Eh nee van tartaar wordt vlees droger. Ik krijg vaak eters op bezoek en iemand gaf me dat idee. Voor mezelf doe ik het niet. De hamburgers maak ik klaar als ik mijn voetbalmaatjes op bezoek krijg, dan maak ik verschillende partijtjes, een paar met peper, een paar zonder, een paar met tomaat en augurk, een paar zonder, ieder zijn eigen zin. Is wel een karweitje, maar ze smullen ervan. Daarbij serveer ik knoflooksaus van D&L, Mayonaise van Hellmann's en Hickory sauce.quote:Op maandag 5 juni 2017 19:16 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Heel soms heb je slagers die verneukt vlees hebben. Gelukkig komen die niet vaak voor.
Het is inderdaad ook lekker om je eigen vlees in elkaar te kneden
Dat met tartaar heb ik nog nooit gehoord. Is waarschijnlijk om het vlees wat minder droog te maken?
quote:Op maandag 5 juni 2017 16:41 schreef Adames het volgende:
http://beyondmeat.com/wha(...)to-stack-your-burger
No. Just no.quote:Use a vegan cheese like Daiya or learn to make your own vegan cheese. - See more at: http://beyondmeat.com/wha(...)sthash.vPTn0IHr.dpuf
dus 3/4 rund en 1/4 varken.quote:Op vrijdag 9 juni 2017 17:36 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Wij doen helft rundergehakt en helft halfomhalf.
Ik ga dat over een kwartier in praktijk brengen. Ik ben zeer benieuwd. De volgorde klinkt heel logisch.quote:Op maandag 5 juni 2017 16:41 schreef Adames het volgende:
http://beyondmeat.com/wha(...)to-stack-your-burger
We hebben werkelijk superieure burgers op gisteren. Enerzijds omdat we geweldig gehakt hadden gekocht bij een rundveehouderij en anderzijds omdat de burgers met 1 hand te eten waren en niets van elkaar af glibberde. Ik ga deze volgorde vanaf nu altijd gebruiken.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 21:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ga dat over een kwartier in praktijk brengen. Ik ben zeer benieuwd. De volgorde klinkt heel logisch.
Ze stoppen er daar ook "vegan mayo" opquote:
Ik maak ze gewoon met helemaal tartaar, met gewoon gehakt vind ik ze te vetquote:Op maandag 5 juni 2017 18:46 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik koop gewoon rundergehakt bij de slager.
En als ik echt iets speciaals wil, meng ik het met 1/3 tartaar.
Meng ik hamburgerkruiden door heen, chilipoeder en wat paneermeel.
Luchtig kneden, anders wordt het te droog.
De hamburgers van de slager voldoen niet. Ik had totaal iets anders verwacht, maar die zijn supervet. Jammer.
Ik vind dat tartaar te weinig smaakt heeft. Het smaakt naar niks.quote:Op zondag 11 juni 2017 14:58 schreef DKS het volgende:
[..]
Ik maak ze gewoon met helemaal tartaar, met gewoon gehakt vind ik ze te vet
Soms gooien we er een zakje hamburgerkruiden in, maar soms ook alleen peper en zout.quote:Op zondag 11 juni 2017 15:57 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik vind dat tartaar te weinig smaakt heeft. Het smaakt naar niks.
Maar ik krijg regelmatig bezoekers die het wel graag willen en ik ben de gastheer. Dus krijgen ze het. De lekkerste hamburger heeft een beetje vet en flink veel pit.
Ik zie het zelf als iets typisch Nederlands (ik ben geen Nederlander, ik ben import). Het verbaasde me enorm toen ik hier voor het eerst kwam dat Nederlanders gek zijn op gebak, dat vreten ze het liefst, dan is het echt feest, maar helemaal geen kruidigheid willen of peper. Moet je het gemiddelde Chinees gerecht hier proeven. Sorry hoor, dat gaat helemaal nergens over. Zelfs babi pangang is zoet. Bij ons is de Chinees heel anders. En dan kom in je de supermarkt en dan maken ze zelfs chili zoet. Ik vind dat zo iets raars.
Gelukkig is er wel ontwikkeling en worden ook scherpe pepers verkocht tegenwoordig. Maar wat ze hier chilipepers noemen, dat zijn helemaal geen chilipepers, de madame jeanette zijn wel echt. En was ze hier sambal noemen, dat is veredelde tomatenketchup, meer kan ik niet van maken. Ik at een keer ergens en toen zei iemand: als je het scherp wilt hebben, hier is sambal. Maar wel oppassen hoor. Oppassen??? Dat was van Conimex. Dat is helemaal geen sambal. Dat is een rood kleurtje. Ik weet niet wat ze hier voor ideeën hebben over sambal, maar dat spul van Conimex is absoluut geen sambal.
Wat ik wel eens doe is kijken wat in zo'n mixje zit en de kruiden apart kopen. Een mix is afgestemd op het gemiddelde, maar iedereen heeft zijn eigen smaak.quote:Op zondag 11 juni 2017 16:44 schreef DKS het volgende:
[..]
Soms gooien we er een zakje hamburgerkruiden in, maar soms ook alleen peper en zout.
In principe is het wel sambal hoor, kan je wel zo'n super lang verhaal van maken, maar het is gewoon gemalen chilli. Geen 'rood kleurtje' en ook geen ketchup. Het is een basis-sambal. Niet lekker verder, maar het is wel sambal.quote:Op zondag 11 juni 2017 15:57 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik vind dat tartaar te weinig smaakt heeft. Het smaakt naar niks.
Maar ik krijg regelmatig bezoekers die het wel graag willen en ik ben de gastheer. Dus krijgen ze het. De lekkerste hamburger heeft een beetje vet en flink veel pit.
Ik zie het zelf als iets typisch Nederlands (ik ben geen Nederlander, ik ben import). Het verbaasde me enorm toen ik hier voor het eerst kwam dat Nederlanders gek zijn op gebak, dat vreten ze het liefst, dan is het echt feest, maar helemaal geen kruidigheid willen of peper. Moet je het gemiddelde Chinees gerecht hier proeven. Sorry hoor, dat gaat helemaal nergens over. Zelfs babi pangang is zoet. Bij ons is de Chinees heel anders. En dan kom in je de supermarkt en dan maken ze zelfs chili zoet. Ik vind dat zo iets raars.
Gelukkig is er wel ontwikkeling en worden ook scherpe pepers verkocht tegenwoordig. Maar wat ze hier chilipepers noemen, dat zijn helemaal geen chilipepers, de madame jeanette zijn wel echt. En was ze hier sambal noemen, dat is veredelde tomatenketchup, meer kan ik niet van maken. Ik at een keer ergens en toen zei iemand: als je het scherp wilt hebben, hier is sambal. Maar wel oppassen hoor. Oppassen??? Dat was van Conimex. Dat is helemaal geen sambal. Dat is een rood kleurtje. Ik weet niet wat ze hier voor ideeën hebben over sambal, maar dat spul van Conimex is absoluut geen sambal.
Waar is de scherpte dan?quote:Op zondag 11 juni 2017 20:21 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
In principe is het wel sambal hoor, kan je wel zo'n super lang verhaal van maken, maar het is gewoon gemalen chilli. Geen 'rood kleurtje' en ook geen ketchup. Het is een basis-sambal. Niet lekker verder, maar het is wel sambal.
Eensch.quote:Op zondag 11 juni 2017 20:21 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
In principe is het wel sambal hoor, kan je wel zo'n super lang verhaal van maken, maar het is gewoon gemalen chilli. Geen 'rood kleurtje' en ook geen ketchup. Het is een basis-sambal. Niet lekker verder, maar het is wel sambal.
Daar waar de zon is.. net als aardbeien onder glas geen smaak hebben.. Pepers onder glas hebben dat ook niet en volgens mij is er geen boer/tuinder in NL die pepers buiten een kas kweekt..quote:
Wat ik bedoelde dat je het hier bij de Chinees krijgt maar niet in mijn land bij de Chinees.quote:Op maandag 12 juni 2017 00:38 schreef pietbier het volgende:
Wel grappig dat iemand hier Chinese gerechten aanhaalt en in dezelfde zin babi pangang noemt
Dat heeft NIETS maar dan ook NIETS met elkaar te maken. En babi pangang is geroosterd varkensvlees met een zoetzure tomatensaus met o.a. gember....
Hoezo moet dat pittig zijn?
Wat lul jij nou dom joh, begin je nu opeens over appels?quote:Op maandag 12 juni 2017 00:46 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wat ik bedoelde dat je het hier bij de Chinees krijgt maar niet in mijn land bij de Chinees.
En dat babi pangang een beetje aangeeft wat de algemene smaak van Nederlanders is: zoet, heel zoet.
Hier smijten ze ook over appels en sinasappels in. Dan denk ik: wat is er met de klassieke Hollandes keuken gebeurd? Is die niet te vreten of zo dat overal appels in moeten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |