abonnement Unibet Coolblue
pi_173856065
Probeer het te combineren met meditatie en een buddha in je kamer. Liefst een dikke lachende buddha, niet die neppe buddhas.
Exponentiële deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_173861540
Ik zou wel aanraden om van ultrasound frequenties af te blijven. Het kan je dood worden.

Daarnaast kan het luisteren van deze muziek een verslavend effect hebben. Zoek maar eens op I-Dose.
pi_174274288
Ad Visser was toch al een voorloper hierin met zijn Brain Sessions?

Persoonlijk heb ik er niet zoveel mee.

Gewoon via de natuurlijke weg. Deel de mening van wat hier al eerder over werd opgeschreven. Luister meer naar de klanken van de open natuur. Veel mensen kijken en luisteren niet meer naar wat er om hen heen gebeurd, maar zijn gefocust op dat kleine schermpje en die oordopjes. Vindt je het dan gek dat dit uiteindelijk tot problemen kan leiden?
pi_185120471
@EggsTC
pi_185238943
@Draaideurcrimineel
pi_185239048
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2019 18:03 schreef Werkman het volgende:
@:Draaideurcrimineel
Hi

Vanwaar de mention? :)
pi_185271266
quote:
1s.gif Op maandag 25 februari 2019 18:10 schreef Draaideurcrimineel het volgende:

[..]

Hi

Vanwaar de mention? :)
Ervaring met deze 'muziek' misschien? :D
pi_185284913
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 09:49 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

Ervaring met deze 'muziek' misschien? :D
Niet per se.

Ben wel bekend met het fenomeen "asmr".
pi_185317227
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 21:17 schreef Draaideurcrimineel het volgende:

[..]

Niet per se.

Ben wel bekend met het fenomeen "asmr".
Hmm, ja oke.. maar dat is toch iets anders.
Dat werkt niet bepaald productiever toch?

Ik heb zelf met geleide meditaties ervaring.. maar aan ASMR irriteer ik me :P
pi_185325209
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 11:45 schreef Charlotte3 het volgende:

[..]

Hmm, ja oke.. maar dat is toch iets anders.
Dat werkt niet bepaald productiever toch?

Ik heb zelf met geleide meditaties ervaring.. maar aan ASMR irriteer ik me :P
ASMR is dan ook louter voor de tingles / relaxation ;)
pi_185325335
Wil je je hersengolven veranderen? Ga dan langere tijd dagelijkse mediteren:

https://wetenschap.infonu(...)ta-theta-en-smr.html

Dit artikel las ik dus laatst, zonder hier eigenlijk echt wat vanaf te weten. Maar wat schetste mijn verbazing?

quote:
Alfa-golven moeten samengaan met een klein percentage beta-golven van tien tot dertig procent, want anders is men te weinig actief. Bij alfa is men wakker, kan men denken, waarnemen, studeren, muziek maken etc. Uit onderzoeken blijkt dat als men alfa-golven produceert men van binnen rustiger is en de aandacht beter op iets gericht kan worden. In alfa neemt men nieuwe informatie beter op, wordt deze beter opgeslagen en kan men de informatie beter terugroepen. Het is in deze Alfa staat dat men het meest efficient kan leren. Alfa kan niet samen met angst of agressie. Men reageert in alfa dan ook minder boos op negatieve opmerkingen en wordt ook minder snel bang. Hoe meer ontspannen iemand in allerlei situaties is, des te minder snel is degene uit zijn evenwicht. Het aanwezig zijn van veel alfa-golven is daarom goed voor examens, sollicitatiegesprekken, spreekbeurten enz.
Dat dit is hoe ik de afgelopen jaren geworden ben. :o

En ik kom overduidelijk van dit:

quote:
Bèta-golven (16-38 Hz.)
Bèta-golven hebben voornamelijk te maken met het survivalmechanisme. Het survivalmechanisme is meestal op de buitenwereld gericht. Dit survivalmechanisme is in het dagelijks leven bijvoorbeeld het oplossen van problemen en het snel kunnen reageren. Als iemand bang is, misschien wil vluchten en bij iemand die boos, agressief of woedend is kun je bèta-golven meten in de hersenen.

De meeste mensen produceren bèta-golven ( negentig procent of meer van het totaal aan hersengolven). In bèta is de mens gespannen, nerveus en werkt het geheugen minder goed.

Iemand die hyperactief is produceert extreem veel bèta-golven, het concentratievermogen van deze persoon is dan ook heel slecht. Het is ook bekend dat rokers gemiddeld meer beta-golven produceren dan niet rokers.

Bij kleine kinderen produceren de hersenen over het algemeen een groot percentage langzame hersengolven en weinig bèta-golven. Na het vijfde jaar verandert dit langzaam. Op achtjarige leeftijd produceren kinderen ongeveer net zoveel bèta-golven als volwassenen. Meestal hebben de cultuur en de opvoeding invloed op het percentage bèta-golven.
Ik had altijd een bagger kortetermijn geheugen. Als ik een pagina uit een boek las, wist ik bij de volgende pagina nauwelijks nog wat ik nu eigenlijk gelezen had. Concentratie ook slecht. gejaagd enz. Nu wordt alles veel beter opgenomen. Alles ook makkelijk op te roepen. Geordender in m'n hoofd etc. Alsof de ADD voor een groot deel vertrokken uit m'n hoofd is.

Herkende dit zo overduidelijk bij mezelf. Dat laat mij zien dat dagelijkse meditatie dit dus precies bewerkstelligt: dat je hersengolvenstructuur er dus door verandert en van bèta naar alfa gaat.
Eens kijken
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')