abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 21 mei 2018 @ 20:55:54 #301
41809 Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_179308627
registreer om deze reclame te verbergen
Opmerkelijk met die 8fps. Ik schiet in vergelijking daarmee tergend langzaam met eerst dat ding goed in de scherpte en dan een keer afvuren. Op het moment van de opname heb ik dan zo ongeveer een idee of ie totaal verkrukt is of dat het allemaal wel een kans heeft. Meeste beestjes probeer ik een keer of drie en meestal zit er dan wel iets bij. Bij zeldzamere beesten doe ik iets meer pogingen.
Met de Sony's schiet ik dan nog zuiniger dan met de Canon, met de Sony's krijg ik gelijk in de zoeker even een review te zien, bij de EOS zit de monitor bij mij altijd dicht en moet ik een beetje op mijn gevoel af gaan.
Meeste uitval komt bij mij omdat het scherptevlak net niet daar ligt waar ik hem graag hebben wil f omdat mijn hoek ten opzichte van het insect niet optimaal was en een deel net uit de scherpte valt (vooral bij juffers en bij vlinders gaat dat nogal eens mis)

De serie hierboven met de A7 deed ik steeds drie schoten per libel met steeds de aandacht op de ligging van het scherptevlak.
Voor de belichting heb ik met de Sony's weer wat minder verrassingen, ik zie vooraf al of dingen te licht of te donker worden en corrigeer de boel al tot ik een goed plaatje zie. Met de EOS moet ik het correctiewiel op het oog de goeie kant op draaien, omdat ik daarmee ben opgegroeid is dat ook niet echt problematisch

Soms heb je niet de mogelijkheid om er drie opnamen tegenaan te gooien en moet ie in n keer kloppen, en dat op ongeveer 20cm boven de grond.
Zelfs dat ging nog verbazend goed met de A7 die met zijn enorme kantelscherm heel laag kan werken.

42214784652_873332cca0_o.jpgGonepteryx rhamni by Ouwesok, on Flickr
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')