Dit. Daarom trakteer ik maandag op het werk op een broodje hamburger .quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:11 schreef Myraela het volgende:
Ik ben eigenlijk sowieso geen enorme gebak-fan.
Ik trakteerde op mijn werk op een broodje turkquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:12 schreef borisz het volgende:
[..]
Dit. Daarom trakteer ik maandag op het werk op een broodje hamburger .
Alleen de lucht er van of aten ze ookquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:13 schreef zeefje het volgende:
[..]
Ik trakteerde op mijn werk op een broodje turk
Oh ik best wel. Vind het ook leuk om te bakkenquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:11 schreef Myraela het volgende:
Ik ben eigenlijk sowieso geen enorme gebak-fan.
Jij hebt een keuken tot je beschikking? En maar een paar collega's?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:12 schreef borisz het volgende:
[..]
Dit. Daarom trakteer ik maandag op het werk op een broodje hamburger .
Celebs, dat zijn meestal acteurs en andere sneeuwvlokjes, die hebben nooit echt gewerkt.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik kijk naar Masterchef celebraties en ik kan het getrut met snijden niet uitstaan. Echt, serieus, waarom leren mensen niet gewoon hoe je het beste snijdt? Ze zijn allemaal 40+ en snijden zo sloom en truttig als een kind van 12. Aaaaarrrggghhh. En dat zijn mensen die beweren (bijna) elke dag te koken. Slaan wil ze zo, hard slaan.
Ja. En een collega of 12 aanwezig. Dus goed te doen.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij hebt een keuken tot je beschikking? En maar een paar collega's?
Wat heeft werken ermee te maken? Kookervaring gaat het om en het valt me op hoe amateuristisch mensen blijven snijden, ook al koken ze al jaren. Kijk naar Nigella, niet om aaaaan te zien zoals die staat te trutten in de keuken. Geen wonder dat ze voor makkelijk en prefab gaat, anders duurt het uuuuren.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Celebs, dat zijn meestal acteurs en andere sneeuwvlokjes, die hebben nooit echt gewerkt.
Ik ben niet heel langzaam maar absoluut niet super snel. Motorisch is dat niet erg veiligquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:23 schreef Myraela het volgende:
Ik snij ook niet goed. Probeer het soms, maar dat gaat dan zoveel langzamer dat ik gewoon niet het geduld heb om het mezelf goed aan te leren.
En dus leer je het nooit.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:23 schreef Myraela het volgende:
Ik snij ook niet goed. Probeer het soms, maar dat gaat dan zoveel langzamer dat ik gewoon niet het geduld heb om het mezelf goed aan te leren.
Ik snij mij minder dan 1 keer per jaar in de vingers.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:28 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik snij ook niet zoals ik het zou willen. Maar op de een of andere manier snij ik me regelmatig in de vingers, dus doe ik het wat voorzichtig aan.
Top, ben benieuwd.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik snij mij minder dan 1 keer per jaar in de vingers.
Nog een reden om te leren hoe het hoort.
Ik ga er morgen een topic over openen. Met er bijgezochte filmpjes bij....
Heb wel eens geinformeerd naar een cursus snijden, maar dat was onbegonnen werk om er te komen. Was op een zondag in een piepklein dorpje zonder OV op zondag. Niet te doen.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik snij mij minder dan 1 keer per jaar in de vingers.
Nog een reden om te leren hoe het hoort.
Ik ga er morgen een topic over openen. Met er bijgezochte filmpjes bij....
Oh, daar kan ik ook een pagina over volschrijven. Uien snijden!quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:35 schreef Myraela het volgende:
Ik gebruik ook gewoon een koksmes. Alleen ik hou m'n vingers niet gebogen genoeg. En uien snij ik ook niet zoals ze horen. Ik laat het kontje niet vast zitten, dus ik snij ze niet horizontaal in.
Hoe doe jij het?quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, daar kan ik ook een pagina over volschrijven. Uien snijden!
Dat is zo'n beetje het enige wat ik niet volgens het boekje doe omdat dat boekje niet deugt!
Later kwam ik eens een filmpje tegen waarin mijn zelfbedachte manier werd aangeprezen als de Aziatische manier. Lang leven de Aziaten!
Oh, dat heb ik ook aangeleerd. Op mijn euh 23ste of zo. Daarna tijden lang langzamer getypt, maar volgehouden en nu typ ik dus blind. Al jaaaaren. Echt wel fijn. Echt wel winst.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:42 schreef Myraela het volgende:
Het is bij mij een beetje hetzelfde als met typen. Dat doe ik ook niet zoals het hoort met 10 vingers. Maar de juiste manier aanleren kost zoveel tijd aan gewenning en levert zo weinig op.
Dito!quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hoe doe jij het?
Ik haal het topje en het kontje eraf. Snij het door de helft, daarna in halve maantjes en daarna dat nog een keer overdwars.
Ligt er toch ook aan hoe je de uien wil? Soms wil je ringen, soms brunoise soms iets er tussen...quote:
Maar ik typ nu ook gewoon blind, alleen niet met 10 vingers. Als ik zo'n testje doe om de aanslagen per minuut te bekijken ben ik ook gewoon snel. Toch zou ik volgens mijn vriend moeten leren om met 10 vingers te typen omdat dit er niet professioneel uitziet.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:45 schreef RobinOok het volgende:
Oh, dat heb ik ook aangeleerd. Op mijn euh 23ste of zo. Daarna tijden lang langzamer getypt, maar volgehouden en nu typ ik dus blind. Al jaaaaren. Echt wel fijn. Echt wel winst.
Ook dat, die halve ringen, dat doe je beter als halve maantjes zoals Myraella. Maar dan dunne, halve maantjes.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:47 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ligt er toch ook aan hoe je de uien wil? Soms wil je ringen, soms brunoise soms iets er tussen...
Knap. Ik zie dat niet direct voor me hoe je dat doet....quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:48 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar ik typ nu ook gewoon blind, alleen niet met 10 vingers.
Mandoline vind ik echt een doodeng ding. Mooie gekocht, maar het had toch meer druk/kracht nodig dan ik kon geven (niet bij alles natuurlijk). Ding doorverkocht aan een collega. Dan maar gewoon mijn scherpe mes en voorzichtig zijn. En als het kan, gebruik ik één van de kenwood accessoires.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:49 schreef FranticDJ het volgende:
Ik zweer bij de Nicer Dicer!
Hier ook koksmes, niet bijzonder snel, maar dat komt vanzelf ooit wel. Grote dingen als winterpeen/komkommer etc. dat gaat met een mandoline
Ja je moet wel opletten en bij kleine stukjes altijd dat handvat ding gebruiken.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:53 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Mandoline vind ik echt een doodeng ding. Mooie gekocht, maar het had toch meer druk/kracht nodig dan ik kon geven (niet bij alles natuurlijk). Ding doorverkocht aan een collega. Dan maar gewoon mijn scherpe mes en voorzichtig zijn. En als het kan, gebruik ik één van de kenwood accessoires.
Leuk, een plastic horloge.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:42 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuw klokje
Ik zweer bij G-Shock.
Ik vond 'm meer eng om die scherpe messen te plaatsen. En ik had dus de kracht niet om bv uien er fijn op de snijden. Voor grotere hoeveelheden gebruik ik de keukenmachine. Dan maar wat afwas (in de machine)quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja je moet wel opletten en bij kleine stukjes altijd dat handvat ding gebruiken.
Wij hebben er.1 van een markt koopman uit Vlaanderen. Niet gek duur, wel veel features. De vorige is 20 jaar mee gegaan (van dezelfde markt koopman )
Jij weet met 10 vingers waar de toetsen zitten, ik weet dat ook maar dan met 5 vingers. Niet de goede manier, maar ik ben natuurlijk opgegroeid met computers en heb het gewoon altijd zo gedaan.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Knap. Ik zie dat niet direct voor me hoe je dat doet....
Haters gonna hatequote:
Zag gisteren een collega typen, 2 vingersysteem en dat ging me toch in een rap tempo. Nooit geweten totdat ik het gister zag dat het met 2 vingers ging, het klonk als 10 vingersyteemquote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb ook echt nog nooit gehoord dat iemand een slechte indruk wekte met typen op een niet officiële manier
Ik ken denk ik niet eens mensen die dat verschil kunnen zien? Bestaan die nog?
Ik zie dan zo'n strenge oude dame met een knot en weinig levensplezier voor me
Hahaha, mijn vriend valt alles op en ik hou dus de hele tijd m'n pink omhoog. Dus het ziet er wel een beetje vreemd uit. Mijn stiefvader typt overigens nog heel langszaam met twee vingers, dat vond ik altijd wel een beetje grappig.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb ook echt nog nooit gehoord dat iemand een slechte indruk wekte met typen op een niet officiële manier
Ik ken denk ik niet eens mensen die dat verschil kunnen zien? Bestaan die nog?
Ik zie dan zo'n strenge oude dame met een knot en weinig levensplezier voor me
Ik heb een van Borner, kan iets op tien verschillende manieren snijden.quote:Op vrijdag 18 augustus 2017 22:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ja je moet wel opletten en bij kleine stukjes altijd dat handvat ding gebruiken.
Wij hebben er.1 van een markt koopman uit Vlaanderen. Niet gek duur, wel veel features. De vorige is 20 jaar mee gegaan (van dezelfde markt koopman )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |