abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 13:15:51 #1
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173460492
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173460913
Oja, Saskia, ik merk thuis dat J meer eet als ik er echt een eetmoment aan tafel van maak. Dus gezellig samen gaan zitten en fruit eten en iets drinken bijvoorbeeld. Eten tussen het spelen door lukt alleen als er iets heel lekkers staat, anders vergeet hij het.
pi_173461141
Mijn dochter wordt over 1,5 maand 3 en weegt nu net 12kg. Ik zou me er echt niet druk om maken, die tabellen zeggen wmb niet zoveel.
Er wordt hier niet heel veel gegeten door de dag heen, maar het is een kleine, tengere, vrolijke stuiterbal. Zo lang ze genoeg energie heeft en gezond is, interesseert mij dat gewicht helemaal niks.
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_173461181
Poep, hele post getikt, nieuw topic geopend. :')

Het kwam neer op: zolang ze levendig is en zich goed ontwikkelt zou ik me niet te druk maken. Blijf gezond eten aanbieden, zorg dat er altijd wat goeds binnen handbereik staat.

Je kan ze niet dwingen, L. eet ook vreselijk slecht. Qua hoeveelheden best veel, ze groeit gestaag verder, maar hetgeen dat ze eet is zo slecht. Qua broodbeleg accepteert ze alleen zoetigheid, bij het avondeten eet ze enkel kale pasta/rijst (valsspelen met bloemkoolrijst/courgetti werkt helaas niet), patat en slecht vlees. Wij eten bijna altijd heel gezond, maar ze eet dan gewoon niks als het haar niet zint. De laatste keer dat ze groente heeft gegeten is weken geleden, zelfs tomatensaus weigert ze. Van buiten merkt N. niks, zij mag bepalen wat ze eet, maar van binnen voelt het voor mij nog zo naar omdat ze qua goede voedingsstoffen echt bijna niks binnenkrijgt. Enkel fruit en volle yoghurt vallen nog onder de noemer gezond. ;(

Maar goed, hier heb ik onlangs mijn frustratie nog over gepost.

Leukere dingen dus he.. Wij zijn op vakantie en N. heeft het hier zo fijn. Lekker banjeren door de straatjes en over de pleinen, naar het strand, allemaal leuke boeken/speelgoedwinkeltjes bekijken, ijsjes eten, rennen door het appartement. O+ Ze valt alleen op de meest onhandige momenten in slaap: in de draagzak vijf minuten voor we thuis zijn, in de kinderwagen terwijl het nog maar 10 minuten lopen is van het station naar huis, in het achterzitje van de fiets, terwijl ik een half uur later op een terras had afgesproken met man + baby. :') Ze heeft nog geen enkele middag in haar bed geslapen, terwijl we toch elke dag wel om 1 uur weer terug waren.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_173461355
Selv, als die laatste foto is gemaakt op dat pleintje waar het standbeeld van Puccini staat, zat ik een week geleden op exact dezelfde plek. :D.
Leuk om daar te fietsen, hè!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_173461459
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 14:04 schreef DevilsAndDust het volgende:
Selv, als die laatste foto is gemaakt op dat pleintje waar het standbeeld van Puccini staat, zat ik een week geleden op exact dezelfde plek. :D.
Leuk om daar te fietsen, hè!
Ja, dat is daar inderdaad. En ik vond het fietsen zo superleuk! Helaas is L. echt nog te klein en moesten we opsplitsen, maar ik heb N. al beloofd dat als we ooit weer terugkomen we ook op zo'n "gekke fiets" (voor vier personen met zo'n overkapping) gaan, die vindt ze echt hilarisch. :D
pi_173461831
Oh wat heerlijk zomerd Selv! La dolce vita 💛
pi_173462118
Wat toevallig Dad en Selv :D Volgend jaar groepskorting bedingen ;)

Heerlijke vakantiefoto's Selvaria, mooi dat jullie dat zo genieten met z'n vieren. Mis je de auto al of gaat het prima zo met het ov?

Wij waren afgelopen weekend kamperen. F vond het fantastisch O+ Ondanks score van 1 wespenbeet en 1 teek. Toen ik de eerste avond zei dat we nog even z'n tanden moesten poetsen was zijn antwoord 'Maar waar is hier dan de badkamer :? ' incl vragende armgebaren _O-

We hadden ook een speurtocht uitgezet in het bos, op zoek naar een schat van de rovers. Super spannend vonden ze het; een 5-jarige en 3 3-jarige kindjes vol enthousiasme rennend door het bos. O+ Halverwege lag een omgevallen boom, had een reus omgegooid dacht F. De 'schat' was een klein kadootje voor iedereen. Ze waren zo verrukt :D Daar gaan we maar een jaarlijks terugkeren ritueel van maken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_173462475
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 14:50 schreef Fazzoletti het volgende:
Wat toevallig Dad en Selv :D Volgend jaar groepskorting bedingen ;)

Heerlijke vakantiefoto's Selvaria, mooi dat jullie dat zo genieten met z'n vieren. Mis je de auto al of gaat het prima zo met het ov?
Dat is behoorlijk afhankelijk van de activiteit.. :+ Gisteren gingen we naar het strand en dat was een flinke onderneming zonder auto, maar wel goed te doen. Verder heb ik hem geen moment gemist. Ons appartement zit zo goed als midden in de stad en alle leuke terrasjes, winkels, bezienswaardigheden zijn te belopen. Vandaag heb ik dus een fiets gehuurd met N. en morgen gaan we waarschijnlijk naar Pistoia, weer lekker met de trein (dit keer dus zonder koffer met handdoeken en andere zwemspullen. :P ).

Ik ben wel heel erg blij dat L. besloot thuis de draagzak te weigeren en dat we dus de wagen bij ons hebben, zonder was wel te heftig geweest in deze hitte. Overigens gaat het als we haar wel in de zak doen inmiddels weer prima, zo heeft ze gisteren 1,5 uur bij man doorgebracht (vanaf het strand naar het station, in de trein, van het station naar huis en daar nog even verder):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:') O+
pi_173462504
Jouw weekend klinkt ook fantastisch Fazz. Die reus. :D Ik kan me voorstellen dat ze het helemaal geweldig hebben gevonden. O+
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 15:11:06 #11
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173462546
Hé, wat een mooie draagzak :P

Is het daar niet erg warm? Ik vind het nu in NL al veel te warm...

Wat een mooie foto's Fazz!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173462702
30 graden, dus valt voor de regio wel mee geloof ik. We zijn meestal tussen 1 en 5 lekker in ons appartement met airco. Man ligt momenteel weer een monsterslaap met baby te doen terwijl N. en ik lekker liggen te chillen op bed met tablet/telefoon/boekjes. :D

En oeps @ mijn vorige post, dacht even dat ik in het babytopic aan het posten was. :@
pi_173463309
Het klinkt en ziet er heerlijk uit Sel! O+

L. vermaakt zich ook prima op vakantie. Of zoals ze zelf zegt: VERTANSIE LEUK *;
's ochtends naar het strand, stenen zoeken. 's middags naar het zwembad, water in de emmer scheppen. Tussendoor in de wagen in slaap vallen, want in bed slapen is voor babies. En tussen alle bedrijven door ijsjes eten en steentjes bij het huisje in de emmer stoppen. Ijsjes is overigens zowat het enige wat ze eet. Ja, en witte bonen in tomatensaus bij het ontbijt. :') Er gaat as we speak voor het eerst in vier dagen een boterham in, maar volgens mij is het d'r vooral om de ham te doen. :P
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_173463693
Leuke foto's O+

Selv dat klinkt als een heerlijke vakantie! (En wat een leuk jurkje(of is het een shirt?) heb je aan op de foto.) En Kris ook al aan het genieten op vakantie. Ik ben een tikkie jaloers hoor!

Saskia: De curve ziet er m.i. ook niet zorgwekkend uit. Uithongeren lijkt mij niet echt de oplossing. Als M. weinig heeft gegeten 's middags en 's avonds duidelijk honger heeft, kan ze bij het avondeten toch stug volhouden dat ze niks wil eten. Zit N. wel bij jullie aan tafel als jullie eten? Onder het mom van zien eten doet eten? Hier lijkt dat wel iets te helpen.

Hier ook een matige eter, maar wel eentje die (nog) wel een paar soorten groente eet. Dat eet ze dan maar extra vaak. Drinken ging hier tot voor kort ook hopeloos. Tot aan sterk ruikende luiers toe, omdat ze gewoon echt weigerde te drinken. Zit je dan met je voornemens van zoveel mogelijk water geven, melk en de naturel yoghurt na het eten (dat werd ook geweigerd) :') Diksap en fruityoghurt/danoontjes it is. Sinds kort drinkt ze wel weer gewone melk, dus er is iets van vooruitgang.
pi_173463820
Die vakantieverhalen O+
pi_173464326
Saskia, hoe is de curve van alleen lengte over de tijd? heb toevallig net 2 verschillende vriendinnen waar vooral de lengte erg begon af te buigen en dat bleek bij beide coeliakie. Bij 1 van de twee kinderen (nu 5jaar, andere kind 4) wel veel buikpijn enzo, maar beide op zich vrolijke levendige zich verder goed ontwikkelende kinderen, alleen lengte bleef sterk achter.
Als jou dochter wél gewoon goed groeit in de lengte zou ik me er niet zo druk over maken, dan is ze gewoon alle babyvet aan t opmaken...
pi_173464514
Saskia, heb je ooit haar keel laten nakijken bij de huisarts? Een neefje had ook zo'n type curve, die bleek geïrriteerde amandelen te hebben waardoor hij nooit goed at, maar het was ook nooit een keelontsteking waar hij echt last van had. Dus sluimerend en niet duidelijk voor de ouders. Eenmaal de amandelen eruit en de curve schoot weer de pan uit (vond het CB dan ook weer niet leuk)..
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 17:02:56 #18
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173464701
De lengte gaat prima, precies volgens het gemiddelde lijntje.
Keelontsteking nooit reden gehad om naar te laten kijken, en ze eet en drinkt op zich wel ok. Het is vooral dat ze veel borstvoeding drinkt; als ik er eens niet ben, eet ze veel meer vast voedsel. Maar om dan als cb te gaan zeggen dat we maar met bv moeten stoppen, dat vind ik echt behoorlijk fout.
We eten wel altijd samen, maar zien eten doet hier niet eten, tenminste geen groentem. IJsjes daarentegen wel :Y)
En idd wat Deepfreeze zegt, als ze een beetje boven gemiddeld had gezeten was ze ineens weer te dik geweest. Niet ieder kind is gemiddeld...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173466208
Je zou dan inderdaad eerst eten aan kunnen bieden en daarna bv. Maar als ze het verder goed doet...
Mijne ging bij de 2 jaar controle 'omhoog in het groene gebied' op de BMI curve en daarvoor kreeg ik meteen een preek :'). Je kunt overal over zeuren en er zijn ook ouders waarbij het goed is dat ze zulke tips geven.

De afspraak bij de kapper is gemaakt en J heeft proefgezeten in de kappersstoel. Ben benieuwd hoe het knippen tzt gaat.
pi_173467587
Saskia, ik zou er echt geen sjoege aan geven hoor. Het ligt gewoon aan de arts die je vandaag had, die maakt van een mug een olifant.

Nora zat met 2 jaar iets erboven. Ze werd direct als een zorgelijk geval bestempeld die overgewicht had. Toen ik erna aan mijn omgeving vroeg of ze Nora te dik vonden, moesten sommige gewoon erom lachen :') Afijn, arts wilde met mij een afspraak maken voor na wat maanden om te kijken hoe het ging met haar gewicht. Tot op de dag van vandaag, ruim een jaar later, niks meer gehoord.

2 weken geleden een 3 jaarcontrole gehad en ze zat weer prima op de lijn :) En zou ze dat weer niet zijn, dikke pech dan. Ik zie de curves niet als een soort van graadmeter ofzo. Je moet naar het kind zelf kijken. Functioneert het goed en is het vrolijk (zonder dat natuurlijk de ribben eruit steken of dat de vetrollen zichtbaar zijn)? Dikke prima dan.
  dinsdag 29 augustus 2017 @ 19:56:46 #21
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_173467777
Dat vind ik ook hoor :) het maakt mij alleen boos en verdrietig dat zo'n arts op deze manier mensen benadert. Altijd gaat alleen om gewicht. En zo negatief over borstvoeding.
Toen N 6 maanden was, zat ze op de +3 lijn. Dus moest ik stoppen met de bv en bijvoeding gaan geven. En nu is ze een beetje te dun en moet ik ook stoppen met bv van dat mens. Ik heb echt zin om een klacht in te dienen.

Overigens heeft N net lekker groentesoep gegeten :Y)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_173468183
Die heeft er gewoon nul verstand van. Blijf jezelf en je kind mooi volgen.

Eten kan je toch niet erin forceren. Kindjes leren controle krijgen over hun lichaam. Wat erin gaat en ook al een beetje hoe het eruit gaat. Potjes gedoe enz.

Ik krijg altijd jeuk van het cb.
Zit nu al uit te kijken naar de 4e. Dan mogen wij :')
Schudden voor gebruik
pi_173468253
Leuke vakantie foto's gezien O+

Vandaag bij de dierentuin geslenterd en weer veel mogen dragen. Zijn we in de binnenspeeltuin aangekomen. Loop ik met de rs om mij heen. Komt er een klein blond meisje op mij afgelopen. "Dragen! O+" en wijst ook naar mijn borst om te drinken :D

Ik zei tegen haar oppas dat ze het goed wist te vertellen. Die moest lachen om wat ze deed. Die Julia toch :D

Wurm wilde wel delen. Kom kom tink! Zei hij :') sociaal kind :D
Schudden voor gebruik
pi_173468320
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 19:56 schreef SaskiaR het volgende:
Dat vind ik ook hoor :) het maakt mij alleen boos en verdrietig dat zo'n arts op deze manier mensen benadert. Altijd gaat alleen om gewicht. En zo negatief over borstvoeding.
Toen N 6 maanden was, zat ze op de +3 lijn. Dus moest ik stoppen met de bv en bijvoeding gaan geven. En nu is ze een beetje te dun en moet ik ook stoppen met bv van dat mens. Ik heb echt zin om een klacht in te dienen.

Overigens heeft N net lekker groentesoep gegeten :Y)
Aangeven dat je bij de volgende controle een andere arts wilt hebben. Ze zijn niet allemaal hekserig gelukkig :)
pi_173468415
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 20:20 schreef Stippelrientje het volgende:
Die heeft er gewoon nul verstand van. Blijf jezelf en je kind mooi volgen.

Eten kan je toch niet erin forceren. Kindjes leren controle krijgen over hun lichaam. Wat erin gaat en ook al een beetje hoe het eruit gaat. Potjes gedoe enz.

Ik krijg altijd jeuk van het cb.
Zit nu al uit te kijken naar de 4e. Dan mogen wij :')
Sommigen zien kinderen als een soort robots ofzo, ik weet niet wat het is. Ik vraag me ook echt af hoe ze de functie gekregen hebben. En of ze hun werk wel echt leuk vinden.

De arts die vond dat Nora overgewicht had, had ook opgemerkt dat Nora verkleefde schaamlippen had. Dikke paniek, ik moest naar de huisarts. Omdat ik daar totaal niet bekend mee was, was ik er ook niet gerust op. Huisarts wist ook niet goed wat te doen, die stuurde Nora weer naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis waren we binnen 5 minuten klaar met de boodschap 'Dit komt vaak voor hoor en dat komt vanzelf goed'' We kregen een hormoonzalf mee mocht Nora pijn hebben of moeilijk kunnen plassen, dan konden we dat smeren.

Afijn, bij de afspraak bij het cb had de arts het er nog over ( een andere) en ze gaf gewoon toe dat sommige artsen te snel in de stress schieten over dingen en ze beaamde ook dat dat met de schaamlippen vaker voorkomt en dat dat goed komt naar mate meisjes hormonen beginnen te produceren.

Ergens vind ik het wel goed dat arts 1 ons heeft verder gestuurd, maar de wijze waarop klopte niet. Ze deed echt alsof Nora een zeldzaam geval was en ze gaf mij een bezorgd gevoel terwijl dat helemaal niet nodig was.

Waarom zijn er van die heksen die ouders onnodig een bezorgd gevoel geven? Ouder zijn is soms al niet makkelijk, heb je nog zo'n feeks erbij :')

[ Bericht 20% gewijzigd door Sunshine1982 op 29-08-2017 20:45:05 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')