Nee, maar ik heb ze nu nog niet, dus dat gaat me toch een hoop geld kosten.quote:Op woensdag 26 april 2017 17:34 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja want met kruiden kook je maar 1 keer..... tssssk
elke keer afhalen kost niks?quote:Op woensdag 26 april 2017 17:59 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb ze nu nog niet, dus dat gaat me toch een hoop geld kosten.
Dat de Surinaamse keuken in Rotterdam meestal door of Javaanse Surinamers wordt bestiert of Chinezen met Surinaamse roots.quote:Op woensdag 26 april 2017 17:21 schreef -PesteNoire- het volgende:
Ik geloof je graag maar je begint zelf over autochtone landgenoten die niet genoeg kennis zouden hebben over de Surinaamse Keuken. Terwijl je zelf ook roti eet.
Wat is er trouwens Chinees aan dit hele verhaal? (of heb ik iets gemist)
Aaah, ok. Wel lekkere broodjes daar ja, een wat authentiekere smaak (voor zover dat kan...).quote:Op woensdag 26 april 2017 15:26 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ooit gegeten in Rotterdam bij
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het was ook toeval dat ze het die dag hadden want normaliter staat het niet op het menu.
Stel je je op in toch? Neem je die relaxtheid terug naar huis.. Zou voor veel NLers goed zijn. Ff geen gejaag.quote:Op donderdag 27 april 2017 10:11 schreef Fer het volgende:
Grootste klacht van Surinaams eten is eigenlijk dat het klaarmaken van de bestelling altijd zo langzaam gaat.
Misschien kun je je bestelling doorgeven via de telefoon en het dan komen afhalen?quote:Op donderdag 27 april 2017 10:11 schreef Fer het volgende:
Grootste klacht van Surinaams eten is eigenlijk dat het klaarmaken van de bestelling altijd zo langzaam gaat.
Okequote:Op donderdag 27 april 2017 00:49 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Dat de Surinaamse keuken in Rotterdam meestal door of Javaanse Surinamers wordt bestiert of Chinezen met Surinaamse roots.
V.w.b die roti die ik at, en wat is er mee? Ik had er trek in na zoveel maanden. Niks mis mee toch? Ik eet het zelden. Wat ik bij de Surinamer het meest eet, kun je wel zien in het dagelijkse eettopic.
Helemaal eens. Die kerel bij "mijn" tent zegt altijd "neemt u maar plaats". Het wordt met veel liefde gemaakt en dan wacht ik maar 10 minuten langer, geen probleem.quote:Op donderdag 27 april 2017 11:27 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Stel je je op in toch? Neem je die relaxtheid terug naar huis.. Zou voor veel NLers goed zijn. Ff geen gejaag.
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.quote:Op donderdag 27 april 2017 10:11 schreef Fer het volgende:
Grootste klacht van Surinaams eten is eigenlijk dat het klaarmaken van de bestelling altijd zo langzaam gaat.
Dan stink je zo.quote:Op vrijdag 21 april 2017 15:59 schreef Zolderkamer het volgende:
Alles waar masala door gaat is lekker..
Het beste is kip roti als de vulling een dag eerder gemaakt is trouwens..
Dit topic dus.quote:Op donderdag 27 april 2017 15:09 schreef -PesteNoire- het volgende:
Oke
zal eens in dat topic kijken.
Ik heb je gespot vandaag, heb jij een paardenstaart?quote:Op donderdag 27 april 2017 16:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.
Dus neemt men de tijd ervoor om te zorgen dat het vanaf de basis gewoon goed is bereidt.
Eten is in andere culturen (Turkse,Joegoslavische,Surinaams, Antilliaans) op die van de Hollanders na een heel belangrijk iets.
Zelfde verhaal kun je ook gebruiken voor de Thaise keuken. Hoe vaak je daar niet gasten krijgt die denken dat ze bij de zondag chinees zitten en ze naar de bekende weg vragen zoals sate en kroepoek.....omdat ze dat standaard van hun zondag-chinees kennen en waarom het eten bereiden zolang moet duren want...bij hun zondag-chinees staat het binnen no time op tafel.
Dit is echt achterlijkquote:Op woensdag 26 april 2017 17:59 schreef Villas__Rubin het volgende:
[..]
Nee, maar ik heb ze nu nog niet, dus dat gaat me toch een hoop geld kosten.
Wat een BULL SHITquote:Op donderdag 27 april 2017 16:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.
Dus neemt men de tijd ervoor om te zorgen dat het vanaf de basis gewoon goed is bereidt.
Eten is in andere culturen (Turkse,Joegoslavische,Surinaams, Antilliaans) op die van de Hollanders na een heel belangrijk iets.
Zelfde verhaal kun je ook gebruiken voor de Thaise keuken. Hoe vaak je daar niet gasten krijgt die denken dat ze bij de zondag chinees zitten en ze naar de bekende weg vragen zoals sate en kroepoek.....omdat ze dat standaard van hun zondag-chinees kennen en waarom het eten bereiden zolang moet duren want...bij hun zondag-chinees staat het binnen no time op tafel.
Moksie alesi met bakkeljauwquote:Op donderdag 27 april 2017 11:25 schreef Red_85 het volgende:
Zwaar onderbelichte keuken... Maar oooow zo lekker!
We hebben het hier wel over de saoto soep, meksi meti en roti, maar wat zijn nu de onbekendere gerechten die 'thuis' worden gemaakt?
dus jij hebt bij een thais restaurant gewerkt?quote:Op donderdag 27 april 2017 16:51 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat de Surinaamse Chinees geen zondag chinees is waar alles al ruim van te voren staat te pruttelen en vaak doorkookt is en bagger maar dat met veel saus gecamoufleerd wordt. Kan ook niet want het merendeel van de klanten bij Surinaamse deli's zijn Surinamers en aangezien elke Surinamer koken van huis uit heeft meegekregen, heb je dus al automatisch een kritische jury die je eten beoordeelt en het je duidelijk laat weten als iets niet in orde is.
Dus neemt men de tijd ervoor om te zorgen dat het vanaf de basis gewoon goed is bereidt.
Eten is in andere culturen (Turkse,Joegoslavische,Surinaams, Antilliaans) op die van de Hollanders na een heel belangrijk iets.
Zelfde verhaal kun je ook gebruiken voor de Thaise keuken. Hoe vaak je daar niet gasten krijgt die denken dat ze bij de zondag chinees zitten en ze naar de bekende weg vragen zoals sate en kroepoek.....omdat ze dat standaard van hun zondag-chinees kennen en waarom het eten bereiden zolang moet duren want...bij hun zondag-chinees staat het binnen no time op tafel.
Je lult echt uit je sigaar en hebt geen flauw idee waar je over praat. Ik heb het over schone, nette koelvitrines waar de gerechten naast elkaar in bakken klaar ligt. De meeste gerechten zijn nu eenmaal pruttel stoofpotten of gegrild vlees of kip, dat je ook niet even vers in elkaar draait. Zelfs roti is lekkerder na een nachtje "vorst" erover. De Surinamer zoals jij beschrijft bestaat niet, alleen in je hoofd.quote:Op donderdag 27 april 2017 19:46 schreef Iwanius het volgende:
Jij haalt precies aan datgene wat je welgevallig is of wat je een keer gezien hebt bij een 'afval' glurinamer die net zo als zondag Chinees er met de pet naar gooit qua hygiëne. Gemiddeld genomen is het bij de betere Surinaamse Deli's zoals ik omschreef. En waarom? Omdat het de gemiddelde Surinamer van welke afkomst ook,zijn eer te na is om zijn klandizie rotzooi voor te schotelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |