abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 27 december 2017 @ 15:43:29 #201
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_176042403
registreer om deze reclame te verbergen
Ik denk dat je het juist goed doet zo Pannenkoek. Volg je gevoel. Deze weken zijn erop ingericht om jouw productie en de behoefte van beeb op elkaar af te stemmen. Daarmee kan zijn vraag wisselen; kort op elkaar zijn of dan ineens een lange ruk slapen.

Als je het gevoel hebt dat er niet meer gedronken wordt maar enkel gesabbeld en je vindt dat onprettig of je komt daardoor niet aan je rust, snap ik het advies van de VK wel een beetje, maar zo lang er gedronken wordt zou ik lekker blijven aanbieden.
n keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_176044058
+1 op Kimpossible, niets mis mee als je net buitenbuiks bent om vooral veel kleine slokjes te willen doen. Meestal regelen instinct en de biologie het zelf. Mocht je ooit echt problemen tegenkomen (omdat je kinds drinkgedrag een beetje wil bijbuigen naar jouw zin of bij serieuzere dingen als onder/overproductie of wat dan ook) kun je altijd checken met een lactatiekundige. Hopelijk krijg je snel de rust en vertrouwen om vooral veel te genieten :*
pi_176044507
Is het toevallig dag 10, Pannekoekenmix? Dat is een beruchte regeldag! Volgens mij voelde ik me precies zo op dag 10 met mijn eerste baby.
pi_176045129
registreer om deze reclame te verbergen
Dag tien inderdaad Marel. Precies op tijd dus. Ik lees overal dat ze dan ineens een ander drinkritme hebben maar ik heb nog geen flauw idee wat normaal is voor hem. ;(

Kim ik ben vooral bang dat Flens niet aan zijn rust komt met hoe het de afgelopen 24 uur ging. Als hij zo kort slaapt tussen lange voedingen door, kan dat volgens mij niet goed voor hem zijn.

Sommige dingen lossen zichzelf blijkbaar deels op. Hij mocht niet meer zo lang aan de borst sabbelen en viel na de voeding op schoot in slaap. Bij de deurbel moest ik hem wel wegleggen en sliep hij door in de wagen. O+
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  Moderator woensdag 27 december 2017 @ 17:01:02 #205
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_176045179
Pasgeborenen slapen doorgaans niet langer dan 45 minuten onafgebroken. Slaapt flensje veel korter?

Oh, en ik was er nog niet toe gekomen om uitgebreid te reageren maar mijn post laatst was niet bedoeld als verwijt of om jou aan het huilen te maken he! Maar je klinkt z zoekende en ik ben dan benieuwd naar de gedachte achter de keuze.
Ik denk dat het voor jou goed is om langzaam te gaan vertrouwen op jou en je kindje. Ik herken die drang naar logica wel, ik had het ook bij mijn eerste, en ik hield ook lles bij in boekjes, maar pas toen ik dat los kon laten werd borstvoeding leuk.

Heb jij eigenlijk voorlichting gehad van te voren?

[ Bericht 74% gewijzigd door Stormqueen op 27-12-2017 17:18:18 ]
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_176052632
Pannenkoekenmix, heel herkenbaar dat zoekende zijn en die onzekerheid en het graag goed willen doen.
Mijn zoon is inmiddels 25 weken en ook ik ben nog soms wel onzeker over de borstvoeding.
In het begin wilde de BV bij mij nog niet op gang komen, ik moest S. elke 3 uur voeden (want ook nog veel afgevallen) en dan beide borsten aanbieden (20 min. elk), daarna nog kolven met zo'n ziekenhuiskolf en nog met een spuitje bijvoeden. Ik moest ook nog met een tepelhoedje werken, waar ik uiteindelijk kloven aan over heb gehouden (tijdens de kraamweek heb ik 's nachts een keer in paniek de verloskundige gebeld, omdat het tepelhoedje vol zat met bloed).
Het heeft denk ik wel 2-2,5 maanden geduurd voordat die kloven genezen waren. Al die tijd heb ik met veel pijn gevoed en vaak huilend uitgeroepen dat ik ging stoppen.

Het zou soms wel erg handig zijn als er maatstreepjes op je borsten stonden, h? :)
Ik heb gedacht dat ik te weinig melk had, ik heb gedacht dat ik teveel melk had en alles ertussenin.

Je doet het hartstikke goed, het komt echt goed. Het heeft alleen wat tijd nodig. Borstvoeding is best moeilijk, ook al denk je vantevoren dat het makkelijk is. Ik heb me daar wel op verkeken, pas later hoorde ik van allerlei vriendinnen/kennissen dat zij ook problemen hadden met borstvoeding.

Probeer op je gevoel te vertrouwen, de eerste weken moeten de baby en jij op elkaar ingespeeld raken. Je doet je best, uiteindelijk komt het vast goed!
  woensdag 27 december 2017 @ 21:03:20 #207
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176053479
registreer om deze reclame te verbergen
Als je adviezen tegenstrijdig vindt, of niet op jullie van toepassing, dan leg je ze naast je neer. Je eigen gevoel mag leidend zijn. En als het zo'n strijd blijft of je verdrietig maakt: bel een lactatiekundige. Dat kan zo helpen!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176058564
Dat wat Lemijn zegt vind ik ook super waar: pik uit de chaos aan adviezen wat jou logisch/fijn/handig voorkomt PM :). Jouw situatie doet me zo denken aan mijn eigen chaos bv begintijd bij mijn eerste; het wordt echt makkelijker met de tijd naarmate jij en je kleintje beter geleerd hebben wat en hoe alles voor jullie werkt. Dag 10 kan totale chaos zijn qua voedingen (duurde voor mij niet een dagje trouwens) en de 45 min slaapcyclus is ook een goede om in het achterhoofd te houden. Succes joh: het valt gewoon niet mee zo'n begin
pi_176059788
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 23:03 schreef Vosje6 het volgende:
Dat wat Lemijn zegt vind ik ook super waar: pik uit de chaos aan adviezen wat jou logisch/fijn/handig voorkomt PM :).
En stop geen energie meer in het verantwoorden van je keuzes, hier in het topic of naar jezelf toe. Zelden iemand gezien hier die 3 kantjes vol typt over iets wat ze wel of juist niet gedaan heeft. ;)
pi_176065426
Soms kan het het ook wel helpen om voor jezelf op een rijtje te zetten, alleen dan lastig dat iedereen er alsnog wat van vindt, tenminste wel als je je daar wat van aantrekt. En dan is een (goede) lactatiekundige misschien wel een idee inderdaad.
  donderdag 28 december 2017 @ 19:59:42 #211
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176083671
- ik weet niet zo goed waarom maar ik haal m'n verhaal weer weg, sorry jongens komt de leesbaarheid niet ten goede :@ -

[ Bericht 31% gewijzigd door Lemijn op 28-12-2017 21:55:54 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176084554
He wat vervelend Lemijn! Het klinkt voor een maand wel karig. Ik denk dat ze er niet direct heel veel van schrikken omdat hij dus ziek is geweest, hij het verder prima doet en misschien wel denken 1 is geen. Ga je binnenkort nog eens om uit te sluiten dat het een meetfoutje is? 8 voedingen klinkt goed, vooral als hij er zelf niet om vraagt, maar soms hebben ze het zo druk met andere zaken (want steeds meer bewust) dat ze een beetje vergeten door te drinken. Mijnes zaten beiden rond die tijd op 10-12 slokjes en voedingen om die reden. Bijvoeding uitstellen kan natuurlijk (tot 6 mnd niets anders dan moedermelk wordt geloof ik nog steeds aangeraden door bv instanties?), maar ik denk niet dat zo'n kruimels broodkorst of paar oefenhapjes zo gaan vullen dat het ten koste zou gaan van de calorie-inname via de borst ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Vosje6 op 28-12-2017 23:31:36 ]
pi_176085821
Was er niet pas iemand met iets over kloven laten genezen en spruw? Blijkbaar is er in een onderzoek gekeken naar wondgenezing en verschillende types vochtige wondgenezing en werd er gezien dat bij hydrogel behandeling vaker infecties optraden. Good old lanoline ging beter wat dat betreft. Zie deze: www.eurolac.net/vochtige-wondheling-bij-kapotte-tepels/
pi_176085895
quote:
0s.gif Op donderdag 28 december 2017 09:44 schreef Heliotrope het volgende:
Soms kan het het ook wel helpen om voor jezelf op een rijtje te zetten
Zeker, maar alles overanalyseren is dan weer minder handig. Uiteindelijk doe je iets wel of niet omdat het op dat moment de beste optie lijkt, en dat is onderbouwing genoeg. :) Hopelijk vandaag een betere dag voor PM en Flens!

Vervelend van het tegenvallende gewicht Lemijn, hoe ziet zijn curve er nu uit? :*
pi_176087120
Bedankt dames, ik moet het me inderdaad niet allemaal zo aantrekken.

Vannacht ben ik gaan proberen tussendoor het tepelhiedje weg te doen omdat het echt pijn begin te doen en ik begon me ook af te vragen of de productie niet terugliep.

Zo ging het best goed maar mogelijk heeft hij toch last van krampjes. Vooral wanneer het aanleggen moeizaam gaat is hij na de voeding ontroostbaar.
De lactatiekundige laat ik nog heel even voor wat het is, er zit echt verbetering in en ik wil nog even zelf doorpuzzelen hoe het moet. Als het weer nodig is dan is een afspraak zo gemaakt.

Tolstoifan dat klinkt heel heftig. Vannacht was ik emotioneel ook even 'uit' door pijn en baby die slecht aanhapte. Ik weet dat we niet de enigen zijn met problemen maar had niet gedacht dat het ons zou overkomen en zeker niet zo heftig. Heel soms denk ik inderdaad ook wel aan opgeven maar als Flens eenmaal netjes de borst pakt kijk ik naar een ontspannen mannetje.

SQ ik heb wel voorlichting gehad maar dat was te globaal denk ik. Of te gericht op hoe het gaat in goedlopende geval. De enorme ellende kwam in ieder geval niet aan bod.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_176087338
Lemijn, kan het niet een soort viermaandendip zijn? Ik snap wel dat het je niet lekker zit en het even niet goed te relativeren is. Stom. }:| :* hopelijk gewoon gestage groei of opeens een spurt de volgende meting!
  donderdag 28 december 2017 @ 21:44:26 #217
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_176088241
quote:
1s.gif Op donderdag 28 december 2017 21:27 schreef Mineola het volgende:
Lemijn, kan het niet een soort viermaandendip zijn? Ik snap wel dat het je niet lekker zit en het even niet goed te relativeren is. Stom. }:| :* hopelijk gewoon gestage groei of opeens een spurt de volgende meting!
Die hadden we bij 3 maanden al }:| .
Bijvoedingsvraag is al opgelost, dat laten we volgens plan gewoon nog even zitten. Voorlopig maar gewoon zo door en volgende maand weer verder kijken. Ik had er vertrouwen in en dat wil ik graag zo houden. Zorgen maken helpt ook niet tenslotte.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_176088712
He bah Lemijn, wat vervelend. Ik kan helaas weinig bemoedigends zeggen. Ik duim voor je dat het aan z'n ziekzijn lag en dat hij de volgende keer gewoon weer lekker gegroeid is. :*
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_176091225
Lemijn, wat is het gewicht van Jacob?
Ik heb ooit eens ergens gelezen dat rond de 4-5 maanden de groei van borstbaby's afvlakt. Of dat een dusdanige voor jou tegenvallende groei betekent, weet ik niet. J. is natuurlijk ook ziek geweest.
Is J. ook niet wat meer dan normaal gegroeid in de lengte of met zijn hoofdje? Hij kan wellicht zijn energie maar op 1 groeimanier gebruiken. Dus de ene keer meer groeien in gewicht en de andere keer in de lengte?

Ooit ook eens gelezen/gehoord, dat borstbaby's de eerste maanden een kilo per maand aankomen en daarna een kilo per 3 maanden. Geen idee meer waar of het een betrouwbare bron was.

Ik maak me ook wel zorgen over de groei van S. Alhoewel hij na zijn geboorte veel was afgevallen, heeft hij dat inmiddels ruimschoots goedgemaakt. Hij zit met zijn gewicht tussen de P85 en P97.

Doordat hij in het begin zoveel was afgevallen, houd ik zijn gewicht zelf een beetje in de gaten. Ik ga af en toe met hem op onze eigen weegschaal staan en daarna zonder hem.
Hij is de afgelopen 3 weken niet aangekomen volgens onze weegschaal. Die is wel minder nauwkeurig dan die van het CB, maar vind het toch niet helemaal fijn, dat hij al 3 weken stilstaat qua groei in gewicht. Hij zit nu rond de 9,2 kg bij bijna 6 maanden. Hij heeft dus wel enige reserve.

Wij zijn inmiddels wel begonnen met oefenhapjes. Alhoewel ik eerst ook bang was dat dat de BV zou benvloeden, blijven die oefenhapjes zo weinig tot op heden, dat de BV gewoon doorloopt zoals normaal. De oefenhapjes geef ik wel altijd na de BV.

Ik wist ook niet de oefenhapjes beter uitgesteld kunnen worden bij matige groei. Dan had ik ook beter nog even kunnen wachten.

Volgende week moeten wij weer naar het CB, ben benieuwd wat het exacte gewicht zal zijn.
  Moderator donderdag 28 december 2017 @ 22:48:42 #220
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_176091546
Je zesmaander is ruim 9 kilo en je vindt dat je beter had kunnen wachten met hapjes wegens matige groei? Dat is een interessante hersenkronkel ;) niemand groeit exact lineair, de ene week kom je een pond aan en de andere week niks. Op microniveau kun je geen conclusies trekken, dus blijf allemaal op dat gut feeling vertrouwen, zolang curves niet sterk gaan dippen op achtereenvolgende officile metingen is er niks aan de hand :*
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  donderdag 28 december 2017 @ 22:57:01 #221
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_176091966
He bah Lemijn, wat rot is het toch dat je je dan toch wat zorgen gaat maken, h.
Ik denk dat het zeker wel belangrijk is om in je hoofd te houden dat hij het verder op alle fronten hardstikke goed doet. Als ik zo lees hoe jij en Jacob het doen denk ik dat het zeker terecht is om vetrouwen te houden :*

Ik blijf trouwens de gewichten van baby's fascinerend vinden.
Dat jouw 6maander gewoon 2kg zwaarder is dan mijn (tijdens de meting) 8maander, Tolstoi :)

Volgens mij kunnen oefenhapjes n de bv zeker geen kwaad hoor, zoveel zal het ook nog niet zijn dat ze ineens uren langer vol zitten.

[ Bericht 2% gewijzigd door Sylver_ op 29-12-2017 00:44:52 ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_176093553
[quote]0s.gif [b]Op donderdag 28 december 2017 22:42 schree

Ooit ook eens gelezen/gehoord, dat borstbaby's de eerste maanden een kilo per maand aankomen en daarna een kilo per 3 maanden. Geen idee meer waar of het een betrouwbare bron was.

-Ik vond deze tabel altijd handig als ijkpunt: www.eurolac.net/borstvoeding-de-basis/

Hij is de afgelopen 3 weken niet aangekomen volgens onze weegschaal. Die is wel minder nauwkeurig dan die van het CB, maar vind het toch niet helemaal fijn, dat hij al 3 weken stilstaat qua groei in gewicht. Hij zit nu rond de 9,2 kg bij bijna 6 maanden. Hij heeft dus wel enige reserve.

-Zeker na 6 maanden gaat de groei vaak in spurtjes: lengte, gewicht, ontwikkeling... Bovendien is een gewone weegschaal niet erg precies, dus ik zou me, puur op gewicht, pas zorgen maken als er na een maand of twee niets bij is volgens zo'n weegschaal

Wij zijn inmiddels wel begonnen met oefenhapjes. Alhoewel ik eerst ook bang was dat dat de BV zou benvloeden, blijven die oefenhapjes zo weinig tot op heden, dat de BV gewoon doorloopt zoals normaal. De oefenhapjes geef ik wel altijd na de BV
- Zo heb ik ook altijd begrepen dat je dat in het begin het beste kunt doen. Als het goed gaat qua groei en je productie, kun je dat al snel weer loslaten en gewoon geven wanneer het je het beste uitkomt

Ik wist ook niet de oefenhapjes beter uitgesteld kunnen worden bij matige groei. Dan had ik ook beter nog even kunnen wachten.
- De reden voor het advies van alleen moedermelk voor 6 mnd is de darmrijping, de reden voor 4mnd advies van oefenhapjes op basis van onderzoek naar allergien geloof ik. Het is dus niet zo dat een kindje dat voor 6 mnd al wat bijvoeding krijgt direct veel risico loopt op matige groei

Sorry als ik betweterig overkom, dat is zeker niet mijn bedoeling. Ik heb in de eerste bv periode me stukgelezen en heel veel fijne bronnen gevonden :D
pi_176093664
Ik werd er altijd zo gestressed van als mijn eerste niet leek aan te komen :D en dan bleek alles op het cb prima in orde. Hopelijk is dat voor jou ook zo met je flinkie TolstoiFan!
pi_176103369
Die metingen blijven een ding ;)
Mijn 21 maander weegt net wel/net niet 10kg.

Bij vlagen schiet ik in de stress van zijn lijntje in t rood maar hij is een paar keer flink ziek geweest, eet redelijk en ontwikkeling gaat als een malle.

Ik probeer de cijfers dus maar los te laten.

21maanden en dus ook nog bv.Hij kan het wel gebruiken ;)
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_176106546
Hopelijk is dat inderdaad zo Lemijn en Tolstoi! Van n meting zou ik ook niet te veel conclusies trekken. En wat oefenhapjes kan geen kwaad, het vervangt niet meteen borstvoeding, zo weinig in het begin.

Mijn baby is een dreumes. 1 jaar mijlpaal 8-)

(Om dat te vieren deed ze iets van 6 nachtvoedingen. Maar we hebben koffie c_/ en taart. Die ze ook volop at. Veelvraat. O+ )
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')