Want kalfsvlees is anders dan rundvlees? Ik zou gauw de dokter bellen hoorquote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.
Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?
Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
quote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een kalf is echt een compleet ander dier dan een koe. Ik zou er mee uitkijken.
Ja maar kalf is een soort van kip he.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:46 schreef Harvest89 het volgende:
Ik neem aan dat je niet 10 rauwe hamburgers hebt gegeten ofzo.
Je zegt dat het maar een klein hapje was. Kan geen kwaad man.
Volgens mij zijn er zelfs veel gerechten waarin de kalf niet helemaal doorbakken hoort te zijn, maar nog rood vanbinnen is, net zoals biefstuk. Bij gerechten met lam zie je dat ook vaak. Lamsrack bijvoorbeeld.
Ach, ik eet elke dag 10 rauwe kuikens die nog levend zijn, met veren en al.quote:
ohquote:
zoals hamburgers, zeg maar.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:46 schreef Harvest89 het volgende:
Volgens mij zijn er zelfs veel gerechten waarin de kalf niet helemaal doorbakken hoort te zijn, maar nog rood vanbinnen is, net zoals biefstuk. Bij gerechten met lam zie je dat ook vaak. Lamsrack bijvoorbeeld.
En zoals kalfsfilet zeg maar.quote:
Als het echt goed kwaliteitsgehakt is zullen ze ook die hamburgers niet helemaal doorbakken.quote:
FOK! die je van de dood redt. Omgekeerde wereldquote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:11 schreef timmmmm het volgende:
Ik zat er net aan te denken zo kalfscarpaccio te bestellen op het terras. Goed dat ik dit topic tegenkwam
3 keer kalf in plaats van lam schrijven, is een typo?quote:
Als je een drukke dag hebt gebeurt dat soms.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:13 schreef CrashO het volgende:
[..]
3 keer kalf in plaats van lam schrijven, is een typo?
Iemand hier is lam
Zie mijn eerste post in dit topic.quote:
Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:28 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Zie mijn eerste post in dit topic.
Een beetje rauwe lam kan geen kwaad.
Rauwe kip en varken kan wel kwaad.
quote:
Ik denk niet dat je de volgende dag nog haalt, grapje hoor!quote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.
Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?
Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
Dat vraag ik me altijd af bij frikandellen eters en Pakjes&Zakjes kokers zoals jijquote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:42 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Hoe kun je dat weg krijgen man?
Van Duitsers kan ik het me nog voorstellen, want tsja, het zijn Duitsers.
Hij heeft dat ook ooit met een duif gedaan.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:51 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Je kunt zelfs vleermuis eten en nog decennia rond de wereld touren
OZZY
quote:Op vrijdag 26 mei 2017 20:06 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Hij heeft dat ook ooit met een duif gedaan.
Wow, je bent vandaag buiten geweestquote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:11 schreef timmmmm het volgende:
Ik zat er net aan te denken zo kalfscarpaccio te bestellen op het terras. Goed dat ik dit topic tegenkwam
Als je kijkt wat voor een dikke pens ze hebben is het niet zo raar.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:42 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Hoe kun je dat weg krijgen man?
Van Duitsers kan ik het me nog voorstellen, want tsja, het zijn Duitsers.
quote:
Clarabella juniorquote:
Mijn koffie, wat doe jequote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Zoiets: KLB / Het verhaal van de “kakkerlak”en zijn eeuwig "lijden"quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Duidelijk een symptoom van een Cutopicus fan Cutuserus infectiequote:Op zaterdag 27 mei 2017 00:57 schreef Atak het volgende:
[..]
Als je kijkt wat voor een dikke pens ze hebben is het niet zo raar.
Tja, de een heeft er schijt aan, de ander schijt van.quote:Op zaterdag 27 mei 2017 16:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Een alpha-man kan er wel tegen, maar die vragen het zich niet eens af.
Mett? Dat is goed te eten ja .quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus.
In Nederland wordt ook gewoon preparé van varken verkocht en gegeten. Denk dat de helft neit weet dat het varken is/kan zijn.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet regelmatig broodjes rauw mager varkensgehakt net als heel Duitsland dat doet. Onzin dus.
Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw.quote:Op maandag 29 mei 2017 22:19 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
In Nederland wordt ook gewoon preparé van varken verkocht en gegeten. Denk dat de helft neit weet dat het varken is/kan zijn.
Rund moet afhangen en rijpen. Wedden dat je regelmatig oud rund hebt gegeten?quote:Op maandag 29 mei 2017 22:34 schreef Atak het volgende:
[..]
Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw.
Nee hoor. Niet alsje het bij de goeie plaats koopt.quote:Op maandag 29 mei 2017 22:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Rund moet afhangen en rijpen. Wedden dat je regelmatig oud rund hebt gegeten?
Juist als je het bij de juiste plaats haalt is het een paar dagen oud, een beest moet rustig kunnen besterven.quote:Op maandag 29 mei 2017 23:17 schreef Atak het volgende:
[..]
Nee hoor. Niet alsje het bij de goeie plaats koopt.
Waarom niet?quote:Op maandag 29 mei 2017 23:28 schreef AnanYaw het volgende:
Dat rundvless best (half)rauw gegeten kan worden (zonder risico) geldt eigenlijk niet voor gemalen rundvlees. De reden dat het kan is namelijk dat de gevaarlijke bacteriën zich aan de buitenkant bevinden en je die met kort schroeien al gedood hebt. Wanneer het vlees gemalen is, is dat niet langer zo.
Nadat het gerijpt is stoppen ze het in de vriezer hoor.quote:Op maandag 29 mei 2017 23:21 schreef densmee het volgende:
[..]
Juist als je het bij de juiste plaats haalt is het een paar dagen oud, een beest moet rustig kunnen besterven.
Rundvlees moet goed besterven voordat je het kan eten, als jij het bij de slager koopt is het minstens een week dood. Goede steaks laat men ussen de 4 en 12 weken besterven.quote:Op maandag 29 mei 2017 22:34 schreef Atak het volgende:
[..]
Varken kan parasieten bevatten omdat het dier ook stront eet. Varken zou ik rauw nooit eten. Rundvlees wel als het vers is. Als het ouder dan 3 dagen is eet ik dat zelfs niet rauw.
Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeftquote:
En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 06:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rundvlees moet goed besterven voordat je het kan eten, als jij het bij de slager koopt is het minstens een week dood. Goede steaks laat men ussen de 4 en 12 weken besterven.
Als je ergens een hamburger haalt bij een echte restaurant dan laten ze het midden een beetje rauw hoor.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 06:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeft
Neequote:Op dinsdag 30 mei 2017 08:40 schreef Atak het volgende:
[..]
En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood.
En?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 08:41 schreef Atak het volgende:
[..]
Als je ergens een hamburger haalt bij een echte restaurant dan laten ze het midden een beetje rauw hoor.
Jaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, dit zeg je gewoon om gezichtsverlies te beperken. Helaas jongen.quote:
Tenzij je een vriezer hebt die 0K benaderd, nee.quote:
Groot deel bacteriën leven gewoon nog na invriezen/ontdooien. Sommige bacteriën maken sporen, die krijg je niet eens dood met een nucleaire oorlog.quote:
Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 22:31 schreef pwned het volgende:
[..]
Groot deel bacteriën leven gewoon nog na invriezen/ontdooien. Sommige bacteriën maken sporen, die krijg je niet eens dood met een nucleaire oorlog.
quote:Op dinsdag 30 mei 2017 22:49 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer.
Ok, volgende keer parasieten schrijven als je parasieten bedoeltquote:Op dinsdag 30 mei 2017 08:40 schreef Atak het volgende:
[..]
En als je het laat vriezen dan gaan alle bacteriën dood.
Is goed voor je weerstand.quote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:39 schreef Atak het volgende:
Ik zat hamburgers te maken dat half rundvlees is en half kalfsvlees is.
Om te proeven of het op smaak was qua kruiden proefde ik het. Is dit nou gezond om te doen of niet?
Ik weet dat rundvlees wel rauw genuttigd kan worden maar ik weet niet of dat ook zo is voor kalfsvlees. Het is maar een klein stukje maar toch. Moet ik de dokter bellen?
Iets met mierenneuken?quote:Op dinsdag 30 mei 2017 22:57 schreef pwned het volgende:
[..]
[..]
Ok, volgende keer parasieten schrijven als je parasieten bedoelt
Kalfsvlees ipv lamsvleesquote:Op dinsdag 30 mei 2017 22:49 schreef Atak het volgende:
[..]
Ik had het over parasieten. Die gaan wel dood in de vriezer.
quote:Op vrijdag 26 mei 2017 18:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Lamsvlees bevat vaak de parasiet Cutopicus fan Cutuserus die veroorzaakt bij mensen zaken als een vergroot zelfbeeld, irritant gedrag, onsamenhangende uitspraken doen. Meestal eindigen deze mensen als buttboy in een colombiaans bordeel.
Vooral ook omdat je dan eventuele pathogenen aan de buitenkant verspreid in een heerlijk voedingsmiddel voor ze, waardoor ze harder kunnen groeien.quote:Op dinsdag 30 mei 2017 06:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat gemalen vlees een enorm veel groter oppervlak heeft
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |