abonnement Unibet Coolblue
pi_174665932
Quoi: dat wel, veel klim en klauterplekjes. En dat gedeelte van Kikker is erg leuk opgezet om te spelen!

Maar ik vond er persoonlijk niet zo heel veel aan, ook omdat A vrij snel uitgespeeld was in iedere kamer en nerveus heen en weer ging rennen om te kijken of ze ergens nog niet was geweest :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174666450
Gefeliciteerd Aerenia!

Kinderboekenmuseum vind ik echt aanrader voor alles tussen 6 maanden en en jaar of 4, het is een veredelde binnenspeeltuin, maar dan verkapt met wat literaire aankleding :+ En dan ook nog wel een mooi gedeelte echt museum-achtig, dat is ook leuk om als ouder te bekijken.
pi_174679788
Gefeliciteerd A! En Aerenia met je peuter natuurlijk! *O*
pi_174686031
Gefeliciteerd nog, A en Aerenia!

S. noemt me tegenwoordig niet alleen mama, maar ook mammie en mam (inclusief mahaaaam) :') wel grappig dat hij al snapt hoe je door zo'n kleine verandering van een woord er een andere bedoeling aan kan geven.

Gisteren hadden we behoorlijk wat gemopper nodig om de dag door te komen en vanmorgen ook alweer. Ik vind het best lastig om mijn eigen grenzen te bepalen en nog lastiger om ervoor te zorgen dat S. niet over die grenzen heen gaat zonder de hele dag te mopperen. Tips? Misschien boeken?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174687874
Dank jullie wel! *O* A heeft twee superdagen achter de rug O+

LeSage: moeilijk is dat! :X
Wat hier goed helpt is A duidelijk vertellen dat hetgeen wat zij doet niet mag en haar dan in haar kamertje zetten (in haar bedje) met de mededeling dat ze datgene dan niet meer kan doen. Na een minuutje (meestal ga ik even naar de wc :P) ga ik weer terug en haal ik A uit haar bedje en vertel nog eens dat ze dat niet meer mag doen. A begrijpt het dan vrijwel altijd en laat het betreffende gedrag dan achterwege (ook als het een driftbui om niks was...dan is die helemaal voorbij).

Maar ieder kindje is anders...dus geen idee of dat ook bij S zou helpen.

Oh ja, dat ik haar even in haar kamertje zet en even naar de wc ga, is ook om te voorkomen dat ik op haar ga lopen mopperen. Dat heeft niet zoveel zin. Het is nog zo'n kleintje dat zich zo snel ontwikkelt en nog zoveel moet leren.
O+
pi_174688589
Ik zet hem wel regelmatig in de hoek, maar wil zo'n 'straf' eigenlijk niet te vaak inzetten. Dat vind ik meer iets voor gevallen waarbij hij zijn broer mept, mij bijt of spullen kapot maakt.
Het zijn nu meer kleine dingen: expres kliederen met eten, spullen uit de vaatwasser pakken of zijn jas niet aan willen doen.

Net kwam er iemand een pakketje bezorgen, precies op het moment dat we de hond uit gingen laten. Baby lag te krijsen in de wagen, de hond wilde al ontsnappen en S. weigerde zijn jas aan te trekken :') ze wenste me succes :D
Het pakketje was wel heel leuk, vriendinnetje had de laarsjes van Sourcy besteld, die kreeg je gratis. Zo lief dat ze dat dan voor S. doet O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174688862
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 10:38 schreef Aerenia het volgende:
Het is nog zo'n kleintje dat zich zo snel ontwikkelt en nog zoveel moet leren.
O+
Dit O+ Ik houd me steeds voor hoe overweldigend het moet zijn om je ineens te realiseren dat je zelf van alles mag kiezen en mag beslissen. Stel je voor dat je ineens de baas van de wereld was en alles moest en mocht beslissen, hoe bizar zou dat zijn? Ik zou zelf ook compleet flippen geloof ik. Ik probeer daarom te voorkomen dat een situatie escaleert door in te kaderen, maar wel een keuze aan te bieden (Mini, we gaan nu slapen, wil je zelf naar boven of zal ik je naar boven dragen?) Zo voorkom ik al een hoop (want yay ze mag zelf kiezen!)

Als ze een driftbui heeft, bedenk ik me wat ik eerder noemde en kan ik er vaak eigenlijk alleen maar trots naar kijken :@ Ik vind het zo belangrijk dat ze leert om zichzelf uit te drukken, dat ze leert uiten wat ze wil en dat ze daar ruimte voor mag vragen/nemen. Dit is daarin een logische en goede ontwikkelingsstap, dus die probeer ik te ondersteunen (en soms is dat heel lastig, maar vooralsnog lukt dat nog wel). En als ze echt strontvervelend is dan gaan we samen naar buiten, allebei afkoelen ;)
Make your own kind of music.
pi_174689213
Mooi uitgangspunt CE O+
Keuzes aan S. laten probeer ik ook. Dat ging vanmorgen dus mis, want zijn keuze aan de kapstok was een bodywarmer, veel te koud. Ik vind het dan ook wel sneu dat ik in moet grijpen, want hij kan zo trots zijn op zijn eigen keuzes.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 27 oktober 2017 @ 19:56:13 #209
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174698158
Lastig hè, die grenzen? Het geven van autonomie en tegelijkertijd bewaken van grenzen :') En dan tot hun 18e :P

Ik hoefde vandaag niet te werken, dus met z'n drietjes naar het ..... kinderboekenmuseum!! Tof hoor! Heel erg leuk gedaan en idd geschikt voor veel leeftijden :Y Daarna een lunch en wandeling naar en door de paleistuinen, waar Max lekker een uurtje sliep in de buggy, en toen nog even winkelen. Heerlijk dagje Den Haag O+

We kregen vandaag in het museum twee keer rare blikken en één keer zelfs een opmerking over het feit dat Max kroop en niet liep 8)7 Nu kan het ook verwarrend zijn dat het jongetje dat boven iedereen uit torent nu juist niet loopt, maar ...... ja ermmm.... lekker belangrijk :7

MaxSpam!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174701983
Quoi, zo schattig die foto, sneu dat onwetende mensen denken te moeten oordelen.

Aerenia, 2 alweer, van harte! Wat een leuke dag en kado's.

LeSage, dat kan zo pittig zijn zulke dagen. Ik probeer op zulke momenten op te letten dat ik ook positieve reacties blijf geven. Dus na de "nee niet je broer bijten of slaan / de weg op rennen / op het aanrecht klimmen" (en dan is het pas 12 uur :')) óók begrip tonen waarom ze iets doen (speelgoed wordt afgepakt, mooie vogel aan de overkant, boterham zien liggen...). Het helpt echt als ik bewust waardeer dat ze daarna wel lief spelen, netjes lopen, eten, helpen etc. Vaak helpt dat wel om een negatieve spiraal om te keren.

En in geval van dag met korte lontjes zet ik vaak muziek op en gaan we dansen en knuffelen of gaan we naar buiten.

Ook maar weer eens plaatje van mijn twee.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik krijg link niet goed werkend. :(

[ Bericht 3% gewijzigd door Madivi op 27-10-2017 22:05:15 ]
pi_174702456
Oh Max de Kuif is terug. Staat hem tof.

Madivi wat een mooi duo heb je toch en wat zijn ze veranderd. Wanneer worden ze 2?
  vrijdag 27 oktober 2017 @ 22:26:40 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174702951
Madivi! Wat een mooierds, en groot! Echt knullen, en andere snoetjes ook echt beide :)
Mooi om te zien! O+

En Max met den kuif ^O^

Ik ben nog steeds op zoek naar een winterjasje, maar Larf heeft korte armpjes en flink brede schouders dus alles zit debiel _O-
Search goes on *)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174703976
We hadden gelukkig een gezellige middag (na 2,5 uur dut ^O^ ) en avond. Het is voornamelijk ook een gruwelijk lekker ventje hoor. Ik denk dat het gedrag ook komt door de laatste kiezen, hij had vanavond weer flink rode wangen.

Net slapend uit de auto gehaald, slapend omgekleed en slapend in bed gelegd. Zo lekker, zo'n warm slapend kindje O+

Jaaaa, daar is de kuif van Max weer. Ik blijf het zo'n heerlijke kerel vinden!

Madivi, jij hebt gewoon 2 van die knappe jongens in 1 keer :o O+ Dat tintje is ook zo prachtig!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 28 oktober 2017 @ 01:26:35 #214
269689 crew  Viv
pi_174706930
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 19:56 schreef Quoi het volgende:
We kregen vandaag in het museum twee keer rare blikken en één keer zelfs een opmerking over het feit dat Max kroop en niet liep 8)7 Nu kan het ook verwarrend zijn dat het jongetje dat boven iedereen uit torent nu juist niet loopt, maar ...... ja ermmm.... lekker belangrijk :7
Nou ja zeg, wat brutaal.. :{ die van mij kruipt nog niet eens. :')
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 21:55 schreef Madivi het volgende:
Ik krijg link niet goed werkend. :(
Via die link kan je de foto openen op een nieuw tabblad, dan krijg je een andere link met .jpg erin, daarmee werkt het wel. Leuk om ze weer eens te zien! O+

Opvoeden, dat begint hier nu net een beetje te komen nu ze de kamer rondscharrelt met het achteruittijgeren: niet aan de gordijnen trekken, geen brokjes van de kat in je mond stoppen, dat idee. :D
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 09:24:37 #215
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174708421
Oja, dan gaat het beginnen Vivi. Vooral als ze je dan schuldbewust en allerliefst gaan aankijken.

Madivi, je mannen! O+ Mooie foto!

Hier werd meneer twee keer in totale huilmisère wakker vannacht. Enige dat hielp was een fles. Die gozer heeft me gedronken, niet normaal! En hij wordt nu net pas wakker 8)7
pi_174709225
Hoihoi: lang niets gepost want zo druk :{. En ziek, naar mijn idee meer verkouden en grieperig dan iets anders en even rustig aan lukt me niet (want kinders en zoveel op het werk te doen). Dreumes is bezig met kiezen en slaapt dus bar...vanochtend vond hij 4:30 prima voor een ochtenvoeding en daarna wakker blijven :')
Verder wordt hij wel steeds leuker met een eigen mening en rondrennen en knuffelen en puzzelen en kleien en de eerste plassen en een poepje op het potje en zo. We hebben met hem, net als met peuter, zo'n actieveling afgebakken. Het houdt ons goed bezig O+
pi_174720665
S. 2014
J. 2016
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:13:38 #218
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174721030
Kijk hem lopen dan _O_
En damn man, knap ventje is het toch O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174721059
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:13 schreef Molo het volgende:
Kijk hem lopen dan _O_
En damn man, knap ventje is het toch O+
Hij is nog single :D
S. 2014
J. 2016
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 21:16:57 #220
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174721107
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 21:14 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Hij is nog single :D
Polygamie is dan vast officieel toegestaan, Larf kan vast wel Max én James handelen :7
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174721485
James _O_ super knap!
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:17:52 #222
269689 crew  Viv
pi_174722882
Ha Vosje6, ik ken je eigenlijk alleen uit het bv-topic w/

Dat lachebekje van James ook O+

Vanmiddag was ZZ hier ineens heel zielig met vrijwel ontroostbaar huilen en snikken, geen idee verder (geen koorts, eerder deze week wel verkouden en met nieuwe tandjes bezig), maar na een zetpil was ze al snel weer haar vrolijke zelf. :? O+ Kunnen tandjes nog pijn doen als ze wel al met het eerste puntje door het tandvlees heen geprikt zijn?
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 22:24:17 #223
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174723080
Yep! Regelmatig gehad hier, helaas... Onhandig is het wel

Maar wel fijn dat de zetpil goed werkte!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174728719
Aw GM: wat een heerlijke stappende blijerd heb je daar O+
Fijn dat de zetpil hielp Vivi; hier was huilen bij puntjes-al-door een teken dat er nog meer aan het gebeuren was qua tanden ;)
Wij hadden hier trouwens vorige week waterpokken. Viel heel erg mee zeg ^O^ Geen gekrab en nauwelijks overlast. Bovendien maandag droog genoeg om toch naar het kdv te gaan. Het gaat blijkbaar hard rond, want er zaten heel veel kindjes met ingedroogde pokjes
  zondag 29 oktober 2017 @ 21:45:01 #225
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174746006
Oooh kijk die James nou! O+ Lekker blij ventje!

Vivi, nog meer ontroostbaar huilen van ZZ, of bleef het bij 1 nacht?

Vosje, fijn van de milde waterpokken! En blegg, die kiezen.

Molo, ik weet niet of Max dat OK vindt, dat hij wordt gedeeld :{w

Wij hadden een gezellig weekend. Geen avond zelf hoeven koken :Y) Eerste avondje eten en borrelen met babyfoon bij de buren, vanmiddag en avond lekker bij vrienden. Max was beide dagen lekker Max O+ alleen vanavond compleet afgedraaid, zodat we hem al slapend uit de auto konden halen en in zijn bed konden leggen :o Vandaag duurde dan ook llllaaaaang met dat uurtje terug.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')