Sowieso broccoli gaat een hoop fout bij. Mensen flikkeren de stelen weg en/of stoppen het verkeerd om in de pan. En dan dat kapot koken inderdaad. Broccoli kook je net als pasta al dente.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:14 schreef racerdkb het volgende:
een groente in water helemaal kapotkoken en daarmee alle smaak en voedingswaardes er uit trekken en dan klagen dat het smakeloos is.
hollanders!!
met deksel er op? dan stoom je het gewoon en dat is inderdaad veel beter voor smaakbehoud.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:35 schreef Postbus100 het volgende:
Mijn moeder kookte de broccoli altijd gesneden in kleine roosjes in een bodempje water. Een vriendin van mij zag ik een keer de broccoli in z'n geheel (alleen het harde kontje eraf) in een bodempje water koken. Duurt wat langer (want grote massa), maar wel erg lekker!
Ja klopt. Maar wist niet dat je een stronk ook in z'n geheel kon stomen. Geeft een heel leuk effect.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:54 schreef racerdkb het volgende:
[..]
met deksel er op? dan stoom je het gewoon en dat is inderdaad veel beter voor smaakbehoud.
Wat?quote:Op zaterdag 1 juli 2017 20:30 schreef Loekie1 het volgende:
Ik snij de hele broccoli inclusief steel in stukjes en doe die in een schaal met een bodempje water in de magnetron.
Wat?quote:Lijkt me het beste voor de smaak. Daarna balsamico-azijn en olijfolie erover.
Duh?quote:Maar de broccolismaak zat er vandaag niet of nauwelijks aan. Kan dus flink verschillen waar je de broccoli haalt.
Alle gekookte groenten wordt lekker als je bij het opdienen balsamicoazijn en olijfolie erover doet. Probeer maar!quote:
Bah.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 19:46 schreef Farenji het volgende:
Ik kook het altijd 20 min in de snelkookpan en prak het dan door de instant aardappelpuree van knorr en doe er dan een lading maggi en tomatenketchup overheen.
chili eropquote:
Als je de brocolli nou blancheert en dan in de oven met wat balsamico laat karameliseren wordt het nog wat. Een kwak Balsamico over in de magnetron gekookte (:')) groenten wordt nooit wat.quote:Op dinsdag 4 juli 2017 19:39 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Alle gekookte groenten wordt lekker als je bij het opdienen balsamicoazijn en olijfolie erover doet. Probeer maar!
Hoe kom je nou weer aan die wijsheid?quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:03 schreef sirdanilot het volgende:
Het gehim is om de broccoli in een klein laagje water te koken. En op het fornuis, niet in de magnetron. Op een paar uitzonderingen na is de magnetron om op te warmen, niet om te koken.
Dus jij stopt je broccoli in de magnetron? Serieus?quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoe kom je nou weer aan die wijsheid?
Magnetron is prima geschikt om groenten te bereiden. Beter dan "in een klein laagje water op het fornuis".
http://www.francescakookt.nl/geroosterde-broccoli/quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:16 schreef sirdanilot het volgende:
Broccoli in de oven kan trouwens ook heel goed.
NEE! , beetgaar koken en dan met een kaassausquote:Op woensdag 5 juli 2017 11:14 schreef zarGon het volgende:
Brocolli koken... En dan ook op zo'n manier dat het zo zacht is dat het in je mond uit elkaar valt.
Wraaghh.
Nee, want ik heb een kutmagnetron en ik kan er niet mee overweg.quote:Op woensdag 5 juli 2017 11:10 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dus jij stopt je broccoli in de magnetron? Serieus?
Ja, echtquote:Op woensdag 5 juli 2017 11:28 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
NEE! , beetgaar koken en dan met een kaassaus
Wat is er moeilijk aan? Groente in stukken snijden, in een bak geschikt voor de magnetron, klein beetje water erin en tien minuten op hoogste stand. Volgens mij houd je dan de meeste smaak en vitamines, mits het goede broccoli is.quote:Op woensdag 5 juli 2017 15:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, want ik heb een kutmagnetron en ik kan er niet mee overweg.
Maar als je er wel mee overweg kunt is het een betere manier om je groenten te garen dan koken in water.
10 minuten?!?!?!?!?!? Fucking hell, als ik het stoom haal ik de 10 minuten al niet!quote:Op woensdag 5 juli 2017 16:44 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan? Groente in stukken snijden, in een bak geschikt voor de magnetron, klein beetje water erin en tien minuten op hoogste stand. Volgens mij houd je dan de meeste smaak en vitamines, mits het goede broccoli is.
.quote:Op woensdag 5 juli 2017 16:44 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Wat is er moeilijk aan? Groente in stukken snijden, in een bak geschikt voor de magnetron, klein beetje water erin en tien minuten op hoogste stand. Volgens mij houd je dan de meeste smaak en vitamines, mits het goede broccoli is.
Toevallig net broccoli gemaakt in de magnetron. Ik zet hem op negen minuten 700W. Hij was perfect.quote:Op woensdag 5 juli 2017 17:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
10 minuten?!?!?!?!?!? Fucking hell, als ik het stoom haal ik de 10 minuten al niet!
Wat ik er moeilijk aan vind is de timing. Maar ik begrijp dat dat jou niet uitmaakt, een minuut meer of minder.
Geen idee, zo zag het er altijd bij mn oma uit.quote:Op woensdag 5 juli 2017 17:10 schreef Deshain het volgende:
[..]
Hoe maak je dat? Drie keer overheen rijden?
Je kon hem in één keer naar binnen slurpen.quote:Op woensdag 5 juli 2017 17:58 schreef Loekie1 het volgende:
Toevallig net broccoli gemaakt in de magnetron. Ik zet hem op negen minuten 700W. Hij was perfect.
Oehhh dat klinkt onwijs lekker!quote:Op vrijdag 7 juli 2017 15:53 schreef Gary_Oak het volgende:
Wokken met sojasaus, rijstazijn (als je dat lekker vindt), sesamolie, gember en een klein beetje knoflook. Klontje boter op het einde. Typische Japanse combinatie van ingrediėnten dit, op de boter na.
Niet te veel sesamolie, drie theelepels is genoeg. Is nogal sterk van smaak.quote:Op vrijdag 7 juli 2017 23:29 schreef Charlotte3 het volgende:
[..]
Oehhh dat klinkt onwijs lekker!
Ga ik eens proberen .
Ja, en pas aan het eind toevoegen, samen met de sojasaus, anders wordt het bitter.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 00:21 schreef Gary_Oak het volgende:
[..]
Niet te veel sesamolie, drie theelepels is genoeg. Is nogal sterk van smaak.
Inderdaad goed op het labeltje kijken. En in de koelkast bewaren, want het is best wel delicaat.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 07:48 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, en pas aan het eind toevoegen, samen met de sojasaus, anders wordt het bitter.
Sesamolie is een van die dingen waar je niet op wil bezuinigen, ik heb laatst een goede koreaanse gekocht in de toko, klein flesje voor 5 euro ofzo, man wat is dat lekker. Een paar druppels trekt echt heel het gerecht op. Veel goedkope sesamolie is gewoon plantaardige olie met sesam aroma, niet te vergelijken.
Kon je de voedingswaardes er maar uit halen brb patat uitkoken 0 kcal patat brb.quote:Op zaterdag 1 juli 2017 19:14 schreef racerdkb het volgende:
een groente in water helemaal kapotkoken en daarmee alle smaak en voedingswaardes er uit trekken en dan klagen dat het smakeloos is.
hollanders!!
Hoewel een zeer goede schrijver en dito verstandig mens gelooft hij verontrustend veel onzin over voedsel. Het lijkt een soort dogma voor hem. En dat is nooit goed. Ik zou hem in deze i.i.g. niet op zijn woord geloven.quote:
Als groente nog een bite heeft neemt het lichaam de gezonde dingetjes niet op. Je moet het dan meer zien als een soort vulling. Maar dat weet je wel dacht ik. Die trend dat je groente zeer kort moet koken of slechts blancheren is niet bepaald gezond te noemen.quote:Op woensdag 5 juli 2017 17:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
10 minuten?!?!?!?!?!? Fucking hell, als ik het stoom haal ik de 10 minuten al niet!
Wat ik er moeilijk aan vind is de timing. Maar ik begrijp dat dat jou niet uitmaakt, een minuut meer of minder.
Dat geldt volgens mij alleen voor tomaten.quote:Op zondag 9 juli 2017 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als groente nog een bite heeft neemt het lichaam de gezonde dingetjes niet op.
Nee, dat heb je dan w.s. verkeerd om onthouden. Als je de celwand niet kapot kookt dan kunnen wij het niet verteren. Vulling, zoals ik al schreef.quote:Op zondag 9 juli 2017 19:09 schreef Loekie1 het volgende:
[..]
Dat geldt volgens mij alleen voor tomaten.
Dan zou je fruit ook moeten koken.quote:Op zondag 9 juli 2017 19:11 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Nee, dat heb je dan w.s. verkeerd om onthouden. Als je de celwand niet kapot kookt dan kunnen wij het niet verteren. Vulling, zoals ik al schreef.
Tja. Deze discussie wil ik niet. Het is ook gewoon een rare "conclusie" die je trekt.quote:
Proest. Ik wil je wel een drol opsturen, moet jij eens zien hoe mijn lichaam die groenten heeft verteert!!!!quote:Op zondag 9 juli 2017 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als groente nog een bite heeft neemt het lichaam de gezonde dingetjes niet op. Je moet het dan meer zien als een soort vulling. Maar dat weet je wel dacht ik. Die trend dat je groente zeer kort moet koken of slechts blancheren is niet bepaald gezond te noemen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |