Als rt niet gaat dan gaat het niet hoor.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:
Mijn lief denkt dat als je dat doet, dat dat een soort voordringen is. Met name als het restaurant vol zit.
Zeker niet. Een goed bedrijf zal daar gewoon voor zorgen. Alleen maar mooi: meer omzet in minder tijd.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:
Mijn lief denkt dat als je dat doet, dat dat een soort voordringen is. Met name als het restaurant vol zit.
Als ik na afloop ergens heen moet dan zeg ik het en ik heb nooit de indruk dat ze andere gasten benadelen. Dus zou ik ook wel zeggen dat ik graag kom eten maar daar geen 6 uur over wil doen. Maar ja, nooit gedaan, want t is eigenlijk altijd gezellig.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:
Mijn lief denkt dat als je dat doet, dat dat een soort voordringen is. Met name als het restaurant vol zit.
En dan zeg je dus : "Ik wil graag de zus vooraf, hij de zo, dit tussen, dan de zo en ik dat. En we willen niet extra wachten tussen de gangen door."quote:Op vrijdag 14 juli 2017 22:18 schreef RolStaart-Beer het volgende:
Gewoon van te voren aangeven dat je niet extra wilt wachten tussen de gangen door.
Maar ik weet bij het reserveren niet hoeveel gangen ik ga bestellen....quote:Op vrijdag 14 juli 2017 22:16 schreef -AMG- het volgende:
Gewoon bij het reserveren zeggen dat je voor een bepaalde tijd weer weg wilt zijn. Een reden opgeven is sowieso onnodig.
"Wij willen graag dit vooraf en dat als hoofdgerecht. Wij hebben alleen helaas geen tijd om lang te tafelen, zou het mogelijk zijn om het hoofdgerecht direct na het voorgerecht geserveerd te krijgen?"quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dan zeg je dus : "Ik wil graag de zus vooraf, hij de zo, dit tussen, dan de zo en ik dat. En we willen niet extra wachten tussen de gangen door."
Serieus? Dat zou ik mijn strot niet uit krijgen.
Dat Weet je van tevoren niet (altijd).quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:02 schreef ._HAAK_. het volgende:
Kun je niet bij een restaurant eten waar ze opschieten?
Maar wat als de chef geen zus schijnt te hebben?quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dan zeg je dus : "Ik wil graag de zus vooraf, hij de zo, dit tussen, dan de zo en ik dat. En we willen niet extra wachten tussen de gangen door."
Serieus? Dat zou ik mijn strot niet uit krijgen.
Op een drukke plek eten, ergens midden in het centrum van een stadquote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat Weet je van tevoren niet (altijd).
Behalve als er fastfood op het raam staat.
Maar daar ga ik überhaupt niet uit eten.
Wij gaan gemiddeld 1 á 2 keer per week uit eten. Dat is juist het punt. Een ander is een avondje uit. Prima, als ik afspreek met iemand om bij te kletsen maakt het me niet uit hoe lang het duurt, integendeel. En als je niet vaak uit eten gaat wil je niet binnen een uur weer buiten staan. Maar ik wel! Graag zelfs.quote:
Direct achter elkaar? Dat klinkt als lopende band. Direct achter elkaar is niet wat ik wil...quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:18 schreef Postbus100 het volgende:
Misschien vragen met de toon: 'is het misschien mogelijk...' ...dat de gangen direct achter elkaar aan worden geserveerd? ...om voor 21.00 klaar te zijn? ...
Ik dacht dat jij zo assertief was? Gewoon vragen, vindt geen gastheer een probleem.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wij gaan gemiddeld 1 á 2 keer per week uit eten. Dat is juist het punt. Een ander is een avondje uit. Prima, als ik afspreek met iemand om bij te kletsen maakt het me niet uit hoe lang het duurt, integendeel. En als je niet vaak uit eten gaat wil je niet binnen een uur weer buiten staan. Maar ik wel! Graag zelfs.
Maar om dat op een normale manier aan te geven, dat lukt niet.
Komt dus ook omdat lief denkt dat het not done is.
Dat dacht je dan verkeerd.quote:
" Hallo, is het mogelijk om hier vlot iets te eten? "quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dan zeg je dus : "Ik wil graag de zus vooraf, hij de zo, dit tussen, dan de zo en ik dat. En we willen niet extra wachten tussen de gangen door."
Serieus? Dat zou ik mijn strot niet uit krijgen.
Gmta!quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:30 schreef Postbus100 het volgende:
'Vlot' vind ik ook wel een positief geformuleerd woord wat je kan gebruiken.
Omdat ik dan geen zin heb om te koken maar wel zin heb in lekker eten.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:27 schreef Postbus100 het volgende:
Puur nieuwsgierigheid: waarom eet je zo vaak puur functioneel in restaurants? Geen oordeel, ik probeer me een situatie in te denken dat je dit doet...
'We willen graag snel even een hapje eten. Is het mogelijk dat de gangen aaneengesloten met korte tussenpozen worden geserveerd?'
Dure hobby maar wel een leuke. Heb afgelopen jaren in (voor mijn doen) veel restaurants gegeten. Is echt wel anders dan thuis inderdaad. Als je een goede hebt.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat ik dan geen zin heb om te koken maar wel zin heb in lekker eten.
En omdat ik het leuk vind nieuwe dingen te eten en/of dingen die ik thuis niet zou maken. Omdat ze of mijn stijl niet zijn, maar vaker omdat het gewoon teveel componenten heeft om voor zijn tweeën te maken. Sausje zus, pickle zo, blaadje dit, schuimpje dat, streepje, stukje, bladiebla.
Dat laatste kan ik me voorstellen zei laatst in een koffietentje ook direct dat we er zaten om de tijd te overbruggen. Schept wel direct duidelijkheid dat we geen uitgebreid taartje komen eten enzo.quote:Om dan te zeggen dat "alleen een hapje komt eten" klinkt ook niet echt fijn....
Ik heb wel eens gezegd "we zijn hier niet voor de gezelligeheid" maar dat kwam ook niet helemaal over.
Dit vind ik wel een mooie inderdaadquote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:33 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
" Hallo, is het mogelijk om hier vlot iets te eten? "
Doe dat zo vaak.. Ik werk vaak op locatie, en dan moeten we ff tussendoor eten..
Ik vraag het willekeurig.. De ene keer in een shoarmatent en de volgende in een fatsoenlijk restaurant.. We vallen altijd zo binnen want er is nooit een vaste tijd..
Word altijd normaal op gereageerd.. soms is het druk en word dat ook netjes gezegd, dan lopen we een deur verder..
Je kan dat ook het beste bij binnenkomst al aangeven bij de bar/balie.. Als je direct gaat zitten dan is het altijd al een dingetje als het niet mogelijk blijkt want dan moet je opstaan en staat de serveerster er een beetje vreemd bij..quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Omdat ik dan geen zin heb om te koken maar wel zin heb in lekker eten.
En omdat ik het leuk vind nieuwe dingen te eten en/of dingen die ik thuis niet zou maken. Omdat ze of mijn stijl niet zijn, maar vaker omdat het gewoon teveel componenten heeft om voor zijn tweeën te maken. Sausje zus, pickle zo, blaadje dit, schuimpje dat, streepje, stukje, bladiebla.
Om dan te zeggen dat "alleen een hapje komt eten" klinkt ook niet echt fijn....
Ik heb wel eens gezegd "we zijn hier niet voor de gezelligeheid" maar dat kwam ook niet helemaal over.
Dat komt bijna nooit voor, dat we niet reserveren.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 09:39 schreef Spanky78 het volgende:
Het beste moment is als je binnenstapt en vraagt om een tafel. Dan vraag je ook direct of het mogelijk is om voor x uur klaar te zijn.
Ik denk dat dit hem gaat worden! Duidelijk zonder te pushy te zijn.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 06:03 schreef PestPiloot het volgende:
"We hebben geen haast, maar het mag best vlotjes, als het mogelijk is"
Eerst vragen.. dan zeggen.. Ik zou het zinnetje omdraaien.. Das net even wat meer beleefd..quote:Op zaterdag 15 juli 2017 09:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk dat dit hem gaat worden! Duidelijk zonder te pushy te zijn.
Haha, ja dat heb ik ook af en toe. Met als toppunt toen ik ging lunchen met een vriendin die ik al een jaar niet had gesproken. We kregen de kaart, bestelden gelijk een drankje, maar waren daarna eerst een kwartier bezig met überhaupt bijpraten voordat we ook maar een behoefte voelden om een blik op de kaart te werpen. En ondertussen wel twee keer gestoord worden met de vraag of we het al weten. Muts, je ziet toch dat we bezig zijn?quote:Op zaterdag 15 juli 2017 10:26 schreef Fietsertje70 het volgende:
Andersom heb ik trouwens ook een hekel aan. Dan wil je gezellig een beetje bijbeppen met mensen die je al een tijdje niet gesproken hebt en als het aan de uitbater ligt schuif je 3 gangen binnen een uur naar binnen.
Is wel het beste moment. Lukt het ze niet kun je dan namelijk nog weg gaan. Dat vinden ze dan ook niet raar.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 09:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat komt bijna nooit voor, dat we niet reserveren.
Dus dat moment is er dan niet.
Bovendien vind ik dat een rommelig moment, dat binnenkomen en naar je tafel gaan. Dat zou ik er niet voor uitkiezen.
Jemig.. over slappe hap gesproken...quote:Op zaterdag 15 juli 2017 09:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk dat dit hem gaat worden! Duidelijk zonder te pushy te zijn.
quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wij gaan gemiddeld 1 á 2 keer per week uit eten. Dat is juist het punt. Een ander is een avondje uit. Prima, als ik afspreek met iemand om bij te kletsen maakt het me niet uit hoe lang het duurt, integendeel. En als je niet vaak uit eten gaat wil je niet binnen een uur weer buiten staan. Maar ik wel! Graag zelfs.
Aha. Typisch een vrouw. Niet weten wat ze wil.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Direct achter elkaar? Dat klinkt als lopende band. Direct achter elkaar is niet wat ik wil...
Vijf of tien minuten zou perfect zijn.
Nou en.quote:Op vrijdag 14 juli 2017 22:25 schreef RobinOok het volgende:
Mijn lief denkt dat als je dat doet, dat dat een soort voordringen is. Met name als het restaurant vol zit.
Inderdaad, de gast en de gastheer/vrouw bepaalt het tempoquote:Op zaterdag 15 juli 2017 18:25 schreef probeer het volgende:
De keuken begint pas aan je hoofdgerecht als je voorgerecht afgeruimd is (dat is immers het moment waarop de serveerder doorgeeft dat je bij de volgende gang aangekomen bent). Dat wil echter niet zeggen dat ze in de keuken bijhouden hoe snel elke tafel is. Dat kan die lui daar echt niets schelen, die maken het gewoon in de volgorde dat het binnen komt. Dus gewoon even aan de serveerder vragen of hij bij het uitdienen van het voorgerecht al wilt aangeven dat het hoofdgerecht gemaakt mag worden. Of wellicht zelfs al bij het doorgeven van het voorgerecht. Al loop je dan het risico dat het gelijktijdig komt. Maar goed .. je kruipt niet voor, je sluit gewoon eerder aan in de rij voor het hoofdgerecht.
De enige reden dat ze jouw bestelling vooraan hangen (dus naar voren verschuiven tov andere bestellingen) is wanneer je al enorm lang wacht en er over klaagt. En zelfs dan lang niet altijd.
En een goede gastheer / serveerder weet ook, door ervaring, overzicht en communicatie met de keuken, hoe lang het duurt voordat hij een gerecht kan (laten) uitdienen, vanaf het moment dat hij het aan de keuken doorgeeft. Dus in theorie moet hij/zij het tempo van het hele diner ook gewoon af kunnen stemmen op de wensen van de gasten. Zelfs als die bv zeggen 'wij zouden het fijn vinden als u het hoofdgerecht al kan serveren vlak nadat we het voorgerecht op hebben'. Dat moet gewoon kunnen.quote:Op maandag 17 juli 2017 03:14 schreef PestPiloot het volgende:
[..]
Inderdaad, de gast en de gastheer/vrouw bepaalt het tempo
Als goed gastheer (m/v ) communiceer je met je gasten, je bent er voor de beste ervaring.
Als die ervaring 'tempo' is, dan voeg je je daarnaar ( of dat nu in Vlissingen is, of in Rotterdam, tot aan Parijs )
Ik heb á la carte gedraaid, bistro's tot aan bussen met doorreistoeristen ( 100/200 pax soep, schnitzel,ijsje ) met de juiste voorbereiding was zo'n bus binnen 45minuten uit, en ingeladen en weer onderweg.
Je gaat er bij een normaal diner van uit dat het in rustige pas verloopt, bestellen, inzetten, uithalen en uitvragen .... and again.
Als je bij de eerste drankjes en bestelling al te horen krijgt dat ze geen haast hebben, maar wel vlot willen zijn, hou je de tafel in de gaten.
bijna klaar, hoofdgerecht uitvragen, en met een schuin oog kijken of je niet zelf te veel gehaast werkt
* PestPiloot had het snel geleerd, gasten wilden dooreten, maar mijn timing maakte het gehaast door mij.
Vork nog niet neer, of de biefstukken stonden al klaar :|
3 gangen kan in principe met gemak en rust in een uur geserveerd worden, mits je geen al te bewerkelijke gerechten pakt natuurlijk.
Ik hou niet van liegen. Daar voel ik me niet lekker bij.quote:Op maandag 17 juli 2017 10:47 schreef sirdanilot het volgende:
Zeg gewoon dat je rond X u ergens anders heen moet.
Huh maar als je nergens anders heen moet waarom dan zo snel kanen?quote:Op donderdag 20 juli 2017 22:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik hou niet van liegen. Daar voel ik me niet lekker bij.
Om nog een avond te hebben.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 08:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Huh maar als je nergens anders heen moet waarom dan zo snel kanen?
Nou ja dan moet je dus wel ergens naar toe na het eten. Namelijk naar huis.quote:
Ik vind het oo k een beet je raar . Als je verder niks anders te doen hebt toch snel snel snel willen eten, echt typisch Nederlands.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 11:56 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Pfff, pure Nederlanders zijn zélfs gierig met hun tijd als ze niets anders te doen hebben...
Best ober, kan het aub een beetje vlot, want we moeten nog naar huis.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 12:14 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nou ja dan moet je dus wel ergens naar toe na het eten. Namelijk naar huis.
Wáár je naar toe moet maakt het rest au rant toch geen flikker u it.
Er is een verschil tussen snel snel snel alles naar binnen werken, gewoon eten of uitgebreid dineren. TS wil graag de middenweg, maar restaurants gaan vaak uit van het laatste. Als je twee keer per week een restaurant gebruikt als het verlengde van je eetkamer, dan is het toch niet gek dat je aangeeft dat je meer van de middelste optie bent. Weten restaurants tenmiste waar ze rekening mee kunnen houden.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 12:15 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind het oo k een beet je raar . Als je verder niks anders te doen hebt toch snel snel snel willen eten, echt typisch Nederlands.
Maar ja zij is betalende klant dus zij bepaalt.
Zeg gewoon dat je ergens naar toe moet, je hoeft niet te zeggen waarheen want dat gaat hun dus geen reet aan.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 13:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Best ober, kan het aub een beetje vlot, want we moeten nog naar huis.
Ga ik dus niet zeggen...
Jij mag het zeggen als je wilt. Ik ga dat niet doen.
Direct achter elkaar vragen, maar dan zelf de wissel bepalen door wat te talmen met de laatste happen?quote:Op vrijdag 14 juli 2017 23:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Direct achter elkaar? Dat klinkt als lopende band. Direct achter elkaar is niet wat ik wil...
Vijf of tien minuten zou perfect zijn.
Het gaat niet om snel eten maar om restaurants die je tussen de gangen door makkelijk een half uur of langer laten wachten. Heel leuk als je wilt bijpraten, maar als je dat eerder die week al uitgebreid hebt gedaan dan volstaan 5 minuten. Zit je je daar met knorrende magen kapot te vervelen.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 08:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Huh maar als je nergens anders heen moet waarom dan zo snel kanen?
Dat is vaak juist de tijd om pas uit eten te gaan.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:43 schreef sirdanilot het volgende:
'Beste ober we moeten om 20.u ergens zijn dus zou u aan de keuken kunnen vragen of de gangen vlot uitgeserveerd mogen worden dank u wel'.
Luister nou. Ik ga niet zeggen dat ik ergens naartoe moet want ik moet helemaal nergens naartoe. Klaar nu!quote:Op vrijdag 21 juli 2017 14:43 schreef sirdanilot het volgende:
Zeg gewoon dat je ergens naar toe moet, je hoeft niet te zeggen waarheen want dat gaat hun dus geen reet aan.
Klopt, denk dat het een goed idee zou zijn als ze zou zeggen dat ze ergens heen moest.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:37 schreef zeer het volgende:
Ik zeg dan gewoon altijd dat ik na het eten ook nog ergens anders moet zijn, het gaat ze niks aan waar ik heen moet. Kun jij misschien ook doen Robin?
Kunnen ze meestal wel rekening meer houden iig!quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:39 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Klopt, denk dat het een goed idee zou zijn als ze zou zeggen dat ze ergens heen moest.
Nee stel je voor. Ondertussen wel zeuren dat het je niet snel genoeg gaat. Maar allerlei oplossingen worden van tafel geveegd want dat wil mevrouw niet.quote:Op vrijdag 21 juli 2017 15:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Luister nou. Ik ga niet zeggen dat ik ergens naartoe moet want ik moet helemaal nergens naartoe. Klaar nu!
quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:40 schreef Krollie het volgende:
[..]
Nee stel je voor. Ondertussen wel zeuren dat het je niet snel genoeg gaat. Maar allerlei oplossingen worden van tafel geveegd want dat wil mevrouw niet.
Je vergeet de cola, whiskey en bier. Die komen ook altijd tegelijk.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 01:25 schreef golfer het volgende:
Gewoon a la Iwanius alles gelijk op je tafel laten bezorgen. Amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten en een sigaar opsteken.
Binnen 30 minuten alles opvreten.
En anders...gewoon van te voren aangeven dat je haast hebt en achter elkaar vlot alles wilt uitgeserveerd hebben
Zit je me nou te fokken?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:37 schreef zeer het volgende:
Ik zeg dan gewoon altijd dat ik na het eten ook nog ergens anders moet zijn, het gaat ze niks aan waar ik heen moet. Kun jij misschien ook doen Robin?
Ha! Toch nog iemand die het snapt!quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:56 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Robin liegt niet graag en heeft haar eigen prima oplossing gevonden. Mooi toch?
Inmiddels wel geholpen?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 15:16 schreef Tinkepink het volgende:
Had ik nu ook moeten doen trouwens.... wacht al te lang op het eten.
Tot ca 1810 was dit dé manier waarom het diner geserveerd werd, Service a la Francaise, na 1810 kwam het bij de adel die de Russische Tsaar na wilde apen in zwang om de gangen na elkaar te serveren, Service a la Russequote:Op zaterdag 15 juli 2017 01:25 schreef golfer het volgende:
Gewoon a la Iwanius alles gelijk op je tafel laten bezorgen. Amuses, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |