de tula free to grow.
Heerlijk ding. Z. heeft tegenwoordig een huilperiode zo rond 17:00-19:00. Dan wil ze vooral gedragen worden en even rondlopen.
Dat is natuurlijk allemaal rond etenstijd en dat dragen op de armen is al gauw zwaar.
Dus als ze in die modus is probeer ik eerst dat dragen, voeden of even met dr praten.
Maar als dat allemaal niet langdurig werkt: hup!
De zak in!
Instant sleep-modus. O+ *O*
Philomijnzaterdag 24 februari 2018 @ 17:26
Wat tof om te lezen venco O+ Kan niet wachten tot ik die van mij kan gebruiken. Die is donderdag binnen gekomen.
Nazilzondag 25 februari 2018 @ 10:22
Gisteren trok ik mijn te grote mond open bij een nieuwe mama, heel onzeker met de draagzak, kindje krijsen en dat hoofdje bungelde zo naar achter omdat ze 'm niet goed had aangetrokken. Ik was aan het werk en bij de kassa zei ze tegen mij dat ze het idee had dat hij niet helemaal goed zat. Moest ik mij natuurlijk mee bemoeien :') ik zeg: volgens mij zit hij een beetje los. Zal ik 'm wat voor je aantrekken? Dus ik alles aangetrokken, kind er goed ingezet, wat snelle tips gegeven en toen ik klaar was, was het kind stil.

Ik hoop dat ze fijn vond dat ik mij er mee bemoeide. Ik weet nog steeds niet of ik het wel zo had moeten doen maar het kindje was wel ineens stil en ik hoop dat ze nu van die draagzak kan genieten.
vencodarkzondag 25 februari 2018 @ 10:26
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 10:22 schreef Nazil het volgende:
Gisteren trok ik mijn te grote mond open bij een nieuwe mama, heel onzeker met de draagzak, kindje krijsen en dat hoofdje bungelde zo naar achter omdat ze 'm niet goed had aangetrokken. Ik was aan het werk en bij de kassa zei ze tegen mij dat ze het idee had dat hij niet helemaal goed zat. Moest ik mij natuurlijk mee bemoeien :') ik zeg: volgens mij zit hij een beetje los. Zal ik 'm wat voor je aantrekken? Dus ik alles aangetrokken, kind er goed ingezet, wat snelle tips gegeven en toen ik klaar was, was het kind stil.

Ik hoop dat ze fijn vond dat ik mij er mee bemoeide. Ik weet nog steeds niet of ik het wel zo had moeten doen maar het kindje was wel ineens stil en ik hoop dat ze nu van die draagzak kan genieten.
Als de moeder het zo toeliet dat je hielp en het kindje was stil, dan is het toch goed? :)
Denk dat je prima geholpen hebt. Kan heel veel waard zijn voor haar.
Nazilzondag 25 februari 2018 @ 11:48
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 10:26 schreef vencodark het volgende:

[..]

Als de moeder het zo toeliet dat je hielp en het kindje was stil, dan is het toch goed? :)
Denk dat je prima geholpen hebt. Kan heel veel waard zijn voor haar.
Ik zou er alleen zelf zo'n hekel aan hebben om ongevraagd advies te krijgen. Maar volgens mij vond ze het wel fijn ja. Ze was zo onzeker.
pinquitzondag 25 februari 2018 @ 12:22
Ze sprak zelfs haar onzekerheid uit, dus ik denk dat ze best blij was met je hulp! :)
littledrummergirlzondag 25 februari 2018 @ 12:31
Ik zie zooo vaak van die kindjes met bengelende beentjes en iedere keer wil ik zeggen dat ze de heupjes van hun kind verzieken :@ maar tot ik n nette manier heb bedacht om dat te zeggen zeg ik maar niks :')
vencodarkzondag 25 februari 2018 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:22 schreef pinquit het volgende:
Ze sprak zelfs haar onzekerheid uit, dus ik denk dat ze best blij was met je hulp! :)
Denk ik ook. Ze opende zelf de deur. :)
twist02zondag 25 februari 2018 @ 12:44
Als ze zelf inderdaad al aangaf dat ze dacht dat het niet goed zat, lijkt het mij geen probleem nee :)

quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:31 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik zie zooo vaak van die kindjes met bengelende beentjes en iedere keer wil ik zeggen dat ze de heupjes van hun kind verzieken :@ maar tot ik n nette manier heb bedacht om dat te zeggen zeg ik maar niks :')
En dit ja :+
Recht achter ons huis is een speeltuintje waar vaak ouders met een BabyBjorn lopen. Maar ik heb zelf ook een hekel aan ongevraagd advies en 'tact' is niet mijn middle name dusja.. ;)
Budabuddumbamzondag 25 februari 2018 @ 12:53
ik ben een keer heel erg uitgescholden door een moeder die haar baby van een week oud met 30 graden in de wagenbak had en dat ding helemaal had afgedekt met doeken.

Woest was de moeder. haar kind was er echt slecht aan toe :o dat soort dingen zeg ik dus wel of ze het willen horen of niet, bungelende beentjes zeg ik niets van dan blijf ik bezig :D
pinquitzondag 25 februari 2018 @ 12:55
Ik ga me zeker niet bemoeien met andermans keuzes, daarom is het beste wat je kunt doen met goede reclame op je buik of rug lopen toch :D Gelukkig zie ik hier in de stad vooral ergonomisch verantwoorde dragers, steeds meer! *O*
Pannenkoekenmixzondag 25 februari 2018 @ 13:07
Wij mogen binnenkort de Ergobaby zonder inzet gebruiken. Dan bungelen de beentjes natuurlijk wel. Dat mag toch?
vencodarkzondag 25 februari 2018 @ 13:09
Dat met die doeken voor de wagen zie ik dagelijks. Ze waarschuwen er genoeg voor maar ja. :P
twist02zondag 25 februari 2018 @ 13:09
quote:
1s.gif Op zondag 25 februari 2018 13:07 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Wij mogen binnenkort de Ergobaby zonder inzet gebruiken. Dan bungelen de beentjes natuurlijk wel. Dat mag toch?
Bungelende onderbeentjes zijn prima ;)
Het gaat erom dat de bovenbeentjes goed ondersteund zijn :)
Lemijnzondag 25 februari 2018 @ 14:54
Ik heb zonder voorbereiding Jacob op mijn rug geslingerd in de Ergobaby vanmiddag want hij wou niet slapen of bij me weg zijn en ik wou wel koken en afwassen en zijn gezicht heeeel even niet meer zien. Doet nu zijn tweede hazenslaapje, dus hoera. Maar mijn rug vindt het heel matig. Zijn er nog algemene tips? Heupband zit echt op mijn heupbotten, want als ik 'm hoger deed dan snoerde ik mijn eigen buik in in een poging om wat gewicht van mijn schouders te halen.
LadyBlackzondag 25 februari 2018 @ 15:04
Ingesnoerde rolladebuik is part of the deal helaas ;(

Ok misschien geen rollade als je heel slank bent, maar toch he :')

Ik heb die band eerder onder mn borst zitten dan op mn heupen...
Lemijnzondag 25 februari 2018 @ 15:13
Hm oke, denk wel dat ik er dan aan moet geloven de volgende keer. Even een foto gemaakt van nu:

J9WsbHm.jpg?3

Hij zit denk ik te rechtop en zonder het slaapkapje hing zijn hoofd ongeveer 90 graden naar achter. Sorry baby...

Maar hij slaapt wel weer, nu al 3 kwartier. Halleluja.
Nazilzondag 25 februari 2018 @ 16:55
Ze had wel een manduca gelukkig ^O^
mousemickyzondag 25 februari 2018 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 15:13 schreef Lemijn het volgende:
Hm oke, denk wel dat ik er dan aan moet geloven de volgende keer. Even een foto gemaakt van nu:

Hij zit denk ik te rechtop en zonder het slaapkapje hing zijn hoofd ongeveer 90 graden naar achter. Sorry baby...

Maar hij slaapt wel weer, nu al 3 kwartier. Halleluja.
Hij zal waarschijnlijk een stuk beter zitten als je de band zo’n 10cm hoger doet. De rugbolling wordt dan ook beter.

Ik was ook op de heupen dragen gewend (trekkingrugzak), maar dat werkt dus bij een draagzak anders.
LadyBlackzondag 25 februari 2018 @ 19:39
Ja hij mag echt een stuk hoger Lemijn! ^O^
Lemijnzondag 25 februari 2018 @ 19:52
Dank, dat gaan we proberen! Heb inderdaad last van de wandelrugzakassociatie :Y
minilotmaandag 26 februari 2018 @ 08:27
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 15:04 schreef LadyBlack het volgende:
Ingesnoerde rolladebuik is part of the deal helaas ;(
:Y
Instant muffintop bij draagzak hier. :+
Phaidramaandag 26 februari 2018 @ 09:24
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2018 12:31 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik zie zooo vaak van die kindjes met bengelende beentjes en iedere keer wil ik zeggen dat ze de heupjes van hun kind verzieken :@ maar tot ik n nette manier heb bedacht om dat te zeggen zeg ik maar niks :')
Ik heb 1x een moeder van het kdv heel voorzichtig geïnformeerd over de BB toen ze een baby met heupdysplasie erin had zitten. Maar ze zei dat ze het met de arts had besproken en die had gezelgd dat dragen voor heupproblemen juist goed was en dat hij ook de BB had goedgekeurd. Tja, sta je dan ;(
minilotmaandag 26 februari 2018 @ 09:28
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:24 schreef Phaidra het volgende:

[..]
Maar ze zei dat ze het met de arts had besproken en die had gezelgd dat dragen voor heupproblemen juist goed was en dat hij ook de BB had goedgekeurd. Tja, sta je dan ;(
Jemig! -O-

[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 26-02-2018 09:34:59 ]
Nanukemaandag 26 februari 2018 @ 10:57
Oei, dat vind ik wel schokkend inderdaad. :o
ViviRAWRSmaandag 26 februari 2018 @ 11:53
Ik liep gisteren met een goede vriendin door het bos, allebei met een dreumes van 16 maanden in een drager. Zij met een BB-achtig ding op haar buik, forward facing en met bungelende beentjes, terwijl ik ZZ op mijn rug droeg in een Tula. Ik heb er niks van gezegd, zij is prima in staat om zichzelf goed te informeren voordat ze iets aanschaft, dus kennelijk vindt ze het wel best zo. Wel heb ik bewust aangegeven dat ik zo urenlang met ZZ kan lopen zonder last te krijgen van mijn rug of bekken. :Y)
minilotvrijdag 2 maart 2018 @ 11:57
Dragen is...
..elkaar moeiteloos warm houden bij een gevoelstemperatuur van min vijftien O+

SPOILER
b73SGI6h.jpg
Tb2vVHy.jpg
Budabuddumbamvrijdag 2 maart 2018 @ 12:00
Heerlijk ook wel he, lekker kacheltje op je buik :D
Nolitavrijdag 2 maart 2018 @ 12:02
Dat mutsje mini! O+
D.U.M.A.N.vrijdag 2 maart 2018 @ 12:02
I can use that. O+
Lief! Leuke muts ook!
minilotvrijdag 2 maart 2018 @ 12:04
Wel helemaal twee euro vijftig bij de Wibra, de muts! #cheapskate :+
Songeurvrijdag 2 maart 2018 @ 12:11
Oh mini, dat mutsje ook O+ Zo knus samen.
Pannenkoekenmixvrijdag 2 maart 2018 @ 13:43
Lief Mini! En je mond op die onderste foto, als een smiley. :P
FlyingFishvrijdag 2 maart 2018 @ 15:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:57 schreef minilot het volgende:
Dragen is...
..elkaar moeiteloos warm houden bij een gevoelstemperatuur van min vijftien O+

SPOILER
O+

Ik had de XL-versie van de kachel, maar vond de wind in m'n gezicht nog steeds akelig koud. Maar peuter had daar geen last van en zat heerlijk.

Ben nog steeds zo blij met m'n tula ftg (+ vergroters)!
Nanukevrijdag 2 maart 2018 @ 15:18
In de wind was het wel fris, maar als die weg was en dan in de zon was het heerlijk. Dirk vond dat blijkbaar ook, die deed zelfs even een dutje. O+

Even een vraagje tussendoor. Ik heb geen draagjas, ik gebruik een jas van mijn man en dat werkt ook prima. Maar met die hele frisse wind recht in m'n gezicht krijg ik wel een koude nek. Ik wilde een sjaal om gaan doen, maar is dat handig of krijg je dan het gevaar dat baby z'n gezicht daarin drukt?
vencodarkvrijdag 2 maart 2018 @ 16:15
Mini. O+
TolstoiFanvrijdag 2 maart 2018 @ 16:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:57 schreef minilot het volgende:
Dragen is...
..elkaar moeiteloos warm houden bij een gevoelstemperatuur van min vijftien O+

SPOILER
O+ O+
En inderdaad leuke muts!