MasterCraftsman | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:15 |
-Iemand die ik ken- lust opeens geen wijn meer. Ooit dronken we altijd gezellig samen een rood wijntje, en nu dus niet meer ![]() Hoe zorg ik ervoor dat hij stopt met zeuren? xxx | |
Najieto | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:15 |
Door bier met hem te drinken | |
MasterCraftsman | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:17 |
Maar serieus, kan dit? Is zijn smaak opeens ontwikkeld? Kan je een aversie krijgen tegen een voedingsmiddel? Ik zit nu dus met een fles wijn op de bank, wel meer voor mij, wel minder gezellig | |
MasterCraftsman | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:17 |
Oké. | |
Marsenal | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:21 |
Ik heb wel eens eerder van zoiets gehoord, maar dan was er ook altijd sprake van hersenschade of medicijngebruik ![]() | |
MasterCraftsman | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:25 |
![]() ![]() | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:25 |
Verandert je smaak niet eens in de 7 jaar ofzo? [ Bericht 2% gewijzigd door Thinkk-Pinkk op 03-10-2017 21:45:43 ] | |
Hyaenidae | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:44 |
verandert | |
Thinkk-Pinkk | dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:45 |
Oh ja kak | |
Lucky_Strike | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:19 |
Dan moeten jullie maar uit gaan vinden wat jullie qua andere drank lekker vinden. Proost ![]() | |
FlippingCoin | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:20 |
Niet zo plots en extreem lijkt mij? | |
FlippingCoin | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:21 |
Zet je die persoon toch wat anders voor? Of zoek je inderdaad iets wat je beide kan waarderen. | |
Roberta_J | dinsdag 3 oktober 2017 @ 22:23 |
Dan ben je wel een pussy als je alcohol weigert. | |
marc0871 | woensdag 4 oktober 2017 @ 00:03 |
Ligt er maar net aan in welke drank die alcohol zit. Ik vind wijn ook niet te zuipen. Wodka en jenever zijn aan mij niet besteed. Likeurtjes zijn me veel te zoet. Doe mij maar een goede, Schotse whisky. Of bier. En dan heb ik het niet over een pilsje ![]() Tripel, IPA, RIS, Weizen, Stouts, dat soort bieren. Liefst eigen brouwsels ![]() | |
Roberta_J | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:31 |
Ik vind dit gewoon getuigen van een zwakke instelling. Als er nood aan de man is, ga jij dan zulke drankjes weigeren? Alcohol is uiteindelijk alcohol. Het gaat erom dat je dronken kan worden toch. | |
nogeenoudebekende | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:32 |
Gefeliciteerd, je hebt nu smaak. | |
PJR | woensdag 4 oktober 2017 @ 10:38 |
Nee, dat zijn van die feitjes die regelmatig verteld worden, maar nergens op gebaseerd zijn. Ja, op andere mensen die dat zeggen. | |
realAIVD | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:14 |
Dit | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:28 |
Ik heb wel eens slechte kwaliteit pijnboompitten uit China gegeten, en toen heb ik wekenlang last gehad dat alles wat ik at of dronk een gore bittere nasmaak gaf. | |
PJR | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:32 |
Yup, vooral als ze rauw zijn kan dat goed. | |
#ANONIEM | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:36 |
He's just not that into you (anymore). | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 11:56 |
In China werd de extractie van pijnboompitten met een of ander chemisch goedje gedaan, dat bleef achter in de pijnboompitten en dat "vergiftigde" je smaakpapillen. Echt heel vies. Dat is toen (jaar of 10 geleden?) nog in de publiciteit gekomen en sindsdien zijn ze bij de grote supermarkten uit de handel gehaald, maar ze worden misschien nog wel in toko's verkocht. | |
MasterCraftsman | woensdag 4 oktober 2017 @ 13:31 |
Lol. Ja hij vindt port nu lekkerder. Maar ik dus minder. Misschien omdat hij veel suiker drinkt/eet hij een grotere voorkeur heeft gekregen voor zoete dingen? | |
golfer | woensdag 4 oktober 2017 @ 13:41 |
Wat voor rode wijn dronken jullie? Altijd dezelfde of zijn jullie van merk veranderd? | |
realAIVD | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:06 |
Zelf gelukkig nog nooit aan de hand gehad, maar ik heb me wel altijd afgevraagd hoe mensen de smaakverandering aan het eten van pijnboompitten koppelen, aangezien dat pas 1 a 2 dagen later komt. Anyway, het wordt bij mijn weten veroorzaakt door een bepaalde soort pijnboompit zie bijvoorbeeld onderstaand relaas: http://www.mareonline.nl/archive/2012/01/25/foute-pijnboompitten Dat die smaakverandering door een chemische goedje komt heb ik nog nooit gehoord. Heb je daar een link van of zo? | |
ChronoVisor | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:09 |
"Ik lust geen wijn" ![]() Wat een Mädchen. ![]() | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 15:56 |
Dat is iets wat ik toen ergens heb gelezen, als ik nu terugzoek lijkt het hoogstens een hypothese. Ik vind hier een vermelding: http://www.foodauthority.(...)_emerging_issues.pdf (pdf, onderaan pag 14) | |
realAIVD | woensdag 4 oktober 2017 @ 18:57 |
Inderdaad, in dat oude rapport wordt onderzocht wat de oorzaak is en de conclusie is dat het zeer waarschijnlijk door een specifieke soort pijnboompit wordt veroorzaakt. Tegenwoordig weten we dat al helemaal zeker en moet je echt wel heel erg veel pech hebben wil dit je overkomen als je je pijnboompitten in een normale supermarkt koopt. Maar dank voor het opzoeken, ik was erg nieuwsgierig naar dat verhaal....en ik hoop dat je niet voor eeuwig gestopt bent met het eten van pijnboompitten! ;-) | |
marc0871 | woensdag 4 oktober 2017 @ 19:27 |
Ja, dat weiger ik. Ik zoek wel iets wat ik wel lekker vind. Desnoods zonder alcohol. Ik drink niet om dronken te worden. Ik drink voor het lekker. Als ik iets niet lekker vind, dan drink ik het niet. Al staan er 10 om me heen te heuen om het wel te doen. Als ik iets wel lekker vind maar het smaakt me niet meer, dan stop ik met drinken. Vaak na een glas of 3 á 4. | |
Farenji | woensdag 4 oktober 2017 @ 20:17 |
Nee hoor, daarvoor ben ik veel te verzot op oa pesto. Heb ook nooit meer last gehad van "pijnboom-mond". | |
golfer | donderdag 5 oktober 2017 @ 01:18 |
TS is verdwenen? | |
yosander | donderdag 5 oktober 2017 @ 01:26 |
Ik had laatst nog pesto bij de AH gekocht waarop stond dat de pijnboompitten uit China kwamen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 5 oktober 2017 @ 20:37 |
Tja, zo dronk ik vroeger graag Whiskey, maar dat vind ik niet meer lekker. | |
nogeenoudebekende | donderdag 5 oktober 2017 @ 20:38 |
Bij mij precies andersom. Bier en wijn kan ik niet meer luchten maar een Whisky of Cognac kan ik tegenwoordig wel waarderen. | |
Tinkepink | donderdag 5 oktober 2017 @ 21:31 |
Ik vind wijn en bier ook niet lekker meer. Bij rode wijn kwam dat ook echt van de ene dag op de andere. Zover bekend heb ik ook geen hersenbeschadiging. | |
MasterCraftsman | vrijdag 6 oktober 2017 @ 15:42 |
nee hoor ![]() | |
nostra | vrijdag 6 oktober 2017 @ 15:46 |
Ik vind rode wijn ook niet lekker "meer", maar dat kwam doordat ik daar voor het eerst echt dronken van ben geworden en toen in mijn slaap mijn bed heb ondergekotst zonder wakker te worden. Die penetrante lucht associeer ik er nog steeds mee. | |
FlippingCoin | vrijdag 6 oktober 2017 @ 16:23 |
Mag hopen dat ik dat niet krijg. ![]() | |
MasterCraftsman | vrijdag 6 oktober 2017 @ 17:06 |
o nee dat is er zeker niet aan de hand. daar heb ik inderdaad ook wel ervaring mee ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:20 |
Ik heb eens vreselijk moeten projectielkotsen na het eten van worstjes met veel kruidnagel, kan nog steeds geen kruidnagel luchten of zien. | |
SiGNe | zondag 8 oktober 2017 @ 03:26 |
Ik heb dit zelf ook gehad, of hebik nog steeds eigenlijk.. Een aantal jaar geleden ben ik hard gevallen en heb daar een reukzenuwbreuk aan overgehouden. Wijn ruikt en smaakt voor mij sindsdien naar azijn. En er zijn nog wel wat andere dingen die ik niet lekker meer vind, alles wat in de frituurolie heeft gelegen bijv. Het was in het begin nog veel erger maar een hoop smaken zijn gelukkig langzaam teruggekomen. Aan de andere kant vind ik sindsdien olijven wel weer lekker terwijl ik die vroeger niet lekker vond. [ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 08-10-2017 03:32:14 ] | |
#ANONIEM | zondag 8 oktober 2017 @ 09:37 |
Ik ben van de een op de andere dag ook van (rode) wijn moeten afstappen. Ik werd (en word) er echt misselijk van. Ik vind het overigens nu ook naar rottend vlees ruiken. Iemand liefhebber van Amarone's ![]() De kelder ligt nog vol. [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 08-10-2017 09:54:08 ] | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zondag 8 oktober 2017 @ 12:11 |
Na het overlijden van een dierbare heb je ook weken geen trek meer in eten/drinken niets smaakt meer lekker dan. | |
#ANONIEM | zondag 8 oktober 2017 @ 13:12 |
En dit is nuttige info in dit topic want? | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | zondag 8 oktober 2017 @ 13:43 |
Omdat het een oorzaak kan zijn van de plotselinge smaakverandering ... | |
possetje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 06:37 |
kan paar oorzaken hebben zover ik weet *iemand heeft op hem ingepraat *een van de laatste wijnen viel verkeerd en werd ziek, dus heeft memory imprint *iemand die vervelend was of stonk dronk wijn en dat asocieerd hij nu met wijn *kan een lichte traumatische gebeurtenis zijn die tijdens drank was *of kan ook dat zijn lichaam langzaam niet meer goed tegen alcohol kan *of hij heeft de wens om wat vaker nuchter te zijn [ Bericht 10% gewijzigd door possetje op 14-10-2017 06:42:25 ] | |
roosjeroosje1988 | zaterdag 14 oktober 2017 @ 12:33 |
Ik ben een echte wijndrinker en kan me niet voorstellen het ineens niet meer lekker te vinden. Al zijn sommige flessen wijn gewoon niet te zuipen. Bv. zoete witte wijn vind ik echt niet lekker, droge wel. Zoete rosé heb ik ook niet graag, droge wel. (En liever rosé dan witte wijn. Rode lust ik op zich ook wel maar daar krijg ik zo'n rooie bek van.) En gisteren was ik bij mijn moeder die niet drinkt maar die had een fles port gekregen dus dronken we daar van, maar verder dan een paar kleine slokjes kwam ik niet, vond het zo vies. En vroeger lustte ik geen zuurkool en nu opeens wel. Wel wijnzuurkool ( ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 oktober 2017 @ 13:31 |
Zo dronk ik altijd whiskey en genoot ervan, maar nu vind ik het ronduit smerig |