Daar ga ik niet aan beginnen want dat verandert toch niets aan jouw kijk in deze. Dat jij met droge ogen wil beweren alleen in dit soort zaken leedvermaak en victimblaming te zien moet je dat zelf weten maar in de grote boze wereld is dat schering en inslag.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:27 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Mogelijk.
Toch vraag ik je nogmaals eens een vb te laten zien daarvan.
Maar waarom. Kunnen mensen er niet mee omgaan, en gaan ze dan maar ongepast gedrag vertonen om dat te verbloemen?quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Daar ga ik niet aan beginnen want dat verandert toch niets aan jouw kijk in deze. Dat jij met droge ogen wil beweren alleen in dit soort zaken leedvermaak te zien moet je dat zelf weten maar in de grote boze wereld is dat schering en inslag.
Deze mate van... Niet alleen in dit soort zaken.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Daar ga ik niet aan beginnen want dat verandert toch niets aan jouw kijk in deze. Dat jij met droge ogen wil beweren alleen in dit soort zaken leedvermaak te zien moet je dat zelf weten maar in de grote boze wereld is dat schering en inslag.
ik heb niemand gezien die dit deed. Alleen mensen die roepen dat er mensen zijn die dit doen.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 18:12 schreef Krollie het volgende:
Bij sommigen #metoo's is het overduidelijk dat het wellicht iets anders gegaan is/of dat ze er zelf een handje in hebben gehad. Sommigen die doelen al op een hand op de kont of schouder en doen alsof ze verkracht zijn. Dat zijn de ongeloofwaardige verhalen. De mensen die lekker mee willen liften met #metoo met een zielig verhaal.
Ik heb zelfs mensen gezien die met #metoo kwamen omdat hun baas lange e-mails stuurde, of een hand op hun schouder legde, of omdat een collega er op stond iemand thuis te brengen (en daarna gewoon vertrok). Het wordt weliswaar geen verkrachting genoemd maar het wordt er wel aan gekoppeld, juist ook dankzij de hashtag.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 18:40 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
ik heb niemand gezien die dit deed. Alleen mensen die roepen dat er mensen zijn die dit doen.
het wordt geen verkrachting genoemd inderdaad.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 18:41 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ik heb zelfs mensen gezien die met #metoo kwamen omdat hun baas lange e-mails stuurde, of een hand op hun schouder legde, of omdat een collega er op stond iemand thuis te brengen (en daarna gewoon vertrok). Het wordt weliswaar geen verkrachting genoemd maar het wordt er wel aan gekoppeld, juist ook dankzij de hashtag.
Echte slachtoffers moeten we beschermen. Maar een hoop mensen moeten zich ook niet aanstellen.
Het is normaal om iemand er op te wijzen als je niet gediend bent van zulk gedrag. Wat niet normaal is is met een hashtag klagen zonder werkelijk iets te veranderen. Als je op de werkvloer niet voor je zelf kan opkomen en zeggen dat je niet aangeraakt wil worden begrijp ik werkelijk niet wat een tweet of facebookpost daar aan zou veranderen.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 18:54 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
het wordt geen verkrachting genoemd inderdaad.
Overigens vind ik het ook ontzettend vervelend als mijn collega zn kin op mn schouder legt om mee te kijken, op mijn arm tekent, of mijn haren streelt.. voelt best intimiderend en daar mag best wat van gezegd worden. Dat kan wat mij betreft niet op de werkvloer.
En daar moet je beginnen, bij dat soort dingen aankaarten en uit de ‘normaal’sfeer halen volgens mij. Het zou nl niet normaal moeten zijn.
Dat is het niet. Een schoffering.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 18:57 schreef Tchock het volgende:
[..]
Het is normaal om iemand er op te wijzen als je niet gediend bent van zulk gedrag. Wat niet normaal is is met een hashtag klagen zonder werkelijk iets te veranderen. Als je op de werkvloer niet voor je zelf kan opkomen en zeggen dat je niet aangeraakt wil worden begrijp ik werkelijk niet wat een tweet of facebookpost daar aan zou veranderen.
En nogmaals, ik vind gedrag zoals jij beschrijft totaal onvergelijkbaar met aanranding of verkrachting. Alleen al de suggestie wekken dat het tot dezelfde categorie van ongewenst gedrag behoort vind ik een schoffering voor slachtoffers van misbruik.
ik heb t al aangepast, drukte per ongeluk te snel op verzenden.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:12 schreef Tchock het volgende:
[..]
Je twijfelt aan mijn mening? Of wat is dit voor inhoudsloze post.
Maar er worden nu (alweer) dingen door elkaar gehaald die in mijn ogen juist gescheiden moeten blijven.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:12 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Dat is het niet. Een schoffering.
Je zou mi moeten beginnen bij de kleine dingen die nu normaal gevonden worden, als je die aanpakt en daar niet meer lacherig om doet, wordt het moeilijker om ze te doen.
En daarmee volgens mij ook de grotere dingen. Want het gaat niet altijd om gewelddadige verkrachters die een onbekende de bosjes in sleuren, maar juist vaak om bekenden die te ver gaan, in t geval van aanranding maar al te vaak als ‘ onschuldig grapje’.
Het gaat alleen niet enkel om de echt ernstige dingen, daar gaat dat hele metoo ook niet om. Het gaat er (volgens mij) juist om dat bepaalde dingen normaal gevonden worden die dat niet zouden moeten zijn. En ja, daar moet over gepraat worden, door mannen en vrouwen, en dat moet minder worden.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:28 schreef Tchock het volgende:
[..]
Maar er worden nu (alweer) dingen door elkaar gehaald die in mijn ogen juist gescheiden moeten blijven.
Enerzijds moeten vrouwen weerbaarder worden om te laten weten dat ze niet gediend zijn van ongepast gedrag en moeten mannen tactvoller zijn. Sommige zaken, zoals bijvoorbeeld je hoofd op iemands schouder leggen, zijn van persoon tot persoon verschillend en kunnen prima toelaatbaar zijn (als beide partijen dat vinden). Maar het kan ook ongewenst zijn. De enige manier om dit op te lossen is communicatie. De ene partij kan vragen of iets gewenst is of de andere partij kan aangeven dat iets ongewenst is. Dit is hele normale menselijke omgang en er moet niet zo'n drama over gemaakt worden.
Anderzijds is er een probleem van structurele aanranding en seksuele intimidatie of misbruik, voornamelijk van vrouwen. Hiervan moeten de daders gestraft worden en slachtoffers beschermd zodat ze zich veilig voelen om met hun verhaal naar buiten te komen. Dit is een zeer ernstig probleem waar het strafrecht ook een rol in speelt.
Maar die dingen worden steeds door elkaar gemengd. Op je hand schrijven is geen aanrandingDie suggestie wekken doet afbreuk aan werkelijk ernstige feiten die niets met menselijke interactie te maken hebben.
Het topic ging over #metoo en de behandeling van slachtoffers. Het ging helemaal niet om sociaal onwenselijk gedrag als een lichtelijk ongepaste aanraking. Je kunt geen slachtoffer zijn van iets wat helemaal niet strafbaar is. Jij (en anderen) trekken de discussie daar steeds heen, zodat het niet meer gaat over ernstige feiten, en dat is een van de redenen dat slachtoffers niet serieus worden genomen.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:34 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Het gaat alleen niet enkel om de echt ernstige dingen, daar gaat dat hele metoo ook niet om. Het gaat er (volgens mij) juist om dat bepaalde dingen normaal gevonden worden die dat niet zouden moeten zijn. En ja, daar moet over gepraat worden, door mannen en vrouwen, en dat moet minder worden.
De werkelijk ernstige feiten, zijn overduidelijk fout en hoeven niet op dezelfde manier besproken te worden, daarvan is nl al duidelijk dat t niet kan.
Ik zeg niet dat je dan n slachtoffer bentquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:37 schreef Tchock het volgende:
[..]
Het topic ging over #metoo en de behandeling van slachtoffers. Het ging helemaal niet om sociaal onwenselijk gedrag als een lichtelijk ongepaste aanraking. Je kunt geen slachtoffer zijn van iets wat helemaal niet strafbaar is.
Ik zou zeggen, open er een topic over, dan kunnen we hier verder praten over het probleem wat TS wilde aankaarten.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:39 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat je dan n slachtoffer bentik zeg dat het onwenselijk is dat die dingen normaal gevonden worden en dat dat een begin zou kunnen zijn in de cultuur verandering die wmb nodig is als het gaat om aanranding en verkrachting.
Omdat het groepsgevoel heerst. Je weet niet hoe moeilijk het is te vertellen dat iemand je heeft aangerand/verkracht. Waarom geef jij al mooi aan, en heb ik even voor je dikgedrukt. Wanneer he ziet dat anderen om je heen opstaan, geeft dat de kracht om dat zelf ook te doen.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 18:18 schreef Bas_Verstappen het volgende:
Ik vind het wel vreemd waarom ze opeens allemaal zoiets claimen.
Als ze er echt mee zaten hadden ze het al eerder gezegd lijkt me.
Ruikt toch een beetje naar aandacht vragen. Van "kijk mij eens zo aantrekkelijk zijn dat mensen me hebben aangerand! Oh waarom ik er nu pas mee kom? Ehh ja naja zij doen het ook toch?"
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |