ik kreeg deze vet handige koelkastmagneet van de kraamhulp:quote:Op woensdag 5 juli 2017 10:20 schreef Sylver_ het volgende:
Oh, hij was vol.
Ik vroeg me nog af:
Verse melk uit de koelkast, hoe lang kan ik die buiten de koelkast bewaren om op kamertemperatuur te komen?
ik vind m anders aardig overeen komen op de koelkasttijd voor verse melk na. Maar misschien zie ik wel iets over het hoofd.quote:Op woensdag 5 juli 2017 10:43 schreef WupWup het volgende:
Die koelkastmagneet komt niet helemaal overeen met wat la leche league voorschrijft. Ik ben zelf geneigd om LLL te volgen.
http://www.lalecheleague.(...)waren-van-moedermelk
Dat kan echt veel verschil maken he? Noud drinkt ook eigenlijk alleen rustig als we met z'n tweetjes in de voedstoel op de slaapkamer zitten.quote:Op woensdag 5 juli 2017 12:24 schreef Cygne het volgende:
CE ik begrijp je wel. Ik wilde heel graag dat de borstvoeding zou lukken, ook om een beetje vertrouwen weer te krijgen in mezelf en mijn lichaam.
Vandaag ben ik tussen de voedingen door ook elk uur 10 minuten aan het kolven. Op onze slaapkamer staat nu een fijne stoel. Hier heeft M wel het geduld om op de tsr te wachten. En nu heb ik dus een lachend jongetje aan de borst ipv een boze tepeltrekkende baby.
Nee, dat moet je eigenlijk binnen een uur opmaken dan.quote:Op woensdag 5 juli 2017 13:36 schreef Sylver_ het volgende:
Thanks voor het lijstje! Maar kan ik er nou van uitgaan dat melk dat al 5 dagen in de koelkast staat toch nog zo'n 6-8 uur buiten de koelkast kan?
Ik kon daar niet echt een antwoord op vinden.
Oh..quote:Op woensdag 5 juli 2017 13:42 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Nee, dat moet je eigenlijk binnen een uur opmaken dan.
Dat zijn hoogstwaarschijnlijk melkresten. Moedermelk is heel vet en kolfonderdelen moet je ook regelmatig écht goed ontvetten. Gewoon afwassen is dan niet genoeg. Heel heet water met flink wat dreft en goed borstelen of sponzen op de plekken waar het zit, dan zou het weg moeten gaan.quote:Op woensdag 5 juli 2017 13:44 schreef Lemijn het volgende:
Even een beginnersvraag tussendoor: ik nam van iemand voor weinig een handkolf over. Ik heb 'm vanmorgen afgewassen en uitgekookt, maar dit onderdeel en ook dit doorzichtige flexibele ding blijft wat wittige aanslag hebben van binnen. Zouden dat oude melkresten van de vorige eigenaar zijn, of kalk? Kan een rondje in de afwasmachine helpen? (die heb ik niet, maar kan ik wel naar op zoek).
nou ja, buiten de koelkast zetten is natuurlijk ook opwarmen.quote:
Ik ga m'n best doen, maar het zijn wel smalle rotplekken waarvan ik me afvraag of de afwasborstel erbij kan.quote:Op woensdag 5 juli 2017 13:47 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Dat zijn hoogstwaarschijnlijk melkresten. Moedermelk is heel vet en kolfonderdelen moet je ook regelmatig écht goed ontvetten. Gewoon afwassen is dan niet genoeg. Heel heet water met flink wat dreft en goed borstelen of sponzen op de plekken waar het zit, dan zou het weg moeten gaan.
anders wattenstaafje oid proberen?quote:Op woensdag 5 juli 2017 15:22 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Ik ga m'n best doen, maar het zijn wel smalle rotplekken waarvan ik me afvraag of de afwasborstel erbij kan.
Ik gebruik een flessenborstel van Kruidvat voor mijn kolfspullen en die heeft aan het uiteinde een uittrekbaar klein borsteltje, bedoeld voor de speen van een flesje. Ik maak met dat kleine borsteltje ook andere plekken op de kolfonderdelen schoon.quote:Op woensdag 5 juli 2017 15:22 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Ik ga m'n best doen, maar het zijn wel smalle rotplekken waarvan ik me afvraag of de afwasborstel erbij kan.
Oh en alvast een tip voor straks: meteen na gebruik eerst met koud water afspoelen, de eiwitten in de melk kunnen anders precies in die moeilijke hoekjes stollen en aankoeken.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |