abonnement Unibet Coolblue
pi_173956118
NIKKI, Annie vond het Zandkasteel helemaal fantastisch O+ ! Ze heeft het nu een jaar later nóg over “Ik heb Koning Koos een handje gegeven mama!”. Ik was ook niet mee trouwens, papa had de edele taak op zich genomen en had daar instant sjans met allemaal mama’s die het zo leuk vonden, een papa alleen met zijn dochter. Blijkbaar heel bijzonder in ‘t Gooi :’) .

Schoolkeuzes.. ehh.. je zou denken dat ik met mijn onderwijsachtergrond kritischer zou zijn, maar nee :@ . De openbare buurtschool vind ik heel gezellig, zit op 5 minuten lopen en heeft verder geen enkele bijzonderheid waarover ik extra na hoef te denken. Best lekker eigenlijk. Dat wordt ‘m dus ^O^ . Al probeert de juf van de vrije speelzaal me nog immer om te praten naar de Vrije School. Lief mens, maar nee :+ .

Zeg, dat hele dilemma tussen slaap en tijdvoormezelf, gaat dat ooit nog over? Ik zit hier totaal gesloopt op randje instorten na een week met avonden vol werk, een sterfgeval, een familieruzie en een uitvaart .. maar dan toch - slechte O+ - TV kijken, wijntje, krant bladeren en nagels lakken.. terwijl ik echt echt echt zou moeten gaan slapen 8)7 .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2017 22:58:59 ]
pi_173958596
Sterkte razz
En dat gaat over als ze uit huis zijn gok ik :@
pi_173959748
Razz - heel herkenbaar. Maar ik heb eindelijk toegegeven dat ik dan die nonsensdingen ook wel echt ontspan, mentaal gezien. Ik heb het echt wel nodig in drukke tijden om crap-tv te kijken en telefoonspelletjes te spelen.
pi_173963199
SQ,heb je al eens het probleem neergelegd bij de gemeente?
Want ik vind t belachelijk dat jij verplicht bent om je kind met de auto weg te brengen, wat nou als je geen auto hebt, of als je een derde kindje krijgt en je niet op de fiets kunt..

Ik heb op loopafstand een groot plein met daaraan een katholieke, protestante en een openbare dalton school. Stiekem vond ik de scholen iets te groot, maar voor kleiner moet ik minstens 15 min fietsen, dus dat was geen optie.
Uiteindelijk voor de protestante school gekozen, omdat ik dacht dat deze het best bij m'n jongens zou passen. En fijn voor mij, ik werk bij dezelfde stichting.
Het enige nadeel is dat ze een drukke weg moeten oversteken, dus t/m groep 5 moet ik ze brengen. Groep 6 t/m 8 zit in de dependance en daarvoor hoeven ze nergens over te steken ;)
pi_173970060
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 14:33 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Tijdje terug was er juist uit onderzoek gebleken dat de kwaliteitsverschillen tussen basisscholen zo groot zijn dat het wel een niveau kan uitmaken. Dus het verschil vmbo of havo. Of havo en vwo. Dat is toch best heftig. Maar er was geloof ik wel weer kritiek op het onderzoek.

Wat ontzettend balen, SQ en ook slecht beleid van de school. Het is voor hen kennelijk niet belangrijk een echte buurtschool te zijn? Of om uit te breiden zodat ze meer klassen kunnen maken en daardoor minder kinderen hoeven af te wijzen? Het komt allemaal weinig sympathiek over zo.
De conclusies over dat onderzoek waren nogal bijzonder. Het gaat er vooral om dat sommige scholen voorzichtiger adviseren dan anderen. Als een kind op t VO opstroomde was ineens het cito advies niet goed. Maar er bestaat ook nog zoiets als groeien en laatbloeiers...

Doorgaans wordt er in de grote stad overheadviseerd, gemiddeld hoger dan in dorpse gebieden. Weet niet waarom, ander ouderpubliek ofzo? Merk het wel op school, zeker nu we de schooladviezen moeten aanhouden ipv de minimum citoscore die we daarbij hadden.

Kan er in mijn brugklas nu al zeker vijf aanwijzen die obv wat ze bij Engels laten zien zeer kansarm zijn voor een vwo diploma engels...en ik hoor dezelfde namen van mijn collega geschiedenis als uitvallers. Ik vind dat sneu. Het is helemaal niet leuk om
Er alsmaar niks van te snappen in de klas...
Kwak
pi_173970121
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 16:02 schreef AwayTL het volgende:
Koppelen jullie dat dan oom terug aan de betreffende basisscholen Dad? Want kan mij voorstellen dat als ik zo'n vraag op een basisschool zou stellen om te kijken of ze alles wel grondig aanpakken, het vragen naar een grote onbekende is, dus ze dan ook niet weten wat ze moeten verbeteren.
Weet dat ze dat bij ons wel doen. Maar de school doet er niet altijd wat mee. Zo is er 1 school in de wijk die nauwelijks en dan ook nog slecht Engels geeft. Dat zijn elk jaar de bruggers die ansgtig om zich heen kijken in de eerste weken bij Engels, tot ik ze een beetje bijgespijkerd heb. Dat is echt wel teruggekoppeld...

(Dat zijn overigens niet de kinderen waar ik het in mijn vorige bericht over heb, dat staat los van elkaar).
Kwak
pi_173970188
Is begin brugklas echt al moment dat je een voorspelling kunt doen over haalbaarheid van het diploma? Ik heb inmiddels zo vaak al gezien hoe prestaties in de loop van die zes jaar vwo veranderen, en achterstanden worden soms wel en soms niet ingehaald. Is voor mij ook niet altijd meteen duidelijk bij wie dat wel of niet zal lukken. Zoals gezegd begon ik zelf ook met een achterstand bij Nederlands waar mijn docent destijds van schrok... of nemen jullie daarvoor ook nog aanvullende tests af op intelligentie e.d.?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_173970280
Sorry, postdiarree, ik heb nakijkpauze.

SQ wat klote dat het zo loopt met die school bij jullie zeg... -O- ik hoop dat er toch een plekje is...

Ik zag hier dat de christelijke school een vakje had op t aanmeldformulier dat je aan moet kruisen om te verklaren dat je je kind de afgelopen zes maanden nergens anders hebt aangemeld.

Ik denk dat wij eruit zijn en het school 2 wordt. :o ook positieve verhalen van de buren met meiden in groep 3 en 5. Wel een grote school trws... 5 groepen 1/2 en dan van 3 t/m 8 van elke groep 2 hele klassen. Merkte je in het gebouw maar weinig van trouwens. En de meeste kleuters en groep 3 en 4 zitten op een aparte locatie.
Kwak
pi_173970322
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 17:28 schreef Franny_G het volgende:
Is begin brugklas echt al moment dat je een voorspelling kunt doen over haalbaarheid van het diploma? Ik heb inmiddels zo vaak al gezien hoe prestaties in de loop van die zes jaar vwo veranderen, en achterstanden worden soms wel en soms niet ingehaald. Is voor mij ook niet altijd meteen duidelijk bij wie dat wel of niet zal lukken. Zoals gezegd begon ik zelf ook met een achterstand bij Nederlands waar mijn docent destijds van schrok... of nemen jullie daarvoor ook nog aanvullende tests af op intelligentie e.d.?
Nou ja kijk, ik ga er niks om verwedden ;) en t kan idd dat engels hun enige zwakke vak is, of dat het wennen is.

En ik ben geen docent die kinderen afschrijft oid. Juist helemaal niet. Ik probeer nu die kinderen juist extra te helpen en mee te krijgen.

[ Bericht 5% gewijzigd door kwakz0r op 24-09-2017 21:11:24 ]
Kwak
pi_173975877
I killed ze topique
Kwak
pi_173976192
Peuters O+

Sjaak is nu op sommige dagen zoooo leuk en op andere dagen is er niet genoeg behang... Hij wil alles weten (“mama, wat doejenou?”, “mama, tisdat?”), maakt grapjes, heeft heel veel energie en snapt al zo ontzettend veel.
Maar die energie hè... die gebruikt hij voor rennen. De Hele Dag. Maakt niet uit waar we zijn, Sjaak rent. Tegenwoordig snapt hij wel dat hij in het verkeer niet mag rennen (gelukkig), maar altijd ben ik die ouder die achter haar kind aan rent, waarom ik zelf altijd een beetje moest gniffelen toen ik nog geen kinderen had.
Hij wil al een half jaar niet meer in de buggy of de draagzak, dat is krijsen. Optillen is ook krijsen. Dus dan rennen we maar weer. Zo waren we Ikea pasgeleden binnen 10 minuten helemaal doorgerend, boven en beneden, zonder korte routes...

Maar hij is wel leuk gelukkig O+
pi_173976294
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 21:11 schreef kwakz0r het volgende:
I killed ze topique
Neh, valt best mee.

Ik las dat iemand nog zei dat een school op een half uur rijden wel heel speciaal moet zijn. In mijn ogen is dat ook, het is een staatsvrije vrije school in de natuur. Lijkt me heerlijk voor Sjaak, kleine klassen van maximaal 14 kinderen, iedere dag de natuur in... klinkt echt heerlijk. Het mooie is ook dat hij daar twee uur gespeeld heeft en zich er prettig voelde. Op de vrije school hier in de stad heeft hij alleen maar gehuild en wilde hij weg. We gaan bij allebei nog eens kijken met Sjaak, om te kijken hoe hij dan reageert.
pi_173977070
Wat is eigenlijk een 'staatsvrije' Vrije School? Ik dacht dat alle VS dat waren?

Ik merk dat ik me bij de Vrije Speelzaal waar Annie nu naartoe gaat (overigens niet uit enige antroposofische interesse, maar alleen want heel dichtbij en gezellig kneuterig) nu al e n o r m erger aan alles wat van ouders wordt gevraagd, qua schoonmaakdiensten, meedraaien, zelf maken van spullen, etc. Ik hoef nog net niet haar slofjes zelf te wolvilten, maar volgens juffie (Juffie. Ja.) zou dat wel beter zijn want zacht voor de voetjes }:| . Het is heel leuk voor de peutertjes, maar ik denk dat ik als ouder bij een Vrije School echt gillend gek zou worden van alles wat er van je verwacht wordt.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 24-09-2017 21:43:08 ]
pi_173977165
En een JOECHEI-post want we zijn van DE SPEEN af *O* ! De Spenenfee is zomaar langsgeweest en legde een briefje neer dat de speen naar de baby van oom & tante gaat. Cadeautje er voor in de plaats. Dat resulteerde in afwisselend extase (OMG mama nieuwe stiften O+ ik vind de spenenfee zoooo lief!), pure woede (IK MOET NU MIJN SPEEN :( MAMA! NU!), onderhandelingstactieken ('Mama, ik hoef niet een speen, maar beer wel! Geef de speen maar aan mij, dan geef ik hem aan beer' :7 ), en uiteindelijk berusting en een slapende Annie.

Okay, dat we bewust de middagslaap hadden geskipt om het slapen wat makkelijker te maken hielp daar wellicht wat aan mee. Maar goed, het is gelukt. Speen weg. Nu volhouden :') .

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 24-09-2017 21:45:44 ]
pi_173977361
Jee!!!
Fijn Razz!
pi_173977430
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 21:42 schreef Razztwizzle het volgende:
Wat is eigenlijk een 'staatsvrije' Vrije School? Ik dacht dat alle VS dat waren?

Ik merk dat ik me bij de Vrije Speelzaal waar Annie nu naartoe gaat (overigens niet uit enige antroposofische interesse, maar alleen want heel dichtbij en gezellig kneuterig) nu al e n o r m erger aan alles wat van ouders wordt gevraagd, qua schoonmaakdiensten, meedraaien, zelf maken van spullen, etc. Ik hoef nog net niet haar slofjes zelf te wolvilten, maar volgens juffie (Juffie. Ja.) zou dat wel beter zijn want zacht voor de voetjes }:| . Het is heel leuk voor de peutertjes, maar ik denk dat ik als ouder bij een Vrije School echt gillend gek zou worden van alles wat er van je verwacht wordt.
Vroeger waren de vrijescholen staatsvrij, maar dat is niet meer. Staatsvrije scholen ontvangen geen subsidies en kunnen daardoor (in mijn ogen) beter aansluiten bij wat kinderen nodig hebben.

Yay voor de speen overigens! Slim gespeeld!
pi_173977515
Ah zo!

Waarom kunnen ze dat dan beter zonder subsidie? Omdat het een privéschool is en je daarom door de hoge ouderbijdrage kleinere klassen kan vormen? Worden staatsvrije scholen eigenlijk wel door de inspectie gecontroleerd, of dat ook niet?

(Zonder oordeel trouwens, ik ben oprecht nieuwsgierig want ik heb me namelijk zelf helemaal niet verdiept in dit soort scholen.)
pi_173977703
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 21:56 schreef Razztwizzle het volgende:
Ah zo!

Waarom kunnen ze dat dan beter zonder subsidie? Omdat het een privéschool is en je daarom door de hoge ouderbijdrage kleinere klassen kan vormen? Worden staatsvrije scholen eigenlijk wel door de inspectie gecontroleerd, of dat ook niet?

(Zonder oordeel trouwens, ik ben oprecht nieuwsgierig want ik heb me namelijk zelf helemaal niet verdiept in dit soort scholen.)
Kleinere klassen zijn het zeker, bij deze is de max 14 leerlingen per klas. De inspectie controleert of de school voldoet aan de kerndoelen die zijn gesteld voor het basisonderwijs, anders kunnen ze niet voldoen aan de leerplichtwet. Ik heb alleen het rapport gelezen van de school waar wij in geïnteresseerd zijn en dat is 1 jaar oud, toen er 17 leerlingen op de school zaten. Dat is dus een heel ander rapport dan dat van een ‘normale’ basisschool.
De school waar wij in geïnteresseerd zijn is overigens Iduna, mocht iemand dat interessant vinden.
pi_173977755
Ik ging googlen op staatsvrije vrije school. De eerste hit vraagt al 225 euro per maand aan ouderbijdrage. Ermahgerd. Dat is mijn maandbedrag aan boodschappen joh :o
  zondag 24 september 2017 @ 22:06:45 #195
327807 Mariposas
יה&#14
pi_173977766
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 21:20 schreef MevrouwCactus het volgende:
Maar die energie hè... die gebruikt hij voor rennen. De Hele Dag. Maakt niet uit waar we zijn, Sjaak rent. Tegenwoordig snapt hij wel dat hij in het verkeer niet mag rennen (gelukkig), maar altijd ben ik die ouder die achter haar kind aan rent, waarom ik zelf altijd een beetje moest gniffelen toen ik nog geen kinderen had.
Hij wil al een half jaar niet meer in de buggy of de draagzak, dat is krijsen. Optillen is ook krijsen. Dus dan rennen we maar weer. Zo waren we Ikea pasgeleden binnen 10 minuten helemaal doorgerend, boven en beneden, zonder korte routes...

Maar hij is wel leuk gelukkig O+
Ja hier nog één, dodelijk vermoeiend wel om bijvoorbeeld naar het strand te gaan. Ik benijd ouders of grootouders wel eens die lekker zitten terwijl hun kind lekker schept of een beetje rondscharrelt. Ik leg gerust 3 km af in 30 minuten. En dan heb ik het nog niet eens over de 30 keren dat ik peuter moet wegtrekken uit een tas of een pakje drinken moet terugzetten dat van een ander kindje is. :')
Ik kies voornamelijk volledig omheinde speeltuinen uit. En ga alleen naar IKEA. :P

En yay voor geen speen voor Annie. *O* Goed gedaan, hopelijk is ze er snel overheen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mariposas op 24-09-2017 22:50:32 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_173977919
quote:
1s.gif Op zondag 24 september 2017 22:06 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ja hier nog één, dodelijk vermoeiend wel om bijvoorbeeld naar het strand te gaan. Ik benijd ouders of grootouders wel eens die lekker zitten terwijl hun kind lekker schept of een beetje rondscharrelt. Ik leg gerust 3 km af in 30 minuten. En dan heb ik het nog niet eens over de 30 keren dat ik dreumes moet wegtrekken uit een tas of een pakje drinken moet terugzetten dat van een ander kindje is. :')
Ik kies voornamelijk volledig omheinde speeltuinen uit. En ga alleen naar IKEA. :P
Precies dit ja.
pi_173977932
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 22:06 schreef Skittles het volgende:
Ik ging googlen op staatsvrije vrije school. De eerste hit vraagt al 225 euro per maand aan ouderbijdrage. Ermahgerd. Dat is mijn maandbedrag aan boodschappen joh :o
Dat is ons enige twijfelpunt nog ja :) het kost een klein vermogen.
pi_173978413
quote:
1s.gif Op zondag 24 september 2017 22:06 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ja hier nog één, dodelijk vermoeiend wel om bijvoorbeeld naar het strand te gaan. Ik benijd ouders of grootouders wel eens die lekker zitten terwijl hun kind lekker schept of een beetje rondscharrelt. Ik leg gerust 3 km af in 30 minuten. En dan heb ik het nog niet eens over de 30 keren dat ik dreumes moet wegtrekken uit een tas of een pakje drinken moet terugzetten dat van een ander kindje is. :')
Ik kies voornamelijk volledig omheinde speeltuinen uit. En ga alleen naar IKEA. :P

En yay voor geen speen voor Annie. *O* Goed gedaan, hopelijk is ze er snel overheen.
Heb jij mijn jongetje vaak mee ofzo :+ :')
pi_173979653
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 22:06 schreef Skittles het volgende:
Ik ging googlen op staatsvrije vrije school. De eerste hit vraagt al 225 euro per maand aan ouderbijdrage. Ermahgerd. Dat is mijn maandbedrag aan boodschappen joh :o
Dit financiële plaatje zou voor mij eerlijkgezegd wel een reden zijn om de school af te laten vallen. 1/12 van het gezamenlijke jaarinkomen aan de school overmaken gaat imho echt te ver. :o Dan maar een wat meer 13 in een dozijn school, maar wel voldoende geld om mijn kinderen op andere manieren een bepaalde aalgemene ontwikkeling mee te geven.
pi_173981704
quote:
0s.gif Op zondag 24 september 2017 21:20 schreef MevrouwCactus het volgende:
Peuters O+

Sjaak is nu op sommige dagen zoooo leuk en op andere dagen is er niet genoeg behang... Hij wil alles weten (“mama, wat doejenou?”, “mama, tisdat?”), maakt grapjes, heeft heel veel energie en snapt al zo ontzettend veel.
Maar die energie hè... die gebruikt hij voor rennen. De Hele Dag. Maakt niet uit waar we zijn, Sjaak rent. Tegenwoordig snapt hij wel dat hij in het verkeer niet mag rennen (gelukkig), maar altijd ben ik die ouder die achter haar kind aan rent, waarom ik zelf altijd een beetje moest gniffelen toen ik nog geen kinderen had.
Hij wil al een half jaar niet meer in de buggy of de draagzak, dat is krijsen. Optillen is ook krijsen. Dus dan rennen we maar weer. Zo waren we Ikea pasgeleden binnen 10 minuten helemaal doorgerend, boven en beneden, zonder korte routes...

Maar hij is wel leuk gelukkig O+
Dit is niet bedoeld als als aanval, maar het valt me op dat er moeders zijn die zich genoodzaakt voelen om te zeggen/typen dat haar kind wel heel leuk en lief is nadat er eerst een wat mindere kant wordt benoemd. Ik zie dat hier soms, maar ook elders op andere fora.

Dan denk ik, waarom? Is het toch een soort van schuldgevoel? Het hoort toch bij kinderen dat ze af en toe niet luisteren, bloed onder je nagels kunnen halen, niet willen eten e.d.? Ik zou het pas vreemd vinden als ik posts terug lees van kinderen die perfect gedrag vertonen :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')