#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 15:47 |
Hallo allemaal, Ik eet graag gehaktballen. Meestal maak ik ze zelf, maar als ik lui ben dan koop ik voor gedraaide gehaktballen. Meestal is het gelijk boter in de pan, en de ballen er in. Dan gooi ik de verpakking weg. Vorige week keek ik echter op de verpakking en zag toch wel veel E nummers. Nu zijn E nummers niet 'puur' maar enkel toevoegingen. Maar volgens de wet mogen ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid (er van uitgaand dat er geen allergie is). Maar dan vraag ik mij af: In hoeverre wordt er wel rotzooi in het vlees gespoten als de koe bijvoorbeeld nog leeft. Zo'n boer kan er in spuiten wat bij wijze van Monsato hem geeft. Zolang niet getest wordt op bepaalde stoffen bij vlees, waarom niet? Zo'n boer verdiend dan makkelijk bij. Er zijn volgens mij ook zat boeren die hun beesten voer geeft, waar resten van runderen en/of varkens in zijn verwerkt. Dat er een stuk kannibalisme tussen zit. Groetjes, Monopoly | |
Lavenderr | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:09 |
Jammer dit. Ik vond die gehaktballen altijd heel lekker maar nu lust ik ze niet meer. Bedankt Mono ![]() Maar jij vermoed een complot? | |
Bosbeetle | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:10 |
Ik vind E nummers altijd zo'n contradictie, E is een letter. *kras* | |
Bosbeetle | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:11 |
Een gehaktbal bestaat voor mij uit gehakt, ei en beschuit... en een beetje zout. Verder geen E nummers... Wat er allemaal gehakt is weet ik dan weer niet misschien moet ik ook zelf een keer het gehakt hakken. | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:19 |
Gehakt wordt niet gehakt maar gaat door de "gehaktmolen". Dus alles wat door die molen gaat is gehakt, zo heb je kippen gehakt runder gehakt varkensgehakt en een mix half om half.Vet gaat er ook doorheen, vandaar de benaming "mager,wat dan inhoud dat er minder vet doorheen gedraaid wordt. ![]() ![]() | |
De_cameraman_uit_Colombia | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:19 |
Vee wordt volgegooid met medicatie. Door de intensiviteit van veeteelt alleen maar meer en meer. Vlees wordt na slachten bewerkt met CO om het zo'n (onnatuurlijk) "sexy" kleurtje te geven. + alle "conserveringsmiddelen" en andere zooi die nu half bedekt worden door een nummertje. Als je schoon vlees wil eten ben je of op jachtvlees dat niet in "besmette gebieden" graast aangewezen of je moet een betrouwbare importeur hebben. Wat uiteraard klauwen vol geld kost. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:26 |
Je weet dat de voedingsindustrie voor de veeteelt natuurlijk voor zo min mogelijk kosten het meest laakbare voer maakt voor die beesten. Het is dat er richtlijnen zijn. Zo mag een bakker ook geen brood van de grond weer oprapen en verkopen. Toch doet elke bakker dat. Zo ook in die industrie. Er gaan volgens mij producten doorheen wat absoluut niet mag. Bij controle roept men enkel "incident, zoeken we uit". Ik vertrouw het voor geen cent. en uiteindelijk eet ik het ook weer op | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:30 |
Zag laatst nog een yt filmpje waar gesproken werd wat die dieren te eten krijgen en dat b.v. monsanto mais wat aan de koeien gegeven wordt wat niet voor menselijke consumptie goedgekeurd is. Ook groeihormonen zijn in amerika vrij normaal maar de grootste boosdoener is de antibiotica wat preventief aan de hele stock gegeven wordt, met als gevolg dat mensen imuum voor antibiotica worden. Gelukkig is de import van amerikaans vlees tot nu toe nog verboden maar de vraag is hoelang nog ,voor het hier ook de gangbare vorm is | |
ChrisCarter | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:33 |
Ze maken er gehakt van. ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:34 |
Dat gebeurde inderdaad, ook hier in europa. Een uitvloeisel was de gekke koeienziekte, door beendermeel door het voer.Daar is wel een verbod op gekomen. [ Bericht 0% gewijzigd door Dance99Vv op 27-06-2017 17:24:46 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:36 |
Zo zie je maar, het deugt van geen kant. Al die clubs die moeten controleren doen dit ook maar sporadisch. Er gebeurd meer dan we denken. Ik al direct door, dat het niet deugde. | |
Bosbeetle | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:36 |
In die molen wordt het toch gehakt door een mes... | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:58 |
Het eindprodukt is gehakt, de molen hakt niks maar snijd en perst het door de gaatjes. | |
Bosbeetle | dinsdag 27 juni 2017 @ 16:58 |
Ohja dat is waar ook het is meer een pers ![]() Ik had dan wel liever gehad dat gehakt geperst had geheten. | |
Beathoven | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:07 |
Volgens mij moeten er lessen over e-nummers op scholen komen. Wat een gelul. | |
controlaltdelete | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:11 |
Bij Keuringsdienst van waarde poosje geleden over wilde zwijnen. Ook wild geschoten zwijnen bleken radioactief besmet te zijn. Lage dosis werd gezegd, niet schadelijk als je het af en toe zou eten. Als oorzaak werd Tsjernobyl aangewezen. https://pers.kro-ncrv.nl/(...)an-waarde-wild-zwijn | |
ChrisCarter | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:14 |
Het viel me bij die aflevering nog mee dat ze zoveel konden en mochten zien. Vaak zat dat industrie alles geheim wil houden. Wat alleen maar vreemder/verdachter is, vooral bij die grote namen. | |
Beathoven | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:15 |
Waarom zou je wild zwijn eten? | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:15 |
Waarom niet? | |
ChrisCarter | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:16 |
Waarom niet? Lijkt me best ander vlees om een keer te proberen. | |
Beathoven | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:31 |
Ik heb er eigenlijk niet zoveel problemen mee dat jullie radioactief besmet raken omdat jullie zo nodig iets super-exclusiefs willen laten afknallen. | |
ems. | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:36 |
Omdat Obelix het ook altijd doet en dat zag er zo smakelijk uit. | |
Broomer | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:39 |
En dat betekent alleen dat het niet goedgekeurd is voor menselijke consumptie, daar kan je geen conclusie uit trekken dat het slecht is. Is het trouwens Monsansot mais? Ik ken Starlink, maar dat was van Aventis. | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:44 |
Dat heet natuurbeheer. Spinazie is trouwens ook licht radioactief en zo zijn er wel meer niet zo exclusief voedsel dat radioactief is. [ Bericht 3% gewijzigd door ChrisCarter op 27-06-2017 17:46:49 ] | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 17:45 |
Maar weer terug naar de gehaktballen en E-nummers en andere toevoegingen. | |
De_cameraman_uit_Colombia | dinsdag 27 juni 2017 @ 21:41 |
Dat toont alleen maar aan wat een gecontroleerd programma dat is, primetime op de MSM. Dit verhaaltje kan namelijk helemaal niet waar zijn. Ga maar na. | |
ChrisCarter | dinsdag 27 juni 2017 @ 21:42 |
Waarom niet? Dat paardenvleesschandaal was ook hartstikke waar helaas. | |
Resistor | dinsdag 27 juni 2017 @ 21:47 |
Vroeger (45-50 jaar geleden) bestonden de ballen gehakt van http://pyramidevanausterlitz.nl/horeca/ voor een best wel groot deel uit paneermeel. Bron: mijn vader, die maakte ze toen. Volgens mij was zijn record iets van half-om-half. Wat ei er bij om het minder droog te krijgen, en verkopen maar ![]() Ze verkopen er nog steeds broodjes 'bal gehakt', ik ben benieuwd of het recept nog aangepast is ![]() | |
Dance99Vv | dinsdag 27 juni 2017 @ 22:40 |
Nou zo te zien de prijzen wel. (met aan 2017 toegevoegde ¤-nummers ![]() | |
Salvad0R | woensdag 28 juni 2017 @ 03:27 |
[ Bericht 100% gewijzigd door ChrisCarter op 28-06-2017 07:11:33 (Doe normaal) ] | |
Orwell | woensdag 28 juni 2017 @ 23:14 |
cool..! | |
Spriet4 | donderdag 29 juni 2017 @ 07:05 |
De arme man is geobsedeerd door gehaktballen ![]() | |
Salvad0R | donderdag 29 juni 2017 @ 11:53 |
Fuck Jay-Z fucking Bitch . | |
Salvad0R | donderdag 29 juni 2017 @ 11:54 |
^test 123 | |
ChrisCarter | donderdag 29 juni 2017 @ 11:55 |
Je microfoon doet het ![]() | |
Salvad0R | donderdag 29 juni 2017 @ 11:58 |
wat stond er in die post die je weg had ge-edit, ben kats vergeten wat ik zei ![]() | |
ChrisCarter | donderdag 29 juni 2017 @ 12:12 |
Stuur ik je wel per DM | |
Munktar | donderdag 29 juni 2017 @ 12:21 |
Ik kan niet zonder E948 | |
Dance99Vv | donderdag 29 juni 2017 @ 12:50 |
![]() Laatst was er nog een artikel ergens over dat e-nummers helemaal niet zo slecht zijn ![]() https://zuinigaan.blogspo(...)-nummers-gezond.html ![]() http://www.volkskrant.nl/(...)-zand-meid~a4485421/ ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Dance99Vv op 29-06-2017 13:08:54 ] | |
Wantie | donderdag 29 juni 2017 @ 16:14 |
Klopt, de discussie over e nummers is overdreven. | |
Wantie | donderdag 29 juni 2017 @ 16:16 |
Want? | |
agter | donderdag 29 juni 2017 @ 16:20 |
Er zijn toch ook E-nummers die helemaal niet schadelijk zijn? Vind het een beetje paranoia af en toe. | |
Wantie | donderdag 29 juni 2017 @ 16:20 |
Groeihormonen worden in de VS veel gebruikt, maar is hier niet toegestaan. In de jaren '90 is daar nog een schandaal rond geweest in België, waar zelfs doden vielen als gevolg van de groeihormoonmaffia . We hebben ook andere schandalen gezien, zoals gekke koeien, paardevlees in rundvleesproducten, dioxinekippen. .. Maar over het algemeen is ons voedsel veilig. Wel zie je steeds meer mensen die veganist worden. Films als Cowspiracy en Earthlings helpen daar bij... | |
Wantie | donderdag 29 juni 2017 @ 16:21 |
E-nummers zijn niet schadelijk. | |
Wantie | donderdag 29 juni 2017 @ 16:22 |
Grote kans dat er dan toch nog e nummers in zitten, al dan niet van nature. .. | |
Lilith_Immaculate | donderdag 29 juni 2017 @ 17:41 |
Beter maak je gewoon alles zelf, dan weet je ook goed wat erin zit ![]() Fabriekszooi kan je gewoon beter niet eten, misschien af en toe bij uitzondering maar dan zou ik zeker geen vlees ofzo kopen. | |
agter | donderdag 29 juni 2017 @ 17:46 |
Waar haal jij je gehakt dan? Of draai je het zelf? | |
Lilith_Immaculate | donderdag 29 juni 2017 @ 17:47 |
Gewoon bij de bio-slager, waar ik weet waar het vlees vandaan komt. Daar zit geen ingrediëntenlijst bij zoals bij kant en klare ballen uit de supermarkt. | |
agter | donderdag 29 juni 2017 @ 17:49 |
Biologisch rundergehakt bij de Appie ook niet. Geen toevoegingen. Is clean. Gewoon rundergehakt wel (99,7% rundvlees, fruitextract (citrus, granaatappel)). Maar zo schokkend is dat niet. De beste bal maak je zelf. ![]() | |
Lavenderr | donderdag 29 juni 2017 @ 18:37 |
Mooie slotpost! |