SPOILER: Zuurgoed volgens Tem en NegentiendertigOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Maizenakoekjes volgens KillemWieftOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Gado gado heet in Suriname petjel en je maakt het met petjelsaus.
Een rotiplaat warm je op in de magnetron in een boterhamzakje. Afhankelijk van hoe diep gevroren ze zijn en hoe hoog je magnetron staat, moet je ongeveer 90 tot 120 seconden opwarmen. Halverwege draaien.
Meer recepten:
http://sranangkukru.net/
https://www.puureten.net/recepten/surinaamse-roti/
Rudolf van 24Kitchen maakt 'pom' en wordt uitgelachen
[ Bericht 45% gewijzigd door Lucky_Strike op 29-08-2017 17:45:59 ]Spoilers!
Yup, in z'n geheel ze hebben wel wat langer nodig om lekker te worden op zuur, omdat ze wat groter zijn. Weekje ofzo. Als je het goed doet blijven ze heel knapperig van buiten en sappig van binnen.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:05 schreef Tem het volgende:
Gaan die er in zijn geheel in dan? Wil het wel eens gaan proberen, klinkt goed
Cool ga ik eens proberen. Heb weer weckpotten gekocht dus moet lukkenquote:Op maandag 28 augustus 2017 23:17 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Yup, in z'n geheel ze hebben wel wat langer nodig om lekker te worden op zuur, omdat ze wat groter zijn. Weekje ofzo. Als je het goed doet blijven ze heel knapperig van buiten en sappig van binnen.
Ze zijn ook op zuur verkrijgbaar in een zakje (met rode ui), ik haal dat altijd op de markt bij Reigersbos in Amsterdam ZO.
Okersoep oker en antroewa mag wmb verbannen worden uit de surinaamse keuken.quote:
Succes!quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:18 schreef Tem het volgende:
[..]
Cool ga ik eens proberen. Heb weer weckpotten gekocht dus moet lukken
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:21 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Okersoep oker en antroewa mag wmb verbannen worden uit de surinaamse keuken.
[..]
Succes!
Ja, heerlijk maar met de Surinaamse variant van pindasaus dan hè.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Liever met pindasambal, dat smaakt niet hetzelfde als pindasausquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Niet te vergeten de grietbana soep.quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:25 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!
Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
Nee, de pindasaus overheerst vind ik. Liever zonder.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Noh, is net kikkerdril. Een grit'banasupu bijv is veel lekkerderquote:Op maandag 28 augustus 2017 23:25 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Okrosoepoe met zoutvlees of antroewa met zoutvlees heerlijk!!!
Okrosoepoe is een kraktisoepoe.
Beetje suffe vraag maar warm jij die in de magnetron op of in de koekenpan? Zijn niet bevroren en ik weet niet of dat folie "magnetron proof" is.quote:Op dinsdag 22 augustus 2017 23:10 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Probeer die rotiplaat van Parbo op de Bergweg eens.
Gewoon in de magnetron, maar dan zonder verpakking.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:36 schreef Tem het volgende:
[..]
Beetje suffe vraag maar warm jij die in de magnetron op of in de koekenpan? Zijn niet bevroren en ik weet niet of dat folie "magnetron proof" is.
Bedankt, vanavond deze eens proberen.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:44 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Gewoon in de magnetron, maar dan zonder verpakking.
Hoe lang warm je ze dan op? 10 min of zo?quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef JaneDoe het volgende:
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef Tem het volgende:
[..]
Bedankt, vanavond deze eens proberen.
Was nog niet eerder in die toko geweest. Hebben wel leuke spulletjes daar. Ga er maar eens meer heen.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:59 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of je ze lekker vindt.
Dit doe ik ook altijd.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:49 schreef JaneDoe het volgende:
als ik een roti opwarm in de magnetron, doe ik dat liever in een boterhamzakje ofzo
vind t anders zo droog en hard worden
zie reactie van vincenzo78, ingevroren ongeveer anderhalve minuut, anders denk ik een halve minuutquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 09:57 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Hoe lang warm je ze dan op? 10 min of zo?
30-45- sec op 900W daar worden die van Parbo in ieder geval niet droog van. De zelfgemaakte van m'n ma trouwens ook niet, maar zij maakt ze met melk ipv water. Die zijn super zacht!
Ik vind de roti van mijn moeder ook lekkerder dan die van de toko. Mijn moeder kookt naast Hollands al haar hele leven allerlei buitenlandse gerechten.quote:Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.
Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Mama's roti is de bestquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 11:20 schreef vincenzo78 het volgende:
Vraagje voor de mensen die vaker roti eten.
Indien je wel eens huisgemaakte roti hebt gegeten bij familie/vrienden dan is de roti van de toko 2 gradaties minder.
Idem dito eigenlijk met Pom. Dat koop ik ook nooit buiten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |