Ik zie eigenlijk weinig verschil tussen vlees en vis, het zijn allemaal dieren met bewustzijn. Veel vis komt ook uit de bio-industrie (zalm, tilapia, etc) en daarin verschilt het dus ook niet van koeien, kippen of varkens.quote:Op zondag 16 juli 2017 13:05 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Overgang ging mij ook makkelijk af, behalve dan dat ik dus nog wel vis eet. Jij eet dus ook geen vis meer? Jij hebt de overgang gelijk gedaan en ik ben dus gestopt met vlees met het idee dat vis daarna wel komt.
Klopt! Is deels ook de reden waarom ik dus nu echt wil stoppen.quote:Op zondag 16 juli 2017 14:40 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik zie eigenlijk weinig verschil tussen vlees en vis, het zijn allemaal dieren met bewustzijn. Veel vis komt ook uit de bio-industrie (zalm, tilapia, etc) en daarin verschilt het dus ook niet van koeien, kippen of varkens.
Wat adviseer je dus?quote:Op zondag 16 juli 2017 13:32 schreef Montelly het volgende:
Als je ook nog eens vis links laat liggen..
Vis en vitamines
Vis zit boordevol vitamines. Er zit namelijk volop vitamine A, D en B12 in vis, waarbij vitamine A en D vooral in vette vis zitten.
Vitamine A is belangrijk voor de ogen, een gezonde huid, de groei en de weerstand.
Vitamine D zorgt voor stevige botten en tanden en speelt ook een rol bij de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het voorkomen van een depressie.
Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.
Omega 3/6/9 zuren.
Uhu, vegetarisch eten wil niet zeggen dat je soja eet. Ik eet al jaren geen vlees en compenseer dat niet met dat vegetarische vlees of soja.quote:Op zondag 16 juli 2017 13:36 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Om nog maar niet te spreken van wereldwijde ontbossing om aan de stijgende vraag naar soja te voldoen. Dat is deels voor diervoeder maar het vegetarische deel draagt daar ook flink aan bij.
Dat valt heel erg mee hoor. Zo'n 85 procent van alle soja eindigt in diervoer.quote:Op zondag 16 juli 2017 13:36 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Om nog maar niet te spreken van wereldwijde ontbossing om aan de stijgende vraag naar soja te voldoen. Dat is deels voor diervoeder maar het vegetarische deel draagt daar ook flink aan bij.
Maar de hele natuur is eten en gegeten worden. Alleen mensen weten dat gegeten worden vrijwel geheel te vermijden zolang ze nog in leven zijn tenminste. Als je niet kan verdragen dat wezens andere wezens opeten dan is de wereld wel een heel harde omgeving voor je. De hele dierenwereld is daar op gebaseerd.quote:Op zondag 16 juli 2017 14:40 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik zie eigenlijk weinig verschil tussen vlees en vis, het zijn allemaal dieren met bewustzijn.
Wat aziatische vis geeft ik je 100% gelijk. Die zwemt dus in overbevolkte vijvers die 'ververst' worden met zwaar vervuild rivierwater, die eet ik ook niet. Zalm uit noorse fjorden heb ik iets minder moeite mee hoewel wildvang en weinig bewerkt voor mij toch echt voorkeur heeft.quote:Veel vis komt ook uit de bio-industrie (zalm, tilapia, etc) en daarin verschilt het dus ook niet van koeien, kippen of varkens.
Als ik mijn vlees zelf zou kunnen jagen in de vrije natuur zou ik er veel minder problemen mee hebben. Het gaat om die verrotte bio industrie. Ik heb heel grote problemen met het idee dat we dieren industrieel op veel te massale schaal fokken en afslachten met alleen oog voor de kosten en de winst en bijna geen oog voor het dierenwelzijn of het milieu.quote:Op zondag 16 juli 2017 15:17 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Maar de hele natuur is eten en gegeten worden. Alleen mensen weten dat gegeten worden vrijwel geheel te vermijden zolang ze nog in leven zijn tenminste. Als je niet kan verdragen dat wezens andere wezens opeten dan is de wereld wel een heel harde omgeving voor je. De hele dierenwereld is daar op gebaseerd.
De meeste zalm komt echt uit de bio industrie en die is zwaar vervuilend. Wilde zalm is maar marginaal.quote:Wat aziatische vis geeft ik je 100% gelijk. Die zwemt dus in overbevolkte vijvers die 'ververst' worden met zwaar vervuild rivierwater, die eet ik ook niet. Zalm uit noorse fjorden heb ik iets minder moeite mee hoewel wildvang en weinig bewerkt voor mij toch echt voorkeur heeft.
There you go.quote:Het houden van dieren voor consumptie ben ik niet op tegen zolang het maar netjes gebeurd (met respect voor het beest) en dat is helaas meer uitzondering dan regel.
De profeet zal niet trots op je zijn. Waarom anders heeft allah je een schaap gegeven? Vis is trouwens geen vleesvervanger. In rode vlees zit voedingstoffen dat niet in wit vlees te vinden valt. Daarom is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Ik bijv wil paar keer per week rundvlees.quote:Op zondag 16 juli 2017 01:18 schreef Maghrebijnse het volgende:
Wie oh wie leeft volledig vegetariër? En is het een beetje te doen? Wie heeft de overgang van het pescotarisme naar het vegetarisme gemaakt en hoe ging dat? Ik eet al jaren geen vlees meer. Dat is me simpel af gegaan, maar vis at/eet ik nog wel. Sinds een paar maanden al wel sterk geminderd, maar maak mezelf op een of ander manier wijs dat ik vis nodig heb om het tekort aan vlees te compenseren.
Ben erg benieuwd naar de ervaringen, verhalen en eventuele adviezen.
Gaan we weer. Want het is ook echt haram om geen vlees te eten. Zucht.quote:Op maandag 17 juli 2017 23:16 schreef Atak het volgende:
[..]
De profeet zal niet trots op je zijn. Waarom anders heeft allah je een schaap gegeven? Vis is trouwens geen vleesvervanger. In rode vlees zit voedingstoffen dat niet in wit vlees te vinden valt. Daarom is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Ik bijv wil paar keer per week rundvlees.
Het was ironisch bedoelt maar ik vergat even dat je een Marokkaanse was.quote:Op maandag 17 juli 2017 23:31 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Gaan we weer. Want het is ook echt haram om geen vlees te eten. Zucht.
zo is de natuur. Genoeg dieren die ook vlees eten. Alleen mensen doen moeilijk daarover.quote:Op zondag 16 juli 2017 09:12 schreef Megumi het volgende:
[..]
Dieren slachten en opeten is zielig. En de meeste hebben dat zelf natuurlijk nog nooit gedaan.
B12 zit niet enkel in vlees of visquote:Op zondag 16 juli 2017 09:07 schreef qajariaq het volgende:
Je zal toch ergens B12 vandaan moeten halen. Kan met pillen of injecties maar waarom niet gewoon gevarieerd eten inclusief dierlijke producten?
Succes met je darmkanker.quote:Op maandag 17 juli 2017 23:16 schreef Atak het volgende:
[..]
De profeet zal niet trots op je zijn. Waarom anders heeft allah je een schaap gegeven? Vis is trouwens geen vleesvervanger. In rode vlees zit voedingstoffen dat niet in wit vlees te vinden valt. Daarom is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Ik bijv wil paar keer per week rundvlees.
B12 en vitamine A zijn genoeg andere bronnen voor. Vitamine D krijg je uit de zon of slik je bij. Is niet duur. Omega 3 kan je halen uit lijnzaad en walnoten, om maar wat te noemen. Een vegetariër leeft gemiddeld langer.quote:Op zondag 16 juli 2017 13:32 schreef Montelly het volgende:
Als je ook nog eens vis links laat liggen..
Vis en vitamines
Vis zit boordevol vitamines. Er zit namelijk volop vitamine A, D en B12 in vis, waarbij vitamine A en D vooral in vette vis zitten.
Vitamine A is belangrijk voor de ogen, een gezonde huid, de groei en de weerstand.
Vitamine D zorgt voor stevige botten en tanden en speelt ook een rol bij de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het voorkomen van een depressie.
Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.
Omega 3/6/9 zuren.
Ik schijt goed hoor. Vega-mensen moeten juist uitkijken voor darmkanker en andere gezondheidsproblemen. Tegen de natuur gaan heeft een prijs:quote:
Het vlees wat we tegenwoordig eten heeft vrij weinig met 'eten zoals de natuur het bedoeld heeft' te maken. Bewerkt, vermaakt, en veel meer dan waar een mens voor gemaakt is.quote:Op dinsdag 18 juli 2017 08:52 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik schijt goed hoor. Vega-mensen moeten juist uitkijken voor darmkanker en andere gezondheidsproblemen. Tegen de natuur gaan heeft een prijs:
http://www.lindanieuws.nl(...)zond-dan-vleeseters/
Lees even mee.quote:Op dinsdag 18 juli 2017 09:15 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Het vlees wat we tegenwoordig eten heeft vrij weinig met 'eten zoals de natuur het bedoeld heeft' te maken. Bewerkt, vermaakt, en veel meer dan waar een mens voor gemaakt is.
Correlatie is geen causatie en een enkel onderzoek zegt niks. Dan ga ik liever af op longitudinaal studies die laten zien dat vegetariers ouder worden. Gezien de welvaartsziekten en oorzaken van veroudering is dat ook logisch.
Dat je later vroegtijdig het lootje legt kunnen we nu niet achterkomen maar dat je mentale problemen hebt kunnen we wel bevestigen.quote:vegetarische levensstijl voor een groter risico op kanker, allergieën en mentale problemen als depressie en angststoornissen. En dat zou samenhangen met het minder binnenkrijgen van verzadigde vetten en cholesterol en het juist meer binnenkrijgen van fruit, groente en volkoren.
Hee, Atak van de spek versus sla!quote:vegetarische levensstijl voor een groter risico op kanker, allergieën en mentale problemen als depressie en angststoornissen. En dat zou samenhangen met het minder binnenkrijgen van verzadigde vetten en cholesterol en het juist meer binnenkrijgen van fruit, groente en volkoren.
Je vergeet een niet dierlijke (natuurlijke) bron van B12 te vermelden. Volgens de voedingswijzer zijn die er niet.quote:Op dinsdag 18 juli 2017 08:26 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
B12 en vitamine A zijn genoeg andere bronnen voor. Vitamine D krijg je uit de zon of slik je bij. Is niet duur. Omega 3 kan je halen uit lijnzaad en walnoten, om maar wat te noemen.
Het lijkt alleen maar langer.quote:Een vegetariër leeft gemiddeld langer.
En ongezond plastic.quote:Op zondag 16 juli 2017 03:00 schreef Neverknown het volgende:
Wat is de reden als ik vragen mag? in vis zitten veel gezonde vetten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |