Dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 23 september 2017 15:12 schreef cafca het volgende:
Mijn eerste desembroodjes!
[ afbeelding ]
Wow, dat ziet er beter uit dan mijn eerste desembroden. Zijn goed gerezen zo te zien.quote:Op zaterdag 23 september 2017 15:12 schreef cafca het volgende:
Mijn eerste desembroodjes!
[ afbeelding ]
was vandaag even naar Amstelveen gefietst en onderweg bij Jumbo binnen gelopen, het was even zoeken maar ze liggen bij gekoeld afbakbrood. Heb wel al zoekende het hele assortiment van Jumbo bekeken.quote:Op maandag 18 september 2017 09:06 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Hier staat het in een aparte koeling met stokbrood kruidenboter, wraps, dat soort dingen. Ik weet niet of je wel een Turkse supermarkt in de buurt hebt? Daar ben ik het ook wel tegengekomen!
Leuk om eens te proberen ja!quote:Op maandag 25 september 2017 21:06 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend weer een broodje gebakken. Ik was nieuwsgierig naar Russisch brood (niet de koeken maar echt brood). Ik vond een recept van borodinsky brood. Het 1e recept klopte niet maar de 2e gelukkig wel. Het bevat meer rogge als tarwe daarnaast moest er moutstroop in.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ze zien er lekker uit. Ja die wil ik wel een keer proberen.quote:Op maandag 25 september 2017 21:24 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Leuk om eens te proberen ja!
Iemand van m'n kookclubje heeft een Russisch menu gemaakt met gevulde broodjes, pirozhki heten die. Best wel "vloeibaar" gistdeeg dat na het rijzen maar nét handelbaar is. Vullen met gehakt, wortel en dille of paddenstoelen, room en dille
Ik kan het recept wel voor je opzoeken als je interesse hebt in meer Russische baksels, het staat geloof ik ergens online
Ziet er goed uit!quote:Op maandag 25 september 2017 21:06 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend weer een broodje gebakken. Ik was nieuwsgierig naar Russisch brood (niet de koeken maar echt brood). Ik vond een recept van borodinsky brood. Het 1e recept klopte niet maar de 2e gelukkig wel. Het bevat meer rogge als tarwe daarnaast moest er moutstroop in.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alsjeblieftquote:Op maandag 25 september 2017 21:54 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ze zien er lekker uit. Ja die wil ik wel een keer proberen.
Prachtig!quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 18:19 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Koste moeite om dit topic terug te vinden
[ afbeelding ]
Zuurdesem met zaadjes
Ik heb een nieuw rijsvorm en ben nu erg tevreden over mijn vloerbroden qua uiterlijk
ja sinds photobucket moeilijk doet is er weinig leven in brouwerij/bakkerij hier.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:28 schreef Bleie het volgende:
Mooi!
Ik heb vandaag heel lekkere broodjes gebakken (zelfs het ‘lust-ik-niet’-vriendinnetje van dochter vond ze lekker!), maar zit mobiel en dan is foto plaatsen te veel gedoe.
Zijn de broodjes die als 'tarwe-eenkorenbroodjes' in het tweede boek van Levine staan. Eenkoren heb ik niet, dus vervangen door spelt. Zijn gewoon erg lekker.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 19:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ja sinds photobucket moeilijk doet is er weinig leven in brouwerij/bakkerij hier.
Wat was er speciaal aan de broodjes?
haha, die liggen bij mij nu ook standaard in de vriezer. Heb zelfs eenkoorn gekocht bij de molen maar er is qua smaak geen verschil dus daar mis je niks aanquote:Op zondag 29 oktober 2017 07:54 schreef Bleie het volgende:
[..]
Zijn de broodjes die als 'tarwe-eenkorenbroodjes' in het tweede boek van Levine staan. Eenkoren heb ik niet, dus vervangen door spelt. Zijn gewoon erg lekker.
Goed om te weten, want ik zou niet weten waar ik eenkorn moet kopen. Ik zat wel te denken, zou ik van dit deeg ook een busbrood kunnen bakken?quote:Op zondag 29 oktober 2017 07:56 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
haha, die liggen bij mij nu ook standaard in de vriezer. Heb zelfs eenkoorn gekocht bij de molen maar er is qua smaak geen verschil dus daar mis je niks aan
Ik heb ze nog nooit gemaakt maar ik zou een poging wagen met een recept van Levine: https://uitdekeukenvanard(...)mburgerbroodjes.htmlquote:Op zaterdag 4 november 2017 20:04 schreef Phone8 het volgende:
Iemand hier toevallig een goed recept voor echt lekkere hamburger broodjes?
Ontdekte ik ook en kreeg deze link van RobinOok http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/quote:Op maandag 18 september 2017 11:55 schreef Koningin het volgende:
Deze link in de OP doet het niet meer:
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
geen platte pannenkoek, ik vind hem gelukt!quote:Op zondag 3 december 2017 15:27 schreef douche-eendje het volgende:
Gisteren levine2 gekregen, helaas is hij niet zo mooi gebarsten als zou moeten.
[ afbeelding ]
Hij smaakt ook goed. Het is fijne afwisseling na de wekelijkse no-knead broden, en leuk om weer met nieuwe recepten aan de slag te kunnenquote:Op zondag 3 december 2017 16:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
geen platte pannenkoek, ik vind hem gelukt!
oh ja? Dat doe ik altijd met een hand, maar brood vormen met een hand lijkt me vrij onmogelijkquote:Op zondag 10 december 2017 12:05 schreef cafca het volgende:
Ik zit met één arm in het gips, dus
bakken is lastig nu.
Kneden lukt wel met de keukenmachine, maar voor de stretch & fold heb ik toch 2 handen nodig denk ik.
Ja, dat ook.quote:Op zondag 10 december 2017 12:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
oh ja? Dat doe ik altijd met een hand, maar brood vormen met een hand lijkt me vrij onmogelijk
Zou het? Maar volgens het recept moet de oven ook de eerste helft op 230 graden... (en volgens mij is mijn oven redelijk goed afgesteld qua temperatuur, maar heb het nooit gemeten)quote:Op zondag 10 december 2017 13:31 schreef cafca het volgende:
Ziet er verder mooi uit.
Die crack komt misschien door een iets te hete oven?
Ik heb het ook gehad, bij mij was het opgelost door op iets lagere temperatuur te bakken.quote:Op zondag 10 december 2017 13:33 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Zou het? Maar volgens het recept moet de oven ook de eerste helft op 230 graden... (en volgens mij is mijn oven redelijk goed afgesteld qua temperatuur, maar heb het nooit gemeten)
Ga ik de volgende keer doenquote:Op zondag 10 december 2017 13:36 schreef cafca het volgende:
[..]
Ik heb het ook gehad, bij mij was het opgelost door op iets lagere temperatuur te bakken.
Ik doe niet anders, maar ik heb dan ook het geluk dat de molen hier wel heel dicht bij is.quote:Op zondag 10 december 2017 13:44 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ga ik de volgende keer doen
Volgende keer weer meel van de molen halen in de buurt. Heb dat sinds kort ontdekt en was toen wel erg lekker!
scheur is aan de kant waar het lijkt alsof er niet echt is ingesneden, mogelijk had je iets kunnen voorkomen door wat verder naar de beide zijkanten in te snijden. Andere tip is stoom waardoor korst zich pas later vormt en gist ruimte heeft om zich uit te zetten.quote:Op zondag 10 december 2017 13:29 schreef Postbus100 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik snap alleen niets van die 'crack'... Toch niet goed genoeg ingesneden?
welke molen?quote:Op zondag 10 december 2017 13:44 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ga ik de volgende keer doen
Volgende keer weer meel van de molen halen in de buurt. Heb dat sinds kort ontdekt en was toen wel erg lekker!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |