abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173820686
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 4 september 2017 12:19 schreef ViviRAWRS het volgende:
Random tip #1: Flessendop

Moedermelkflesjes van Medela worden vaak geleverd met een flessendop die bestaat uit 2 losse onderdelen: ringdeksel en dekselinleg. Handig als je de bijbehorende spenen gebruikt, maar anders is het een onnodige extra handeling om de flessendop steeds uit elkaar te klikken, beide onderdelen apart af te wassen en weer in elkaar te klikken. Dat klinkt als iets heel pietluttigs, maar als je een stuk of 10 flessendoppen per dag gebruikt dan tikt het wel aan! Gelukkig maakt Medela ook flessendoppen uit 1 stuk, en die zijn los te koop voor ¤ 1,50 via:
https://www.moedermelknet(...)medela-35943164.html

[ afbeelding ]
Random vervangtip: of je haalt Beldico flesjes met dop voor 1,72 per stuk. Doppen passen ook op de Medelaflesjes.
pi_173825173
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 23:53 schreef Memoru het volgende:
10 maanden is super lang! Super knap! Hoe lang wil je nog doorgaan?

Ben een beetje druk geweest maar het gaat in principe nog prima. Heb vorig weekend een verstopping of ontsteking gehad in linkerborst. Helaas komt er nu wel minder uit dan eerst ;( Met de week wel steeds iets meer maar er zit wel duidelijk verschil tussen links en rechts ( zo'n 20/30ml). Terwijl links het altijd meer was.

Na 2,5 uur zit ik rond de 120ml, links is dan rond de 50, rechts rond de 70. Mja ik vind het best redelijk voor mijn B-cup :@ :') Volgens mij zegt cupmaat niet heel veel. Mja hopelijk komt dat nog goed met links.

Vraagjes:
- Hoe vaak vervang je de onderdelen van kolf?
- Helpt borstvoeding thee echt? ( Je koopt het bij De Tuinen toch?)
Leuk om weer van je te horen, fijn dat het afgezien van die verstopping/ontsteking prima gaat! Ik heb ook wel eens een links/rechts-verschil in opbrengst en dat trekt met een paar dagen weer bij hier. Je cupmaat staat inderdaad los van de melkproductie of je opslagcapaciteit, een grote borst kan bijvoorbeeld toch maar weinig klierweefsel bevatten.

Ik ben het aantal melkvoedingen per dag aan het afbouwen (gisteren voor het eerst 3 flessen) en het zou mooi zijn als mijn melkproductie in hetzelfde tempo afneemt. :)

- Onderdelen van de kolf vervang je bij problemen, dat wil zeggen: als de kolf een minder krachtig vacuüm geeft. Bij een dubbelzijdige kolf is dat makkelijk op te merken omdat links en rechts meestal niet precies tegelijk problemen geven. Het verschilt per kolf hoe vaak je dat ongeveer kan verwachten en dan nog wisselt het enorm. Soms is hier een membraantje na een paar dagen alweer stuk en soms gaan ze een paar maanden mee. :')
- Borstvoedingsthee bevat meestal fenegriek als ingrediënt om de melkproductie te stimuleren. Wat ik erover gelezen heb, is dat fenegriek voor veel vrouwen wel werkt, maar alleen in veel hogere doseringen dan je via thee binnen kan krijgen. Je zou het dan in capsules moeten nemen en de dosering ophogen totdat je naar ahornsiroop (maple syrup) begint te ruiken. :D Zie hier voor meer info, ik heb er zelf geen ervaring mee.
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 00:31 schreef Unihipili het volgende:
Random vervangtip: of je haalt Beldico flesjes met dop voor 1,72 per stuk. Doppen passen ook op de Medelaflesjes.
Oh ja, ik kan ook een random tip aan goedkope flesjes wijden inderdaad. :) Ik heb ze zelf van Materni en in het begin NUK. Het verschil is wel dat de doppen van Medela niet stuk te krijgen zijn en die goedkope barsten na verloop van tijd bij intensief gebruik.
pi_173847357
Ikzelf heb ook altijd een verschil gehad tussen links en rechts. Vaak 40-60 links en 80-120 rechts. Nu ik minder vaak kolf lijkt dat verschil wel kleiner.
Nou is mijn rechterborst altijd groter geweest dan de linker, en heb ik links een ingetrokken tepel, dus wellicht dat het daardoor komt? :D Maar bij elkaar was het altijd wel genoeg dus ik vond het wel prima :+

Ik kon afgelopen dagen weer een paar zakjes in de vriezer leggen, dus ik ga nu elke dag 3 keer proberen om te kijken hoe dat gaat.
pi_173989229
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb de borstvoedingthee gekocht. Het smaakt niet heel geweldig maar met honing is het wel te doen.

Ik heb wel het idee dat het helpt. Had zo'n 130 uit een borst!

Hebben jullie toevallig ook een goedkope website of merk voor de speen medela calma?

De vriezer begint hier een beetje vol te raken. Ik kan iedere dag een diepvries zak(250ml) vullen. Ik twijfel over donatie. Weggooien voelt zo zonde..
pi_173990095
Ik heb daar ook over getwijfeld bij mijn eerste Memoru, uiteindelijk niet gedaan en achteraf was ik daar blij om want toen mijn productie af begon te nemen na een maand of zeven had ik nog genoeg in de vriezer liggen. Maar als je het anders weggooit zou ik het wel doneren uiteraard.
pi_173995855
Wat een luxeprobleem Memoru ;) fijn dat het nog steeds zo goed loopt! Ik heb nooit melk over gehad (zelfs nooit hoeven invriezen :D ), maar ik zou het net als Minarosa voor mijn eigen baby bewaren tenzij het weggegooid zou worden.

Ik ben nu over op 2 keer per dag kolven, wel zo handig op vakantie in de Zwitserse Alpen. Vandaag in de auto gekolfd en een fles versgekolfde melk gegeven op 3 kilometer hoogte, in de sneeuw. O+
Op de dag dat we hier aankwamen had ik wel mijn laagste dagopbrengst ooit (450 ml), dat kwam omdat ik steeds in slaap viel tijdens het kolven dus toen heb ik het maar opgegeven. :') De dag erna gewoon 600 ml, ze drinkt ook 3x 200 ml per dag. Mijn koelkastvoorraad van zo'n 9 voedingen is ook mee, en een pak Nutrilon maar dat denk ik niet nodig te hebben. :Y)
pi_174126451
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wacht het nog ff af. Het is best wel n gedoe. Ze doen t ophalen op sommige plekken in t land maar natuurlijk niet waar ik woon. Ook moet maar even zien hoe t straks gaat op mn werk...

Vivi: geniet van je vakantie! Idd een toffe plek om n flesje te geven :)
pi_174155200
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 22:10 schreef Memoru het volgende:
Ook moet maar even zien hoe t straks gaat op mn werk...
Ja, heb je daar inmiddels aangegeven dat je zou willen kolven onder werktijd?
pi_174179322
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:43 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ja, heb je daar inmiddels aangegeven dat je zou willen kolven onder werktijd?
Leidinggevende komt volgende week pas langs. Ze is niet zo snel met dat soort dingen. :') Er is een ruimte beschikbaar dat weet ik wel.
pi_174271810
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 23:02 schreef Memoru het volgende:
Leidinggevende komt volgende week pas langs. Ze is niet zo snel met dat soort dingen. :') Er is een ruimte beschikbaar dat weet ik wel.
Ja ik dacht dat het vooral om de sowieso al hoge werkdruk voor je collega's ging, dat je eigenlijk niet gemist kan worden? Hopelijk kan je gewoon van je recht gebruikmaken (als je dat zelf ook ziet zitten uiteraard).

Zo, ik ben weer thuis na 2 weken Zwitserland en omstreken! :Y) Ik kolfde dus 2 keer per dag en ZZ dronk 3 keer per dag:

's ochtends: fles (200 ml) uit de koelkast, kolven "thuis" of onderweg in de auto (250-300 ml)
's middags: fles (200 ml) versgekolfd
's avonds: fles (200 ml) uit de koelkast, kolven "thuis" (250-300 ml)

Op deze manier vond ik het kolven niet te veel impact hebben op de vakantie, ik heb gewoon alles kunnen doen. O+ Na mijn eerdere post kolfde ik alleen wel steeds onder de 600 ml per dag, dus mijn voorraad liep steeds verder terug. Ik beschouw 2 dagen aan voedingen (nu dus 1200 ml) als het minimum en daar dipte het vandaag onder (dus een fles Nutrilon gegeven).

Ik ben benieuwd of mijn dagelijkse opbrengst weer zal stijgen nu ik thuis ben, of dat het een dalende trend is. Ik ga in ieder geval geen speciale moeite doen om de productie op te krikken of zo, als het afloopt is het ook wel mooi geweest (ZZ is bijna 1!). :)
pi_174345063
Mijn opbrengst is nu zo'n 600cc met 3 keer denk ik. Ik had gister wel opeens een harde pijnlijke plekken ;( Gelukkig was die wel weg te kolven.

Paar weken en ik ga alweer op vakantie. Vind het wel spannend. Schoonmoeder heeft ontdekt dat M wel redelijk koude kv wil drinken dus er is wel een soort back-up :+ Warm zitten we nu te oefenen met 75/25 gemengd met moedermelk. (waarvan grootste gedeelte dan kv).

Vivi, jij hebt de spectra s2 toch? Een nicht in Vietnam is zwanger en wil graag een goede kolf. Wij zitten er aan te denken om die te kopen voor haar als cadeau (in Vietnam zit ook een officieel spectra verkooppunt). Zou je hem aanraden?
pi_174403866
Vivi: Hoe gaat het nu met je opbrengst? 1 jaar is prima toch! Ik vind het knap!

Miezziej: Geniet van je vakantie!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174425537
Zo, eindelijk tijd om uitgebreid te reageren. :Y)
quote:
0s.gif Op woensdag 11 oktober 2017 10:46 schreef Miezziej het volgende:
Paar weken en ik ga alweer op vakantie. Vind het wel spannend. Schoonmoeder heeft ontdekt dat M wel redelijk koude kv wil drinken dus er is wel een soort back-up :+ Warm zitten we nu te oefenen met 75/25 gemengd met moedermelk. (waarvan grootste gedeelte dan kv).
Ben je nog van plan om naar 2 keer per dag kolven te gaan vanwege de vakantie? Onze vakantie was dus heel goed te doen op die manier, maar mijn dagopbrengst is wel flink verminderd: nu stabiel op circa 500 ml in plaats van circa 800 ml toen ik nog 3 keer per dag kolfde. Ik begon 6 maanden geleden al met het afbouwen van het aantal kolfsessies per dag (toen nog 6-7 keer, voor circa 1000 ml) en nooit eerder had dat afbouwen zo'n impact op mijn dagopbrengst als van 3 naar 2. Ik nam dat risico bewust en ik heb er wel vrede mee, maar ik weet niet hoe jij daarin staat, dus wees gewaarschuwd. ;) Als ze wel koude kv wil drinken, dan is dat toch juist praktisch onderweg, zoals met die kant en klare flesjes?
quote:
Vivi, jij hebt de spectra s2 toch? Een nicht in Vietnam is zwanger en wil graag een goede kolf. Wij zitten er aan te denken om die te kopen voor haar als cadeau (in Vietnam zit ook een officieel spectra verkooppunt). Zou je hem aanraden?
Ik heb de Spectra S1, dat is precies dezelfde kolf als de S2 maar dan met ingebouwde accu (en hij is blauw in plaats van roze). De S1 is daardoor uiteraard wel wat duurder dan de S2, maar voor mij is het echt een must om niet aan het stopcontact gekluisterd te zitten. Ik kolf tijdens vakanties en uitstapjes in de auto, maar als je met baby op pad bent en niet fulltime kolft is dat niet nodig natuurlijk. :Y) Verder is door het huis kunnen scharrelen niet echt een must, maar wel fijn dat het een optie is. Heb je al kolvend gestofzuigd Memoru? :D Ik niet hoor!
Ik vind de S1 een super goede kolf. _O_ Ik heb verder ervaring met de Medela Symphony (2 maanden fulltime mee gekolfd) en de Freestyle (2 dagen geprobeerd).

+ Een voordeel van de S1/S2 ten opzichte van alle Medela kolven, is dat je de snelheid en het vacuüm apart kan instellen. Sneller is dus niet automatisch krachtiger en langzamer niet automatisch minder krachtig. Daardoor is het beter in te stellen naar eigen voorkeur.

+ De S1/S2 werkt met een vibratie, wat bij mij snel extra toeschietreflexen triggert waardoor ik goed leeg kan kolven, maar dat zal per persoon verschillen.

+ De S1/S2 is een hele stille kolf, erg fijn als je ondertussen een serie of film wil kijken of in een gehorig kamertje moet kolven op het werk.

+ De S1/S2 is geschikt voor fulltime kolven, die van mij is nu 9 maanden zeer intensief in gebruik (ook bij minder kolfsessies wel zo'n 2-3 uur per dag) en doet het nog prima!

- Een nadeel van de S1/S2 is het grote formaat, het is echt een soort voetbal met handvat. :D

- Een ander nadeel is dat de standaard moedermelkbewaarflessen er niet op passen, en de speciale borstschilden van Pumpin' Pals (die ik al had, en erg fijn vind) ook niet altijd. Met een kleine aanpassing kan dit allemaal alsnog, zie mijn eerdere post hier. Ik heb de Spectra-borstschilden nooit gebruikt, dus daar kan ik verder niks over zeggen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 21:23 schreef Memoru het volgende:
Vivi: Hoe gaat het nu met je opbrengst? 1 jaar is prima toch! Ik vind het knap!
Stabiel op circa 500 ml per dag nu. :) En 1 jaar is zeker prima! Toen ik begon dacht ik het geen weken vol te kunnen houden (het was dan ook bedoeld als een tijdelijke maatregel van een paar dagen :') ), vervolgens dacht ik alleen tot het einde van mijn verlof door te gaan, en toen ik toch de mijlpaal van 6 maanden bereikte, was ik ervan overtuigd dat ik die van 12 maanden niet zou gaan halen. :D
quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wow! Ik heb perioden waarin ik precies genoeg kolf en perioden waarin het nét te weinig is, dus ik heb nooit melk over. Hier zal je vast iemand blij mee kunnen maken. :)
pi_174445794
Wow, bedankt voor je uitgebreide reactie Vivi! _O_
De S1 hebben ze in Vietnam ook, heb even gespiekt. Ze wil wel fulltime gaan kolven, maar ik weet niet precies waarom (zo goed zijn mijn Vietnamese skills nog niet :D). Het is haar tweede kind, dus misschien heeft ze met de eerste wat problemen gehad ofzo. De spectra vonden wij financieel aantrekkelijker dan de medela, en omdat jij ook fulltime kolft vertrouw ik je oordeel :9. Dat vibreren klinkt best prettig eigenlijk!

Ik ga vanaf deze week twee keer per dag proberen. Ik heb al een tijdje stiekem in mijn achterhoofd om per januari te stoppen met kolven, dus als het wat minder wordt is het niet zo erg (zeg ik nu stoer.. :P). Ik heb dan ongeveer een jaar fulltime gekolfd en ik vind het wel mooi geweest eigenlijk (ergens in januari 2017 begon het borstweigeren). Ik kan haar nog wel borstvoeding geven uit de vriezer.
Gisteravond ook een flesje 120/4 kv geprobeerd (voorheen oefenden we met 90/3 + 30 cc moedermelk). En ze dronk het op (warm)! (Daarna nog zo'n 100cc moedermelk, hongerlapje :D :+) Merk dat ze voor het slapen gaan toch echt wel behoefte heeft aan haar fles melk. Overdag drinkt ze vaak nog 1 of 2 kleine flesjes, dus per dag meestal rond de 500cc melkinname.

Spannend Memoru!
pi_174487727
De prijs/kwaliteit-verhouding is inderdaad heel gunstig bij Spectra, daarom is dat merk ook in opkomst. Bijvoorbeeld in de VS kunnen vrouwen vaak de S2 vergoed krijgen via de zorgverzekering. Leuk dat jullie die nicht op deze manier kunnen helpen! :)

Hier gisteren mijn laagste opbrengst ooit (420 ml), dus toch nog een dalende trend. Het helpt vast niet dat ik ongesteld ben. :')
pi_174595995
Gaat het inmiddels beter Vivi?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik kolf nu overdag om de 2~4 uur en 's nachts maximaal 5 uur. Maar wanneer mag ik er 's nachts meer tijd tussen laten? (E. is 2 maanden)
pi_174596271
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2017 00:52 schreef Memoru het volgende:
Gaat het inmiddels beter Vivi?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik kolf nu overdag om de 2~4 uur en 's nachts maximaal 5 uur. Maar wanneer mag ik er 's nachts meer tijd tussen laten? (E. is 2 maanden)
Ik denk dat ruim 400 ml mijn nieuwe standaard-dagopbrengst aan het worden is, maar ik ben nog ongesteld dus wie weet. ZZ is inmiddels 1 jaar, dus die mijlpaal hebben we toch maar mooi gehaald! *O*

Haha, je zou juist een melkhoarder zijn als je het niet gedoneerd had. :D

Fulltime kolvers houden vaak de eerste 12 weken aan om de melkproductie goed op te bouwen voor de langere termijn. ZZ sliep vanaf 2 maanden door en ik zette dus een wekker om midden in de nacht te kolven en ik ben daarmee opgehouden toen ik weer aan het werk ging (ZZ was toen ook 12 weken). Aangezien jij nu een overproductie hebt, zou je al eerder kunnen uitproberen wat er gebeurt met je dagopbrengst als je er 's nachts langer tussen laat. Het totale aantal kolfsessies per dag zou ik wel hetzelfde houden voorlopig.
pi_174633666
Bedankt voor je reactie :)

E. Is nu bijna 9 weken en slaapt soms langer dan 6 uur. Dus zet idd ook steeda mijn wekker 5 uur later. Ik ervaar dit niet als heel zwaar.

Mijn leidinggevende was ziek dus die komt begin november pas.. wel hoef ik pas eind december pas weer te beginnen. E. Is dan 4 maanden.

In de toekomst zou ik nog graag een kindje krijgen. Dus was benieuwd of íemand ervaring heeft met peuter/kleuter + baby en fulltime kolven.

Ik vind 1 jaar borstvoeding een hele mooie mijlpaal!
pi_174640113
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 19:39 schreef Memoru het volgende:
Bedankt voor je reactie :)

E. Is nu bijna 9 weken en slaapt soms langer dan 6 uur. Dus zet idd ook steeda mijn wekker 5 uur later. Ik ervaar dit niet als heel zwaar.

Mijn leidinggevende was ziek dus die komt begin november pas.. wel hoef ik pas eind december pas weer te beginnen. E. Is dan 4 maanden.

In de toekomst zou ik nog graag een kindje krijgen. Dus was benieuwd of íemand ervaring heeft met peuter/kleuter + baby en fulltime kolven.

Ik vind 1 jaar borstvoeding een hele mooie mijlpaal!
Ik dacht dat je zelfs tot ergens in januari thuis zou zijn, of moet je dat nog overleggen met je leidinggevende? ;) Zoals eerder verteld bleek werken voor mij echt ideaal voor het fulltime kolven. :D Ik kwam er alleen thuis met ZZ niet vaak genoeg aan toe, want ze sliep bijna niet overdag en ze kon zichzelf nog niet lang vermaken. Hoe gaat dat bij jou eigenlijk?

Er zijn wel mensen met die ervaring, maar voor zover ik weet niet actief in OUD. Als ik me verveel tijdens het kolven kijk ik wel eens naar video's van Momma Alia. Zij is moeder van twee kindjes (de oudste was nog een dreumes toen de jongste geboren werd) en ze heeft voor allebei langdurig fulltime gekolfd, de eerste keer ongepland en de tweede keer gepland:
Wij hebben geen plannen voor een tweede kindje, maar als die er toch zou komen, dan zou ik wel opnieuw mijn best willen doen om de borstvoeding te laten slagen, maar niet opnieuw fulltime willen kolven. Die tijd zou ik dan liever op een leukere manier willen besteden met mijn kindjes, al zou ik me wel schuldig voelen dat de oudste veel meer moedermelk kreeg dan de jongste. :X
pi_174650482
De planner had me vrij gegeven alleen mijn leidinggevende was het er niet helemaal mee eens -O-
Mijn vakantiedagen zijn goedgekeurd en zou lopen tot 18 december. Ik werk in de zorg dus moet mijn team goedkeuren dat ik met de feestdagen met m'n overuren ook thuis zit...

E. slaap nog veel overdag. Ik kan hem anders goed vermaken door hem op een speelkleed of in de box te leggen. Ik leg allemaal knuffels om m heen zodat hij genoeg heeft om naar te kijken. Hij gaat dan tegen zijn knuffels zitten praten O+ Als dat niet werk leg ik m naast me op de bank ( ik kolf op de bank, handsfree) en vermaak ik m.

Ik ga wanneer ik tijd heb de video's bekijken. Lijkt me heel interessant!

Ik leg E. 1x in de week aan voor een paar minuutjes zodat hij het niet verleerd. (Voor als de stroom uitvalt of als ik op een of andere manier op een onbewoond eiland kom :') ) Maar ik vind het nog steeds pijnlijk en het is gewoon niet mijn ding.

Het lijkt me super zwaar om te kolven en dan zo'n kleintje te hebben rond lopen. Dus ik ga bij de volgende het ook wel weer live proberen. E. zuigt heel hard en heeft al een soort van tand waardoor ik het pijnlijk blijf vinden. Misschien dat het beter zal gaan met een 2e. Maar ik weet nu al dat ik het minder lang ga volhouden dan nu. Dat is jammer maar helaas niet anders, ze worden allemaal wel groot.
pi_174663586
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 15:49 schreef Memoru het volgende:
E. slaap nog veel overdag. Ik kan hem anders goed vermaken door hem op een speelkleed of in de box te leggen. Ik leg allemaal knuffels om m heen zodat hij genoeg heeft om naar te kijken. Hij gaat dan tegen zijn knuffels zitten praten O+ Als dat niet werk leg ik m naast me op de bank ( ik kolf op de bank, handsfree) en vermaak ik m.
Mooi zo! :) Inmiddels slaapt ZZ nog steeds weinig overdag, maar nu kan ze zichzelf goed vermaken of help ik een handje. Ik kolf achter mijn pc en zij zit dan in een kinderstoel naast mij, ik kan zo gemakkelijk speeltjes aangeven (die ze op de grond gooit) of stukjes boterham (die ze opeet). Als dat niet lang genoeg werkt kan ik ook nog liedjes voor haar zingen of een filmpje met Disney-muziek opzetten. :D Zo red ik het altijd wel tegenwoordig, in de eerste maanden zat ik 's avonds wel eens met stuwing omdat het echt niet lukte in mijn eentje (baby slapend of wakker neerleggen = instant huilen).
quote:
Ik leg E. 1x in de week aan voor een paar minuutjes zodat hij het niet verleerd. (Voor als de stroom uitvalt of als ik op een of andere manier op een onbewoond eiland kom :') ) Maar ik vind het nog steeds pijnlijk en het is gewoon niet mijn ding.
Haha, voor zulke gevallen heb ik een handkolf in huis. :Y) Ik legde tijdens mijn verlof bijna dagelijks nog aan, want een groot deel van mijn motivatie om fulltime te kolven was toen de mogelijkheid openhouden dat het tóch nog goed zou komen met het drinken aan de borst. Het probleem met aanhappen was hier niet alleen pijn bij mij, maar vooral ook dat ze de borst niet goed leeggedronken kreeg en dat verbeterde helaas niet. Ze dronk toen dus geen volledige voedingen, maar wel voor de gezelligheid/hechting/quality time. Gelukkig deed het drinken mij geen pijn als het niet zo vaak gebeurde, dus ik kon er ook echt van genieten. O+ Na mijn verlof werd het 1-2 keer per week, en uiteindelijk steeds minder vaak omdat ze niet meer goed snapte wat de bedoeling was. Zat ze dwars door mijn shirtje heen te zoeken en te happen richting de borst om vervolgens boos te worden als ik die borst aanbood. :') Bij 7 maanden heeft ze voor het laatst aan de borst gedronken, daarna begon ze met heel hard bijten met haar nieuwe tandjes en heb ik het niet meer geprobeerd. :X
pi_174708601
Lijkt me echt verschrikkelijk als ze zo hard gaan bijten. :N Dan wel knap dat je toen ben gaan kolven en niet dacht: 'laat ik flesvoeding pakken"

E. sliep vannacht bij mijn ouders. Ik was zo moe en ben nog ziek dus heb geen wekker gezet,
Ik heb 8 uur geslapen O+ Maar ik werd wel wakker met 2 mini bowling ballen.

Na bijna een half uur pompen: 450cc :@ Wow das gewoon bijna een halve liter!
pi_174717432
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 09:43 schreef Memoru het volgende:
Lijkt me echt verschrikkelijk als ze zo hard gaan bijten. :N Dan wel knap dat je toen ben gaan kolven en niet dacht: 'laat ik flesvoeding pakken"
Uh, toen ze bij 7 maanden begon met bijten, kolfde ik al ruim 6 maanden fulltime. ;) Het was voor mij toen wel definitief duidelijk dat het drinken aan de borst écht mislukt was, eerder hield ik nog altijd een beetje hoop.
quote:
E. sliep vannacht bij mijn ouders. Ik was zo moe en ben nog ziek dus heb geen wekker gezet,
Ik heb 8 uur geslapen O+ Maar ik werd wel wakker met 2 mini bowling ballen.

Na bijna een half uur pompen: 450cc :@ Wow das gewoon bijna een halve liter!
Lekker, 8 uur slapen! O+ Af en toe "spijbelen" van je kolfschema moet je ook echt doen om het leuk te houden. Bij mij is de maximale opslagcapaciteit ook ongeveer 450. :Y
pi_175144297
Hoe ist nu met je productie?

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 19:02 schreef ViviRAWRS het volgende:

Uh, toen ze bij 7 maanden begon met bijten, kolfde ik al ruim 6 maanden fulltime. ;) Het was voor mij toen wel definitief duidelijk dat het drinken aan de borst écht mislukt was, eerder hield ik nog altijd een beetje hoop.

Hoe deed je dat dan? Na het aanleggen leegkolven? Tuurlijk is het jammer dat het live niet gelukt is. Mja toch al die tijd bv gehad. Toch iets om trots op te zijn ;)

Momenteel zet ik de wekker 6/7uur later maar soms maken mn borsten me wakker :') Overdag nog 2~4uur. (Ligt eraan wat me uitkomt :p)
Hoe zag jouw afbouw schema eruit?

Leidinggevende is geweest en ik hoef pas januari weer te beginnen :)
pi_175144682
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 08:32 schreef ViviRAWRS het volgende:
De prijs/kwaliteit-verhouding is inderdaad heel gunstig bij Spectra, daarom is dat merk ook in opkomst. Bijvoorbeeld in de VS kunnen vrouwen vaak de S2 vergoed krijgen via de zorgverzekering. Leuk dat jullie die nicht op deze manier kunnen helpen! :)

Hier gisteren mijn laagste opbrengst ooit (420 ml), dus toch nog een dalende trend. Het helpt vast niet dat ik ongesteld ben. :')
Ik ben echt tevreden met mijn spectra. Volledig opbouwen is niet meer gelukt maar heb het wel een stuk langer kunnen rekken door die kolf.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')