Afgelopen weekend had ik een vrijgezellenfeestje, dus was het zondag tijd om even bij te praten met mijn vriendin – ik had haar immers sinds zaterdagochtend 9.30u niet meer gezien. Dat deden we bij Old Scuola; daar waar Iwanius
zo’n fan van is, maar mijn zus prima had gegeten. We bestelden het volgende:
Vooraf burrata met oertomaat en basilicum (we deelden deze).
Als hoofd een pizza met aubergine en basilicum en een pizza met prosciuotto en truffelpecorino.
Tot slot de huisgemaakte nutella en de tiramisu (dessert van de dag).
De burrata met oertomaat smaakte enorm naar meer. Perfect op smaak, vol umami, geen poespas, top.
En dan de pizza’s, waar het natuurlijk om draaide. Wij hebben allebei een enorm zwak voor prosciutto, maar besloten ook de aubergine te bestellen zodat we wat meer konden proeven dan 1 pizza.
Mijn vriendin is eigenlijk niet zo van de pizza, maar ze was hier heel erg enthousiast over. Ik, als liefhebber van een dunne korst en niet te veel beleg, minder. Het deeg was weliswaar smaakvol, maar voor mij te zacht en de pizza vond ik te rijkelijk belegd. Op zich qua smaak verder weinig op aan te merken, al vond ik bij sommige happen van de pizza proscioutto de truffel te veel overheersen – dat blijf ik een risico vinden als je geen verse truffel gebruikt.
Het dessert was prima; ik heb wel lekkerdere tiramisu’s op, maar de nutella was perfect. Niet te zwaar, niet te sterk qua chocoladesmaak, maar vol romig en goede, subtiele hazelnootsmaak.
De bediening was wel traag. We hadden niet gereserveerd en namen dus eerst plaats aan de bar, maar kregen pas na 20 minuten de vraag of we überhaupt de kaart wel wilden zien – ondanks dat we duidelijk hadden laten weten te willen eten, wat ook aan de bar kon. Gelukkig hadden we genoeg om over te praten, anders had ik me daar heel erg aan gestoord. En ja, het was zondag, maar 10 minuten wachten op de rekening (toen besloten we zelf maar naar de kassa te lopen) slaat natuurlijk nergens op.
Omdat ik moe was gaf ik een veel te grote fooi (mijn standaard 10%) en kwamen we uit op ¤75, inclusief twee witte wijn en twee speciaalbiertjes. Ik zou het eten een 6,5 geven, omdat voor en na lekker waren, mijn vriendin echter een 9-. De bediening scoorde echter veel lager, dat was heel misschien met een halfvol glas een heel krap zesje.