Gegeten bij Strand Lodge in Winterswijk, een strandtent (ja, ze hebben een strand) maar het verst verwijderd van zee van alle strandtenten.
http://www.slww.nlZe hebben een Michelin ster, zeer moderate prijzen en een heerlijk ontspannen sfeer. De bediening is niet formeel stijf zoals normaal gesproken bij de topgastronomie, maar heerlijk relaxed zoals je bij een strandtent verwacht.
Het eten is een ander verhaal.
Kregen wat brood, amandelen en olijven terwijl we de kaart bestudeerden.
We gingen voor een zes gangen menu (57,50) pp
Kregen als amuse een zee-egel schelp gevuld met een mousseline van aardappel (een hele smeuige aardappelpuree) met zee-egel en een augurkensorbet. Daarnaast een kroepoekje met gerookte haring en rammenas. Prachtige smaakcontrasten van de ingredienten en warm en koud van de puree en de sorbet.
Prachtig gerechtje
Daarna kwam het eerste voorgerecht, geelvin makreel (hamachi) op twee manieren bereid, met oester, gel van oester en verschillende manieren waarop rode biet bereid was.
Hierbij werd brood gereikt met Guernsey boter, olijfolie, een rokerig pyramide zout op smaak gebracht met gefermenteerde soja.
Wederom erg lekker
Een bouillon van kreeft met garnituur van osseworst. Persoonlijk vond ik deze minder geslaagd, smaakte meer naar black tiger prawns, was niet vies, maar niet mijn smaak, miste het zoete van kreeft.
Een stuk Kabeljauw, perfect gegaard met daarbij gebrande bloemkool en bloemkool crème, couscous en een witte saus van witte wijn, krokant van zwarte sesam en een zwarte saus van zwarte sesam. Vond het erg lekker.
Brood en boter bleven komen
Klapstuk met marsala saus, groene asperge op freekeh (geroosterde groene durumtarwe) met shii-takes
Weer een prachtige combinatie van ingrediënten/bereidingswijze die je niet vaak tegenkomt en perfect klaar gemaakt. Heel erg lekker
Vervolgens kwam
Ree geit op vier manieren, een meesterwerk, de chef moet erg lang gewerkt hebben dit gerecht te ontwerpen. De andere gerechten waren de ster waardig, maar deze stak er duidelijk bovenuit. Zou in een twee of drie sterrentent met trots op de kaart kunnen.
Klein minpuntje, het als bijlage gegeven stukje aardappelgratin was niet gaar noch romig, jammer.
Nagerecht waren diverse bereidingen van verschillende fruitsoorten. Erg verfrissend en lekker.
Cijfer
9,5
Prijs kwaliteit verhouding is onovertroffen, de locatie is prachtig. Ze hadden een 10 gekregen als het helemaal perfect was geweest.
Ga hier zeker vaker terug.
Ze zitten trouwens op een 200 meter van een van mijn voormalige lievelingsrestaurants, de Gulle Waard die eind vorig jaar de deuren sloot.
Als je hierheen gaat, volg de borden bij de rotonde, niet je navigatie, die leid je naar een verkeerde straat.