abonnement Unibet Coolblue
pi_179213837
Ooit schreef ik een saunareview over de sauna in Peize. Er is dusdanig veel veranderd dat ik nu een nieuwe review plaats.

Oude review onder de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er is een nieuwe eigenaar in Peize. SpaWell heet het nu. En je kan via 'gratis' en goedkope acties hier makkelijk terecht. Wij zijn gisteren geweest en hadden twee bonnen voor 'gratis' entree. Daar komen dan nog wel (kleine lettertjes) bookingkosten overheen. Opvallend dat dat voor de ene bon 5,95 was en de ander 3,95. Als je dat met een 'vonden we grappig' tegen de dames van de receptie zegt (dus ik was niet aan het klagen) dan verandert de sfeer en krijg je toegebitst dat je toch maar mooi goedkoop toegang had. Ja....dat klopt, maar van een 'gratis cadeaubon' is geen sprake meer hè en er is geen reden dat dezelfde handeling voor dezelfde dag online verschillende prijzen geeft. Onze conclusie was trouwens dat het ene bedrijf dat die bonnen inkocht gewoon minder heeft betaald dan het andere bedrijf. De normale dagprijs is 30,50. Dat is het niet waard. Ik denk ook dat niemand dat betaald heeft.

De sauna is qua indeling en opbouw nog hetzelfde als mijn vorige review. Alleen is het allemaal een beetje aan het vergaan. Tegeltjes die los zitten, het bankje in het bubbelbad voelt aan je billen alsof je op cementrandjes zit. Dat zit je ook, want ook hier zijn de tegeltjes er allemaal uit, maar het cement zit er nog in. Het mooie plafond bij het zwembad is weg. Het aquarium is weg. Het zand op het strandje is weg. Het zonnekanonding is weg.

De relaxruimte is weg.

Jaja, er is gewoon nergens meer een echte relaxruimte (geen waterbedden meer!!). Op zich kan je prima buiten op de bedjes, maar dat werkt niet meer als het slecht weer is en dan is er niets. Alleen horeca. Heel erg veel horeca. Héél veel restaurantstijl tafeltjes in keurige saaie rijen. Waar niemand zit. Iedereen zit op de paar banken en de lelijke stoelen bij de open haard x2 die niet aan is. Verder zijn er enorme beige banken bij gekomen (voor als je met je hele werk naar de sauna gaat of zo?) Echt een heel lelijke crematoriumuitstraling.

De horeca. Tsja, wat zal ik eens zeggen. Dat ze geld willen verdienen wil elke sauna, maar hier ligt het er wel zo dik boven op dat het onsmakelijk wordt. Porties zijn kleiner, prijzen zijn hoger. Ik bestel 'yoghurt met aardbeien en sinaasappelsap'. Ik krijg yoghurt met aardbeiensinaasappellimonade. Totaal niet wat ik verwachtte. Broodjes zijn niet meer te bestellen na 17.30, dan moet je van de dinerkaart bestellen. Je moet overigens héél lang wachten voor iemand je überhaupt ziet zitten. De belletjes zijn weg. Ik zag schrikbarend weinig personeel. De dames in het restaurant zijn absoluut vriendelijk (één van de weinige pluspunten), maar ze zijn met veel te weinig! Toen we wat wilden eten hebben we meer dan een half uur gewacht en is mijn vriendin maar iemand aan gaan klampen. We hadden een borrelplankje met de goedkoopste versies van eten er op. Van die olijven uit een goedkoop pakje, tortillachips die al zacht waren, van die vreselijk vieze nep kruidenboter. De bitterballen waren lekker.

Dan het toppunt. Er was 2x een gratis opgieting. Voor de andere opgietingen moet je 3 euro betalen. Herinner je je de hoge entreeprijs van 30,50 nog? Daar moet je dan 3 euro bovenop betalen als je op andere tijdstippen dan 3 en 5 uur naar de opgieting wilt. Het wachten is tot alle opgietingen geld kosten. Die gratis opgietingen moet je al zeker een kwartier voor in de rij staan, want stampvol. Wat ze gebruiken bij de opgietingen is me ook niet helemaal duidelijk, want ik heb nog nooit zoveel mensen horen hoesten en de sauna zien verlaten tijdens het ritueel.

De reviews op zoover zijn trouwens ook leuk om te lezen. Allemaal vernietigend en enorm herkenbaar: https://www.zoover.nl/nederland/drenthe/peize/spawell
Andere websites idem: https://www.naturismegids.nl/nl/sauna/1036/spawell.html en https://www.sauna-review.nl/beauty-sauna-peize-peize/
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179213974
klinkt niet meer als een sauna voor op ons lijstje :N
dank voor je review :Y
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_179213985
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 08:27 schreef Leipo666 het volgende:
klinkt niet meer als een sauna voor op ons lijstje :N
dank voor je review :Y
Wij gaan ook niet meer heen. Er zijn genoeg andere sauna's in de buurt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_179215895
Wat vreselijk :(
Zo zonde, want bij je eerste review was dat echt een heerlijke sauna... ;(
pi_179216420
Weten jullie ook iets over gay saunas?
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:23:22 #56
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_179216466
Afgelopen weekend weer eens een goede saunadag gehad, dit keer in Goirle. Vond het een mooie sauna, alleen het Turks stoombad was compleet geurloos, beetje jammer :P. Lekker gegeten ook, bediening was soms even niet zo opmerkzaam (gasten laten zitten terwijl je met zijn 4en aan de bar staat te kleppen), maar verder behulpzaam en vriendelijk. Heerlijke opgieting gehad, al vond ik de saunameester een tikkeltje overdramatisch in haar thema en uitvoering.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:27:05 #57
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_179216520
Ik ben pas bij thermen bussloo geweest maar vond het maar een kleine bedoening. We zijn ook blijven slapen en het hotel is zeker goed, alleen de saunafaciliteiten en de omvang van het complex vielen echt tegen.
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_179216630
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:21 schreef C.L.Werner het volgende:
Weten jullie ook iets over gay saunas?
In Arnhem heb je Steamworks zitten. Dat is wel echt een groot complex (4 verdiepingen) maar naast een sauna/zwembad gedeelte heb je daar ook nog een hele verdieping voor andere actie zeg maar ;)
Maar ik ben er wel eens geweest op een gemengde dag en het is er wel mooi en goed verder.
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:35:21 #59
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_179216650
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:33 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

In Arnhem heb je Steamworks zitten. Dat is wel echt een groot complex (4 verdiepingen) maar naast een sauna/zwembad gedeelte heb je daar ook nog een hele verdieping voor andere actie zeg maar ;)
Maar ik ben er wel eens geweest op een gemengde dag en het is er wel mooi en goed verder.
Hoe is zon gemengde dag? (Of is dat meer iets voor een ander topic?)
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_179218211
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:35 schreef MPC60 het volgende:

[..]

Hoe is zon gemengde dag? (Of is dat meer iets voor een ander topic?)
Dat is idd niet echt iets voor hier ;) Ik PM je later wel even.
pi_180891663
Deze week bij sauna Devarana geweest in Den Bosch.
In de OP staan al wat oudere reviews, maar die kloppen nog aardig.
Wat een prachtige sauna O+ _O_

Tot in de kleinste details afgewerkt, wat al begint bij de ingang, waar je naar links kijkt op een prachtige witstenen trap met kroonluchter. Op naar de kleedruimte, die slim is verdeeld in een aantal kleinere ruimtes. Je kunt je eigen kastje kiezen en met je polsbandje sluiten.

Bij binnenkomst in het binnengedeelte even schrikken. Het is veeeel rood en goud en mozaïek. Zodat je bijna denkt dat het een ‘ander soort’ sauna is. Ik was er al voor gewaarschuwd door mijn sauna maatje. :P
Dit is absoluut niet zo, ze zijn juist heel streng in hun beleid. Groepen van meer dan vier mensen komen er niet in, en overal bordjes dat intimiteiten niet zijn toegestaan en dat je geen ligstoelen mag reserveren.
Dat laatste hebben we dan wel gedaan, maar met gemiddeld 20 van de 200 (?) ligstoelen bezet durfden we dat risico wel te nemen. :) Deden meer mensen.

Buiten is prachtig, ik houd van sauna’s met diverse buitenplekjes en die waren er hier zat. Een schiereiland, aan het zwembad, twee plekken met hangmatten enzovoort. Hier is het Japanse thema voor mij beter uitgevoerd. Meer rust en minder rood.

We hadden een arrangement geboekt met rhassul ritueel. Erg fijn.
We hadden de ruimte voor onszelf. Eerst scrubben, daarna ieder ons eigen nisje met douchekoppen boven ons hoofd en zijsproeiers. Daarna keuze uit diverse soorten rhassul. Ik ging voor de kokos, vriendin voor chocolade. Lekker insmeren, en daarna werd de stoom 10 minuten voor ons aangezet. Vervolgens afdouchen, handdoeken lagen klaar en we kregen een cremepje mee.

Verder een gezichtsbehandeling met producten van dermologica. Ik was bang dat het een verkooppraatje ging worden, maar dat was het gelukkig niet.
Het viel wel tegen dat we bij de balie van de beauty salon op twee stoelen werden geparkeerd voor de behandeling. Ik had een eigen ruimte met relax stoelen verwacht.
Verder prima uitleg, al was het redelijk schokkend hoeveel er blijkbaar mis was met mijn hoofd. Misschien toch maar regelmatig gaan exfoliëren. _O- Kaartje mee met de diagnose en gebruikte producten en klaar.
Massage bijgeboekt en die kon door het mooie weer buiten plaatsvinden. Heerlijk. O+ Ik had eerst het idee dat we erg in de kijker zouden liggen, maar dat viel best mee.

Bij het arrangement hoorde ook koffie met gebak en een een gangs lunch. Beiden prima, flinke salade voor de lunch (rest van de dag niet meer gegeten), maar voor 17,50 voor een salade met kip mag dat ook wel. Vlotte bediening en overall heel vriendelijk personeel.

O ja, sauna’s.
Het was heerlijk weer dus we hebben ook veel buiten gelegen.
Verder de panoramasauna gedaan, filmsauna en kruidentempel. Niet heel speciaal of zo, kruidentempel viel zelfs tegen. Weinig geur, maar wel prachtig interieur.
Het zoutwaterbad is geweldig. Heerlijk gewichtloos dobberen in een mooie blauwe omgeving.

Opgieting ook nog gedaan. De eerste twee rondjes vond ik de saunameester wat onhandig, maar daarna ging de temperatuur flink omhoog, erg lekker.
Buiten ging iemand tegen de vlakte, maar dat werd professioneel en rustig opgepakt.

Binnen zijn ook nog rustruimtes als je de ‘rode showtrap’ oploopt. Heel leuk gedaan, diverse ruimtes, waarvan ik de Afrikaanse tent het mooiste vond. Met waterbed O+

Ook buiten is nog een rustruimte dus ook bij slecht weer is vast een plekje te vinden.

Al in al zo’n 12 uur doorgebracht, dat zegt wel wat over hoe fijn het was. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 5 december 2018 @ 11:34:06 #62
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_183546946
Iemand een tip voor een fijne sauna met hotel?
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_183547149
quote:
17s.gif Op woensdag 5 december 2018 11:34 schreef Debsterr het volgende:
Iemand een tip voor een fijne sauna met hotel?
Holterhof in het buitengebied van Enschede
A mind with a heart of it's own
  woensdag 5 december 2018 @ 11:50:44 #64
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_183547272
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 11:45 schreef DrMarten het volgende:

[..]

Holterhof in het buitengebied van Enschede
Oef, eindje rijden. Maar ziet er wel goed uit zeg!
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_183548100
quote:
17s.gif Op woensdag 5 december 2018 11:50 schreef Debsterr het volgende:

[..]

Oef, eindje rijden. Maar ziet er wel goed uit zeg!
Ben daar zelf nog maar 1x geweest maar sauna was prima. Niet enorm grootschalig maar alles is aanwezig behalve een binnenzwembad.

Daar vorig jaar in een enorme sneeuwbui buiten in het zwembad gelegen en in het bubbelbad gezeten.

Als je van wandelen houdt loop je daar nog even het Aamsveen in.
A mind with a heart of it's own
pi_183548175
Bij Thermen Bussloo zit ook een hotel.
En zelf regelmatig bij de sauna in Zuidwolde geweest waar je aan de overkant van de straat een hele fijne herberg hebt zitten O+
pi_183548630
Heeft iemand tips voor een beetje autist-vriendelijke sauna?

Ik ben eens bij de Zwaluwhoeve geweest en dat was een regelrechte ramp. Als haringen in een ton, zo druk.

Bussloo was wel fijner maar alsnog niet echt een fijne ervaring...
pi_183548768
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:07 schreef Brybry het volgende:
Heeft iemand tips voor een beetje autist-vriendelijke sauna?

Ik ben eens bij de Zwaluwhoeve geweest en dat was een regelrechte ramp. Als haringen in een ton, zo druk.

Bussloo was wel fijner maar alsnog niet echt een fijne ervaring...
Er zijn in het hele land ook wel kleinere sauna's. Ik weet niet welke regio je zoekt? Maar ik ga hier in Apeldoorn regelmatig naar deze sauna:

Sauna en Bodycare

Daar komen op een dag hooguit een man of 30 tegelijk, is een hele gemoedelijke sfeer, rustig maar wel gewoon goed. Je hebt niet zoveel verschillende faciliteiten, maar wat er is is goed en je kunt je er prima een dag vermaken.
pi_183548794
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:17 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Er zijn in het hele land ook wel kleinere sauna's. Ik weet niet welke regio je zoekt? Maar ik ga hier in Apeldoorn regelmatig naar deze sauna:

Sauna en Bodycare

Daar komen op een dag hooguit een man of 30 tegelijk, is een hele gemoedelijke sfeer, rustig maar wel gewoon goed. Je hebt niet zoveel verschillende faciliteiten, maar wat er is is goed en je kunt je er prima een dag vermaken.
Kom regelmatig in Apeldoorn dus dat is een hele goede tip! Thanks :)
pi_183548845
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:19 schreef Brybry het volgende:

[..]

Kom regelmatig in Apeldoorn dus dat is een hele goede tip! Thanks :)
Graag gedaan :)
Het eten is ook erg goed daar en de opgietingen ook (al is dat misschien dan wat druk voor je want dan zit wel iedereen die er is ook in die sauna)
pi_183548911
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:22 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Graag gedaan :)
Het eten is ook erg goed daar en de opgietingen ook (al is dat misschien dan wat druk voor je want dan zit wel iedereen die er is ook in die sauna)
Goed eten is heel belangrijk :D
In Bussloo heb ik voor het eerst een opgieting meegemaakt, aanvankelijk was ik mij aan het stressen door alle mensen maar al snel was ik te druk met niet out gaan door de hitte haha
pi_183548983
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:26 schreef Brybry het volgende:

[..]

Goed eten is heel belangrijk :D
In Bussloo heb ik voor het eerst een opgieting meegemaakt, aanvankelijk was ik mij aan het stressen door alle mensen maar al snel was ik te druk met niet out gaan door de hitte haha
Dan kun je dat beter aan je voorbij laten gaan idd ;)
  woensdag 5 december 2018 @ 14:18:19 #73
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_183549579
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 13:07 schreef Brybry het volgende:
Heeft iemand tips voor een beetje autist-vriendelijke sauna?

Ik ben eens bij de Zwaluwhoeve geweest en dat was een regelrechte ramp. Als haringen in een ton, zo druk.

Bussloo was wel fijner maar alsnog niet echt een fijne ervaring...
Is dat niet meer afhankelijk van de datum/tijdstip dat je gaat?

Ik denk dat het bijvoorbeeld met de kerst en in de schoolvakanties vrij rustig is.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_183549658
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 14:18 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Is dat niet meer afhankelijk van de datum/tijdstip dat je gaat?

Ik denk dat het bijvoorbeeld met de kerst en in de schoolvakanties vrij rustig is.
Met de Kerst juist niet, dan zijn er veel speciale acties en zijn er toch wel veel mensen die erheen gaan. En in die grote complexen is het altijd wel druk, wat voor dag het ook is. Al is het in het weekend wel nog drukker dan doordeweeks. Je kunt wel beter op een dinsdag gaan dan op een zaterdag.
  woensdag 5 december 2018 @ 14:48:37 #75
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_183550093
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 14:22 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Met de Kerst juist niet, dan zijn er veel speciale acties en zijn er toch wel veel mensen die erheen gaan. En in die grote complexen is het altijd wel druk, wat voor dag het ook is. Al is het in het weekend wel nog drukker dan doordeweeks. Je kunt wel beter op een dinsdag gaan dan op een zaterdag.
Je hebt gelijk, ik was al die acties vergeten. Zouden er uberhaupt mensen zijn die de volle mep betalen?
Scratch a liberal and you will find a fascist
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')