In hoeverre kan Annie al lang en goed zelfstandig spelen?quote:Op dinsdag 10 oktober 2017 23:03 schreef Razztwizzle het volgende:
Volgens schoonmams is Annie toe aan school en verveelt ze zich. Dat kan, maar wat te doen? Ik probeer al vaak om met haar wat te doen op haar niveau, voor zover dat lukt zonder broertje dat stoort.. en af en toe gaat één van ons samen met haar op pad. En twee ochtenden PSZ. Is er iets dat ik vergeet
Ik vind dit ook fijn om te lezen moet ik zeggenquote:Op dinsdag 10 oktober 2017 22:11 schreef Spees_Eend het volgende:
[..]
Ahh, ja dat is ook gewoon zwaar. Ik postte het ook met onder andere jou in mijn achterhoofd omdat ik best wel wat herken van de slapstickachtige energieslurpende en soms gekmakende situaties telkens die het hebben van een peuter/dreumes/babycombi met zich mee kan brengen![]()
Maar écht, zo ontzettend veel makkelijker hier inmiddels! Bij jou vast ook met de tijd. Sterkte met de drukte
quote:Op woensdag 11 oktober 2017 11:16 schreef SaskiaR het volgende:
Melba wordt ook alweer zo groot
Ik vind jullie allemaal heel dapper dat jullie überhaupt twee kinderen hebben durven nemen.... momenteel vind ik het best zwaar. Heel leuk, maar die peuterbuien...
Hebben jullie de-escalerende tips? Net wilde ze niet op de fiets naar het kdv... gillen, schoppen, slaan... uiteindelijk werd ik dus ook boos, en stonden we allebei te scheeuwen en te huilen. Dus veel te laat op kdv, schaamde me dood, voor het te laat zijn en omdat ik zo boos was geworden. Maar als ik vijf minuten lief geprobeerd heb haar te overtuigen, en ze blijft me schoppen, dan wordt ik dus boos en verdrietig. Heb nog geen methode gevonden om dit soort dingen gezellig te houden (en haar dan ook nog mee te krijgen op de fiets).
Maar moet er niet aan denken dat ik hierbij ook nog een dreumes of baby had gehad!
quote:Op woensdag 11 oktober 2017 12:11 schreef Phaidra het volgende:
De tijd nemen is sowieso wel belangrijk. Ik maak die 'fout' ook nog wel eens. Zitten kleuter en peuter fijn rustig tv te kijken bijvoorbeeld, dan laat ik dat zo tot het moment dat we echt weg moeten. Dan is er plotseling ook geen ruimte meer voor zijn NEEEEEEE IK WIL NIET, want we moeten gewoon nu weg. Wat het allemaal alleen maar erger maakt. Dus als ik 5 minuten eerder zeg dat we weg moeten, heb ik meer ruimte om hem even te laten uitrazen, want het is natuurlijk ook niet leuk als je plots weg moet, terwijl je lekker een filmpje zat te kijken. Het drama is er toch, maar het maakt mij minder nerveus als we nog een paar minuten extra de tijd hebben. Waardoor ik rustiger kan reageren.
Wat scheelt is dat peuter ook om echt (voor ons) belachelijke dingen de grootste drama's kan maken. Dan gooit hij voor de 3e keer zijn lepel weg, en is hij ontzettend verontwaardigd dat wij zijn lepel niet nog eens teruggeven. Gister heeft hij vervolgens 15 minuten gehuild en geschreeuwd dat ik zijn lepel moest pakken. Wat ik niet ging doen. Ik word ook best geïrriteerd door het continue geschreeuw, maar vind het ergens ook een beetje grappig (en sneu) dat hij om zoiets totaal over de flos gaat en alle redelijkheid verdwenen is. Hij kan heus zelf van zijn stoel klimmen als hij per se nog verder wil eten (al had hij al 3 porties lasagne op, dus zo veel honger had hij vast niet meer), maar dat gewoon vertikken uit principe. Vervolgens kwam kleuter to the rescue, hij pakte na dat kwartier de lepel op en gaf het aan A. met het commentaar: "Hier! Ik ben dat geschreeuw van jou nu helemaal zat!
"
![]()
Wij hadden van het weekend zo'n rare situatie. We waren in een klein speeltuintje, en er was nog een jongen (een jaar of 3 denk ik) met z'n vader. T en die jongen hadden eerst een tijdje samen gespeeld, maar daarna was T alleen aan het spelen op zo'n ronddraaiding. Die jongen had een stok gevonden, en kwam met stok en al erbij zitten, en ging met de stok op het deel waar je ronddraait met je handen slaan, waar T z'n handjes dus had. De vader stond erbij, keek er naar en zei er niets van. Ik heb dus maar gezegd dat ik dat niet zo'n goed idee vond, en de jongen hield er mee op. Na een tijdje gooide hij de stok recht naar mij toe. Toen ben ik echt een beetje boos geworden en nadat ik even gewacht heb om te kijken of de vader wat zou zeggen heb ik gezegd dat ik daar niet van gediend ben.quote:Op woensdag 11 oktober 2017 12:18 schreef SaskiaR het volgende:
Dan is een tweede kind wel weer handig![]()
Lastig ook Fazz, oudere kindjes die een peuter lastigvallen. Hier gebeurde dat van de zomer ook wel in de waterspeeltuin, kinderen van 5-8 die N natspetterden en omduwden. Als ik er dan wat van zei, luisterden ze niet. Maar hun eigen ouders waren nergens te bekennenDus dan haalde ik N maar weg ofzo. Wel lastig zulke situaties.
Dit doe ik ook altijd! Werkt bij ons heel goed. Maar ik heb geloof ik redelijk mellow jongetjes hoor, als ik het vergelijk met sommige (met name meisjes)verhalen hier. Ik vind overigens ook dat het echt al stukken makkelijker is nu (5 en 2). Het fysieke komt nu een beetje op en ze zijn best aan elkaar gewaagd (veel herkenning in jouw verhaal Away!). Maar over het algemeen spelen ze leuk samen. Tot de een de ander meptquote:Op woensdag 11 oktober 2017 11:48 schreef lunapuella het volgende:
'Keuzes' lijkt hier vooralsnog het toverwoord. Als Ketel iets niet wil, laat ik hem iets kiezen. Bijvoorbeeld naar de GO: wil je lopen of fietsen? En als ik hem per se op de fiets wil, 'wil je voorop of achterop zitten?' Of ik laat hem de route kiezen. Altijd uit twee alternatieven die ik allebei acceptabel vindt. Zo gaat het ook met aankleden 's ochtends. Meestal is hij dan zelfs blij met zijn keuze en gaat het weer redelijk soepel.
Dat ja ^^. Peuters en (jonge) kleuters zijn sociaal gewoon nog erg onhandig, maar bij oudere kinderen grijp ik wel makkelijker in. Die ouders zijn vaak ook niet meer vlakbij, dat vind ik ook anders. En over het algemeen is het na een opmerking inderdaad ook klaar. Echt verrassend vind ik datquote:Op woensdag 11 oktober 2017 12:27 schreef WupWup het volgende:
Zijn opvoeding, hij zal er zelf de vruchten van plukken, denk ik dan. Je kunt niet meer dan je eigen grenzen en die van je kind aangeven. Overigens zeg ik er wel wat van als een stel kinderen echt zit te vervelen in een speeltuin, zeker als ze ouder zijn. Het verbaast me wat een overwicht je al hebt puur door het volwassen zijn. Vaak schrikken ze al enorm van het feit dat ze zomaar worden aangesproken op hun gedrag.
Dat fysiek geweld is ook heel grensoverschrijdend en ik begrijp helemaal dat dat een trigger is. Ik heb bij de oudste destijds ook wel eens gezegd dat ik me NU even terugtrok omdat ik te boos werd. Even tot 10 tellen in de gang. Op 1 of andere manier lukte het me bij de oudste minder goed om mijn 'chill' te bewaren dan nu. Ik weet niet of dat ervaring/voortschrijdend inzicht is, dat ik nu beter in mijn vel zit en meer kan hebben, of dat het karakter van de jongste gewoon anders is. Of een combinatiequote:Op woensdag 11 oktober 2017 12:36 schreef SaskiaR het volgende:
Ik denk dat N nu al in die fase zit (ze is 26 mnd). Terugschreeuwen levert idd niks op, maar ik heb geen tools gevonden die werken. Dat noemen ze nou handelingsverlegen denk ikIk kan ook helemaal niet tegen conflict, zeker niet als erbij geschopt wordt. Ik ben zelf enorm conflictmijdend. Dus vaak sta ik zelf erbij te huilen. En voel ik me de rest van de dag sip.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |