Ha ! zal ze lerenquote:Op donderdag 21 september 2017 23:06 schreef spijkerbroek het volgende:
Ik heb een tijdje geleden andijviestamppot gemaakt voor een Amerikaanse vriendin. Ze heeft 3 keer opgeschept
Ze vond het heerlijk, dus. Ze wilde typisch Nederlands eten, dan kan ze het krijgen ookquote:Op donderdag 21 september 2017 23:34 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Ha ! zal ze leren
Het past in elk gerecht.quote:Op donderdag 21 september 2017 23:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Wat is nou praktisch het nut van een kruimige aardappel? Goed om te stampen?
Zelfgemaakte?quote:Op vrijdag 22 september 2017 00:21 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij n bbq laatst sinds lange tijd weer eens aardappelsalade gegeten. En wat vond ik dat lekker!
Stampen en puree. Romige, zalvige, zachte, fluffy puree. In plaats van vermalen klei.quote:Op donderdag 21 september 2017 23:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Wat is nou praktisch het nut van een kruimige aardappel? Goed om te stampen?
Een beetje kruimige aardappel wordt krokanter als je hem bakt.quote:Op donderdag 21 september 2017 23:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Wat is nou praktisch het nut van een kruimige aardappel? Goed om te stampen?
quote:Op vrijdag 22 september 2017 11:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Stampen en puree. Romige, zalvige, zachte, fluffy puree. In plaats van vermalen klei.
quote:Op vrijdag 22 september 2017 12:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ook lekker om op te bakken, zo'n kruimige aardappel
met een heerlijk brokkelig kantje, en overal kleine stukjes, in roomboter opgebakken aardappelen....quote:Op vrijdag 22 september 2017 12:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ook lekker om op te bakken, zo'n kruimige aardappel
Met veel boter en een eidooier, wat muskaat en zout.quote:Op vrijdag 22 september 2017 11:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Stampen en puree. Romige, zalvige, zachte, fluffy puree. In plaats van vermalen klei.
Of nog beter, ganzenvet.quote:Op vrijdag 22 september 2017 13:07 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
met een heerlijk brokkelig kantje, en overal kleine stukjes, in roomboter opgebakken aardappelen....
Boter is niet nodig, warme melk is genoeg.quote:Op vrijdag 22 september 2017 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met veel boter en een eidooier, wat muskaat en zout.
#teamboter.quote:Op vrijdag 22 september 2017 18:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Boter is niet nodig, warme melk is genoeg.
Die nemen meer jus opquote:Op donderdag 21 september 2017 23:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Wat is nou praktisch het nut van een kruimige aardappel? Goed om te stampen?
Zou dit ook werken met gyros?quote:Op zaterdag 23 september 2017 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb bloemige aardappels geschilt en gekwart, bakplaat ingevet met ganzenvet, aardappels erop en kippenvleugels erbij. Dit de oven in.
Als je goed bloemige aardappels hebt worden deze heel krokant hierdoor, en zuigen zich vol met wat er uit de kip loopt tijdens het bakken.
Jum jum jummie.
Rekende hij in kilo's? M'n opa ('25) rekende altijd in muddenquote:Op zaterdag 23 september 2017 18:30 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Die nemen meer jus op
M'n vader verbouwde zelf de aardappelen in de groentetuin achter het huis.
In november stond er dan 400 kg aardappels in de kelder om de winter mee door te komen.
Klopt, de mud werd ook veel gebruikt jaquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 20:59 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Rekende hij in kilo's? M'n opa ('25) rekende altijd in mudden
Aardappelsalade om maar wat te noemen.quote:Op donderdag 5 oktober 2017 16:24 schreef kibo het volgende:
Hoera voor de kruimige pieper dus.
Maar welk voordeel heeft de vastkokende dan?
Jaja ik ken het hoor, zeker tot z'n 85e heeft hij aardappels verbouwd, de laatste jaren heb ze gepoot en aangeaard. Omspitten en 'krabben' deed hij zelf, elke dag een klein stukjequote:Op dinsdag 3 oktober 2017 23:35 schreef Nieuwschierig het volgende:
[..]
Klopt, de mud werd ook veel gebruikt ja
En die piepers kwamen ook niet vanzelf in de kelder natuurlijk
Het land moet bewerkt worden
Poters kopen bij de Boerenbond, vroege en late.
Uitzetten van de lijnen
Gaatjes graven en poters ingooien
Hopen dat ze niet bevroren (" een aardappelplant mag de meimaand niet zien" )
Wallen trekken zodat ze niet groen werden van de zon
Dan de strijd met de Coloradokever
En uiteindelijk rooien en rapen met de knieen in de modder
Opslaan in de schuur, regelmatig omscheppen zodat de droge modder er af viel.
Als de eerste nachtvorst dreigde werd het tijd om ze vorstvrij op te slaan
Naar de Boerenbond om anti-spruit poeder te halen
Kisten met oude kranten onderin vol piepers scheppen en poederen.
En tenslotte alles de kelder in sjouwen. De kisten op bakstenen tegen optrekkend vocht.
En dan in april gingen de resterende kisten weer naar de schuur want de nieuwe kwamen pas weer rond de verjaardag van Prins Bernard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |