Is het de kip die je niet lekker vindt?quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:57 schreef MrSalazar het volgende:
het ei eet ik trouwens niet op en roti kip is bagger
nou ja, niet lekker... het is net zoiets als kipdöner. ik zie het nut niet.quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:02 schreef -PesteNoire- het volgende:
[..]
Is het de kip die je niet lekker vindt?
Een bara!quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:06 schreef JohnShooter het volgende:
Ik heb een keer een Surinaamse donut gegeten en die was echt wel lekker. Geen idee hoe het heet helaas.
bara, zijn ook heel lekker, maar dan moet het wel goed gemaakt zijn.quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:06 schreef JohnShooter het volgende:
Ik heb een keer een Surinaamse donut gegeten en die was echt wel lekker. Geen idee hoe het heet helaas.
dat laatste heb ik zelf een keer gemaaktquote:
Heet het zo? Kwam voor mij het dichtst in de buurt van een hartige donut.quote:
Nee, daarom zijn er twee mensen die het zeggen.quote:
En dat dan achter je bureau in de kantoortuin opeten...quote:
Kun jij koken?quote:Op vrijdag 21 april 2017 15:53 schreef MrSalazar het volgende:
Hier staan trouwens recepten voor zowat alle Surinaamse gerechten
http://sranangkukru.net
Chinese, Joodse, Libanese en Indiaanse (oorspronkelijke bewoners van Amerika, niet die in Azië) invloeden kunnen ook niet ontbreken. Echter maakt de mix van invloeden het toch wezenlijk anders dan de keukens van de landen waaruit invloeden geput worden. Om die reden zijn er in Nederland zoveel slappe aftreksels van Surinaams voedsel te vinden, gemaakt door mensen die denken dat het toch allemaal hetzelfde is.quote:Op vrijdag 21 april 2017 22:57 schreef naoomx het volgende:
Nouja, de Surinaamse keuken is praktisch een mix van de Indiase, Indonesische en Afrikaanse (?) keuken... Dus ik zou zeggen, spread your horizon.
(Ikzelf zou beginnen met de Indiase keuken, maar dat is dan ook een sentiment van me.)
Ga eens in de Bijlmer surinaams eten.quote:Op vrijdag 21 april 2017 23:30 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Chinese, Joodse, Libanese en Indiaanse (oorspronkelijke bewoners van Amerika, niet die in Azië) invloeden kunnen ook niet ontbreken. Echter maakt de mix van invloeden het toch wezenlijk anders dan de keukens van de landen waaruit invloeden geput worden. Om die reden zijn er in Nederland zoveel slappe aftreksels van Surinaams voedsel te vinden, gemaakt door mensen die denken dat het toch allemaal hetzelfde is.
Ja, ben er wel eens op een paar plekken erg lekker Surinaams wezen eten. Ben daar zelf niet bekend, maar heb familie die dat wel is, dus dan laat ik me leiden.quote:Op zaterdag 22 april 2017 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens in de Bijlmer surinaams eten.
Het heet Paramaribo's en ik zie dat die jawa's de tent in Amsterdam hebben gesloten/verkocht. Mofo's...quote:
Ja in Nederland moet af en toe wel belasting betaald worden .quote:Op zondag 23 april 2017 00:48 schreef Deshain het volgende:
[..]
Het heet Paramaribo's en ik zie dat die jawa's de tent in Amsterdam hebben gesloten/verkocht. Mofo's...
authenticiteit hadden ze al verloren, toen ze ooit in Suriname de gerechten probeerden te maken met de ingredienten die daar voorhanden waren.quote:Op maandag 24 april 2017 15:50 schreef JaafkeEHV het volgende:
Broodje Bakejlauw, broodje pom, broodje morse meti, rotti..
alles is heerlijk.. mijn lievelings keuken
wel jammer dat de recepten vaak de authenticiteit verliezen (pittigheid, bereidingstijd/wijze etc)
Stap eerst af van de broodje kerrie kip of die bapao of roti want de Surinaamse keuken is zoveel meer dan dat en weer typisch hoe beperkt sommige autochtone landgenoten zijn inzake hun keuze in deze keuken.quote:Op vrijdag 21 april 2017 13:40 schreef -PesteNoire- het volgende:
Hier in de buurt zit een fantastische tent. Ik haal er regelmatig broodjes kipkerrie en of een roti. Naast de Nederlandse keuken vind ik de Surinaamse de lekkerste die ik ken.
Wat ik met dit topic wil? Nou ja, vragen wat jouw favoriete Surinaamse eten is. En of je tips hebt wat lekker is (ben wat dat betreft een halve boer maar wil graag iets "nieuws" uitproberen).
Ik zie mensen vaak haten, maar wat de Surinaamse keuken betreft heb jij duidelijk verstand van zaken. Ik las ook eens een topic van jaren terug, over Surinaamse nasi, waar je veel waarheid verkondigde, ondanks dat vrijwel niemand het van je aannam.quote:Op maandag 24 april 2017 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Stap eerst af van de broodje kerrie kip of die bapao of roti want de Surinaamse keuken is zoveel meer dan dat en weer typisch hoe beperkt sommige autochtone landgenoten zijn inzake hun keuze in deze keuken.
Beetje wat men bij de zondag-Chinees altijd doet: Babi pangang,sate en die Foe young hai bestellen!![]()
![]()
Ik eet sinds lange tijd vrij veel Surinaams ( zie mijn dagelijkse eet foto's) gewoon omdat het erg, erg lekker is EN je krijgt waar voor je geld. (veel voor redelijke prijs)
Bestel eens:
1:
[ afbeelding ]
Surinaamse bloedworst met tjauwmin met Javaanse kip en Chinese paddenstoelen.
2
[ afbeelding ]
Pitjel is een Javaanse saladeschotel met pinda saus. Heerlijk!
3
[ afbeelding ]
De befaamde Saoto soep. Altijd lekker,licht vullend en mooi bodempje als je een grote eter bent.
4
[ afbeelding ]
De befaamde moksi meti met witte rijst. Heerlijk!
5
[ afbeelding ]
De befaamde kwi-kwi vis,met zijn buiten pantser en ongelofelijk lekker vis vlees en als visje een delicatesse in de Surinaamse keuken. Heeft wel heel veel graten!.
toen ik in turkije was, verkochten ze regelmatig kipdoner. is dus vrij normaal, en echt turks ook nog.quote:Op vrijdag 21 april 2017 14:08 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
nou ja, niet lekker... het is net zoiets als kipdöner. ik zie het nut niet.
en zeker ook nederlandse keukenquote:Op vrijdag 21 april 2017 22:57 schreef naoomx het volgende:
Nouja, de Surinaamse keuken is praktisch een mix van de Indiase, Indonesische en Afrikaanse (?) keuken...
ik zeg niet dat het niet normaal is, alleen dat ik zelf ook kip kan grillen/bakken/frituren.quote:Op maandag 24 april 2017 19:55 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
toen ik in turkije was, verkochten ze regelmatig kipdoner. is dus vrij normaal, en echt turks ook nog.
en erg lekker, trouwens.
okee. ook als je in de stad loopt?quote:Op maandag 24 april 2017 20:08 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
ik zeg niet dat het niet normaal is, alleen dat ik zelf ook kip kan grillen/bakken/frituren.
Lekker, gratenquote:Op maandag 24 april 2017 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
De befaamde kwi-kwi vis,met zijn buiten pantser en ongelofelijk lekker vis vlees en als visje een delicatesse in de Surinaamse keuken. Heeft wel heel veel graten!.
maak dan zelfquote:Op dinsdag 25 april 2017 16:13 schreef Villas__Rubin het volgende:
Ik krijg honger van wat ik hier lees en zie aan foto's!
Straks maar weer lekker babi pang gang bestellen, saté met die Fu young hai, omdat ik vandaag die roti kip nie ken betalen
Zo veel goedkoper is dat echt niet! Dan moet je toch ook al die kruiden maar net in huis hebben. En roerbakspul, plus kipfilet en weet ik wat je allemaal nodig hebt,. ben je ook zo 12-13 euro kwijt. Kun je net zo goed halen bij die ekte ekte.quote:
Waar o waar heb je dit gegeten dan? Ken het alleen uit Grootmoeders keuken, nog nooit op een menu kaart gezien.quote:Op maandag 24 april 2017 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
De befaamde kwi-kwi vis,met zijn buiten pantser en ongelofelijk lekker vis vlees en als visje een delicatesse in de Surinaamse keuken. Heeft wel heel veel graten!.
die zakjes kruiden, daar doe je 20 keer mee.... zak aardappel, boontjes of kouseband, ui, kip. kost geen drol.quote:Op dinsdag 25 april 2017 22:34 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Zo veel goedkoper is dat echt niet! Dan moet je toch ook al die kruiden maar net in huis hebben. En roerbakspul, plus kipfilet en weet ik wat je allemaal nodig hebt,. ben je ook zo 12-13 euro kwijt. Kun je net zo goed halen bij die ekte ekte.
Ziet er goed uit. Bij "mijn" Surinaamse tent verkopen ze dit geloof ik niet.quote:Op maandag 24 april 2017 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Stap eerst af van de broodje kerrie kip of die bapao of roti want de Surinaamse keuken is zoveel meer dan dat en weer typisch hoe beperkt sommige autochtone landgenoten zijn inzake hun keuze in deze keuken.
Beetje wat men bij de zondag-Chinees altijd doet: Babi pangang,sate en die Foe young hai bestellen!![]()
![]()
Ik eet sinds lange tijd vrij veel Surinaams ( zie mijn dagelijkse eet foto's) gewoon omdat het erg, erg lekker is EN je krijgt waar voor je geld. (veel voor redelijke prijs)
Bestel eens:
1:
[ afbeelding ]
Surinaamse bloedworst met tjauwmin met Javaanse kip en Chinese paddenstoelen.
2
[ afbeelding ]
Pitjel is een Javaanse saladeschotel met pinda saus. Heerlijk!
3
[ afbeelding ]
De befaamde Saoto soep. Altijd lekker,licht vullend en mooi bodempje als je een grote eter bent.
4
[ afbeelding ]
De befaamde moksi meti met witte rijst. Heerlijk!
5
[ afbeelding ]
De befaamde kwi-kwi vis,met zijn buiten pantser en ongelofelijk lekker vis vlees en als visje een delicatesse in de Surinaamse keuken. Heeft wel heel veel graten!.
Ik las hier toevallig dat je ook Surinaamse roti at:quote:Op maandag 24 april 2017 19:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Stap eerst af van de broodje kerrie kip of die bapao of roti want de Surinaamse keuken is zoveel meer dan dat en weer typisch hoe beperkt sommige autochtone landgenoten zijn inzake hun keuze in deze keuken.
Beetje wat men bij de zondag-Chinees altijd doet: Babi pangang,sate en die Foe young hai bestellen!![]()
![]()
Ik eet sinds lange tijd vrij veel Surinaams ( zie mijn dagelijkse eet foto's) gewoon omdat het erg, erg lekker is EN je krijgt waar voor je geld. (veel voor redelijke prijs)
Bestel eens:
1:
[ afbeelding ]
Surinaamse bloedworst met tjauwmin met Javaanse kip en Chinese paddenstoelen.
2
[ afbeelding ]
Pitjel is een Javaanse saladeschotel met pinda saus. Heerlijk!
3
[ afbeelding ]
De befaamde Saoto soep. Altijd lekker,licht vullend en mooi bodempje als je een grote eter bent.
4
[ afbeelding ]
De befaamde moksi meti met witte rijst. Heerlijk!
5
[ afbeelding ]
De befaamde kwi-kwi vis,met zijn buiten pantser en ongelofelijk lekker vis vlees en als visje een delicatesse in de Surinaamse keuken. Heeft wel heel veel graten!.
quote:Op dinsdag 25 april 2017 23:01 schreef Boy_Zonderman het volgende:
Waar o waar heb je dit gegeten dan? Ken het alleen uit Grootmoeders keuken, nog nooit op een menu kaart gezien.
Nu zit ik met een knorrende maag, dankjewel
Dat de meeste mensen dat alleen maar nemen omdat tot zover hun kennis rijkt terwijl de Surinaams-Chinese keuken zoveel meer is dan dat.quote:Op woensdag 26 april 2017 14:38 schreef -PesteNoire- het volgende:
Ziet er goed uit. Bij "mijn" Surinaamse tent verkopen ze dit geloof ik niet.
Wat is er trouwens mis met een broodje kipkerrie of roti?
Ik geloof je graag maar je begint zelf over autochtone landgenoten die niet genoeg kennis zouden hebben over de Surinaamse Keuken. Terwijl je zelf ook roti eet.quote:Op woensdag 26 april 2017 15:26 schreef Iwanius het volgende:
[..]Ooit gegeten in Rotterdam bij
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was ook toeval dat ze het die dag hadden want normaliter staat het niet op het menu.
[..]
Dat de meeste mensen dat alleen maar nemen omdat tot zover hun kennis rijkt terwijl de Surinaams-Chinese keuken zoveel meer is dan dat.
ja want met kruiden kook je maar 1 keer..... tsssskquote:Op dinsdag 25 april 2017 22:34 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Zo veel goedkoper is dat echt niet! Dan moet je toch ook al die kruiden maar net in huis hebben. En roerbakspul, plus kipfilet en weet ik wat je allemaal nodig hebt,. ben je ook zo 12-13 euro kwijt. Kun je net zo goed halen bij die ekte ekte.
Nee, maar ik heb ze nu nog niet, dus dat gaat me toch een hoop geld kosten.quote:Op woensdag 26 april 2017 17:34 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja want met kruiden kook je maar 1 keer..... tssssk
elke keer afhalen kost niks?quote:Op woensdag 26 april 2017 17:59 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb ze nu nog niet, dus dat gaat me toch een hoop geld kosten.
Dat de Surinaamse keuken in Rotterdam meestal door of Javaanse Surinamers wordt bestiert of Chinezen met Surinaamse roots.quote:Op woensdag 26 april 2017 17:21 schreef -PesteNoire- het volgende:
Ik geloof je graag maar je begint zelf over autochtone landgenoten die niet genoeg kennis zouden hebben over de Surinaamse Keuken. Terwijl je zelf ook roti eet.
Wat is er trouwens Chinees aan dit hele verhaal? (of heb ik iets gemist)
Aaah, ok. Wel lekkere broodjes daar ja, een wat authentiekere smaak (voor zover dat kan...).quote:Op woensdag 26 april 2017 15:26 schreef Iwanius het volgende:
[..]Ooit gegeten in Rotterdam bij
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was ook toeval dat ze het die dag hadden want normaliter staat het niet op het menu.
Stel je je op in toch? Neem je die relaxtheid terug naar huis.. Zou voor veel NLers goed zijn. Ff geen gejaag.quote:Op donderdag 27 april 2017 10:11 schreef Fer het volgende:
Grootste klacht van Surinaams eten is eigenlijk dat het klaarmaken van de bestelling altijd zo langzaam gaat.
Misschien kun je je bestelling doorgeven via de telefoon en het dan komen afhalen?quote:Op donderdag 27 april 2017 10:11 schreef Fer het volgende:
Grootste klacht van Surinaams eten is eigenlijk dat het klaarmaken van de bestelling altijd zo langzaam gaat.
Okequote:Op donderdag 27 april 2017 00:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat de Surinaamse keuken in Rotterdam meestal door of Javaanse Surinamers wordt bestiert of Chinezen met Surinaamse roots.
V.w.b die roti die ik at, en wat is er mee? Ik had er trek in na zoveel maanden. Niks mis mee toch? Ik eet het zelden. Wat ik bij de Surinamer het meest eet, kun je wel zien in het dagelijkse eettopic.
Helemaal eens. Die kerel bij "mijn" tent zegt altijd "neemt u maar plaats". Het wordt met veel liefde gemaakt en dan wacht ik maar 10 minuten langer, geen probleem.quote:Op donderdag 27 april 2017 11:27 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Stel je je op in toch? Neem je die relaxtheid terug naar huis.. Zou voor veel NLers goed zijn. Ff geen gejaag.
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.quote:Op donderdag 27 april 2017 10:11 schreef Fer het volgende:
Grootste klacht van Surinaams eten is eigenlijk dat het klaarmaken van de bestelling altijd zo langzaam gaat.
Dan stink je zo.quote:Op vrijdag 21 april 2017 15:59 schreef Zolderkamer het volgende:
Alles waar masala door gaat is lekker..![]()
Het beste is kip roti als de vulling een dag eerder gemaakt is trouwens..
Dit topic dus.quote:Op donderdag 27 april 2017 15:09 schreef -PesteNoire- het volgende:
Oke
zal eens in dat topic kijken.
Ik heb je gespot vandaag, heb jij een paardenstaart?quote:Op donderdag 27 april 2017 16:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.
Dus neemt men de tijd ervoor om te zorgen dat het vanaf de basis gewoon goed is bereidt.
Eten is in andere culturen (Turkse,Joegoslavische,Surinaams, Antilliaans) op die van de Hollanders na een heel belangrijk iets.
Zelfde verhaal kun je ook gebruiken voor de Thaise keuken. Hoe vaak je daar niet gasten krijgt die denken dat ze bij de zondag chinees zitten en ze naar de bekende weg vragen zoals sate en kroepoek.....omdat ze dat standaard van hun zondag-chinees kennen en waarom het eten bereiden zolang moet duren want...bij hun zondag-chinees staat het binnen no time op tafel.
Dit is echt achterlijkquote:Op woensdag 26 april 2017 17:59 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb ze nu nog niet, dus dat gaat me toch een hoop geld kosten.
Wat een BULL SHITquote:Op donderdag 27 april 2017 16:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.
Dus neemt men de tijd ervoor om te zorgen dat het vanaf de basis gewoon goed is bereidt.
Eten is in andere culturen (Turkse,Joegoslavische,Surinaams, Antilliaans) op die van de Hollanders na een heel belangrijk iets.
Zelfde verhaal kun je ook gebruiken voor de Thaise keuken. Hoe vaak je daar niet gasten krijgt die denken dat ze bij de zondag chinees zitten en ze naar de bekende weg vragen zoals sate en kroepoek.....omdat ze dat standaard van hun zondag-chinees kennen en waarom het eten bereiden zolang moet duren want...bij hun zondag-chinees staat het binnen no time op tafel.
Moksie alesi met bakkeljauwquote:Op donderdag 27 april 2017 11:25 schreef Red_85 het volgende:
Zwaar onderbelichte keuken... Maar oooow zo lekker!
We hebben het hier wel over de saoto soep, meksi meti en roti, maar wat zijn nu de onbekendere gerechten die 'thuis' worden gemaakt?
dus jij hebt bij een thais restaurant gewerkt?quote:Op donderdag 27 april 2017 16:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.
Dus neemt men de tijd ervoor om te zorgen dat het vanaf de basis gewoon goed is bereidt.
Eten is in andere culturen (Turkse,Joegoslavische,Surinaams, Antilliaans) op die van de Hollanders na een heel belangrijk iets.
Zelfde verhaal kun je ook gebruiken voor de Thaise keuken. Hoe vaak je daar niet gasten krijgt die denken dat ze bij de zondag chinees zitten en ze naar de bekende weg vragen zoals sate en kroepoek.....omdat ze dat standaard van hun zondag-chinees kennen en waarom het eten bereiden zolang moet duren want...bij hun zondag-chinees staat het binnen no time op tafel.
Je lult echt uit je sigaar en hebt geen flauw idee waar je over praat. Ik heb het over schone, nette koelvitrines waar de gerechten naast elkaar in bakken klaar ligt. De meeste gerechten zijn nu eenmaal pruttel stoofpotten of gegrild vlees of kip, dat je ook niet even vers in elkaar draait. Zelfs roti is lekkerder na een nachtje "vorst" erover. De Surinamer zoals jij beschrijft bestaat niet, alleen in je hoofd.quote:Op donderdag 27 april 2017 19:46 schreef Iwanius het volgende:
Jij haalt precies aan datgene wat je welgevallig is of wat je een keer gezien hebt bij een 'afval' glurinamer die net zo als zondag Chinees er met de pet naar gooit qua hygiëne. Gemiddeld genomen is het bij de betere Surinaamse Deli's zoals ik omschreef. En waarom? Omdat het de gemiddelde Surinamer van welke afkomst ook,zijn eer te na is om zijn klandizie rotzooi voor te schotelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |